The Goods: Live Hard, Sell Hard

Everyone here told you their story. Here’s mine. I have hair on my balls and I sell cars. The end.

Hihetetlen, hogy mennyire el tudták cseszni a Goods-ot. Miért nincs több olyan film, mint a Hangover? Most nem a humor részére gondolok, azt kapcsoljátok ki ha nem tetszett, hanem arra, hogy nincs benne semmi nagy megváltó karakterfejlődés. Elmennek Vegasba, ennek következményei vannak, és hazamennek. Ez itten majdnem az év vígjátéka lehetne, ha a felétől nem akarnák emberivé tenni a Piven által alakított Gun-For-Hire autódealert. Na meg ha nem csúszott volna szét az egész ugyanonnan.

Goods repcsi

A Goods valahogy úgy kaphatott zöld utat, hogy mindenki aki pénzzel jött a projektbe csak a forgatókönyv elejét olvasta el. Mert hát ott kegyetlen jó a cucc, de tényleg. Nem véletlen, hogy a trailer szinte csak onnan táplálkozott — és lőtte el a nagyját, aki csak az első előzetest nézte esetleg, az jól járt, de ez most nem teljesen tartozik ide. Tehát kezdődik a film és leborulsz majdnem a székből, legalábbis ha a szemétkedős humort nem veted meg. Főcím. Felfogadják őket, hogy lendítsék fel ez eladást egy hétvége alatt, jól feltüzelik az ott dolgozókat, felébresztik bennük az eladás szenvedélyét, mindezt marha vicces jelenetekkel fűszerezve, aztán szétesik a film, és próbálják Don Ready-t (Piven) emberivé tenni.

Tényleg nem tudom miképp találhatták ki a fordulatokat onnantól, hogy a három eladási napból lezajlott az egyik. Van pár olyan lépés, amit tuti füvezve írtak bele, aztán pár olyan aminél mintha a pénzzel beszállók kapcsoltak volna, és beleszóltak a forgatáskor a filmbe. Egyszerűen kusza ez az 50 perc, sajnos, pedig. Majdnem raktam három pontot, de mindegy, hagyjuk.

Azt kell mondanom, hogy Jeremy Piven itt marhára nem volt jó. Bírtam a Smoking Aces-ben, a RocknRollában sincs vele gond, de ennyire főszerepet nem szabad rá bízni úgy tűnik. A káromkodós nagyágyú kereskedő figurával nincs baja, de amint emberi érzelmeket kéne mutatnia azonnal megfeneklik. Akik valamennyire kihúzzák a csávából, azok a mellékszerepekben levő hatalmas arcok. Mármint konkrétan nem kicsi az arcuk. Persze nem. Össze-vissza írok. Az biztos, hogy a mellékszereplőgárda remek, kezdve az imádnivaló Jordana Spiro-tól a Daily Show-szökevényeken át Horsedick.mpeg-ig. És még lehetne sorolni, annyi innen-onnan ismerős arc akad, akik két percre feldobják a vásznat, pont annyi időre amennyinél többen már unalmasak lennének.

The Goods értékelés

Hát sajnos a marhajó indítás (tényleg az) után bizony gyorsan egy tipikus gagyi vígjáték lett belőle, pedig volt itt potenciál bőven. 6/10-nél többet nem tudok adni. Aki most a bejegyzés elolvasása után egy aligátort talál az ágyában, az a következő cikkek árából 20% kedvezményt kap.

human
írta
2009. 10. 27. 16:58
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “The Goods: Live Hard, Sell Hard” bejegyzéshez

  1. Vártam már a filmet, hétvégén sorra kerül, remélem…Piven meg egyszerűen egy állat! Nem lehet utálni ezt a fazont. :)

  2. Hát én a felénél majdnem kikapcsoltam, pedig Pivent imádom, de ekkora hülyeségeket beleírni a forgatókönyvbe… Az eleje nagyon jó volt, de utánna néha csak néztem, hogy ezt most komolyan gondolták-e. Kár érte…

  3. Kicsit lehangolt a kritika, bíztam benne hogy jó lesz. Piven nekem a Sulihuligánokban volt a legnagyobb, mint dékán. A trailer bejött, de féltem tőle hogy a legjobb poénokat ellövik benne.

  4. nekem csak most sikerült megnézni, de kb egyetértek a kritikával. tényleg szétesik, és van pár olyan szál, aminél csak nézek, hogy ez mi meg minek. meg Piven nagyon néha nem bírt elszakadni Ari Gold figurájától, néhány jelenetben, mintha őt láttam volna viszont.
    Amiért megéri megnézni, az az öreg veterán forma meg a dumái :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.