Ez volt 2009?

Természetesen párat mi még nem láthattunk, hiszen csak mostanában volt kinn moziban, így még amazonról sem rendelhetjük be dvd-n. MIndezek ellenére egy jó kis válogatás 2009 csúcs és nem csúcs filmeiből.

human
írta
2009. 12. 21. 06:15
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “Ez volt 2009?” bejegyzéshez

 1. Ez qrva nagy, ez Qrva nagy, ez QRVA nagy!
  Zene, vágás és még a szemeim is helyén vannak az előző ilyen vágásorgiához képest.

 2. Tyűha! Egész jól sikerült!

  Az ilyenek végéről csak azt hiányolom, hogy ott legyen a lista mely filmek szerepelnek benne.

 3. “Az ilyenek végéről csak azt hiányolom, hogy ott legyen a lista mely filmek szerepelnek benne.”
  -na jah, elég sokat felismertem, de nem mindet.
  -viszont az előzetesekből ítélve 2010 magasan veri majd az idei évet filmek tekintetében.

 4. Egész jó volt. Filmek tekintetében elég jó kis év volt ez a 2009. Számos új kedvencem született. A Watchmen, Brigantik, Moon, Avatar, 500 Days of Summer sőt a Star Treket is még nem egyszer meg szeretném nézni.
  Persze számomra egyben a csalódások éve is volt. Hiszen ilyen ígéretes alkotásokat elszúrni mint a Public Enemies, az új Hp vagy a Transformers 2.
  Év végén a filmipar és Cameron megmutatták, hogy töméntelen pénzből és iszonyat alapos és lelkiismeretes munkával mennyire élvezetes múvit lehet készíteni. De a District 9 rá az ellenpélda.
  A mozizás egyre népszerűbb, lehet csak lettem függő, de egyre többször ülök be és nézek meg egy filmet csak úgy. Remélem 2010-ben is jó kis, maradandó filmeket kapunk.

  ++ Nagy fájdalmam hogy az Invictus-t még nem vetítik nálunk és nem is tudom mikor fogják. Legalább végre ebben az országban is mindenki tisztában lenne a rögbi fogalmával :)

 5. Ha a magyar bemutato eve szerint nezzuk, akkor az egyetlen igazan zsenialis film amit talaltam 2009ben, az az Engedj be!. Jo filmek voltak: Brigantyk, Fel!, District9. Kozepkategoria azert volt rendesen: 500 Days of Summer, Adventureland, Zombieland, Masnaposok. Avatar brutal nagy csalodas, HP6 sokkal rosszabb mint az 5 volt, TF2 sikeresen rosszabb lett az elsonel is, Watchmen szimplan vallalhatatlan, illetve megszuletett a magyar filmgyartas talan legnagyobb szegyenfoltja, az Alom.net. Kevesebb idei filmet lattam, mint anno 2008ban (2009es: 37 2008as: 94), de az eddigiek alapjan gyengebbnek tunik ez az ev, ennek ellenere azert nem akarom elkiabalni. Az Avatar viszont bosszant. Nagyon. Reszemrol ez volt 2009.

 6. Tényleg király. Egy kivételével mindegyikről tudom melyik. 0:42 nél áll egy csávó egy baromi nagy tábla előtt ami tele van írva egyenletekkel – annak a filmnek mi a címe??

 7. Szerintem volt pár jó alkotás az idén, amire beültem moziba mindegyik bejött (1 kivétellel T4). Remélem a következő éves filmtermésbe sem kell majd csalódjak!

 8. Valaki tudja, hogy melyik az a film, amikor az ember pisztollyal a kezében kiszáll egy VW bogárból?

 9. Anthonz:
  Én általában mindig az év legjobb filmje alapján mondok véleményt az adott évről és meg kell mondjam, hogy 2009 csúcspontját (Avatar) nagyon nehéz lesz überelni.

  Összességében lehet, hogy jobb lesz 2010, de azt a mágikus érzelmi küszöböt nem tudják majd átlépni.

 10. Nahát, Twilight nélküli videó, igen!!!:) Én is sokat felismertem, meg is lepődtem magamon. Nagyon jó a videó amúgy, én személy szerint SH-t már baromira várom:)

 11. Láájk! :D
  Öröm az ilyet végignézni…és hallgatni!
  Milyen kár, h ebből még nem láthattuk mindet…egyelőre. ;)

 12. Az amikor ilyen tábla előtt áll az ember, vagy amikor egy ember fejét falba verik: “A Serious Man”. TinEye-jal kerestem meg a képet, és a moviet.

 13. A vége nagyon beindult majdnem, aztán meg Clooney…
  A newmoon nekem nem hiányzik.
  Viszont a 9-et még nem láttam, el is felejtettem! Pedig érdekel…

 14. Disctrict 9 volt benne, de csak 1 snitt. Amit hiányzott az tényleg a Pandorum. Nagyon sok jó film volt idén az már biztos, nekem több is bejött, de sokszor nézős kevés volt. Ha legalább ilyen lesz a következő év, akkor azt hiszem felköthetjük a gatyamadzagot :)

  ps: Newmoon -> ellen kampány :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.