Rákapcsoltak az Avatarral

A legújabb TV-spotban 30 másodperc alatt kenik el a robotruhások száját. És a Titanicot ki sem írják, csak a Terminátor-Aliens jóságot. Még több mint egy hónap.

human
írta
2009. 11. 05. 21:01
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “Rákapcsoltak az Avatarral” bejegyzéshez

 1. Nagyon durván beindult a marketing, csak nehogy csömörünk legyen a sok anyagtól. Bár nekem biztos nem lesz, mert az első teaseren kívül szerencsére más mozgóképet nem láttam a filmből.

 2. Még mindig nem látom benne a forradalmiságot, csak egy CGI rajzfilmet egy meglehetősen sablonos sztorival.

  Ti úgy látjátok, hogy olyan elsöprő újdonság és siker lesz, mint amilyen például az első Mátrix volt annak idején?

 3. nem, de egy olyan film, ami megadja az esélyt, hogy még hidjünk a filmgyártás varázsában
  majd premierkor kiderül hogy a hit megmarad vagy elszáll

 4. Nem látod a forradalmit, most marhára meg fogunk győzni arról, hogy tévedsz, hiszen mi nem ugyanazokat a trailereket láttuk amiket te. Téged nem győztek meg, ennyi.

 5. Számomra is kicsit túl van hypeolva a dolog, de reméljük a legjobbakat, Cameronban eddig nem csalódtam, ha rittyent egy remek sztorit hozzá, akkor minden együtt lesz egy klasszikushoz…ha meg nem, akkor csalódunk, ennyi..bár 5 évig készült, ha jól tudom és remélem ez a végeredményen is látszani fog.

 6. district 9 után jobbat? kétlem. ha mégis, akkor ennek csak rettenetesen örülni tudok! :)))

 7. District 9-hoz szerintem egyáltalán ne hasonlítsuk, teljesen más kaliberű és stílusú film. Akkor már inkább Star Trekhez.

  A forradalmiságról meg annyit, hogy 3D-ben lesz büntetős a látvány. Nem csoda, hogy a sok nyáladzó vélemény mind 3D-s vetítés eredményei.

 8. 1, ez nem trailer
  2, tényleg le van, már marhasokszor jeleztem a freevlognak, viszont az indavideó meg nem ment amikor írtam a bejegyzést, így oda nem tudtam rakni. Aki meg a youtubeot akarná javasolni, az felejtse el, hiszen ott rengeteg videóm 1 napot sem élne meg, szuper stúdiók miatt.

 9. user mert a T2 annak idején vagy a JP marhára forradalmi volt a technikát kivéve? Aki itt megváltást vár az csalódni fog, aki egy jó popcorn mozit, tényleg az igényesebb fajtából ahol rendben van minden és valószínű meg fogja érinteni az embert az nem, ennyi.
  Sztori szinten meg nem emlékszek, hogy forradalmit ígértek volna szóval nem tudom mi alapján “…Még mindig nem látom benne a forradalmiságot…” fas*a CG-t + fas*a 3D ígértek, Cameron meg szállítja a minden filmjére jellemző sablonos sztorit (aki ezt nem látja be az vegyen részt továbbképzésen, 7 filmjéből 2 volt eredeti, nem sablonos sztorija T1, Abyys többi ilyen szinten hurka) DE azt maximálisan kidolgozva, hogy az olyan egyszerű filmből is mint a T2 nagybetűs KLASSZIKUST csináljon.

 10. Yep, előzetesek alapján egy fasza popcornfilm előremutató technikával esetleg. A T2 is előremutatott a folyékony terminátorral ugye (aminek az alapja az Abysssben jelent meg)

 11. Ha tehetem mindenképpen felutazom Pestre az IMAX-be. Remélhetőleg így lesz. Engem megvett a film. Igaz, hogy több klisének is nevezhető mondat volt már trailerekben, (You are not in Kansas anymore..) de azt érzem rajta, hogy megfelelő helyen és stílussal lesz előadva, így nem lesz kínos. (ugye T2 végén is megtudjuk, hogy miért sírunk, szvsz 10ből 9 filmben ez hullagagyi lenne, ott meg azért nem)

  OFF:
  Annyi kérdésem lenne Humanhoz vagy bárkihez aki tud erről valamit, hogy elképzelhető, hogy eredeti hanggal, felirattal lesz IMAX-ben? Vagy a technika kizárja ezt?

 12. Nincs sok esély a feliratra-eredeti hangra, mivel az imax keretein belül a feliratokat nem igazán lehet megjeleníteni.

 13. Én bízok Cameronban. Ha valaki, akkor ő biztos tudja mit csinál. Ennek a filmnek a szépsége a részletekben rejlik majd, mert ahogy elnézem az utolsó centiig minden részletesen meg van tervezve, ki van találva. Nem valami összecsapott tucatgagyi lesz, még ha néhány embernek ez is jön le a trailerekből. Láttunk már nagyon jó trailert, amiből nagyon rossz film lett végül, miért ne történhetne meg az ellenkezője. Akiket nem győz meg a bemutató az nézze meg a filmet.
  Hogy IMAX lesz-e itthon? Hát az eddigi felhozatalt nézve nem, de részemről mindegy, mert cirka 200 km lenne az út, hogy ott nézzem meg a filmet, szal az az élmény nálam (és gondolom még sokaknál) felejtős. Hajrá Magyarország!!
  Viszont egy sima mozira fizetős leszek, bár az élmény ha nem is lesz ugyanaz, de jó film még lehet ettől. A történet vázát asszem mindenki sejti mi lesz, nem ez lesz a meglepetés.
  Egyvalami bosszant engem ebben a filmben és még sok sci-fiben (Alien 4 még pl, most így hirtelen, de van még csak nem jut eszembe). Méghozzá a tolószék, vagy kerekes szék. Ilyen technika mellett (a jövőben mondjuk) nem hiszem, hogy ne találtak volna ki jobb megoldást a tolószéknél, ha új lábat nem is tudnának adni az embernek. Valamiféle robotláb, ami rá van kapcsolva az ember idegrendszerére (ilyen kéz már most van még ha kezdetleges is) vagy mittomén. De pl az Avatarban ha jól veszem ki, a genetika és a klónozás terén is iszonyat előrehaladottak (hiszen egy teljes élőlényt hoznak létre), nehogy már egy lábat ne tudjanak növeszteni?!?!?

 14. Bocs, még valami az utolsó gondolathoz: ez a kerekes székes megoldás olyan a sci-fikben, mint ha a mai napig kézzel vagy lábbal hajtott közlekedési eszközökön járnánk, vagy gőzzel hajtott járműveink lennének…

 15. szinkronos lesz (esetleg lesz olyan ahol eredeti hang no felirat módon etítik, de az nem az IMAX terem szerintem)

 16. én nem értem ezt a kerekes székes cuccot, hogy ezen ennyit pörögtök, lehet csak nem akarja hogy elsorvadjon a felsőteste, és ezzel is edz, tökmindegy

 17. Aki azon a kerekes megoldáson van kiakadva az hagyja ki a filmet, oszt kész.

  Amúgy ISTENI lesz az eposz – tutira.

 18. én ahhoz a kerekesszékes témához annyit mondok, hogy szeritnem bármilyen technikai megoldás is van már rá, az pénzbe kerül, és az a jake gyerek meg nem hiszem hogy gazdag volna, tehát neki marad a jól bevált odoni kerekesszék

 19. az egyik trailer-ben mondják is, hogy ha megcsinálja a küldetést visszakapja a régi testét a lábaival együtt, szal megtudják oldani, csak gondolom pízéé. Hát igen, én is sírok a magyar hang miatt de nem tudunk mit csinálni, nem hiszem, hogy leadják eredeti hanggal. És azért forradalmi, mert nem volt még “komoly” 3D-s film, esetleg a beowulf, de az meg túl hamar jött, meg még nem is volt az igazi.

 20. Nekem meg éppen a tolószék tetszik. Megadja az alaphangulatot, hogy egy lebénult, félig meddig kiszolgáltatott katona fogja megmenteni a pandoraiakat. Lásd a legkisebb királyfit a népmesékben! :-)

 21. Nem igaz ez a kerekesszék para… Miből gondoljátok, hogy a jövőben mindenki kaphat robotlábat, meg fehér falak lesznek mindenhol, meg luxus és bódogság?

 22. Ne gyertek már mindig ezzel az üres és gyenge a sztori szöveggel! Valaki látta már a filmet? Majd a megtekintése utána lehet beszélgetni a sztori esetleges gyengeségéről és erősségéről. A másik kedvencem a “hatalmas a hype, máskülönben senkit sem érdekelne” hozzászólás. Ha nem lenne a hype akkor meg azért sírna mindenki, hogy miért nincs már előzetes, miért nem tudunk semmit sem a filmről. Akinek nem tetszik a hírverés az ne olvasson el semmit és ne foglalkozzon a filmmel kapcsolatos hírekkel. Nem kötelező, senkit sem fognak odaszíjazni a moziba, hogy “nézzed mert baj lesz”.

  Én már évek óta ezt a filmet várom és próbálok minél kevesebb részletet megtudni a filmről, hogy a moziban üssön arcon jó vagy rossz értelemben. Remélem a jobbik arcomba bombáznak bele a készítők!

 23. A “hatalmas hype” ellenére szerintem még mindig fogalma sincs róla senkinek Magyarországon a fórumozókon kívül, hogy létezik ilyen film.

 24. A visszakapja a lábait dogot nem arra mondja neki, hogy avatárként? Mármint hogy a kék testben újra tud majd járni?
  A kerekesszék dologhoz meg csak annyit, hogy a lovaskocsi több ezer éves – de a bicikli is hülyeség, mert már rég feltalálták a motort, nem? ;)

 25. sorry de a hosszúkötőjelest töröltem a fenébe mert széttolta az oldalt és olkyna hosszú mondatot nem fogok kézzel javítani több kommentben is. írjatok normálisan, a hosszúkötőjelezés helyett idézőjelet kell ilyenkor használni.

  “mikor jött be …”

 26. 0101
  “A visszakapja a lábait dogot nem arra mondja neki, hogy avatárként? Mármint hogy a kék testben újra tud majd járni?”

  Nem hiszem. Úgy tűnik, az avatárja helyhez kötött két szempontból is: egyrészt a sokcsilliárdos speciális tudatátalakító-izébigyó gép nélkül nem működik, másrészt ha az emberek csak maszkban képesek a Pandorán mászkálni, akkor valószínű, hogy a macskaemberek meg a Földön fulladnának meg. És ki a fene akarná az egész életét egy idegen világban tölteni, kiszolgáltatva mind a helyieknek, mind a gépeknek? (Jó, ez a csak kiindulópont, nyilván a főhős hamar belezúg a bolygóba.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.