Vége a Miramaxnak

A Disney, aki a 90-es években vette meg az 1979-ben indított stúdiót, ma lehúzta a rolót a Miramaxnál. Olyan neveket köszönhetünk nekik, mint Tarantino és Kevin Smith, szóval egy képzeletbeli könycseppet morzsoljunk el, mert hát tényleg végük.

A 2005-ben kivált Weinstein tesók még nyomják a bizniszt saját néven.

Kevin Smith pedig így reagált.

human
írta
2010. 01. 29. 06:43
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Vége a Miramaxnak” bejegyzéshez

  1. Sajnálom a céget mert be mertek vállalni olyan kis költségvetésű filmeket is mint pl a Good Will Hunting. Az előreláthatólag kevés nézőszám miatt nem sokan tettek volna így. Sokszor bejött nekik, az Oscar díjak is ezt bizonyítják.

  2. Pont a Weinstein-ek távozásával ment el onnan egy rakás potenciálisan hasznos ember (filmes és háttér egyaránt), hiszen a tesók az új/saját céget nem akarták a nulláról gründolni, szóval ez nem igazán meglepő.
    Azt viszont sosem értettem, hogy amikor független műhelyeket magukba olvasztanak a nagy stúdiók, mert az indie-piac is kecsegteti őket, miért hiszik azt, hogy a csoda majd ezúttal tovább tart három napnál.
    A Disney most pénzt takarít meg, a többiek meg örülnek, hogy egy konkurenssel kevesebb, így több marad nekik a piacból.

  3. Én is szerettem a Miramax-ot, egy-két kivételtől eltekintve, ha megláttam a Miramax logót a film elején már tudtam, hogy jó lesz. :)

  4. hát ez tényleg szomorú, nekem már maga a stúdió garanciát jelentett arra, hogy egy átlagosnál jobb filmet fogok látni…

  5. Úh ez most megrázott :(

    Az utóbbi évekből gondoljunk csak (a teljesség igénye nélkül) a Doubt, Happy-Go-Lucky, Gone Baby Gone, The Queen, Cinderella Man és a 2007-es évből a két instant klasszikussá vált mozijaira: No Country for Old Men és There Will Be Blood. Viszont így is csak a nagyon közeli múltat említettem. Szomorú hír!

  6. Még most sem fogom fel, de ez van bele kell törődni, viszont sosem felejtem el a Miramax logót, ami a film elején garantáltan a jó szórakozás védjegye volt!

  7. hé, emberek! nem halt meg senki!
    igaz, ez egyfajta garancia volt sokunknak, de azért ezt gyászolni és ezen idegeskedni felesleges (hacsak nem volt benne anyagi érdekeltségetek, akkor visszaszívom :D)

    ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek többé olyan filmek, amilyeneket a Miramax forgalmazott, csak máshonnan fognak majd visszaköszönni az ismerős nevek.
    igaz, hogy egyre kevesebb a jó film, de szerintem nem az ilyenek miatt…

    kevin smith meg még mindig kurvajófej ;P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.