The Return of James Cameron

Minden amit tudni akartál az öregről. Vagy majdnem minden. Egy bazinagy cikk a New Yorkerben az öregről, hogy a visszatérés mennyire sikerül, az majd decemberben kiderül.

To Cameron, making a movie is going to war, and he is a Spartan general: he comes home carrying his shield or on it. It is a posture that requires a good deal of self-parody. Before beginning production on “The Abyss” (1989), the most ambitious underwater movie ever attempted, he went to see Leonard Goldberg, then the president of Fox, which was financing the film. “He said, ‘I want you to know one thing—once we embark on this adventure and I start to make this movie, the only way you’ll be able to stop me is to kill me,’ ” Goldberg told me. “You looked into those eyes and you knew he meant it.”

human
írta
2009. 10. 21. 05:26
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “The Return of James Cameron” bejegyzéshez

  1. Nemtudokangolul. Az ilyen linkeket igazán le lehetne fordítani, hamár belinkelitek.Persze,megértem,hogy ez nem kis munka, de így inkább csak szomorkodom.

  2. ja hogy a linket lehagytam, lol, hogy ezt nem szólta eddig senki :) Szóval azt a cikket nézzétek meg, amit ideidéztem az tényleg nem lenne nagy munka

  3. A kép alatti szöveg fordítása (lehet nem pontos sorry)

    Cameronnak egy film készítése, olyan, mint háborúba menni. Ő egy Spártai hadvezér. Vagy a pajzsát hordozva jön haza, vagy azon rajta (megjegyzés: ugye a spártai hősi halált halt katonákat a pajzsukon hozták haza a legendák szerint.) Mielőtt hozzákezdett a “The Abyss (1989)” készítéséhez,- ami az egyik leg nagyra törőbb/ambíciózusabb víz alatt játszódó mozija lenne, amit valaha készíteni akartak-, meglátogatta Leonard Goldberget, annak a FOXnak az elnökét, amelyik a filmet pénzeli.

    Goldberg: – “Azt mondta (Cameron) nekem:”

    ” Szeretném ha tudnál valamit. Ha belevágunk ebbe a kalandba, és én elkezdem megcsinálni ezt a filmet, az egyetlen módja annak, hogy megállíts, az az lesz ha megölsz.”

    Goldberg: ” Belenézel azokba a szemekbe, és tudod, hogy komolyna gondolja.”

  4. Gabesz83 rendes tőled h leforditottad volt a mit én sem értettem és ezzel most lejött az egész!!! Human jópofa volt a szöveged “dude” :)).

  5. Tényleg köszi Gabesz! Cameron enyhén szólva egy kicsit elhivatot rendező lehet. Így kell ezt csinálni

  6. Goldberg úr sokszor megölte azt amit Cameron teremtett, emlékezzünk csak az “Aliens”-re amelynek a 3. részét olyan botrányos forgatási minőségben kierőszakolta a Fox, tönkretéve ezzel a Cameron által befejezettnek is felfogható történetet.

  7. istenem, irigylem azokat akik egy comic con-on válthatnak pár szót a mesterrel… meg ott lenni, csak érezni a filmes környezet varázsát.

    jó ez a cikk btw

  8. Petke:
    Az Alien3 forgatását hetekkel korábban leállították, így eleve befejezetlen lett a film, aztán még meg is zsarolták Finchert, hogy vagy hajlandó megcsinálni a vágást, vagy azt is a Fox intézi majd el olyanra, amilyen éppen összejön. Szerencsétlent nagyon megszivatták, a kész részeken érződik hogy mekkora zseniális film lehetett volna.

    Ennek ellenére egyébként Fincher aztán pont velük csinálta asszem a Fight Clubot, nehéz lenne eldönteni hogy az a mesterműve eddig vagy a Se7en.

  9. Elég arrogáns kijelentésnek tartom, ezt az innentől-csak-3D-ben-rendezek dolgot és az Avatar nem is érdekel. Ettől eltekintve nagyon jó rendezőnek tartom és a T2 továbbra is az egyik kedvenc filmem. Ezentúl az is jó, hogy Cameron aktív, szóval ha ezt nem is, valami következő projectet várok tőle szivesen…

  10. Cameron bácsi elég sokat változott a kép alapján a 2005-ös szuper jó kis dok. filmje óta. :)

    ALIENS OF THE DEEP/A MÉLYSÉG SZÜLÖTTEI

    Ebben elárulja azt is, hogy a világ minden kincséért sem válna meg a való életban a mélytengeri búvárkodás izgalmától, mert szerinte sokkal izgalmasabb egy-egy roncsvadásazat, vagy a tudományos haladás szolgálatában a világ megmélyebb pontjára merülni (Marianna árok 12000 méter mélyen az óceán alatt), mint bármilyen filmes trükk vagy effekt. Igaza lehet. Nem titkolta azt sem, hogy rajong az idegen világok felfedezéséért, akár a Földön vagy az Univerzumban is legyen. Az Avatar talán nem véletlenül lett téma az öregnél és költöttek rá annyit a producerek…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.