Az évtized csalódásai Sci-Fi témában

Az io9 összekapta egy tizes listába, hogy szerintük mik voltak a stíluson belül a legnagyobb csalódások az évtizedben. Erre olvasható a teljes lista, a tévét sem kímélik a filmek mellett.

Példák:

 • A FOX csatorna, olyan kaszák miatt mint a Firefly, Terminator, Virtuality.
 • Az Ang Lee-féle Hulk. Szerintük hatalmas potencál volt, de rosszul sült el az amúgy tehetséges rendező kezében.
 • Mátrix 2-3. Annyifelé lehetett volna menni, miért pont erre vezetett a tesók útja?
 • Superman Returns.
 • A Heroes mélyrepülése az első évad után.
 • A Watchmen-film, mivel minden szolgaisága ellenére sem lett jó képregényfilm.
 • És a nagyágyú, a BSG ultrahypeolt fináléja. Ne spoilerezzünk annyira, vagy jelöljük.
human
írta
2009. 12. 10. 04:11
megjelenés
44
hozzászolás


44 hozzászólás a “Az évtized csalódásai Sci-Fi témában” bejegyzéshez

 1. Nálam magasan a Superman Returns az első.
  Szerintem aki zöld lámpát adott anno a forgatókönyvnek azóta már munkanélküli.

  A Mátrixokkal mindig az volt a gondom, hogy abban a közegbe, ahol – nyilvánvaló filozófiai utalásain túl – a metaforái és asszociációi a filmnek működnek, sohasem voltam igazán otthon (mármint tudok particionálni, tűzfalat normálisan konfigurálni/vírusírtani, meg xp-t telepíteni, de kábé nálam itt megáll a tudomány, meg a számtech geekség).
  Viszont a filmek ettől még – tévében – újranézősek.

  Sci-Fi sorozatokat nemigazán nézek, mert idegesítenek a – gyakori – szappanoperás dialógusok meg a gagyi CGI, így bővebb rálátás nélkül nem nyilatkozom :)

  Watchment meg inkább képregénybe fogyasszákn azok, akiket érdekel, hiszen eredetileg is arra a médiumra készült. Garantálom hogy papíron sohasem csalódás olvasgatni…

 2. Dióhéjban csak a példákról:

  A FOX nem tart presztízssorozatokat a palettájában, így ha valami nem jön be a nagynépnek a réteg, meg a minőség eszi a kefét. Alkotóit pénzzel csábítja magához, nem a kifejezésmód szabadságával. A profittermelők eseti kivételt képezhetnek ugyan és eltérhetnek a csatorna alapvető világtézisétől. A Dollhouse is kerüljön fel az akasztófa egyik ágára, a megnyirbálása miatt örökké pipa leszek rájuk.

  Ang Lee és a Hulk, szerintem jó úton haladt, de az effektgyár még nem állt készen a nagy zöld ember láttatására és visszasírtam a maszkmesterek tehetségét a tévésorozatból (testépítővel kiegészítve). A film vége emiatt is laposodott el annyira, hol volt még akkor Szméagol? Lee megközelítése mégis mérvadó, csak nem találta meg az egyensúlyt a komoly drámai érzék (itt apa-fia viszony) és nagyprodukciós szórakoztatás között.

  Mátrix 2-3 ez tényleg ott van a toppon, ennyi újító erény, szimbolika mellett épp az értékelhető értelmes lezárásról feledkeztek meg.

  Superman Returns, szinte minden benne volt, ami kell, pénz, CGI, elismert színészek, képregényfilmekben jártas rendező. Csak Superman hiányzott, Reeve élesre-vágott, megnyerő vonásai, madárszemei egyenessége és férfibája. Singer különösen szégyellje magát, amiért új főszereplőjét a nagy elődhöz kívánta igazítani. Habár Reeve sem ebben bizonyította szerepformáló jártasságát, de Brandon Routh színtelensége egészen képtelenné tette a filmet. És hol voltak a mozi forgatókönyvírói?

  Heroes, a pénz és a kezdeti siker legalább akkora mérge lehet a jó alapanyagnak, mint annak ellenkezője. Vajon nem tudták, hogyan is folytassák igazán, vagy csak elvesztették a fonalat?

  Watchmen, nem állt össze, az hogy lehetett volna jobban csinálni ennél az viszont fogas kérdés. Szerintem ez esetben inkább nem mindent lehet a forrás tiszteletben tartása mellett jól filmre adaptálni.

  BSG, s04e10, ennél tovább ne nézze senki a sci-fi történelem utóbbi időkben legmérvadóbb sorozatát. Nem kell és nem szabad mindenkinek a kedvében járni ilyen lezárással, ezt akarhatták, a rajongókkal szembeni megalkuvást mégis meg kell bocsátanunk. Több idéznivalót adott az a négy és fél kiváló évad, mintsem ne bocsáthassunk meg a tündéri lezárásért.

  Ha pesszimista akarok lenni felírnám ebbe a példasorba a V-t, optimistaként viszont nem akarom.

 3. Superman Returns – egyértelműen pocsék

  Firefly…rohadjon meg a FOX, komolyan, világ egyik legjobb (ha nem a legjobb) sorozata, erre csak 14 rész + serenity…R.I.P.

 4. Watchmen-azért azt tegyük ide, hogy nem mindenkinek csalódás a film, van akinek az évtized filmje ilyen stílusban, főleg azok közt akik nem olvasnak képregényeket, de imádják az azokból készült filmeket, ha jól vannak megcsinálva.

  Terminator sorozat-pont az a baj, hogy a mozifilmeket kereste a többség itt is, holott a sorozatnak pont az a jó oldala, hogy nem effektorgiát csináltak belőle, hanem a történetre és a héttérinfókra mentek rá.
  Személy szerint nagyon szeretem.

  Superman-kritikán aluli a film, Lex figurája irritáló, még Kevin ellenére is.Imádom Kevin Spacey-t, de nem bírtam nézni a karaktert amit megformált.Más főgonosz kellett volna a filmbe alapból.
  A főszereplő sem volt a helyzet magaslatán, a forgatókönyvről és a rendezőről már ne is beszéljünk inkább.Abszolúte Best5-os.

  Matrix-azért mentek erre a srácok, mert ez volt az álmuk, az elképzelésük.Lehet Én is jobban örültem volna még 2 olyan résznek mint az első, minimális filozófiával, hitelmélettel, vallással és misztikummal, irritáló Smith ügynök és orákulum nélkül, de hát ez lett belőle.A befejezés nálam is kiverte a biztosítékot, de a leginkább az állandó kungfuzás Neo és Smith közt.

  Heroes-ejj, ejj de sajnálom.Kis odafigyeléssel és kevesebb agyalással egy X-Men szerű, misztikus, szuperképességekkel felruházott csapatról szóló fantasztikus, pörgős, izgalmas történetet ismerhetnénk meg, ehelyett lett egy ide-oda ugráló, 75%-ban idegesítő, ugyanoda kanyarodó, soha véget nem érő, bugyuta, ratyi, unalmas és Zs kategóriás híg fos…

 5. – Superman tényleg pocsék!
  – Firefly come back!!
  – Heroesban és Hulkban is igaza van…na de a StarWars a király!!! az összes!!

 6. A Hulk-kal kapcsolatban egyetértek symor-ral, nem volt vele probléma, csak annyira eltérő volt a végletekig képregényes kinézettel, hogy azt akkor még nehéz volt befogadni.

  A Firefly miatt én is nagyon mérges voltam/vagyok, főleg, hogy a gyors lezárás miatt nagyon sok kérdés nyitva maradt, ami már sosem kerül megválaszolásra (kék kezű ügynökök, Book háttere, stb.)

  A Watchment én sem sorolnám ide, tekintve hogy bár megfilmesítve tényleg nem volta “akkora” (+ Ozymandias ritka xar volt benne), de attól még sokan szeretik. Viszont a másik két képregényadaptáció (Batman, Superman) szerintem is iszonyat rosszak voltak, előbbi egy képregényfigurával megalkotott sima thriller/akció (ellentétben a ragyogó Burton-félékkel), utóbbi meg egyszerűen úgy volt szemét, ahogy volt.

  Heroes-zal kapcsolatban korábban hallottam, hogy azért a mélyrepülést érzékelték a producerek is, mert úgy kivágtak mindenkit kb egy éve, ahogy kell és teljesen új gárdával íratták már az előző évadot is, amivel próbálják a korábbi trágyát helyrehozni.

  + mivel most olvasom éppen a Crisis-comicokat, érdekes volt látni, hogy azokat is ide sorolta a szerző…

 7. Nocsak! Hosszú idő után végre bebizonyosodott, hogy annak lett igaza, aki a Heroest az s1 fináléja miatt elkaszálta?! Oh, pedig emlékszem, akkor még hitgyülis hévvel, tűzzel-vassal védte mindenki, hogy jó lesz ez. Mi ez, ha nem epic fail?!

  Ami a Hulk-ot illeti, mint antihős, kifejezetten azon képregényfigurák kicsiny táborába tartozik, akik gyakorlatilag szarul mutatnak a filmvásznon. Ezt el kéne tudni fogadni, s többet nem kísérletezgetni vele.

  A Watchmen szinte ugyanez. Remek példája annak, hogy egy képregény nem működhet ugyanúgy celluloidon, mint a papírlapon. Persze lehet sárral dobálni az eredetitől jócskán eltérő alkotásokat, de azt hiszem, az ilyenek a Wanted malmára hajtják a vízet.

  A Mátrix urbánus legendáját, hogy eleve trilógiának szánták, továbbra sem hiszem el. Akkora minőségbeli szakadék tátong az első, illetve a második-harmadik rész között, hogy azt szavakkal leírni nem lehet. Nem hiszem, hogy a tesóknak annyira kézzel fogható elképzelésük lett volna arról, merre vigyék tovább a sztorit. Nem kell ezt túlmisztifikálni, azért lett ilyen, mert jobb nem jutott eszükbe.

  Ami pedig az utolsó pontot illeti, titkon reménykedtem benne, hogy a BSG mozaikszó után vége lesz a mondatnak. (Így: És a nagyágyú, a BSG.) Én az s0 után se ajánlom már senkinek se továbbnézésre, de ez szubjektív vélemény, számomra a Firefly az etalon.

 8. Hopsz, most vettem észre, hogy symor teljesen mást írt. De neki is igaza van, ettől függetlenül nekem inkább az agyonképregényesítés volt a legnagyobb problémám.

 9. Nekem pl a Watchmen simán az egyik legjobb kérpegényadaptáció amit az elmúlt években láttam.

 10. Na ezzel csak annyiban értek egyet, hogy a Firefly kaszáért fel kéne gyújtani a Foxot.

  De hogy a Hulk, Superman, Watchmen sci-fi lenne? Most jön le a csávókám valami durva drogról, vagy mi van? Heroest se tartanám túlzottan annak első fél évad alapján, de tovább még nem láttam, nem tudom mi derül ki.

  Mindezek felett a Watchmen, BSG finálé szerintem igen is király. Nem fogunk közös könyvet írni a csávóval, na.

 11. @symor: “Ang Lee és a Hulk, szerintem jó úton haladt, de az effektgyár még nem állt készen a nagy zöld ember láttatására és visszasírtam a maszkmesterek tehetségét a tévésorozatból (testépítővel kiegészítve). A film vége emiatt is laposodott el annyira, hol volt még akkor Szméagol?”

  A Két Torony 2002-ben készült, a Hulk 2003-ban.
  Én szeretem a képregényfigurát, és szeretem a Hulk filmeket is :) Bazinagy zöld bunkó lila gatyában: még jó, hogy hülyén mutat a vásznon :)

 12. Fireflyért kár.
  még a mozifilm forgalmázását is elcseszték.

  BSG:
  pontosan a 4×10 nél abba kellett volna hagyni.
  utána mélyrepülés…

  A 3 évad végén összeültek a BSG írók a Tahoe tavi nyaralóban, hogy megkérdezzék RDM-et, hogy hogy kezeljék azt a sok rejtélyt, utalást, értelmetlen fordulatot, amit akkor írtak a sztoriba, mikor a fű után átálltak a meszkalinra(nagy siker, nagy pénz).
  -Ekkor azt modta RDM: nem kell semmit megmagyarázni, mert az egész a karakterekről és a flashbackakről szól.
  Erre az írók:
  Majd megkérnénk hogy segíts be a Lost utolsó fejezetiben, mert ott sincs még magyarázat.

 13. Firefly… Bele sem merek gondolni, mi mindentől fosztottak meg így minket… River, Shepherd, a doki, nagyon jó kis sztori kerekedhetett volna belőle.

 14. Hm, szerintem meg az abszolút “győztes” a Pókember trilógia. Minősíthetetlen mindhárom rész. Azokhoz képest a Watchmen egy zseniális képregényfilm. Mondom ezt úgy, hogy imádom Spideyt. Mégis kinek jutott eszébe Tobey MacGuire-re osztani a szerepet????

 15. Nem tudom írta-e már valaki (lusta voltam végig olvasni a kommenteket), én még a FOX-hoz felírnám a “Dark Angel” kaszáját is. Valamennyire az is Sci-Fi szerintem. (Meg elfogult is vagyok, mert a kedvenc sorozatom. :) ) Mondjuk érdekes a dolog, mert a DA kaszája után a helyére a Firefly került…

  A Terminator kaszáért is kár, a Virtuality-t viszont még nem láttam.

  Ang Lee-féle Hulk szerintem nézhető volt, de való igaz, hogy többet ki lehetett volna hozni belőle.

  A “Mátrix”-ról mindig az jut eszembe, hogy az első rész után Watchowski-ék azt nyilatkozták, hogy eleve trilógiának szánták a történetet. Nos, szerintem a folytatások kiderült, hogy ez nem igaz. Szerintem ők maguk is meglepődtek az első rész nagy sikerén, és gyorsan összedobtak két folytatást.

  A Superman Returns-t tényleg elcseszték, a Watchmen film viszont nekem tetszett.

  A BSG nekem tetszett úgy egészében is, a Heroes-t pedig még mindig nézem. Való igaz, én is úgy érzem, hogy pl. a 3. Évad nagyon el lett rontva, és az 1. Évad volt messze a legjobb, de szerintem a most futó 4. sem rossz (és sokkal, mint a már említette 3. )

 16. Most lettem túl egy BSG maratonon és először nekem sem tetszett a finálé. Aztán eltelt pár nap és egyre jobban tetszett. Kivéve a legutolsó párbeszéd. Az túl optimista

 17. Jó kis lista, nehéz lenne belekötni.

  A BSG lezárása, hááát… Igen, elég nagy megalkuvás. Bizonyos szempontból előre lehetet sejteni, hogy mi lesz itt a fő csattanó, de a nézők nagy része azért imádkozott, hogy „bármit, csak ezt a poént ne süssék el!”.

  Ami a Heroest illeti, szerintem is a hirtelen siker szállt a fejükbe. És az írósztrájk sem tett nekik jót a második évadban, utána pedig egyik hülyeséget halmozták a másikra (nyom és utalás nélkül eltűnő szereplők, de a kedvencem akkor is az a jelenet, amikor a fő nézőközönségüknek számító képregényes réteget életre alkalmatlan gyökerek bandájának állítják be, öngól a javából).

  A Firefly-ért a mai napig vérzik a szívem. :(
  Talán ha egy másik csatornán indult volna.

  A Mátrixal kapcsolatban: Az első rész végén csak kapkodtam a fejem, hogy hűűű. Neo akkor most már tudja hackelni a mátrixot, megállítja a golyókat, és tud repülni. Azután jön a második rész, és mit tud főhősünk? Megállítani a golyókat, és repülni. Az előző rész utalásai alapján minimum azt vártam, hogy kedve szerint fogja átprogramozgatni a virtuális valóságot, de úgy tűnik a készítőket ennél kevesebb fantáziával áldotta meg a természet.

 18. Elkaszálták a Firefly-t! Tele volt lehetőségekkel. Még se kellett az amerikai népnek. Remek karakterek, rengeteg érdekesség, rejtély. Nem is mondok semmit…

  A Watchmen viszont szerintem rohadt jó volt. Szvsz részemről a legjobb képregény adaptáció amit eddig láttam.

 19. Hulkal vitatkoznék. A CGI része nagyon jó. Az eleje kicsit lapos. Az újabb rész jóval gyengébb. A Terminator sem lett olyan rossz. Mátrix? Nem bírnám végignézni az untató halandzsát. Csak a látvány vitte el. Bár az egyben még az sem volt.

 20. 0101: A Hulk effektcsapata 2001 végén kezdte meg a munkát és egy-másfél év ebben a műfajban olyan mint hangsebességből hipertérbe jutni. A Gyűrűk ura epizódokat egyben forgatták, a CGI 3 évig készült a A Két torony esetében, így egészen a bemutatás utolsó hetéig csiszolgatták a filmeket 2000-től. Hozzáteszem igazad van, A Hihetetlen Hulk ugyanolyan esetlennek tűnik nekem, mint Lee filmjében. Inkább azt akartam mondani, hogy Jackson keze alatt nem lett volna ennyire élettelen.

 21. BSG : az utolsó pár rész tényleg töltelék volt, kezdett kifújni, de részemről azzal nem volt baj, hogy sok dolgot nem magyaráztak meg, csak az ember számított valami nagy durranásra, és csak közepeset kapott.

  Heroes : 1 évad 17. részéig néztem, aztán éreztem, hogy nem kéne. Úgy látom, igazam lett.

  Hulk : nincs bajom egyik résszel sem, Ang Lee vágástechnikája zseniális, a trükkök meg tényleg gagyik néha, de 7 pontot nálam megér.

  Superman Returns : kivételesen nekem bejött, és pont azért, mert régimódi és elegáns, és a kisfiút nem állította be idétlennek(pedig más rendezőnél az lett volna), Spacey gonoszabb Luthor lett (ami érthető az előző 2 rész után), Routh jól másolja Reeve-t, maga a nagybetűs tisztaság, egyedül Kate Bosworth nem passzol, a régi Lois sokkal jobb volt. A sztori meg jól passzolt a Donner-es filmekhez.

  Mátrix 2-3. : na ez viszont egy akkora érvágás, hogy le sem merem írni. Mindig is hiba volt 2 részt egybe leforgatni, mintha egy nagy film lenne, aztán kettévágják, mert az első fele mindig csalódás lesz, aztán várjuk a befejező részt, hátha nagyot durran. Eddig a Vissza a Jövőbe és a Kill Bill-filmeknek sierült ez a bravúr, ráadásul ott mindkettő fasza volt. A Mátrix 2-ben senki sem beszél okosan, csak ködösítenek : “Megtettem, mert meg kellett tennem.” és egyéb baromságok. Kugli-hangeffekt a 100 Smith-ügynökös bunyóban, miközben a filmből teljesen hiányzik a tényleges értelem, csak okoskodás. Most komolyan azért kellett egy hajót kimondhatatlan névvel illetni, mert az jelent valamit? És ilyenformán az ember vár valami megváltást a 3. résszel kapcsolatban, de itt meg akkora beintést látunk, meg “-Miért áll fel? Miért csinálja ezt? – Mert így döntöttem.” szöveghegyek a már kultikus bakancsfűzős beszólással bezárólag csupa katyvasz az egész. Amit jó a 2. és 3. részben az a fényképezés és a zene, a többi meg gagyi.

  Firefly : közhelyes lennék, ha azt mondanám, hogy fáj érte a szívem? :)

  Watchmen fasza film. Mégha kissé aránytalan is.

 22. csak azt írom, amivel nem értek egyet

  az első HULK: nekem tetszett. szóval elment. minden szempontból. semmiképp nem csalódás.

  Watchmen: egy csoda. komolyan. sosem olvastam képregényeket, de mióta láttam a filmet, kb. el tudom helyezni és el tudom ismerni a képregények komplex világát is. amúgy is hibátlan film.

  BSG: itt sem fogjátok fel, hogy azért, mert TI nem így írtátok volna a befejezést, az nem jelenti azt, hogy a készítők nem erre tartottak a második évad óta és nem csak hasraütve lett olyan a vége, amilyen. a befejezés felteszi a koronát az egész sorozatra, tökéletes és hibátlan. pontosan az a kettősség, amit sokan nem viselnek el, az teszi remekművé a sorozatot. olvastátok a Contact-ot? kedvenc könyvem. kb. hasonló mondanivalóval.

 23. ifj.Atreides: ezt nem tudom hol olvastad a heroesról, pont hogy az előző évadban még mindig a gagyi Tim Kring hatalmas béna keze nyoma látszott, míg idén végre visszább fogta magát, de még mindig nem első évados a móka. Na mindegy, úgyis cancel lesz.

 24. BSG: Nem láttam még a végét:)

  Heroes: Az a gond hogy sorozat nem tart sehova! Az első évadban azt éreztem, hogy a jók összeállnak egy csapattá és együtt gyepálják majd a rosszakat de nem. Minden egyes epizód olyan mintha újra kezdenék az egészet, se eleje se vége, nem az első évadot kellett volna ismételgetni hanem folytatni a történetet:)

  Mátrix 2: Nálam leginkább a Zion volt ami kicsapta a biztosítékot. Azt hittem hogy Budhisták gyülekezete, ahol vagy kungfut oktatnak, vagy egy koszos sarokban ücsörögve pár ezer oldalas könyvet írnak a filozófiáról, meg persze van néhány izomember is, akik a keményebb melót végzik. Ehelyett mi volt? Izomagyak gyülekezete akikben túlteng a tesztoszteron, ráadásul kedvenc szórakozásuk hogy a Templomukban!!! tartanak egy ba..ott nagy orgiát(hiszen így kell felkészülni a nagy csatára) eközben meg végig nézhetjük ahogy Neo megd..ja Trinityt, a jelenet csúcspontja meg az amikor beleélvez. Na mondom bakker ezt kell néznem egy scifiben!! Egyébként annyira nem volt szőrnyű, habár a történet mesélésben meg a hangulatban meg sem közelítette az
  elsőt.

  Watchmen: Nem volt rossz film:)

  Superman Returns:Moziban néztem és bejött, remek látvány jó poénok, ami nem volt jó, néhol nagyon unalmas volt, az új superman nem volt valami nagy szám, de a 6 pontot a 10-ből megérdemli.
  Hulk: Nekem tetszett voltak benne idegesítő dolgok, de az akciók kiválóak, és a történet sem rossz. Edward Norton féle Hulknál meg mérföldekkel jobb.
  A trükkökről
  a Két Torony-on egy évig egy egész effekt cég dolgozott(olyan 4-500 ember) míg a hulkon alig 200 ember kb 7 hónapig. Nem mellesleg a gyűrűk úrában nem volt egy több tonnás csóka, aki száz métereket ugrik és rohadt gyorsan fut. Ennek ellenére a mozgása kiváló talán ha még pár hónapot dolgozhattak volna rajta, de valszeg sem idő és pénz sem volt már rá.(egyébként gollam is néha karcolta rajzfilmfigurákat élethűségben)

 25. A Watchmen szerintem egyáltalán nem sikerült olyan rosszra. A Fireflyért le kéne dozerolni a Foxot. A Superman egyszer nézős volt, de mivel nem voltam nagy Szuperember fan amikor láttam ezért nem könyvelem el csalódásként.

  Nekem igazán nagy csalódás a Pókemeber 3 volt, mert Venom miatt nagyon vártam.

 26. * A FOX csatorna, olyan kaszák miatt mint a Firefly, Terminator, Virtuality.=> 2-nél full jogos volt az a kasza, Firefly tényleg nagy OK volt.
  * Az Ang Lee-féle Hulk. Szerintük hatalmas potencál volt, de rosszul sült el az amúgy tehetséges rendező kezében. =>Hulk eleve nem jó alapanyag.
  * Mátrix 2-3. Annyifelé lehetett volna menni, miért pont erre vezetett a tesók útja? => ez így van,elqurták !
  * Superman Returns. => az egész úgy ahogy van valóban szar volt.
  * A Heroes mélyrepülése az első évad után.=>heroes soha nem mélyrepült, eleve mélyen kezdett és onnan fúrta be magát a a 2. vízzáró rétegig.
  * A Watchmen-film, mivel minden szolgaisága ellenére sem lett jó képregényfilm. =>Moore történetei nem vászonra valók, ebből ennyit lehetett kihozni,persze ha komolyabban belenyúltak volna és átírták volna az eredeti Watchment akkor lehetett volna valami nagyon frankó is,de akkor meg az volna a baj.
  * És a nagyágyú, a BSG ultrahypeolt fináléja. Ne spoilerezzünk annyira, vagy jelöljük. =>minden idők egyik legtúlhypeoltabb sci-fi szériája pont olyan befejezést kapott mint maga az egész sorozat volt,ez ezt érdemelte, úgyhogy az is abszolút rendben van, aki többet várt az nem tudta mit néz, mondjuk sok embert megvezettek a nagy semmivel, amit a végén megkaptak az arcukba a fináléval.

 27. A Hulk szerintem egész jó film,a másodikat meg se néztem(meglátva Edward Norton idióta vigyorát a trailerben)
  A BSG-ből csak az első évadot láttam,nem biztos hogy el fogok jutni a végére.
  A Superman tényleg egy fos,unalmas volt,visszasírtam Reeve-est.
  A Mátrix 2 meg tökfelesleges volt,csak annyi vágtam belőle hogy a gépek ásnak zion felé,meg valmami kulcsmásolót hajkurásznak.
  Firefly-val egyetértek,kovbojos-űrhajós zagyvaság,egy részt birtam belőle.
  Heroes,Watchmen,Sarah Connor krónikái,ezeket nem láttam de nem is érdekel………

 28. Ez a lista úgy hulladék, ahogy van. Sokkal nagyobb csalódások is voltak. Ráadásul ezek többségével semmi baj nincs. pff…

 29. A Superman Returns télleg nagy kapufa volt.
  A Mátrix 2ő még bejött, kivéve a harcot a téren a raklapnyi Smith-sel, a 3 már f*stalicska volt.
  Watchmen meg szerintme tök jó volt, igaz a képregényhez nem volt szerencsém.

 30. Na, hát szerintem a BSG úgy tökéletes, ahogy van. Rég éreztem úgy, hogy néha sírnom kell egy-egy epizód és az egész sorozat végén. Én kb. ezt a finálét vártam. A sok fanyalgó meg inkább gondoljon arra, hogy nem könnyű milliók kedvében járni (ld. 33.maTThew), és kész.
  Egyébként én is bármikor, meg szerintem mindenki tudna egy ilyen listát írni, és akkor azt támadná vagy értene vele egyet egy csomó ember.
  “A vélemény olyan mint a s**glyuk. Mindenkinek van.”

 31. Első és hatodik ponttal marhára nem értek egyet, egyrészt a Firefly mindezidáig az egyik legjobban összehozott scifi sorozat, TTSCC sem volt rossz, egynek elment.
  Watchmen meg lehet hogy nem egy képregényfilm, DE egy jó scifi. Nagyon jó. ÉS itt mintha scifit emlegettek volna, nem pedig képregényhűséget, namindegy.
  Szerintem ami nagyon nem volt fasza húzás az az SG-1 befejezése két nagyfilmmel, ami hmm… hát cselekmény alapján belefért volna egyetlen részbe a két film.. gagyi volt.

 32. Creating the Hulk in CGI was one of the most complex tasks Industrial Light & Magic had ever undertaken at that time. The computer model used 12996 texture maps, and required 1165 muscle movements and 100 layers of skin. It took the combined work and efforts of about 180 ILM technicians (69 technical artists, 41 animators, 35 compositors, 10 muscle action animators, 9 CG modellers, 8 supervisors, 6 skin painters and 5 motion-capture wranglers), over 2.5 million hours and one and a half years for him to be effectively created and portrayed in the film. With all that work, some of the public complained that the Hulk looked too fake, comparing him with Shrek

 33. Csatlakoznék azokhoz, akik nem értenek egyet azzal, hogy a Watchmen csalódás lett volna. Én utána vettem meg a képregényt, és szerintem nagyon jól adaptálták. Sőt, nekem még a filmes Ozy is tetszik.

 34. Nekem a BSG-vel nincs bajom. Sok huly ebefejezo otletet hallottam, igy ahogy megcsinaltak szerintem igen is jo volt … A Watchmen-t meg imadom, szerintem hihetetlenul jol sikerult, epp ezert az en szememben nagyon jo.

  Superman Returns meg toronymagassan az elso …

 35. A Blade trilógiával vagyok még így. Az elsőt még hangulatosra szabták, de a folytatások úgy voltak gyengék ahogy vannak, ezért egynél többször nem tekintettem meg azokat már.

 36. matrix-xal kapcsolatban szerintem nem az ötlet fogyott el, csak az eredeti gazdája gondolom kikérte magának, hogy se szó, se beszéd felhasználták :) a 2-3-ban már saját kútfőből gazdálkodtak, vagy nem mertek ilyen látványosan kopizni, és hát.. nem is jött össze. Az első rész annyi helyről lett lopva, hogy nem is tudnám felsorolni, nem mintha ez számomra problémát jelentene, mert nagyon is élvezhető mix született.
  FireFly is bőven merített pár helyről, pl.: cowboy bebop, trigun, stb, de teljesen megvolt az egyedi íze a dolognak, a karakterek megálltak a maguk lábán és a történet is eredeti volt, nagy kár, hogy kihúzták alóluk a szőnyeget.
  Emlékszem, hogy a matrix 2 közben még spannoltam magam, hogy nem is olyan rossz ez, végülis nézhető, a film végére viszont totál elfogyott a lelkierőm :) harmadik rész közben az egész mozi röhögött a csókjelenetnél, ott már senki nem is próbált lelkesedni… azt a filmet még steven segal is feldobta volna :D

 37. Ang Lee féle Hulk szerintem nem volt csalodás.. ha vetiti valamelyik tvadó szivesen megnézem.
  A Matrixnál igazat kell adnom mert hiába MOZIban néztem meg mégsemm jött az a varázs át mint az első résznél.
  A Watchman sokszor nézős lesz föleg az elején az idősik bemutatása( az a csengőhangom is) na azt nagyon imádom.
  Superman Returns hihetetlenűl kárba ment az a sok pénz… és megölték az eredeti saga (Nem a Smallwille) folytatási lehetőségeit.
  Firefly ennek is megadtam a végtisztességet a befejező részt soha nem nézem meg.RIP Nagyon jó volt érthetetlen döntés született sztem valami kamu statisztika miatt.
  Blade sorozat nekem ne mondja senki hogy Spike tv féle sori rossz volt mert nekem az összes rész bejött.Elég akciódús és véres volt a többihez képest.Érthetetlen volt számomra hogy megszüntették.Lehet drága volt mert a minősége megvolt.
  Heroes egy jó lehetőség több évados haldoklása… Én egy spin-off még eltudnék képzelni Claire faterjával.
  A Heroes csak arra volt jó hogy a Syler-Zachary Quinto megmutassa milyen jó szinész.kicsit bátrabb szereplőirtás feldobta volna a sorozatot ami mondjuk is meg túl sok drámázással üti el az idő.

 38. Valaki itt emlitette hogy egy jobb sorozat azért hal ki mert nem kell az amerikaiaknak.. ugyanaz a megoldás mint a film wareznél is világpremier a sorozatoknak. Ha nem eladható amcsiban van rajtuk kivűl még 6milliárd ember akinek kellhet kb 10000 tvcsatornával.
  Sry a dupláért

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.