Cameronnak nem feküdtek a régi Batman-filmek

A Tim Burton-féle mókák sem! Hát ilyet. Az MTV-n is intejúkat adott Cameron, ezúttal videó változatban érezhetjük a tanítást, kövessétek a linket ha mindet akarjátok látni. Ide azt emeltem ki, amiben a Nolan előtti Batman filmekről nyilatkozik, és mellesleg elmondja, hogy szívesen segít bárkinek, aki el akarja kerülni a 3D-vel azokat ahibákat amikkel ők szívtak sok évig.

human
írta
2010. 02. 18. 20:52
megjelenés
49
hozzászolás


49 hozzászólás a “Cameronnak nem feküdtek a régi Batman-filmek” bejegyzéshez

 1. az lehet :) de van olyan sejtésem, h neked se
  részemről az az egyetlen filmje amit nem szeretek;
  még nem néztem meg a videót csak reagáltam a címre

 2. Én sem vagyok oda a Tim B. által kreált denevéremberért… sorry. Mellesleg mekkora poén mindig előszedni Cameront és mondani valami lekicsinylőt róla, csak mert most újra a “kereszttűzben” van az Avatar miatt… és hát hogy mert ez az ember megint egy olyan filmet csinálni, ami sorra dönti a rekordokat.?

  Hát igen… ez nem is ember. Fúj!

 3. Leírom az első gondolatot, ami eszembe jut. Szebben nem tudom kifejezni.

  Ki ne sz*rja le, mit gondol? Csinált egy sikerfilmet és máris mindenki a seggét nyalja interjúkért, meg véleményekért? Hát ki ő, hogy megmondja melyik film jó és melyik nem? (Egy rendezőnek nem ez a dolga) Ráadásul ne olyan filmekről mondjon már ítéletet, ami teljesen nem az ő világa.

 4. amúgy meg mi köze hozzá és mit gondol ez kit érdekel?
  szerintem van ezer más téma amivel foglalkozhatna, mér pont ezzel kell…? amúgy meg a titanicnál még a 4. Batman is jobb.

 5. azért beszélnek vele, mert most ő a 3D mestere jelenleg, mivel szétszívta az utóbbi 10 évet a témával. Szerintem technológia kérdésekben simán releváns amit mond, akármit gondolok az avatarről mint filmről.

 6. “Ki ne sz*rja le, mit gondol? Csinált egy sikerfilmet és máris mindenki a seggét nyalja…”

  EGY sikerfilmet? :)

 7. Tim Burton Batmanjei remekművek a maguk sötét világával, a Titanic pedig egy remek film, nem hasonlítanám az aranymálnadíjas Batman 4-hez…

 8. A régi Batmanek nekem sem jönnek be, én elhiszem hogy filmes szemmel komor, meg sötét, meg húdejó, meg hogy a J.N. féle Joker hatalmas színészi alakítás, de nekem egyszerűen már akkor se jöttek be, amikor a technika nem nőtte még túl azokat a filmeket. Ez van. A titanicot meg divat utálni, csakúgy mint az avatart, csakúgy mint az alkonyatot is. ilyen világban élünk.

  Ja, és hogy ki nem sz*rja le, hogy mit gondol? Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt tesz és azt mond, amit szabad, tartja a mondás, de ettől függetlenül azt gondolod, amit akarsz, és ha van aki meghallgat (pl egy tv-stáb), akkor mondd el nekik nyugodtan. Lehet lesz akit nem érdekel, és lehet lesz akit igen, ezt majd a jövő eldönti, szvsz teljesen felesleges az ilyen reakció, ha téged nem érdekel, akkor az a te dolgod.

 9. Ogre… most őszintén… a seggnyalásért mégis ki tehető felelőssé? Nem hiszem, hogy Cameron ment “házalni” hogy (nyaljátok már egy kicsit a seggem naaa… csináltam egy sikerfilmet ennyi jár nekem!)

  Gondolkozz már!

  A Burton féle Batman-ekről meg mondott egy személyes véleményt, nem pedig egy abszolút kozmikus igazságot tett közkinccsé. Ehh.

 10. Ha valakit ez megnyugtat, akkor nekem Cameron korábbi filmjei nem jönnek be (az Abyss-t nem láttam), kivéve a Tru Lies.
  Egyébként valaki lenne olyan kedves, hogy leírná mi megy a videóban (ha már a nap egyik híre ez, nekem nem megy a perfect angol), mert nem hiszem hogy csak ugy leoltaná a Burton filmet, pláne hogy jön az Alice.

 11. ” Csinált egy sikerfilmet és máris mindenki a seggét nyalja interjúkért, meg véleményekért? ”

  nem egyet csinált, hanem alsó hangon négyet… de mondhatnánk úgy is, hogy az összes filmje siker volt.

  “Hát ki ő, hogy megmondja melyik film jó és melyik nem? (Egy rendezőnek nem ez a dolga)”

  de ha kérdezik tőle csak elmondhatja, hogy mit gondol, nem? :)

 12. Hát amit Cameron leművelt a filmiparban, gyakorlatilag azt olthatna le akit akarna :-) + elmondja, hogy az új betmenek jobbak mint a régiek, ami igaz is, nagy dolog.

 13. Nyugi már emberek. Take it easy. Csak megkérdezték töle mint pókember fantól, hogy mit vár a reboottól erre ő azt mondta, hogy bizakodik benne és sikerül olyan jól mint a Batman és e kapcsán merült fel, hogy neki nem tetszettek a régiek. valóban nem az a dolga, hogy megmondja, hogy melyik film jó és melyik nem, de könyörgöm azért mint emberként lehet véleménye egy filmről? Mert ennyi erővel bárkinek a filmbuzin, vagy az egész világon menyivel van több joga nem tetszését kinyilvánítani, mondjuk az ő filmjeiről? Ízlések és pofonok.

  Az egész interjú meg nem erről szólt ez kb.: 45 mp amit a Batmanről mondott.

 14. Nagyon úgy látszik, hogy jó nagy füst lett csinálva, a tűz pedig csa felpislákolt egy pillanatra.

  The Man Who Laughs:
  És Burton Batman-jét konkréttan megemlítette?
  Egyébként szó esik az Alice-ról? mert 3D fronton az a film lesz a legközelebbi, és nem is egy gagyi 3D-s alkotás lesz az.

 15. Hat itt egyezik az izlesunk Cameronnal, az elso Burton Batman film az egyetlen amit nezhetonek tartok.

 16. Tim Burton féle Batman filmeket Nolannal összehasonlítani hogy melyik a jobb. Hát gratulálok néha gondolkodni is kéne.

 17. Én Tim Burton Batmanjét tartom a legjobbnak.(Nem tudom azt mért nem szereti senki a Batman Visszatért, szerintem jobb mint az 1) Az a hangulat amit hoz, utánozhatatlan. De a Nolan féle…egy másik univerzum. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei. A Joel Schumacher filmje meg szóra se érdemes. 10éves fejjel szórakoztató volt nagyon…mai szemmel nem.

 18. Idegesít ez az ember… Egyszerűen van benne valami irritáló, tényleg nem akarok senkit megsérteni, csak egyszerűen szerintem nagy az arca. (szó se róla van mire, de valahogy…)

 19. Kiadhatja könyvként is, nem muszáj ilyen égi beszédeket mondani csak azért, mert ő megcsinálta már. Teremtett egy divatot tök jó. Szépen publikálja írásos formában és csókolom. Jó hogy nem már mindenki mehet az almighty mesterhez szóban kérdezni.

  Ez pedig nem beszólás, leszólás, csak kicsit uncsi, hogy mostanában minden hétre jut egy tanítás.

 20. Ropesszor: tudod mi idegesítő ebben az emberben? Hogy megpróbálja magát művésznek beállítani. Volt most megint egy nagy dobása, és majd megint kiabálhatja az Oscar-on (bár remélem, nem lesz rá alkalma), hogy “I am the King of the World”. Pedig ez a fickó csak egy egyszerű popcorn mozi gyártó nagyiparos, akinek mentségére írható, hogy van türelme 10 évig agyalni valamin.
  Ennél sokkal szimpatikusabb számomra Roland Emmerich, aki be is ismeri, hogy sz*rik az Oscar-ra, Ő a tömegeknek gyárt popcorn filmeket. Az Avatar semmivel sem különb film a ID4-nél vagy a 2012-nél, csak nagyobb volt a hype, és persze ott van a 3D. Na és? 10 év múlva erről a filmről sem fog senki már így beszélni, max. a technikai vonatkozásokban, mert elismerem, abban most csúcstartó.
  De ennyi.

 21. ezt te se gondolod komolyan, azért a 2012-nél ‘csak-csak’ jobb az avatar :D slowclub;
  és ő is csak a véleményét mondta el

 22. szerintem ne bonyolódjunk bele megint, hogy melyik jobb film, mert valakinek az egyik tetszik, valakinek a másik, esetleg mind a kettő, tehát nem lehet objektíven megítélni

 23. slowclub tudod mi az idegesítő, hogy egyáltalán egy mondtaba raktad Emerichel, sőt a filmjei egy mondtaba kerülnek betmennel (persze csak túlzás) de ez az ember, olyat rakott le az asztalra a filmjeiben ami “forradalmi” volt a filmezés terén a korában + a Titanic gyakorlatilag olyan film amiről csak szupergalaktikus módon lehet beszélni filmtörténelemben, régi betment leoltotta nagy dolog, a TDK is fityfene hozzáképest.
  Sajna nagyon sokan az alapján itélnek meg dolgokat, hogy nekik hogy teszik a dolog, racionális gondolkodás meg nyista.

 24. slowclub:
  Pont nemrég volt egy nyilatkozata, ahol mondta, hogy szeretné, ha a filmje Oscart kapta, mert a csapat megérdemelné, a rendezőit viszont kapja a volt felesége, neki már úgy is van pár.:) A globe után is visszafogott volt. Egyébként meg lehet arrogáns, másodszor is bemutatott mindenkinek, a kétkedőknek, vagy éppen a stúdiónak (ugye a Fox nem a teljes büdzsét fedezte saját forrásból, így a hírek szerint a nyereség is több fele osztódik). Vajon más rendező az ő sikereivel a háta mögött miket művelne?

  Hogy a hírhez is: mondott egy szubjektív véleményt, hogy neki melyik tetszik jobban, és ennyi (amivel speciel egyet is értek; pölö a Sötét Lovag rendezésben, színészekben, sztoriban, mindenben lilára pofozza a korábbi bőregeres próbálkozásokat. az is igaz, hogy mivel képregényfilm, így van, aki más feldolgozást várna, ők most koplalnak).

  Viszont úgy tűnik a Sony tényleg nagyon komolyan gondolja ezt a Pókember reboot dolgot. Ez pedig jó.

 25. “a Titanic gyakorlatilag olyan film amiről csak szupergalaktikus módon lehet beszélni…a TDK is fityfene hozzáképest…racionális gondolkodás meg nyista”.

  Hát igen…a racinális gondolkodás ugyanis ott kezdődik, hogy a Titanic a világ legjobb filmje, és ahhoz képest minden sz*r. Gratulálok.

 26. Annak ellenére, hogy a két “új” Batman-t dicsérte, és a “régieket” lefikázta, merem remélni, hogy a Joel féle borzalmakra gondolt. Nekem bizonyos aspektusból a régi Tim Burton-ös Batman-ek jobban bejöttek, mint az újak. Oké nem volt benne Ledger féle zsenialitás, még az akkori nagy sztárok mércéjével mérve se, de ezt leszámítva, az a két Batman movie volt a legkomplexebb, legjobb hangulatú alkotás, különösen a 2. rész. Hozzáteszem megint nem hiszem, hogy az üzenet Burton-nek lett volna címezve.

  Mellesleg az Avatar-hoz való bipoláris hozzáállásokat se értem. Vagy a föld alá fikázza mindenki, vagy túlisteníti, amikor számomra pl. egy korrektül összerakott, látványos popcorn-mozi, semmi extrával ugyan, de sugárban se hánytam tőle.

 27. a siker film meg a jó film nem ugyanaz. Ez gerjeszti a hatalmas feszültséget minden fórumom ahol cameron szóba kerül ugyanis ő a mester a szarból siker filmet témában.

 28. A szupergalaktikus Titanic-ról azért én meghallgatnám néhány esztéta és hobbi/kanapé kritikus véleményét mielőtt betenném a a filmtörténet megkerülhetetlen alkotásai közé.
  Nehogy már véletlenül ott is zátonyra fusson.

 29. James Cameron minden héten “tanít” valami újat.
  Oké,az Avatart még nem láttam (majd DVD-n)-de elegem van abból hogy istenítik.
  Nem is tudom valamikor régebben a kedvenc lapom(még most is veszem,de mostanában nem nagy öröm)a VOX ott sajnálkozott hogy a látványfilmek nagyon nagy teret nyernek és a kisebb filmek meg nem keresnek semmit.
  Most meg uccsó’ szám Avatar 100% + főszerkesztői dicsőítés James Cameronnak…(bööö-eee)
  Cameron nekem a Terminator-Aliens-True Lies
  De semmiféleképpen nem a Titanic és az Avatar túlromantikázott szirupja.
  Visszatérve,Tim Burton továbbra is jó filmeket készít(egyetlen bakija:a Majmok Bolygója-remake)-tőle például nagyon várom most az ALICE-t. Ő nem ér el 600$ amerikai bevételt.
  De nekem ő az a rendező aki varázslatra is képes a vásznon.
  A másik három kedvenc:David Lynch,Christopher Nolan és David Fincher(bár Fincher B.Buttonjából elég volt 20 perc..)

 30. dzsiaj, “…hogy a Titanic a világ legjobb filmje…” na itt kezdődik a probléma, hogy ezt senki se mondta, DE nagyon de nagyon kevés film tudja azt felmutatni amit Titanic, hát pl: TDK közel se tudja
  Neked is ment human+slowclub

 31. A TDK Joker nélkül szerintem tényleg a Titanic szintjén mozog, az hogy életedben elég egyszer megnézni, aztán örülsz, ha nem kell újra vele összetalálkozni (igaz én már a TDK-t vagy 10-szer láttam, látszik, hogy egy színész még sokat ér egy filmben). És ezt annak függvényében mondom, hogy a Batman Begins nálam benne van az All-Time listámban, tehát ez egyik legjobb filmnek tartom, amit életemben láttam.

 32. sandor8206: és hogy én mennyire örülök neki, hogy TDK nem tudja felmutatni azt amit a Fikanic…

 33. sanyi: szerintem egyébként a két filmet össze sem lehetne hasonlítani, csak gondolj bele… Miért pont a TDK a fityfene? És ki döntheti ezt így el? TE???

 34. Kezd ez a vita ugyan abba az irányba elmenni, mint a többi, hogy elkezdtek vitatkozni rajta, kinek mi tetszik.
  Mindketten hibásak vagytok ebbe, mert objektívan nem tudjátok összehasonlítani a 2 filmet, mivel a műfajuk közel sem áll egymáshoz.
  Slowclub neked meg csak annyit hogyha annyira nem lehet szerinted se összehasonlítani a 2 filmet, akkor ne hasonlítgasd már, mert a saját hülyeségedbe esel bele.

 35. Blacklee: szerintem pont én nem hasonlítgattam össze semmit semmivel, csak olvasd már el mit írtam. De tényleg. Cameronról volt egy véleményem, erre sanyi nekem esett, közben leszólva a TDK-t, amit én nem megvédtem, hanem pont azt írtam, hogy a kettőt nem lehet összehasonlítani.
  Na. Részemről uncsi, úgyhogy témát innentől hanyagolom.

 36. Blake írta le az igazságot. Lehet, hogy Burton Batman-jei mai szemmel megmosolyogtatóak, viszont aki anno tizenévesen látta, az máig egy meghatározó moziélményként emlékszik rá!

 37. Pizsama: én is szeretem a Burtonös Batmant, de ha csak a nosztalgia miatt jó akkor nem igazán jó film. Mondjuk ki tudja az Avatart hogy látjuk 20 év múlva majd, amikor a technológia sokkkkal messzebb lesz.

 38. Majd a Battle Angel-el ismét terraformálja bolygónkat.:)
  Részemről egy igényes rendezőnek tartom Cameront.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.