Toplista a kritikusok átlagából generálva

A metacritic, ami minden nagynevű kritikus írását összegyűjti a heti premierknél, összeállította, hogy az elmúlt évtizedben ezek kapták a legpozitívabb értékeléseket:

 1. Pan’s Labyrinth
 2. Ratatouille
 3. Spirited Away
 4. Lord of the Rings: Return of the King
 5. Sideways
 6. Wall-E
 7. Crouching Tiger, Hidden Dragon
 8. There Will Be Blood
 9. Lord of the Rings: Fellowship of the Ring
 10. The Queen

Ööö.

human
írta
2009. 12. 21. 04:07
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Toplista a kritikusok átlagából generálva” bejegyzéshez

 1. Hát van pár kakukktojás a listán :)
  Ez a Spirited Away valami manga? A két LoTR szerintem jól sikerült. A Crouching Tiger, Hidden Dragon-t láttam, de nem tudom miben különbözik a többi ninjás-szamurájos filmtől. A királynőset elkezdtem nézni, de valahogy nem értem a végére.
  Az első 2 az abszolút érthető.

 2. nincs kakukktojás, mert ez nem a te listád, hanem az övék, viszont az átlagolás nem működik, hiszen itt a jó kritikák aránya számít (a kétfokú skálán) és az a film is első lenne, amit mindenki 6/10-re hoz ki.

 3. Crouching Tiger, Hidden Dragon és a There Will Be Blood sztem egyáltalán nem jó film, bár ezzel lehet egyedül vagyok. Én majdnem elaludtam rajtuk.:S Többi az rendben van.
  Anthonz, ha még nem láttad a Spirited Away-t, akkor sürgősen pótold, lenyűgöző alkotás!

 4. Anthonz!
  A Spirited Away az ugyanaz, mint a Chihiro szellemországban. Lehet, hogy így ismerősebb… Amúgy nagyon szép mese, akkor is nézd meg, ha idegenkedsz az animéktől. Én is jól jártam vele.

 5. A kritikusok teljesen más dolgok alapján ítélnek meg egy filmet mint az átlagember. Persze ez önmagában nem baj, mert ha ők nem lennének, a Twilight lenne a világ legjobb filmje. Viszont nem egyszer volt már, hogy a szakemberek egekig magasztaltak egy filmet amin Én halálra untam magam, tehát érdemes több forrásból tájékozódni.
  Most jó példa lenne az Engedj be, de azt hálistennek nem találtam meg a listán, ennek kicsit örülök… Minden kritikus az egekig magasztalta, de szívesen elolvasnám winnie vagy human kritikáját is róla, hátha megérteném mi a jó benne.

 6. hmm ratatuille. én pont annál gondoltam, hogy na mivan elfogytak az ötletek az animációkból? mármint hajánál fogva irányított szakács wtf. sosem olvastam rola, de őszintén meglep hogy jó kritikákat kapott.

 7. (persze teljesen szubjektív):

  1. Gegen die Wand
  2. Sex i Lucia
  3. El método
  4. Das Experiment
  5. It’s all gone Pete Tong
  6. Cidade de deus
  7. Amores peros
  8. Y tu mama tambien
  9. Hable con ella
  10. Gangster No.1

 8. “A Crouching Tiger, Hidden Dragon-t láttam, de nem tudom miben különbözik a többi ninjás-szamurájos filmtől.”

  őőőőő elég sokban, szerintem magasan veri a hasonló stílusú filmek 98%-át.

 9. kicsi, csak nem spanyol vagy portugál bölcsész vagy?
  Lucia y el Sexo, úgy érted. Amúgy szerintem si nagyon jó film. Julio Medem minden filmje nagyon tetszett eddig.

  human, mi a lol? ez az egész, ahogy hozzászólogatunk?
  Vagy a filmek, amiket hiányolunk a listáról?

 10. egyébként meg azt hinném, hogy a metacritic mérvadó, mert nagyon sok helyről gyűjt, aztán átlagol, de ez a lista mégis meglepett. nem gondoltam volna, hogy A Faun labirintusa, meg Kerülőutak, meg Királynő… A többi még úgy-ahogy belefér.

 11. barry: az, hogy csak olyan filmek. Ha az évtizedben egy amerikai sem akadt ami tetszett nektek, akkor szerintem rossz siteon vagytok. Ezt rosszindulat nélkül mondom.

 12. az ilyen rangsorolásokat sose tudtam mire vélni. a listán szereplő filmek mindegyikét jónak/élvezetesnek tartom (ha már itt tartunk kicsi listáját is :) ), de hogy rangsoroljam őket azt nehézkesen tudnám elképzelni – legalábbis nem érezném helytállónak. metacritic oldal átlagolásos rendszerét is inkább viccesnek, mint sem mérvadónak tartom hiszen a filmművészet nem matek, ergo nem egzakt tudomány, hiába van X kritikusnak N átlagértékű véleménye egy Z fokú skálán. arról nem is beszélve hogy akármennyire tehetséges is egy kritikus azért végeredményben csak szubjektív lesz a véleménye.

 13. Hát elég furcsa egy lista ez. Egy Oldboy elférne rajta. Meg egy Rekviem. Vagy Forrás. Valami Aronofsky. :)
  De azért “rossz” film legalább nincs rajta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.