Lezajlott a New Moon bemutatója

Ki az a Batman? Ki az a Harry Potter? Az első este alapján ezeket a kérdéseket tehetjük fel. Természetesen csak a bevételekről van most szó, de ott egyszerűen a fangirlök és boyok durva mennyiségű pénzt nyújtottak át a stúdiónak. Konkrétan 26.27 millió dollárt(!) az első este. Csak viszonyításnak a két eddigi rekorder a témában: Harry Potter and the Half-Blood Prince $22.2 millió, The Dark Knight 18.4 millió. Azt, hogy az elkövetkező napokban mennyit esik, azt majd csak később tudhatjuk meg. Érdekes lesz, hogy mikorra fogynak el azok akik nagyon akarták látni, és ki marad a második hétre. Meg sem kisérlem azt mondani, hogy felesleges beírni ezt a rajongóknak: “jajj úgysemesik mertalegjobbfilm!!!!”

Amúgy milyen lett?

Helyszíni tudósítónk annyit tudott mondani, hogy nem hallott a filmből semmit, olyan hangos volt a sikítozás. Itt sajnos lefagyott a telefonja a túlterheléstől. Ilyen gagyi technológiával dolgozunk.

247 hozzászólás a “Lezajlott a New Moon bemutatója” bejegyzéshez

  1. Még mindig fogalmam sincs, hogy mit esznek ezen a népek. Szerintem az első rész is egy rakás szar volt (negyedéig bírtam)- és azt kétlem, hogy ez sokkal jobb lenne… Biztos bennem van a hiba.

  2. nem szoktam olyan filmekhez írni ami nem érdekel, de most kivételt teszek.
    Véleményem annyi, ha tetszik nekik hagy tetszen van még elég film a világon.
    Amúgy ez a bevétel elég figyelemreméltó, kíváncsi leszek, hogy mennyi lesz a hétvége (nehogy csak az első nap rohanták meg a mozikat a rajongók) + a 2. hétvége. Mi az a TDK (csak poén).

  3. Tegnap elmentem megnézni – anyámmal, aki szintén szereti, ennyire veszélyes ez a cucc -, és a tizenkét-három-négy évesek sikítozásán kívül tényleg nem sokat lehetett hallani. (Hmm… lehet, hogy megvan mi lesz a kulturális antropológia esszém témája? XD)
    Amúgy annyira nem volt vészes, én pl. a felét végigröhögtem – na nem azért, mert olyan vicces volt -, így már ezért is érdemes megnézni. Az embernek lesz egy újabb oka arra, hogy miért várja a Daybreakerst :)

    Amikor megláttam Peter Facinellit, eszembe jutott a Nurse Jackie, és végig ott motoszkált a fejemben…

  4. Szeretnék egy kritikát a felnőtt film változatról (már hozzáférhető torrenten)
    Bella szerelme az első 15 percben “beteljesül”, Jacobbal, meg a másikkal is…(egyszerre)
    Rendes párbeszédek, jó színészek, pörgős sztori.
    10/8

  5. Szomorúan hallom…..mármint a rekorddöntögetést, de nem kell sokat várnunk, hogy a királyt letaszítsák a trónjáról,hiszen az AVATAR még nagyobb rekordot dönt majd meg ( főleg ha az IMAX-os is XD )..Szóval a New Mooooon rajongók ne örüljenek sokáig XD

  6. Sajnos a filmhez magához nem tudok hozzászólni, mert sem ez, sem a másikat, sem semmit nem láttam az egész franchiseból.
    Egyáltalán nem mozgat / motivál.
    Ilyenkor mindig kicsit úgy érzem magam mint a hang a Brian életéből, aki nem egyéniség.
    26,27. Nagy szám, de valahogy egyáltalán tudom egy szinten kezelni egy TDK-val, de még egy HP-vel sem.
    Biztos velem van a baj.

  7. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt elkalapálja az Avatar. Már csak a célközönséget tekintve is… Ez egy lovestory tinilányoknak, akik fél napig msn-en lógnak, másik fél napba az utcán vihognak. Tipikus csordaszellemű közönség, vagyis valószínűleg moziba is így mentek.
    Az Avatar hiába a nagy hipe, tippre esélytelen ezzel szembe (vajon az utcán kiről hallhatott a nép többet, Cameronról, vagy a twilight-ról), és ez elég elkeserítő. :S (Megjegyzés van egy 16éves hugom, 1személyen tesztelve: fogalma sincs ki az a Cameron, vagy mi az az Avatar).
    Ettől függetlenül én is reménykedem az Avatar sikerében.

  8. Én megnéztem az első rész kb 1 hete (hogy legyen némi fogalmam a filmről, hisz csajjal megyek a New Moonra – Ő kérése – és nem akartam lemaradni), de oltári f*s egy film szerintem. Szenvedés volt végignézni, a 2. résztől sem várok többet. De nem is a film a lényeg az én esetemben… :)

  9. Nem szeretném senki pártját “fogni” az ügyben melyik film “gagyi” melyik nem, de vicces lenne ha mindenkinek ugyan az a film jönne be,ugyan azt a zenét hallgatná, ugyan az a kaja lenne a kedvence ugyan az a ruha stb szal mindenből egy fajta lenne mert mindenkinek az kell tehát vissza térve a filmekre ha nem tetszik ne nézd meg hogy aztán lefikázhasd… mert amit te látsz jo filmnek pl egy két comment Avatár hát (rajzfilm)… szóval nem kell meglepödni h valaki a csöpögös tini filmeket kedveli amiben itt ott fel tünik valami természet feletti lény vagy épp egy másik fajtáját a filmeknek ahol valami kitalált lény paraszt irtásba fog és minden felé hullák vagy esetleg gépek vagy robotok mikor hogy ez mind azért van (lehet ugyan még nem tünt fel) Mert nem vagyunk egyformák és szerintem ez teljessen jó így ahogy van..

  10. egyszer valaki magyarázza már el a technikáját ennek a “ha nem tetszik ne nézd” dolognak…hogy tudjam előre, hogy nem tetszik, csak úgy ha megnézem, nem??? persze, nézzek trélert, de az ne legyen mérvadó már, max azt tudom előre, hogy érdekel-e vagy nem, azt, hogy tetszik csak a film megnézése után tudom eldönteni, úristen…
    valami más érvet tessék már kitalálni, ez olyan gyerekes.

  11. Hű, hát én tegnap este láttam, katasztrófa volt. A romantikusnak szánt részek még csak-csak megmozdítottak, de a maradékot kitöltő rész, húúúú…Pucér felsőtestek ezerrel, az oké, de történet semmi, még annyi sem mint a könyvben, pedig ott is 90%-ban Bella nyafogása volt. Nekem kb 3/10 de az is csak Edward miatt. Tudom égő vagyok, de ez van.

  12. Nekem volt “szerencsém” tegnap végig szenvedni ezt a majd két órás tömény unalmat a barátnőmmel. (Neki tetszett) A film végin mikor feloltották a villanyt az uanlomtol elgyötört férfi fejeket és vigyorgo, áhítattól delejes női arcokat lehetett látni.
    A történet gagyi, a megvalósiás se túl ragyogó, a párbeszéd panelek végtelenűl leegyszerűsitettek, a CGI néhol “csücskös”, a befejezés pedig olyan szirupos, hogy megfekszi az ember gyombrát!

    Eddig az év legrosszabb filmje!

  13. hát még nem láttam a filmet.. de tervezem moziba nézni… de ez a rekord döntögetés hát fura :S
    amúgy így 1 nap után az IMDB oldalon 4.2 áll a film.. az viszont gáz.

    szerintem.

  14. én is láttam tegnap. és őszintén. és rosszabbra számítottam. én egy vagyok azok közül, akik nem Robert pattinson van taylor lautner miatt néztem meg, hanem a sztori miatt, amit már az első film előtt elkezdtem olvasni. és nem is a pucér felsőtestek fogtak meg, hanem meyer története. és a 4 könyvből, ez sikerült a legrosszabbra, szerintem… ahhoz képest a film jobb volt… és ez az általánosítás… az én ismerőseim között nincsenek visító butalibák, mégis szeretik a twilight sagat… dehát… ízlések és pofonok, nem mondtam én, hogy szeretni kell…

  15. Elég szemét leszek de akad menne igazság:
    Nos, ne lepődjünk annyira meg az eredményen. Engem is hívott egy lányismerősöm, és természetesen hozzám jöttünk volna mindketten mozi után… Itt a válasz arra, hogy mitől ez a fene nagy bevétel. Állítom, hogy ennek a fele tizenéves kanos kisfiúkból állt akik jól megmutatták, hogy őket aztán érdekli.
    Egyik Barátom is így járt, gondolta szundít egyet a filmen, aztán majd lesz egy jó estéje. De ekkor jött a csapda: Ez a film arra az estére, amikor megnézted, kiöl belőled minden létező szexuális vágyat…
    Plusz akkor hozzátette, hogy rohadtul unalmas, és a férfi felsőtestek száma – amire ott csöpögtek a lányok – irracionálisan sok… (Innen üzenem az összes nőnek, akit zavar a füttyentés egy bikinis csajra, hogy itt az ellenpélda.)

  16. @rob867

    igen beteges lenne ha mindenkinek ugyanaz jönne be.. lásd például ezt a filmet is. beteges hogy egy ilyen film képes rekordot dönteni és népimádattá válni már már olyan szinten ahogy felvázoltad a példáidban.

  17. elég szégyen, hogy egy olyan kult-filmet, mint a Batman, amelynek a karaktere már évtizetek óta jelen van, megver egy ilyen film :(

  18. Az elsőt megnéztem, meg kellett, de ezt ha meg is ölnek érte, KIHAGYOM :D

    Túl sok a hype, és totál meleg dolog lett ez az egész Twilight Saga…

  19. Most engem megfogott ez az egész nagy rajongás.Az első résznél (ebédesnél) elaludtam.De msot kiváncsi lettem mire ez a nagy rajongás.Megnézem az elsőt majd valszeg matinéban a másodikat (féláron).Vagy lehet hogy a könyvel kellene elöször probálkoznom?

  20. Mekkora LOL már az imdb. :)

    Males 1,257 3.4
    Females 864 6.8
    Aged under 18 330 4.8
    Males under 18 133 3.2
    Females under 18 197 8.0

    Meg:
    832 37.5% 10
    77 3.5% 9
    85 3.8% 8
    78 3.5% 7
    61 2.7% 6
    44 2.0% 5
    33 1.5% 4
    44 2.0% 3
    76 3.4% 2
    891 40.1% 1

  21. Azt kell,hogy mondjam, hogy ha ez a film ekkora kontrasztokat vet, és ennyire megosztja az embereket, akkor egy nagyon jó filmről van szó! Ezt mondanám, de nem teszem, mert itt a könyvről van szó. Maga a mű az, aminek a film a sikerét köszönheti. Mindenki látni akarja mit tudnak az színészek visszaadni a vásznon, vajon itt is meglesznek-e azok az érzelmek,amelyek olvasáskor megvoltak.
    Szóval ezért nagy hiba a könyvet és a filmet 100%osan összevetni, mert -nyilván a történet ugyanaz- ám mennyivel nehezebb előcsalogatni azt a világot amit a műben megtapasztalunk.
    Az meg,hogy csak 13éves tinilányok mennek el, nem feltétlenül igaz. Én telt házas premieren ültem,és bizony sokan voltunk az említett koron felül;)
    De hát akkor beszéljenek a számok!

  22. Elfajzott egy ízlésvilágom van. Nekem bejön az Alkonyat és az Újjhold is, de ugyanúgy várom az Avatar decemberi és a Sherlock Holmes januári bemutatóját is. Ja, és a District 9 is bejött, de a Holdhercegnőt sem fogom kihagyni. Ízlések és pofonok. Én mindenevő vagyok, a lényeg, hogy elvarázsoljon a látvány, a szori, a szereplők, a rendezés… szóval valami megfogjon az adott filmben.

  23. Ez a gyerek a plakátokon, meg minden promós cuccon ugyanolyan bamba fejet vág. Lehet hogy retardált? Aki látta a filmet, súgja már meg, hogy a vásznon is állandóan ilyen bamba?

  24. Srácok! Ne higyjétek hogy a nyitó bevétel bármit is számít! Aki azon búslakodik hogy nagyobb bevétele van mint a “nagy filmeknek”, ne tegye. :) Ez csak a hype-bevétel.

  25. szeritnem itt azt lehetne megkérdezni, hogy a dark knight premierjén hány 13 éves tinilány volt. nam hiszem hogy olyan nagy bevétele lesz mint a batmannek, de egy potter amerikai bevételeit meg fogja közeliteni.

  26. Tenegereckinek válaszolom arra h keresek más ki fogást a “ha nem tetszik ne nézd meg”hozzá szollásomra , örülök neki h ez ragadt meg mind abból amit írtam.Egy mondat amibe bele lehet kötni…..elmondo makkor én a lényeget mert látom te magad nem veszed észre… Nem mindenkinek tetszik az ami másoknak igen de ezek a “fórumok” azért vannak h mi véleményeket cseréljünk de akkor a te szavaiddal élve gyerekes csak jelzőket irni mint pl szar unalmas nézhetetlen ahelyet h ténylegessen megindokolnád a nem tetszésed

  27. Én személy szerint miután megnéztem az első részt azt mondtam, hogy oké, ez egyszer simán nézhető volt. Aztán volt szerencsém egy kicsit beleolvasni a második könyvbe, de valahogy nagyon nem jött be, pedig nem vagyok kifejezetten a tiniregények ellen, hiszen az oly sokszor említett Harry Potter-eket szerettem olvasni. Nem vagyok egy Anne Rice fanatikus sem, aki abba kötne bele, hogy “de a vámpírok nem járnak fényen”.
    Viszont valahogy mégis zavar ez a nagy hype. Az igazságtalanság zavar az egészben, hogy ennyit kaszálhat egy ilyen tipikus amerikai sablonokra építő cucc, amikor olyan romantikus filmek készültek idén, mint a (500) Days of Summer.

  28. A film előtt egy két pohár sűrű víz nem árt:D Bár én még nem láttam, de nem nagyon tudnának rávenni, hogy megnézzem…

  29. Szerintem érdemben ezt a filmet nem lehet összehasonlítani a felsorolt filmekkel. Totál más célközönség, totál más tartalom. Felesleges itt számokon pörögni, az legyen a filmforgalmazók baja :)
    Erre a mozira csajokat kell vinni, főleg ha még csak udvarlás van!!!!

  30. Hello mindenkinek, ezt a fílmet tegnap néztem meg és SZERINTEM KÚ****** Jóóó ajánlom mindenkinek, nem gondóltam volna de jobb mint az első film, szerintem.
    Nézzétek meg.:D

  31. imdb: 4,2 …az imdb okosan csinálja, kiszűri a picsogó lányok 10es szavazatait, máshogy nem tudom elképzelni:) amugy a filmről: sajnálatos mennyire oda tudnak lenni érte a kiscsajok, de hogy a könyvet a kezükbe vegyék az már k*rvanehéz, pedig ha kezükbe vennék és elolvasnák, akkor nem lenne ekkora tarolás a boxofficenál, mert akármelyik ismerősöm olvasta a könyveket, a filmet egy rakás szarnak tartotta:)

  32. rob 867

    értem én, hogy mit akarsz mondani, sőt egyet is értek vele, az lenne a legnagyobb gáz ha mindenki ugyanazt nézné, hallgatná, hordaná, vásárolná, de még mindig nem írtad le, hogy ez a film mitől jó vagy mitől rossz. a filmről konkrétan annyit írtál, amibe én belekötöttem és ez szerintem akkor is egy gyerekes hozáállás, hogy akinek nem tetszik ne nézze, logikus, hogy csak utána lehet véleményt mondani nem előtte, nem? ;)
    magyarul véleményt akarsz cserélni a filmről, csak épp semmi véleményt nem írtál, akkor mit cseréljünk? ;)
    írd, hogy szép volt a képi megvalósítás, gyönyörű beállítások voltak benne, érdekesek voltak a dialógusok, a férfi-női konfliktus/viszony faszán volt megvalósítva, jók voltak a trükkök, néha ijesztő volt, vagy ócska volt az operatőr, bambák a színészek, béna dramaturgia, összevissza vágások, imdb 2.5…akkor értem mi a stájsz, de így nem tudjuk mit gondolsz róla, csak hogy akinek nem tetszik az ne nézze…

    ja, és mivel én nem láttam egy részt se, így véleményem sincs róla, gondoltam ha elolvasom azokét akik már látták, abból leszűrhetem, hogy mégis érdemes-e megnézni.kislányos dactól nem jön meg a kedvem, igaz el se megy.
    béke

  33. direkt azért nem mentem premierre, mert nem akartam, hogy a sok idióta rajongó elrontsa az “élményt”. (a hp 6 premierjén ott voltam, és szerintem tök jó dolog egy ilyen éjféli vetítés…) egyik barátnőmmel elmentünk tegnap 16:00-ás előadásra és kifogtuk azokat, akiket anyuci nem engedett el az éjféli premierre. a sok kis idióta végigröhögte az egészet, meg persze sikítozta és tapsolta, volt, hogy nem lehetett hallani mit mondanak a filmben.

    én az első film miatt olvastam el az egész sorozatot, életem első angol könyvei voltak, sokat dobott a nyelvtudásomon.
    soha nem voltam az az őrült rajongó típus, a new moon meg nem is volt a legjobb könyv szerintem (nekem a legutálatosabb:D), de elmentem, mert érdekelt. ha eddig nem utáltam eléggé a 2. részt, akkor ezek után mit mondjak? a sok idióta 12 éves… annyira idegesítőek voltak.

    egyébként szerintem nem fog esni a nézettség még egy ideig, tuti, hogy a sok fan megnézi még hatszor, minimum. főleg a sikítózós típus.

  34. Csak egy adalék a film célközönségéhez: abban a budapesti gimnáziumban, ahol angolt tanítok 10 lányból 7-8 Twilight-rajongó és teljesen be vannak vadulva a könyvtől és a filmtől. Az egyik csoportomban van egy amerikai cserediák. Pár hete előadást tartott a hazájáról és a végén lehetett kérdéseket feltenni neki. Az első kérdés: “Létezik-e a valóságban is az a város, ahol a Twilight-könyvek és filmek játszódnak?” Agyrém!!!

    Az meg, hogy nem hallottak az Avatarról még hagyján is lenne, órákig tudnám sorolni, miről nem hallottak még, amitől viszont az én hajam hullik…

  35. nekem ökölbe szorul a kezem, görcsbe rándul a gyomrom, és a hideg szaladgál fel-le a hátamon, ha meglátom Robert Pattinson extra-irritáló fejét XD

  36. Az imdb pontszámot még így látatlanban is magasnak tartom(bezzeg mi magyarok “Ez minden idők 1. legjobb filmje! (A Filmkatalógus látogatóinak osztályzatai alapján.)”).Épp múlthéten láttam egy emós formájú srácot aki úgy szorongatta a könyvet mint Gollam a Gyűrűt…

  37. Bevallom, elolvastam a könyveket, mert kíváncsi voltam, mi ez az egész. És az első részt is láttam, mert van 2 fiatalka unokatestvérem. Azon kívül, hogy ezzel komolyan büntetni, sőt vallatni lehet, csak pár szó:

    Drakula nem ragyog.
    Lestat és Armand sem ragyog.
    Damon és Stefan ki tudnak menni a napra, de még ők sem ragyognak bammeg!

    Utóiratnak pedig annyi, hogy miután teljesen “véletlenül” ottfelejtettem pár Anne Rice és Poppy Z. Brite könyvet, az unokatesómék süketnek tettetik magukat valahányszor megkérdezem, hová lett a sok New Moon poszter. :D
    Tokio Hotelről is így szoktattam le őket, de azt már egy másik fórumon mesélem majd….

  38. Tegnap láttuk a filmet.
    Amint megláttam a bevételeket felháborodtam.
    Ekkora egy szenny, hogy lehet kasszasiker ?
    Mondjuk értékeléseken meg is látszik majd. IMDB-n vagy kemény 3 csillag.

  39. Istenem..
    Ez az egész poszt egy vicc,a gyűlölködő hozzászólásokkal együtt..
    Nem értem miért jó egyeseknek szapulni egy olyan filmet,ami ennyire nézett..És ha többségében lányoknak/nőknek jön be azzal mi a baj??Féltékenyek vagytok egy színészre könyörgöm??Komolyan??
    Ennyi kisebbségi komplexusban szenvedőt ritkán látok..
    Az imdb-n is tuti a sok idióta hím húzza le a filmet,többségében látatlanban..

  40. Lassan elérjük hálivóódot, már tényleg csak a rajongás számít. Ebben a filmben csúcsosodik ki az amerika fingik, a világ meg mély levegőt vesz effekt.

  41. Remélem a bevételből olyan filmeket is fognak majd finanszírozni amik nekem fognak annyira bejönni mint a ez a saját célcsoportjának (valami D9 szerűnek örülnék). mert akkor örülök ennek a bevételnek, arra meg végképp kivácsi vagyok hol áll meg (bár tippre minőségileg olyan lehet mint a Transformers 2, kb oda saccolnám a bevételt). Van egy olyan tippem hogy kevesebben nézik meg, de azok többször.

  42. Ben: többségében a film a nézhetetlen, és nem az őt fikázó olyan nézők, akik nem is látták. Ennyire kifejezéstelen arcokat régen láttam filmben. És bocsi hogy kicsit OFF de még nincs kritika a filmről így nem tudok máshova írni. Lehet, hogy a könyv jó, de a filmre ezt nem mondanám. Nem vagyunk mi féltékenyek senkire pusztán elég bosszantó belegondolni abba hogy egy mondjuk ilyen film ilyen pénzeket megmozgat. Ennyi pénzből sok sokkal tehetségesebb ember alkothatna sokkal maradandóbbat.

  43. Nem undorodtam még filmtől, mozgóképrajongóként meg sem tehetem igazán és tulajdonképpen nem az Alkonyat feldolgozásokkal van gondom. Az értelmét vesztett ismerőseim háromnegyedével inkább, akik olyannyira benne melegszenek ebben a “romantikus, misztikus” fényben, ami a vászonról és a könyv lapjairól árad, hogy elfog az önkéntelen viszolygás.

    Az emberek tehetnek róla nem a film, érdekes tanulmányt lehetne arról készíteni, hogyan tesz minket embergyűlölőkké a Twilight felebarátainkkal szemben. Talán fenn hordom az orrom, de rengeteg fajta filmet láttam romantikus, misztikus köddel élni, azokkal viszont együtt tudtam érezni, itt ez nem megy. Képtelen vagyok befogadni ilyen gusztustalanul egyértelmű szituációkkal felépített, teljesen őszintétlennek ható filmélményt. Ezzel az ítéletemmel pedig magamról is vallok egy keveset – gyűlölöm az értelmét vesztett rajongást.

  44. fcb989:
    Nem támadásként mondom,de kicsit naiv dolog azt gondolni,hogy minden ami sokba kerül,jónak is kell lennie..A mozi a pénzről és a haszonról szól elsősorban(sajnos).A készítők tudták jól,hogy elég egy szép(már a tinik szemében)arc,ahhoz hogy eladják a filmet,nem kell oscar díjas színész a projekt sikeréhez,ahogy a tf2-höz is elég volt a látvány..
    Én még nem láttam,de sok hozzászólásból is világosan látszott,hogy nézetlenül,csupán előítéletből húzzák le a filmet és ezzel párhuzamosan a történetet is,és ez az ami nem tetszik..
    Én elolvastam a könyveket és férfi létemre tetszett maga az alapsztori..

  45. Engem is igazából ha mondanom kell valamit a fanatizmus az ami elrettent. Az a legveszélyesebb és értelmetlenebb dolog a világon. És symor minden szavával egyetértek.

  46. Én nem mondtam hogy minden jó ami sokba kerül de ez tuti hogy nem az, és szomorú hogy olyan világban élünk ahol ennyire egyszerű pénzt csinálni. Fogok egy végtelen egyszerű történetet amiért irdatlan sokan rajonganak és különösképpen semmi különleges nincsen benne, egy karakteres szépfiú és lányt, cukormázas látványt, az éppen jól menő popzenékből egy marékkal, és mindenki fröcsögve rohan a moziba. De ezzel bellemennénk egy nagyon OFF témába amit nem akarok.

  47. A fanatizmus az más kérdés..Tizenéves voltam amikor bejött a songoku láz,és a víz kivert,hogy nem lehet másról sem hallani az osztályban mint ez a rajzfilm..De ugyan ez van a new moon-nal is..Biztos nem mennék be ordító tinik közé a padsorba.

  48. És még azért azt ki szeretném kötni hogy én nekem semmi bajom sincs a könyvekkel, lehet jól vannak mesélve, és van bennük egy olyan másfajta nézőpont ami tetszhet az embereknek. Ez rendben is van. Ez egész ami zavar az az, amekkora fanatizmus lett az egészből, és ezt tartom szomorúnak, aránytalanul túl van értékelve az egész. Ez a jelenség szerintem ami e körül zajlik elég jól ábrázolja a mai társadalmi dolgokat:)

  49. Hát igen..De ha vonunk egy átlagot,akkor az egyik oldalon ott vannak az imádók,a másikon pedig a gyűlölők,ami így kapásból nem is akkora szám..:D
    Ami a filmet illeti:
    Az első részt és az újnak a trailerjét látva,nekem (kövezzetek meg) Robert Pattinson alakítása jobban tetszett mint Kristen Stewart-é..Ez nem azt jelenti hogy jó volt,csupán a két játék viszonyát írja le..

  50. Teljesen természetes ez a rekordöntés, gondoljatok arra, hány tinilányak jelent nagyon sokat ez a széria. Ez kb olyasmi, mint amikor a nagymamám a zone romantica-t pörgeti. Nem lehet őket elítélni érte. Amúgy szerintem is fos, de ahogy én Tarantino-ban, Ritchie-ben, meg Gilliam-ban teljesedem ki, ők ebben. Ez így van rendjén.

  51. Én most fogom megnézni a filmet… :D Viszont a könyveket olvastam már nagyon-nagyon rég… :D az előzetesből és a jelenetekből amiket youtubeon lehetett nézni azt mondom sztem jó film lesz…. igazából én ha úgy vesszük a “rajongók”közé számítok… :D de nem a sikoltozós fajtába… :DDD az szánalom!!! az az igazság hogy nem a 12-15éves lányok a cél közönség… ez fasság… csak ők azok az idióták… akik ebben a rajongó korban vannak! ennyi… de én is szeretem… és ismerek legalább 10 srácok akinek azt mondanám jöjjön el… kérdezés nélkül jönne… csajt még többet :DDD de ők se olyan sikítósak :D Megakadt a szemem itt azok hogy… /”emo vámpír”/ (nem tom ki írta) ne haragudj de jó nagy hülyeséget mondtál… :S:D ez mitől emo mondd már el nekem??????? vagy az emo fogalmával nem vagy tisztában…. (mondjuk azzal nem is lehet teljesen) :D vagy a twilight sagából buknál meg!!! De nagyon!!! Az meg hogy a film sokat hoz… azt hiszem senkinek se kellene rajta háborogni… neked hátrányod nem lesz belőle :DDD vagy igen? :D meg az is vicces hogy arról írtok hogy mekkora fanatizmus van körülötte… hát nema szinészek tehetnek róla… és nem a film készítők és nem az író nő…!!! hnem az ostoba idióta kispitsák akik azt hiszik hogy ez menő… a meg a “harapj meg Edward”… :D hát szegények szánalmasak… de én azt mondom akik “normálisan” szeretik had szeressék… nem kell mindenkit beskatulyázni… azért mert szeretem a Twilight sagát… nem vagyok 14 éves, főleg nem emo, és nem szoktam sikítozni…!!! De ha van 1 film ami nem teccett én személy szerint megpróbálom elfelejteni… és nem felmegyek 1 oldalra fikázni!!!! De lehet h ezért is ilyen sikeres… nemcsak a fanok foglalkoznak vele… hnem azok is akik állítólag utálják!!! :DDDD

  52. ^”nem vagyok 14 éves”

    12? mert nagyon úgy tűnik, hogy teljesen ugyanolyan vagy, mint akiket annyira leszólsz.
    emós vámpír sikoltozós idióta :D

  53. @60
    Ha ezt stilusparodianak szantad, akkor zsenialis, egyeb esetben semmivel sem vagy szellemileg fejlettebb mint a “12-15 eves lanyok”. Amugy ide a rozsdas bokot, h 17 eves vagy.
    Hogy on is legyek: az elso resz annyira szar volt, h ugy dontottem az elkovetkezo 3 eletemre eleg volt a Tvajlajt jelensegbol, szoval max majd egyszer haverokkal erosen illuminalt allapotban megnezzuk a koleszban :D

  54. ha nem is jó, de legalábbis jobb volt mint az első rész.
    amúgy ma néztem, és senki nem sikítozott :D

  55. Wixy ez nagyon durva.Komolyan mondom nem áll össze mit írsz.Vicces hogy a 16 éves divatfangörl lenézi a 14 éves divatfangörlöket :D Egy valamit magyarázzatok meg!Minek kell mindenhova magatokkal hurcolni a könyvet,mobilon berakni a képét háttérnek?Ha a tvájlájt helyére beraknék egy random számítógépes játékot(legyen a WoW azt menő fikázni mert anyu nem fizeti) rögtön lekockáznának és orvoshoz vinnének.Mellesleg jogosan.

  56. Kiváncsi lennék,ha más szereplőkkel menne a film,mint mondjuk Christian Bale és mellé Sam Rockwell női szereplőnek meg Charlize Theron.
    Ugyanez a sztori csak nem az iskolában hanem munkahelyen.
    Akkor is ennyire szar lenne?

  57. Jézusom…
    A 60. és valamelyik korábbi rajongó helyesirása mutat azért elég sok mindent a célközönségből. Szánalom.
    Basszus, ha ilyen gyerekem lesz, inkább vizbefojtom.

  58. akkor semmi hiszti nem lenne körülötte, még ha sikeres is lenne esetleg, szóval rossz a kérdésfeltevésed.

  59. Tegnap megnéztük az Arénában. Durva volt, ugyanis 40 perces csúszással indították el a filmet. Nálunk nem volt sikoltozás, ellenben a mozi sokszor egyöntetűen röhögött egy-egy jeleneten — pedig tele volt a terem. A film persze rettenet, talán egyedül a vizuális effektek voltak okék, a történet és a színészi játék, az egy katasztrófa. 4/10

  60. Nem az a cél hogy a film jó legyen(szarból amúgy is nehéz várat építeni) hanem hogy nedvesítse a fangörlök bugyiját és megnézzék egymás után hatszor(lehetőleg baráttal6barátnőkkel).A barátok közt legtehetségtelenebb színészei is ugyanezt a fangörl hatást érnék el(sőt talán még emelné a színvonalat)

  61. @66
    Nem ez a durva. Most csütörtökön volt egy vendégelőadás az egyetemen. 25-30 közötti fiatal nő, tözsdei befektetésekről és a lehetőségekről beszélt egy befektetési bank roadshow-jának keretén belül. Teljesen jó és komoly prezentáció után lerakta tálcára a PPT-t és a asztalon meg egy New Moon-os háttérkép szexi pasival. Volt egy kis morajlás rögtön, zavarba is jött a csajszi:)

  62. @72. nem értem, hogy ez hol durva. ha értelmes, okos egy nő, akkor mi a gond? ha egy pasinak egy félmeztelen nő a háttérképe, senki nem szólja le, vagy igen?

  63. de szerintem igen, a félmeztelen nős háttérkép ugyanolyna gáz a normális férfiak szemében.

  64. igen? ezt nem tudtam. bocs. (:D)
    szóval annál a nőnél szerintem úgyis hamar elmúlik és tudja, hogy az csak egy film, nem úgy mint kb. minden második tini, aki azt hiszi, hogy vámpírok léteznek… stb.

    nahjó, hagyjuk, még egy kicsit mindig kivagyok a tegnapi mozis élményem miatt.

  65. Olvasd megint amit írtam. Vendégelőadást tartott. Dolgozott és a céges laptopról ment az előadás. Komoly emberek nem csinálnak ilyet, kb a saját és a bank image-t rombolta ezzel csak mert tetszik neki a háttérkép. Gratulálok.

  66. jó, ennyire nem vagyok otthon ebben a témában és az meg eszembe se jutott, hogy céges laptop, azt hittem az övé…

  67. Hopp közben már meg is válaszolták a kérdésem. De amúgy igen félpucér csajos kép is ugyanez a kategória.

  68. 60: Elképzeltem ahogy csak cikáztak a szavak a fejében hogy mire mit írjon:D. Sztem kjó paródia:D Hogy kié az a komolyságától függ.

  69. háát nekem nem jött annyira be, a twilight-ot 4x néztem meg a moziban a többi barátnőmmel együtt de ezt nem valószínű egy kicsit uncsi lett

  70. Ahhoz képest, hogy a könyv meg film mekkora siker lett, ezen a fórumon szinte csak negatív kritikákat lehet olvasni. Akinek véletlenül tetszett a film, az meg le van szólva. Én 19 éves lány vagyok, érdekel az irodalom, rengeteget olvasok és egyszer kezembe akadt a könyv, hát elolvastam. Azért tetszett meg, mert magával ragadó a sztori, és bele lehet élni magunkat a történetbe. A első film nem hozott túl nagy lázba, mert tapasztalataim alapján a könyv szinte mindig jobb mint az abból készült film, pontosan azért mert egy könyvben olyan dolgokat lehet érzékeltetni, amit egy filmben nem mindig, na meg a sok idegesítő kimaradt lényeges dolog:S… Amikor megjelent dvdn kölcsönkértem, és megnéztem. Előérzetem bevált, miszerint könyvben jobb volt, de semmiképp nem illetném ilyen trágár jelzőkkel mint szar, fos meg unalom, emo vámpír (na, ez mosolyognivaló komment volt).Mellesleg szerintem a zenék jól kiválasztottak(itt van példának a muse-tól a supermassive black hole) és ha már itt tartunk a baseball jelenet is átlagon felüli. Nekem filmek terén tarantino az isten, ettől függetlenül elmegyek a moziba, és megnézem a new moont. Nem a nagy felhajtás miatt(ezért várok pár napot míg a sikitozós tömeg levonul) hanem mert szeretem a történetet és érdekel hogy viszik át a vászonra.szóval mindent egybevetve szerintem túlzás ez a sok negatívum(mintha ez a pocskondiázás már nagyobb divat lenne mint maga a ranjongás, de tényleg:D), főleg hogy ennek a fele nem is látta a filmet.

  71. Na ez egy nagyon összeszedett komment volt, ha valaki ebbe is beleköt az már tényleg csak flamelni akar…

    Engem nem is tudom mi zavar jobban: a nagy hype, vagy a nagy antihype körülötte…

    Ja egyébként 23 éves férfi vagyok és az első könyv szódával elment egy esős délutánon, a film már sokkal rosszabb volt….többit meg nem láttam/olvastam úgyhogy azokról látatlanban inkább nem nyilatkoznék…

  72. Kisherceggel mindenben egyetértek. Ezért a filmről nem is tudok mit mondani (én sem láttam még, ok ugyanaz)

    Ennyire utálni látatlanban azért érdekes. Meg alapban ez az utálat. Valamelyik film nem érdekel, vagy taszít a sztori, a szereplők vagy bármi, azzal nem is foglalkozok ennyire. Tényleg meglepő a szar, fos stb. jelző, nem elég a “nekem nem jön be, nem tetszik, nem érdekel”?

  73. Sziasztok! Én tegnap NEM néztem meg a filmet és szerintem nem tudom,hogy milyen volt de nem is érdekel!

    Nem kell ebből ügyet csinálni emberek! Ez olyan mintha a teletabikat kezdenénk fikázni,hogy dehát olyan sz.r az egész! Az is mint az Alkonyat gyerekeknek készült. Persze ettől függetlenül beülhet rá akárki.

  74. kisherceg: ha tényleg érdekel az irodalom, sztem ne a Twilightot olvasd, mert az még ponyvának is zs kategória.
    akit viszont zavar az, hogy egy ilyen film ennyi pénzt mozgat, attól azt kérdezem: miért? kevesebb lesz a fizetésed? esetleg rosszabbul élsz miatta? ha Scorsese-t zavarja, azt megértem, mert ő még a klotyon űlve a mobiltelefonjának a kamerájával is különb filmet csinálna, és hát az ő filmjei sose fognak ilyen bevételeket elérni, pedig az lenne a normális. akik meg azt mondják, hogy “a könyvet nem olvastam, leht, hogy az jó”, nos, nem. nem jó. és nem a történet miatt, hanem mert szarul van megírva.

  75. csütörtöki éjféli premieren voltam, szerencsére a 13 éves kislányokat erre nem engedték el a szüleikí így nem sikonyált senki. amikor Jacob levette először a ruháját akkor volt egy kis beröhögés :), de ennyi.

    láttam az elsőt is, olvastam mind3at magyarul, de nem vagyok az a megrögzött fan.

    a film tűrhető volt, rosszabbra, gagyibbra számítottam. a könyv cselekményét hűen követi, de semmi extra nincs benne, nézhető és pont. 7/10
    (18 éves srác)

  76. Érdekes olvasni a kritikákat. Az éltetőket és az ellentábort is, már ha van indoklás.
    Magam még nem láttam a második részt, de ki nem hagynám, az előzetesek miatt. Valahogy úgy vagyok vele, mint a Csőrikés rajzfilmekkel. Egy idő után szántam szegény macskát, és drukkoltam neki, hogy felzabálhassa azt az idegesítő madarat. :)
    Ez a történet picit gej nekem. Egy vámpír legyen olyan mint Erik, Viktor vagy Lestat. A második részben remélem a farkasok helyre teszik az “angyali” vámpírkákat…. és akkor részemről 10/10, kitűnő délutáni matiné mosogatás helyett. :D

  77. Sikítozás, tapsolás a vetkőzős jeleneteknél, sírás ahol szomorkodás van minden máshol meg beszélgetés – ez ment a nézőtéren, bár mi csak ma néztünk délután.

  78. Én egyáltalán nem lepődtem meg a híren. Bolygónk 10-17 éves lányainak a 90%-a erre a pettinzon gyerekre tárcsázik a paplan alatt már vagy egy éve, várható volt hogy ez lesz. De szerintem még akkor is ez lett volna, hogy csak egy másfél órás Pattinson slide-show lett volna a második rész, a film, a történet ebben az esetben teljesen a háttérbe szorult. Az első részt láttam, arra egy gyenge 3 pontot tudok adni, de ezt is meg fogom nézni, optimista vagyok.

  79. Virágozzék minden virág. Igen, nincs ezzel baj a filmművészetben sem.
    Legalább, akinek lesz rá igénye, az meglátja majd ha felnő a különbséget a gyenge és a jó között.
    Nagyszerű, ehhez a filmhez még könyv is van alapnak. :)
    Na, akkor ugyanígy ébredhet majd rá a kedves tizenéves olvasáskor is.
    Lesz viszonyítási alap. Az intelligensebb fajta felcseperedése után örülhet, hogy nem felnőtt fejjel futott bele ebbe a filmbe, könyvbe.
    A butább megmarad ennél a szintnél, de ezzel sincs baj, ő is szórakozik.

    Szóval kedves fiatalok:
    Ha lecsengett a “láz” és szeretnétek ebben a témakörben emelkedettebb hangvételű könyveket olvasni akkor a már korábban említett írónő nevét leírnám még egyszer:
    Anne Rice.

    Még egyszer: Anne Rice.

    (Egyébként az utóbbi időben elszaporodó “tini-vámpír-film-sorozat” jelenség meg tényleg gyomorforgató tud lenni… Főleg, hogy minőségi meg nem készül. Engem ez zavar leginkább.)

  80. bocs a nagy betűért
    DE EZ HOGY TÖRTÉNHETETT MEG?
    72 MILLIÓ DOLLÁR A NYÍTÓNAPON
    az eddigi rekorder a dark knight 67 millióval.

  81. Most komolyan, a True Blood a legjobb vámpíros tunkolós sorozat, próbáljátok be :) A Vampire Diaries az tényleg fiatalabbakra van célozva, de hogy a TB az minbőségi popcornvérengzés, azt egyszerűen nem lehet vitatni.

  82. Ajjajj…egész héten hányingerem volt, egészen eddig nem tudtam megmagyarázni, hogy miért…

    Emberek, azt látni kellett volna mindenkinek személyesen, amikor a MAXIMUM 15 éves, sikítozó “hangosanhallgatomamobilomonazempéháromcsengőhangokatabuszon” kiscsajok megindultak Londonban a trocader-ba, kisminkelve, a meleg főszereplő srácos pólóban, oh máj gádolva folyamatosan.
    Ez számomra mindent elmond az új filmről is.Iszonyat.

  83. nem egy nagy szám valami ez az egész twilight cucc, de abszolút nézhető. legalábbis az első az volt, emezt még nem láttam. nekem pl a TDK volt kevés. de az összehasonlítás csak azért van, mert ezek hoztak nagy bevételt. az egész csak hype, sztem ezzel nem érdemes foglalkozni, nem ettől lesz jó vagy rossz egy film. hol van pl a The boat that rocked? a Moon, vagy a Pandorum? ezeknek mekkora bevétele volt?

    az meg röhejes, hogy vannak akik abba kötnek bele, hogy “dehát a vámpírok nem is ilyenek”. gyk.: vámpírok nincsenek, szóval ennyi erővel (meg amennyiféle amúgy is volt eddig is) miért ne vezethetne be az író ilyesmi újításokat?

    a sok sikítozó tini (ez tök poén, de szívesen ott lettem volna! :D) persze gáz, dehát anno a The Beatles-ért is sikítoztak a nők.. ;)
    a könyvet viszont nem hinném hogy el fogom olvasni, azok alapján amit hallottam róla..

    Wixy (60.) írása tetszett. igenis van középút a két nézőpont között. azt hiszem sokan csak azért húzzák le ennyire, hogy ellensúlyozzák a rajongótábort. hát most szólok, hogy ez esélytelen! :D
    de ez is tetszett: “amikor Jacob levette először a ruháját akkor volt egy kis beröhögés” na igen :)

    ami a multiplexekben megy, annak 90%-a pop-film. ez a cucc pedig abszolút jó arra, hogy sok embert vigyen be a moziba. nyilván nem az egetverő mondanivalóért szeretik, vagy a gyönyörű képekért. senki le sem fogja szni, ha ebbe köttök bele!

    ja és asszem itt érdemes megjegyezni, hogy 21 éves vagyok, fiú, és amúgy a tököm kivan má’ a vámpírokkal!

  84. Annak legalább örülök hogy IMFB-n 4.4 csak :) Remélem még esik lefele :)
    Látom a sikítozós picsák ilyenkor idetalálnak :D

  85. Már az beszarás, hogy itt mennyi komment van ehhez a posthoz, pedig még csak nem is kritikát írt human.. :P

  86. Ellenpéldaként hozhatnám a Hazárd Megye Lordjai-remaket.
    Az a film is kaszált amerikában.
    Le merném fogadni hogy a nézők 80%-a férfi volt.
    Hogy miért?
    1.Jessica Simpson
    2.klassz verdák.

  87. Én ma készülök megnézni. Lány létemre nekem nem tetszett az első rész, viszont a könyvek nagyon bejöttek, és sajnáltam, hogy mennyire elcseszték a filmet, nekem nem is jött le az, ami könyvből igen. Egyik “férfi” főszereplő sem tetszik, a Bellát játszó csaj arca egyszerűen idegesít, de mégis kíváncsi vagyok, hogy mit tudtak kihozni az első rész után…és nekem a Dark Knight se tetszett…hű remélem nem köveztek meg:P

  88. best comedy ever.
    első részén is halálra röhögtem magam (amíg el nem értek a cselekményezéshez, ott arckaparás ment), remélhetőleg ezen is fogom. talán egerszegen nem fognak annyit sikítozni :D

  89. Human: Jah a True Blood nem olyan rossz móka, főleg a Twilight-tal összehasonlítva.
    De nekem ha már vámpíros sorozat, akkor minden hibája és régisége ellenére valahogy mégis a Kindred a favorit.
    Szerintem a Vampire – The Masquerade világa egyébként is magasan ver bármi mást vámpír témakörben, de ez csak az én személyes véleményem.

  90. Uncsim el akart menni a csajával megnézni a filmet de a csaj nem mehetett ezért elment a haverjával.Én épp keresztanyámnál voltam mikor nyílik az ajtó:”Totó,kurvszar film volt”:DUncsim mesélte h a mellette ülő csajtol kért zsepit mert elkezdett sírni ugy röhögött,mivel elkezték haverjával megbeszélni h Edward meg Bella hogyan tudnak dugni ha Edward vámpír és a vámpíroknak nincs vérkeringésük
    komoly…

    Én am csak az első részt láttam(azt se végig mert átment egy jobb dologba;))de amit láttam belőle se fogott meg.Aki szereti szeresse,nekem nemtetszik

  91. Én csak azon húzom fel magam, hogy az igényes, színvonalas filmekről a legtöbb tizenéves lány még csak nem is hallott, vagy nem látta őket. Az ilyen szemetet meg mint a twilight így istenítenek. Undorító…

  92. és te Blake! ismered a Huncut felhőcske c. tajvani erotikus művészfilmet? vagy a Jumurta c. török-görög művész-drámát?

  93. Hi!
    Hogy tisztább legyen, 18éves gimnazista lány vagyok, nem sorolom magam a sikítozós picsák közé…
    Én egészen új vagyok a témában, mivel a héten kezdtem egyáltalán érdeklődni a Twilight után… Hét elején említette meg a magyar tanárom(egy nagyon jófej öreg úr:), igazi nagypapa típus), hogy olvasott egy cikket a könyvről, ami, többek közt az ő “célközönségét” (középiskolásokat), tömegével bír az olvasásra, a kötelezőkkel ellentétben… Ezért elolvasta az első könyvet, és szerinte, bár nem lehet összehasonlítani egy Száz év magánnyal, jó a történet, egész igényes megfogalmazás, és kifejezetten mai! Úgy voltam vele, ha már ő jó könyvnek tartja akkor már érdemes foglalkozni vele(sokat adok a véleményére, mert rendkívül művelt…). Ezért megnéztem hét elején az Alkonyatot, és tetszett! Jó a sztori, jók a zenék, jó a látvány, igazán finom momentumok, képi utalások a könyvre. Ezért kaptam magam és megvettem a könyvet. 100szor jobb, mint a film, egy nap alatt elolvastam, mert nem tudtam letenni(bár láttam a filmet, de rengeteg dologban eltér tőle). Majd megnéztem az első részt még egyszer és már sokkal jobban tetszett, sokkal jobban át tudtam érezni. És az apróságokat is ki tudtam szúrni… Elolvastam a második részt is, és valóban kicsit sok lett a nyafogásból…de ha tudsz úgy olvasni, hogy egyszerűen beleérzed magad, és minden érzést, amit leír átérzel, akkor még a második könyv is hatással lehet az emberre… Szóval nekem tetszik. A második részt még nem láttam, de szándékomban áll megnézni. Nem hiszem, hogy a könyv nyomába érhet, de ha nem úgy megy be az ember, hogy ez szar, és csak röhögök egy jót… biztos vagyok benne, hogy élvezhető lesz.

  94. @107-el egyet értek, hihetetlenül alulfejlett a fiatalok filmkultúrája. Pont tegnap beszéltem egy barinőmmel, hogy nem nézném meg a twilight-ot ezért és ezért, de vele se nézetném meg a John Rambót. Erre: “Ki az a Rambó?” 18 éves én 25, nagy lett a szakadék, ami csak biológiai úton áthidalható.

  95. Emberek, balgaság egy egész korosztályt és nemet sztereotipizálni…
    Én nőnemű vagyok, 23 éves, tudom mi az a Rocky, Rambo, Indiana Jones…sorolhatnám, sőt láttam is őket, a Ben Hur az egyik kedvenc filmem, imádom a történelmi és kalandfilmeket, a művészfilmeket…majdnem mindent, emelett ugyanúgy nézek női fimeket életre-halálra…szóval elég legyen már ebből a hülyék a lányok szövegből, please!!!

  96. az előző kommentet én követtem el…véletlenül mindkét helyre mail címet írtam, ezzel nem az volt a cél hogy azt közkinccsé tegyem…

  97. “tomsolo” ezaz! Hol van Penge? Milyen lenne már ha film végén mikor minden happy és “dúl a láv” előugrana és lekaszabolná ezt a mula gyereket!Megnézném a fan girl/boy-ok arcát az tuti xD

  98. bírom, hogy minden csaj úgy kezdi a kommentet, hogy “DE ÉN NEM VAGYOK A SIKONGATÓS PICSÁK KÖZÖTT”, majd olyan wall of text-nyi ömlelgést ír a filmről, mintha az élete csúcspontja lett volna a film.

  99. Én nem azon vagyok kiakadva, hogy valaki nem ismer egy filmet, mert nekem sem volt gusztusom megnézni egy csomó mindent amit apám szeret, de ismerem őket hírből, “tudom, hogy van”. Az akaszt ki, hogy MOZIBAN nem képesek az emberek csöndben maradni. Szerintem a sikítozós kategória nem twilight-fan, hanem Robert Pattison meg a másik színész akinek nem tudom a nevét-fan. Ők mért mennek be moziba? Az internet tele van a képükkel. (Human, remélem ez nem túlságosan off)

  100. 25 éves szőrös férfi vagyok. Kedvenc filmem a Cápa, Radírfej és a Terminator 2, és havonta többször járok művészmoziba. Első találkozásom az Alkonyat filmmel, amikor lány barátaimmal néztem meg. Nem volt rossz, bár elismerem, hogy nem a legjobb a témában. Ahogy a Penge is csak a célcsoportot tekintve tér el, minőségét tekintve nem sokat. Ugye az egyik kritikákat összesítő internetes oldalon a két Penge film a 22-23. a kritikai átlagot tekintve, az Alkonyat pedig a 24. már innen nézve is. A film után valahogy kezembe akadt a második könyv és 8 nap alatt ki is végeztem úgy, hogy közben haladtam Asimov – Alapítvány és Birodalom c. könyvével is párhuzamosan. A könyv elég jó volt, bár az eleje nem férfinak való, kicsit unalmas, ám a végére szépen felpörögnek az események. A filmmel ugyanez a helyzet, tudnám sorolni a dramaturgiai hibákat és kihagyott lehetőségeket, de szerintem egy kis fokkal jobb, mint az első mozi, tehát 6 pont nálam. Bár úgy vagyok vele, hogy ebből a könyvből egy igazán nagyszerű filmet is lehetett volna csinálni, ha megfelelően rakják össze, de nem ez történt, mert görcsösen ragaszkodtak Bella szemszögéhez, mint a könyvben. Mitől ilyen sikeres a film? Például, hogy nem csak alacsonyabb korhatár kategóriába tartozik, hanem az egyre növekvő ingerküszöböt sem próbálja átugrani a félelemkeltés eszközeivel, így egy fiatalabb generáció is találkozhat azzal a világgal, amit eddig vagy túlmisztifikált fantázia giccsparádéba csomagoltak (Harry Potter) vagy tiszta horror volt, amit sok felnőtt sem bír már. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal tinik jellemfejlődésére jobb hatással van, mint bármelyik felsorolt Penge vagy vámpírfilm, amely erőszakot és szexualitást szemérmetlenül ábrázol (megjegyzem én is szeretem a Pengét), pláne, hogy a film egyik mögöttes üzenete, hogy az elhamarkodott és meggondolatlan szexuális élet elkezdése nem ajánlott, mert komoly lelki kárt is tehet benne a másik. Ezért kell Edward-nak visszafognia az állati ösztöneit és amolyan úriemberként uralkodnia magán, ami a mai férfiakra már nem, csak a múlt század elején volt jellemző.

  101. escapist: mégis neked sikerült az e-mail-edet elirnód :)
    amugy meg ez a stereotipianak van lényege, ez olyan lánykákra vonatkozik, akik még a korai évüket éljék, és képesek hülyét csinálniuk magukból egy nemlétező dologért, bár ez a tinédzser fiúegyedekről is elmondható. A legföbb lényeg az inkább, hogy a mami, meg a papi megkeresett lóvéját egyszerűenül zsákszámra odadobják egy olyan filmért, amiről nem igazán mondható el, hogy a legjobban megérdemli.

  102. Sztem mindenki arra költi pénzét amire akarja és azért rajong amiért akar, ha ez az Alkonyat akkor az Alkonyat.
    Az meg hogy tini lányok pörögnek erre a cuccra teljesen természetes és ha sikítoznak rá, sikítozzanak ez ilyen kor. Nem tudom kit miért bánt ez. Ennyi
    Tavaly meg “TDK-t csak moziban” volt, idén meg “Avatart csak IMAX-ban” van, csak nem sikítozunk hanem egymást marcangoljuk a topikban, mint az óvódások. Ez se különb.

  103. Sziasztok!
    (csak szeretnék írni néhány dolgot,mert nem bírom ki)
    A barátnőmmel véletlenül ültünk be a Twilightra,mert egy másik filmre akartunk,de elnéztük az időpontját és ha már ott voltunk…(nagyon idegesített Kristen Stewart epilepsziás rohamokat idéző rángatózása,de) megvettem a könyveket,érdekelt,hogy mi ez,irodalmilag szerintem nem nagy eresztés,de a történetben vannak érdekességek,mindegy is.A New Moon hű volt a könyvhöz,Bella nyávogása és nagyon nagyon eltúlzott szenvedése elég hosszú időn keresztül,Edward szenvedélyes Shakespeare-idézetei,Jake kedves komolytalansága,stb,mind benne voltak.De ez a sok nyál…nem tudom,miért kell egy romantikus jelenetet émelyítő nyáltócsává degradálni,azokon röhögnöm kellett zavaromban.Jake és a többi indián jók voltak,a sok karót nyelt,agyonpúderezett,nevetséges színű szemű vámpír után üde színfoltoknak találtam őket.És nem csak a csinos mellizmok miatt(jaj,ugyan már,azt ki ne venné észre,elismerem,hogy nagyon jól nézett ki).Szerintem nem okos dolog valamiről kategorikusan kijelenteni,hogy rossz vagy jó,részleteiben kell megnézni a műveket.És elhiszem,hogy idegesíti a fiúkat,férfiakat,én sem rajonganék egy olyan film megnézéséért,amiben Jessica Alba és Scarlett Johansson felváltva dobálnák a melleiket 130 percen keresztül.De kérek mindenkit,hogy ne EZ alapján ítélje meg a filmet.Figyelje a történetet,hallgassa a zenét,értékelje a jelenetek dinamikus váltakozását.Szerintem 10/6.(a film után a mellettem ülő lány sértődötten “megköszönte” a film alatt elhangzott kommentjeimet,ezúton is elnézést kérek tőle,de nem bírtam magammal.)

  104. jimbo : na jah…jártatom a számat, közben meg elírom a dolgokat :D, de a figyelmetlenség nem függ össze az intelligenciával, főleg ha az ember a héten naponta max 4 órát aludt…te is vétettél hibákat a megfogalmazásodban, mégsem következtetek arra, hogy nem tudsz írni ;)

  105. …és szeretném megvédeni azt a nőt,akit lefikáztatok,mert twilightos volt a háttere.Aki ezt a fajta tetszéskinyilvánítást elítéli,az szégyellje magát a torrentpornós mappáival együtt.

  106. @119
    Én meg szeretnélek megkérni hogy tanulj meg olvasás mellé szöveget is értelmezni, mert ezzel csak a sztereotipiákat erősíted.

  107. Van itt minden…

    Olvastam sok kritikát az utóbbi 2 napban a New Moon-ról. ÉS szinte csak negatívat találtam. Én pénteken már megnéztem mert bevallom nagyon kíváncsi voltam, hogy hogyan elevenítik meg a könyvet.

    Furcsa, hogy sokan azt gondolják, hogy a félmeztelen vérfarkasokkal próbálják meg eladni a filmet. A könyvben is félmeztelenek voltak, tehát nem lehetnek susogós puma melegítőben szegénykéim… Persze erre rá lehet vágni, hogy a könyvet is azzal akarják eladni, hogy félmeztelen kigyúrt emberek szaladgálnak benne. Ez a cinizmus magas foka már véleményem szerint.

    Egyértelmű, hogy a célközönség nem férfiakból áll, de azt sem érzem jogosnak hogy a sok töketlen itt nyavajog, hogy “jajj ma nézem meg a nőmmel”, vagy hogy “jajj csajjal megyek már előre félek…” Igazából meg lehet dumálni, hogy figyi olyan filmet nézzünk ami mindkettőnket érdekel, te meg majd megnézed a barátnőiddel az új”patiszon-filmet” Ha meg valaki ezzel akar ágybacsábitani egy muffot aztán idejön sírni, annak ajánlom a prostituáltakat, pár ezzerrel drágább de nem szenvedsz végig egy 2 órás mozifilmet…

    Én lány vagyok történetesen és bejön az egész Twilight Saga, mert ugye LÁNY vagyok…De továbbá értelmes is vagyok és nem szeretem olvasni azt a sok becsmérlő, lenéző cinikus kommenteket, amiket a twilight-ot kedvelő közönség kapja. Olyan mintha szánnátok minket… Ami nem valami kedves dolog, hisz én se piszkálom a barátomat a Star Wars-szal… (uhh ezért fogok még kapni, hogy össze mertem hasonlítani a twilight saga-t a star war-szal…:)

    Szóval így a végére csak annyit akarok írni, hogy ne nézzetek le minket, amiért kedveljük ezt a kissé csöpögős love sztorit, mert a nők már csak ilyenek.. Mi jobban beleéljük magunkat a hasonló történetekbe és azonosulunk a főszereplővel. Emiatt nem vagyunk hülyék, de még sikoltozó tinik se. Mármint én nem.

    Ja a film szerintem jól visszaadta a könyvet bár Alice látomása rendkívül gagyi volt. számomra 10/8 :$ :)

  108. ÉN nem erősítek sztereotípiát,nézd meg,hogy mit írtam feljebb!De csak ha nem esik nehezedre.Sokat bántják a nőket/lányokat,mert szeretik ezeket a filmeket,könyveket,vagy csak elnézően mosolyognak a rajongásukon…(A hisztéria az nem ide tartozik,az furcsa.)Ti fiúk,férfiak is rajongtok sok olyan dologért,amikért mi nem,de pl én nem viseltetek akkora ellenszenvvel az iránt,aki érdeklődve fürkész egy posztert,mert Angelina Jolie van rajta nagyon kivágott fölsőben.

  109. Kérdem én, mint naiv kérdező, mi a tökömért “Twilight Saga” ? Idéznék pár sort: “A saga (ejtsd: szága) prózai formában szájhagyományosan őrzött, a 12. századtól kezdve pergamenre írt elbeszélés, amelyet helyenként verses betétek szakítanak meg. A saga műfaja az izlandi irodalomban volt elterjedt a 9-14. században. A saga skandináv szó, a jelentése “történet” (az izlandi nyelvben “történelem” is). A sagákat Izlandon írták, a műfaj nem terjedt el más skandináv területeken. A sagák írói, lejegyzői szinte kivétel nélkül névtelenek.” Szájhagyományban őrzik a 12 éves kislányok a vámpírpasik imádatát egymás közt, igen. Talán versbe is foglalják, mennyiszer masztiztak a főszereplő babapofijára. Felteszem valóban megnézik Izlandon is páran. De ettől még közel sem saga.. Viszont a Twilight hype SZAGA, ami idáig érzik, elég erős. Mondhatni zavaró.
    Kedves női olvasók, kommentelők, megmagyarázná valaki, hogy MIÉRT ez a nagy, össznépi sikítva nedvesedős rajongás? Történet? Lóf*szt. Da-Vinci sztorija is jó volt, meg a Galaxis Utikalauz sztorija is, mégsem okozott ekkora tömeghisztériát. (pedig ezernyi ezeknél sokkal jobb könyv története okozhatna, nem?) Szereplők? Hm, lehet, de akkor nézzetek meg egy p*rnót, abban is sok a meztelen pasi, talán még jobbak is, hehe.
    Szerintem így 2010 hajnalán menő Twilight rajongónak lenni. Ez a magyarázat.

    #124: majd ha human eleget iszik hogy beadja a derekát :D

  110. Tényleg nem erősíted. De annak örülök hogy megértetted amit írtam (vagyis csak remélem , mert a kommentetből ennek az ellenkezője jön le).

  111. @125

    erre gondoltam, amikor a cinizmust említettem a kommentemben, köszönöm, hogy példát hoztál helyettem. A “The Twilight Saga-t” nem mi találtuk ki kérdezd a hálivudiakat, vagy nemtom kiket… És a 30on felüli anyukák, meg a 60körüli házaspár azért ült be a filmre mellettem mert menők akartak lenni. Az meg már alapvető dolog, hogy én is azért ültem be, hogy menőzzek vele tizenkettedikben.

  112. Az Alien-t és a Star Warsot is halottam már a saga jelzővel egy mondatban.Persze nyilvánvaló a tvájlájt minőségibb(el se hiszem hogy volt gyomrom leírni), földbe döngöli mindegyiket.MTV díjátadáson biztosan.Valószínű azért nevezik saganak mert a new moon magában kevés,hiszen nincs benne a tvájlájt.A twilight:new moon gondolom nem volt elég jó valamilyen okból.

  113. kijavítom magam, mielőtt valamelyikőtök gyorsan belémköt, hogy hülye patiszonrajongó, írni,olvasni és fogalmazni se tud…

    “A harmcinson felüli anyukák, akiket láttam és a hatvan körüli házaspár akik mellettem ültek azért nézték meg elsők között a filmet, mert menők akartak lenni”

  114. Bevallom, még nem láttam a filmet. De.
    Közel 18 éves vagyok, tehát kinőttem a visítozós tinlány-korszakomból. Bevallom, mikor elkezdődött a Twilight őrület, nekem is kikerültek a poszterek a falamra.Elolvastam mind a négy könyvet, és a Midnight Sun-t is.
    Nem mondom, hogy utolérték Anita Blake-t, Harry Pottert, vagy a LotR-ot, sőt sose lesznek Krúdy szintjén (személyes kedvenc).
    Mindezek ellenére az egész mai napomat a New Moon újraolvasásával töltöttem. És határozottan élveztem.
    Meg fogom nézni a filmet, amint nem kell a nálamnál öt évvel fiatalabb “imádlakrobmertolyancukivagyésimádlaktaylormertfaszánjóafelsőtested” kiscsajokkal egy teremben ücsörögnöm.
    De ez a sok sértett egójú pasi nekem is böki a csőröm. Ha nem tetszik, ne fikázd, ha kifejted, hogy nyálas, azt is mondd meg miért, ne csak azt, hogy ki akar folyni a vászonból. Ezt bárki mondhatja.
    Ja, és hozzátenném, a kedvenc filmjeim között ott tanyázik a Csillagpor, a Bűbáj, de a James Bond-sorozat, az Indiana Jones-ok, és a Star Wars is.
    Akinek nem inge, ne vegye magára azt, amit leírtam, és van abban valami, hogy a New Moonban Bella aránytalanul sokat szenveleg. De Jakob humora kárpótol ezért.
    Ja, és erre a kommentre remélem senki nem süti rá, hogy nyafis tinilányként kezelem a dolgot. :P Nem állt szándékomban. JA, és bocs az “enyhe” OFF-ért… :D

  115. Sok kritikát olvastam, amik a filmet nézhetetlenül rossznal ítélték. Én a könyv olvasása után az első részben csalódtam,a rendezése szar volt annak, és a második résztől sem vártam jobbat, de könyvben imádom. Mit mondjak? Kellemesen csalódtam a new moonban, ennek sokkal jobb volt a rendezése, és csak kis mértékben tértek el a könyvtől. Szerintem nagyon jó volt. Ajánlani tudom.
    9/10 pontot kap

  116. Amikor 16 év körül voltam, akkor dübörgött a videokorszak. Cserélgettük a kazettákat egymás közt, néztük a rengeteg flmet. Volt egy füzetem, abban vezettem miket láttam, és pontoztam is őket. Mai fejjel akkora nulla filmeknek adtam 10 pontot, hogy csak…Úgyhogy ne szóljuk le a 16 éveseket. Majd kristályosodik az ízlésük nekik is néhány évtized alatt. Vagy nem. így megy ez.

  117. Elolvastam mind a 4. könyvet,tetszett a sztori és nagyon kíváncsi voltam a filmes adaptációra.

    Az első,tavaly vetített részben az okozott csalódást,hogy feleslegesen kreált jelenetekkel teljesen elvitték a történetet. A képi és zenei világa amúgy nekem bejött.

    Tegnap néztem meg a New Moon-t.
    A rendező amit tudott,kihozott a történetből és finoman próbálta korrigálni az első filmből kimaradt és amúgy a cselekmény értelmezhetősége szempontjából fontos dolgokat.
    A mozgókép és a zene számomra itt is rendben volt.

    Szerintem egy dolgot tudomásul kellett volna venni a média világának.Az Alkonyat NEM FILMNEK való történet.
    A sikerét annak köszönheti,hogy az olvasó – mivel Bella egyes szám első személyben mesél – a főhős helyében érzi magát és ha kicsit is lelkileg érzékenyebb,azonosulni tud vele.
    Modern kori szerelmi történet amiben a vámpírság “mellékes” dolog,a kapcsolat működését megnehezítő eszköz.

    Mivel ez filmes blog,elsősorban nem a könyvről kell véleményt formálnom… Fájó szívvel – mivel magam is ponyva kedvenceim közé sorolom Meyer történetét – de azt kell,hogy mondjam,igen gyengén sikeredett filmekről beszélhetünk.
    Mindenesetre annyira nem sz… filmek,mint amilyen szitokáradatot kapnak!

  118. Sziasztok!

    Nagyon szeretem a Twilight könyveket, magával ragadott.
    A New Moon-t olvasva minden érzelem kitört rajtam, úgy, ahogy azt az írónő leírta. Ezért vártam nagyon a filmet.
    Ma néztem meg.
    A könyvhöz képest érzelemmentes volt. Szerintem sokkal jobban meg lehetett volna oldani. Egyszerűen érzelemkitöréseket akartam! Sírni! Röhögni! Izgulni! Szívinfarktust!
    Ehhez képest nekem lapos volt. A zene sem emelte ki az érzelmeket…Volt alatta zene?!
    Volt pár jó rész, de egészében nézve…
    És szerintem lassú volt…a pörgős részek akkor voltak, amikor Alice elkezdett beszélni. :D
    IMÁDOM a Twilight összes részét. Imádtam volna filmben! Jól megcsinálva.
    Inkább imádom továvv a könyvet <3
    Ez az én véleményem!
    Sziasztok: noji

  119. milyen sok a hozzászólás:) emberek, én 16 éves csaj vagyok és nem fogjátok elhinni, de nem szeretem a twilightot, láttam az első részt, és úgy döntöttem, hogy a föcikönyv érdekesebb… a TDK viszont nagyon tetszett, és az Avatart is várom… hát ez van. ettől függetlenül biztos meg fogom nézni, nem szeretek véleményt mondani olyasmiről, amit nem láttam. akik meg szeretik, szeressék, engem csak az idegesít, ha nem fogja fel az illető, hogy én nem szeretem, és ezért erőlteti, hogy milyen jó meg nézzem meg még egyszer meg olvassam el…

  120. Nos még nem láttam ugyan a második részt, de félek, hogy valami kliséorgiához (egybe!) lesz szerencsém.
    Az első rész overall tetszett.
    Két dolog miatt: Legnagyobb részt ami hatással volt rám az a környezet és a képi világ: esős kis állam, kis település, átlagemberek, nagyon hangulatos volt [szerintem].
    A sheriff maga egy toposz, számtalan filmben benne van a karakter, de jó érzéssel töltött el a jelenléte.
    Valami megfogott a sok által próbababának titulált családfőben is.
    Dialógusok… 5/2.7 kb reális érték. Főszál és epizódok… semmi különös.
    A családfő viselkedése tetszik. A “Supermassive Black Hole” [MUSE betét] igen csak meglepett, második mosoly a film alatt (az első a sheriff volt).

    Eléggé összehajigált jellegű lett a post, de gondoltam rittyentek ide valamit, ha már végigolvastam a comment-eket.

    Mindenesetre kíváncsi vagyok, mit sikerült összehozni.

    Aláírás: Néhány kivétellel magyarul filmet nézni bűn… magyar felirattal csak vétség…

  121. MStipee: ez a saga-s wikipédiás böfögés most komoly? minden több részre nyúló filmet és videojátékot így jelölnek, csak nem mindíg emelik ki. pl star wars saga, tekken saga stb. itt gondolom azért kell kiemelni mert az egyes részeknek megvan a saját neve és kell egy összefoglaló név.

  122. Megnéztem a filmet. Nem azt kaptam amit vártam. A rendező jól elcseszte nekünk.

    Taylor Lautner viszont nagyon jól játszott és ezt mindenkinek el kell ismernie, és ezt nem a felsőteste miatt mondom, mert legszívesebben ráadtam volna egy pólót.

    Kár volt moziba néznem, mert a mögöttem ülő tini picsáktól nem tudtam élvezni a filmet, mivel egyfolytában olyanokat hallottam hátulról, hogy “magamhoz nyúlok” stb. Amikor betelt a pohár rájuk szóltam, de legszívesebben fejbe vertem volna őket. Direkt késő este mentünk, hogy ne legyenek ott, de ezek mindenhol ott vannak. Azt se tudták ki az a Taylor Lautner a film előtt, de a film közben már nagyon menő volt. Rosszul vagyok.

  123. Tegnap néztem meg moziban,ráadásul úgy, hogy egy barátnőm kérésére mentem el és már csak a 2. sorban kaptunk jegyet:D az 1. részt itthon néztem meg,letöltöttem. 20 éves vagyok, dehát ez a film egyszerűen borzalmas.
    Nálunk nem csak sikítozás ment és röhögés, hanem a film végén tapsoltak a tinileányzók:O
    Nagyon durva wtf?! a 26.27 milláről nem beszélve:(
    10/3 részemről. Ja és a Robert Pattinson enyhén szólva gázos picit,nem értelek titeket l(h)ányok:)

  124. Egy dolog hiányzik ebből az egész Tvájlájt szagából : a CSELEKMÉNY.

    Ja, amúgy a tizenéves lányok ne is rajongjanak az igazi komoly filmekért. Az onnantól kezdve már megszűnik komoly filmnek lenni a szememben.

  125. @ 122. sara1989
    “Aki ezt a fajta tetszéskinyilvánítást elítéli,az szégyellje magát a torrentpornós mappáival együtt”

    te sem vagy egy elveszett csaj :))
    próbálgattam itt összefoglalni valamit, de közben rájöttem, hogy pont megfogalmaztad a lényeget, elég közérthető módon :)

  126. amúgy még a hétvégén is all-time harmadik lett TDK meg Spidy 3 után, de gondolom már drámaian nem fog növekedni. Bár lehet páran most kapnak pénzt aputól

  127. Gyatra, szánalmas színészi képességekkel rendelkező bohócok egy elcseszett módon megrendezett, gagyi párbeszédekkel tarkított hulladékot produkáltak. Minden egyes pillanata fizikai fájdalmat okoz. XXI. század szemete egy pálcikaember főszereplésével. 10/1.

  128. Kristen Stewart ott rontotta el hogy elvállalta ezt a trilógiát.Tehetséges a lány(lásd: Cake Eaters,Yellow Handkerchief,Adventureland) de az eddigi twájlájt filmekben nyújtott játéka annyira erőltetett hogy azt már fáj nézni.

  129. Ez egy lányoknak és azon belül is rajongóknak készült film, aki egyik csoportba sem tartozik és mégis megnézi az vessen magára… :)
    Unalmas volt és ennyi 2/10

  130. Szintúgy kíváncsiságból x hónapja jómagam is lehúztam az első két könyvet. Nem vártam egy Zafón-féle ‘mélyregényt’, de ennek ellenére a saját kis limonádé műfajában még gondoltam hozhat jót, ha már annyira meg van őrülve érte a nép. [Legalábbis próbáltam földeríteni a fanatizmus okát.] Azt, hogy Meyer nyakon öntötte a hordát egy adagnyi csillámporral még lenyeltem, de a befejező utolsó két kötetben lévő mellényúlások (utána olvastam) már nálam is kivágták a biztosítékot.

    No de a lényeg annyi volna, hogy a héten nekem is lesz szerencsém a New Moon-hoz, bár nálunk a barátom vetette föl poénból, hogy menjünk el, én meg jól kihasználom, hogy ezt a felelőtlen megjegyzését szenvedi majd vissza több, mint két órában. Bár meg kell, hogy valljam mi is jobban várjuk a Daybreakers-t. ;]

    Egyébként pedig az addikció lénye valóban kimerül pár szexinek vélt pasiban (sorry, nekem nem jönnek be), szenvedős romantikában és, hogy finomkodó módon pakolja az ember elé a vámpíri bagatellt. /A könyvben legalább helyenként módszeresen folyik a vér, itt pedig már egyből alvad./

    No de majd többet és érdemibbet, miután kivégeztem.

  131. Kristen Stewart-nál a Panic Roomban is látszott hogy milyen karizmatikus lány.
    Hihetetlen hogy a lányok ennyire azonosulnak vele(vagy nem),a Pattinson fej meg ziccert kapott evvel a túlvilági fickóval.
    A nők mindig elégedetlenkednek,ők megnéznék egy vámpirral is az életet:)))Ez a könyv és a film bázisa.
    Akkor is hihetetlen,hogy ilyen bűn rossz értékeléssel,ekkora box office-t hoz.
    nem láttam,csak dvd.

  132. ARANYBESZÓLÁSOK

    sandor8206
    Sztem mindenki arra költi pénzét amire akarja és azért rajong amiért akar, ha ez az Alkonyat akkor az Alkonyat.

    Soulknock
    abban a budapesti gimnáziumban, ahol angolt tanítok 10 lányból 7-8 Twilight-rajongó.Az egyik csoportomban van egy amerikai cserediák. Pár hete előadást tartott a hazájáról és a végén lehetett kérdéseket feltenni neki. Az első kérdés: “Létezik-e a valóságban is az a város, ahol a Twilight-könyvek és filmek játszódnak?” Agyrém!!!

    sara1989
    hogy idegesíti a fiúkat,férfiakat,én sem rajonganék egy olyan film megnézéséért,amiben Jessica Alba és Scarlett Johansson felváltva dobálnák a melleiket

    ÉS MÉG VAN 1PÁR JÓ PÁR IGAZ KIJELENTÉS!!!!! (ezek a kedvenceim:)

  133. Hát ezek a kommentek isteniek voltak! :D
    Csak gratulálni tudok Nektek! :D

    Igen fan vagyok ha lehet ilyet mondani rám, már pedig fogtok..:)

    Annyira jót nevettem, hogy az már hihetetlen. Olvastam a könyveket(angolul) unalmas kismama óráimat ezzel töltöttem, de hozzá tenném, hogy más teljesen eltérő könyvvel is megörvendeztettem (és még most is) leendő porontyom. Na, hogy ne legyek teljesen OFF.

    Ez egy kicsit eltúlzott rajongás, de kiemelném, hogy nem szerencsétlen Robert Pattinson kérte meg a tinik hadát, hogy “hadd haraphassalak meg lécciiii” (szándékosan van így írva:D), így nem is értem az őt leszóló férfiakat. A másik fiúka Taylor Lautnert , azért elítélni, mert “vakító fogsora” van, hmm…hát ez egy igen értelmes hozzászólás volt, többek részéről. Kicsit fogkrémreklám a kisfiú, hát ez van.
    A Kristen Stewart leányzó életének második legjobb játékát mutatta volna be, ha nem lenne ennyire antipatikus számomra. Na, de a Pánikszobát még nagyon kis fiatalka korában csinálta és elhittem róla, hogy lesz belőle valaki. Nem lett. Semmi fejlődés.

    A film?

    Tetszett volna, ha a könyv nem lenne jobb. Kicsit gagyi trükkök, kicsit értelmetlen azoknak akik nem olvasták. Lásd.: Jacob(gyengébbek kedvéért a farkasfiú) első pár percben vékonykának is erős túlzással lehet jellemezni, következő képkocka kigyúrt állat :D Mondhatni szó szerint. (Elárulom a könyvben ennek van előzménye is) Szóval csöppet zavaró. A félmeztelenkedős részek lehet, hogy többségben voltak, mint a ruhás jelenetek, ennél már csak az lett volna jobb, ha Bella is meztelenkedik egyet, de hát ő nem teheti meg. Ő az akinek az “erényeit” félti minden srác a filmben. Na, szóval ennek a ruhátlankodásnak is meg van az oka, a könyvben, nem a filmben. Az is el van magyarázva, rögtön nem is zavart. Itt meg talán, kicsit.
    Az egész film alapjában jobb, mint a Twilight. De még így sem sorolható a legjobban megcsinált filmek közé Elismerem, pedig “fungörl” vagyok.

    Bevallom ezek leírás után, hogy én elnéztem volna még több Rob Pattinsont, de majd a Remember Me-ben :D

  134. Tudjátok mi a durva? hogy a moziban mellettem ülő FIÚ előre vágta a szöveget, ugrált a székben meg ilyenek.és a csaj aki vele volt meg fogta a fejét :D amúgy tényleg nem olyan vészes, sokat lehet rajta röhögni, de nem azért mert sok a poén….
    de amikor levette a kutyasrác a pólóját, úgy sikítoztak, mintha az életük múlt volna rajta…

  135. Na megvolt, mert ugye meg kellett lennie a bnő miatt. :) Annyit mondok, hogy ez jobb katasztrófa-film (szó szerint), mint a 2012, és akkor azt hiszem már el is árultam mindent. Mind2ről. :D

    Színészek 2/10 ; Történet 4/10 –> 3/10

  136. “Kristen Stewart ott rontotta el hogy elvállalta ezt a trilógiát.”

    Mondjuk nem trilógia, de semmi gond.

  137. Kicsi lehangoló volt, ennyi negatív kritikát olvasni a Twilight-ról, de örülök mert, ami ekkora visszhangot vált ki az nem fog egyhamar eltűnni a köztudatból.
    Úgy látszik továbbá, hogy amilyen nagy divat a tizenéves lányok között a rajongás, éppen olyan nagy divat a tizenéves fiúk között a gyűlölködés ez iránt a jelenség iránt. A tömeghisztériához amit ez kiváltott csak annyi, hogy ez azokat az embereket jellemzi akik részt vesznek benne, de ehhez semmi köze az írónőnek, vagy a színészeknek, csak sajnos ezzel ők is több gyűlölködőt kapnak, max a Summit-ot lehet ezért felelőssé tenni, amilyen nagy promót csinált a filmnek, de a filmiparban gondolom valahogy talpon kell maradni.
    Akik, pedig nem értik miért ekkora siker a könyv, valamint a film, azoknak elárulom, hogy azért mert ez elsősorban nem a vámpírokról szól (ezért nagy hülyeség összehasonlítani az Ann Rice féle semmitmondó történetekkel,és a múltszázadban megálmodott szemfogú, koporsóban alvó vámpírokkal). Ez a történet elsősorban érzelmekről szól, amit a könyv nagyszerűen ábrázol, betekintést nyerünk egy egyszerű lány lelkivilágába, ezért van az hogy elsősorban a nők azok akik megértik, átérzik a történet lényegét. De ugyanakkor ott vannak azok a férfiak is, akik megértik azt, hogy egyes nők nem a menő autókra buknak, hanem ha egy férfi ki tudja mutatni az érzéseit.
    A filmekkel kapcsolatban én mind a kettőt láttam és mindkettő tetszett, azért mert próbálja átadni a könyvek érzésvilágát és ezt elég jól sikerült is átadniuk a színészeknek, sőt még azt is meg merem kockáztatni, hogy Kristen sokat fejlődött az első film óta, Robert pedig ugyanolyan jó volt mint az első részben. Persze, hülyeség egy az egyben összevetni a könyvet és a filmet mert filmbe 2 órába kellett belesűríteni, azt ami a könyvben több száz oldalba van megírva, de a lényeg átjött. Azoknak akik nem olvasták a könyvet és úgy nézték meg a New Moon-t, lehet nem volt eléggé egyértelmű és élvezhető, de nem hinném, hogy unalmas lett volna.
    Ami viszont tényleg elszomorító, hogy egyes emberek mennyire érzéketlenek tudnak lenni.
    És most tessék meg lehet kövezni …
    De mielőtt bárki “csöpögős nyálongzással” vádolna, megkérdezném tőle: voltál már igazán szerelmes? Veszítetted már el a szerelmed?
    Igen a szerelem irracionális, mégis ez az egyetlen érzés ami a legtöbb embert megmozdítja.

  138. Szerintem a színészek teljesítményét erősen megpecsételte a forgatókönyv, meg talán a rendező sem adott elég instrukciót, vagy nem megfelelően. Ami filmben én Kristen Stewartot láttam sehol nem volt kirívóan rossz. Itt meg egyszerűen bamba. Pattinson-t én másban még nem láttam, szerintem róla még ezután derül ki milyen kvalitású, mint színész.

    “Ez a történet elsősorban érzelmekről szól, amit a könyv nagyszerűen ábrázol, betekintést nyerünk egy egyszerű lány lelkivilágába”

    Talán túl egyszerű is, nem? Számomra nagyon ez jött le, hangsúlyozom csak a film alapján.

  139. Ezt a “fiúk azé nem értik mer nem voltak szerelmesek, meg mer érzéketlen tuskók” dolgot meg szerintem felejtse el mindenki, mert nonszensz. Nézz be pl a 500 Days of Summer íráshoz, elég sok mindenki írta, hogy miket idézett fel benne az a film.

    Bocs a dupláért, human.

  140. “hülyeség összehasonlítani az Ann Rice féle semmitmondó történetekkel,és a múltszázadban megálmodott szemfogú, koporsóban alvó vámpírokkal” – ne haragudj de emellett nem tudok elmenni.Azért sikeres a Twilight sorozat,mert a kiscsajok beveszik a tündér meséket melyekben a “gonosz” vámpír fiú szerelmes lesz egy halandó lányba.Hatalmas reklámfogás az egész,pont úgy mint a Potter sorozat vagy akár a Dan Brown féle “sikerkönyvek”. Valóban összehasonlíthatatlan de nem azért mert a Rice könyvek semmitmondóak…
    Bátorságom onnan vettem,hogy ilyet merjek írni,mert az itt felsoroltakat mind végig olvastam,és tapasztalatom az ,hogy ezek a nagy bestsellerek pont azért bestsellerek mert ponyvák és mindenki számára emészthető,tele tűzdelve ellentmondásokkal mely a tájékozatlan olvasónak fel sem tűnnek.

  141. Nórcsi88
    Mi az,hogy “beveszik” könyörgöm?
    Persze a sok idióta “beveszi” a hobbitokat,a tündéket,a varázslókat,földönkívülieket stbstb..
    Mekkora hülyeség már ilyet írni egy filmről,mintha tényleg léteznének vámpírok..Anyám..
    Egyébként is ki mondja meg,hogy milyennek kell lennie egy vámpírnak?
    Ha jól emlékszem a sokak számára alap Interjú a vámpírral filmben is a Pitt által alakított vérszívónak is már tele volt a töke,hogy gyilkolnia kell..

  142. Meg kinek mi a semmitmondó? Kinek mi az értékes? Nehogy már attól legyen valaki szegényebb, mert történetesen tetszik neki a “The Twilight Saga”. Könyörgöm. Hol élünk?

  143. Nem akartam ide írni, de egy hsz kiverte a biztosítékot:

    131. zombee

    “Az Alien-t és a Star Warsot is halottam már a saga jelzővel egy mondatban.Persze nyilvánvaló a tvájlájt minőségibb(el se hiszem hogy volt gyomrom leírni)…”

    Szerintem erre a kérdésre térjünk vissza úgy 30 év múlva…

    Részemről kihagyós lesz a film, a patiszon tekintete már a trailer alatt is a fájdalom küszöbömet súrolta.
    Nekem mindegy, ki miért rajong, amíg nem próbálnak meg “hívővé” tenni.

  144. Azért kedves Nórcsi88 ne hasonlítgassuk már össze a Dan Brown és a HP regényket a Twilight könyvekkel.

    A Dan Brown könyvek, bár kitalált (botrány-orientált) történetek, azért ha egy kicsit tüzetesebben átolvasod meglátod, hogy egy kellőképpen átgondolt cselekményt takarnak(sok fordulattal), nem utolsó sorban elég SOK (valós) történelmi/vallási ismerettel körítve.

    Ellentétben a Twilight könyvekkel , amelynek információ tartalma kimerül abban, hogy a szerelem jó és fájdalmas is egyben, és hogy a vámpírok csillognak a napfénybem. Gyakorlatilag az egész olyan egyszerű, mint egy zsíroskenyér lilahagymával. Ami nem feltétlenül rossz, csak ne hasonlítgassuk, a bagulyáshoz, mert valaki még hülyének néz.

  145. @ 161. MissJ
    “Úgy látszik továbbá, hogy amilyen nagy divat a tizenéves lányok között a rajongás, éppen olyan nagy divat a tizenéves fiúk között a gyűlölködés ez iránt a jelenség iránt.”

    persze, a fiúk akkor is ennyire gyűlölködnének, ha a csajok nem sikítoznának a moziban.
    hatás-ellenhatás!

    engem az egész filmmel kapcsolatban egy dolog idegesít: hogy rengeteg körülötte a hülye ember, aki nem lát messzebb az orránál, és képtelen felfogni, hogy nem mindenki gondolkodik ugyanúgy (mint ő).

  146. Többen írják, hogy a vámpírok csak kitalált lények… Hát ilyen alapon pl. King Kong is kitalált lény, és mi lett volna ha a Peter Jackson féle verzióban 2 méter magas zöld csimpánz lett volna?…. mert kb. a twilight ilyen szinten gyalázza meg a vámpírokat. A könyv meg csak azért lett sikeres, mert látták az elő filmet, hogy ez a Pattison milyen helyes csávó, és ettől kezdve lett ez az egész (ok nélkül) sikeres.

  147. Blake: Nana! A könyvek már akkor bestsellerek voltak, mikor a film még szoba sem jött! Óvatosan az ilyen kijelentésekkel! Amerikában már milliók imádták a könyvet, mikor itthon még hallani sem hallottak róla.
    A filmet csak a könyv sikerei után adta el S.Meyer. Nem véletlen, hogy a könyvek már rég készen vannak, míg a filmeket csak most kezdték egy éve forgatni.
    Az egy dolog, hogy itthon nem ismerték sokan.

    A másik meg, hogy King Kong már csak azért se lehetne zöld csimpánz mivel egy gorilláról van szó és azok valóban létező lények amik nem zöldek. Rossz példa volt. Míg vámpír nem sétál közöttünk, tehát lehet akár zöld is ha azt akarjuk elképzelni,Konggal ellentétben :D

  148. Gabesz83: “Ellentétben a Twilight könyvekkel , amelynek információ tartalma kimerül abban, hogy a szerelem jó és fájdalmas is egyben, és hogy a vámpírok csillognak a napfénybem” – Valld be, hogy nem olvastad a könyvet:) vagy ha igen, akkor nem figyeltél rá. Azt én is aláírom, hogy Meyer kisasszony mestere a mellébeszélésnek (legalább is az Eclipse első fele által), de kicsit többről van ebben a filmben szó. Ahogy már fentebb is elemeztem a vámpír tulajdonképpen mellékes, mert a szexualitásról szól a film. Ugye Edward nem fekszik le Bella-val, mert fél, hogy állati ösztönei kárt tesznek benne… majd csak a harmadik részben elvileg, nem tudom még nem járok ott. Ez arra akar utalni, hogy az elrontott első szexuális aktus olyan mély kárt tehet az ember lányában, amit nehezen hever ki lelkileg. Tulajdonképpen egy jó példát mutat a tini lányoknak a kapcsolatokról, ami a könyv szerint nem arról szól, hogy rögtön egymásnak kell esni, ha van valakije az embernek, hanem fel kell készülni rá. Ugyanakkor a szerelme (vámpír) és a jóbarátja (vérfarkas) mind a védelmezői, ami azt jelképezi, hogy, akik fontosak az ember életében, azok egy magasabb lényt képviselnek számára… szegény Charlie apuka pedig a fasorban sincs, ami egyben a szomorú valóságot is tükrözheti, mert jellemző a mai korban, hogy elhidegül egymástól apa és gyermeke.

  149. Blake: Romero meg a zombikat erőszakolta meg, mégis azt vesszük alapul, ha zombifilmről van szó. Fulci is csak utalt az eredeti mítoszon alapuló zombi témára. A Fehér zombi, Zombies on Broadway, I walked with a Zombie már sehol sincs köztudatban.
    Különben kémia szakos barátaim megmagyarázták, hogy logikusabb, ha nem égnek el, hanem csillognak a fényben. Aztán úgy sem ússzuk meg a klasszikus vámpírtörténeteket, de azok a magasabb korhatár miatt nem lesznek ennyire sikeresek.

  150. A nők mindig elégedetlenkednek a párkapcsolatban zajló eseményekkel,ezért izgatja őket a túlvilági figurával(vámpirral)lévő randi.
    Ez a könyv és a film bombája.

    Julie Delpy irta remekül vagy célzott rá(2 Days in Paris filmjében),hogy állandóan egy igazi keresés van a nőknél,majd ebben jön egy kifaradás,és utána bármennyire szőrös,folyik a nyála stb,ő lesz az igazi.
    A kifáradásuk pillanatába kell belépni:)
    ez a könyv közbe jött:)))))

  151. @174

    “Ugye Edward nem fekszik le Bella-val, mert fél, hogy állati ösztönei kárt tesznek benne… majd csak a harmadik részben elvileg, nem tudom még nem járok ott.”

    Csak aprót súgok, SPOILERveszélyezve: majd csak a 4. részben lesz pityputy…
    De egyébként teljesen igazad van abban, amit írtál, mert nekem is ez jött le. Mindenki Bellát félti, aki a törékeny ember mintapéldánya. Bár kissé túl törékeny is. Ennyire még ÉN se vagyok kétballábas (mondja, és közben számolgatja a zúzódásait, de húsznál megáll)!
    Bocsi az OFFért!

  152. Barakukk az elsőt(könyvet) végigkínlódtam, hogy ne legyen az, hogy úgy kritizálok, meg húzok le filmeket, könyveket, hogy nem láttam. Mit mondjak nem az én világom az se. A film meg még a közelében sincs. Persze egyszerűsítve írtam, de a véleménymet tartom, egy Dan Brown könyv 1000 szer élvezhetőbb mint a Twilight volt. Hangsúlyozom ez az én izlésem.

  153. “ezért nagy hülyeség összehasonlítani az Ann Rice féle semmitmondó történetekkel”

    Azért ez durva volt… Ahogy sokan a Twilight könyveket nem olvasva kritizálják azt, itt nagyon látszik, hogy a hozzászóló még a közelébe se került egy Anne Rice könyvnek se. Jó ez már nagyon OFF, lőjetek le, ha kell. :)

  154. Blake
    Amiről fingod sincs arról ne beszélj inkább..
    A könyv hihetetlen siker volt és ezért fogtak bele a megfilmesítésébe te szamár..
    Másrészről meg mi az hogy meggyalázza a vámpírokat??De komolyan??Ez milyen marhaság..

  155. Sikerült megnézni a filmet és elmondhatom, hogy teljesen nézhető, sokkal jobb mint az első. Elég hűen tükrözi a könyvet, bár már régebben olvastam. Bellát még mindig nem kedvelem(illetve kirstent), pattison se jön be, színészi játékukat tekintve se volt vmi nagy eresztés, egyedül jake volt számomra hiteles. Lehet kövezni, nem érdekel, és mint pasi, ő se jön be.
    A visítozás sajnos nálunk elmaradt, csak egy-két fiatal lányka volt (az egyik elég csúnyán nézett rám, amikor azt mondtam, hogy az elsőhöz képest nem nehéz jobbnak lenni, mert az egy sz@r volt:)), és kb a nézőtér fele férfi…na de ki érti ezt…:PIgen biztos mert csajjal mentek, de akit rá lehet venni, azt azért a hátsó szándékokon kívül, biztos érdekel valamennyire, akár bevallja, akár nem.

  156. Sőt!QT meg meggyalázta a második világháború minden egyes hősét,ugye?!Mert amit összehordott a filmben kb olyan mint a zöld maki..

  157. “Akik, pedig nem értik miért ekkora siker a könyv, valamint a film, azoknak elárulom, hogy azért mert ez elsősorban nem a vámpírokról szól (ezért nagy hülyeség összehasonlítani az Ann Rice féle semmitmondó történetekkel,és a múltszázadban megálmodott szemfogú, koporsóban alvó vámpírokkal).”

    Ezzel a résszel váltál hiteltelenné, innentől senki nem veszi komolyan a picsogásodat. Először is a hölgy neve Anne Rice, s míg ő 1973-ban egy klasszikust alkotott az Interjú a Vámpírral személyében, addig ez a Twilight melette maximum paródiaként emlegethető. Ennek a borzalomnak a vámpír mítosza kimerül pár hosszú szemfogas hülyegyerekben, és a roppant gyenge könyvekből készült filmek egy nagy adag bénán előadott, csöpögős-érzelmes giccsparódiá torkollik, amitől egészséges érzelmű ember hányingert kap.

    Ízléssel (illetve annak hiányával) nem lehet vitatkozni, de nem lehet egy lapon emlegetni a Twilight sagát a klasszikus Vámpírkrónikákkal. A köztük lévő különbség: MINŐSÉG. Az évek talán segítenek rajtad, de ne légy optimista.

  158. Re: 171 “Ellentétben a Twilight könyvekkel , amelynek információ tartalma kimerül abban, hogy a szerelem jó és fájdalmas is egyben, és hogy a vámpírok csillognak a napfénybem.” – amúgy meg ha neked ennyi jött le az egészből vagy nem olvastad a könyvet, vagy nem figyeltél oda, hogy mit olvasol. És ezeket a könyveket nem is az információ szerzés miatt olvassák az emberek, ahhoz ott vannak a tudományos jellegű könyvek.
    Re: 173 “A könyv meg csak azért lett sikeres, mert látták az elő filmet, hogy ez a Pattison milyen helyes csávó, és ettől kezdve lett ez az egész (ok nélkül) sikeres.” – Csak hogy tudd, a könyvek már jóval a film, előtt hatalmas sikert arattak, persze könnyebb vaktában lövöldözni, ahelyett, hogy vennéd a fáradságot és utána néznél a dolgoknak.
    Re:178 Elismerem, hogy nem olvastam Anne Rice könyvet, a kijelentésemet az “Interjú egy vámpírral” c. filmre alapoztam, ezért lehet kicsit túllőttem a célon, de nekem valahogy nem volt nagy mondanivalója a történetnek, de lehet a könyveknek vannak.

  159. Re:183
    Már bocs de ha a kijelentésemből az jött le neked hogy elírtam “a hölgy nevét”, akkor nem sokat érthettél meg az egészből, épp azt próbáltam elmagyarázni hogy ez nem egy klasszikus vámpírtörténet, és fölöslegesek az összehasonlítások már vámpírtörténetekkel, mert ebben nem ez a lényeg.
    És tudod ízlések és pofonok különbözőek, de egyet magyarázz már el nekem attól, hogy te oda vagy a klasszikus vámpírtörténetekért én pedig nem miért lennél te kifinomultabb ízléssel mint más?

  160. “Különben kémia szakos barátaim megmagyarázták, hogy logikusabb, ha nem égnek el, hanem csillognak a fényben.”

    Neked sem kell a szomszédba menned egy nagy adag hülyeségért. Segítek, vámpírok nem léteznek, de van egy több száz éve meglévő vámpírokkal kapcsolatos hiedelemvilág és fantáziaszülemény, melynek megvannak a maga szabályszerűségei. Csakúgy, mint a zombi kifejezés is társítható a lassú, rothadásban lévő élőhalottakhoz. Lehetnek vadhajtások, pl. zombi témában a 28 days later c. film fertőzöttjei, akik élnek és meglehetősen gyorsak, szemben az alappal. Ennek van helye az “irodalomban”, mivel nem akar szándékos ellentmondást kreálni.

    Erre itt vannak a csillogó-villogó meg félmeztelen testű bohócok és egy csipetnyi önkritikával sem rendelkező írónő. Meg vannak az érzelemszegény rajongók, akik sivár életüket akarják kompenzálni ezzel a nyáltömeggel. Vannak közöttük is a legrosszabb fajták, akik a konszenzuson alapuló vámpír mintát – ami pl. az Anne Rice sorozatban is jelen van – tartják szánalmasnak szemben ezzel a szörnyűséggel. Továbbá vannak a realisták, akik látják az idióta fanatizmust ami körülveszi ezeket a ‘ZS’ kategóriás ponyvaregényeket és hasonlóan nívós filmeket, és hitetlenkedve csóválják a fejüket az irodalom és filmvészet meggyalázásán.

    Szakmabeliként ez az én véleményem, s így is már több szót vesztegettem rá, mint amennyit megérdemel. Csak tudjátok jól, hogy ez nem fog 40 évet túlélni; ennek a töredéke is elég lesz rá, hogy nyom nélkül kifakuljon az emberek emlékezetéből.

  161. “az irodalom és filmvészet meggyalázásán.”

    filmművészet, elírás.

    MissJ: Olvasd el a Vámpírkrónikákat, és utána kíváncsi lennék, hogy kezedbe vennéd-e még a Twilightot … Főként az Interjú a vámpírralt és a Lestat, a vámpírt ajánlom; utóbbiból Broadway musical is készült Elton John közreműködésével. Ezekben a művekben is van rengeteg érzelem, sőt sokkal kifinomultabb, mint mostani rajongásod tárgya. Ezt én úgy mondom, hogy mindegyiket olvastam, sőt nagyon sok mást is. Ha rám hallgatsz egy nagyon jó könyvélménnyel gazdagodsz, és igazat fogsz adni nekem.

  162. Oh és bocsássatok meg, de ezt még feltétlenül el kell “picsogjam”, ugyebár ilyen kijelentésekből derül ki hogy az illető sem a filmet nem látta, sem a könyvet nem olvasta, de az észt azt ossza rendesen : “Ennek a borzalomnak a vámpír mítosza kimerül pár hosszú szemfogas hülyegyerekben …” – már bocsi, de itt szó sincs hosszú szemfogakról :P

  163. Rendben @kritikus meggyőztél, feltétlenül elolvasom a Vámpírkrónikákat nehogy már “érzelemszegény rajongóként, akik sivár életüket akarják kompenzálni ezzel a nyáltömeggel. ” haljak meg, Szóval kössz szépem Mester!, de néha nem árt egy kis önkritika sem, tudod könyebb más szemében meglátni a szálkát ….

  164. a könyvekben mellesleg szerintem nem annyira erős a vámpírvonal mint ez a szerelemdolog…de persze ki lehet röhögni ha vámpírok csillognak és hát miért ne röhögnétek ki… ez csak egy újfajta felfogása a vámpírosdinak…

    cinizmus :S

  165. Szerintem is szeresse akinek tetszik, csak igazából az a rossz előjel, hogy ilyen számokat produkál: A kapitalizmus úgy működik, hogy amit sokan néznek azt másolja le végtelen példányban, mert ugye a nagy bevétel az nagy bevétel. Szóval remélem pár év múlva már nem csak ilyen dolgokkal lesz tele a mozi.

  166. látszik amúgy a gond, a ponyvát nem tudják sokan a helyén kezelni. Ennyi. A rajongók kezdték ezt, onnantól meg tényleg hatás ellenhatás lett. Ebben is brutál hasonlít a Potterre. Kiváncsi vagyok, hogy 5 év múlva milyen új könyv lesz ennyire felfújva.

  167. Egyebkent ha vampirfilm, akkor sztem Murnau Nosferatuja, az elso Drakula (amit mar csak Lugosi miatt is illik megnezni minden magyar embernek velemenyem szerint), Werner Herzog Nosferatu- az ejszaka fantomja ami tenyleg szot erdemel a klasszikus elgondolasok kozul. Ha meg alternativ vampiros story (bar vegulis Herzog is eleg alternativan kozelitett, de azert Drakula grof ott is Drakula grof), akkor egyertelmuen az Engedj be! cimu gyongyszemet erdemes megemliteni, ami szerintem az utobbi par evben kimagasloan a legjobb film. Erdekes modon ott tudtak erzelmekrol beszelni a komolyabb klisek kikerulesevel.
    A “ha nem tetszik ne nezd” hozzaallas pedig legalabb olyan idegesito mint egy hithu keresztennyel teologiai vitat folytatni (en hulye, tobbszor is megkisereltem). Miert ne bosszanthatna, h emberek rajongnak egy hihetetlenul pongyolan fogalmazott, szogegyszeru tortenettel megatkozott valamiert, amibol tortenetesen olyan filmet csinaltak, ami ugyanannyibol keszult mint a District 9. A latvany majdnem azonos…. Igenis bosszant, h sokakat csak az vesz ra az olvasasra, ha vmi elore megragott aztan visszahanyt tortenetet kapnak kezhez, borzaszto melleknev-hasznalattal, ultrapopulista kontosben. Zavar, ez van. Mar csak azert is megnezem, h joggal fikazhassam. Igen, fikazni akarom, mert rettentoen bosszant, h itt tart a kulturalatlansag.

  168. lehúzos szar. idegtépő zene. full sablon jelenetek. totális szenvedés. túl hosszú.

    végén már majdnem harakiriztem, de farkasemberek jóarcok.

  169. Érdekes meglátás Human..Leírja a unobjektívitásod a témában..Mert ha egy rajongó leírja hogy tetszik neki azzal már Ő kezdte..hah..
    Elmondom.Azzal kezdődik az egész,hogy sokan nem képesek magukat túltenni azon,hogy egy számukra semmit nem jelentő dolog nagy sikereket ér el,és ennek aztán hangot is adnak,kevésbé visszafogott stílusban..
    Naná,hogy az akit megfogott a történet egy kicsit magára veszi és védi,hisz magáénak tekinti azt..
    Ha elkezdenék tömegesen pocskondiázni egy általad kedvelt történetet,filmet,karaktert vagy bármi mást,szerintem az igazságérzeted felülemelkedne és védeni kezdenéd..
    Ez ilyen egyszerű..
    Én is így vok,ahogy mindenki..
    Mellesleg engem a film nem igazán érdekel,de maga a történet megfogott,ezért is amikor selejtnek titulálják magamra veszem..

  170. Javaslom a hét beszólásának a Tomsolo commentet

    Hol van Penge(Blade) ilyenkor, amikor igazán szükség volna rá?

    Respect.

    [már rég kinn volt filmbuzin a pengés kép – a zerk.]

  171. Ben: valamit nagyon benézhettél szerintem az előbb. Egyszerűen csak azt mondtam, hogy senki nem rohangálna körbe azzal, hogy osztja a twilightot, ha nem rohangálnának a rajongók, hogy ez a legnagyobb dolog mióta könyveket írnak. Hidd el, pont objektívan nézve látszik ez, meg az is, hogy nem véletlenül x korosztály kattant rá főleg (bár az idősebbek is páran), és most nem a félmeztelenségre gondolok, mert azzal semmi baj nincs a filmben. Rengeteg szarabb könyv van, mint a Twilight, rengeteg szarabb film is, azokat mégsem basztatja senki, soha nem termelnének ki 200 kommentet. Mint ahogy rengeteg jobb is, sikerek, mégsincs ekkora hiszti körülöttük.

    Az meg, hogy itt a filmbuzin hány kedvencem oltották a kommentelők hadd ne kelljen már bemutatnom, mégsem személyeskedek szinte senkivel.

  172. Ben nem osztás -Human nem nyalás- de szerintem te nem vagy objektív, mert nem vizsgálod meg a körülményeket, amit Human is mondott, hogy leggfőképp melyik korosztály melyik korcsoportjának jön be ez a dolog. Ami azért valjuk be sokmindent elárul.

    Egyébként én őszintén nem értem, hogy a twilight miért lett ekkora ász de csak arra tudok gondolni hogy borzasztó jó promóciónak köszönheti a sikert. Bementek a könyvesboltba milliószám sorakoznak a hasonló könyvek azokból mégsincs mozifilm.
    Harry Potterrel azért nem említeném egy lapon, mert azoknak a könyveknek volt egy viszonylag civil életük, már megjelent az első 4 rész mikor kitört az őrület. (Legalább is én így emlékszem, az ötre már várni kellett és amikor megjelent az már nagy szám volt.) A Twilight erre lett teremtve lehet, hogy Kozsó ötlötte ki mezitláb szarvasgombateaiszogatás közben, Harry Potty nem sztárnak készült azzá vált, én lényeges különbségeket látok, és nem esnék bele a felületesség hibájába.
    Könyv volt ez is könyv volt az is van má mostmá film is kis k…ök rajonganak érte ugyanaz, mih?

  173. Na szóval…ÉN NEM TARTOZOM A SIKÍTOZÓS PICSÁK KÖZÉ…és NEM tetszett a film… Az első részt szerettem bár a bárány-oroszlános sztorinál már ott is a hányinger kerülgetett, de tetszett az a kurva könyv, úgyhogy kolléganőimmel elmentünk moziba, hogy na lássuk mit követtek el. Alapszituáció: rohadt sok 12 éves, remegő lábakkal…4-5 szem reszkető tekintetű pasi aki már az elején rosszul volt. Baromira sajnáltam őket, nekem eszembe nem jutott volna hogy a kedvesemet erre kárhoztassam.
    Aztán kezdődik a film…itt sikonyászás nem volt, ellenben huhogás, hördülések sora az irritálóan sok hatásvadász húzástól (felső testek tömkelege, Bella éjszakai ordításai-azt hittem behányok).
    Összességében végigröhögtem a filmet, vagy épp szentségeltem, hogy mennyire elszartak egy-két részt, illetve sorozatban meg akartam dobálni valami nehéz tompa tárggyal a többeket.
    SUMMA: Nagyon nagyon szar volt!!!

    A végén amikor volt a (vudjúlájktúmerrymiiiiohájlávjúBella) satöbbi rész nekiálltak tapsolni…Fejlövés!

  174. Egy dolog ,hogy te mit vélsz valósnak a Dan Brown könyvekől és az egy másik ,hogy mi az. Több vallástörténész és tudós írt már könyvet,melyek már akár magyarul is elérhetők,arról,milyen balgaságok vannak ezekben a példában felhozott könyvekben.

  175. kritikus: ha valóban kritikus vagy, akkor te sem a vámpírtémán lovagolnál, mert le kellett volna esnie, hogy ez mindenek előtt egy szerelmi történet. A továbbiakban pedig romantikus filmekből szemezgetnél, ha fel akarsz hozni pozitív példát. Ha pedig vámpírok nem léteznek, akkor teljesen felesleges azon vitázni, hogy mi az alapja, erre írtam, hogy nem fogjuk megúszni a klasszikus értelmezését a vámpírtémáknak, amit egyébként én is jobban szeretek. Csupán helyén kell kezelni az univerzumot. Attól, hogy láttam és némileg szeretem ezt a filmet, attól nem fog csökkenni a Nosferatu nívója sem a filmvilágban, sem nálam. Speciel ott figyel a polcomon a koporsós kiadás és tervben van az Engedj be! c. svéd vámpírfilm is.
    Az Alkonyat egy átlagos tinifilm, azon belül pedig nem sok műfaj jöhet szóba, így popcorn film… kevés tini nézne meg művészfilmeket. Mint olyan pedig nem sok különbség van a minőségét tekintve, mint egy Transformers vagy G.I. Joe film esetében. Csupán más korosztálynak szól, és ahhoz a célcsoporthoz igazodott a történet is, és mint amatőr kritikusként és szociálpedagógusként kijelentem, hogy a fiatalokra nincs károsabb hatással, mint a hasonló korhatár besorolású Transformers vagy G.I. Joe, amiben egyébként kaszabolják az embereket. De ez is rossz példa, mert még mindig nem azonos a műfaj.
    Lehet, hogy 10 év múlva már senki sem fog emlékezni rá. Na és? Akkor lesz valami más, ami rajongást vált ki a fiatalokból.A célcsoportot tekintve ez egy teljesen normális dolog, hogy rajong valamiért, majd kinövi, én is rajongtam 9 évesen a Jurassic Park-ért, meg egyéb filmekért, biztos neked is voltak olyan filmjeid, amiért rajongtál, az már egyéni vérmérséklet, hogy ki hogyan éli meg. De ha a korcsoport alapján (tinik), műfaj (romantikus popcorn) tekintetében te Anne Rice-t hozol fel ellenpéldának, akkor az azt jelenti, hogy van egy kis fogalomzavarod a témában, és nem vagy igazi kritikus, mert elfogultan nyilatkozol a témáról.

  176. 197 Ben

    “számukra semmit nem jelentő dolog nagy sikereket ér el”

    Az nem zavarna kb. senkit. Az egyetértés ott van az ellenzők között, hogy érdemtelenül éri el. Semmivel nem több mint bármely szerelemes sztori a vámpírokon és farkasokon kívül, sőt minden más szemszögből kevesebb is. Ez bassza a csőrt.

  177. Ben tudod nem az a baj, hogy valakinek tetszik, és örül neki. Még az sem zavar, hogy nagy pénzt kaszálnak vele, mert hát mi másért csinálták volna meg.

    Nekem nem tetszik, ez véleményem és ezt nem is rejtettem véka alá.

    DE! Az, hogy emberek (akiknek olvasottsága kimerül a Twilight könyvekben illetve a Sailor Moon képregényekben) láthatóan olvasatlanul leszólnak olyan könyveket, mint például az Interjú a vámpírral, az némely embereknél kicsit lecsapja a biztosítékot. Ugyanezen emberek váltig állítják, hogy ezek a világon a legjobb könyvek, mikor az egész történet olyan egyszerü, mint egy szög, szépen beburkolva egy érzelemgazdag sztoriba. A nagymamáinknak is megvoltak ezek a kis történeteik csak azokban nem voltak vámpírok és “Romana” sorozatnak hívták őket.

    kritikusnak teljesen igaza van. Borzalom.

  178. Én egy finomhangolt, sikításmentes rajongó vagyok, aki tudja helyén kezelni a filmet/könyvet. A film nekem sem tetszett igazán, de jó képi világában látni a leírtakat (bár lehetett volna sokkal jobb is)
    Becsülettel végigolvastam az összes hozzászólást. Néha mosolyogtam, vagy a fejemet fogtam, de összességében rendkívül jól szórakoztam.
    Barakukk (204.), Te a szívemből szóltál, minden szavaddal egyetértek.
    Amúgy régen olvastam olyan kritikát (már ha ez egyáltalán nevezhető most annak), ami ennyi hozzászólást eredményezett. Tartalékoljátok szerintem a muníciót, mert fél év múlva jön a harmadik rész bemutatója:)
    A harmadik kötet az én fejemben nagyon látványosra sikeredett, így csak reménykedni tudok benne, hogy olyan rendező kezébe került, aki végre rendesen vissza tudja adni a könyv olvastán bennem megelevenedett világot.

  179. @206 : Hát nagyon általánosítottál, ismét. Én olvastam az Anne Rice könyveket(vámpír és démon egyaránt) valamint J.R.Ward Fekete Tőr Testvériség sorozatát és még nagyon sok más e témában íródott könyvet. Mégis azt merem írni, hogy nekem jobban tetszett (angolul) a Twilight sorozat, mint a vérengzős, széttépős és stb.stb. történetek. Hasonló témában van egy érdekes könyvecske, ami szintén sorozat lesz az Evernight. Ajánlom sokaknak, abban kaphattok gyilkolászást és egy kis romantikát is. Bár! Ott is mehetnek napra a vámpírok. Ez persze nálatok kizáró ok. Nálam nem.

    A Dan Brown könyvek nagyon nem ide vágnak, azok teljesen más témájú könyvek, amik kiválóak a maga műfajában.
    Jelzem igen csak olvasott személynek számítok, bármely témában, ne tessék veszekedni velem az ízlésem miatt! :D

    De! Kérdem én: mi a francnak van vita itt a könyvekről?
    Mikor ez egy filmes topic és a filmnek köze nincs ehhez az OFF témához. Bár én is írtam elég offot most, de csak mert féligazságokkal akarjátok meggyőzni egymást.

  180. @206: Gabesz83 “DE! Az, hogy emberek (akiknek olvasottsága kimerül a Twilight könyvekben illetve a Sailor Moon képregényekben) láthatóan olvasatlanul leszólnak olyan könyveket, mint például az Interjú a vámpírral, az némely embereknél kicsit lecsapja a biztosítékot. Ugyanezen emberek váltig állítják, hogy ezek a világon a legjobb könyvek, mikor az egész történet olyan egyszerü” ha ezzel rám céloztál akkor tisztázzunk már pár dolgot
    1. olvasottságom nem merül ki a Twilight könyvekben
    2. ahogy nálad kicsapja a biztosítékot az hogy ‘leszóltam’ az “Interjú a vámpírral” a film alapján – ugyanúgy nálam is kicsapja a biztosítékot az hogy egyes emberek olvasatlanul leszólják a Twilight-ot a film alapján.
    3. egy szavammal sem állította azt hogy “ezek a világon a legjobb könyvek”
    4. minden lehet nagyon egyszerű és nagyon bonyolult csak nézőpont kérdése.
    -Szóval, ha be akarsz szólni nekem akkor legyünk pontosak oké?
    Engem csak az zavar, hogy azért mert valakinek tetszik a Twilight, egyesek már rögtön arra a következtetésre jutnak, hogy az illető és akkor most idézek:
    “tinilányoknak …Tipikus csordaszellemű közönség”
    “totál meleg dolog lett ez az egész Twilight Saga”
    “emós vámpír sikoltozós idióta”
    – akkor itt van egy objektív, cseppet sem személyeskedő megjegyzés humantól “még nem vagy 14 éves sem? Bár az írásodból sejthető volt”
    “egyeb esetben semmivel sem vagy szellemileg fejlettebb mint a “12-15 eves lanyok”.
    “valamelyik korábbi rajongó helyesirása mutat azért elég sok mindent a célközönségből. Szánalom.”
    “Basszus, ha ilyen gyerekem lesz, inkább vizbefojtom.”
    “Komoly emberek nem csinálnak ilyet”
    és még sok más hasonló, akkor kérdem én komoly ember nem néz horror filmet sem? – mert az akkor skizofrén gyilkos lesz netalán???
    -nem értem miért lenne valaki szellemileg retardált azért, mert egy bizonyos típusu könyvet vagy filmet szeret? mert azért ha jól tudom, ha nem akkor javítsatok ki de egyelőre Anne Rice és J.K.Rowling sem kapott még irodalmi Nóbel-díjat vagy igen?
    Szóval, ne vegyünk már mindent egy kalap alá, és ne hasonlítgassunk már össze más-más műfajba tartozó dolgokat.

  181. Hát ha a kommentemből csak ennyit értettél meg hogy komoly emberek nem csinálnak ilyet akkor eléggé kételkedem benne hogy bármilyen könyvet megértesz hogy miről szól Vagy pedig nagyon bugyutának kell lennie annak a műnek A twilight sagat ugye érted hogy miről szól?

    Azért megkérdezem: Mire mondtam hogy nem csinálnak ilyet komoly emberek ?

    (bazz tényleg ennyire nem tudnak az emberek szöveget értelmezni és? vagy csak nem akarnak?)

  182. Hagyd rá Ulquiorra…

    Én már feladtam.

    A twilight nem vámpírköntösbe bújtatott romantikus ponyva hanem mestermű, és mint kiderült nem csordaszellemen alapuló hisztéria veszi körül, hanem “visszafogott” rajongás. Nem a 14-17 éves lányok a célközönség, mert a barátom barátja, aki fiú látta és tetszett neki.

  183. Twiligt.

    A nők mindig is elégedetlenek az életükkel,a kapcsolatuk éberségével.
    !Igy szivesen kipróbálnák egy túlvilági figurával(vámpirral),hogy milyen.!
    Julie Delpy(remek filmkészitő lett,lesz)filmjében is mutatta,hogy ő neki(k)egyszer csak az erejük elfogy az igazi keresésében,és aki ekkor nyit be az életükbe,az lehet egy mutáns is:)
    jó csak vicceltem,de nem foglalkoznak a partner tulajdonságaival.

    Én ebbe láttom a könyv és a film erejét és bázisát.
    A nők remekül elmerülnek benne,ebben a randiban.
    Most hogy a film olyan szar lett a közönség szerint,mint a bűn,az nem érdekli a készitőket.max nem teljes az öröm.
    kiváncsiség rekordokat dönt.
    férfiak esetleg.da vinci.nők.twiligt

  184. Twilight-igy helyes

    Kristen Stewart karizmatikus csaj,nem véletlen hogy ennyien tudnak azonosulni vele.
    Az első rész kitartó bombája és süllyedése.
    Pattiszon egy új fej a lányoknak.
    De az alkotók iszonyú gyengére csinálták a filmet a mai mezőnybe.
    DAKOTA FANNINGÉRT kár,persze a megasiker még több szerepet ad,egyébként se kell neki könyörögni.(Secret life of bees)

  185. Tegnap megnéztük barátnőmmel az első részt és már értem hogy miért rajonganak a cuccért ennyire.

    Mondjuk az más kérdés hogy számomra ez a nézhetetlen(neki tetszett) kategória volt, 20 perc után kapartam a falat, de most már legalább értem hogy mit szeretnek benne ennyire egyesek.

  186. #216

    filmbuzi.hu az oldal címe, csak nem hogy azért, mert filmekről beszélünk és nem könyvekről?

    ON: elég volt a trailer számomra, hogy tudjam mire megy ki a játék, szóval a “marhára felejtős” tábort gyarapítom :)

  187. Tudjátok mit ennyi leszólás után feladom, gondoljon ki mit akar, mert bármit is próbálok mondani az esélytelen mert minden szavamat kifordítják,itt úgy látszik minden vagy fekete vagy fehér. Tehát, akkor
    Twilight = sikítozó, őrült p***ák (emó is?)
    vámpír = Drakula, Lestat
    romantika = (500) Days of Summer, 2 Days in Paris

    És köszönök szépen minden “kedves” jelzőt nektek, de inkább nem fogom viszonozni, mert én nem ítélek el egy embert abból hogy történetesen tetszik neki egy film vagy egy könyv, ugyanis biztos vagyok benne, hogy azonkívül még sok más könyv és film is tetszhet neki.
    Arról pedig, hogy egyesek hogy reagálnak dolgokra, pl. hogy egyes rajongók hogy reagálnak a Twilight-ra, arról szerintem, sem a könyv, sem a színészek nem tehetnek.
    Még csak egy javaslat: Human, ha legközelebb twilight-os topicot nyitsz, azt is odaírhatnád, hogy ‘anti-twilighterek előnyben’

  188. Kedves MissJ,

    Mindenkinek meg lehet a vélemyénye. Az, hogy többen vannak azok, akiknek nem tetszik a film, nem jelenti azt, hogy “anti-twilighterek” előnyben. Lehet csak tényleg ennyire rossz volt a film… Erre nem gondoltál? A fórum hangulatát az aktuális film minősége alakítja ki 90% ban. Csakazért, mert neked iszonyat bejött ez a “szenzáció” nem fog mindeki tapsolni a filmnek.

    A fanokról alkotott véleményért meg ne miket okolj. Azt a saját “szurkolótábor” alakította ki saját magáról. Elég szegényeset.

  189. Olvasgattam a véleményeket és nagyokat mosolyogtam, hogy állandóan a tiniket le hülye kis picsázzátok stb. és szinte állandóan csak fiúk hurrogják le ezt a filmet. Mindenki elfelejtette már, hogy Ő is volt kis hülye tini…??!!, csak akkor más volt a módi, másra és máshogyan gerjedt, illetve grejesztették a népet! Nem emlékszetek lehurrogós nagy fiúk esetlegesen nagy lányok, hogy milyen zizik voltatok Ti is tininek….??!! Kérdem én, hogy mi az alapvető nagy különbség van a Batman, Pókember és a Twiglight között????? Semmi! A régebbiekben is a kemény jó testű, különleges képesséű férfiak voltak, akik a világot akarta megmenteni,illetve leginkább A NŐ védelméért tettek meg mindent.Nincs új a nap alatt.
    Ugyanez a szitu, csak már annyira felnőttünk, hogy ezzel egyesek nem tudnak azonosulni. Ez nem is baj,mert a felnőtté válás ezt jelenti, de akkor hagyjuk a mai tiniket békén,hogy Ők is nyugodtan kiéljék a hülyeségeiket, kivihogják és kiolvadozzák magukat, mert ez az élet rendje és most ez a menő! Ez szerintem nem olyan bonyolult!Nem kell erre elmenni a barátnőddel, hogy végig szenvedd, hogyha már előre utálod az egészet,mert biztos vagyok benne, hogy a barátnőjével szivesebben menne. Van még elég csöpögős szerelmes film a moziba, hogy utána nyugodtan le tudd venni a lábáról….
    Egyébként mindenkinek ajánlom, hogyha a mozi egy könyv alapján készül, akkor érdemes előbb a könyvet elolvasni,mert nincs az a producer és rendező,aki mindent hiánytalanul visszatud adni, el tud meséltetni a filmben. Ráadásul az olvasás sokat segít az önálló képkialakításban,képzelőerőben, növeli a kreativitást és a szókincset is.
    Mindenkinek további jó szórakozást kívánok mindenféle filmhez:)

  190. Én is megnéztem a filmet, már régóta vártam rá. Mikor először hallottam a könyvről, nem akartam elolvasni, úgy voltam vele,hogy nem érdekel ez a hülye vámpíros történet…aztán egyik ismerősöm odaadta a könyvet…azóta már az első 3 könyvet elolvastam. Nekem nagyon tetszik a történet és a filmek is jól sikerültek eddig. :) A könyvek közül eddig nekem a 2. a leggyengébb, és ehhez képest szerintem egész jó filmet hoztak össze belőle. Igaz 1-2 dolog kimaradt…1-2 jelenetet az első könyvből vettek, de hát csak így tudták megcsinálni,hogy mindenki számára érthető legyen a történet.
    Volt benne pár félmeztelen jelenet, nem tagadom, de legalább nem ők találták ki,hanem a könyvben is így történik…az meg hogy a “tinik” sikítoznak…ez alap… ha nem is mindenkinek, de a legtöbb embernek fiatalabb korában voltak híres “szerelmei” … ez most is így van
    És ha valaki nem érti mi a szerethető Edwardban vagy Jacobban…olvassa el a könyvet, és lehet megérti. :P
    Szerintem mindenképpen megéri elolvasni, jó történet…;)

  191. Ok. Elfogadom, hogy a film a rajongóknak készült. De Szvsz ha egy film önállóan (gyk: könyv és/vagy képregény ismerete nélkül) nem állja meg a helyét, akkor ott gond van. Sokan a könyv miatt szeretik a filmet, és nem magát a filmet.

  192. ALIEN, a magam részéről, előbb éáttam az első filmet, mint olvastam a könyveket. Akkor még nagyon gyerekcipőben járt nálunk a saga, senki se ismerte a filmet. Egy barátnőm ajánlotta, aki tévedésből ült be rá. Megnéztem. Beleszerettem. Elolvastam. Túl romantikus lennék? Mindenesetre, és az elsőt értettem, a másodikat meg… Érteni fogom, ha csönd lesz a moziteremben. :P
    Ja, és hogy ne érhessen az elfogultság vádja, nekifeküdtem Anne Rice műveinek. Ha már a Hamilton köteteket végigrágtam…
    Bocsi az OFFért!:)

  193. Én már csak egy dolgot nem értek, a kommentek alapján három féle ember van, egy, aki szerint a twilight úgy szar, ahogy van, kettő, aki szerint a könyvek jók, de filmek szarok, és három, aki a filmért és a könyvért is rajong. De ebből a megoszlásból hogy a francba jön ki rekordnézettség?

  194. én is megnéztem…. DIREKT, hogy legyen alapom. Nagyon Nem tetszett. könyörgöm…. a jelenetek, meg a vágások, ezt így hogy?! így bárki megcsinálhatta volna (akár az egyik szereplő is, ha már a színészi képesség a minimumra van csavarva, maradt volna plusz energia rá..) és nekem Még Mindig azzal van a bajom, hogy Ezt b. komolyan veszik az emberek (inkább a fiatalok) Nagyonnemkéne. Pontoznom se. Ez van.

  195. a vitába nem kívánok beszállni. a filmet megnéztem, a könyveket nem olvastam.

    részemről a film következő: az első másfél óra (de az első mindenképpen) egy unalmasan, dinamikátlanul felépített, tiniknek összepakolt, erőltetett limonádé. ez a feketeleves. a negyedik negyedre, tehát az utolsó félórára mégis sikerült kicsit összeszedniük magukat. kimozdultak végre az otthon/suli/erdő vonzáskörzetből is. meg egyáltalán.

    annak aki a könyvet nem olvasta, szinte nulla háttérinfója van a valós érzelmi háttérről, így teljesen zavaróvá válik a film min. első egy órája. unalmassá,lassúvá és feleslegessé. 1szerűen kiborító és teljesen hiteltelen mind Edward félperces búcsúzkodós lelépése (ugyanmár..), mind Bella éjszakai sikítozós hisztériája (ez nem volt erőltetett?). azonban mégis a legzavaróbb, h olyan szerencsétlenül darabosan vannak egymáshoz kapcsolva a történetrészek és olyan rossz arányban, h ez teljesen hazadobja az egészet.

    a abszolute holtpont után (Bella, Jacob, nyomigyerek a moziban), elkezdődik valami dinamika. van vagy félperc vérfarkas akció, Jacob gyerek is kimutatja a fogafehérjét (hehe, bocsi), de h ne ironizáljak, tényleg érzékelhető valami jelenlét a vásznon, nem csak a teljes likőrös enyészet. ezt kellett volna erősíteni és akkor nem csak a szteroidos felsőtest miatt sikítoztak volna a csajok a teremben. mondom, az utolsó kb félóra nélkül meg aztán még ennyit se lehetne felhozni.

    az arányok megfordításával (egynegyed limó, a java pedig sztori és akció) akár még létjogosultsága is lehetne a hypenak. így sajnos nincs. 5/10.

  196. szerintem állati jó a film is és a könyv is. Nem értem mért kell leszólni azokat, akik szeretik.
    Hahó, emberek, ha nem tetszik, nem nézed, nem olvasod! Azt sem értem, hogy olyanok mért mondanak bármit is róla, akik nem olvasták el/nem látták…
    Mi lenne ha elfogadnánk azt, hogy nem szeretheti mindenki ugyanazt? Összedőlne a világ?
    Ja és amikor azt mondják, hogy ezt így bárki megcsinálhatta volna… azt nagyon utálom.oké, lehet, hogy más is meg tudná csinálni, de ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy a filmek baromságok, hiszen bárki el tudná játszani őket, nem? És nekik sem volt olyan könnyű összehozni. Nagyon kemény munka lehetett.
    És Mesinek totál igaza van.
    Fogadjátok már el, hogy mindenkinek más tetszik!!

  197. Egész véletlenül félbetegen sikerült beülnöm egy teljesenbeteg csaj jegyével a premierre szintén félbeteg barátnőmmel. Az első 3 percben iszonyú jól szórakoztunk, sírtunk a röhögéstől, csak akkor ránk szóltak, hogy kussoljunk már végre. Innentől csak hangosan szipogtunk a romantikus jeleneteken, meg untuk a fejünket, de nagyon nagyooon…
    Robert Patiszon azt mondta, h szerinte ez nem is csajos film, tök sok benne az akció, nincs benne romantika sem. Háááát… Egy széles vödör elfért volna a vászon alatt.
    Nem értem Bella miért nem mosolyog egyszer sem a film alatt. Csak ilyen fura szemöldökfelvonós grimaszra fut tőle, ami azért elég ijesztő.
    Jacob egész nevetséges ezzel a sok izommal, Edwardnak meg olyan a szeme, mint aki vagy 100 éve nem aludt (haha), de azért viszonylag jól néz ki. Jasper meg nagyon jól néz ki, csak keveset van. :)
    Az egész akció része borzasztó unalmas volt, a párbeszédek nevetségesek, ahogy a vérfarkasok is, és a filmnek nagyon nem akar vége lenni.

  198. én már ha odamegyek egy csajhoz előtte megkérdezem, h látta -e ezt a fost és ha igennel válaszol akkor továbbállok, kurva sokat elmond róla ha látta és még tetszett is neki, az IMDB-s 4.6 os osztályzat túl sok 3 fölött minden áldás ennek a …filmnek

  199. Imdb – n azért az a 4.5 egy olyan osztályzat, amely jól szemlélteti, hogy ez a film tipikusan az a film, amit vagy utálnak vagy imádnak. Nézd meg a rating adatokat
    6,888 21.0% 10
    12,208 37.2% 1

    A kis tini ribik tarjták életben a mozikban is. Amikor msnen egyik partneremnél megláttam a ” Jajj én is szeretnék egy Edwardot. Szercsi Edward (L)” kiírást a falat kapartam, komolyan ez már vicc.

  200. sry, 100 körül meguntam a magasröptű filmkritikahozzászólásokat, addig pedig egyszer sem szerepelt a szóban forgó poén :)
    imdb osztályzat viszont még csak 500-szor szerepelt, így megkímélek mindenkit az 501ediktől …

  201. Ezen felröhögtem hangosan [ezer éve filmbuzira kirakott kép penge vs twilightos – a zerk.]

  202. Megnéztem a filmet, de nem ért meglepetés. Az előzetes mindent elmond a filmről kivéve az utolsó percekben levő slusszpoént amin akkorát röhögtem, hogy szinte leestem az ágyról. Merthogy poén az egész. Legalábbis így látom. De valamivel bolondítani kell a mai tiniket is. Mert ahogy egy éles szemű kritikus látja: ők uralják a világot. Tódulnak a mozikba, hogy láthassák a falfehér, agyar nélküli vámpírbálványukat és a plátói szerelmét: a karcsú és érzelmekkel teli Bellát. Viszlát Dark Knight, Pókember és más „klasszikusok”. Gondolom evidens hogy a rajongók hatalmas százalékát a 13 – tól 18 éves korosztály teszi ki. Most ez a trendi. – Mi a kedvenc filmed? – Twlight. Mer’ olyan romantikus.
    És mi van a filmben amiért annyira döglik minden lány aki vet rá legalább egy pillantást? (Hatalmas tisztelet az igen kevés kivételnek) Olyan csókjelenet, ami közben Bella akkorákat nyög hogy egy pornósztár is megirigyelhetné. Na jó ez egy kicsit túlzás. Viszont nem lehet túlzásnak nevezni azokat az ágyban forgolódós részeket, amikor Bella úgy visít elvesztett szerelme után, mint egy leölés folyamatában levő anyadisznó.
    Miben merül ki a vámpírok vámpírsága? Falfehérek, nappal is járnak kelnek, van valami természetfeletti képességük és akkora pofont tudnak kanyarítani, hogy a falon kötsz ki tőle. Plusz, gyorsak. Drakula forogna a sírjában ha tényleg létezne, hogy miféle csúfot űztek a fajtájából. Hiába, egy hatalmas fantázia és Hollywood szépen át tudja alakítani a drága Erdélyből származó vámpírjainkat.
    Plusz a bivalyméretű farkasok, vagy werewolfok. Kinek ahogy tetszik. Ember formájukban valamilyen szinten kigyúrt pasik akik látszólag nagyon élvezik felsőtestük villogtatását és a filmben úgy tűnnek mint valami titkos társaság, aminek tagjai folyton buzulni járnak.
    Marad az antiszociális lány aki a két ősellenség világának közepén ragad és az egész film alatt azon rágódik hogy hová csapódjon. Mindenki aki szerelmes lesz belé, veszélyt jelent számára. Mindkét táborból van aki meg akarja ölni őt (poor girl) ezért mindig meg kell védeni. Hiába na, veszélyes világban élünk. A többi szereplő a filmben le van szarva nagy vonalakban. Edward karaktere is úgy tűnik fel a film nagy részében mint egy kifejezéstelen arcú árny, ami folyton elmosódik, mert ugye Bella képzelete is ingadozik a két világ határán. Mi lesz ebből júniusra, amikor is megérkezik az újabb adag bonyodalom az Eclipse személyében?
    Meg kell nézni a filmet. Csak a miheztartás végett. Hogy lássuk mitől döglik a légy. És hogy ne meresszünk értetlen szemeket az oly sokszor elhangzó Bella és Edward nevek hallatán. És, hogy hozzá tudjunk szólni a hatalmas vitákhoz, ami ezt a misztériumot próbálja fejtegetni. Merthogy senki nem érti igazán. Mára már a a seprűn lovagló varázslótanonc is kezd egy kissé elhalványulni. Már csak 2 film és azzal a csillaga le fog áldozni. A köztudatban legalábbis. Így lesz ez a vámpírokkal is. Egyszer talán.
    Még csak annyit hogy nyugodtan kijelenthetjük: változik az értékrend. Már nem a szőke herceg kell eljöjjön a fehér lovon, hanem a sápadt vámpír, vagy éppen a fedetlen felsőtestű farkas. Érkezik a vámpír farkasháton.

  203. Nem értem ezt a tinizést.. mi az, hogy célcsoport? Meyer leült a gépe elé, azt nosza, írok vmit a “tiniknek”? No-no, csak így alakult. Na persze a siker után már rájuk alapoztak, mert rájuk lehet:). Én ettől megyek a falnak. Akkor én már meg sem nézhetem? Vagy szégyelljem magam (mert már ott tartok:), ha érdeklődést mutatok dupla (majdnem tripla) annyi idősen? Már a lányregényezést sem értettem. Anyukám anno ugyanúgy falta a pöttyös könyveket, mikor én, pedig már ugye asszony volt. Miért kell általánosítani, skatulyázni? Na mindegy…Ezt nem lehet elkerülni.
    Vélemény: Tetszett a film. A második jobban. És hogy miért? A zene magával ragadt, közben izgatottan vártam, hogy mit hoznak ki a könyvből, belemélyedtem a történetbe és nem a hibákat lestem. Nálam a hangulaton múlik minden, hogyan kerülök oda a filmhez, na meg a befolyásoltságon, mik az előzmények, kitől mit hallottam. És akárhogy próbálom, nem tudom a hallott kritikákat kirekeszteni. Ezért tisztelem a párom, aki mindig úgy megy be egy moziba, hogy még a tartalmát se olvassa el a műnek. Én sajnos túl kiváncsi vagyok.
    Aztán pölö imádom a monty python szerzeményeket, ha olyan a napom, de totál fáradtan egy nehéz nap után nem mindig tudom követni brian életében felmerülő csavaros poé na jó, azt azért mindig értékelem:), még fáradtan is, de van hogy más műfajt néznék szívesebben. Továbbá nektek nincs olyan, hogy egyik alkalommal bénának érzed a filmet, de ha olyan barátoddal nézed meg, aki pl. beavatott az életedbe, kevésbé kritikusan szemléled, hagyod magad a hatása alá kerülni, csak a szórakozásra gondolsz közben? Máris más, nem? (Bár lehet, csak igénytelen vagyok…)
    Én úgy érzem bizonyos szempontból fikázhatnám, másrészt dícsérhetném a New Moon-t, ha kielemezném (amihez nincs se képzettségem, se tehetségem), az összhatás számomra mégis klassz volt. Szívesen megnézem újra. (Azt azért hozzáteszem, hogy a mozifeeling az kiesett, mert az otthon melegében volt szerencsém végignézni e történetet.)

  204. Simám el lehet dönteni előre kiknek írsz, na jó, nagy vonalakban, ahogy a filmbuzit sem 50 éves filmsznobok olvassák :)

  205. Megnéztem az elsö filmet. Okés,volt nézhetö, nem volt izgi, a vámpirok ragyogtak a fényben, másnap már nem is emlékeztemrá. Eltelik egy kis idö és azt látom hogy emberek ezen a forumon erröl a filmröl beszélnek meg hogy a tini csajok hogy szeretik.. wtf?? megkérdem 13 éves hugom lés meséli 2 hete megnézte az elsö részt és megvan neki dvdn és 20 x látta. wtf?? átaludtam egy évet? mikor lett ez ekkora siker? folytatása van???????? De télleg mikor kijött az elsö rész én aludtam vagy télleg ekkora siker volt ?

  206. A történetem ott kezdődik, hogy megnéztem az első részt, mivel annyira “rajongott” körülöttem érte mindenki, és még elmaradottnak is éreztem magam, úgyhogy belefogtam, véleményt kell alkotni. Hát gondoltam ennél a könyv csak jobb lehet. Beszereztem mind a 4-et e-bookban(+midnight sun).
    Két hónapja beteg lettem, antibiotikumok hatására egy hét alatt kiolvastam a könyveket. Életem legdepressziósabb hete volt(és azt kell mondjam, hogy nem tini-érzelmeket ír le a szerző, ezért aztán ilyen szempontból még nagyobb a paradoxon húzódik a film és könyv között…). Így aztán teljesen egyetértettem egy kritikát olvasva a 2. filmről, miszerint: “Kinek ajánljuk?
    -Rajongóknak
    -Mazochistáknak”
    Hogy miért beszéltek itt sokan a könyvről tudatosan vagy sem, azért mert elhagyhatatlanul összefonódik. Sajnos azt kell mondjam, hogy más adaptációkhoz képest(!) itt egészen jól követi a cselekmény a könyvet, probléma tehát a könyvekben keresendők… A 2. rész a mélypontja az egésznek, egyértelmű, de a 3. könyv végén és a 4. könyv harmadánál úgy vertem a fejem a falba mint amikor a South Parkban Rinatiolt írnak fel a gyerekeknek, mivel “megvizsgálják”, hogy FHR-esek-e, és Kenny a felolvasás közben folyamatosan veri a fejét a falba. Bocsi, ezt csak az tudja aki látta, de ennél jobban nem tudom leírni a helyzetet. Ezek a pontok feledtetnek egyébként érdekes dolgokat(pl. Carlaisle vámpírként hogyan tud ugye orvoként dolgozni), és hitetlenné teszik az előtte 200 oldalban tárgyalt elvileg mély érzéseket.
    A második filmet kamerásban néztem meg, és azt kell mondjam ez volt az első film, aminél nem zavart, mert semmi élménytől nem fosztott meg. XD
    És ez volt az első film, aminél többször arra lettem figyelmes, hogy azt számolom, hány perce tart már a jelenet.
    A napokban pedig megnéztem az első részt rendezői audiokommenttel. Ne hagyjátok ki :D A rendező, meg a két főhős dumál végig, élvezhető volt, mivel látszik mennyire fogta meg őket a sztori, ha egész idő alatt Robertnek az a legnagyobb problémája milyen buzisan néz ki a szedett szemöldöke, a rendezőnő szerint pedig kristen fantasztikusan csúszott el a jégen. ;)
    Bocs az ömlengésért, ha túl sok az off, megértem hogy törlöd.
    Peace.

  207. Hello mindenkinek..
    Én megnéztem moziban a 2-t.. Azt hittem én is hogy teenagerparty lesz… de mikor belibbent az előttem levő sorba két 35 körüli pasas kicsit meghökkentem.. szinte végigröhögtem a filmet, mert csak az ő reakciójukat tudtam figyelni.. Mindkettő úgy meg volt hatódva.. biztos mélyen érintette őket a dolog..
    Egy haverommal néztem amúgy.. ő végig anyázott, hogy hogy lehet ilyen genya szerepe egy csaj főszereplőnek.. Jacob helyébe már karóba húzta volna.. ;)

    Csak ennyit akartam a korosztályokról..:)

  208. Végre én is láttam a filmet. Szeretem a könyveket, az első film tetszett, de a NM nagyon gyengére sikerült. Üresnek érzem, nem fogott meg semmi a filmben, unatkoztam. Az viszont szerintem kifejezetten jót tett a filmnek, hogy Edward karaktere keveset szerepelt. Egyedüli pozitívumként ezt tudom megemlíteni. Nálam 3/10.

  209. Szerintem rohadtul nem meglepő, hogy ekkora a bevétel. Egyáltalán nem vagyok meglepve. Hát nem zseniális húzás, hogy egy sikerkönyvet, amiért odavannak a tini lányok és még a fiúknak is bejöhet, megfilmesítünk, és a mostani generáció pasiideáljait rakjuk bele? Na ezért olyan sikeres. Ezekben a körökben kiröhögnek, ha azt mondod, hogy rosszul játszották a szerepet, unalmas volt, monoton. Kiröhögnek és azt mondják, hogy ugyammátökhejesekafijúúúúúúk. Na ennyit erről. Mellesleg nekem ami tetszett az csak a Volturi klán volt, és a farkasok. Ők lazán nyomták, és úgy éreztem, illett is a szerephez.

  210. Szerintem sem meglepő.Miért lenne nem az? Hiszen most már mindenkit megfogott az Alkonyat-láz.Akit nem,az meg azért mondja mert kiivétel akar lenni.Ennyi.

    Pusz:Orsi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.