Ninja Assassin

Az elmúlt félezer év során a ninja klán árvákból nevelkedett, és száz font aranyért bárki igénybevehette a szolgáltatásukat, ami többnyire a fontos személyek meggyilkolásban merült ki. A világ ugyan változott a sok év alatt, de a rendszer ugyanaz maradt. Árvák még mindig vannak, így ninják is, és bárki, aki száz font arannyal egyenértékű összeget helyez el a klán bankszámláján, igénybe veheti a szolgáltatásukat.

Ez itt egy katana. Esőben is jó.

Raizo is árvaként kerül a klánhoz, ahol a mester tört angolsággal és nagy kegyetlenséggel neveli a ninjahallgatókat. Habár úgy tűnik, pikkel Raizora, valójában a legjobban tanítványává neveli fel. A mestervizsga után – melynek során a Lock, Stockból ismert Nick, the Greek ellen harcol – már csak az utolsó próbatétel vár rá. Raizo képtelen rá, hátat fordít a klánnak, majd tucatnyi shurikennel a testében vízbe zuhan és nyoma veszik. Felépülése után Berlinbe költözik. Megfogadja, hogy felderíti a ninjaklánt és megöli a mesterét.

Ugyanezt a tervet eszeli ki egy fiatal, néger nyomozónő, Mika is, nyilvánvalóan jóval kisebb eséllyel a sikerre, mint Raizo. A hátrányát az is tetézi, hogy a mögötte álló Europol ügynökök még egy kelet-német sorozathoz is gagyik lennének. Senkit ne tévesszen meg a Warner Bros. logó.

A ninjatábor meg a harcok szerintem nagyon klasszak, s ezért hajlandó voltam megbocsátani az Europol-os vonal bántó butaságát. A filmkészítők számára a ninják azok a lények, akik nesztelenül osonnak a sötétben, és Borg-szerű fehér zajjal kommunikálnak egymással. Az Eurpolos nyomozók szerint a lehető legjobb fegyver ellenük az lámpa, mert ha nincs sötét, nincs ninja. Sajnos ez nem az a fajta hiba, amiből később tanulni tudnak. Ráadásul a ninják megtanulták – fene a pofájukat –, hogy kell lekapcsolni a villanyt.

Szamurájos és ninjás filmből keveset és azt is régen láttam, úgyhogy lelkes voltam a Ninja Assassinnal kapcsolatban. A lelkesedésem hamar lelohadt, de tátott szájjal figyeltem a csatajeleneteket, különösen, amikor Raizo kusarigamával harcolt. Nem javasolom a filmet, de ha valaki meg akarja nézni, proceed with caution, legyen kéznél popcorn és kóla az unalmasabb szakaszokra.

ezagyerek
írta
2010. 02. 23. 12:17
megjelenés
31
hozzászolás


31 hozzászólás a “Ninja Assassin” bejegyzéshez

 1. De a forgatókönyvet J. Michael Straczynski írta. Azért én többre számítottam, pontosan emiatt.

  A hirig tényleg jól meg lett csinálva.

 2. Dudee: bezony. Imdb-n csekkolhatod.

  Ezen azért agyaltam egy kicsit, miután vége volt a filmnek, mert a sztori tényleg nagggyon gyík volt szerintem… :P

 3. Straczynskinak voltak zseniális írásai és mostanában becsúszik jópár középszar de ha megerőlteti magát megy még neki(pl: Thor). Btw én kiváncsi vagyok erre a filmre. A Europolos lámpás részen nagyon röhögtem.:D:D:D

 4. Épp most nézem a szintén friss “Ninja” című filmet. Amint befejeztem, beszámolhatok róla itt kommentben; de az első fél óra B-film klasszikusokat (főleg Franco Nero Enter the Ninja-ját) idéz, digitális művér fröcsögéssel, full gagyi és klisé sztorival..:)

 5. Mennyire de mennyire vártam ezt a filmet, bírom a ninjás dolgokat sztem ez még olyan kisgyerekes dolog, nosztalgia stb. DE ez a film egy S*AR!!! A Europool-os rész tök felesleges! A össze-vissza vágom az idősíkokat tök felesleges. Harcjelenetek tök jó lennének DE

  SPOLIER

  de még azt is elbas*ták végül a ninjás emberfeletti dolgokkal! Sajnos ez az emberfelettis bevétel még gagyibbá tette a filmet, amikor “teleportálnak” vagy mittudém én mit csinálnak már fogtam a fejem, az öngyógyítás meg mindennek a teteje. Nem tudom régen még ezek elmentek, de ha visszagondolok még akkoriba sem raktak bele ekkora hülyeségeket. OK, hogy füst bomba és eltünik is volt régen DE most meg úgy suhannak kameratotálban mint Flash a villám. Vagy az Amerika ninja 3-ban is a főszereplő végül megyógyítja magát a vírustól, de még az se olyan sztem amikor szintén premierplánéban mutatják ahogy a fél hasat felszakító vágás összeforrad.

  SPOILER vége

  Sho Kosugi jó volt, jó volt látni újra az öregedés neki is jót tett, karakteres lett illett a gonosz szerep rá kb. ennyi a pozítívum
  2/10, Kosugi + némelyik harc végett

 6. gyerekként imádtam a ninja filmeket, habár azt írtad, h nem javaslod, de nekem rohadtul megjött hozzá a kedvem:)

 7. Nem egy nagy sztori de a látvány(föként ha el tudunk szakadni a realitástol és a filmre fokuszálunk)király!

 8. Meglátszik, h nem értetek hozzá.
  Ez egy fasza kis film volt.
  Sajna egyre kevesebb az ilyen látványos, akció remekmű!

 9. Nem sajnálom tőletek, ha élvezni tudjátok. Akinek ez alapján megjött a kedve, az jó eséllyel nem fog csalódni. Hajrá!

 10. Nekem tetszett a film persze nm világmegváltó alkotás de már kivoltam éhezve 1 kis ninja szabdalkozásra talán ezért jött be annyira nekem 7/10.

 11. SPOILERES?

  Nagyon vártam és nagyot csalódtam. Ultragagyi dolgokkal elrontották az egészet. Pl: Mindenkiből 50 liter animált vér folyik ki, de annyira műanyag az egész, hogy az már fájt. A főszereplőt vagy háromszor lekaszabolják a film során, izomból elütik kocsival, csaknem félbevágják, de neki meg sem kottyan. Így is elintéz egyszerre vagy 20 ugyanabban a kiképzésben részesült nindzsát. Utána meg teleportál, öngyógyít, meg hasonlók… Nagyon gáz, miért jó ez? Ez nem egy X-Men folytatás mutánsokkal. Én a GI Joe filmhez tudnám hasonlítani, akinek az bejött annak biztos ez is tetszeni fog. Én (sajnos?) nem tartozom közéjük…

 12. SPOILERES LEHET

  Szerintem a “teleportálás” téma csak a nézők, szemtanúk szempontjából tűnt annak, vagyis próbálták úgy ábrázolni, hisz ha ez teljesen általános lenne ninjáéknál, akkor kb mindenki használta volna, nem?
  Öngyógyítás sántít, de ilyen shaolin lebegés meg víznélkül élés stb után még so-so.
  Sztori? Ugyanmár. Ez egy látványfilm, csillogó pengék, fröccsenő vér, repülő végtagok. (vér ábrázolás nekem kicsit Sin City-s volt de belefért a sötét hangulathoz).

  Eleve úgy ültem le megnézni hogy na egy fasza látványos kaszabolást kapok, és ezt hozta is remekül a film. Nem sokszornézős, de alapvetően nem csalódtam benne. Láncos kama jelenetek nekemis nagyon bejöttek, de a shuriken témát eltúlozták, komplett épületeket bontottak le velük :D

 13. Ha ez egy látványfilm akkor marha jó lett volna látni is!!
  Annyira elcseszettül sötét, hogy az akciójeleneteknek a felét sem lehet látni! A film vége egyszerűen vicc. Nagyon, nagyon sajnáltam rá az időt.
  Borzasztóan gyenge.

 14. Engem a film valahogy nem tudott lekötni, az akciójelenetek viszont látványosak voltak, már amelyikből lehetett is látni valamit. Sok esetben túl kapkodós volt a kamera, a vágás, és túl közelről mutatta az eseményeket ami még sötétséggel is párosult. A flashback-ekkel már ki volt a t*köm, viszont vér eltúlzása nem zavart, sőt szerintem kifejezetten dobott a filmen. A “300” féle lassítós zoomolós jelenet itt is hatásos volt, a ninja képességek pedig mint ahogyan már írva volt el voltak túlozva, főként az eltűnős-teleportálós, persze az öngyógyítós is necces.

 15. Ez valami borzalmasan szar volt, néhol nevettem kínomban. Amikor egymás veséjét vagy mit simogatják, háát az is mi a tököm már?
  Én régebb szerettem a szamurájos meg a nindjás filmeket, de ez valami siralmas.
  2/10

 16. Nem tudom, nekem tetszett. :) Sztorija ugyan nem volt sok (és még mindig vicces, ahogy a koreaiak angolul beszélnek), de látványos volt és megvolt a hangulata.

 17. SPOILER

  Egy hajszál választott el, hogy kikapcsoljam az első 5 perc után. “suhogás, leesik egy láb, újabb suhogás leesik egy fél fej” hát szóval… Már csak a hatalmas piros betűs villogó GAGYI felirat hiányzott a jobb felső sarokból.

  Nagyon frankó film lehetett volna belőle de rettenetesen elgagyizták az egészet ezekkel a beforrasztom a sebem meg eltűnök az árnyékban megoldásokkal. És akkor még nem is említettem a suriken “esőt”. “suhogás jön 203db suriken a főhősünk meg ugrik egy tripla leszúrt rittbergert és egy sem találja el.”
  Jameg a “kiszimatolják a szagunkat és úgy követnek” mondat meg utána a “füröggyé le de ne használj szappant” o.O
  A test szag nem szag?

  0,5/10

  De csak a BMW miatt amivel a néger csaj menekült.

 18. igazság szerint két gondom volt csak a filmmel, az, hogy a fekete csaj nem villantott a zuhanyzós részeknél, és hogy időnként beszélnek is a filmben. ez a ninjáknál még nem is vészes, de a német szereplőgárda kriminálisan teljesít, olyan szinten alulmotivált lettem az első fél óra után, hogy olvastam mellette és csak a harcokat néztem.

  mert azok viszont nagyon királyra vannak koreografálva, a véreffekt kicsit sok lehet egyeseknek, de mivel eleve B kategóriába raktam, szerintem belefért. kicsit 300 feelingem volt, mert azt is hasonlóan kúrták el a spártai jelenetekkel. ha lett volna 1 óra kaszabolás és fél óra előtörténet a kitalált és idétlen nevű ügynökség és a fekete csaj nélkül, akkor simán adnák neki egy 7 pontot, így max 5, és az is csak a repkedő végtagok és a shurinken zápor miatt.

 19. Igazi Ninja film, látványos bunyókkal és Ninja fantasy-vel, évek óta hiányolom, mert gagyi vagyok és Sho Koshugi-t is imádtam, hoppá, itt is ő volt a főninja :)
  Akinek tetszett a Ninja bosszúja, vagy gyerekként a “fehérninja” Franco Nero, annak be fog jönni, nekem bejött!
  Egy mostani Ninja, olyan lenne mint Jason Bourne, de akkor meg arra hisztizne mindenki, hogy ez nem is Ninja. Tudjátok az a helyzet, hogy bérgyilkos Ninják pediglen nincsenek, ez van, tehát lehet meséket forgatni és én megnézem, mert szórakozni gondtalanul jó! :)
  8/10 lenne, de a BWM miatt csak 7/10 :)
  (micsoda faszság ez, de legyen :) )

 20. Nem faszság mégpedig azért mert csak az autót lehetett értékelni az egész filmben:P

 21. Ja, és amin még jót mókáztam, az az, hogy ha a ninják egy helyen 1 nél többen vannak akkor csak szavakat tudnak mondani azokat is csak suttogva:) “bosszzúúúú, gyilkooooos, árulóóóó, májashurkaaaaa.”

 22. szerintem ez első bunyó volt a legütősebb. utána drámaian lecsökkent a levágott végtagok száma. számomra ez volt a legnagyobb probléma. a sztori számomra aboszúlt mellékes volt, én csak néhány fasza akció jelenetet vártam, amit többé kevésbé megkaptam.
  de akkor továbbra is várom a ip man 2-t.

 23. Már nem azért, én most néztem meg, nekem bejött, még így elrugaszkodva a valóságtól is. De látom sokaknak nem tetszett hogy milyen képességeket tettek a filmbe, de gondoljunk már bele: a 300-at is szidhatnánk ezzel az erővel hogy, hogy az a fránya Efialtész hogy tudott életben maradni ilyen felépítéssel, mert “hát az nem hiteles” vagy azok a nagy elefántok stb. Na meg persze hogy 300 bőrgatyás gyantázott szépfiú leverte az álarcos szörnyeket stb. Ezt hívják szórakoztató-iparnak. Nem kell mindenben a realitást keresni, csak ki kell kapcsolni és élvezni a filmet, és addig sem gondolni másra. Ennyi.

 24. “csak ki kell kapcsolni és élvezni a filmet, és addig sem gondolni másra. ” – ezt a 300-nál meg is lehetett tenni faszán, de ennél nem. Nagyon nem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.