Top 10 a 2009-ben látott filmekből

Lehet becsúszik pár régebbi bemutató, de ezeket élveztem kifejezetten idén. Sajnos nem sikerült minden filmről rendes posztot írni, nem tudom pótlom-e majd.

Természetesen hatalmas vérengzést kellett csinálni ismét csak, de hát erről szólnak a toplisták. Ezért fun, és ezért fura, hogy bárki vérkomolyan veszi őket “EZ MEG EZ HOGY MARADHATOTT LE IRGUMBURGUM”. Igazából hiába volt silány a blockbuster felhozatal, mégis egész korrekt lett az év.

10. Szextúra

Egy tinivígjátéknak mindenképp be kellett jutni a listára, és sajnos pont ezekből kaptunk kevés elfogadhatót idén. Azért a Sex Drive elég jó szórakozás volt a kategóriában, szóval nem teljesen haragszom az álomgyárra, csak kicsit.

9. The Brothers Bloom

Na ez pont olyan amiről nem írtam, pedig első, vagyis második nap elmentem rá moziba, hiába volt bluray rip a neten akkor már. És pár ember még így volt ezzel, meglepően félházzal ment. Mellesleg pedig iszonyat laza és hangulatos film. Hiába nem bírom Brody-t annyira, a nyúzott szomorú arc illett ebbe a világba, amit a Brick rendezője tolt elénk.

8. Star Trek

Valahol sajnálatos, hogy a Trek szellemiséget durván vissza kellett fogni a sikerhez, de közben pedig tök jó, hogy egy Star Trek lett az év blockbustere. Nem bevételileg. Emlékszem amikor 2008 decemberről áttették májusra, az akkor még nagyágyúknak hittek közé, akkor féltettem a filmet, mert azt gondoltam, hogy a Transformers 2 és Terminátor 4 és Angyalok és Démonok között hatalmasat fog bukni, de szerencsére nem így alakult. És mindezek mellett még rohadtul szórakoztató is volt. Nem vette túl komolyan magát, így fantasztikus űrkalandnak bizonyult.

7. Másnaposok

Végre egy normális felnőtt vígjáték a mozikban. Köszönjük. Az ilyenek dobták fel a nyarat.

6. Bejnamin Button különös élete

Ez nekünk már idénre csúszott, de nem baj, ettől még fantasztikus élménynek bizonyult.

5. Becstelen Brigantyk

Tarantino végre összeszedte magát, és a sok szórakozás (Bill Proof) után újra komoly komolytalan filmet készített. Tele feszültséggel, plusz az év egyik legjobb alakításával.

4. Kalandpark

Hát ez nem vígjáték lett, hanem egy marha jó romantikus feelgood film, rengeteg retróval. Nagy telitalálat.

3. The Hurt Locker

Bár van benne egy kicsi üresjárat, de ez a film visszaadta a normális akciófilmekbe vetett hitem, akkor is ha nem teljesen az. Tapintható feszültség, végre, újra.

2. Up

Ahogy elnézem, a Pixar most pihenteti kicsit majd a komolyabb témáit, de az Up-ot ezen infó nélkül is legalább a második helyig kellett emelni a saját toplistámon. Egyszerűen muszáj volt.

1. 500 Days of Summer

Igen, hipster film, viszont nem csak ők élvezhetik. Minden műviessége ellenére is ez volt a legjobb filmélményem idén. Ne feledjétek, ez nem egy romantkus történet, amiben fiú találkozik lánnyal és szól a Regina Spektor.

Különdíjak:

Az Avatarnak a technológia miatt mindenképp jár említés, ha a forgatókönyvet túl átlagosra is kellett venni a sikerhez (nem bukhatott meg a film), de inkább azt várom, hogy mire fogják használni a lehetőségeket. Azt látjuk, hogy lassan bármit meg lehet csinálni, semmi sem fog határt jelenteni a filmkészítőknek. Igazából a District 9 is ide illik, a technológia részre, hiszen ~30 millióból olyan realisztikusan szőtte össze a CGI-t és az élő jeleneteket, hogy le azzal a kalappal.

A legjobb rosszfilm szerintem a Crank 2-nek jár. Ezzel szinte teljesen egyedül vagyok, de olyan szinten felpörgetett, hogy az agresszív hatását nem tudom feledni.

A legjobb remake díja pedig a Last House On The Left-nek. Bár horrorra ültünk be és inkább thriller volt (amit teljesen elmeséltek a trailerben), de mégis volt hatása. Jól összerakták.

A legjobb káromkodások az In The Loopban voltak. Szintén olyasmi, amiről nem írtam, pedig a Kinoban ott voltam a bemutató körül. Innen is pacsi a fordítónak, mert valami iszonyat durva volt a film, rengeteg szójátékkal és káromkodással, a hölgy pedig (ha jól emlékszem női nevet írtak ki fordítóként a végén) elég ötletesen bírt vele néhol. Mellesleg Sorkin Angliában, akinek még vannak illiúziói a politika kapcsán, az nézze meg. (És nehogy aktuálpolitizáljon itt, ez nem az a site.)

A csalódásokból is jutott idénre, inkább csak a fontosabbakat említem. A Transformers 2 rosszabb volt, mint az egy, pedig a reklámok azt sugallták hogy ez nem így lesz. Jó lenne azt mondani, hogy Bay az isteni Szikla óta elfelejtett rendezni, de nem, még mindig tudja, hogy egy bizonyos (elég nagy) rétegnek mi kell, és megadta nekik. Igazából furcsa, mert az Avatarnál nem említettem, de teljesen jó volt végre azt látni, hogy egy rendező a kidolgozott akciót meg akarja mutatni, nem két centiről veszi 47 vágással. A másik hatalmas csalódás, a T4 volt. Sajnáljuk Bale, de ennek a filmnek nem Connorról kellett volna szólni, és akkor talán nem lett volna ennyire közepes.

Hát akkor ennyi. Ahogy nézzük a jövő évi filmek trailereit, ugye beufott már pár, még lehet, hogy ennél is jobb évnek nézünk elébe. Az, hogy még egy Summer érkezik-e, az már más kérdés.

human
írta
2009. 12. 31. 18:50
megjelenés
82
hozzászolás


82 hozzászólás a “Top 10 a 2009-ben látott filmekből” bejegyzéshez

 1. ohh még mindig Summer ost-jét hallgatom

  amúgy jó év volt, nem nekem, a filmeket látva mondom ezt

 2. Köszi, hogy a 500 Days of Summert raktad az első helyre, ezért a kedvenc filmes blogom a filmbuzi.

 3. The Brothers Bloom fura volt… maga a film szerintem is remek, de tipikusan az az eset, amikor a trailer teljesen mást mutat mint ami a végső mű valójában – avagy az ember egy laza, könnyed, humoros “heist” (winnie szavaival élve) vígjátékot vár, és közel sem azt kapja… szerintem.

  nálam év filmje kb az Adventureland, és ici-pici lemaradással követi a 500 Days of Summer – ami olyan szinten komikus, hogy általában hányok az átlag romantikus filmektől… de ők ketten közel sem nevezhetőek átlagosnak :)

 4. Ha ennyire jó a 500 Days of Summer, akkor már látnom kell. Bár az Up is kimaradt a listámból, így azt sem ártana.
  Mindenesetre csodálkozom némelyik filmen, de ez a műfaj elég szubjektív, így sebaj.

 5. én megemlíteném a Taken-t, tudom 2008-as, de itt csak 2009-be mutatták be, sztem a legjobb bosszú/akció film volt

 6. Na, hát ez igazán korrekt!!!
  Műfajilag is jól el lett osztva.
  Nem egy film bekerült ezek közül a kedvencek közé, hmmmm tényleg nem volt egy rossz év ;)

 7. Summer nyert nálam is. év csalódása TF2 mellett a timetraveler’s wife, ésőőő ne nevessetek ki de nekem this is it is bekerült a top10-be..

 8. Bay rendezésű The Island-ot senki sem tartja említésre méltónak, avagy ennyire felejthető volna?
  Arról jutott eszembe, hogy írtad human a sziklát, ami számomra egy korrekt filmélmény és nem több, ellenben a sziget máig olyan amit bármikor újranéznék.

 9. Jön a számvetés:)
  2009: bevallom idén sajnáltam a leginkább a pénzem a mozira, mert nem sokra értékeltem a felhozatalt.Ez persze nem jelenti azt, hogy nem néztem sok filmet, csak éppen nagyon sokról már az elején kiderült, hogy csak pénzkereset a készítők számára.
  Szóval csak a mozibemutatókat nézve ezek tetszettek:
  Star Trek (nem eredeti, de jól összerakott)
  I Love You, Man (Paul Rudd vicces…szvsz)
  The Brothers Bloom (az eleje tájékán van az a rész, amikor kocsmáznak, na ott pár képkockányira látható Joseph Gordon-Levitt, mint kalapos alkesz…pár képkocka)
  Made in Hungária (bevallom férfiasan és nagyon jól szórakoztam ezen a filmen, profi és kellemes)
  Gettómilliomos (idegen íz, kis indiai fűszer egy brittől)
  Watchmen (nekem profi adaptáció volt és élvezhető)
  Oly sokáig szerettelek (Kirstin Scott Thomas szenved benne és nekem megható volt az egyszerű európaiságával)
  A Provance-i fűszeres (megkapó a vidék…költözöm)
  Tiszta napfény (Sunshine cleaning) – Jó színésznők, jó film
  A pankrátor (Egy szóval: Mickey Rourke)
  Engedj be! (skandináv hangulat, masszív film)
  Becstelen brigantyk (élveztem a filmet, de nem mondanám maradandónak, bármennyire is QT))
  Fel! (tökéletes, még apám is élvezte!)
  Továbbállók (Away we go) (nem korszakalkotó, de végre egy amerikai film, melyben elhiszem a szereplők létezését, mert hétköznapiak és nem olyan “amerikaiak”)
  Poligamy (nem tökéletes, de nem rossz)
  Moon (jó kamaradarab és scifi)

  És pár egyéb érdekesség, ami nem volt még moziban sajnos:
  Spread (értelmes Ashton Kutcheres…becsüljük meg)
  Whatever Works (Woody Allen, ahogy én imádom és nem Match Pointosan…sokat nevettem rajta – év vígjátéka)
  Pandorum (izgalmas volt számomra és jól összerakott – vagy ez volt moziban is?)
  Funny People (hosszú, vannak üresjáratok és hibák, de én akkor is élveztem, őszinte film, és nekem vicces volt, év vígjátéka 2.)
  (500) Days of Summer (kiváló zene…minden kiváló, de számomra nem vígjáték, mert ismerős a szitu. ennek ellenére az év filmje…talán)
  Mary and Max (szerintem abszolút élvezetes volt)
  Syndechdoche, New York – nehéz darab, de fantasztikus mélységek, rétegek

  Filmek, melyeket értelmetlennek láttam legyártani (csak moziban játszottak):
  – Fűrész 5
  – Az Igenember
  – Underworld 3
  – A Szállító 3.
  – Véres Valentin 3-D
  – Halálos iram
  – X-Men kezdetek:Farkas
  – Transformers 2
  – Crank 2
  – G. I. Joe
  – G-Force
  – Hajsza a föld alatt
  – A végső állomás 3D
  – A csúf igazság
  – Hasonmás
  – Rémségek cirkusza
  – Gamer – Játék végsőkig
  – Karácsonyi ének
  – 2012
  – Alkonyat, Újhold
  – Paranormal Activity
  – Törvénytisztelő polgár
  Ezek nekem hányás….

 10. afterward: van különbség egy toplista és minden film amit idén láttál felsorolása között. Az utóbbi egyáltalán nem érdekes.

 11. 1.Avatar 10/9
  2.Becstelen Brigantyk 10/9
  3.Gettó milliomos 10/8,5
  4.District 9 10/8,5
  5.Watchmen 10/8
  6.Where the Wild Things Are 10/8
  7.Hold 10/7,5
  8.A bombaszakértő 10/7,5
  9.Fel 10/7,5
  10.Elrabolva 10/7,5

 12. 1. Frost/Nixon
  2. Slumdog Millionaire
  3. The Reader
  4. Coraline
  5. Up
  6. Adventureland
  7. 9
  8. Watchmen
  9. I love you, man
  10. Yes man
  Van ami 2008-as film, de iden mutattak be itthon
  Es fontos, hogy meg nem lattam olyanokat, mint: Benjamin Button, Avatar, Inglorious Bastards, Public Enemies, Wrestler
  Ja, es a 500 days of Summer szerintem tulhype-olt

 13. Vége a bulinak.Jöhet egy ksi fórum :D
  Szextúra egyáltalán nem jött be valmikor 20perc magasságában kilöttem.Lehet be kellene probálkoznom.
  Inglorious Bastards igazából a film jó volt .. sőt ha talán nem lett volna benne a Brigantik akkor is megálta volna a helyét a mozitúlaj csajjal (aki ugy menekülő….)
  Az a kis coolság amit Pitték beletettek elment de a másik bosszúálló szál sokkal eredetibb volt.
  A legjobb rosszfilm szerintem a Crank 2 nos ez megint olyan hogy az első része tetszett ez a rész nekem nem volt se pörgös se vicces vártam hogy vége legyen.
  Csalodásnak a Transformers 2 se volt igazi csalodás mert elöször moziban megnézve igazi zuzos kis popcorn akciófilm volt több humorral mint az első.
  A legnagyobb csalodás a GAMER igy hülyének nézni és megalázni azt a réteget aki moziba jár és esetleg játékokkal(pc xbox, ps) tölti el az idejét.Hát inkább förtelmes volt -10pont

 14. azt a summeert meg kéne már néznem, de a trailere annyire visszafog:S

  Többi nálam is rajta van a listán. Ennyire nem egyezett eddig az ízlésünk;)

  Remélem idén lesznek ennyire jó filmek.

 15. Bár a Gran Torino nálam TOP 3-ban benne van, mivel idén láttam moziban.

  És nálam a citrom díjat a Gamer kapta, mivel a trailer 10/10. a film meg egy rakás…

 16. Szerény listám :D

  1: Avatar
  2: District 9
  3: Watchmen
  4: TF2
  5: Hangover

  Nálam igy van a lista. De hozzá teszem hogy elég kevés filmet láttam a 2009-es felhozatalból, igy még egy csomót be kell pótolnom, pl: star trek, becstelen brigantyk, hurt locker, up. Ezeket már elterveztem hogy megnézem a közeljövöben :D

  Amikben csalódtam:
  1: T4
  2: X-men kezdetek
  3: G.I. Joe

 17. Én is egyedül a Moon-t hiányolom.
  Ha sci-fi akkor inkább az mint a star trek.
  Legalábbis ha a történet.
  Ha a látvány akkor meg AVatar 3D-ben. De szigorúan csak a látvány esetében tényleg, ezzel teljesen egyet kell értenem.
  Illetve nálam inkább Coraline mint Up, de paraszthajszál…

 18. a madeot (mother) nem említi senki? netán an education, vengeance, vagy give ’em hell, malone? a black dynamite-ról nem is szólva. :)

 19. Az általam látottakból ami bejött:
  1, Másnaposok, 2, Brigantyk, 3, Zombieland, 4, Avatar, 5, Benjamin Button, 6, D9, 7, Ice Age 3, 8, Up! 9, Watchmen, 10, Star Trek
  Ami nem jött be, az a GI Joe, és a HP6. (nekem a TF2 és a T4 tetszett, igaz, hogy közepes filmek, de jól szórakoztam.)

 20. 01. Inglourious Basterds
  02. District 9
  03. Moon
  04. Hangover
  05. State of Play
  06. Coraline
  07. Funny People
  08. Zombieland
  09. Adventureland
  10. Sexdrive

  szerintem.

 21. BUÉK! :-)
  Ahogy már Mammutnál is említettem sajnos top 10-et idei filmekből nem tudnék felállítani, régivágású vagyok, új filmek annyira nem jönnek be.
  De voltak amik tetszettek nagyon, valami azért valami ezért. Sorrend nélkül! Egy-kettőt még hozzátettem, talán átcsúsztak idénre.
  Pankrátor-jó volt, Rourke odabas*ott
  Slumdog M.- fas*a feelgod mozi volt
  B. Button-nem egy Forrest Gump de jó volt
  Sta Trek-No.1 popcornmovie, mint ST-fan vártam és be is jött.
  GI JOE-eléggé bárgyú, de jól pörgött, Párizsis akciójelenet odabas*
  Másnaposak-nem vagyok vígjáték-fan, de ezen jókat nevettem, vígjátéknál nem hátrány
  Avatar-gyönyörű film, mint képileg mint érzelmileg
  Hurt locker-egyszerű de nagyszerű sztem

  Ha egyet kéne kiválasztani akkor az Avatar meg a Star Trek :-P

  Csak pár nagyobb filmet megemlítek, nem csalódások csak annyira nem jöttek be.
  Nem tudom miért de Brigantik annyira nem jött be, egy-két jelent unalmas volt (pl: King Kong) pedig QT bírom, de sztem P Fiction-hoz, R. Dog-hoz képest nulla, amúgy 6/10 nálam
  TF2 rosszabb volt mint az első rész, az se volt nagy szám, szép a CG
  T4 nem is vártam, nem is lett jó sztem
  2012, Emmerich legrosszabb filmje sztem még a 10000BC-től is rosszabb
  Watchmen-képregény jobb

  Legjobb jelenetek amiért már érdemes volt megnézni a filmet:
  Avatar-Jake futása először Avatar testben
  Brigantik-a nyitójelenet, az egyik legjobb amit valaha láttam filmen
  Gi Joe-Párizsban az üldözés
  TF2-Optimus harca az erdőben
  Star Trek-nyitójelenet + Kirk nézi az épülő Enterprise-t
  Panktátor-amikor Rourke-t mutatják :-P játéka hatalmas
  Wolverine-főcím
  Slumdog- a vonatos

  Várom a 2010 évet van egy-két ígéretes film.

 22. annyira szidjátok ezt a gamert, h látnom kell :DDD kiv vagyok mi lehetett benne annyira rossz..
  nekem amúgy vmi ilyesmi
  10. The Brothers Bloom
  09. Adventureland
  08. Inglorious Basterds
  07. This Is It (:D)
  06. The Hangover
  05. Up
  04. Avatar
  03. District 9
  02. The Curious Case of Benjamin Button
  01. (500) Days of Summer
  Az év “kár volt leforgatni” filmje: The Unborn
  A “kár érte” kategória nyertese: Transofmers 2
  BUÉK :)

 23. Jó kis lista, nagy kár hogy nekem volt még meg a summer. Pótolni fogom. :D
  Addig is, azok alapján amiket én láttam, az toplistám így néz ki.:

  1 – Inglorius basterds
  2 – The boat that rocked
  3 – Saw VI
  4 – Watchmen
  5 – Coraline
  6 – The last house ont he left
  7 – Star Trek
  8 – Knowing
  9 – District 9
  10 – Terminator salvation

 24. Mondjuk én az amcsi bemutató szerinti tavalyi filmeket nem jelöltem, természetesen egy Benjamin Button nálam is beférne a Terminator helyett. :D

 25. Szélhámos fivérek szerintem is nagyon jó film, csak azt nem értem, hogy miért nem volt palace-ban. szerintem simán megállta volna a helyét. Ha csinálnék listát nekem a 9 és a where the wild things are is rajta lenne.

 26. Hipster? Ez csak az én szememet szúrja? Gyűlölöm ezeket a behozott angol szavakat.

  Mellesleg jók ezek az összefoglalók, köszi.

 27. Nekem valami ilyesmi, bár szerintem csak az első 5 filmet említeném meg:

  1, Watchmen – nálam mindent vitt ez a film, bármikor újra tudnám nézni (lehet hülyének nézni, de én megvettem a Dr. Manhattan-es gyűjtői kiadást)
  2, D9 – szintén többször újranézős
  3, Hangover – szerintem nem is kell indok
  4, Coraline és a titkos ajtó – az ilyen típusú és stílusú filmek nálam csak nyerhetnek
  5, Elrabolva – mert kell a kikapcsolódás

  Amiben nagyot csalódtam az a HP6, szörnyű látni ahogy “darkos” tinikomédiába fordult, illetve az Avatar volt az amit amíg ment élveztem, de ahogy vége lett rájöttem hogy nem lesz újranézős – nyilván számomra. A TF2 és a T4 pedig olyan amilyen, nem is borzasztó rosszak, de nem kerülnének be az első 10-embe. Ugyanez az Inglorious Basterds, talán csak én vártam többet, de ez most nem.

  Különdíjat adnék a Zombielandnek, nekem marhanagy élmény volt, különben is imádom azokat a filmeket, ahol minden kihalt és oda mennek be ahova akarnak, illetve nagyobbnál nagyobb kaliberű fegyverekkel ( vagy serpenyővel ) aprítják a fertőzötteket. Pirospont Woodynak.

 28. Mivel az első számú filmajánló oldalam – ezért külön köszönet:)-, nem lesz túl sok meglepetés a listán. Nálam mindig az idén látott filmek listája megy (nem számít mikori)

  10. Sex drive
  9. District 9
  8. Kalandpark
  7. 500 Days of Summer
  6. Becstelen Brigantyk
  5. Up
  4. Avatar
  3. Gettó milliomos
  2. Gran Torino
  1. Másnaposok

 29. Hűű tényleg a Gran Torino… Régen láttam ennyire szórakoztató mégis sokat mondó filmet.

 30. Szerintem 2009 a filmek terén egyáltalán nem volt rossz év, sőt sok új kedvenc filmem is lett. Sajnos nem láttam az idei évre tervezett összes filmet (Up – már nagyon érdekel, nem sokára beszerzem DVD-n, Avatarra meg csak hétfőre kaptam jegyet, és még van egy pár) de ezeket amint tudom pótlóm, remélem a jövő év is lesz minimum ilyen jó. Az eddig látott filmek alapján nekem ilyen az idei top listám:

  1, Becstelen Brigantyk
  2, Watchmen – bárki bármit mond szerintem a lehető legjobban sikerült.
  3, Star Trek
  4, District 9
  5, Hangover

  Illetve idén láttam 4 tavalyi filmet amit csak idén jutott el hozzánk így azokkal folytatnám a toplistát.

  6, Gran Torino
  7, JCVD
  8, Wrestler
  9, Taken
  10, Christmas Carol 3D

  Nálam a T4 sem volt akkorra csalódás, persze köze nincs az első 2-höz, és nem is lett kedvenc de én élveztem. A Christmas Carol is tettszett, mivel a sztorit olvastam és láttam más feldolgozásokban is, csak azt vártam, hogy látványosan de a műhöz méltóan dolgozzák fel újra és ezt meg is kaptam. Jó volt látni, hogy nem csináltak belőle nagyon gyerek filmet hanem a könyvben is félelmetesnek írt részeket, itt is félelmetesre csinálták és megvolt a nyomasztó hangulat. A látvány is rendben volt, persze raktak bele részeket direkt a látvány miatt, de azokkal sem volt semmi baj.

  Az év filmes mélypontja nekem: A Harry Potter 6 (pénz és idő hiányában, megválogatom h mit nézzek meg és amit lehúztak nagyon és amúgy sem érdekel azokat kihagyom, szal biztos sokall rosszabb filmek is voltak ennél idén, csak én nem láttam őket) mert egy tini komédiát csináltak belőle, és ez volt az év legunalmasabb filmje.

 31. Bazd De hülye vagyok, Kihagytam a Drag me to hell-t akkor azt raknám be a Christmas Carol helyére, mert jó volt látni, hogy Sam bácsi visszatért ahhoz amihez igazán ért.

 32. szerintem meg így a lista:
  [mivel nem linkeled a filmbuzit így töröltem a linked – a zerk.]

 33. Én nem rangsorolnám, de ez a 10 tetszett az idén a legjobban:

  Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button)
  Gomorra (Gomorra)
  A Baader Meinhof csoport (Der Baader Meinhof Komplex)
  A felolvasó (The Reader)
  A dolgok állása (State of Play)
  500 days of summer
  Taking Woodstock
  District 9 (u.a.)
  Fel (Up)
  Zombieland (Zombieland)

  Az legjobb szinész: Sam Worthington (T4, Avatar)
  Annak ellenére, hogy két olyan filmben játszott ami nem került be a tizes listámba. Nem rajta múlt, Ő nagyon jól hozta a karaktereit!

  Csalódás:
  Tudom most majd sokan megköveznek,de a Becstelen brigantyk-tól és az Avatartól is jóval többet vártam! Nem mondom, hogy rosszak voltak (sőt!!!!!) simán nézhető filmek, de Tarantinotól és Camerontól is többet vár el az ember. Ha egy No name rendező csinálta volna a fent emlitett filmeket egy szavam se lenne, de tőlük ez szerintem kevés. Bocsi….

  Csalódás még, hogy az általam két legjobban várt filmet The Road, Viharsziget nem mutatták be tavaly. Na majd az idén!!!! :)

 34. Láttam mind a 10-et, nekem is tetszett. Kivétel talán a Brothers Bloom. Elbaszták a végét nagyon.

 35. Legjobbak:

  7. TF2 (nem emlékezetesen jó, de amíg tartott, lekötött és szórakoztatott)
  6. Frost/Nixon
  5. Watchmen
  4. Gran Torino
  3. Star Trek
  2. District 9
  1. Másnaposok

  + Nem is tudom, különdíj? Kiss kiss bang bang – 2009-ben láttam először, és azóta is verem a fejem a falba, hogy maradhatott ez ki eddig?

  Legrosszabbak: ezekre nem is emlékszem, igyekeztem mindet gyorsan feledni … (Origins, T4)

 36. 1.Watchmen
  2.Dirtrict 9
  3.Star Trek
  4.Pandorum
  5.Inglorious Besterds
  6. Másnaposok
  7. Coreline
  8. A nő másik arca
  9. Az időutazó felesége
  10. Hét élet

  És a legjobb káromkodás kategória egyértelmű nyeretese Christian Bale a Terminator 4 forgatásán

 37. Na ez már egy sokkal barátságosabb lista, az első 6 film nálam is Top10-es talán, de én még mellécsapnám a “Watchmen”-t, a “Harry Brown”-t, a “Where The Wild Things Are”-t és talán a “District 9”-ot, bár ott nekem az utolsó félóra lehúzta nagyon a film első felét.

 38. 500 Days of Summer nekme is nagyon tetszett ;) bár nem biztos,hogy ez első lenne nálam,de biztos,hogy top10-es ;)

 39. Nos, az én idei Top 20-am. Nagyon sok jó mozi volt, sokszor elkápráztattak a készítők és remélem ez csak folytatódni fog idén is!

  20.Paranormal activity..mert bár gyenge, egyszerű és ócska Ideglelés klón, tele hibákkal, viszont az éjszakai felvételeknél izzadt rendesen a tenyerem és a vége megmentette az egész filmet.

  19.[Rec.]..mert elképesztően hangulatos horror, néha csak kapkodtam a fejem.

  18.Az igenember..mert Carrey nagy kedvenc, zsniális komikus és színész és bár már rég nem olyan átütő, mint a klasszikusaiban, de még így is csipázom. Deschanel kisasszony pedig imádnivaló!

  17.Gettómilliomos..mert elsőre elbűvölt. Az igaz, hogy soha nem fogom újranézni és a díjakkal sem értek egyet, de vannak jó pillanatai.

  16.Hold..egyszemélyes Rockwell show. Szomorú, elgondolkoztató.

  15.Pokolba taszítva..mert imádom ezt a műfajt és Raimi ebben az egyik legjobb. Megrázta magát, én meg könnyesre röhögtem magam a trancsíron.

  14.Star Trek..mert bár a szívem a Star Wars-é, elérték, hogy tátott szájjal nézzem végig a filmet, háromszor is.

  13.Brüno..már akkor tudtam, hogy nagyon jól fogok szórakozni, amikor megjelent az Üniversal logo, a Scooterrel. Én ekkora burnyákot még életemben nem láttam. A levegő lesz*pása filmtörténeti jelentőségű poén.

  12.Doomsday..minden várakozásomat felülmúlta. Pörög, élvezetes, izgalmas, mocskosan vicces.

  11.Benjamin Button kölönös élete..mert bár néhol kicsit vontatott, az a rengeteg munka amit beleöltek a filmbe nem tudott hidegen hagyni. Fincher az egyik legnagyobb kevenc, mindig oda kell rá figyelni.

  10.District 9..mert a sci-fi évében voltunk és bár nem világmegváltó mozi, mégis kellemes emlékeket hagyott bennem. Profi, egyszerű, nagyszerű!

  09.Nem kellesz eléggé..mert tök mindegy milyen a film (egyszerű, néha jópofa de semmi extra) amíg Scarlett egy szaros, kinőtt pólóban is minden idők legszexisebb hölgyeménye!

  08.Elrabolva..mert pont ilyen lehet ha egy vérprofi, ex Bourne higgadtan, kegyelmet nem ismerve letarolja Európát, hogy megmentse a lányát.

  07.Becstelen Brigantyk..mert QT nagy kedvenc, mindig elkápráztat és ez most is így volt! Óriás dumák, óriás jelenetek, nagy kedvenc a rétes evés! :)

  06.Gran torino..mert a Mester egyre jobb, a végéért pedig óriás taps!

  05.A pankrátor..mert egyszerű de közben nagyon odavág! Rourke tud és végre újra rendesen foglalkoztatják, Arronofsky pedig csinált végre egy épkézláb mozit!

  04.Másnaposok..mert csak nevettem és nevettem rajta!

  03.Avatar..mert a kedvenc rendezőm 12 év után végre újra jött, látott és győzött! Óriási várakozás előzte meg részemről, forradalmat ígértek és ezt maradéktalanul teljesítették is! Ilyet moziban én még soha nem éltem át!

  02.Transformers-Revenge of the Fallen..mert az első pillanatától az utolsóig ámultam és bámultam. Ostoba, egyszerű de olyan moziélményt adott, amit ritkán élek át.

  01.Fel..mert A Dzsungel könyve óta nem érintett meg így mese. Az első 20 perc olyan zseniálisan tökéletes lett, nem túl aranyos, nem túl giccses, nem túl vicces, nem túl szomorú, hanem pontosan hibátlan, hogy ami utána következik az gyakorlatilag teljesen mindegy. Nem ez a Pixar legjobbja, viszont olyan érzelmi sokkot okozott a kezdés, hogy az idei első helye vitathatatlan!

  És külön megjegyezném, hogy átéltem életem legnagyobb mozis csalódását is tavaly, McG borzalma miatt. Nem elsősorban filmként taglózott le, hanem a címe miatt. A sorozat Fiedel, Cameron és Schwarzenegger nélkül folytathatatlan!

 40. Watchmen szerintem is brutál jó. Korrekt lista, de Star Trek meg a Szextúra nálam nem ütött nagyot. Ezt az 500days meg ideje lenne már megnéznem. Az Up nálam is dobogós lett, mert az valami meseszép..

  Hurt lockerre is kiváncsi lettem.

  In the loopon én is voltam moziban. 5en voltunk összesen a teremben. Kicsit többet vártam tőle, de a káromkodások tényleg veszett durvák voltak. Főleg attól a csávót aki egy kicsit Dr. Houseos volt. Gandolfininek meg jól állt a szerep.

  avatart meg kellett említeni :)

 41. Szigorúan sorrend nélkül!

  Avatar
  Hangover
  Inglorious Bastards
  Moon
  Star Trek
  The Curious Case of Benjamin Button
  The Reader
  Watchmen
  Where the Wild Things Are
  500 days of summer

 42. Sok minden hiányzik még az idei termésből. Pénzszűke miatt nem vagyok egy “cinema goer”. Kimaradtak olyanok mint: Avatar (holnap nézem!), District, Sherlock Holmes…stb.
  Valamint nekem is csúsztak át 2008-as filmek 2009-re.

  Az alábbiak tettszettek nagyon (release dtae: 2008.08-2009.09)
  1. Gettómilliomos 10p /magyarázatra nem szorul :)
  2. UP 9p /ez sem
  3. Elcserélt Életek 9p /Szívszorongató, akinek van gyereke annak igazán
  4. Zsaruk Becsülete 8p
  5. X-Men: Farkas 8p
  6.Watchmen: 8p Igen kellemes meglepetés,
  7. Terminator 8p Többet vártam, de még bejött
  8. Australia 8p /szép film
  9. Sasszem 8p
  10. Ice Age 3 8p
  Futotak még:
  11. Star Trek 8p /meglepően jó, előtte egy ST filmet sem láttam
  12. Másnaposok 8p /Felfrissülés a sok idióta vígjáték között
  13. A bűn árfolyama 8p
  14. Tropic Thunder /mint a Másnaposok
  15. Nem kellesz eléggé 8p

 43. Nálam az Avatar annyira elhomályosított minden mást idén, hogy értelmetlen a toplista. A Watchmen meg a Star Trek említésre méltóak még, az idei undergroud meg indie filmek pedig a szokásosnál is szarabbak. Az Up! népszerűsége előtt pedig értetlenül állok.

 44. Csak a “hollywoodi idei megjelenésű filmeket tekintve”: tehát tavalyról átcsúszottakat nem.

  1. Avatar 9,5
  2. Inglorious Basterds 9
  3. District 9 8,5
  4. Moon 8
  5. Star Trek 8
  6. Up 8
  7. Watchmen
  8. The Hurt Locker 8
  9. The Hangover 8
  10.Public Enemies 8

  Mr. Foxot, Where the wild things are-t, The road-ot, és az 500 dayst nem láttam, de valszeg ezek is erős helyeken lennének…

 45. Hát nemtom, ez elég fura top 10 lett szerintem. Például Up helyett mehetett volna a Coraline, a Star Treket a D9, a Watchmen vagy az Avatar kiüthette volna. A 2009-es évnek nálam piros pont jár a fasza sci-fikért. Feltámadt a zsáner?

 46. Nálam az év egyik legkellemesebb csalódása a Rockhajó volt. Sokkal rosszabbra számítottam. Valahogy engem teljesen magával ragadott a hangulata. (érdemes a DVD-n megnézni a kihagyott jeleneteket, a legjobb kivágott jelenetek amit valaha láttam, akinek tetszett a film, annak mindenképp ajánlott).
  Meg a Watchmen, a D-9, a Zombieland és a Star Trek is nagyon tetszett.
  A Gran Torino-t azért nem írom, mert 2008-as, de isteni film (sajnos a The Hurt Locker-t, meg a Moon-t még nem láttam, de pótolom).

 47. Nekem ezek voltak a legemlékezetesebbek:
  10. T4
  9. Nász-ajánlat
  8. Made in Hungária
  7. Szextúra
  6. Star Trek
  5. Avatar
  4. Elrabolva
  3. Trick ‘r Treat
  2. A pankrátor
  1. Gran Torino

  Legrosszabb film: Stan Helsing. Messze kerüljétek el!

 48. jaj kifelejtettem, hogy a Made in Hungária is jó volt, az előzetese ellenére, és legalább kiderült, hogy tudnak ésszel filmet csinálni a magyarok, ha kell. plusz Szabó Kimmel is széjjelrúgta a képet, hogy a férfi főhős a jólkinézéssel már megmenti a filmet. tehetség is kell hozzá, az meg neki úgytűnik van. szóval így (:

 49. my topten:

  1. avatar
  2. district 9
  3. star trek
  4. watchmen
  5. wolverine
  6. [REC]
  7. drag me to hell
  8. moon
  9. pandorum
  10. paranormal activity

 50. Nah most h láttam az “official number 1-t” (A 500 days-t), átgondolva inkább így lenne az első 10:

  1. Avatar 9,5
  2. Inglorious Basterds 9
  3. District 9 8,5
  4. 500 days of Summer 8,5
  5. Moon 8
  6. Watchmen 8
  7. Star Trek 8
  8. Up 8
  9. The Hurt Locker 8
  10. Public Enemies 8

  Igen, a Hangover lenne a 11. edik de pont lecsúszott…

 51. Nálam:
  1. Avatar
  2. Másnaposok
  3. 500days in Summer
  4. Szextura
  5. Igenember
  6. Taking Woodstock
  6. Becstelen Brigantyk
  7. Rockhajó
  9. Dark night
  10. Watchmen

  Illetve idén láttam bár már régebbi, de kedvenc filmem lett a Régi környék

 52. Különdíjban (felnőtt mese) javaslom a Mary és Max gyurmafilmet. Kár, hogy itthon sose fog megjelenni.

 53. sorrend nélkül:
  avatar, district9, 500 days of summer, brigantik, coraline

  az év csalódása mindenképpen a Where the wild things are

 54. “Például Up helyett mehetett volna a Coraline, a Star Treket a D9, a Watchmen vagy az Avatar kiüthette volna.”

  Szerinted, szerintem meg nem, és mivel ez az én toplistám

 55. Top 5 nálam:

  1. Avatar
  2. Star Trek
  3. Inglourious Basterds
  4. Up
  5. Hangover
  6. Terminator Salvation
  7. District 9
  8. Moon
  9. Knowing
  10. Law Abiding Citizen

  Sok 2009es filmet még nem is láttam, így ezeket tudtam összekaparni.

 56. eza fejedben jól hangozhatott, de pont akkor van értelme, hiszen 100 filmből jobban látod mi volt jó, mint 20 filmből, hiszen nagyobb az összehasonlítási alap.

 57. ez így szép és jó, de mondd, mi értelme rangsorolni?! az esetek döntő többségében a kiválogatott tíz mind-mind különböző zsáner, így mindegyik a maga kategóriájában a legjobb. ezt toplistába rendezni ugyanannyira értelmetlen, mint olimpikonokat sorbarakni: az egyik jobban fut, mint amennyire a másik úszik? (lefordítva: az egyik viccesebb, mint amennyire a másik sci-fi?!)

 58. Mercenary: Én azért szeretem a toplistákat, mert néha elöfordul, hogy felbukkan rajtuk valami qrvajó, amit még nem láttam/hallottam/játszottam. Amikor felfedeztem ezt a blogot az elsö dolgom az volt, hogy végigböngésztem a toplistákat és bizony ráakadtam pár filmre, amik valószinüleg örökre kimaradtak volna.

 59. Legjobb filmek számomra 2009-ben, sorrend nélkül:
  Frost/Nixon
  Star Trek
  X-men-kezdetek: Farkas
  Gettómilliomos
  Kalandpark
  Szextúra
  Elrabolva
  Pandorum
  Becstelen Brigantyk
  District 9

  Különdíj:
  New Moon – nem képvisel olyan filmes értéket, mint az előbb felsoroltak, de szeretem a sagát, kikapcsolódásnak ez is jó volt.
  A hercegnő és a béka – tegnap láttam, még friss az élmény, de annyi biztos, hogy jó volt végre újra egy tipikus, régi vágású Disney-rajzfilmet látni.

  Csalódás:
  Transformers 2
  Terminátor 4

  500 days of summer-t és a Gran Torino-t ma pótolom, jövőhéten jön Sherlock:)

 60. Mindenképpen megnézendő:
  Avatar (elsősorban nem a sztori, hanem a csodálatos látvány miatt, még órákig néztem volna)
  Iglourius Basterds (a 2. VH QT-s megközelítése nagyon bejött, Pitt akcentusa odab@sz)
  The Hangover (végre! már nagyon kellett egy ilyen beb@szós vígjáték)
  Moon (minimál megoldás, maximál ötlet + Sam Rockwell nagyot alakít)
  Pandorum (igazi besz@ratós sci-fi nagy csavarral a végén)
  District 9 (a fickó ugyan idegesítő, de hasonló sci-fi még nem nagyon volt)
  Benjamin Button (igazi szívszorító élettörténet)
  The Last House on the Left (egy emberrablás brutálisan izgalmas thrillere – szó szerint)
  Brüno (lehet, hogy vkinek ez már sok, de én akkor is szétmentem, Cohen hozza önmagát)
  Number 9 (végre egy akciómese, nálam ez az év animációs filmje)
  Angels & Demons (picit zavaros volt a sztori, de izgalomból, fordulatból nem volt hiány)
  Rockhajó (kegyetlen jó zenék, poénok, táncok, remek sztori és stílusos befejezés)

  Határeset:
  Wolverine (nagy Farkas-fan vagyok, ezért kicsit többet vártam, elmaradt a X-Men-ek szintjétől)
  Knowing (rejtély, izgalom, látvány – SPOILER de a végére ezek az idegenek nem kellettek volna VÉGE)
  Surrogates (hiába a jó alapötlet, sablont húztak rá + a trailerben az összes látványt ellőtték)
  Terminator Salvation (a látvány ugyan odab@sz, de a sztori gyér és kiszámítható)
  TF2 (gyenge sztori, a 2 durva csaj azért feljavította + az akció is bejött)
  2012 (hasonlóan az előzőekhez főleg a látvány miatt érdemes megnézni)
  Harry Potter (komor hangulat, szép képek, de a sztoriból hiányzott vmi – azért jobb, mint az előző)
  Watchmen (nekem kicsit zavaros volt a sztori, de azért élvezhető)

  Még nem láttam, de ígéretes:
  (500) Day of Summer
  The Hurt Locker
  Star Trek
  Zombieland
  Public Enemies

 61. Mindenki imádja azt a filmet (én is, a kedvencem) de az mégis hogy eshetett meg, hogy a mozikban nem adják? Nem fordítják le, etc?! Ha moziba járnék, felháborodnék, hogy nem láthatom, de jobban örülök hogy eredeti nyelvén láthatom, ingyen :)

  Nem akarok indiszkrét lenni, de az Up in the air azért nem került fel a listára, mert nem sikerült 2009ben megnézni? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.