Next Day Air

Most már azt is tudjuk, milyen az ha egy amerikai lemásolja Guy Ritchie jobb filmjeit, a Blöfföt és a Ravaszt. A szereplőket természetesen színesbőrűre cserélve, mert ők az igazi gangszterek. Vagy nem.

Next Day Air, ül a két okos

Az egész úgy kezdődik, hogy Donald Faison (Scrubs: Turk) rossz helyre kézbesít egy csomagot. A gond az, hogy a küldeményben drog volt, a tényleges címzett meg nyilván hiányolni kezdi. Közben akik tévesen megkapták a 10 kiló heroint, azok megpróbálják azt eladni. Ebből lesz a kavarodás, mindenkinek a gyémánt drog kell. Hogy ne legyen egyszerű a helyzet, hiszen eddig annak tűnt, így szinte mindenki szétszívott agyú hülye, de komolyan. A srácok akik el akarják sózni az anyagot azok két gondolatot nem tudnak egymás mögé tenni (például kirabolnak egy bankot, erre csak a biztonsági kamerák videófelvételét viszik el, a pénzt otthagyják), a rossz helyre kézbesítő csávó agya csak a következő jointján jár, meg ilyenek. Ja és mindezek mellett van egy bombajó kinézetű csaj is a történetben.

Mondjuk attól, hogy Ritchie másolat, még nincs vele semmi baj, csak egyszernézős a drága. Vannak benne véletlen összefüggések, de valahogy sokkal kevésbé csavaros az egész, mint ahogy a főszereplők között sincs olyan, aki tényleg okos csak hülyékkel van körülvéve. Van az említett szerepre jelölt azért itt is, de sosem hisszük el neki, hogy okos. Még a ” most odarepülünk”-et is átvették a Blöffből, szóval tényleg végig megvan az utánérzés hangulat.

Azt viszont mindenképp meg akarom még említeni itt, hogy bár kevés benne a tényleges erőszak, de azt baromi jól kivitelezték. Meg van benne pár normális poén is, csak nagyon elrejtve. Amúgy Mos Def keveset szerepel, de a második feltűnése akkora hatalmas, hogy leborultam a székből. Meg a drog címzettjének a neve Jézus (kiejtve: Heszusz), aki körülbelül a film legjobb arca, és amikor valaki “úristenjézusom”-ozik, akkor mindig meglepődik “ne emlegess engem”. Ez a filmben viccesebb.

Mivel nekem bejött az idióta bűnözős szétszívott humor, így nagyon leoltani nem tudom a filmet, pedig még lenne mit, de nincs szívem. 6/10 mondjuk, az biztos, hogy sokkal jobb nem lehetett volna, ennél több potenciál nem volt az egészben sem.

human
írta
2009. 12. 27. 12:32
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Next Day Air” bejegyzéshez

  1. Én már láttam és teljesen egyetértek a kritikával.
    A bombajó csaj meg tényleg nagyon jól néz ki!

  2. Hát olyan… semmilyen.
    Viszont annak jó, aki nem akarja megnézni azt a 8 másik filmet, amikből ezt összeollózták.

  3. Valami iszonyat gyenge volt. Még ollózásnak is. Egy Turk szintű komikusnak sokkal több poént kell írni egy ilyen filmben. 10/3

  4. Mos Def feje mindent megér. Vagy 10szer megnéztem azt a jelenetet, mikor a csaj képen vágja az órával :)))

  5. A Jesus-os poént is nyugodtan el lehet könyvelni egy Nagy Lebowski copy/paste-nek.
    A filmet igaz, nem láttam, hiába nagy kedvenceim a korai Guy Rritchie filmek, inkább kihagyom.
    (Bár biztos jobb mint egy Spielberg féle Oldboy remake lett volna…XD)

  6. kösz human az ajánlót, belenézek. a csaj meg tényleg jófajta, hehe
    ja és kihagytad, hogy szerepel benne a wire drug kingpinje is, a kedvencem!

  7. Tényleg másolós film.. hiányzik a feszesség, poénok és úgy általában a történet is. Plusz – ahogy human is írta – mindenki hülye és nincs is kiért izgulni igazán, mint Ritchie filmjeiben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.