Jeff Bridges kiteregeti az Iron Man-szennyest

Még decemberben, de alábbi finomságot ejtette el az első rész forgatásáról:

They had no script, man. They had an outline. We would show up for big scenes every day and we wouldn’t know what we were going to say. We would have to go into our trailer and work on this scene and call up writers on the phone, ‘You got any ideas?’ Meanwhile the crew is tapping their foot on the stage waiting for us to come on.”

Bridges, director Jon Favreau and Robert Downey Jr. would literally act out sequences during primitive rehearsals, Downey taking on Bridges’s role and vice versa, to find and essentially improvise their way to full scenes, the actor recounts. Bridges says that the entire production was probably saved by the improv prowess of the film’s director and star. – itt a többi

Röviden: tudták hogy merre akarnak haladni a filmmel, de szinte semmi nem volt rendesen megírva. Improvizáltak. Ezek szerint a 3 főarcon rengeteg múlott, a Marvel áldhatja az eszét, hogy a képregénybuzi Favreaura bízta a Vasembert.

Tudjátok mi a durva? Hogy még így is koherensebb és faszább filmet csináltak, mint amilyen a forgatókönyvvel felfegyverzett Transformers 2 volt. Ott kellett legyen script, hiszen Megatron és Megan nem az improvizációs képességéről híres.

human
írta
2010. 03. 22. 04:37
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Jeff Bridges kiteregeti az Iron Man-szennyest” bejegyzéshez

 1. Mire nem képesek a tehetséges emberek :-)
  Hogyha ebből összehoztak egy igen jó első részt, akkor mi vár minket a második résznél? :-)

 2. Durva.

  Pont az jutott eszembe amit te is írtál Human, hogy ennek ellenére mennyire jó lett a film, főleg ha a többi megírt képregényes filmhez nézzük.

 3. ellenben láttunk már tehetséges überszínészt is elbukni szar filmen.
  De ebből is látszik hogy akár 7D is lehet a film, ha csapnivaló a sztori, a színészek meg beszélő-barbik.

 4. “Megatron és Megan nem az improvizálóképességéről híres.”

  de legalább egy szinten vannak :)

  Ahhoz képest egyébként akkor pláne jóra sikerült.

 5. Azert ez nem teljesen “kiteregeti a szennyest” dolog, Robert Downey Jr. tobb interjuban is elmondta hogy meglehetosen szabadon kezeltek a scriptet, ami kb. annyit jelent hogy a legtobb jelenethez nem volt, amihez meg volt az meg oylan szar volt rohesej parbeszedekkel, hogy osszegyurte es kidobta. Youtubeon nemtom fent van e, de pl. Jonathan Rossal beszelgettek errol, mikor kerdezte hogy annyira az o karakterere van a figura formalva hogy volt e barmi beleszolasa a dolgokba. (amugy ebben az interjuban mondja Gwyneth Paltrow-nak is hogy all things considered, yes i would fuck you:))

 6. Szerintem inkább Bridges mértékével mérve volt ennyire kaotikus az IronMan forgatása.Ilyen improvizációk bármely más produkcióban előfordulnak. Sőt! Bár szerintem, ha széteső lett volna a stáb, nem lett volna ilyen vérprofi a film.

 7. mert bridgesnek ez volt az első nagy filmje? vagy miért gondolod, hogy pont most lepődött meg, így 30 évnyi hollywoodi dolgozás után, nem tudja megítélni mennyire szétesett volt a skript rész

 8. Pont ellenkezőleg. Szerintem mások az elképzeléseink arról, hogy milyen egy “kaotikus” forgatás. Valószínűleg a mi szemszögünkből nézve nem lenne annyira kusza, de lehet, hogy neki igen. Vagy fordítva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.