A DC és a WB téteket emel: Superman

Mint tudjuk, főként a Marvel hősök kiskirálykodnak a vásznon (idén Iron Man), a Dc Univerzum viszont nem jól vette az új évezred akadályát. Ez alól kivételt képez Batman, aki elég sikeres tudott Christopher Nolan keze által. Nos ez feltűnt a stúdiónak is, így bizony őt képzelik el.. valaminek a filmnél. Nem rendezőnek (egyelőre), csak egy olyasvalakinek, talán executive producernek, aki jó irányba tereli az egész projektet. Kiválasztja a forgatókönyvet, rendezőt, ilyesmi, legalábbis szerintem ez hasonlót jelenthet.

Az egészre amúgy azért van szükség, mert 2013-ban lejárnak a jogok (a DC-nek is), és az eredeti tulaj leszármazottaira szállnak vissza. Ez két okból problémás, ha a karaktert ezután használni akarja bárki, akkor velük kell megegyeznie, másrészt pedig ha addig nem készül új film, akkor kárigényt nyújthatnak be a stúdió felé, az el nem készült film esetleges haszonjára hivatkozva. Vagy valami ilyesmi. Szóval ég a talaj a Warner Brothers lába alatt, na meg ha már készül film, akkor jó lenne ha sikerre vinnék.

A Mark Millar-féle megoldásról egy szó sincs, meglepő lenne, ha azt az utat választanák.

Viszont ha már Nolan és Superman, akkor teljesen a kezünk a bilibe lóg esetként: The Dark Knight Returns! Erre semmi nem utal, ne emlegessétek “úgy hallottam” módon. Mekkora húzás lenne, ha az egyik legjobb Batman történettel hoznák vissza Supermant? Ugye szerepel is benne, sőt, összecsapnak. Nyilván az eddigi Batman út nem ide vezet, hanem a hihető ellenfelekhez, szóval még az átlagnál is nagyobb álmodozás ez itt most, de de.

human
írta
2010. 02. 10. 06:46
megjelenés
36
hozzászolás


36 hozzászólás a “A DC és a WB téteket emel: Superman” bejegyzéshez

 1. Gyenge film (bár évente 1x nézhető)…. jó folytatás.
  Lehet a témához komolyan is hozzányúlni. Láttunk már példát jósokat.2013ig van egy kevés idő.

 2. Imádom Nolan- t, de nem kéne feltétlenül a “reális” vonalat erősíteni. Superman esetében legalábbis. Szerintem a Grant Morrison féle “All Star Superman” vonalon lehetne a legjobban megcsavarni a dolgot. Ajánlom mindenkinek, mégha nem is rajong az acélemberért. Az a 12 részes story zseniális. Pont szembe megy mindenféle trenddel és eszméletlenb jó ötletek vannak benne.

 3. Azért Én megnéznék egy Nolan által rendezett Superman vs. Batman produkciót. Elég jól össze tudná rakni.

  De amúgy idézzétek fel az I am Legend című film egyik jelenetét amikor nappal Will Smith tevékenykedik a kihalt Times Squeren a kutyával. Ott az egyik épület oldalán egy promó plakát befigyel a Superman VS. Batmanről, hogy coming soon..:) Az a film meg valamikor 2012 fele sci-fiskedett…jót mosolyognék rajta ha bejönne…:)

 4. Nem tudom, mit kell azért ennyire sza*akodni az új Supermannel, hisz nincs vele nagyon gond sztem, CSAK végre valami normális ellenfél és nagy csihi-puhi, ne csak Luthor hülyéskedései legyenek, sztem ennyi bőven elég.
  Nolna azért garancia lenne a sikerre, de nem kell itt túlbonyolítani a dolgokat. Nincs itt olyan nagy baj, nem a koncepcióval volt a baj (Régi C. Reeve filmek folytatása), hanem a filmmel, attól hogy a Returns nem lett annyira nagy siker? Istenem, behoznák pl: Metallot vagy Doomsdayt és epic harc Metropolisban, melynél a fél város “elesik”, lenne itt bevétel lsd: Transformers.

 5. Ekoz, hidd el a stúdiónál a legeslegutolsó szempont, hogy egy film jó legyen. Zsozsó a lényeg.
  A comic-filmeknél meg nem tudom, amúgy is milyen minőséget vársz el? A gyengék s*arok, a jobbak meg jó iparos munkák, ennyi.

 6. Én is egy olyan Superman-t néznék már szívesen, ahol valami igazi brutál, szintén szuperképességű főgenyóval kell megküzdenie, lerombolva a fél világot. Lehet idegen lény is, de lehet tényleg Metallo, vagy bárki, csak már ne Luthor. Az már kicsit uncsi.
  A másik a Batman vs. Superman lenne, amiért rohannék moziba. Na mindegy, addig álmodozzunk…

 7. “A comic-filmeknél meg nem tudom, amúgy is milyen minőséget vársz el? A gyengék s*arok, a jobbak meg jó iparos munkák, ennyi.”

  A The Dark Knight kicsit több mint iparos munka. Szerintem az egy jó film és bevételt is hozott rendesen,

 8. Hát azé a TDK sem a legtökéletesebb film, jócskán lehet benne találni érdekes dolgokat, ami nem nagyon akar beleilleni a hiperrealisztikumban. Ráadásul a képregények is sokkalta jobb alapanyagot kínáltak. Lehet, hogy Nolannak a Superman jobban fog ízleni.

 9. Egyetértek a nagy ellenség dologgal. Óriáshomárt, Godzillát bármit. A legjobb hogy mindíg Luthort hozzák fel mert szuperinteligencia vs szupererő. Node azt felejtik el mindíg hogy Superman is nagyin okos ám !!! szal ész és ütlegelés kell ide. pl: Brainiac vagy Darkseid.
  más: azt írtad h a karakter jogai visszaszálnak az eredeti tulaj leszármazottaira. Akkor most az egész Szuperman jog visszaszáll vagy csak a filmesítési jog? Mert Schusteréktől megvette anno a DC cakkumpak örökre a dolgokat tudtommal.

 10. Áh én el nem tudnám képzelni, Superman-t meg Batman-t egy filmben. Meg főleg, hogy egymás ellen, hát hiszen egy oldalon állnak. Igaz, hogy a bugyis arc nagyobb népszerűségnek örvend, de Batman meg a sötét lovag.
  Mi lenne ebből? Batman kriptonitpuskával lövöldözne? Mert máshogy nem tudná lenyomni, túl jóra lett megcsinálva a Szupercsávó, ahhoz, hogy másik hőssel egy filmbe tegyék, változtatni kellene a képességein, az meg megint elképzelhetetlen…

 11. A Superman Returns nekem tetszett, nem tudom miért fikázza mindenki. Pont az volt benn a jó, hogy adta a C. Reeve féle részek hangulatát.(Mondjuk hogy gyereke volt szupermennek, az a baromságok teteje) De tényleg, csak valami szuper ellenfél kellene neki és kész. A régiekbe is, Lex Luthor az 1.részben volt csak egyedül, a többiben már keményebb ellenfelek jöttek. :)

 12. Hát ideje lenne előkaparni Darkseidet, vagy Doomsdayt, vagy Lobot, meg még egy rakás cool ellenség jöhetne. A The Dark Knight Returns meg nem illik a mostani Nolan-féle filmekhez, se a Supermen Returnshoz, azzal az a baj. Szerintem abból nem mostanában lesz valami. Ha lesz.

 13. Lobo azért kábé jófiú de semmiképp se főellenség. A Returnsel pont az a baj h a C. Reeves féle feelinget visszahozta nagyjából szépek az effektek de amúgy semmi más. Hosszú, unalmas és semmi új. Moziban lekötött dvd-n már eluntam.

 14. A Luthor témához csak egy gondolat: “Ő még egy olyan karakter, aki részletes bemutatást érdemel. Ugyanis ahogy egy átlagos olvasót nem ragad meg Superman karaktere, sokszor ugyanúgy értetlenül áll az előtt, hogy ennek a mindenható cserkésznek miért is ez az arrogáns senki az ellenfele? Pedig Luthor tökéletesen működik, mint Superman ellentétpárja, márpedig általában ezen karakterek – az ellentétpárok – szoktak kapni főnemezisi szerepet. A mindig komor, rendet óvó Batmannek jutott a káoszt megtestesítő őrült bohóc, Joker; a dühét uralni próbáló Rozsomáknak ott van a vadállati Kardfogú; Pókember pedig a kívül-belül torz Venommal van megverve. És Superman?
  Nos, ehhez a kérdéshez előbb azt kell tudni, mi is az, ami Supermant a regiment képessége ellenére is szerethetővé teszi. Ugyanis hősünk vágyik az emberi kapcsolatokra, az emberek életére. Nála Clark Kent nemcsak egy álca – bár tény és való, hogy előszeretettel játszik rá –, mint Batmannek a Bruce Wayne alteregója. Clark egyik legfőbb vágya, hogy ne az élő atombombát lássák benne, hanem az embert, és hogy a személyéért kedveljék, ne pedig a szuperképességeiért. Egy idegen bolygó szülötte, aki otthont szeretne magának, és ezért ember akar lenni – egy a sok közül. Úgy, hogy hatalma által nem az emberek hétköznapi életére rendeltetett. Superman gyengesége így hát pont abból ered, ami az erejét jelenti. Többé teszi őt, mint egy ember, holott ő nem akarja elveszíteni embertársaival a kapcsolatot. Ehhez persze még hozzájön a roppant kötelességtudata, ami arra kényszeríti, hogy csapott-papot otthagyjon egy randit, amint egy embertársát veszély fenyegeti. Ez nem kis gondot jelent a kapcsolatok kiépítésénél, pedig a kötelességtudata éppen az emberek iránti együttérzésből fakad. Nocsak, a faék-egyszerű karakter rögtön az ellentmondások tárházává vált, nem igaz?” Nihil

 15. BATMAN vs. SUPERMAN

  Christian Bale vs. Brandon Routh

  Rendezte: Christopher Nolan

  További szereplők:Michael Caine(Alfred)
  Kate Bosworth (Lois Lane)
  Lex Luthor (Kevin Spacey)
  Johnny Depp (Riddle-Rébusz)

  Nagyon megnézném….Szerintem más is.

 16. Ja igen és akkor Luthor: ( bocs kimaradt)
  Ezzel szemben Luthornak életcélja az a sors, amire Supermant a képességei predesztinálnák: a magányos, rideg istenként akarja látni magát, aki tölgyként emelkedik az emberek hangyaraja fölé. Luthor azonban nem rendelkezik semmilyen szupererővel, amit kénytelen pótolni pallérozott elméjével, találmányaival, erőforrásaival. Visszatérő vita, hogy kinek melyik Luthor tetszik jobban: az őrült tudós vagy a gonosz iparmágnás? Pedig ez egy másodlagos tényező: Luthor elsősorban megalomán. Minden más csak ezután következik. Ugyanakkor hiába zseniális – zseniálisabb, mint az amúgy szintén emberfeletti intelligencia birtokában lévő Superman –, belőle hiányzik az a bölcsesség, ami az ügyefogyott Clark Kent sajátja. Superman egy emberfeletti lény, aki embernek akarja látni magát; Luthor egy ember, aki mindenki más fölé akarja emelni magát. Ez az, ami kiengesztelhetetlen ellenségekké teszi őket.

 17. A Lee Bermejo, Brian Azzarello páros Lex Luthor: Man of Steelje az egyik legjobb Superman képregény szerintem. A Dark Knight-es Jokerről is nagyon ász képregényt hoztak össze. Bár, állítólag az a képregény régebbi a Dark Knightnél.
  Miért is baj az hogy, A Returns a Reeve féle filmekre hajaz? A John Williams főcímzene, meg egész feeling nélkül el se tudnám képzelni az Acélembert.

 18. A Lex Luthor : Man of steelt még nem olvastam, de csak jót hallottam róla, a Joker nemtetszett annyira, de nem votl szar csak valahogy nem fogott meg. Amúgy abban Joker tiszta Heath Ledger szal a TDK után van sztem. Nekem nem az a bajom h a Returns a C. Reeve-esekre hajaz hanem hogy azonkívül semmi mást nem csinál és azt se túl izgalmasan.

 19. Balakin: a Joker- a TDK előtt már megcsinálták, csak a kiadó visszatartotta picit, hogy a film után jobban fogyjon a képregény.

 20. A youtube.on fent van egy videó Superman vs. Doomsday néven, aki teheti nézze meg. Számomra egyértelművé vált mikor megnéztem, hogy ide bizony komoly ellenfelet kell behozni, ha nem is azonnal ezt a Doomsday-t, de mindenképp valami méltó ellenfelet. Szerintem az első Superman-ben azért csalódtak sokan (köztük én is), mert lévén Superman-ről van szó, valami hatalmas nagy gyakást szerettek volna látni, amiben mint ahogy már írták páran, a fél város romba dől…stb. Ez mind Superman része, szerintem hozzátartozik, ha már őt nézem, lássak lerombolt metropoliszt, epikus vérre menő csatát, természetesen azért egy színvonalas történettel megspékelve. Ehelyett kaptam egy Luthort, akinek igazából súlya sem volt Superman mellett. Más filmekben más felvezetéssel ütős ellenfél, és karakter lehetett volna, de Superman mellé több kell, mint egy kopasz és gonosz iparmágnás. (na jó, kopasz, gonosz, és nagyon okos iparmágnás) Ráadásul a Superman Returns-ben nem is volt olyan sok “harc”/effekt, pedig ha valahol elvárja az ember, az itt van.

 21. Ebből a hírből még kár azt levonni, h milyen jó Superman filmet hoznak majd össze. Akármilyen közel is áll majd a produkcióhoz Nolan (ami csak jót tehet a filmnek de…), akkor se ő rendezi és ez a lényeg.

 22. hát én ebben a Batman vs. Superman kérdéskörben irgalmatlan fantáziát látok – természetesen nolan-i közreműködéssel, leginkább rendezőként. mindattól függetlenül, h bilibe lóg a kezünk, azért érdeme róla elgondolkodni. ha csak tartaná a színvonalat Nolan, már önmagában a két név együtt, ad egy olyan plusz potenciált, ami simán hozhatja a Batman-Joker nézettséget. nem mellesleg baromi kíváncsi lennék egy picit árnyaltabb Superman karakterre is. csak egyet tudok érteni Scud kollega eszmefuttatásával, nem kell feltétlen a Superman univerzumot kisiskolás szinten tartani. és ha már egy komolyabb környezetbe helyezzük, akkor Batmannal együtt óriási boom lehetne ez a párosítás.

 23. Minden bizonnyal nem lenne rossz ha végre egy olyan komolyabban és terjedelmesebb megvalósításban láthatnánk Supermant amint mondjuk vmeik nagy ellenfelével legyaluljék ami az utjukba kerül. Lehetne ötleteket meriteni például a rajzfilmekből, olyan tekintetben h azokat kicsit kíbővíteni, meg persze megfelelő képi megjelenítéssel megspékelni. A Returns-ban az a kevés rész ami “olyan Superman erődemonstráló rész” volt az ütött, amugy sztem kicsit lagymatag volt.
  Egy jó történet és főellenség megfelelő történetbe ültetve simán hozhátna a TDK szintű adatokat, Supermannek is van akkora rajongó tábora, hype meg ugyis csak segitene ezen.

 24. Ma véletleül a Cartoon Network-re hajtottam a tv-t, és épp egy Batman rajzfilm ment. Az a mese akkora agylefagyaztos volt, hogy nem igaz. Volt benne valami Music Maister, vagy mi, aki énekelt mindig, és az egész valamiféle musical szerűség volt. Tényleg létezik a Batman képregényekben ilyen ellenség?
  Elgondolkoztam, hogy ebből Nolan mit hozna ki, de szerintem nagyon vakarná a fejét.

 25. kchris, ezt bizony jól eltaláltad, Johnny Depp meg Kevin Spacey egy filmben, az nagyon durva lenne.
  Nagyjából ez a film vinne minden Oscar-t az adott évben.

 26. Én a Returns-t is szerettem bizonyos részt, csak a vége volt egy kicsit gáz.. viszont, hogy miért pihentetnek egy ekkora franchise-t ennyi ideig sose értettem. Pedig ebbe aztán rengeteg pénz van. Én csak drukkolni tudok egy új Superman filmnek.

 27. Ernseto: Az a Batman: Brave and the bold volt és gyerekeknek készült kifejezetten. Amúgy Music maister hangja Neil Patrick Harris és gyerekrajzfilmhez képest szerintem elég jópofa epizód lett, már ha bírja valaki az éneklést.

 28. robi: azért kell pihentetni, mert hatalmas sikerre gyúrtak ami nem jött, így nem játszhattak azzal hogy végképp elkoptatták a nevet, mindenképp valami új módon kell folytatni.

 29. Ha már új Superman, akkor Tom Welling.
  Lehet, hogy sokan most lefognak hurrogni, de nekem az eddigi Superman karakterek közül Tom Wellingé tetszik a legjobban.
  Kicsit darkosabb is, mint a többi, de azért megmaradt a régi vonal is.
  Na jó az a “Lex Luthor superman gyerekkori barátja” dolog kissé sántít nekem, de belefér.
  És most a 9. évadban visszatért Marta Kent is.
  És ne felejtsük el, hogy Clarknak még nincs ruhája, amit Marta vart meg neki…
  Tehát lehet, hogy ezzel akarják felvezetni az Igazi Supermant… (amit nagyon remélek)
  ÍÖrülnék neki, hogyha mozifilmben is láthatnám Wellinget, szerintem jól tudná hozni a Karaktert, vmi keményebb ellenféllel…
  Most darálom a Smallville-t, mert eddig sablonosnak tartottam (egy részt sem láttam belőle azelőtt…), de mióta láttam promot az Absolut Justice-ból, azóta teljesen rákattantaqm és rájöttem, hogy marha fasza sorozat. :D

 30. Bokesz én évek óta hűséges Smallville rajongó vagyok és egyáltalán nem rehurrogni foglak hanem megerősítelek. Én is szeretem a Welling féle karaktert. Sokat láthattuk és elég részletesen és mélyrehatóan ábrázolták a sorozatban ami nagyban segitene a filmbe átültetni igaz ennek lenne az a hátránya h aki nem látta a SV-t annak az nem jönne át igazaán. Nekem eleinte nem volt BR szimpi most sem az még igazából csak az elfogadható szinten van, CR óta aki nekme Superman az egyértleműen Welling, jó lenne a filmbe de sztem ennek kicsi az esélye. Bár ha az h egy ismeretlen színésszel akarták pont megprobálni és nem jött be annyira talán akkor most az volna a logikus h akkor az ismertel probálják meg.

 31. Szerintem logikus lenne Wllinget választani.
  Pont az általam elkezdett eszmefuttatás miatt is.
  Martha Kent visszatér a 9/21-ben, Supermannek még nincs ruhája, állítólag utolsó évad.
  Éppen eléggé bemutatták Clark Kewntet HOZ, HOGY VÉGRE mARTA MEGVARJA AZT A NYAVAJÁS RUHÁT ÉS ELKEZDJÉK EZZEL A sUPERMAN rEBOOT-OT.
  eLUTNÁM KÉPZELNI ÚGY, HOGY EGY SNITT EREJÉIG FELTŰNIK WELLING AZ UTOLSÓ RÉSZBEN, MINT sUPERMAN, ÉS VÉGE.
  aZTÁN JÖHET A NAGY FILM.
  sZERINTEM LOGIKUS LENNE, ÉS ÉRTHETŐ…

 32. ha Nolan berakná Supermant az új Batmanbe, akkor nálam a TDK-val véget is ért a Batman sztori…

 33. Nolan nem hülye…
  Nem azért építette teljesen újjá ilyenre a Batman világot, hogy aztán most egy karakterrel porigrombolja az egészet.
  Még akkorsem, ha az a karakter maga Superman…
  Azért is volt szó róla, hogyha lesz JLA film, akkor abban nem Bale fogja játszani Batmant, mert nem lenne hihető az ő Batman világa után…
  Nolan okos ember, tudja, hogy mit akar csinálni és azt is, hogy hogyan csinálja…
  én továbbra is tartom magam Wellinghez…

 34. “Super Man”-ből még nem készült igényes film. Sem a “miszter Schmacker!”-es 1., se a heavy-metal-Zodos 2., se a cyborgos-humoristás 3., se az atomökör 4., se a nyálvízeséses 5. film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.