Hölgyeim és uraim, Robin Hood

Megjött az első videóanyag a Ridley Scott által rendezett Robin Hoodhoz. Jobb lesz, mint a Costneres Morgan Freemanes? Mondjuk Russel Crow kazében talán jobban áll az íj. Kicsit horrorfilmesen kezdik az előzetest, de aztán jön a metálra aprítás (Rated R) és a kiabálás, ahogy azt már Goldblum is majdnem így megmondta a Jurassic Park nemtudomhányban.

Applenél HD

Úgy tűnik jövőre sok kardharc rajongó fogja nyalogatni az ujjait, persze csak ha már elmúlt a h1n1 veszély, mert hát alapból Clash of the Titans, Solomon Kane és Robin Hood is indul a témában.

human
írta
2009. 12. 16. 02:16
megjelenés
53
hozzászolás


53 hozzászólás a “Hölgyeim és uraim, Robin Hood” bejegyzéshez

 1. Huh, van itt minden kérem szépen. Partraszállás, gladiátor szöveg (mintha csak az az egy filmje lenne), meg slowmo effekt! Valahogy az az érzésem, icipicit újragondolják ezt a Robin Hood történetet Russellel.

 2. Nagyon bejön így első blikkre. A Rated R, Ridley, a kicsit “darkosabb”, véresebb kivitele a storynak meg a képi világ is, tálán kicsit át is lesz értelmezve a story is (Behind the legend). Viszont a casting meg nagyon nem tetszik. Russel még elmegy, de Cate B. De hát ízlések és pofonok ugye….

 3. Minden Ridley Scott munkánál értetlenül állok azelőtt, hogy ez az ember még miért nem kapott Oscart, pedig hatalmas zseni. A lightosabb témájú filmeket is remekül végigegyengette a vásznon, de az ilyen epicebb témájú munkái nagyon erősek. Nyersek, naturalisztikusak és anélkül tudnak monumentálisak maradni, hogy ne okádjon a képernyőre szívárványt egy unikornis. Nagyon várós, mégha valami rém gagyi a fontkészlet is :D

 4. Azt nem értem, hogy a legutolsó nyílvesszőhegyig mindent reprodukálnak, meg megpróbálnak borzasztóan autentikusnak láttatni dolgokat, a szereplők mégis frissen/stílusosan borotválva, tiszta hajjal meg sminkben vannak, abban a korban, amikor még a királyok is csak félévente fürödtek meg.
  Több koszt szeretnék. Mindenkin.
  Film jó lesz, bár mostanában minden harcimarci slowmo a 300-at juttatja eszembe, de ha nem csinálnak ehhez is Bryan Adams giccs betétdalt, esküszöm elmegyek rá moziba.

 5. bár nagyon várom, mert Ridley nem sok sz-rt csinált, de ez valahogy nekem nem Robin Hood-os. Costneresnél úgysem lesz jobb, és miért van az, hogy a trailer 90%ban kard van a kezében??

 6. Szerintem az emberek nagy százaléka Robin Hoodot egy vékony, helyes embernek képzeli el. Első látásra Russel túl brutálisnak tűnik.Inkább Little Jonhhoz hasonlítanám kinézetre. :-) Manapság minden rendező “darkosra” veszi a figurát és néhány esetben ez nem áll jól a filmnek.

  Tetszett a partraszállásnál az egyik katona pajzsa aminek az alja úgy lengedezett mintha gumiból lenne. Erről a Gladiátor fogatversenyén látható gázpalack jutott eszembe.

 7. Hát nem tudom..Crowe nekem gladiátor marad örökre. Egyébként a trailer végén a nyílvesszőnek nem az íj másik oldalán kéne lennie??

 8. A film biztos nézhető lesz, de nem tudom ki kiváncsi egy újabb kardos véres filmre Ridley Scottól.Gladiator meg Kingdom of heaven ?

 9. OFF
  Soha nem értettem, mikor valaki ezzel a “középkorban soha nem fürödtek” dologgal jön. Meg tudnád mutatni esetleg, hol van ez dokumentálva? Mert nekem csak ilyen általános iskolai maszlagnak tűnik a “sötét” középkorról. Biztosan van valami valóságalapja, de nem tudom elképzelni, hogy akkoriban mindenki sáros arccal mászkált – mert miért tette volna? Ugyanilyen tévhit a romlott fog, amit mindenki elvár a középkortól, pedig már bizonyított, hogy csak a pestisjárványok után terjedt el egyre inkább az arra immunisak fogszuvasodást okozó génje.

  ON
  A filmet várom, bár vannak fenntartásaim Ridley Scottal kapcsolatban. A Gladiátor történelmietlenségei is néhol már fájtak, de mindig megpróbálok eltekinteni ettől, és pusztán filmként nézni, mintha valami fantasy lenne. Úgy nagyon jók :)

  A Costneres Hood sikerét soha nem értettem, számomra rém gagyi.

 10. Nekem ez idáig nem igazán tetszik…
  Szeretem Scottot, Crowe-t és Blanchett-et is, de egyiket sem tartom jó választásnak a Robin Hoodra…
  Maradok a Costner-es változatnál…

 11. a Jurassic 2-ben mondja Goldblum, hogy először csak mindenki csodálkozik aztán jön a sikítás meg a futás:D

  Nekem kiskoromban nagy kedvencem volt a Costner-es Robin Hood:) szerintem nincs vele nagyobb baj.

  Úgy látom csak nekem NEM tetszett a Gladiátor.. És nem tudom miért, de Russel Crowe-tól a hideg kirázz:S
  De nem mondom, hogy nem lesz jó film!!

 12. @0101

  Mert a francia parfüm az csak hobbiszabadalom? :)
  Nem, az emberek régen teljesen komolyan hittek abban, hogy a fürdés ÁRT az egészségnek. Ez történelmi tény.
  A legalapvetőbb példát a korábbi századok megkérdőjelezhető higiéniás szokásaira maga Semmelweis Ignác adja, aki rájött, hogy az orvostanhallgatók a boncolás után átmenve a szülészetre szepszist okoztak az éppen szülő anyáknak, mivel a kettő között félúton nem mostak kezet.
  Egyáltalán nem mostak kezet.

  Namost ha a kezüket sem mosták meg, szerinted mit nem mostak még?

 13. Alapból egy jó filmet nem tudom minek kell újrafeldolgozni? Kétlem, hogy jó lesz az eredetitől biztos nem lesz jobb. Ha meg teljesen másképp akarja a Robin Hood storyt feldolgozni legyen Russel Hood a neve.

 14. “aztán jön a metálra aprítás (Rated R) és a kiabálás, ahogy azt már Goldblum is majdnem így megmondta a Jurassic Park nemtudomhányban.”

  Az 1.-ben nem tudhatta, mi vár rájuk, a 3.-ban nem Goldblum szerepel, 4. még nincs, így kizárásos alapon a 2. rész lesz az. :)

 15. Ridley az egyik kedvenc rendezőm és Russelt is bírom de Russelt választani Robinnak nagyon nagy mellényúlás. Robin Hood egy vékony, akrobatikus, szemtelen “szépfiú”, pont olyan mint Kevin Costner volt. Anyagilag biztos bejön majd, meg látványos és tisztességes iparosmunka lesz, de mint Robin Hood történet kalap kaksit fog érni.

 16. Gondolom itt Robin Hood inkább badass karakter lesz, de én se tartom Russelt ettől jó választásnak. Ha már korábbi filmjei közt kutatunk, akkor DiCaprio-t simán elbírta volna a szerep.

 17. És a világoszöld harisnya ma már smafu?!?! És a trükkös fiúk hol maradnak?
  Nekem 300 vs Gladiátor feeling, remélem jó lesz, tuti nem jöttem volna rá milyen film addig amíg a RobinHood felirat nem jött.

 18. Jaja, a Jurisics Park 2 volt az node ez most kit érdekel:)

  Az biztos, hogy ez egy jó film lesz, de nekem a Costneres már örök etalon, úgyhogy ahhoz inkább igyekszem majd nem is hasonlítgatni.

  Az meg már kezd unalmassá válni, hogy minden kicsit is hasonló témájú film trailere alá metált raknak, még ha illik is oda, de már lassan megcsömörlök tőle!

 19. Gladiator 2: Robin Hood :))
  Nagyon nem kaptak el ezt a dolgot ugylatom, de mondjuk en a Gladiatortol sem ajultam el…

 20. off

  ha valaki a sötét középkor szokásairól, mindennapjairól – ala fürdés – akar olvasni ajánlani tudom ken follett: a katedrális című könyvét, vagy a folytatást: az idők végezetéig.

  on

  miért lenne rossz a szerepre russel? azért mert badasabb. nekem kicsit az tűnt hihetetlennek, hogy visszatért a szentföldről robin, és vmi nyurga kis legény. azért ha ott harcolt richárd király seregében biztos h nem vmi gyikizomzattal rendelkező csávó lehetett. és miért baj h a trailer-ben többet kardozik? nem értem. a film tuti moziban nézős.

 21. jó kis darkos baszós-kardozós film. várós!
  mindig szórakoztat, amikor egy fiktív sztorin kérik számon a korhűséget:))) a másik: egy nemlétező személyt már miért ne alakíthatna russel??? mitől kevésbé hiteles ő mint bármely más színész? ezt magyarázza meg nekem valaki! az meg hogy milyen lesz a film majd kiderül, ha megnéztük. előre, egy bemutató alapján elég gáz osztani…
  egyébbként valószínű, hogy ha nem is napi szinten fürödtek anno az emberek, de az bíztos, hogy rendszeresen tisztálkoztak. kezet és arcot, sőt fogat (igaz, csak ujjal) mostak, és legalább is a nemesség, heti/havi rendszerességel fürödtek, erre több írásos utalás is van abból a korból, valamint fürdőházak maradtak fent a korabeli várakban, kastélyokban. a fürdés ártalmasságának hite inkább a 17-19. századra volt jellemző.

 22. OFF
  “ha valaki a sötét középkor szokásairól, mindennapjairól – ala fürdés – akar olvasni ajánlani tudom ken follett: a katedrális című könyvét, vagy a folytatást: az idők végezetéig.”

  Köszönöm, olvastam mindkettőt, többször is. Szerinted ezek történelmileg teljesen hiteles könyvek? ;)
  Nem azt kétlem, hogy kevesebbet mosakodtak, no de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy mocskos az arcuk. Semmelweis pedig nem a középkorban élt, és nem is Angliában: a rómaiak is ismerték az alsógatyát, az autentikus skótok pedig ma sem hordanak :D
  No de mindegy, be is fejezem ezt a hülyeséget.

  ON
  “Alapból egy jó filmet nem tudom minek kell újrafeldolgozni?”
  Nem értem, ki mondta, hogy ez remake?? Ez egy teljesen új értelmezése a Robin Hood mítosznak. Ahogy a (ébresztő!) Costneres film előtt is volt számtalan feldolgozás. A nyurgafickós kommenteket sem értem: Robin Hood egy mitikus figura, nem egy konkrét történelmi személy.

 23. Tökre úgy tűnik, midtha Ridley Scott ezzel a Gladiátor sikerét akarná meglovagolni mégegyszer. Nálam is Kevin Costner marad az örök Robin Hood. Russel nem tetszik erre a szerepre.

 24. Hogy lehet kijelenteni, hogy jobb lesz mint a régi? a Costneres egy korszakos film, fantasztikus karakterekkel és forgatókönyvel. Morgan Freemannél jobb mór nincs és Alain Rickman-nél sincs aki jobban hozza a gonoszt. Cristian Slater is egy feltörekvő sztár volt akkor és Tuc barát mekkora karakter, akár csak mondjuk Bull vagy Joe.

  Ez most láványosabb lesz, de ennyi és pont…

 25. Nekem ez így, ebben a formában nem jött be. Bocsi.

  0101:
  Az, hogy ki mennyire fürdött, az az adott időszaktól és területtől is függött, az erről szóló beszámolók általában a kereskedőktől és utazóktól származnak. Ez alapján általánosan az volt a jellemző, hogy a nemesek rendszeresen fürödtek Európa sok részén (a kivételt pont a franciák, és az akkoriban franciákat majmoló angolok voltak) a köznépnél ez már vitatott volt. A városokban sokan jártak a nyilvános fürdőházakba, de azok akkoriban inkább bordélyházakhoz hasonlítottak, a vidékieknek nem volt fürdőháza.

  Forrásként javaslom Kulcsár Zsuzsanna: Így éltek a lovagkorban című könyvét.

 26. Szerintem nagyon gyenge. Mármint ha azt nézem, hogy Ridley Scott, Russel Crowe… és mellé teszem a Costner filmet pl. Amúgy inkább csak nagyon átlagos, ha a mostanság megjelenő középkori filmek előzeteseivel vetem össze…

 27. Ez a trailer egy “szar” már bocs a kifejezésért, de a film szerintem jó lesz, csak itt a trailer-vágó nem állt a helyzet magaslatán. Én bízok Scott-ban, lehet is.
  Én egyébként inkább látok egy rossz trailert és utána egy jó filmet, mint először egy jó trailert és utána a kiábrándító filmet…

 28. Tudom kövezés jár érte de én nem szerettem a Gladiátort, és Russel Crow-t se. Valahogy ez a film mozgat meg bennem semmit sem.

  Manapság minden ezzel a darkos, realisztikus, naturalisztikus érzéssel megy, de ez itt nem nagyon jön be.Tuti látványos lesz mint a 300, de nekem akkor is a Costner féle változat marad az etalon. Könnyed, vicces módon mesélte el a történetet, és ez illett, ahhoz ahogy először találkoztunk nagyrészt a történettel gyerekként. Tudjátok a vörös róka, a teknős stb. :D

  Kis túlzással nemsokára Bambi egy veszett szarvas lesz, aki az erdőben gyújtogat, Micimackó pedig egy városban élelem miatt garázdálkodó vad grizli.

 29. Hát. Nekem csalódás. Klisé hegyek, ám semmit mondó jelenetek, azoktól sem esett le az állam. Ütős zene, a 300 után kötelező stílusban.

 30. “Én meg azt nem értem minek még egy Robin Good film, ebből már volt egy pár, elég is volt.”

  ezt nem is értem. neked az számít, mi a szereplő neve és nem a történet? minden robin hood filmben ugyanaz a főhős neve, de a történet más.

 31. sose voltam nagy robin hood rajongo, de erre a filmre kivancsi leszek, mondjuk szerintem csak dvdn

 32. eric: hogy lehet kijelenteni, hogy nem lesz jobb, mint a régi? :)

  nem értem, miért mondja valaki azt, hogy ez unalmas, lerágott csont, mikor a legtöbb Robin Hood film másról szól, csak a főszereplő neve ugyan az, ahogy winnie is írta.

  egyébként a trailer tényleg elég gáz, de ezt láthatóan a készítője baszta el, szerintem.

 33. new-york-islanders: ezek szerint nem ugyanazt a bemutatót néztük. azonkívűl, h nem lobog a haja és nem botlik a szakállába, nem láttam semmi művit. a nyilazós résznél retkes volt a keze, a lovaglós jelenetben láthatóan fésületlen. a valszeg Godfreyt játszó palinak pedig zsíros haja van.

  freakin: “eric: hogy lehet kijelenteni, hogy nem lesz jobb, mint a régi? :)” megelőztél.:) nagyon tudom csipázni, hogy ebből a fél percből akarjuk kijelenteni, h ez szarabb lesz, mint a Costneres. az egy dolog, h a bemutató előrejelezheti az eredményt, de ez mint a meterológia. fixen előre lehúzni valamit, főleg ilyen háttérrel szerintem elég merész. ha vkinek RScottnak van tapasztalata, nem adnék sokat arra h el lesz szabva.

  amúgy nekem is kapásból Gladiátor2: Robin Hood (aka. ac3:) feelingem volt, de ez semmit nem jelent még. határozottan tetszett a zene alatta, és kíváncsívá tett ez a darkos stílus. a Costneres alap, de az sem volt az a csilivili móka, mégis tök felesleges lesz ahhoz hasonlítani, ezt már most látni.

  Crow nekem mindig egy kicsi Mel Gibsonra vajazott, legalábbis a vadállat módjára kirobbanok és bosszútállok szempontból (értsd: Rettenthetetlen, Hazafi, Payback). és 1et tudok érteni azokkal akik nem értik miért lenne bibi Hood szerepében. állat módjára fogja ölni a normannokat, az bizti. na de wazze, nem biztos h a waltdisney-s zöldpizsamás rókarobin a legautentikusabb a szerepben.

 34. A costner-esnél nem lesz jobb, nem is lehet, hiszen azon nőttünk fel! :-D De azért megnézzük!

 35. Hát elolvastam a kommenteket, és nem értek mindegyikkel egyet. Miért ne lehetne egy másik Robin Hood feldolgozás a többi mellett, főleg úgy, hogy itt kicsit máshogy mutatják be a sztorit. A Costneres film nekem is nagyon bejön, de miért ne lehetne egy kicsit “badass” Robint megalkotni? Hiszen – valljuk meg – Robin Hood egy rabló volt, aki igenis gyilkolt. A Costneres film sem ábrázolja ezt máshogy. Akkor meg miért ne lehetne egy kicsit mocskosabb, keményebb Robin karaktert megalkotni. Aki meg azt írja, hogy Robint fiatalként, nyurga, jóképű legényként képzeli el, az úgy látszik hisz az örök élet forrásában, hiszen tudomásom szerint mindenki öregszik, még a nagy Robin Hood is. :) Különben én már a legelső infóknál is olvastam, hogy Robin ebben öregebb korában fog szerepelni. Aki azt rója fel Scottnak, hogy miért kellett még egy Robin Hood filmet csinálnia a többi mellé, azoknak pedig ajánlom megnézni még 1* a trailert: ez egy újragondolása lesz a sztorinak, kicsit más mint a többi ilyen film. Az meg, hogy most akkor mocskosak voltak-e vagy sem a középkorban, sok minden befolyásolhatta. A középkor sem egy összefüggő korszak volt, megvolt neki a korai, érett és kései szakasza is, és ezekben mindig változtak a szokások is. Egyébként Kevin Costner Robinja sem volt épp retkes…

  Persze én elfogult vagyok, mert imádom a kosztümös, kardozós filmeket, de aki meg azon nyavalyog, hogy Ridley miért csinál még egy ilyen filmet a Gladiátor meg a Mennyei királyság mellé, arra inkább nem mondok semmit…

 36. Ladies and gents, here is Mr. Mark Strong. A trailer legjobb pillanata, mikor felismertem, nekem. :)

  Ebből még bármi lehet…meglássuk.

 37. Hát ebből most nekem csak annyi jött le hogy mégegy random harcolós film ami persze jól néz ki de felőlem Bélának is hívhatnák a főszereplőt. :S

 38. crow tisztára úgy néz ki, mint a gladiátorban, vagy bármely filmjében, ezek ilyen futószalag crow-hősök? erről a seagalos emotion tábla jut eszembe :D

  nálam eddig a costneres a favorit, az egy nagyon jól sikerült darab volt, és nem hinném, hogy bulldog-crow változtatna ezen

  “ezt nem is értem. neked az számít, mi a szereplő neve és nem a történet? minden robin hood filmben ugyanaz a főhős neve, de a történet más.”

  mikor még rengeteg kiaknázható alak lenne, eléggé unalmas ugyanazt látni mindig más körítésben, igen

 39. off

  “Köszönöm, olvastam mindkettőt, többször is. Szerinted ezek történelmileg teljesen hiteles könyvek? ;)”

  ha utána olvastál volna a szerzőnek, a könyv megírásának hátterének és a benne lévő töménytelen kutatómunkának, akkor tudnád h mennyire hiteles.

  on

  jó lesz ez russel-el is:D

 40. 00:34-nél az első futó csávó kezében lévő pajzs alja elég érdekesen mozog :)
  Kellékesek nem nagyon figyeltek :)

 41. Crowe miatt ne aggódjatok, ő mindig tud vmi plusszt hozzátenni. Ettől függetlenül egy Kapitány és katona folytatásnak jobban örültem volna:)
  A trailer meg kicsit amatőr, a film jó lesz;)
  (Tudom, hogy nem jó összehasonlítás, de semmivel sem rosszabb, mint az Iron Man trailer).

 42. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy Russell Crowe-nak jól áll ez a szerep, de persze, megnézzük, ha elkészül. Addig is, a zene marha jó. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.