Heti mozibemutatók: január 14.

A héten odakinn Eli (lehet Joe-ker ír róla a hétvégén, még meglátjuk), itthon meg, nos itthon sem olyan rossz a felhozatal. Legalábbis a Parnassus engem tutira érdekel.

 • Doctor Parnassus és a képzelet birodalma (The Imaginarium of Doctor Parnassus) – Gilliam elszállt.
 • Halálkeringő – magyar thriller, Dobó Kata és Kern, szóval izé, ki ment rá?
 • Hova lettek Morganék? (Did You Hear About the Morgans?) – Sarah Jessica “Lóarcú” Parker és Hugh Grant romantikázik.
 • A Nibelung-lakópark – a héten két magyar film is támad, ez a második.
 • 51-es bolygó (Planet 51) – amikor a földlakó az idegen, és a lábát lepisili egy Xenomorf. Még nem tudom a sorsát.
human
írta
2010. 01. 14. 20:42
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: január 14.” bejegyzéshez

 1. nem is tudom, a halálkeringő valamiért piszkálja a fantáziámat. talán azért mert a nyomozó eléggé tetszett. úgyértem végre nem egy idióta magyar vígjáték, vagy romantikus magyar vígjáték. egy akciófilmhez bazi sok pénz kéne. úgyhogy maradnak a művészfilmek, amik egész jók, drámák, thrillerek szal ezekhez nem kell temérdek film.
  oké már én sem tudom mit akartam ebből kihozni, de adok egy esélyt a filmnek.

 2. Mundruczó meg csinált megint egy agymenést… Arra kíváncsi lennék, de nem tudom megéri e érte moziba menni.

 3. most jöttem a Halálkeringőről. nem szeretném a Nyomozóhoz hasonlítani, mert bár ez is thriller besorolást kapott (a Nyomozó 1általán az?), és bár hangulatilag sincs nagy különbség, de ez mégis jelentősen más.

  kicsit SPOILER

  nagyon röviden: pozitívumok, h az apró részletek nagyon kidolgozottak. a képiség, az operatőri munka, a zene (már amennyire a hangulat-zajokat annak lehet nevezni) parádésan passzolnak. az egész filmet Dobó és Kern viszi, kvázi kamaradarabról beszélünk. egy helyszín, két szereplővel. összesen nincsenek rajtuk csak még hárman, max 5perces jelenettel. és itt jön a bibi. sajnos Dobó Kata akármennyire is próbálkozik (mert ez látszik), nem tudja folyamatosan adni a kokainos, terhes csajt , mint karaktert. egyáltalán nem rossz, sőt, de ezt a dobókatás műviséget képtelen végleg elhagyni. Kern kurvajó a piás lepukkant volt zsaru szerepben, de ő meg annyira kernes néha, hogy ott meg az a zavaró. ez nála leginkább a hanghordozásán érződik.

  a sztori, meg úgy összességében a film, nagyon hangulatdarab. tipikusan megosztó, de mégis a magyar “közönség”filmek között egy nagyon friss és bátor próbálkozás lett. nekem bejött, hibái ellenére élveztem. nem tudom eldönteni h 7 v. 8. így 7.5/10.

 4. De jó! Megyünk is a Parnassusra. Jó így az Avatár után. Bár nem tudom, kapunk-e egyhamar rá jegyet.

 5. Parnasszus hétvégén nézős. Nagyon vártam már.

  Halálkeringő a poszter nagyon megfogott, a trailer nem annyira, de olyan rég voltam már magyar filmen utoljára, hogy csak nézni kéne.

 6. Én már annak is örülők, hogy végre egy normális műfajban is alkotunk filmet, pl: ezt soha nem értettem, ok nincs pénz, de akkor gyártsunk olyan műfajban jó filmet, ami akár kaszálhat és díjakat is bezsebelhet (most csak amcsit mondok, de pl: Hatodik érzék, Tégla stb.) és apróbb pénzből is megoltható, csak egy jó script kell. Szóval lehet ezt a Halálkeringő bepróbálom.
  + Doctor Parnassus természetesen, imádom Gilliam “hülyeségeit” :-)

 7. ha a a nibelung lesz olyan jó mint anno előadásként volt megéri megnézni, én tuti nézem, mundruczo rulZ btw.

  a parnassus alap

  a halálkeringő, hát félek hogy gagyi inkább maradok a könyv felett vizsgára tanulni szerintem, majd dvd

 8. na még annyit, h kicsit nyugodtabban értékelve, ez így egy 6.5-7, a mihez tartás végett. sajnos akármennyire be is jött a stílus, a párbeszédek bénázásai, és egy-két ostoba jelenet miatt, ez reálisan ennyi.
  písz!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.