Pontypool

Kamaradráma zombikkal? Elsőre érdekes ötletnek hangzik, nem? Hát a készítők foga sajnos beletört a megvalósításba. Erről leginkább a főszereplők tehetnek, de lehet, hogy a szürrealitás nem eltalált mennyisége.

a Pontypool főszereplője

Azért elmondom az alapot. Régen menő, mostanra lecsúszott rádiós műsorvezető bemegy reggeli műsort készíteni a lepukkant kisváros, Pontypool egyetlen adójához. Csinálgatják a showt a producerrel és egy technikussal, amikor egyre furcsább hírek érkeznek kintről. Egy tömeg letámadja az orvos rendelőjét, aztán a rádió kihelyezett tudosítója is bajba kerül a velük. Mivel zombifilm, így kitalálható a többi: bizony a járvány gócpontjában vagyunk.

Bár maga a vírusötlet nekem baromira tetszik, de a fő gond a kibontása lett a legjobb. Mondjuk erről a két főszereplő is tehet, akik hát, hogy is mondjam, nincsenek a helyzet magaslatán. Sajnos nem a jófajta mindfuckká fajult a történet a film közepétől.

Mellesleg poén lehet, hogy valaki ezresért zsákolja, A Zombik városa a magyar cím ugye, aztán hazamegy és valami fasza zombis filmre számít, miért ne tenné ezt, erre megkapja ezt az érdekes ötletet ezzel a béna kidolgozzással, minimális vérengzéssel. Tényleg nem a fizikai harcról szól a film.

Pontypool értékelés

Részemről 5/10. Sajnos nem találtak el. Imdb-n meglehetősen jól áll amúgy.

human
írta
2009. 11. 25. 16:03
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Pontypool” bejegyzéshez

 1. Üdv mindenkinek,

  Nagyon egyetértek, az alapötlet annyira jó, hogy szinte furcsa hogyan sikerült elrontani.
  Spoiler nélkül írom, hogy a zombikérdés végső megoldása pedig egyenesen értelmezhetetlen. Kár érte, megérne egy újragondolást, színészebb színészekkel, és aztán lehetne a finoman szólva is felejthető szinkront, meg a minősíthetetlen magyar címet is jobbra cserélni.

 2. A végén elég hülyén magyarázták el, hogy hogy terjed, stb… a végét jobban meg lehetett volna csinálni.

 3. Nálam a hangulat simán elvitte a filmet, nekem megér egy 10/8-at.

  Készült idén egy ugyanerre az ötletre épülő film Bill Moseley-val,
  Dead Air címmel, de ez sokkal gyengébb lett.

 4. Nekem tetszett a Pontypool. Mostanában elég kevés filmet láttam, ami bejött volna. Szerintem jó volt.
  Főleg a hangulata. Alacsony költségvetésű film, de egész ijesztő.

 5. Én még nem láttam, de holnap biztosan bepróbálkozok vele. Kecsegtető a trailere, és bár eléggé elvontnak tűnik, talán pont ez fog megfogni benne. Majd holnap írok megint, a film után is, hogy beváltotta-e a hozzá fűzött ígéreteket.

 6. Nekem a film addig bejött, amíg kiderült, hogy mi miatt is indult el ez a zombivá válás, dehát a vége az nagyon gyenge szerintem.

 7. Érdekes film volt de nem ijesztő. Inkább vicces. Lehet a színészek mellett a magyar szinkron is tehetett róla + nagyon pihent volt aki ezt a sztorit kitalálta. Talán ha a Boros a Bochkor meg a Voga lett volna benne… :-)

 8. Na megnéztem, most már ilyen tekintetben tudok véleményt mondani. Szerintem nem volt rossz, de valóban a film egy bizonyos pontjától mélyrepülésbe csap át az egész. Mikor kiderül hogyan működik a vírus,onnantól szétesik az egész, nevetségessé válik. A hangulata ennek ellenére a film első felében mégis nagyon ott volt, összességében én is egy olyan 5/10-re értékelem. A posztkép ami kivan téve, na számomra az takarja az egyik legjobb jelenetet. Ott valami hihetetlenül jól játssza a fickó a szerepét, teljesen elhittem hogy ez történik.

 9. hát wazz, ezt mér kellett így elszabni a végére??! komolyan az utolsó negyedóráig még élveztem is. kis kamaradarab zombilighttal. erre a zárás meg teljesen olyan, mintha hajnali ötre elfogyott volna a kávé, de még bekellett fejezniük a végét. így kell nevetségesen elb@szni vmit.

  máskülönben meg tetszett, akármennyire is erőltetett az alapsztori. kicsit túlkreatívkodták a srácok, ahelyett h befejezték volna rendesen. ehh. úgy látszik ez egy ilyen nap. 6/10.

 10. Sztem ez a film zseniális, cserébe zombik nincsenek benne… egy darab sem. Kicsit sincs elbaszva véleményem szerinte, és többről is szól mint hogy tejed egy vírus… sokkal többről ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.