Nincs szükség többet operatőrökre, egy majom is képes a munkájukra

Konkrétan ez volt az első gondolatom, amikor ebbe a cikkbe futottam. Valójában nem erről van szó, de vicces (és érdekes), hogy egy teljes filmet összevágtak a majmoknak adott videókamerák felvételeiből. Elvileg teaser is van, de az nekem nem indult el a reklám után, amit elég nagy ***ságnak tartok, ha már végignéztem a pénzt részt, akkor kapjam meg a többit is.

Over 18 months, she introduced video technology to a group of 11 chimpanzees living in a newly built enclosure at Edinburgh Zoo, UK. […]The chimps soon became interested in the camera view screen on the Chimpcam box, watching what happened as they moved the Chimpcam around filming new images.

Nyilván nem drámát forgattak, hanem dokumentumfilmet, mert ezek komoly majmok.

human
írta
2010. 01. 26. 03:31
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Nincs szükség többet operatőrökre, egy majom is képes a munkájukra” bejegyzéshez

 1. Nekem ment! Hát…érdekes! Szerintem ha a kisfickók teljesen szabad kezet kapnának jobb filmeket hoznának össze, mint a legtöbb hollywood-i stáb!
  Megnéznék egy “Majmok bolygóját” a csimpánzok szemszögéből! XD

 2. erről az jut eszembe, amikor műértő embereknek mutattak “modern” festményeket, hogy mondják el a véleményüket. persze el is mondták, hogy itt és itt milyen érzések vezették a festőt, biztos a gyerekkorára emlékezett vissza stb. miután ezt megtették bevezették a “művészeket” akik a képeket festették. és kézen fogva behoztak néhány csimpánzt…

 3. De miért nem tartják egyenesen azt a kamerát?:D Amúgy szerintem nem olyan nagy cucc, a kutyám nyakába kötök egy kamerát, kiviszem a mezőre s menjél Margit, kergess nyulat, ilyen szintű végtermék kikerülhet.(a trailer alapján)

 4. ezt én is olvastam tegnap angol házifeladat-hír címén, szerintem király!

  ez a “rákötözöm, és REC-re nyomom” teljesen különböző, ez arról szólt, hogy hogyan érzékelik egymást és a valóságot, itt a kamerát teljesen ők irányítják, visszanézhetik a felvételeiket, ilyesmi.

 5. bocs a duplázásért, de a kamerarángatós újhollywoodi izét tényleg pár majom csinálhatnák.
  vagy tudtunkon kívül az elmúlt másfél év gyengébb cinematográfiai filmjeit nekik köszönhetjük? :D

 6. Tényleg olyan, mint az idegesitő kamerarángatós-mármegintsemmitsemlátokapénzemért-többetsemegyekmoziba akciójelenetek. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.