Planet Jim

Bocs, hogy két Avatar-poszt egymás után, de érkezett egy így készült a filmhez, amiben beszélnek meg futnak meg Cameron és a szereplők is feltűnnek. Na és persze mutogatják a filmet ezerrel, muszáj. Ezennel elérkeztünk a nagyon spoileres területre? Aki a filmen is meg akar lepődni annak ezt már nem biztos, hogy érdemes megnéznie.

human
írta
2009. 11. 02. 03:42
megjelenés
47
hozzászolás


47 hozzászólás a “Planet Jim” bejegyzéshez

  1. Hát én amondó vagyok így a behnd the scenes után, hogy itt vmi elképesztően monumentális dolog jött létre. Ahogy a videóban is elmondják nem csupán egy filmet hoztak létre, hanem egy egész univerzumot! Ha belegondolok, hogy erre a látványra még a 3D is ráfog tenni, ráadásul Cameron új technikájával, akkor itt nagy forradalom lessz. Ez fix :)

  2. “nem csupán egy filmet, hanem egy egész univerzumot…”
    nagy ügy, nem mondom. mintha a játékfejlesztők nem ezt csinálnák nap mint nap, csak lényegesen kevesebb pénzből.

  3. Szerintem is nagyon hangulatos! A látvánnyal sincsenek gondok! Nagy várjuk már!

    “mintha a játékfejlesztők nem ezt csinálnák nap mint nap, csak lényegesen kevesebb pénzből.”

    Kit érdekelnek most a játékfejlesztők? Van játék és van film. Egyenlőre a filmnél tartunk!

  4. Nem fog a film megjelenni DVD-n? Lemaradtam valamiről? A végén ott virít hogy “Only in cinemas”, ez köztudott volt és csak én nem tudtam?

  5. Idővel biztosan érkezik valamilyen blu-ray kiadás ha tényleg csak moziban látható majd egyenlőre.

  6. 2D-ben is át fog jönni vajon a film annyira ütősen mint amennyire 3D-ben ígérik?
    Egyébként már előre várom a torrent oldalakon a kamerás verziókat ahogy töltik le ezren… :P Amúgy is szánalom aki olyant néz, de ennél a filmnél aztán meg végleg nem fogja megölni a hatást, áááá… :D

  7. pali GTA IV production budgete 100 millió $ volt, szóval a játékiparban se aprópénzzel dobálóznak, csak az valamiért nem annyira publikus.

  8. Na, eddig ez a legjobb. Ez már felkeltette az érdeklődésemet a filmre, függetlenül a “forradalmi” és egyéb megjegyzésektől, elvárásoktól, hypetól.
    Ez a vidi kedvet csinált a nézéshez és pont.

  9. Az “only in cinemas” igaz? Mert azért én szívesebben nézném blurayen, otthon, még akkor is ha csak fél évvel később látom az egészet. Kövezzetek meg érete, de szerintem IMAX meg 3D meg kutyafüle meg sem közelíti azt a részletgazdaságot / minőséget mint otthon a 42″-os fullhd kb 3 m-ről nézve..

  10. W1y, ezeknél a hogyan készülteknél írják ki MINDIG, hogy “csak a mozikban”, ezek mennek a tv-ben a premier tájékán és a poor nép tudja, hogy most mi van. Minek írnák ki azt is, hogy …. meg dvd, bluray megjelenés ekkor :-)

  11. hihetetlen, szoktatok néha gondolkozni? Biztosan nem adják ki dvd-n és blurayen, hiszen nincs szükségük arra a (tipp) 50 millára, sőt, tévében sem fog menni 2-3 év múlva, mert oda sem adják el a vetítési jogokat.

  12. Konkrétan az Avatart IMAX Digital formátumban adják majd ha jól tudom, az talán tényleg nem részletesebb, mint otthon a HDTV. De maga a vászon az össze sem hasonlítható nemhogy a 42-es de a 60-as tévékkel sem.

    A rendes, analóg IMAX felbontása meg kábé a négyszerese a sima mozifilmének, ha nem több. Látatlanba nem kéne leszólni :)

  13. ezt az only in cinemas feliratot szinte minden film minden tv reklámjába kiirják, sőt a britt trailerekre meg poszterekren is szerepelni szokott.
    ez tényleg szép videó, szerintem jobb mint az előzetesek, meg Zöe-t is jó látni eredetiben

  14. sima digitális mozi felbontása jóval nagyobb, mint a blu-ray-é, azt hiszem 4000 pixel körül van a szélessége, az IMAX-et nem tom, de nem ugy van, hogy csak szalagos verzió van, bár igaz, amikor rajzolják a filmet, akkor digitális verzióban kell lennie, és az szerintem még jóval nagyobb lehet

  15. Ha van tanulsága az Ironman-nek, akkor az az hogy ezt a videót már nem nézem meg. Maradjon valami a mozira is:D

  16. Engem kezdenek meggyőzni látványilag, főleg a “felújított” részekkel az előző posztból. De azért reménykedem, hogy nem egy tech demot kapunk.

    Ulquiorra: Én T4-el jártam így…

  17. Eddig ez tetszett a legjobban. Vegre van valami hangulata is. Viszont egyre inkabb olyan hangulata van mintha WOWba csoppennenk. Szines szagos csiricsale minden… picit zavaro mar. Ja es a tulhypeoltsag is kezd aggasztani, ha anno nem a csapbol is herriporter folyt volna, talan megneztem vonlna egy reszt, de a vegen mar elvbol kerultem. Azota se lattam az x reszbol osszvissz 10 percnel tobbet.

  18. Már-már undorító ez a sok szín benne. :D Meg számomra túlságosan is számítógépes a cucc és látszik is eléggé. :D

  19. én már kicsit félek ettől a filmtől, mert a kampány szinte csak a látványra és a 3D-re van kihegyezve. ha pedig egy filmet csak a 3D tud eladni, akkor megette a fene. részemről legalábbis, mert engem a 3D kurvára nem érdekel. ez meg mondjuk senki mást nem érdekel.
    off:
    sandor8206: a GTA4 5x annyi pénzből készült mint egy átlagos játék. igaz 5x olyan jó is lett.

  20. a mai mozizoknak sokszor nem kell történet, lehetne sorolni, hány ilyen sikerfilm van, pl az idei főrivális Transformers 2 – bár van aneki egy nagyon lagymatag és butyuta története

    a videót megnézve rájösz, hogy enek van története, bár nem értem miért mondják, hogy ez olyan történet amit ezerszer eljátszották már, pedig ehhez hasonlóval mostanában nem találkoztam, (még kiskoromban láttam a Pocahontas mozikban – bár már arra sem emlékszem, csak azért mondom mert ehhez hasonlitják a legtöbben)

    pl már az is tetszik nekem az elején, hogy JAke-ből kettő van (a másik az ikertestvére) és hogy már igy is belevittek egyfajta fordulatot, tehát a továbbiakban is lehet jókra számítíni

  21. SPOILER

    nekem az a történeti szál futott végig az agyamon, mint ami a District 9-ban volt: azonosult az idegen fajjal, és idő múltával rájött hogy mekkora gennyládák az emberek és ezért szembefordult velük. De itt ugye még kapunk egy szerelmi szálat, ahogy elnéztem, ami fokozottan erősíti az idegenekhez való kötődésst

  22. néztem egyszer egy műsort asszem az NGC-n volt..és filmes dolgokról, meg a közeljövő technikájáról szólt, hogy mi fikció, és mi nem..és volt benne Cameron, és mondták róla, hogy asszem fizikusként végzett az egyetemen, tehát eléggé profi a tag ilyen területeken, az persze már más téma, hogy a True Lies-ban sok a fikció, de az igazából paródia…mindazonáltal azt is mondták róla, hogy ha filmet készít, nagyon részletesen belemászik a dolgokba…nem csak ül a székben, és szavakkal vezérel, hanem odamegy, és megmutatja, hogy is kell csinálni…ez talán kapcsolható ahhoz, hogy tanult, művelt ember, hisz fizikus vagy mi, tehát gyakorlatias…és hogy a színészei mennyit szidják, mert “szivatja” őket, ezt főleg Linda Hamilton nyilatkozta a T1 kapcsán…szal ő egy igazán profi rendező…ezt csak azért írom, mert a klipben is látni, hogy faszán odamegy, megmutatja hogy kell leugorni a helikopterről, hogy kell fogni a fegyvert…talán ha a T4-et is ő rendezi, nem lettek volna benne bakik…

    nomeg ha az Avatar mégiscsak gagyi látványmozi lesz, legalább a színészi játék és az egész körítés profi lesz…

  23. csak én vagyok úgy vele hogy minél többet látok belőle annál rosszabbnak tűnik? egyáltalán nem tűnik reálisnak, olyan mint egy animációs film

  24. én meg minél többször nézem, annál biztosabb vagyok benne, hogy ebből bizony moziba menet lesz.

  25. Veled vagyok, ezt a filmet egész egyszerűen bűn nem moziban nézni. Az már más kérdés, hogy DVD-n/Blu-rayen hogy fog szerepelni, de ha elég jó lesz a film maga, még az sem okozhat különösebb gondot.

  26. Talán jobb lett volna, ha maskarákba öltöznek, kimaszkolják őket, és úgy pergetik le ezt a fantasy-t? Nem hiszem…

  27. Cameron sose végezte el az egyetemet, kamiont vezetett helyette, amíg meg nem látta a Star Warst. Aztán díszlet- és látványtervezőként vágott neki Hollywoodnak, a Piranha 2-nek meg úgy lett a rendezője, hogy az eredetileg felvett arc lelépett. Utána jött a Terminator és a Rambo II forgatókönyv, és aztán megállás nélkül ment a Titanicig.

  28. Cameronnak jó érzéke van összehozni valami olyat amit eddig még senki, és ezzel kultot teremteni. Ennek a filmnek kidolgozottabb háttere lesz mint eddig bármelyiknek, és ettől fog odab*szni, hogy minden kicsi részlet a helyén lesz. Persze majd ebben is találnak bakit a sasszeműek, mint mindenben. De ütni fog, az héccentség :)

  29. akkor tévedtem, vagy rosszul emlékeztem, de a lényeg, hogy ez a fószer amikor a Titanic-ot készítette, hatalmas kutatómunkát végzett, távirányítós tengeralattjárókkal kutatta a roncsot….melyik rendező menne el ideáig egy film kedvéért….no meg az Abyss készítésénél is nagy volt a háttérmunka, már ami a tengeri kutatást érinti…

  30. Nekem ez most megint elvette a kedvem. Ezek az allatok (denever, orrszarvu, farkasok) iszonyatosan gagyinak neznek ki… te jo isten… ez vagy nagyot taknyol vagy valahogy, nem tudom, hogy, de mukodni fog…

  31. jimbo:
    ha az az ikertestvére akkor még lejjebb süllyed a film színvonala.
    valószínübb hogy az az új test, amivel tud majd járni, ha teljesíti a küldetést, amit ugye nem fog.
    és kell a film végére valami szomorú szál is(hosszú távon úgyse működne egy szamárember-ember kapcsolat), szerintem az hogy vagy a szamárember avatar is lesántul, vagy az is meghal, szóval a roki székesnek marad a kerekes szék a járás helyett.

  32. Ti figyeltek a szövegre is?

    SPOOILER

    Eredetileg a tesója dolgozott volna a cégnek, de valamiért meghalt, viszont már elkezdték csinálni neki az avatarját x millióért. Mivel pedig ikrek, ezért ugyanaz a DNS-ük, ezért beugorhat avatar-irányítónak ő a tesója helyett.
    Ennyi.

  33. Miért kérsz bocsánatot? Egy ilyen költségvetésű film Cameron bácsival az élen megköveteli hogy többet foglalkozzunk vele ;)

  34. az ikertestvéres észrevételből is látszik hogy sokan csak a félszemükkel nézik a videót közben pedig mást is hallgatnak. és még ök mesélik, hogy nincs is storyja a filmnek. teli vannak ilyen apró rejtett dolgokkal a promo cuccok, és ennek összeállása a film megnézésével teljesül, és ott derül ki, hogy milyen jó lesz az egész.

  35. Egyébként úgy emlékszem azt is cikizték, hogy miért 5 ujjú keze van a robotnak, meg egyáltalán miért kézben fogja a fegyverét, miért nincs egybeépítve… hát ez is kiderült mostanra.
    Mondjuk megértem hogy egy TF2 után az emberek bizalmatlanok, de itt azért mégiscsak Cameronról van szó. Szerintem azt is logikusan meg tudja indokolni, hogy miért pont ilyen vagy olyan színű egy növény virága egy sokadrangú háttér legszélén :)

  36. Még hogy túl színes. Ez egy Fikció, ha igazi lenne, akkor dokumentum film lenne. Akinek ez túl színes, az fogja fel úgy, hogy ez egy idegen bolygó, idegen légköre, felszíne, víze. Mondjuk én nem sokat foglalkozom a legapróbb részletekkel. A látvány nagyot fog ütni IMAX moziban úgyhogy részemről tuti vevő leszek legalább egy jegyre:D

  37. b@szki ez most vett meg kilóra, nagyon látszik a minőség. nagyon nagyon remélem h maga a sztori is ilyen ütős lesz. valamikor régen a JurassicParknál (nemröhög, mert tényleg) vártam ennyire mit fognak a techből kihozni. zsír.

  38. Ezeket a WOWból lopott lebegő sziklákat elfelejthették volna, ezzel totál fantasyt csináltak egy jó sci-fi feeling helyett.

  39. Uramatyám, 2:15-nél az “emberek” valami iszonyatosan ocsmány műanyag szarok. Hogy lehet ezt betenni egy élőszereplős filmbe???
    Nehogy azt mondja valaki hogy na de majd 3D-ben mekkora király lesz…

  40. szerrintem ott 2:15-nél azok valoságos élő emberek, csak olyan ocsmány műanyag szar maszkot hordanak. bár lehet, hogy ezt azért hiszem mert én a HD-ben néztem emg ezt a videót.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.