Na, érkezget a rendes minőségű Avatar trailer

Egyelőre itt már megnézhető egy nem tudom milyen feliratos, kamerásnál jobb minőségű. Szóval ma végre lesz valahol HD-ben is, amint gép elé kerülök frissítem majd ezt a posztot.

Bár nem jobb minőség, de ha a fentit törlik akkor ugyanaz itt is.

update: HIHETETLEN B*ASZDMEG, a yahoohoz felkerült Avatar trailernél geobannolt Magyaroroszág. Mi van, ide nem érkezik a film vagy mi a faszért? Bocsánat, hogy durvábban káromkodtam, de ez valami hihetetlen faszságnak tűnik a részükről.

human
írta
2009. 10. 29. 06:07
megjelenés
84
hozzászolás


84 hozzászólás a “Na, érkezget a rendes minőségű Avatar trailer” bejegyzéshez

  1. Lehet, hogy meg fogtok kövezni, de én úgy gondolom, hogy a technológia még mindig nem érte el azt a szintet, hogy hihető humanoidokat alkosson. Ezalatt azt értem, hogy a tekintetek még mindig kifejezéstelenek, a mimika nehézkes és nem életszerű. természetesen ettől még ez egy nagyon látványos film lesz és egyértelműen nézős, de csakúgy mint a hi-fi berendezéseknél az emberi hangot, a computer animáció esetén az emberi viselkedést a legnehezebb (csaknem lehetetlen) hihetően reprodukálni.

  2. Hát az előző meg-sem-bizsergető trailer után itt csak ámultam és bámultam! Epikusabbra vették a mozgóképeket is és a zenét is.
    Azért remélem “sima” moziban is megéri megnézni majd.

  3. Az Avatar Day alkalmából leadott 20 perces résznél az első benyomásom pontosan az volt, hogy az amiben hihetetlen nagyot alkottak, az a mimika. A 3D hatalmas nagyot dob az egész valószerűségén, a CGI minősége is sokkal jobbnak hat 3Dben. A karakteranimáció gyakorlatilag tökéletes, de az már nem egy olyan nagy kunszt, mint volt néhány éve. Aki látta a leadott részt, annak mimika téren nincsenek kétségei. Ripley hadnagy avatárja… :)

  4. Szerintem meg épp Neytri (a kék csaj) az a cgi szereplő aki tényleg él a vásznon. Sokkal jobban mint ugyanitt gonosz parancsnok, pedig ő valódi :)

  5. Szép animációs film lesz, ez már meggyőzőbb, de még mindig csak rajzfilm.
    Áttörést azt továbbra sem látni.
    Az egyszerű sztori is kezd körvonalazódni.

  6. Racoon, hasonlítsd össze egy 5 évvel ezelőtti bármilyen animációval. Látni az áttörést, csak mégsem látni, mert fokozatosan javul a CGI minősége. Én csak ámulok az Avataron, mennyire komoly. Basszus, már csak 6 hét. Kb.

  7. romzol Benjamin Button??? 5 évvel ezelőtt és a mostani CG között ég és föld, mert azóta megtalálták a “Szent Grált”, ahogy azt mondták már nem egyszer, fingom sincs mi a neve a technológiának a lényeg BB, ott hihetetlen nagy volt!
    Avatar traler? Nekem a teaser is tetszett, amúgy ennyit dob ha van egy kis duma + epic zene, kivetni valót már nem is nagyon lehet találni benne. Ha meg a dizájn nem teszik valakinek? Az már a maga baja, nem a filmé :-)

  8. “A karakteranimáció gyakorlatilag tökéletes, de az már nem egy olyan nagy kunszt, mint volt néhány éve.”

    Fenét nem nagy kunszt, piszok nehéz meló az. Attól, hogy jobb eredményeket tudnak kihozni, még ugyanúgy megszenved vele mindenki… Most láttam egy előadáson, hogy például a Benjamin Buttonnál is volt jelenet, amivel fél évet szenvedtek az apróságokon.

    Mert ugye mi is kerül ezen a filmen több százmillió dollárba? Nem Weaver meg Worthington fizetése, hanem az, hogy a világ legjobb VFX stúdióiban az emberek hónapokon keresztül 12-16 órákat dolgoznak. Egyszerűen Cameron rászánja azt a pénzt, hogy jó legyen.

  9. Neked is, sandor, a BB nem elsősorban a technológia miatt lett jó, hanem mert sok tapasztalt és tehetséges ember sokat dolgozott rajta.

    Ez olyan hogy a festmények sem a jobb ecset és festék miatt lesznek jobbak, ezek megkönnyíthetik a festő dolgát, de attól még ő húzza a vonalakat és rajta múlik hogy milyen lesz az eredmény…

  10. Az 1. trailer amolyan “izé ez most akkor mi volt?” jellegű, ez viszont már sokkal inkább “asztakúva”. Ebben az előzetesben bizony rendesen odaszegez a látványvilág, most már csak a filmnek kell jónak lennie.

  11. nagy technika van a filmben de a csávót mégse tudják a tolószékből felállítani ?
    hihetőbb lenne ha hiányozna valamelyik lába
    nekem egyébként se ez se az előző trailer nem tetszett, nem győzött meg
    a cgi szerintem xar
    túl steril a kék lények bőre sehol semmi kosz rajtuk mintha most jöttek volna az uszodából
    csak azért nem lesz bukta a film mert nincsen ilyen típusú sci-fi film mostanság a mozikban
    utána majd jön az avatar 2 avatar 3 …
    amiket majd már nem camaron fog rendezni (mint a terminátor meg az alien részek)

  12. rókafing: Ha megnézted a trailert akkor bizonyára elkerülte a figyelmedet az a mondat amikor az ezredes mondja Jake-nek hogy visszadja a lábait. Szóval biztos megvan a technológia csak lehet egy nem olyan elterjedt hogy az egyszeri nyomorék megengedhesse magának.

  13. A Benjamin Button-t ugyan még nem láttam, lehet hogy ott a nagy áttörés, de az Avatarban szerintem CGI szempontjából sajnos nincs. Persze meg fogom nézni, mert azért biztosan egy magas igényességgel kivitelezett sci-fi lesz, de a kék srácokról bizony még mindig nem hiszem el, hogy valóban hús-vér lények. (Áttörésnek a trükk technikában én pl. a Star Wars-t, vagy a Jurassic Park-ot nevezném. Azóta ekkora előrelépést nem tapasztaltam.)

  14. Dupladurr, sztem ne foglalkozz ilyenekkel – s*ar ez a CG, mert nincs piszok, hülyeség mert tolókocsis. Pfúúúúúú :-)
    Mondjuk sztem is s*ar film lesz, mert olyan nincs is, hogy Pandora bolygó, egy nagy hülyeség az egész.
    Mondjuk sztem is felfedezhető fejlődés a CG terén, a teaser PS2 volt, a trailer már kinézz PS3-nak is :-D

  15. Hát, a CGI-n nem sokat javitottak az elsőhöz képest. Főleg a teherhajó rámpán lekocsikázó avatar jelölt jelenetének esetében gáz a megvalósitás. Mondhatni gagyi, játék demo-knál jobb már a minőség. Bukás lesz ez, én mondom, egy rossz disney film:)

  16. aki beleköt a cg-be, koszba meg tolókocsiba az a film megnézése után panaszkodjon :)
    én már nagyon várom a filmet, imádom Cameron filmjeit
    nekem csak az a költői kérdésem támadt, h a navi hogyan érti meg az embert, jelen esetben az angolt, de majd biztos erre is kapok választ, egyelőre várom a hd trailert, mert rohadtul bejön

  17. Hali!

    Azért nem tudtam megállni, hogy ne vágjam be ezt a linket.

    Egy jelenet pillanatképe a filmből:

    http://1.bp.blogspot.com/_RRYNK-caPgI/Ssn0gfxwYnI/AAAAAAAAAHQ/a5hPCWocBB8/s1600-h/avatar.jpg

    No, aki kételkedik a technikai újdonságban, nézze meg és legyen szíves kommentálja újra! :)

    Magáért beszél. Ilyen részletes animációt Én még nem nagyon láttam eddig! Szóljatok ha tévedek és mutassatok egy hasonlót.

    Nah ez 3D-ben!?

    Komolyan Én el sem tudom képzelni. Már alig várom. Igazi karácsonyi ajándék!

  18. rókafing

    Te biztos nagy szakértő lehetsz.:)
    Elárulom neked, hogy a Terminátor 2. részét és az Aliens-t rendezte az öreg, az előtte-utána következő részeket azért rendezhette más, mert franchise rendszerű a movie.
    Az Avatar című mozifilm Cameron gyermeke. Ha lesz folytatás azt senki más nem rendezheti meg, vagy ha igen akkor azt csakis és kizárólag Cameron engedélyével, felügyeletével.

  19. Tomika, nézem mint állat, de nekem csak nem akar megmozdulni, pedig vagy 2 percig bámultam. :)

    Na jó, szóval biztosan elírtad, nem animáció ez, csak egy kép. És tényleg nagyon komoly, minden szőrtüsző, hajszál, pilla tökéletes.

    Hopp, és mintha izzadt lenne Sam avatarja, nahát, mégsem makulátlanok, lol.

  20. Igazad van Malachi valóban elírtam. De ha valakinek megmozdul szóljon mert ránézek mégegyszer! :)

  21. Ha valaki esetleg tudomást szerez róla, hogy hol és melyik film előtt adják az új trailer-t, az kérem jelezze. Csak úgy lenne a durva 3d-ben látni elsőnek, ááááh szép álom.

  22. Szörnyű a CGI. Amikor a lényeket mutatták, az tök olyan volt mintha valami animációs filmet néznék.
    Sajnos abszolút nem hihető, hogy azok valmi élő lények lennének.

  23. @Tomika – azt tudod, hogy egyes jelenetekhez a naavik esetében is élőszereplőket alkalmaztak? Aztán utólag egészitették ki a szinészeket digitálisan. Tehát mielőtt elájulnál azoktól az alienbambi képektől, vigyázz, mert nem tudhatod, mi az igazi és a cgi rajta…

  24. Copkuler: What? Minden Na’vi full CG, és nem egyes jelenetekben, hanem minden jelenetben élő színészeket alkalmaztak, a játékukat pedig Cameron újonnan kifejlesztett kamerájával rögzítették. Erről mondta Cameron hogy annyira jó hogy nem is motinon capture, hanem emotion capture. A lényeg hogy azokon a képeken semmi nem igazi, úgyhogy nem kell idejönnöd aztán megmondanod a tutit azoknak az embereknek akik már évek óta várják ezt a filmet.

  25. áhh nem birtam ki hogy ne nézzem meg…

    ezután már csak egy kérdésem van.

    mikortól lehet premierre jegyet venni elővételben??

  26. @Dupladurr – rosszul tudod, a hosszú készülődésed ellenére;) vannak totál jelenetek,amiket full cgi-vel vittek filmre, pl. a na’vi ráugrik a “sárkány” hátára és lezúgnak a sziklafal mentén.Itt minden cgi, nincs élő szinész. A star wars (új epizódok) esetében és a LOFTR esetében (Gollam) is csináltak már szinésszel felvett, de teljesen átdigitalizált felvételeket, ez nem új, maximum tökéletesitették a technikát. Egyelőre számomra nincs pradigmaváltás, ez csak marketing buzz, amit Cameron tol. Legalábbis a trailereken ilyen mértékű újitást nem látni.

  27. Copkuler: Nyilván az ilyen jelenetekhez nem kell színész, de én inkább arra a kijelentésedre reagáltam hogy nem mindenhol full CG-k a Na’vik, és abban biztos is lehetsz hogy itt nem maszkíroztak senkit sem.

  28. Nem maszkirozásra gondoltam, hanem arra, amit irtam, vannak jelenetek, amiket szinészekkel vettek fel, majd kaptak egy digitális skin-t, meg lesznek olyanok, amelyek full cgi-ből épitkeznek. ez pedig nem technikai paradigmaváltás…

  29. Nem vagyok akkora CGI freak, hogy érdemileg hozzá tudjak szólni a technikai részéhez a dolognak, de nekem 98%-ig hihető az ábrázolás…biztos nem tökéletes – mert mi az? – , de szerintem mindenki túl fogja élni.
    Én már mennék rá ebben a minutumban…

  30. Én akkor fogok rohadtul káromkodni ha kitalálják hogy nem lesz IMAX-ba csak sima moziba nálunk! -_-

  31. Ha az HD jelre kattintotok a video alatt az avatar theatrical trailer írás mellett, akkor le lehet tölteni a qt fájlt, és Quicktimemal lejátszani, én is úgy nézem miután ezt ide beírtam :)

  32. Könyörgöm ne fárasszatok már…egyik dolog, hogy mutassál már jobb CGI-t az eddigi és az elkövetkezendő hónapok filmjeiből…másik meg, hogy miért nem lehet már megérteni, hogy egy 3d-s moziban teljesen más élményed lesz, mint most a meleg szobádból a trailert nézve várni, hogy ugyan mikor esik már le az állad… Nyilván erre most jön a “nem mindenki teheti meg, hogy 3d-ben nézze” duma, de egész egyszerűen nem értek itt egyeseket, hogy két pár perces trailerből milyen következtetéseket vonnak le. Aki ismeri Cameron munkáit, és hallotta róla, hogy milyen maximalista, az tudja, hogy biztos most sem szándékozik átvágni sok millió nézőt, hamis ígéretekkel. Pont.

  33. Az egész USA-n kívüli világ bannolva van egyelőre, de gondolom, csak valaki balfaszkodott. Én is éppen töltöm lefele.:)

  34. Lehet egyébként azért bannolták ki a fél világot, h ne legyen az mint teasernél, h fél napig nem elérhető a túlterheltség miatt, nem? így meg amcsik nyugiban megnézhetik elsőnek.

  35. Bár én még az elején egy koszosabb szürkébb világot vártam és nem ennyire színes (ezért meseszerű) és buja környezetett… de a kezdeti csalódottságom már megszűnt és várom. Hogy hihető vagy sem igazából így 2d-be nem nagyon mert ugye még senki nem látott ilyen élőlényeket (ugye??? :) ezért nehezebben dolgozzuk fel hisszük el, szóval én azt mondom hogy 3d-be biztos ütni fog (és akárhogy is sajnos elkell fogadni hogy ez 3d-re lett tervezve ez van) szóval én tuti ott leszek a moziba és bekészülők egy állrögzítővel biztos ami biztos :) ja és engem annyira nem vágott földhöz ez a trailer :P

  36. Copkuler:
    Ezt írtad:
    “Tehát mielőtt elájulnál azoktól az alienbambi képektől, vigyázz, mert nem tudhatod, mi az igazi és a cgi rajta…”
    Ez pedig teljes mértékben hülyeség. A na’vi-k akiket láttál a trailerben 100%-osan CGI-ok, a színészekkel csak a mozgást és az arcmimika változását vették fel. De ezek csak támpontokat adtak az animátoroknak, a vásznon nem fogsz egy darab színészt se látni a na’vi-k között az biztos.
    Te Tomikát arról oktattad ki egy kép láttán hogy nincs igaza, aki a CGI-t méltatta. Ellenben azon a képen minden teljesen totálisan fullosan számítógépes.

  37. aki azt mondja, h ezek nem élethűek az valami iszonyat nagy szőrszálhasogató fasz lehet…ez jelenleg a technika csúcsa , fél millárdos uj rendszer…hasnolnót sem láttunk soha. aki jelenleg többet vár az fogalmatlan noob a filmkészités terén!

  38. Nem akarom kommentelni se a filmet, se az előzetest, meg most az összes hozzászólást se olvasnám el, lehet írta már valaki, csak annyit akartam, hogy nekem először kiírja h not available in your location, vársz 3 mpet és aztán mégis elkezdi lejátszani…

  39. Grimmy, a régit, a 2 perces teasert. Ez az új 3:18 (kb) és azt nem játssza le.

    Viszont leszedtem 720p-ben és kikockáztam. Áh, most azt mondom az élőlények azok, amiktől leesik az áll, a gépek nem annyira, de percenként másnak látom. Egy biztos, zseniális munka.

  40. “Egyelőre számomra nincs pradigmaváltás, ez csak marketing buzz, amit Cameron tol. Legalábbis a trailereken ilyen mértékű újitást nem látni.”

    egy elcseszett másodpercet nem láttál a filmből 3D-ben, mégis epét hánysz. szerinted egy thai feliratos, még csak nem is full hd cucc mit ad vissza abból?

    nem az első poszt, amiben buzgárkodsz, valami küldetéstudat vezényel? vagy látogatottság miatt flamelsz?

  41. “ez jelenleg a technika csúcsa , fél millárdos uj rendszer…hasnolnót sem láttunk soha.”
    Na a hype első áldozata:) Vagy te tényleg elhiszed amit írsz? Mindegy a trailer amúgy rohadt jó, remélem a film is az lesz! eric azért ekkora parasztvakítást nem kéne benyelni.

  42. homer: image matrix az uj techinka neve…egy éve téma kb. keress rá a neten;) de mutass jobb korszerűbb cgi-t ha gondolod..de meglesheted a meet emily videót is tubeon…

  43. homer: Az egy dolog hogy ki mennyire tartja élethűnek, de az tény hogy ma ez a technika csúcsa. A Weta és a Digital Domain, a világ 2 legnagyobb effektstúdiója egyszerre dolgozott a filmen, náluk jobb technikával senki nem rendelkezik jelenleg.

  44. Eric: Mondjuk annál a Meet Emily-s videónál el nem tudom képzelni hogy hogy láthatta bárki is azt valódinak, ordít róla hogy CGI.

  45. eric nem igazán értem hogy mi ez, nem is találtam róla semmit, de biztos nem fél milliárdos a rendszer.
    “de mutass jobb korszerűbb cgi-t” Nem tudom mit kéne mutatnom, vegyél elő pár filmet amiben vannak effectek, én nem látok semmi hihetetlen forradalmit, láttam már ennyire jót is, hidd el.

    Dupladurr A digital domain nem is dolgozik a filmen! http://www.imdb.com/company/co0011313/
    Egyébként szoktam olvasni olyan oldalt ahova szakmabeliek írnak, és az avatar nap után sem láttak semmi forradalmit a 3d-és megjelenítésben, persze lehet hogy az állunk a padlón fog koccanni a film nézése közben, de ez akkor is csak paraszt vakítás.
    “náluk jobb technikával senki nem rendelkezik jelenleg.”
    Sok másik cég rendelkezik ennyire jó technikával, pl ILM, szerintem legalábbis.

  46. szerintem itt sokan keverik magát a cgi minőséget a művészeti elképzeléssel. Pl ha lepukkant koszos lenne minden, akkor sokkal többen keresnék az állukat a földön, mert úgy tűnik azt jobban beveszi az emberi agy valóságosnak. Ez meg túl színes, de az tulajdonképpen nem maga a technika ám, hanem az art része. Csak hogy tudjátok mit flmélejetek, azért mondom.

  47. Számodra hogy tetszik a trailer human? IMAX-ban bevállalod majd? Arra a vászonra álmodta Cameron igazán..

  48. Pl a District 9 nagy űrhajóját tervezők is részt vesznek az Avatarban, mégis a D9 nagy űrhajója hihetőbb – közben elfelejtették a szakmát vagy szerintetek mi? Hát nem.

  49. homer: Lehet hogy imdb-n nem szerepel, de Hardwired fórumra rendszeresen irogat Kiss Balázs, aki a weta-nál dolgozik, szóval ilyen téren eléggé tájékozott vagyok, és tudom hogy a dd is csinált bizonyos jeleneteket, bár nagyrészt a weta csinálja a filmet. Ő mondta többek között azt is hogy a szakmában nekik van a legnagyobb gépparkjuk. Persze lehet hogy az ILM is rendelkezik ennyire jó technikával, de jobbal tuti nem. Azon kéne inkább elgondolkodni amit human írt.

  50. Copkuler aki megmondja a tutit “…Hát, a CGI-n nem sokat javitottak az elsőhöz képest. Főleg a teherhajó rámpán lekocsikázó avatar jelölt jelenetének esetében gáz a megvalósitás. Mondhatni gagyi, játék demo-knál jobb már a minőség….”
    Nincs azzal a jelenettel semmi gáz, azért tűnik “gagyinak”, mert az a jelenet máshogy fog kinézni 3D-ben, mert valahogy érzékeltetni kell az elmosódottságot a pára miatt, ez nem szikla ami 3D-ben és 2D-ben is szikla. Pára azért más tészta.

    SPOILER!!!

    Az a rész full párában fog játszódni, mert az emberek leszálló bázisa, bázisa egy vízesés együttes kellős közepén van a levegőben. Gondolom a biztonság végett!

    SPOILER VÉGE!

    Amúgy sztem nézd meg előbb a filmet és utána fikázz, ha meg nem tetszenek a “mesefilmek”, akkor fogadd el, hogy ez az lesz és lépj tovább DE hülyeségeket ne irkálj.

  51. Azért van pár eltévedt vélemény a filmmel kapcsolatban, ezért bocsi, ha picit hosszabb leszek.
    1. Alap, hogy a filmet senki nem látta, így annak egészéről max. benyomásaink, prekoncepcióink lehetnek- lehúzni elsőre azonban (hát, hogyismongyam) – más mérce.

    2. Több kommentet olvastam (másutt is) a túl tiszta, túl színes világgal kapcsolatban.A navi’iknak nincsenek gépeik, nem használnak olajat, nem szennyezett a levegő, etc. Ez7 a világ nem is lehet másmilyen, mint tiszta, édeni. Ilyen érintetlen volt a föld is valaha.

    3. Élethűség: Cameron többször is elmondta, hogy az első és legfontosabb sajátossága az Avatarnak maga a világ, a benne lévő élővilág: amíg monitoron nézzük a trailert, vagy max. 1-2 percet látunk a filmből, nyilvánvalóan tudjuk és így hisszük, hogy mindez fikció, nem valóság – ezért nem is él számunkra a film világa. Azonban 10-15 perc elegendő, hogy elhiggyük és megszokjuk, hogy mindez lüktet, mozog, minden apró részlete a helyén van. És azért azt láthatjuk a trailerből is (akár kikockázva) hogy mindez igaz is.

    Hogy milyen lesz a film? Nem tudjuk. A magam részéről különösebb kételyem nincs affelől, hogy Cameron a főművét alkotta meg – és bár a kedvenc rendezőm, igyekszem előítéletmentesen beülni a mozira, vagy minél kevesebb spilert olvasni, hogy hatásosabb legyen az élmény. Decemberben meglátjuk…

  52. Amikor nézed a gyűrűk urát, egyszerűen nem akarja felfogni az agyad, hogy vazze gollam cgi. Egyszerűen látom hogy ott van és elhiszem!

  53. Gollam legalább nem volt ennyire ficsúr mint ezek. Ezek a narik túl kékek, túl műek, mozgásban persze jól mutatnak biztos de akkoris műek. Most annyira nem vágom hogy mit kell ennyire hypeolni mégis az egész filmem, csak mert Camerom rendezi, meg ilyen olyan technika van benne… Anno ott volt FinalFantasy filmje ami teljesen 3D akkor is voltak olyan beszámolók hogy egyes 3D létét nem ismerő kritikusok is valós színészeknek hitték a szereplőket. Ha megnézed a Narikat, kitalált nem létező faj, és el akarják hitetni hogy valóságosak, vagy legalább annak az érzetét kelteni bennünk. Engem főleg a nagy lapos doboz orruk riaszt, másrészt hogy tényleg makulátlanok sok előzetesen, ami ismét csak a műség érzetét kellti bennem, harmadrészt intelligens kecses vonásaik vannak erre íjakkal harcolnak, meg technikailag nullák. Jah és hupikékek mint a törpök :)

  54. a filmet meg esküszöm az utálók hypeolják úgymond, itt sem lett volna semmi ha pár ember nem akarná nagyon megmondani.

  55. mondjad: hasonló kérdések (értsd: miért olyan, amilyen,) bennem is felmerültek, de szerintem ezekre a miértekre a filmben választ kapunk. Feltételezhető egyébként, hogy kék színüknek anatómiai okai vannak.
    Human: így van. Amúgy az oldal :)

  56. jaja az utálok nagyon meg akarják mondani, hogy miféle hulladék ez a film, de a sikerét nem ők fogják meghatározni, hanem a mozibajárok, és ha bukta is lesz, nem azért lesz, mert lesarozta egy-két lurko, hanem rossz marketing (meg mellékesen rossz a film, bár ez kevésbé nézőmeghatározó).

    az előzetesben látható felvételekről meg azt mondom, hogy szép-szép, de a műséget tán az okozhatja, hogy az eredetileg 3D-ben készült felvételek le lettek butitva, mivel a 3D képhez egyzserre két felvételt kell készíteni és a 2D-hez ezt a kettőt összemosták, és félő hogy a 2D-s vásznon is ilyen műnek fog kinézni. 3D-ben pedig nagyon szép és élethű lesz.

    az igazi technikai áttörést pedig az adja, hogy ezeket egyfajta új speckó kamerákkal készítették, azaz nyíilván két kamera van egymás mellett, de nincsenek ezek lerögzitve (nem mint a mostani 3d horrorok, amik egyfajta arconbaszos, de a háttér sima képet ad), hanem külön-külön tudnak mozogni, és ezzel a szemgolyok mozgását letudják utánozni, és a képek kapak igy egy igazi mélységet.

  57. Jó lesz ez.

    szép látványos, csöpögős, nem gondolkodós, az Asszony szeretni fogja, és majd a végét megkönnyezi.
    majd veszünk a Gyerekeknek Navi menüt a Mcdonaldsban, meg Navi dinokat a fa alá-akarom mondani a teljes kidolgozott ökoszisztémát műanyagból.

    ezért jön karácsony előtt nem?

    aztán meg 2 év múlva leadja vasárnap
    este 8-kor a TV2 szupermoziként, de megbukik nézettségben az rtl-es beethoven 5 ismétlés ellen.

  58. Eddig fanyalogtam, idegesített a látvány meg a night elfek stb. Ez azonban engem meggyőzött. Mozira fel!

  59. Hoppá. Az idei év egyik legnagyobb pozitív csalódása ez a trailer. Persze ettől a film még nem biztos, hogy annyira ütni fog, a két trailert hasonlítottam csak össze. Habár a korábbi munkáinak címeit bevágni a trailer tetőpontján nem kicsit hatásvadász.

  60. Hype meg kell, hogy legyen, hiszen ez egy Cameron film lesz, a korábbi filmjei pedig lelkesedésre adnak okot és emiatt a fokozott elvárás miatt a nagy csalódás is benne van a megelepetés csomagban, sajnos…

  61. Gyerekek! Komolyan mondom ez döbbenet! Ennyit vitázni egy filmen amit még senki nem látott. Tulajdonképpen a negatív benyomás is lehet jó hatással egy film marketingjére…:)

    Nah mindegy, aki szereti a sci-fi, nah meg Cameront az biztos nem fog csalódni a filmen. Azért Én kételkednék abban, hogy ez bármilyen formában is bukás lenne, mert Cameron nem csinált még rossz filmet, mindig bele adott apait anyait. Ha ezzel meg ennyit várt annak lehetett valami oka. Nah jó a technikai háttér, de biztos az Ő maximalizmusa is sokat nyomott rajta.

    A film szerintem azért lesz egyedi, mert nagyon friss technológiábval készült. A bemutató alapján a története meg egyenesen oltári.

    Lenne vajon olyan akit nem fog meg egy olyan történet, hogy van az emberi faj aki technológiai fejletségében odáig jutott, hogy “határtalan” számára a világűr, viszont van olyan kegyetlen, hogy egy olyan gyönyörű világot és kultúrát mely a Pandora bolygót övezi leigázzon holmi energiaéhség csökkentő ásványért!? Persze ebből adódik a konfliktus, ugyanis az AVATAR felvétele után az emberek rájönnek, hogy ez a világ túl egyedi, túl értékes és túlságosan hasonlít a korai földhöz amit Ők már szinte el is felejtettek ahhoz, hogy elpusztítsák! Ekkor jön a csoda az ember az AVATAR-ját magára öltve a saját fajtája ellen fordul! Hát nem őrület.

  62. Még egy dologra nem kaptam választ, de majd a filmből kiderül.
    Jake nem félti a nagy nehezen megszerzett rokkantnyugdíját?
    ha kiderül hogy az avatarja tud járni, akkor hiába keccsölt a leszázalékolt papírért, a sebhelyes ezredes visszavonhatja az egészet.
    A hollywoody forgatókönyv írók nem értik a valós életet. Egy magyar filmben az ezredes azt mondaná, hogy megszerzed amit akarok, és elintézem a 100%-os rokkantságit az orvosaddal..

  63. én tartom magamat az elvhez, hogy semmilyen képet és mozgó anyagot nem fogok megnézni a film megtekintése előtt. persze óhatatlanul láttam már pár képet postokban, de tudatosan egyet sem néztem meg.
    remélem ez majd meghozza a kellő hatást :)

    a 3d/2d témához annyit, hogy gondolom mindkét változatra külön készítik fel a filmet. mert ugye ami 3d-ben rulez az 2d-ben nem annyira biztos.
    ott van például a véres valentin, tudtommal az megjelent 3 és 2d-s változatban is. vagy a derült égből fasírt és az “up” is.

  64. Momak78: Ami elsore muanyagnak, rajzoltnak tunik, azt nezhetem 3 oran keresztul is akkor is zavarni fog. Az meg hogy 15 perc mulva mar hu de high lesz az erzes, mindig a ciganyarust juttatja eszembe a hatvani piacrol:
    szitu1:
    vevo: nem jo a szine, kekben nincs?
    arus: jo ez majd megszokja!

    szitu2:
    vevo: aaaa, ez tul nagy nekem
    arus: nem baj, majd beleno!

    Ezzel az erovel a szar film is uberfasza lesz ha sokaig nezem, vagy itt is elojon a 3D abra ha bandzsitva nezem a monitort 2 centirol?

  65. DnP nekik mondhatod, szerintük én a világon a valaha készült legjobb efekteket láttam a trailerben, csak a szín világ miatt nem fogta fel az agyam:) Meg persze én vagyok a fika gép, mert nem azt mondtam hogy világ leg leg dolgát láttam, hanem csak hogy valami egész jót. Már csak azon reménykedek hogy ez a hozzászólás egyáltalán megjelenjen:)

  66. “…DnP nekik mondhatod, szerintük én a világon a valaha készült legjobb efekteket láttam a trailerben, csak a szín világ miatt nem fogta fel az agyam:)…” egy teljesen korrekt megállapítás.

  67. “Ami elsore muanyagnak, rajzoltnak tunik, azt nezhetem 3 oran keresztul is akkor is zavarni fog.”

    hát akkor ne nézd 3 órán keresztül a trailert, ilyen egyszerű. :)

    “vagy itt is elojon a 3D abra ha bandzsitva nezem a monitort 2 centirol?”

    nemtom, próbáld ki, aztán meséld el.

  68. @67 “majd veszünk a Gyerekeknek Navi menüt a Mcdonaldsban, meg Navi dinokat a fa alá-akarom mondani a teljes kidolgozott ökoszisztémát műanyagból.

    ezért jön karácsony előtt nem”

    LOL mindig azok osztják a legjobban az észt az üzleti lépésekről akiknek kb semmi fogalmuk sincsen az ilyen folyamatokról.

    Ha a fő cél ez lenne, akkor november elején-közepén mutatnák be a filmet, hogy legyen ideje befutni, minden családnak megnézni, majd még idő megvenni a gyereknek karácsonyra (meg ugye az is időbe kerül amíg a gyerek őrületbe kergeti a nyavajgással a szüleit). 1 héttel karácsony előtt már régen késő az ilyen dolgoknak. lásd pl Harry Potter 1, 2, 4, Oroszlánkirály utáni Disney (kézzel rajzolt) filmek bemutatóját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.