Nincs bajban a Dűne, csak épp rendező nélkül

Peter Berg akámit is dumált a minap az új Dűne filmről, ez senkit nem akadályozott meg senkit abban, hogy végül ne ő legyen majd a rendező. Ez csak pletyka egyelőre, ahogy az is, hogy a Stúdió az alábbi két ember közül akarja megszerezni az egyiket Peter helyére: Neill Blomkamp, Neil Marshall. Inkább zörögjön még az a nádas, és ez a fentebbi legyen teljesen kamu? Nem is tudom, nekem jelenleg tökmindegy ki rendezi, mindhárom nevet bírom.

Amúgy ha tényleg az a bajok Berggel, hogy 175 millából akarja kihozni, és mondjuk akarnak valakit aki 130-ból megteszi, az még mindig marhasok pénz, baba látvány lesz.

human
írta
2009. 10. 29. 06:14
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Nincs bajban a Dűne, csak épp rendező nélkül” bejegyzéshez

  1. Darren Aronofsky-t kéne evvel megtalálniuk, ő odatenné a sztorit úgy ahogy kell, és még olcsón is csinálná.
    Milyen kár hogy álmodik a nyomor.

  2. Aronofsky kemény kis filmet tudna csinálni belőle. Talán átjönne a Dűne könyv lényege is, nem csak a látvány és az egyedi világ.

  3. elég nehéz meló jó rendezőt találni egy ilyen regény (újra-)megfilmesítéséhez. ahhoz, hogy a regényciklus első, esetleg a többi epizódját is megfilmesítsék (minél több készül el belőle, annál nehezebb dolga lesz), egy komoly koncepcióval rendelkező, a történetet ismerő és azzal azonosulni tudó rendezőt kellene találni, párhuzamként említenám itt Peter Jackson-t és a Gyűrűk Urát. mielőtt valaki félreértene, nem a történeteket akarom összehasonlítani, hanem a munka súlyát próbálom érzékeltetni, Jackson összesen valami 5-6 évet szánt rá a Gyűrűk Ura megfilmesítésére (másfél év forgatás Új-Zélandon, évekig tartó utamunkálatok). ahhoz, hogy értékelhető film szülessen, ahhoz egy hasonló adottságokkal és teherbíró-képességekkel megáldott rendezőre lenne szükség…. tud valaki ilyet? :)

  4. bocs, nem 5-6 év, az csak a konkrét filmkészítés, de a 90-es évek elejétől előbb a Miramax, majd 98-tól a New Line Cinema tervezte-szervezte a filmet. na, valami hasonlót szeretnék én látni Dűne filmként…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.