Blockbuster watch: az év legtöbbet hozó Újholdja

Nos ezen is túlvagyunk. Bár az első napján, pénteken még ütötte a Dark Knightot, de vasárnapra kicsit kifogyott a szuflából a film, így csak (hehe) a harmadik lett az új évezred legnagyobb nyitóhétvégéit tartalmazó toplistán. Bizony, a New Moon első három napja követi a továbbra is rekordtartó Dark Knightot és Spiderman 3-mat (volt nagyobb premier 2000 után, pl Pirates 3, de az 5 napos, nem csak sima hétvége). Számszerűsítve a péntek-szombat-vasárnap végeredménye: 142,8 millió csak Amerikában. A világ többi része meg hozzátett 132 milliónyi zsebpénzt.

Mennyi lesz a vége, 250 millió? Talán 300? Meg kéne kérdezni winniet, ő tud jól tippelni. Valószínűleg jobban fog esni, mint a TDK, de ezt a hétvégét már nem veheti el a filmtől senki.

Mellesleg itthon sem szarral gurít a film, bár a Jégkorszak és 3 és a HP6 mögött nyitott, de ilyen adatokkal marhára nem kell szégyenkeznie:

budapest: 60 175 néző – 71 259 725 pénz
országos: 119 472 néző – 132 629 025 pénz

Mellesleg ha a pénznek nem hiszünk, akkor eladott jegyek számában is veri az Interjú a Vámpírralt Amerikában.

Június 30, 2010, a folytatás napja.

Azt hiszem Kevin Smith szavaival kell zárnom ezt a posztot: “How dare you pass judgment on those 12-year-old girl who like vampires? They need to be encouraged, because in six years they’ll be 18-year-old girls who like vampires!” bár védi a rajongókat olyan szempontból, hogy a Spocknál beöltözőknél nem rosszabbak csak többen vannak, de a filmet tulajdonképpen agyonoltja.

human
írta
2009. 11. 24. 02:44
megjelenés
39
hozzászolás


39 hozzászólás a “Blockbuster watch: az év legtöbbet hozó Újholdja” bejegyzéshez

 1. Én mg olyan embert nem láttam akinek ne tetszett volna, engem meg nem érdekel :-)
  Viszont Smith jól megmondja :-)

 2. Azért a Star Wars és Star Trek rajongóknak is beszól egy kicsit, és hát valljuk be, azokból a filmekből se sikerült jól minden darab. Persze ez nem menti fel a Twilight-ot! A lényeg, hogy nem szabad elvakultan rajongani semmiért sem, egy kicsit mindig kritikusnak kell maradni.

 3. Én pl. szeretem a fantasy-t, olvastam az Eragon-t, még tetszett is, de a filmben nagyot csalódtam. A Twilight rajongók miért nem tudják bevallani, hogy imádatuk filmváltozata szar?!

 4. Azért mert a rajongók 90%-a nagyon fiatal nagyon tini lány, akik az olvasni nem szeretnek mert az olyan izé, tisztelet a kivételnek persze. Meg ők csak a félmeztelen pasik miatt nézik, nem a tartalmi mondanivaló miatt :-)
  Amúgy én is így jártam a Háború a Földön-el. A könyv zseniális, a film szánalmasan rossz.

 5. Horny: ezt az elméleted marhagyorsan felejtsd el, a nézők meglepően nagy része tutira olvasta a könyvet.

 6. Humané a pont.
  Valószínűleg azért nem látják be sokan, hogy a “filmváltozat sz*r”, mert nem az. Legalábbis ezt így egyszerűen kijelenteni nem lehet. Vannak benne kisebb-nagyobb hibák, de a hasonszőrű bestsellereknél (Eragon, Darren Shan, Az arany iránytű, Narnia krónikái, a HP-filmek többsége és még sorolhatnám) nem rosszabb. Sőt…
  Még ha nem is nagy szám, egyvalamiben mégis kiemelkedik az előbb említettek közül: a rajongók 99%-a meg volt vele elégedve. Ezt az fentebb felsoroltaknál szerintem egyre sem lehet rámondani. És a készítőknek végeredményben ez volt a célja. A bevétel óriási, a rajongók elégedettek, beülnek a 3., 4. részre is, az meg már hol érdekli a fejeseket, hogy a “nem-rajongók” megint fanyalognak?
  Röhögnek rajtatok, és számolják a milliókat…

 7. Castiel, öhm, azért nem szar a film, mert sokat fizettek a kislányok azért, hogy félmeztelen fiúfarkasvámpírokat lássanak a moziban? Hát, hm.

  Ezzel nem ítélem meg a filmet, mert nem láttam, de az érvelésed nem logikus.

  Amit te mondasz az azt jelenti, hogy anyagilag sikeres, de ennek a film minőségéhez semmi köze. Soha nem is volt.

 8. Hát Kevin Smith egy isten, az biztos. Egyetértek Malachival, az anyagilag sikeres film nem minden esetben műremek.

 9. Castiel

  Én ezt így nem jelenteném ki, hogy üti a HP filmeket (SŐT), pedig annak se vok nagy rajongója. A Narnia krónikái első részén meg 100 szor jobban szórakoztam, mint a 2 Twilighton együttvéve.

  A minőséget nem hozza meg a bevétel.

  A rajongótábor meg olyan amilyen. Nem emlékszem hogy bármelyik HP filmet, félmeztelen izmos pasikkal a trailerben próbáltak volna eladni. Mert itt bizony a 2 trailer amit láttam egyértelműen erre ment rá.

  “Jajj vérzika fejed, gyorsan lekapom a pólóm”

  vagy

  Mindenki kabátban, de az indián srác félmeztelenül rohangászik az erdőben.

 10. reálisnak tűnik igen, ne feledjük h kis stúdió és nem akkora sztárok, még ha többet is kaptak mint az első részért. persze ebben a marketing nincs benne.

 11. Gabesz 83: Elég tájékozatlan vagy a Twilight témában, ha csak a félmeztelen farkasfiún lovagolsz. Az, hogy miért rohangál szerencsétlen úgy, ahogy meg van magyarázva.( 40 fokos testhőmérséklet mellett neked se kéne ruha, ha nem muszáj, már pedig ezeknek a farkasfiúknak az van..lényegtelen)

  A HP filmek még mindig nem idevágóak. Már millió meg egyszer meg lett magyarázva, hogy miért nem. Szerintem egyértelművé kellett volna vállnia. Nem túl bonyolult. Különben meg azoknak a minősége nem javul, hanem egyre borzalmasabb.

  Castielnek abban igaza volt, hogy itt a rajongók igényeit kiszolgálták és marhára nem hatja meg őket, hogy az antik mit szólnak a filmhez. Nem nektek szánták. Míg az előbb említett film inkább volt kiábrándító.(számomra is, aki olvasta a könyveket)

  A számok szerintem szépek (hogy ne legyek annyira OFF) ahhoz képest, hogy még mindig kis költségvetésű a film.

 12. ne haragudj, de attól hogy valami meg van magyarázva így, attól még nevetséges lehet. Semmi baj nincs azzal, hogy félmeztelenül rohangálnak, de a magyarázat az kb azután lehetettkitalálva, hogy az írónő arra gondolt, hogy “mászkáljanak már félmeztelenül, de mi legyen az indok?” De mondom, ezzel semmi baj.

  A HP meg simán idejön, az volt az előző ekkora hiszti, simán hasonlíthatóak. És azt tényleg nem félmeztelen srácokkal adták el, hanem mással :)

 13. Mással..valóban mással. Rowling összeszedte a mitológiából jól ismert alakokat és egybe gyúrta némi varázslattal. Kiváló ötlet volt és én is szerettem, és szeretem is. A könyvek nagyon jók, de a filmek akkor is egyre jobban csúsznak le a szememben.
  Első hiszti volt valóban, de ez kicsit másabb hiszti. A HP sztárokért még mindig nem “szexszimbólunként” tekintenek a lányok, mivel köze nincs ehhez a könyveknek. Míg ez a történet meg pontosan arról szól, hogy szerelem és stb..stb..

  “mászkáljanak már félmeztelenül, de mi legyen az indok?” Könyv alakban senki nem akadt fent ezen a dolgon, míg a vásznon megvalósulva mindenki beleköt. Csak ennyi zavar benne, nem több. :)

 14. 15. Alexxa626

  Igen tájékozatlan vagyok. Tudom, és annyira rosszul érzem magam, mikor ilyen kifejezetten tájékozott hölgyek kioktatnak egy olyan könyvből, ami kis szerencsével a jövő iskolai kötelezője lehet. Sőt akár irodalmi Nobel díjra is számíthat. Irónia vége.

  HP filmek. Már megint ez a kioktatós tinilányka-hangnem. Nézzük. Nem összehasonlítható? A körülöttük kialakult hype alapján sem? A fantasy mivolta miatt sem? A célközönség miatt sem? Vagy az egyre inkább darkosba forduló történet miatt sem? Igazad lehet. Semmi alapja. :S

  Basszus te csak a címek alapján szoktál filmeket összehasonlítani? Ha az egyik címében kevesebb az “a” betü akkor már nem összehasonlítható?

  40 fokos hőmérsékletem pedig már volt. Egyszer Sem indultam neki a vadonnak 10 fokban félmeztelenül. Persze ez már csak demagógia.

 15. Talán mert a könyvet nem ezzel reklámozták, a filmet meg igen. Ráadásul a film reklámjába nagyobb eséllye futnak bele olyanok akik nem ismerik a sztorit. Ha nem erre lenne kihegyezve a kampány senki se kötne bele.

 16. És akkor még egy kérdés a hölgynek?

  HA nem játszanak szerepet a félmeztelen indián csákók a film körüli nagy hype ban akkor miért van az, hogy JÓL HALLHATÓAN akkor (is) elkezdenek kurjongani a 14-16 éves lányok, amikor lekapja a pólóját a srác, hogy bekösse vele Bella fejét? Nem egy ilyen video van a youtube on szóval ne regéljen nekem senki arról, hogy ez egy nem TUDATOS reklám fogás.

  Akció filmeket akció jelenetekkel adnak el.

  Vígjátékokat a legjobb a poénokkal.

  Míg ezt a kirakatmozit félmeztelenül rohangászó csákókokkal és a jóképü Pattisonnal.

  Nincs is ezzel semmi baj csak senki ne akarja már beadni nekem, hogy a történet miatt megyek csak el a moziba, mert hogy az milyen szépen lett megírva. Kíváncsi vagyok, hogyha Jack Black játszaná kiválóan Mr. Pattison szerepét akkor a kislányok ugyanúgy elmennének e megnézni ezt a “csodálatos” szerelmi történetet, amiben semmi serepe nincs a félmeztelen indián fiúknak. Pö-pö-pö

 17. Hogy a férfiúi attitűdről is ejtsek pár szót. Habár Kirsten szájharapdálása kétségkívül ribancos (lehet, hogy az én defektem), de szerintem nagyon jól áll neki, és valamiért nagyon szexinek tartom ezt a csajt, néha pedig ennyi elég egy film megnézéséhez, nem csak nálam.

 18. human, a logikád alapján félmeztelen indiánokat rakott bele a KÖNYVBE az írónő, hogy sikeresebb legyen. Mi van??? Ez nem a Playgirl gondolom nem volt illusztrációs képek? :-D
  Amúgy nem tudom mit kell ezen annyit lovagolni, hogy a lányoknak (tiniknek) ez jön be ők ilyenek. Van még elég film. Szóval nem tudom kit miért zavar, hogy ennyit keresett ez a film + s*ar. Másik oldalnak meg a pl: TDK s*ar meg Pókember és még nagyon pattogni se lehetne rájuk, mert igen csak lehetne indokokat felhozni ezekre is, hogy mennyire gázak.

 19. a TDK meg a Pókember is kapott fikát bőven, ne aggódj.

  Amúgy tudod van ez a dolog, hogy az író leírja valami hogy néz ki, az olvasó pedig elképzeli. Ez lehet egy daliás félmeztelen férfiú is akár, direkt, hogy legyen daliás félmeztelen fiú is a történetben. A playgirl nem tudom hogy került ide.

 20. Előre kijelentem NEM vagyok tini.
  Viszont, igen kijelentem hogy fan vagyok. Nem szégyellem. Minek? Nekem is van véleményem és másoknak is. Ha nem egyezik az is jó. Legalább van miről vitázni :)

  Olvastam hogy: “A Twilight rajongók miért nem tudják bevallani, hogy imádatuk filmváltozata szar”
  Szóval: nem mondom hogy nem tetszett a film, meg hogy sz.r, mert akkor hazudnék, de lehetett volna jobb is. Rengeteg olyan dolgot tudnék felsorolni amit nem így kellett volna (szerintem). De ez van. Bár azt sem értettem hogy miért ezt a pasit kérték fel rendezőnek :S De mindegy, ezt kell szeretni, vagy nem szeretni. Soha nem csináltak még olyan filmet ami mindenkinek tetszett volna… Hogy nézne már ki… Tiszta Pleasantville hatás lenne.

  Egy mondat a félmeztelen indián és vámpír srácokról: Most őszintén skacok ti nem néztek meg jó nőt?

  Egyébként számomra a legérdekesebb az hogy 3 három olyan emberrel voltam megnézni az Újholdat akik nem fanok és nem olvasták a könyvet és nekik jobban tetszett mint nekem… (Ők sem tinik, és nem csak csajok)

 21. ez a félmeztelense cuccokból, meg a langyi történetből derül ki, hogy a tipikus 13 éves kiscsajszikaknak mennyi az értelmi szintjük.
  a lényeg az hogy ez az ő számukra a felfoghatóság határaihoz közelit, azt meg ne várjuk el, hogy egy TDK sztorit felfogjanak, mert az már számukra a megfoghattalan tudomány.
  egyébként minden mai világban a szexel lehet a legjobban eladni dolgokat, de egy átlag értelmes ember szerintem nem sikit fel egy meztelen (felső)test láttán, legyen akár női vagy férfi.

 22. De pont ez a lényeg, hogy itt a közröhej tárgya, hogy az ami az Alkonyat DE ha annak készítették tiniknek szóló romantikus “fantasy” ponyvaregénynek, ennek ez a kellékjei, félmeztelen fiúk, szeret nem szeret történet stb. a műfajában hozza ezt, nem rakhatnak bele pattanásos dagadt srácokat. Ez olyan mintha valaki bele köt egy comic-filmbe, hogy pl. de nagy hülyeség a betmen ruha és hogy éjszakánként dick tracyt játszik egy milliárdos. Ez ilyen műfaj, a tini-filmek már csak ilyenek, H. Montana vagy mittudémén meg a HSM stb. ilyen bárgyúk, mert az amik.
  Most ami gyerekeknek készült pl. Alvin és a mókusok jó nagy hulladék, de hülye az 5 éves unokaöcsém mert tetszik neki? Ennyi.

 23. Bocs Human, én csak a környezetemben lévőkből indultam ki, és kipróbáltam az általánosítást :-)
  Amúgy meg ha a rajongóknak tetszik, akkor jó, hisz elvileg nekik készült :-)

 24. Hát sandor szerintem inkább az a közröhely tárgya hogy egyesek nem ismerik be hogy ez a film nem több annál mint amit leírtál. És megpróbálják bizonygatni hogy ennek mekkora mélységei vannak és hogy mekkora dolgokról szól.

  Kb olyan mintha elkezdeném bizonygatni itt a Rambo4 mélységeit és mondanivalóját (attól még hogy bírom azt a filmet és jól szórakoztam rajta nem fogok belemagyarázni mondanivalót meg minden mélységeket)

 25. Lényeg a lényeg: szerencsétek van, hogy a saga 4 részes, mert így még további két alkalommal élhetitek ki a fikázhatnékotokat:)
  És én is örülök, mert nekem a hibái ellenére nézhető volt, sok része tetszett is filmnek, úgyhogy várom a folytatást.

 26. Ulquiorra: a legtöbben beismerik. A bajuk azzal van, hogy a hozzád hasonló emberek ahelyett, hogy – ha ennyire nem tetszik, – nem foglalkoznának a filmmel, kitartóan tovább fikázzák, és nem értik meg, hogy a film nem nekik készült, hanem a rajongóknak:)
  Persze, most lehet jönni azzal, hogy akkor mondod el a véleményedet és arról, amiről akarod…csak egy idő után ez már fusztráló, idegesítő…valahogy úgy, ahogy nektek a rajongók rajongása;) Ezért van a sok felháborodás és a még elkeseredettebb ellenállás, az elvakultság a filmmel kapcsolatban:)
  Ti még kitartóbban fikázzátok, a rajongók még elvakultabban védik:)

 27. Na, akkor most megmondom a frankot :)

  Ez a film (es meg jopar masik, including HP es tarsai) a rajongoknak keszult. Nem mast akarnak megszolitani, csak a rajongokat..es a rajongok ismeroseit, akik kinjukban mennek el es utolag sem merik bevallani, ha esetleg nem tetszett nekik. Az hogy a rajongok taboraban tul sok fiatal talalhato(akiknek teljesen mindegy mirol szol a dolog, ki szerepel benne, csak a rajongasuk targya legyen a tema) csak egy ‘veletlen’ egybeeses.

  Celozzunk meg egy csoportot, akiknek eleg egy dologra jar az agyuk (mondjuk legyenek nagyon fiatalok, hogy kelloen befolyasolhatoak maradjanak)..adjunk nekik meg a kedvenc temajukat es az egeszet csomaguljuk be valami enyhen perverz szexualis toltettel…voila, fonyeremeny! :)

  A maradekot bizzuk a tomeges hiszteriara es ne aggodjunk ha esetleg a ‘nem-annyira-rajongok’ kerdore vonjak a tartalmat es a minoseget. Elvegre ez a film eleve nem nekik szol,nem?

  Tudom, hogy sarkitok es altalanositok. Akinek nem inge, ne vegye magara :)

 28. Egy hatalmas ‘Amen!’-t kernek az egybegyultektol :)
  Pont lemaradtam az elottem szolo utolso post-jarol. Igy mar nem is kell tovabb magyarazni, mire is gondoltam.

  ui:
  Kevin Smith meg mindig nagy arc :)

 29. Anti fanoknak leginkább reakciókkal van bajuk szerintem. Gondolok itt a sikongatásra és az elvakult kijelentésekre, hogy ennél jobb film nem is lehetne, meg hasonlók. Azért megnézném a rajongókat 10 múlva, mikor viszaolvasnák a kommentjeiket:)
  És itt az elvakultságon van a hangsúly. Mert elvakult SW rajongókkal se lehet vitatkozni, mivel mindenre van válaszuk, a mű szent és sérthetetlen.
  Bocsánat az offért, de ez kikívánkozott.

  Üzletileg le a kalappal a film előtt. Mert olyan filmeket előzött be, amik jóval nagyobb gyártási költséggel bírtak.

  (human: Kevin nevét kis betűvel írtad az utolsó bekezdésben, de ez csak egy észrevételnek, nem cseszegetésnek szántam)

 30. @ 30

  Pontosan hol is fikáztam én a New Moont kitartóan?
  Nem igazán rémlik azért kérdem…

 31. Amúgy meg lehet csak engem zavar de miért nincs M.O-n normális vitakultúra? Ha valamiről vagy egy normális érvekkel alátámasztott, nem fröcsögő , de lényegében negatív véleményed, attól az még nem fika.

 32. Gabesz: Igen már hölgynek számítok. :) Szeszélyes kismama, csak módjával tessék bántani :D

  Nem vitázni akarok én veled. Mint írtam is, megértem, hogy valakinek nem tetszik a film és le is írtam már a nem túl fényes véleményemet róla egy másik részre.
  Csak az a problémám, hogy ezen az egy dolgon lovagol minden egyes férfi, hogy a srác félmeztelen. Hát értem, hogy reklámfogás, mi más. De attól még nem csak erről szól az a kib@szott film. Ezt tessék már feldolgozni sokaknak. Kiragadtak belőle néhány ilyen részt és akkor már meg is van az alap amin minden kedves anti csámcsog.

  Csak úgy mellékesen megjegyezve: Tudtad, hogy több, mint 75ezer fanatikus Twilight rajongó írta alá azt a petíciót, miszerint NE Rob Pattinson játssza el Edward Cullen szerepét?
  Persze az már más tészta, hogy most ugyanezek az kis idióták a bugyijukba pisilnek, hogy ne mást írjak mikor meglátják, hogy tud ez a gyerek jól is kinézni csak egy kis smink kell neki..ami meg röhejes.

  Tudom, hogy sok ellentmondást írok, de nekem más felfogásom van, mint a tiniknek. Tudom nagyon szeretni a könyveket, de látom a hibákat is. Látom, hogy ennél sokkal jobb filmet lehetett volna kihozni belőle.

  A HP-t azért nem sorolom akkor sem ide, mert teljesen más megközelítés. Fantasy: oké. Hype: hasonló.
  De az még mindig csak pár kölyökről szól meg a gonosz és jó harcáról. Míg ez már egy érettebb közösség és a szerelem és annak előnye-hátránya a fő téma. Lehet, hogy csak nekem.

  Így a végére: Nem írtam egy szóval sem, hogy Irodalmi Nobel-díjra fogják jelölni vagy kötelező olvasmány lesz, de ha jól emlékszem az általad “istenített” Interjú a vámpírral sem kapott szebb fogadtatást. – persze értelmeztem az irónia szót és tudom, hogy mit jelent,csak megemlítettem ezt is.

  Amúgy a legtöbb női néző azt a filmet is Brad és Tom fehérre mázolt képe miatt nézte meg. Ami számomra siralmas lett inkább, mint “szexi”…A Kárhozottak Királynője inkább volt nézhetőbb.

 33. Hát nem tudom; én nagy fan vagyok, de első nézésre nem jött be. Csalódtam. Azóta megnéztem mé egyszer, valamint egyszer a Taylor Lautneres jeleneteket CSAK (a félmeztelen farkasfiú gyengébbek kedvéért) és az úgy magában k*rva jó. Szerintem iszonyat hozza a karakterét. (És lesz*rom, hogy meztelen, sőt!!!) És engem kifejezetten idegesített pl. az a jelenet, mikor a hatásvadászat miatt le kellett vennie, a pólóját…

  És tévedtek, mert nagyon sok igazi rajongónak NEM tetszett. Többet, mást vártak. Szerintem azoknak a “vérbeli” rajongóknak tetszett inkább, akik csak az előző filmet látták. Sok olyan van sajnos, és csak a pasik miatt nézik…

 34. Engem abszolút nem érdekel a könyv és a filmet sem láttam, ezért nem is kritizálom. De szerintem egy valamiben nincsen igaza egy fikázónak sem. Manapság nagyon elvagyunk kényesztetve mindenféle filmmel. Én még abban az időben voltam gyerek, amikor nagy szó volt ha betudtunk szerezni egy B kategóriás, alábeszélős akciófilmet. Nem ám letöltöm a netről oszt kész, hanem fagyoskodtunk a kölcsönző előtt és vártuk hogy visszahozzák a filmet Összejöttünk, szarrá néztük a kazettát és örültünk, még akkor is ha nem volt jó a film. A filmet ezért találták ki. Ha ez a film összehoz több millió kislányt, akik eltöltenek 2 jó órát a barátnöikkel, akkor örülök neki. Legalább nem drogoznak vagy kurválkodnak. Kit érdekel, hogy szar a film? Ezek a fiatalok legalább szórakoznak a mindent fikázók meg 10-ből 9-szer csalódottan jönnek ki a moziból.

 35. Ha annyira ven vagy, miert nem hagyod el ezt a ‘fikazos’ dumat? Eleg rossz szinben tunteti fel a vitazni vagyokat, akik ilyen jelzokkel dobaloznak…vagy csak en erzem kinosnak? :o
  (egyebkent en is a 3x-et taposom, szoval meg emlekszem a VHS korszakra)

  A mondandod masodik felevel vegkepp nem tudok egyet erteni. Manapsag mar van valasztek, nem kotelezo beerni a Rambo 1-el…ami egy amerikai film ,megis nemet szinkronnal ment, de volt egy magyar alamondas.

  A kislanyok meg vegkepp ne menjenek moziba ilyen filmet nezni. A fetisiszta beutesu romancot talan meg kellene hagyni a felnott kozonsegnek (18+..akar van benne nagykozeli kufircolas, akar nincs). Nem vagyok prud es nincs gyerekem. De ha lenne, tutira nem engednem neki ezt megnezni.

  Elfelejtettem, mindezzel mit is akartam mondani :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.