Egyszerűen bonyolult (It’s Complicated)

Ez mi a fene volt? Rendben, az ember tudja, hogy Nancy Meyers mire képes, hiszen látta a túl hosszúúú Minden végzet nehézt és még nem látta a Holidayt, de akkor is, ez mi volt.

It's Complicated - a fürdőkádas

A film elvileg a válással foglalkozna, vagyis az utána keletkező űrrel és szomorúsággal, vagyis ezek feldolgozásával. Erre a világ legtipikusabb romantikus maszlaga az első másfél óra, hogy utána jöhessen a bölcsesség. Persze az is hasonlóan becsomagolva.

A történet röviden annyi, hogy van ez a nő, akit Streep alakít, 10 éve elvált, de most úgy alakul, hogy a volt férje szeretője lesz. Ebben az lenne az érdekes, hogy a volt férje azért a nőért hagyta el, akitől most viszontcsábítja. Érted? És közben még a csaj építésze is ráhajt, na nem a volt férjre.

Aki azt hiszi, hogy vígjátékra megy, az nézze meg a trailert és konstatálja: amiket ott látott, azok voltak a film legjobb poénjai. Ez a nevetésfaktorukat figyelembevéve bizony siralmas. Aki 50-60 körüliek válásutániságára, randizgatására, meg hasonlókra kíváncsi, az viszont megnyugodhat, megkapja ilyen-olyan módon.

Egyszerűen bonyolult értékelés

Ez egy minőségileg elkészített középszer, 5/10-nél többet nem ért. Lehetett volna talán 6 is, ha a szinkron nem ilyen brozasztó. Streep magyar hangjának katasztrofálisat választottak (vagy ő van mindig?), aki még túl is spilázta talán, de annyira, hogy a film első órájában többnyire leüthetnéked támad.

Ami külön vicc itt, hogy ezt a filmet Oscarra akarja tolni a stúdió. Hahahovaröhögjünk? Most nem a színészeket akarom leszólni, hiszen mindhárom főszereplő korrekt, bár erősen túlzásokban esnek néha, viszont ebben az It’s Complicatedben semmi díjat érdemlő dolog nem volt. És míg ezt legyártotta a stúdiója és küldözgette megnézésre a döntéshozóknak, addig a Moon nem kapott hasonló esélyt egy másik stúdiótól. Akkor rendben is, éljen az egyenálomgyár.

31 hozzászólás a “Egyszerűen bonyolult (It’s Complicated)” bejegyzéshez

  1. egyetértek…a poénokat tényleg ellőtték a trailerben..de ha nemláttam volna a trailert akkor sem lett volna nagy szám a film…szówal úgyérzem elpazaroltam 2 órát az életemből a fenébe :D ezt oscarra ? naneeeeeeee

  2. ez sem érdemel semmi jelölést, mert egy sablon romantikus film nem túl jó poénokkal, kiszámíthatósággal, de a Moon sem érdemel jelölést:)

  3. Oscar jelölés? Miért van legrosszabb filmnek járó is? Az nem az Arany Málna?
    Eredetiben néztem így a szinkronra nem lehet panasz, Steve bácsi nekem sajnos nem tudott hiteles lenni, nekem ő még mindig Örömapás bohóc (amit amúgy szeretek), Baldwin jó vicces szerepekben (30 Rock) de itt nem sok vicces dolgot adtak neki, Meryl Streep pedig frenetikusat alakított a Julie and Julia-ban, de ez…

    Ezt még az ilyen jellegű filmeket kedelő édesanyámnak sem viszem haza mert kiröhögi…

  4. még az 5/10 is hízelgő, egyszerűen ez a film egy semmi. én poént se nagyon kaptam tőle, pedig nem láttam a trailert (igaz a film utolsó fél óráját se nagyon, annyira untam)

  5. Nem volt rossz a film,voltak benne vicce részek és Meryl Streepet én bármilyen szerepben elnézem, ő a legjobb. A magyar szinkron nem volt jó,legalábbis neki, nem a Bánsági Ildikó szokott neki lenni, hanem a Ráckevei Anna, aki sokkal jobban illik hozzá mint a Bánsági. Az Alec Baldwin is jópofa volt és sztem a történet jó volt,mert miért ne történhetne ez tényleg meg. És én nem is emlékszem,hogy lett volna ilyen történetű vígjáték. Ez a film egyértelműen az átlagközönséghez szól nem a filmes blogokon jelenlévőknek, akik jobban foglalkoznak a filmekkel.
    7/10

  6. Szerintem a Holiday nem rossz. Aranyos kis film, főleg így télen, kicsit Karácsonyos. Én szerettem :)

    Ezt is nézem, Meryl Streep rossz filmbe nagyon nem volt :$

  7. Meryl Streepet valami hentelős filmbe!!!! Megnézném…ezt sajnos csak barátnő nyomására, de ellenállok a végsőkig:)

  8. “ennek a filmnek kik a célközönsége? a halottak?”
    hát ezen meghaltam :DDDD hát ezt a filmet nagyon végső stádiumban nézem meg, ha esetleg betegen fekszem itthon, vagy ilyesmi.

  9. En jol szorakoztam rajta,7/10,igaz kozbe neteztem is,de volt par poen,amiert erdemes volt megnezni.

  10. Annyira azért nem uncsi! nézzétek ugy meg hogy elötte daráljátok le az összes kamu amerikai pitét (4-5-6 faxtudja hány)
    A siker garantált

  11. Én is eredetiben láttam, és utólag futottam bele az előzetesbe egy másik film előtt. Hát, hajmeresztő élmény volt. Amúgy borzasztóan középszerű film, és utólag nem is tudom, miért néztem meg. Talán Alec Baldwin miatt, akit a 30 Rock óta KÖTELEZŐ szeretni! Más semmi, csak a nagy üresség. Szerintem senki ne pazarolja rá az idejét, főleg ne aszinkronosra, mert ha az egész olyan, mint az előzetes, akkor nagyon kínos, feszengős majdnem 2 óra vár a nézőre…
    Tényleg, a (sokszor amúgy nagyon jó) magyar színészek miért érzik úgy MINDIG a szinkronban, hogy túl kell játszaniuk magukat? De ez off, úgyhogy pls ignore

  12. Gyenge film volt! Ha nem lett volna
    SPOILER!
    a fűves és a webcamos laptops poén
    Spoiler off.
    Akkor még 5 pontot se érdemelne. így nálam is 5/10
    UI: S. Martin még mindig remekül mozog (tánc a buliban)

  13. jah és még valami, a gyerekek, főleg az a kisebbik lány (Gaby talán?) nah nekem az volt olyan idegesítő, hogy Spoiler! amikor elindul kocsival és 5percig megy hogy vigyázzon magára, nah akkor én a következő képsorokra már azt képzeltem el, hogy vérző fejjel üveges szemmel figyel a hullája a fának csapódott kocsijából:). Az lett volna csak a jó, akkor nem kellett volnA még 1,5 órán át szenvedni tőle.

  14. Katasztrófa volt. Alig bírtam végig nézni… örültem, ha mosolyogni tudtam rajta, sablonos szereplők, szörnyű dialógusok, ilyen papucs nyáladzó férjet rég láttam. Uhh.

  15. Bocs srácok, de nekem ez bejött, pedig nagyon is élek! Bár a szinkron nekem is gáz volt, de a kedvenc színészeimmel, és ezzel a könnyed, olykor vicces sztorival, engem elszórakoztattak!

  16. Pedig ez egy jó film. Persze láttuk már sokszor, szinte semmi eredetiség sincs benne, de Streep és Baldwin párosa között működik a dolog, mindketten nagyot alakítanak és ezzel könnyedén el is viszik hátukon a filmet. Martin azonban gyengén muzsikál, mondjuk egy gyakorlatilag bárki által csuklóból eljátszható karakter bőrében.

    Volt pár vicces momentum, de alapvetően nem az a sírva röhögős stílus. Nem is értem, hogy ki és hogyan várhatott volna olyat? Főleg Meyers-től, akinek ennél sokkalta gyengébb cuccok is kerültek már ki a keze közül.

    Szóval visszafogottabb humor, sablonos sztori, remek alakítások a két főszereplőtől. Véleményem szerint a mai rom-kom mocsokban ez már értékelendő. Kis jóindulattal nálam egy hetesre jó is volt.

  17. NEkem is nagyon tetszett! Nem értem ezt a sok negatív kritikát itt! Mi igen is sokat nevettünk rajta. Ha ti fingós poénokra izgultok nézzetek Amerikati Pitét. 10/8

  18. “Ha ti fingós poénokra izgultok nézzetek Amerikati Pitét. ”
    Mi is szeretjük az ígényes poénokat, ebben is volt 3 darab 2 óra alatt.
    Meryl bnőinek visítozása, meg semmivel sem jobb mint pár fingós poén.

  19. Csö

    Házasságon, és válláson túl mondom, hogy ez bizony nem csak a halottaknak szóló film. Könnyed délutáni kikapcsolódás. Kevés poénnal, de remek alakításokkal.

  20. Szerintem is jó film volt, kikapcsolódásnak mindenképp ajánlott. Én a webcames résznél majdnem kiestem a székből.
    KÖvezzetek meg , de én 8/10. Könnyed szórakozás.

  21. hát sztem rém gyenge film,engem sajna nem fogott meg,pedig a szereplő gárda hallatán ígéretes volt :(
    egyedül Alec Baldwin és John Krasinski (Office 4ever) játéka tetszett

  22. Sziasztok.. én spanyolul láttam, szóval a magyar szinkronhoz nem nagyon tudok hozzászólni, de szerintem aranyos film volt :) Semmi nagy dolog, de egy kis kikapcsolásra szerintem teljesen alkalmas:)

  23. Talán az első kritika amiben szemernyit sem értek egyet humannal. Nem vagyunk egyformák mi emberek(humans). Jó volt ez a film. Én röhögtem is néha meg minden. Alec Baldwin pedig először tudott valamit felmutatni nekem. EGy laza 7/10

  24. A filmet 4 részletben néztem meg annak ellenére, hogy szeretem a romantikus filmeket. A nézhetetlen kategóriát bőven a léc fölött teljesíti! Streep rekedt fejhangon sipító magyar szinkronjától az üvegen rágtam ki magam, Baldwin pedig elviselhetetlenül nyál.

  25. Szerintem jó film. De csak az tud rajta igazán szórakozni aki minimum családos vagy volt hasonló cipőben. Egyetemista ifjak,filmbuzik tényleg csak közepesnek látják. Szerintem: 7/10 És a film zenéjét külön pontoznám 10/10!

  26. Én remekül szórakoztam. De valószínűleg azért, mert tényleg sokkal élvezetesebb úgy, ha van családod, ha netán épp válsz, vagy akár már elváltál.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.