Az Avatar már lenyomta a Titanicot külföldön és összesítve

Az a hír, hogy a világon már átlépték a kék lények az eddigi csúcstartó rekordját, “potom” 60 millióval. És már összesítve is megtvan a trónfosztás, szóval Amerika + világbevételekben már vezet, míg otthon egyelőre a hajó állja a rohamot, azaz 50 millió hiányzik a Titanic csúcsához. Természetesen az is meglesz, így átveszi a minden idők legtöbb bevételt hozó filmjétől a fáklyát. Természetesen ez csak pénzügyileg, hiszen a Titanicot még mindig többen látták.

Amúgy érdekes lesz az Oscar, mert ugye tudjuk, hogy ott a pénznek tényleg nem kéne számítani. Elég csak odanézni a TDK eredményeire, aztán a díjaira. Szóval a csúcs semmit nem jelent, viszont érdekes helyzetben vannak ott az akadémiánál. Egyrészről egy film slágere nem szabadna hasson rájuk, csak a minőség, viszont sokkal többen lesznek csalódottak, ha nem kap vagy rendezésért vagy legjobb filmért járó díjat az Avatar, és úgy még többen gondolnák azt, hogy “ez az Oscar semmit nem ér”. Ne feledjük, hogy tavaly a TDK jelölést sem kapott a legjobb filmért zajló harcban, bár mázlijuk volt, mert a feltörekvő kisember Slumdog Millionaire díjazása is elfogadható döntésnek bizonyult az emberek szemében. Idén jelölés ügyben ugye nincs gond, hiszen 10 film kerül a kategóriába az eddigi 5 helyett, oda tuti berakják az Avatart szerintem, a többit meg majd meglátjuk.

Illusztrációnak itt egy lap, amit anno Lucas küldött a Titanix sikereiért, hát most újra aktuális, csak ugye más miatt.

human
írta
2010. 01. 27. 04:37
megjelenés
99
hozzászolás


99 hozzászólás a “Az Avatar már lenyomta a Titanicot külföldön és összesítve” bejegyzéshez

 1. Szerintem megoldják azzal, h Cameron megkapja a legjobb rendezőnek járó díjat, a legjobb filmet pedig más. Így nem kell majd aggódniuk milliók felháborodása miatt, (akik esetleg a többi jelöltet nem is látták) mert ugye Cameron már eléggé elismert rendező, ő már kapott ezelőtt is. Vagyis én így oldanám meg. Emellett, meg is érdemelné, hiszen mégis több mint, tíz évet várt, hogy vászonra vihesse történetét.

 2. A kép nagyon király, a zenekar a legnagyobb poén! Akkor most küldhet magának egy rajzot amelyen a kékek elsüllyesztik a hajót.

 3. 6 hét alatt, elképesztő. Járvány, de most jó. :)

  A bevétel alapján akkor tarthatnának milliók felháborodásától, ha nem az Avatar kapná meg a legjobb filmnek járó díjat. Persze, ha a milliók véleménye érdekelné a döntnököket.

  De egy legjobb rendezést tényleg megérdemel Cameron, a legjobb filmet pedig kapja…nem tudom.

 4. OFF

  átlépték a kék lényeg – átlépte a kék lényeg – átlépték a kék lények

  The choice is yours, Neo.

 5. legtöbb nézőszámban meg sztem a gone with the wind szerepel, és nem is fogja semmi megdönteni, érthető módon, más kor

  vagy ha beleszámolnánk az inflációt, akkor se az avatar lenne az első de lényegtelen, csak 1 statisztika

 6. Azért az Avatar tényleg megérdemelne egy csomó Oscart. James Cameron 3 éves munkája volt benne és mert kockáztatni. Emlékszem mikor felkerültek az első előzetesek és mindenhol a fő kérdés az volt, hogy “bukás lesz vajon?”:). Két dolgot szeretnék személy szerint:1 A fő díjakat zsebelje be. 2. Ha nem is kapja meg őket legalább ne szúrják ki a szemüket mint a Benjamin Buttonnél tették azokkal a nevetséges díjakkal.

 7. Kapjon csak nyugodtan jelölést, attól majd megnyugszik az a sok millió ember, aki tényleg csak ezt látta idén.
  Meg persze kapjon pár technikai díjat, mert ebben a kategóriában tényleg az avatar volt a király.
  De… :)
  Ha cameron rendezőit kap, vagy ez lesz a legjobb film, én lerúgom a tévét. Brigantyk, D9, Summer, van miből válogatni, de én szívből remélem hogy Tarantino nagy napja lesz!

 8. Amerikában is megdönti a Titanic-ot az Avatar.
  De nézettségbe,azért még vagy 900 milliói dollár bevételig kellene menni.(inflációs lista)
  Régen az volt,hogy a nép kiválasztott magának egy filmet,és az egekig nyomta.(muzsika hangja stb)
  A mai világba,amikor rengeteg újság,net,tv,foglalkozik avval,hogy a filmes verseny szorosabb legyen,erős, fantasztikus menetnek néz,amit az Avatar csinál.

  szerintem,gyakorlatilag,ugyan azt az érdeklődést megcsinálta Cameron,mint 1997-ben.

 9. MONTE EVEREST ÉS MENNYORSZÁG! Hát csak hidrogénbomba lett a pénztáraknál! Üdvözlet az új világbajnoknak. Az amerikaiak favoritása tehát így véglegesedett:

  Aranyérem: Avatar
  Ezüstérem: Titanic
  Brontérem: A sötét lovag

 10. “meg is érdemelné, hiszen mégis több mint, tíz évet várt, hogy vászonra vihesse történetét”

  Nagyon remélem hogy csak te gondolod ezt így.

 11. “Ha cameron rendezőit kap…én lerúgom a tévét.”

  Miért? Nem érdemli meg?

  Egyébként mit vesznek számításba egy legjobb rendező díjnál? Milyen szempontokat súlyoznak? A legjobb film – legjobb rendező díj gyakran jár együtt?

  Ebben az esetben, ha az Avatar nem is a legjobb film idén (ellentmondás, mert tartom, hogy korszakos jelentőségű), de az a rendezői munka, az az elhivatottság, az a legapróbb részletekig terjedő odafigyelés, az az álom amit Cameron végül valóra váltott – és valamit nagyon jól csinált, mert a nép zabálja – szóval ezzel más nem igazán versenyezhet szerintem. Most szigorúan OBJEKTÍVAN, ne menjünk el flame-be, hiába mondja bárki, hogy a történet lerágott csont, ez egy minden szempontból hibátlan film. Ezt pedig legnagyobb részben a rendezőjének köszönhetjük. Nem leszek csalódott, ha nem kap érte Oscart, de igazán meglepne.

 12. “szigorúan OBJEKTÍVAN ne menjünk el flame-be” “ez egy minden szempontból hibátlan film”.

  Remélem te is érzed az ellentmondást.Ez jó film de messze áll a hibátlanatól. Ha nem akarsz flamet akkor ne kezd.

 13. Igen, lerúgom a tévét, mert: Cameron nagyon jól megcsinálta az avatart, elismerem, gondosan megtervezett mindent, és eltekintenék a forgatókönyvtől is, de:
  az avatarban nincs meg az a zsenialitás, ami a brigantyk akár egyetlen percében is, mert Tarantino az, akinek a hangulat és atmoszférateremtés a kisujjában van.
  Ez már elfogultság részemről, de én nem az ilyen avatar szerű filmekért lettem a mozi szerelmese. Az én hősöm sosem volt Cameron, akkor sem, ha imádom a filmjei többségét.
  Az avatar egy tisztességes iparosmunka, sok sok sok dollármillióból, de semmi több, és ez igaz a rendezésre is.
  Egyszerűen nem tudott letenni annyi pluszt. Nem jön át a filmből, hogy ez egy James Cameron film.

 14. Star Wars a Titanicon kép hatalmas…:) Eddig nem ismertem, köszi human!

  Egyébként, Cameron papa szerintem megérdemelné azokat a díjakat…punkt…

 15. Amúgy hogy csinálják ezt a bevétel dolgot? Mondjuk egy 30 évvel ezelőtti film (pl starwars) amikor a mozikba került, tizedennyi sem lehetett pénzben egy mozijegy. Ezt hogy hasonlítják össze? Vagy mondjuk azzal hogy egy 30-40 éves filmet nyilván nem adhattak ki frissen DVD-n Blue-Ray-en, stb stb (VHS azért nem ugyanaz)
  Lehet hogy talán érdemesebb lenne arányokban számolni. X összegbe került az elkészítés, ehhez képest hányX bevételt hozott…

 16. Abszolútértékben nézik a bevételt.

  Amerikai bevételekre van még számítva az inflációval korrigált adatok, úgy ott az Elfújta a szél vezet 1,4 Mrd-vel.

  Asszem valahol azt olvastam hogy a Titanic mai értéken 2,4 Mrd -t érne, de szerintem még ez is meglesz az Avatarnak.

 17. Brigantykban jó a dialógok nagy része, pl. a kocsmás rész kurva nagy, de alapjában véve egy unalmas, sótlan film. Én szeretem a lassú filmeket de ebben a lassúság nem előny volt.
  Cameron kurva jól megrendezte ezt, az az igazság, a film egy percig sem lankad, mindig épp elég a lassú rész, jó helyen és jó időben gyorsít, lassít a tempón. Cameron filmjei “folynak”, az Avatar is, simán átjön, hogy Cameron film. Plusz durván elhivatottan csinálta végig az egészet. Tarantino meg kb. a Ponyvaregény óta lefelé száll.

 18. valaki csak felfogta, miről akartam beszélni

  Master Tom, érdekes amit mondasz, mert én meg éppen az Avatar szerű filmekért szeretem a MOZI-t. :)

  Hangulatos, háborús, nácis filmekből láttam már néhányat, tévében is, amúgy nagyon szeretem Tarantino-t, talán csak a Grindhouse filmjeit nem láttam és tény, hogy zseni a figura.

  Cameron meg egy igazi “visionary” rendező, megteremteni egy egész világot úgy, hogy az ilyen természetes legyen, mentes az erőltetett hülyeségektől, hát le a kalappal. A film nem lett sem túl nyálas, sem túl technofil, mindenből éppen elég van benne és az pedig tökéletesen átadva. Irgalmatlan munka, mégsem érezni rajta, nem izzadságszagú, a színészek nem ripacskodnak, egyáltalán, nem tudok rosszat mondani rá.

  Pedig nem is ez volt idén a kedvenc filmem. De nagyon jó, hogy láthattam egy ilyen nagyszabású blockbustert, ami közben egy pillanatig nem éreztem rosszul magam. Bár mind ilyen lenne.

 19. óriási az a kép :D amúgy szerintem avatart csak a 3D mivolta lökte a Titanic fölé. Hogyha akkor menne mozikban, mint a Titanic ugyanazzal a jegyárral, de a mai technikával (eléggé szürreális hasonlat bocs), akkor nem hiszem, h megdöntené a bevételét..de ez az, amit sose tudunk meg:D

 20. Ezt az állandó TDK hasonlítgatást valaki egyszer elmagyarázhatná… Semmi más nem volt az a film, mint egy újabb Batman rész. Szemernyivel sem tetszett jobban, mint a korábbiak. Egy jó Batman film volt, de ennyi, nem több. Kizárólag Heath Ledger halála miatt nézték meg annyian, amennyien. Nem azért, mert az egész világ Batman rajongó…

  Az Avatar meg jó volt! Tetszett! Hajrá neki!:)

 21. Szerintem a nagy bevételeket hozó filmekre igen is felfigyel az Oscar.. pl LOTR 3 (mindamellett hogy jó film volt, ami meg a bevételekkel van összefüggésben :)

  22. sensas:
  A többi Batman filmet ha megnézed, azokhoz képest volt ez más. Realisztikus, de mégis képregényes… azért ez már valami, nem? :)

 22. Egyetértek Master Tom-mal. Valamint hozzátenném, hogy valóban a rendezés azon múlik, hogy látszódjon a kiváló rendezői látásmód a képernyőn és átérezzem, amit látok. Ez mind a Brigantyk, mind az Avatar esetében sikerült, csak más-más oldalról. Cameron nem végzett jobb munkát, csak mert az ő filmje sokkal nagyobb fokuszú, szebb meg tökéletes szemdrog.
  Én is le fogom rúgni a TV-t, mert sokkal jobb rendezők vannak, akiket még csak nem is jelölnek. Ugyanezt éreztem tavaly pl a Gran Torino esetében. Megérdemelt volna pár vigyázzban álló aranycsávót, de még jelölést se kapott. Még ha szubjektíven nézem, az Avatar akkor is csak valami technikai cuccért kaphatna. De mondjuk kaphatna egy nagy lófütyit is a kék seggébe, amiért behozta ezt az idióta 3D lázat, ami csak bukás lesz…

 23. Olyan statisztikát vezetnek valahol hogy nézőszámra hogy teljesít egy film? A magyar adatokat tudom hogy le szokták közölni, de nemzetközit vagy ameriakit még nem láttam, pedig talán az mutatná legjobban a népszerüséget.

  A jegyár inflációval kiigazítottból elvileg vissza lehetne számolni, de gondolom a 3D-ért kint is többet kérnek el, meg ha jól tudom akkor a premier filmeknél drágábbak a jegyek, tehát valahogy azt is be kéne kalkulálni hogy mennyi volt a nyitóhétvége, meg hasonlók.

  A lényeg hogy érdekelne hogy valaki látott-e már ilyesmi ranglistát?

 24. 19! “Tarantino meg kb. a Ponyvaregény óta lefelé száll.”
  Szerintem meg pont, hogy a Brigantykkal újra a csúcsra került. Nem mondom pl a Halálbiztos télleg kapufa volt, de most kiköszörülte a csorbát.
  Ha rajtam múlna legjobb film Avatar, legjobb rendező Tarantino, tom, hogy ritkán bontják ketté, de most megtehetnék.
  És ettől még Cameron remek rendező maradna, de lássuk be, hogy az Avatar főleg a bitangjó látványa és Pandora világa miatt akkora szám. A sztorit már 10 másik rendező is elmesélte csak nem ilyen ütős körítéssel.
  És mielőtt valaki ebbe belekötne: Cameron remekül tette, hogy ezt a sztorit használta, mert nem vonta el a figyelmet a látványtól, nem kellett külön a sztori megértésére fókuszálnia a népnek és el is viszi a hátán a filmet, de a Brigantyk párbeszédeken előresikló történetvezetése, Tarantino mesterkedése jobban megérdemli az Oscart sztem.

 25. A kép jó! Avatar sikere meg nem semmi.
  Gyerekek, nem tök mindegy ki kapja? Csak a jelölteknek számít, hogy megkapják e a szobrot vagy nem.
  Orével egyet értek. Nehéz összehasonlítani a 2 filmet, teljesen más stílus. Kíváncsi lennék azért, hogy 3D nélkül mit mondanának az emberek az Avatarról. De ez egy más vita téma.
  Gran Torino nekem is fura volt, hogy még jelölést se kapott. Pedig zseniális volt számomra a film, sokaknak valószínűleg élvezhetetlen sz.r.

 26. Mkls!
  Látogass el a boxofficemojo.com-ra ott megtalálod minden kérdésedre a válaszokat. Még arról is vezetnek statisztikát, hogy mikor mentek ki a nézők a wc-re! :-)

 27. Én évek óta egy humbugnak tartom az Oscart. Pont a Titanic óta, és azóta egyszer, a “Return Of The King”-nél éreztem, hogy megint van igazság. Szerintem Cameron nyerni fog, de igazából nem érdekel.

 28. http://boxofficemojo.com/alltime/adjusted.htm

  Jelenleg 26. az Avatar az Amerikai inflációs értékeknél. Az elfújta a szél esetében pl 2.7-2.8 milliárd dollárt érne ma össz. bevételben. A Star Wars is kb 2.2-2.3 milliárdot. Az Usa-i bevételből könnyen kiszámolható/átszámítható a nemzetközi bevétel mértéke is. A Gyűrűk Ura 3. nagy fejezete kb. 1.3 milliárdot érne ma.

 29. Nemigen lehet összehasonlítani olyan filmeket mint az Avatar vagy D9 vagy Brigantyk, teljesen másról szólnak, másképp közelítik meg a dolgokat. Tarantino megérdemelten nyerne, mert nem nyert még. A filmje nagyon jó, végre elindult fölfelé, mert valóban a Ponyvaregény óta mindig fokozatosan egyre gyengébb filmeket csinált. Hatalmas pozitív csalódás volt filmje számomra. A D9 is mert teljesen egyedi, érdekes, izgalmas, nagyon látványos filmet csinált marha kevés pénzből. Cameron is mert ráirányította a figyelmet korunk legfontosabb problémájára a környezetvédelmre. Kidolgozott egy teljesn új 3D kamerarendszert, a Weta egy új virtuális kameratechnikát, emotion capture technikát, stb. Létrehozott egy teljesen új világot a semmiből. Szóval nálam ezek a filmek mind megérdemelnének egy legjobb film oscart. Ezért a vitát teljesen feleslegesnek tartom.

  Amúgy nézőszám tekintetében a Titanic 400 millió, az Avatar 250-300 milliónál jár _teljesen megérdemelten_. :)

 30. de ez így nem ér, mert a 3D-s jegy drágább. akkor nincs is így értelme összehasonlítani..

  a kép meg nagyon jóó:D

 31. Grat. a készítőknek a hatalmas sikerhez! Erre még a legoptimistábbak sem számítottak szerintem. Ha belegondolok, hogy sokan egyből bukásnak kiáltották ki anno a nagy költségvetés miatt… :D

  “Amúgy érdekes lesz az Oscar, mert ugye tudjuk, hogy ott a pénznek tényleg nem kéne számítani.” – Legalább majd ha nem a te akaratod érvényesül lehet megint írni, hogy biztos lefizették, szemetek.
  LOL…

 32. Perszehogy az első az Avatar. Kurvára drága ám a 3d-s jegy! Gondoljatok csak bele. A Titanic 3d nélkül a második. Ez nem nagy szám.

 33. Lehet lefizetős buli. Szerintem az a sok kritikusi dicséret sem véletlen…
  Főleg Michael Moore, aki azt mondta a történet a fontos és az lenyűgöző…

 34. Film: Avatar, egyszerűen azért mert a többi nyomi, nem értékként, minőségileg, hanem monumentalitása végett. Sztem ezt fogják díjazni.
  Rendező: K. Bigelow vagy ki kapja sztem a sok szakmai elismerés végett sztem itt is befut, bár Cameron itt is esélyes.
  Tarantino a rendezésért? Eléggé nevetséges, esetleg a forgatókönyvért.
  Ha az Avatar nem kap elég díjat (rendezés, de inkább film + 3-4 technikai) az Oscar el is áshatja magát sztem az elkövetkező nézői hangulat végett egy darabig és a TDK pont rossz példa, mert nézzük meg a tavalyi felhozatalt és nézzük meg az idei felhozatalt, nyomi kis filmek (ismét nem minőségre mondom) hanem a média visszhangja végett Hurt Locker, Brigantik, meg 500 mi fene (ezt jelölték), fel se tudom sorolni akkora niemandok. Média? Hát hogyne már, ez nem a Sundance ez az Oscar, piros szőnyeg, milliós ruhák stb. Tavaly, Pankrátor, Slumdog, Button csapból is ők folytak, TDK meg Joker/Ledger miatt futott a médiában, meg az amcsi első heti bevétele végett, ami kb. addig hír. Nagy csúcsot nem döntött, Titanic maradt, világon még akkorát se hozott, így lett egy átlagos blockbuster-film megítéléségileg, like Karib-tenger, Pókember. Az Avatar meg jelenség lett, be van sózva mindenki, átlag emberek, média és igen a rekord végett és igen a 3D végett és igen az végett, hogy az egész VILÁGON felpezsdítette a MOZIS állóvizet. Nem emlékszem, hogy a TDK-nál Réz Andrást meg Andy Vajnát faggatták 20 percig az m1-en. TDK felhozni példának hülyeség, össze se lehet hasonlítani a két filmet, az Avatarhoz képest a TDK bagatell (ismétlem nem minőségileg).

 35. de az oscaron a minőség számítana, tudod.

  Érdekes lesz a Batman 3, ha az is ekkora siker lesz akkor a Ledger halálával baromkodók mit szólnak majd. Ennyi erővel az Avatar csak azért siker mert Cameron előbújt a Titanix után újra, akármit csinálhatott volna :P

 36. human: nem, de ez kb. olyan, mintha előrevetítenéd, hogy nem a pénznek kéne számítania, aztán ha mégis nyer az Avatar, akkor lehessen ezzel jönni megint, mint a Globe-os hír esetében. Kíváncsi lettem volna, ha ott pl. a te listád jött volna be, akkor is lefizethetőnek, stb.-nek nevezted-e volna a hírben.. El kéne fogadni, hogy az is, és az Oscar is emberek véleményét tükrözi. Ha ez nem egyezik a miénkkel, akkor összedől a világ, vagy mi? Egyből ilyen légbőlkapott dolgokkal kell dobálózni, hogy biztos lefizették őket, mert nem úgy látják, mint én, és az eleve lehetetlen? Persze ez egyszerű, de nem éppen toleráns módja a dolgok kezelésének. Lehetne ezt érettebben is…szerintem.

  Az összehasonlítgatásokról meg annyit, hogy szó volt itt pl a TDK-ról, de én a legjobban mindig azon mosolygok, amikor a szerintem overrated D9-et egy lapon említik az Avatarral. Brigantyk vs. Avatar kérdésben pedig nem egyszerű már eleve a kérdés sem, mert nem könnyű összehasonlítani a kettőt, annyira más. Ahogy írta valaki már előttem: Cameron filmje rendesen felkavarta a mozis állóvizet, és ez azért számít. Nekem bejött Tarantino műve is, de nem vonzott be többször a moziba, mint tette az Cameroné.

 37. Azért azokat is bírom akik leírják hogy ez mennyire nem nagy cucc mert hogy infláció meg 3d meg mittudomén. Azért ilyenkor röhögnöm kell hogy egyesek mégis hogy hasonlítják ezt a filmet az Elfújta a szélhez, ami 70 éves, és akkoriban mikor az kijött a filmnézés egyenlő volt gyakorlatilag a mozival, szemben ma a házimozi és a netes letöltések korával. És az a vicc hogy még így is be fog kerülni az all-time top20-ba, na látjátok ez a nem semmi, hogy oda egy 2009-es film egyáltalán be tud oda férkőzni.

  De sajnos mindig lesznek emberek akik csak azért is belekötnek valamibe, erre idéznék egy idevágó kommentet egy fórumról:

  “Avatar bemutato elott: Occazmillios koltsegvetes (hazugsag), soha nem lesz nyereseges!!!
  Lazan osszejon az 500 milka: 1 milliard, az mar er valamit, azt sose eri el!!!
  1 milliard is osszejon: ah, hat ami er valamit a Titanic csucsa, azt erje el! Bar tiz eve szidom minden forumon, hogy micsoda gagyi, de most nagyon ragaszkodom hozza!
  Titanic csucs elerve: Ja bocs, rajottem, hogy az se egy nagy szam, mert hat az inflaciooo, a Titanic 2,5 mrd atszamolva uristen!!! Bar tiz eve szidom minden forumon, hogy micsoda gagyi, de most nagyon ragaszkodom hozza!
  2,5 Milliard elerve: Hat-hat-hat oke, de az Elfujta a szel az hatmilliard, lajosaranyrol atszamolva!!!
  Hatmilliard elerve: Hat ez se egy nagy szam, egy masik JC holtakat tamasztott fel, meg borra valtoztatta a vizet, azt csinalja utanna. Ja nem tudja, hat akkor ez a Cameron egy kokler.”

 38. “…Érdekes lesz a Batman 3, ha az is ekkora siker lesz akkor a Ledger halálával baromkodók mit szólnak majd…” ki mondott ilyet? Siker lesz mint akármelyik sorozat blockbuster, Pirates, Pókman, TF bár inkább amcsiban.
  “…de az oscaron a minőség számítana, tudod…” ne haragudj de te eddig hol éltél? Az is, de biznisz is. Ezért kapják még ha művészibb filmek is, de csak “nagy” filmek, ku*va ritka, hogy egy kis nyomi film befut, tavaly ilyen volt a Slumdog, hogy nem sztárokkal telezsúfolt “náci-homi-nyomozós-történelmi-drámai” legtöbbször a “direkt-Oscarra-csinált” film nyert, jó régen sztem előtte (várom a filmeket ha nem ért vele egyet valaki), hanem egy “kis filmet megcsináltam és majd lesz valami-engem lepett meg a legjobban-hogy mennyire kajálják film nyert.
  + Eleve valaki belerak nem kevés pénzt, azért mondtam ez nem a Sundance, tudod Kodak-aréna, “kicsi” ajándékok stb.
  Ha a Hurt Locker nyer megemelem a kalapom az Oscar előtt, többi amúgy esélytelen így végig nézve a listát. Avatar vagy Hurt locker nyer sztem.
  Én csak azt tudom mondani, amikor a Király visszatér nyomult az Oscaron a koleszban a legtuskobb gyerek is felkelt nézni élőben az átadót hajnalban, amikor meg ilyen Órák, meg No country-k versenyeztek egyedül néztem, na ez számít de keményen!

 39. “…Hatmilliard elerve: Hat ez se egy nagy szam, egy masik JC holtakat tamasztott fel, meg borra valtoztatta a vizet, azt csinalja utanna. Ja nem tudja, hat akkor ez a Cameron egy kokler…” nagyon nagy duma :-D

 40. Reggie: ha az enyim jött volna ki, a Golde Globes akkor sem ér semmit, az népszerűségi díj (lefizetett), ezt a Heroes meg Prison Break sorozatoknál pl nagyon bebizonyították, a filmeknél sem jobbak. Ellenben az Oscar a nézettség miatt van évek óta bajban, ezen elmélkedtem, hogy minőséget akarnak díjazni, de népszerűek is akarnak újra lenni, így nehéz helyzetben vannak, hiszen most nagyon nagyon akarja ezt a közönség. Én nem fogom lerúgni a tévét, ha Avatar nyer, tök érthető döntés lesz, a Farkasokkal táncoló is hazavitt 7-et hasonló sztorival.

 41. Jako: ha az arányokon múlna, akkor a Paranormal Activity valószínűleg örökre verhetetlen maradna: 15 000 dollárból 123 millió dollár, ez több mint nyolcezerszerese a büdzsének. Az Avatarnak a bevétele kb. kilencszerese a büdzsének. Puff.
  Amúgy véleményem szerint:
  Legjobb rendező: James Cameron (Facsipesz látványorgia)
  Legjobb film: Becstelen Brigantyk (Összetett storyfenomén)
  Legjobb hang: Maya Gold és az Egyszemű Kígyó (felirattal)
  Legjobb smink: Szájaskodók, avagy Maria Geronazzo élete

 42. “Perszehogy az első az Avatar. Kurvára drága ám a 3d-s jegy!”
  Ezt a véleményt vagy százszor olvastam mostanában. Ezek után kérdem én, hogy a marhára szolid(!) 1300 forintos mozijegyhez képest az 1500-as IMAX 3D jegy az mennyire rettenetesen drága? Ha jól hallottam odakint a premierfilmek 3D-vel vagy anélkül is majd’ a duplájába kerülnek, mint a régebbi filmek.

 43. Adják a rendezőit Bigelownak, a legjobb filmet meg az Avatarnak, vagy fordítva, és akkor a kecskét meg a káposztát is megehetjük. Egyébként sem értem miért képtelenek általában az oscaron kettéválasztani ezt a két kategóriát. Mondjuk én örülnék egy Tarantino díjnak is, de hát az akadémia ígyis-úgyis szarni fog sajnos a fejére idén is. Talán a legjobb eredeti forgatókönyvet megkapja, de olyanja meg már van.

 44. Másrészről meg az Oscar már amúgy is régóta egy vicc nagyjából, szóval ha az Avatar nyerne az még egy elég jó döntés lenne az utóbbi évekhez képest.

 45. Sandor8206 nálad a pont! Egyedül a Hurt lockerrel nem értek egyet. A sniperes rész volt benne nagyon királyul megcsinálva, ott rendesen megizzadt a tenyerem. SPOILER Plusz pont járt még azért, hogy minden ismertebb színészt kinyírtak benne sec-perc alatt.
  A rendező + legjobb film együttes odaítélése kapcsán megemlíteném a Tégla esetét. A film még nézhető volt de, hogy Martin Scorsese egy másik film tollával ékeskedve besöpörte az oscart azért elég érdekes. Ha itt tartunk akkor az Avatart se marasztaljuk el a nem “eredeti” történet miatt. Tudom, hogy ez nagyon demagóg de van benne igazság.

 46. prodigy107 a Hurt lockert (sztem se kapja) azért írtam, mert minden kritikusi díjat besöpört szinte, szóval esélyes, de ez meg az Oscar szóval az Avatar nyer :-)

 47. “Cameron is mert ráirányította a figyelmet korunk legfontosabb problémájára a környezetvédelmre. ”

  Csak az ilyen kijelentésekkel lehet a világból kiüldözni:D Komolyan gondolja aki ezt leírja? Vagy csak szimplán zrikálni akarja a népet?

 48. Az valóban igaz hogy ha népszerűséget akarnak növelni akkor tényleg azt kell díjazni ami a tömegnek és a legtöbb embernek bejön. Cameron filmjei ebből a szempontból verhetelenek, nagyon jó tömegszórakoztatók, mindenki számára érthetők és élvezhetők, kellően egyszerűek, de attól még meg lennék lepve ha a technikai díjakon kívül nyerne bármit is.
  Bár arra kiváncsi lennék hogy ezeket a szempontokat az Akadémi tagjai mennyire veszik figyelembe amikor szavanak egyénileg.
  Mert azért mondjuk egy Scorsese -hez képest MŰVÉSZETILEG nem nagyon ér fel. Olyan mint Bay, csak nem ereszkedik le dedós szintre.

 49. bbarbi89: ugye csak költői volt?:D

  egyébként én baromi szkeptikus vagyok ezzel az Oscar vs pénz/nempénz dologgal kapcsolatban, mert igaz h tavaly a Slummdog, előtte a NoCountry is aratott, de nem biztos h a TDK idézőjelbe vett oscar-buktáját ennyire egyértelműen át lehetne vinni az Avatarra. magyarul: nem h irgalmatlan csilliárdokat hozott a pénz (a TDK meg azért messze nem ennyit), ráadásul kb állórajatból, ott van az a technikai frencsájz is és a főleg most nem elhanyagolható befolyás Cameron mögött. ergo én krvára nem csodálkoznék ha elvinne 1-2 szaftosabb díjat is.

  és az igazság az, bármennyire is tetszett az Avatar, amit Cameron letud művelni néha nyilatkozatokban (lásd GG), azazért hányadék tud lenni de nagyon.

 50. “A legjobb film: Becstelen Brigantyk”? Ezen vitatkoznék hisz a film legjobb része mégcsak nem is a Bringantikról szólt.
  Az idei év legjobb filmje az Avatar volt ez tény. Jópár embernek visszaadta a moziba vetett hitét. Köztük nekem is pedig Én havonta 1-2filmet megnézek moziba.

 51. “Az idei év legjobb filmje az Avatar volt ez tény”
  Vélemény. A tiéd. Kétszer kettő négy=tény.
  Attól hogy sokan szeretik vagy sokan azt mondják még nem feltétlenül van úgy. Minőség és mennyiség két külön fogalom.

  (a vallások erre a legtöbb példa, ha 1 millárd ember fogja neked azt mondani hogy egy piros bicikli fogja megváltani a lelked attól még nem lesz az tény.)

 52. “amit Cameron letud művelni néha nyilatkozatokban (lásd GG), azazért hányadék tud lenni de nagyon.”

  Pontosan mire gondolsz? Csak mert szerintem ő pont hogy mindig nagyon korrekt szokott lenni.

 53. “Ne keverjük a legnépszerűbb és a legjobb fogalmát.”

  Attól függ, mit nevezel legjobbnak. Amennyiben a cél a legnagyobb bevétel és a legnagyobb nézőszám elérése, úgy ebben a kategóriában igenis a legnépszerűbb = legjobb ;)

 54. Csak 1-2 hsz-nél láttam megemlítve a Hurt lockert, pedig közte és az Avatar között fog eldőlni a legjobb film ill. rendező kategória(sajnos a brigantyk nem nagyon tud(ott) beleszólni a dolgokba). Minden más nagy meglepetés lenne. A bombaszakértő tetszett, az Avatart még nem láttam. Szerintem az Egek ura is jó film, amúgy.

  Bocsi a kitérőért.

 55. Attól, h egy film sokba kerül, egyszerű a sztorija stb., még ugyanannyira vagy nagyobb mértékben lehet művészi mint egy olyan ami kevés pénzből lett összerakva és bonyolult a forgatókönyv. Igenis az Avatar a filmesek művészeti lehetőségeit növelte meg az alkalmazott rengeteg technikai újítással, nem beszélve arról hány filmrendező nyilatkozott pont ennek a filmnek a hatására arról, hogy ő is 3D-ben akarja az új filmjét leforgatni.

 56. Egy érdekesség: az Avatar bevételénél nincs beleszámolva a magasabb, 3D-s jegyár. A TDK-nál sem volt az IMAX. Csak szólok.

 57. Van akinek a becstelen brigantik tetszik, van akinek meg az Avatar….én ez utóbbiak közé tartozom. Nem mondom, hogy a brigantik nem jó film, de nekem kicsit már unalmas a sokadik “náci ölő” film.

 58. human:
  Azt a listát, amit írtam, az nem a boxofficemojo-n lévő lista, hanem azt én csináltam, én számolgattam ki minden egyes filmhez az értékeket. A lényege az volt, hogy a dollár inflációs adatait felhasználva a filmeket az egész világon összeszedett bevétel alapján rakja sorrendbe, sőt pluszban még ki lett egészitve azzal, hogy ha 3d-s jegyáron nézték volna azokat a filmeket, akkor idén mennyi volna a bevételük. Ilyet nem találsz a boxofficemojo-n. Csak azért szólok, mert azé volt vele munka, és direkt nektek csináltam, hogy így még több szempont alapján tudjuk értelmezni az Avatar bevételeit.

 59. “Amennyiben a cél a legnagyobb bevétel és a legnagyobb nézőszám elérése, úgy ebben a kategóriában igenis a legnépszerűbb = legjobb ;)”

  Erre csak annyit mondok hogy Twilight.

 60. Sok okos komment után:D Csak annyi hogy a Lucas képe nagyon nagy..és ha az avatar megkapja a legjobb filmért járó oscart, akkor pötit csalódok, mert tény hogy ütött, de volt nála sokkal jobb..

 61. “Ne feledjük, hogy tavaly a TDK jelölést sem kapott a legjobb filmért zajló harcban”

  ezt hívják objektivitásnak. még jó, hogy az akadémia szarik a hype-ra.

 62. igen, erről szól a poszt, gondolom végigolvastad, nem tudom miért pont ezt a részét emelted ki.

 63. Hát, ha triológia lesz belőle, akkor az első három helyen az Avatár lesz?

  KICSIT TALÁN OFF

  Ha az Oscarosoknak van egy kis esze, az Avatar max 4 díjat kap. Legjobb vizuális effektek, legjobb hang, legjobb hangvágás, legjobb vágás. Mert oké, igen vizuális mérföldkő, meg hú Pandora, de semmi több. Személy szerint én a Hurt lockernek vagy az Up in the airnek adnám a legjobb filmnek járó díjat. A Brigantyknak meg a forgatókönyvért, meg ott van Waltz ugye. Rendezésért meg nemtom. Én az oldscoolra szavazok. Rendes díszletek és nem green screen. Vagy Bigelow vagy Reitmann. Amúgy meg Tarantinonak nagy fekete pont a címért, és nem érdekel, hogy a filmben mindenki egy Becstelen Briganty! Ez baromság! Továbbá nagy fekete pont az előzetesért is, ami egy TELJESEN másik filmet jelzett elő, álá In Bruges!

 64. Én is azon a véleményen vagyok, hogy jó volt az Avatar, de ennyire NEM volt jó! Sokkal nagyobb nyomot (és jó pár újra nézést, DVD megvevést stb.) hagyott bennem a Tarantino-féle Brigantyk. Persze, oké, hogy ízlések és pofonok, de számomra az Avatar nem váltott ki érzelmeket – kb. semmilyet – amit anno a Titanic mondjuk igen. Szóval számomra már nagyon unalmas az a hype, ami az Avatar körül megy. Bocsi a fanoknak.

 65. Voltak itt idén jó filmek, (ha nem is túl sok)

  -Hangover mert vígjátékból nagyon nehéz manapság olyat csinálni, hogy ne unja az ember.

  -Up! mert a maga nemében a pixar is különlegeset alkotott, azt hiszem az a “mese” sok emberben megmozgatott valamit.

  -D9 azért mert abból a kis költségvetésből kihoztak egy olyan filmet ami élvezhető, elgondolkodtató, egy akár elécsépeltnek mondható témát más fényből világítottak meg és ez tök jó, és nem utolsó szempont hogy többszörnézős.

  -Brigantyk mert tarantino beújított de azért hozta a formáját amibe annyian szerelmesek vagyunk. Újat is adott, de az az alkotó sem hiányzott amiért szeretjük.

  -Avatar, mert Cameron bácsi olyan monumentális dolgott rakott le megint az asztalra, ami vízválasztó a filmiparban.

  Lehetne még sorolni, de az Avatar kivételével elég vékony a mesgye. Az Avatarnak kapni kell oszkárt, és nem technikait. A különlegesség miatt.

 66. Egy dolog miatt örülök ennek a sikernek, nagyon,(azon kívül, hogy egy jó film,)talán ez első olyan populáris film…

  ahol a kollektív tudat, legyőzi a profitot…

  ha születnek még ilyen filmek, akkor talán, rájönnek, arra, hogy nem a profit a lényeg…

  bár a filmből, csúnyán profitáltak (de a mondanivaló miatt, mi is)…

 67. Vízválasztó… tudnám mire alapozza ezt a butaságot sok ember…
  Az új orosz montázs elméletek azok vízválasztóak voltak, de az avatarban semmi sincs ami igazolná ezt a nagyon sokak által elhangzott kijelentést…
  Csak mert 3d és mert sok pénzt hoz nem lesz az…

 68. Egy kis érdekesség egy hozzászólótól, egy másik filmes fórumról.

  “Azt se felejtsük el, hogy pl. az első Star Wars idejében közel sem volt ennyi mozi a világon, mint ma. Sőt, nem délelőtt 10-től kezdték nyomni futószalagon este 10-ig a filmeket. Szóval az sem sokat jelent, hogy akkoriban többször nézték az emberek. Ma bemegy valaki egy plázába, azt csókolom.

  Az avatárnak megvan az az előnye, hogy otthon nem tudja visszaadni a 3D-s élményt, ezért megéri megnézni normál 3d-s moziban vagy IMAX teremben.”

 69. Saus: butaság? Pont, hogy te beszélsz butaságokat.
  Ha nem vagy képben nézd meg a making of vidiket. Fusion camera, virtual camera, olyan szintű mo-cap, ami eddig elképzelhetetlen lett volna. Nem véltelenül akarja sok nagy rendező ezzel a technikával forgatni a következő filmjét. Az Avatar igenis mérföldkő.

 70. Reggie
  A technikai újítástól semmi se lesz mérföldkő, attól lesz valami az hogy azt hogyan használják fel hogy tud e újat mutatni e azzal a technikával újfajta történetmesélés valami plusz és az avatar semmi ilyesmit nem tud felmutatni nagyon szép de ez azért még édes kevés…

 71. „ahol a kollektív tudat, legyőzi a profitot…
  ha születnek még ilyen filmek, akkor talán, rájönnek, arra, hogy nem a profit a lényeg…
  bár a filmből, csúnyán profitáltak (de a mondanivaló miatt, mi is)…

  Már bocs, de nagyon megnevetettél :D
  kollektív tudat legyőzi a profitot ??? ezt kifejtenéd ??
  És arról írsz hogy rájönnek az emberek hogy nem a profit a lényeg egy olyan cikknél ami a rekordbevételről szól ???! ember te nagyon el vagy tévedve…
  És abban meg marhára biztos lehetsz hogy ez a pénz nem az őserdők védelmére fog menni

 72. Csak szamok, az elkotelezettsegemet ugyis mindenki sejti.

  A boxoffice mojo-nal nagyon zavart, hogy a adjusted gross csak domestic-re van meg. Azaz magyarul az inflacioval kiiagzitott arbevetel csak USA-beli resze van meg. A worldwide hianyzik, pedig az Avatar 70% nem USA-ban kaszal….Ennek egyszeru oka hogy jopar regi filmhez nincs ertekelheto worldwide adat. Ezeket egyszeruen vettem 50%-ra (azaz USA es worldwide ugyanannyi). Szerencsere Star Wars -ra(1977) megvan a pontos adat….Namost ezeket kiszamolva az Avatar jelenleg a 7-ik, bezony…1.9 mrd USD-al (tajekoztatasul Star Wars inflacioval kiigazitva 2.2 mrd USD)….tehat mingyar megcsípi…ami nagyon szep teljesitmeny a mai letoltogetos vilagban.

  Ezutan megneztem a penz nelkuli oldalt is…azaz hanyan lattak az adott filmet, a fentivel egyezo a problema….szinte minden regi filmre csak az USA-beli adat hozzaferheto. A penzbeveteli aranyokkal szamoltam ki a vilag adatot, ez eleg pontos. Ez alapjan az Avatar a 7-ik UJRA.

  No ezt emessze meg mindenki.

 73. Láttad a filmet Saus, vagy csak nézted?
  de egy biztos, hogy tuti nem érted…
  A filmben a kollektív tudat győz a profit felett…
  Az idióta emberek a szar ércért mentek le (=profit), nem vették észre amit valószínű te se, hogy Pandorán, minden szimbiózisban van egymással, a bolygót úgy mond átjárja a kollektív tudat…
  és mi lett a film vége?
  az hogy Pandora(=tudat) nyert , a profit ellenében…

  ennél egyszerűbben lehet már nem tudom leírni…

  Nem a posztot kommenteltem… hanem a filmet, és annak sikerét…
  A bevételt mire költik leszarom… de mondjuk rajtad kívül lehet, hogy valaki megértette, a lényeget… és nem akadtak le az usb kapcsolaton, meg a 3dén…

  Mi azért profitáltunk, mert a ducskók fele, úgy jön ki a moziból, hogy talán nem fogja hátba szúrni a másikat, szaros 20 buznyákért…

  már akinek leesik…

  de neked se esett le, sajnálom… te élj együtt az usb kapcsolattal…de inkább vedd le a 3dés szemüveged, és nyisd ki a szemed…

  lehet nem én mozizok… hanem csak te nem érted, a lényeget, és ezért mérföldkő…

 74. Szerintem te nem értetted a lényeget. Nem a cég meg a profit a rossz hanem akik az olcsóbb terméket veszik a hipermarketben. De mielőtt ellenkeznél olvasd el erről mit írtam kommentbe bővebben a filmhez, talán akkor megérted azt a részét is amit nem toltak az arcodba a filmben.

 75. Az alltime-os osszehasonlitasok azert foloslegesek az Avatar-nal, mert nagyjabol 6 hete megy a mozikban, ha mar hasonlitgattok, akkor az akkori filmek 6 hetes adatahoz kellene hasonlitani.
  Masik megjegyzes pedig az, hogy amig egy idoben a mozin kivul nemigen letezett mas mod filmek megnezesere (esetleg a VHS, nade ugye tudjuk…), addig manapsag mar mindenki warezol, es otthon nezi a filmeket akar kozel mozis elmenyt elerve. Na ezt tudta az Avatar atlepni, es tudott meglehetosen nagy bevetelre szert tenni, es ha masert nem is, de ezert elismerest erdemel, sztem.

 76. Akik megelégszenek a kamerás felvétellel és annak a minőségével, azok nagy része úgyse ment volna el moziba ha nincs kamerás verzió. Vagyis ezeket nem érdemes belevenni a számításba.

  Amíg nem volt torrent meg vhs addig volt más: színház, búcsú, cirkusz stb ahol el tudták szórakozni az emberek a pénzüket, és igy a mozi versenytársa volt. Hagyjuk már ezt a nem volt más mód maszlagot, vagy akkor legalább körültekintően (értsd: minden oldalról megvizsgálva) tegyük.

 77. “Amíg nem volt torrent meg vhs addig volt más: színház, búcsú, cirkusz stb ” Azt te sem gondolod komolyan, hogy a szinhaz meg a mozi ugyanazt azt a reteget mozgatta meg :),a bucsu meg a cirkusz mint pelda, meg meg nagyobb okorseg. Szoval sztem pl az autos moziknak, mint olcso szorakozas nemigen volt vetelytarsa, tehat az ott vetitett filmeket igen sokan megneztek, mig manapsag mar az is gondot okoz sokaknak, hogy az otthonjukbol kimuzduljanak, foleg ha ingyen megnezhetik a mozikban vetitett filmeket…

 78. Hamar dijak es hasonlitgatasok akkor Star Wars (1978) as oscar eredmenyek:
  1. Best Art Direction-Set Decoration
  2. Best Costume Design
  3. Best Effects, Visual Effects
  4. Best Film Editing
  5. Best Music, Original Score
  6. Best Sound

  jeloltek de nem kapta meg:
  1. Best Actor in a Supporting Role
  2. Best Director
  3. Best Picture
  4. Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen

  Namost ez alapjan azt gondolom, hogy Cameron fo celja nem oscar eso volt….azt letudta a Titanic-nal.Nomeg a Star Wars szemere sem vetik, hogy nem kapta meg mondjuk a legjobb rendezo…stb dijat. Kivancsi lennek annak idejen hanyan fanyalogtak, hogy ez milyen vicces sztori man, s hol a melyseg….akkor inkabb mar az American Grafitti na az igen…hehe

  En orulok, hogy Cameron vette a faradtsagot es megcsinalta, oromteli perceket szerzett vele. Soha egy pillanatig nem gondoltam, hogy a film melysege lesz az erenye…akkor mar inkabb nezzunk europai/koreai/brazil…stb filmeket.

 79. “Azt te sem gondolod komolyan, hogy a szinhaz meg a mozi ugyanazt azt a reteget mozgatta meg :),a bucsu meg a cirkusz mint pelda, meg meg nagyobb okorseg”

  A mozi egy szórakozási lehetőség, és ha megnézed az egyik legolcsóbb. Régen más fajta szórakozásra is volt lehetőségük és igényük az embereknek. Sokan nem feltétlenül egy filmet akarnak megnézni hanem csinálni valamit, és a legegyszerűbb módja ha elmennek moziba. Főként 30 fölött ez a jellemző. (pl: Unatkozom, csináljunk valamit – Menjünk moziba, úgyis régen voltunk- Adnak valami jót? — Na elég sok helyen ez így zajlik, csak az a réteg nem feltétlenül a filmbuzit látogatja.)

  Azt feltételezni hogy a mozinak csak a letöltés a vetélytársa, mert csak azzal rokonértékű, a szórakoztatás más fajtái nem veszélyeztetik-na az ökörség.

  “mig manapsag mar az is gondot okoz sokaknak, hogy az otthonjukbol kimuzduljanak, foleg ha ingyen megnezhetik a mozikban vetitett filmeket…”

  Az igénytelenség és tunyaság ellen nem lehet mit tenni. Aki igényes az nem tölt le kamerás filmet, hanem megvárja a rendes verziót ha már nem tud valamilyen okból kifolyólag moziba menni. Szóval a Cam-os réteg a moziforgalmazás szempontjából olyan mintha nem is létezne, mert nem fizetne/nem tudna fizetni semmiképp se a moziért.

 80. Saus, “…Vízválasztó… tudnám mire alapozza ezt a butaságot sok ember…” nagyon egyszerű, nézd meg a vízválasztó fogalmát értelmező kéziszótárban és figyeld meg mennyi 3D-s film volt eddig és mennyi lesz majd ezután, tökéletesen használható rá ez a kifejezés.

 81. Jah tenyleg ha mar George Lucas-rol van szo:
  Neki nagyon tetszett…sot mar a megjelenese elott
  ugy saccolta, hogy ez egy Star Wars szintu dolog lesz.

  October 20 2009:
  George Lucas has said that James Cameron’s Avatar has the potential to top Star Wars.

  January 18 2010:
  “I liked it. I make movies like that, [so], I can appreciate what [James Cameron] went through to do it,” George Lucas told…

  Szoval George orul a film sikerenek es tetszett neki.
  Ezzel en is igy vagyok. Nem is ertem ez masoknak miert faj?

 82. J. Cameron nagyot alkotott, és simán megérdemli a sikert, meg a rekord bevételt. Újat teremtett, és az újra mindig vevők az emberek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.