Resident Evil: Afterlife: Előzetes: Béna CGI-vel

Ahogy azt vártuk, a képek után nem sokkal meg is érkezett az új Resident Evil-film előzetese. Benne egy teljes mátrixnyúlással, rossz CGivel, és talán 1-2 nézhető akcióval. Durván kiemelik a reklámban, hogy az Avatar hiperszuper technológiáját használva – csak a kamerát persze. De legalább nem konvertált 3D, hanem tényleg abban is vették fel, ez is valami.

72 hozzászólás a “Resident Evil: Afterlife: Előzetes: Béna CGI-vel” bejegyzéshez

  1. Nem akarom elkiabálni, de ez így majd hogy nem B kategóriásnak tűnik. Nem lennék meglepve, ha nagy bukás lenne a film. Persze mind ezt a trailer alapján…
    Nem várós!

  2. Zene okés, Milla sztem még mindig gyönyörű, CGI télleg kilóg sajna de talán kárpótol a nem konvertálós 3D és maga Alice. :)

  3. Akció filmnek lehet jó lesz, de mint egy RE film… botrányosan szar. Én aki imádtam a RE-t sikerült lerombolni. Gratulálok!

  4. Ha valakinek bejött az alatta lévő zene, de nem vágja a címét, akkor: A Perfect Circle – The Outsider

  5. Na ezt minek? Komolyan veszi valaki? Szörnyű trailer. TÉnyleg nem tudom mit akarnak ezzel az erőltetett hangulattal, és az ultragáz cgi-vel.

  6. Zene rendben, akció rendben, csajok rendben, a nyúlás és a CGI kicsit béna, de ettől még nézős.

  7. Milla tényleg gyönyörű, a Heroesos csajból meg minek faragtak kungfubajnokot…

  8. Hmm, sztem is rossz. Ami menő benne az már mind volt más filmben, de még az előzetes zenéje is (Repo Men trailer).

  9. Nekem tetszett, bár én elkötelezett RE fanatikus vagyok.

    Viszont ha már nyúlás, a polipszájú zombi meg Blade 2-ből köszön kicsit.

  10. “Akció filmnek lehet jó lesz, de mint egy RE film… botrányosan szar. Én aki imádtam a RE-t sikerült lerombolni. Gratulálok!”

    Pont ugyan ezt akartam írni!

  11. Érdekes, az előző filmben mintha a föld tiszta homoksivatag lett volna már, itt meg már erdők, tenger és újabbnál újabb technikák. RE-hez annyi köze van, hogy belerakják az aktuális játék főbb zombijait (pl. 2.részben Nemesis). Az első résszel még próbáltak a játék rajongóinak megfelelni, de most már magasról leszarják ki mit szól rá, csak újabb rókabőr. Sajnos a film nagyon nagy lapáttal dobálja a RE névre a homokot, hogy minél mélyebbre temesse, pedig a Degeneration szép emléket állított a régi RE-nek. Úgy látszik ha valami jó játék feldolgozást vár az ember azt ázsiából kell várni. (Lásd: gagyi amerikai Final Fantasy és az Advent Childrens esete)

  12. Na megnéztem még egyszer… mondom mikből másoltak, illetve vettek ötletet.

    I am Legend, Blade, Wesker szemüveg eldobós jelenet, a baltás fickó a játékból (aki mellesleg a CN:V-ból a gagyi mása), a polipszájú szintén a játékból, Matrix hallwayes jelenet + ablakon kiugrós jelenet, Kis Vukból meg a gagyi CGI-t. Nyakon öntötték egy kis Weskerrel meg piros szemmel és kész.

    Nem szoktam filmeket fikázni… ezzel sem lenne gond, ha nem lenne a címben a név…

  13. Pocok: ez vicces volt, de a játékokat aztán végképp semmi értelme felhozni, hiszen onnan simán vehetnek bármit, fizettek érte

  14. nem lesz semmivel se rosszabb mint az eddigi RE-filmek, az hogy azok most milyenek lettek már más kérdés, de sztem nem most kell már elkezdeni nyavajogni a 4. filmnél, színvonalat simán hozza trailer alapján.

  15. Gratulálok Paul W.S. Anderson-nak az újabb filmes gyöngyszeméhez. Szegény Milla Jovivich gondolom már bánja, hogy egy ilyen rendezőnek lett a hitvese és kötelezően kell ilyen szarokban szerepelnie. Már az előző résznél is fogtam a fejemet néhány résznél, de itt már az előzetesben is voltak érdekes jelenetek. Kár egy ilyen sorozatért…

  16. Azt azért elég király, hogy a baltás csákót nem tudom megkülönböztetni a játék beli figurájától, plussz még bejött az Uroboros is. Ezeknek tényleg semmi új ötletük sincsen? A világ legnagyobb át-bííb-ása amikor kijelentették még anno, hogy azért készül ennyi ideig mert nagyon jó filmet akarnak. Egy frászt csak megvárták, hogy kijöjjön az ötödik rész és átemeltek egy az egyben karaktereket, szörnyeket, hogy a játék rajongói megnézzék.
    Aproró van-e olyan földi teremtmény aki érti is, hogy most a filmekben ki kicsoda? miért mi történik? ki az igazi főgonosz stb. mert nekem eddig úgy jött le, hogy ha minimum nem játszottál 4 résszel akkor az egész egy nagy hablaty ki-be járkáló karakterekkel random történésekkel és amikor valaki megmelíti, hogy Wesker, Chris, Leon, Claire az egyszerű földi halandó csak néz mint a moziban :)
    Összességében C kategória egy nemlétező forgatókönyvel.

  17. A trailer alapján rémisztően pocséknak nézem. Főleg az a csuklyás alak a nagy krumplinyomóval a kezében, nem is C hanem ZS kategória.

  18. Lehetnének bátrabbak a filmkészítők és vehetnének át több cutscene-t a Resident Evil 5-ből amik szerintem zseniálisak.
    Sokkal filmesebbre van véve már maga játék is mint a régebbi részek. Amikor játszottam közben végig arra gondoltam ez a game filmvászonra kívánkozik. Sajna sosem lesz ott ahogy elnézem. Mondjuk ha nem csak a technikát hoznák Camerontól hanem mondjuk őt magát is akkor már talán jobb lenne a helyzet. Előfordulhatna ,hogy készülne egy akkora akció-horror klasszikus a RE-ből mint a Bolygó neve Halál. :-)

  19. Nem értem mi a baj vele, szerintem teljesen jó! Ha ilyen hangokkal lesz majd még tele tűzdelve mint a trailer, nagyon tetszeni fog!

  20. Tudtam, hogy ez lesz. James Cameron egyedi technológiája olyan gyenge filmeknek fog esélyt adni, amelyek a régi videótékákban egy hét alatt a polc legaljára kerültek volna máskülönben. Nem azért, de miért van fegyver Alicenél amikor a gondolatával szétrombolna mindent ráadásul van többszáz belőle. A 3.al még a Crank 2-t is sikerült überelni hülyeség terén.

  21. Első Blickre semmivel se lesz rosszabb, mint a többi RE film, és ez már nekem elég ahhoz, hogy megnézzem.

  22. Sosem értettem az ilyen “ezzel lerombolják a játékot, könyvet, satöbbi…” hsz.-eket. Most komolyan: oké, lehet, hogy szar lesz a film (bár ez csak az első trailer, még kár temetkezni). De ez a játékokon, a hagyatékon, amit a Capcom a játékvilágra hagyott, semmit sem változtat, azok maradnak ugyanolyan jók. Tehát nem az IP alapja lesz meggyalázva, mindössze a készítők ássák el magukat.

  23. Nafene, kezdenek közelíteni a játékhoz? Mondjuk ideje az elmúlt 3 rész sztorilag eléggé béna volt, alapjáraton a game történetével kellett volna menni, nemtudom megérteni hogy miért kellett ekkorát csavarni rajta, Mila Jil szerepébe is elfért volna rajttól.

    (ennek ellenére tuti nézős)

  24. RE3 után nem hittem volna, hogy nézek több RE filmet, de ez most tetszett. CGI elég szar, meg csak öltek benne, de pont ez a lényeg.
    Nem vagyok oda a 3D-ért, de ezt lehet abban nézem majd meg.
    Az a dobócsillag dobálós rész majd biztos durva lesz 3D-ben, még így is, hogy tudni fogom, hogy egyszer lesz benne.

  25. Csak nekem bassza a csőröm, hogy ez egy zombifilm, de az előzetesben alig volt zombi?

  26. emberke:

    Nem, ez nem zombifilm. Ez egy Resident Evil-film. Az pedig valójában sosem a zombikról szólt…

  27. Jó, azt tudom, de azért a resident evil játékok nagy részében mégis csak zombikat öltünk, nem?

  28. Szerintem ez így igengyenge…nemtom mérkellet 1 teljesen új storyt kidolgozni….ha követték volna a rendes Játékstory-t 5x jobb filmek sikeredtek volna…ugyanis kb. a játékoknak több filmértéke van mint ezeknek a szaroknak amit filmnek hívnak..még a régiknek is jobb a storyjuk pedig majdnem 2d sek…Ha posztapokaliptikus szarságot akatak gyártani mérneveztékel Resident Evilnek….akkor most nemlenne miatta a sok hőbörgés….mert ezeknek a filmeknek kb annyi közük van a resident evilhez mint ha csinálnának 1 Duke Nukem filmet ami 1 vágóhidas életét mutatná be…

  29. Én már a második film óta erős fenntartásokkal kezelem a resi filmsorozatot (az első nekem még tetszett). Legalábbis a történetet nem próbálom követni, úgyis kb mintha minden rész egy alternatív világban játszódna:D. Az új film ahogy látom tényleg a Resi 5-öt próbálja majmolni, ami számomra nem különösebb baj, attól még lehetne jó a film. Nekem az nem tetszett a trailerben, hogy aki az akció részeket véglegesítette, annak semmi köze nem volt az egészhez. Pont a dinamika hiányzik az akcióból. Például: Amikor a baltás csóka beleüt a falba, olyan mintha simogatná. Lehet lassítani, amikor üt, de a becsapódást már érdemesebb lendületessé tenni/újra visszagyorsítani. Vagy amikor a csaj hátraszaltózik, akkor sem érezni, hogy bármilyen erőt kifejtene, csak odasiklik a lába a falra. Ha ezekbe a jelenetekbe egy kis dinamikát vinnének, és kivágnák a mátrixos ablakon kiugró jeleneteket, akkor nem lenne gondom a filmmel. Viszont valószínűleg 3dben megnézem majd a moziban, mivel a film minden egyes jelenetén látszik, hogy borzasztó mesterkélt, és csak a 3dre van kihegyezve. Engem mindig idegesít filmekben, amikor ilyen öncélú csakazértis megmutatjuk 3d van bennük, és énmeg 2dben nézem. Szóval sztem 2dben végig a fejemet fognám:D

    Megjegyzés: az avatart még anno imaxben néztem, és abban pont az tetszett nagyon, hogy a jelenetek nem arra voltak kihegyezve, hogy fél percenként kiugorjon vmi a vászonról. (pl amikor nyilaztak, azt többnyire nem az arcunkba tették) Így sokkal élvezhetőbb volt a film, és nem azt éreztem, hogy egy-egy jelenet csak öncélúan volt benne.

  30. Én még nem játszottam egyik RE-vel sem de aki azt mondja,hogy ezek meggyalázták a játékokat azt mire értitek?
    A történetre?
    Ennek a zombihentelős játéknak valami űberbrutál csavaros A kategóriás története volt?

  31. Első Blickre semmivel se lesz jobb, mint a többi RE film, és ez már nekem elég ahhoz, hogy ne nézzem meg.

  32. valahogy úgy. kezdjük pl azzal hogy a játékban nem tör ki Raccoon Cityből a vírus és nem lesz ilyen világvége dolog, de még Alice sincs benne. és még sorolhatnám… Amugy én biztos megnézem mért csak azért is mert Chris a kedvenc RE karakterem és Millert csipáztam a szökésben is

  33. resi 4 játékának a sztorija mexikóban vagy hol játszódik, szal a vírus eljut mindenhová, de erről a titkos umbrella corpról meg hogy mikor mit hol csinálnak mindig csak árnyalásokat, részleteket adtak a játékban is…. Az előzetes meg semmilyen, szedett vetett összevágások, sehol sem érezni a Resident Eviles hangulatot, persze lehet most csak a legnagyobb akciójeleneteket ollózták össze, és lesz hangulata :)

  34. Császtok!
    Szerintem annak akinek nem tetszik az úgyse nézi meg de rám biztos számíthattok mert nekem az előzőek is bejöttek és mivel a szexi Milla Jovovich fog játszani benne továbbra is ezért nálam már most király a cucc :D

  35. hát a dupla ablaktöréses ugrásnál már fogtam a fejem, ha a film teli lesz ilyen pofátlanul “eredeti” jelenetekkel akkor sok jóra nem számítok. nagy kár lenne érte, az eddigi részeket szerettem. remélem nem lesz igazam.

  36. Hát nem tudom! Elég ratyi az előző részekkel együtt. Az első rész volt a legjobb!!

  37. …én meg újranézem a Matrix filmeket…
    (semmi bajom a RE-el, de ennél többre nem is vagyok kíváncsi a filmmel kapcsolatban , a trailer szép ,a zene jó , köszönöm , ennyi)

  38. Nem volt ez rossz.Bár ha a film 1/5-ét a felénk repülő dolgok teszik ki…hát.Ha csak ennyire használták a 3D technológiát szégyeljék össze magukat.

  39. A 3. rész sztorija alapján Claire-ék elmennek helikopterrel Kanadába, ahova nem ért el a fertőzés (addig). Szóval Alice valószínűleg utánuk megy és ott találkozik Claire-el.
    A mátrixos jelenet kicsit gáz (1: mert egyáltalán lenyúlták 2: mert sz*rul ültették át, gagyi lett).

    Az eddigi 3 filmet is megnéztem, ezt is meg fogom, de közel sem biztos,hogy moziban.

  40. Ekkora faszságot hogy lehet már? Dino crisises karaktereket tesznek bele? Az uj dino crisis ben vannak ilyesmi emberkék mint ebben kinézetre.Amugy meg ilyen oriás baltás rém,meg Jared Nomak és satöbbi, mi ez? Nem az a szokványos resevilm. bár én a 4 résszel márnem játszottam,mire kiadták,már nem foglalkoztam vele,de láttam abban vannak ilyen lények.Az sem tetszett már annyira ilyen cím alatt. Ettől függetlenül még nem érdemes teljesen elkaparni a főld alá. Mila a két karddal,nagyon gagyi, Reynoldsot juttatja az eszembe,az volt ilyesmi a wolverinben.

  41. RE filmért elvből se fizetnék egyébként se mert nem veszem annyiba, de ez így elnézve a szokásos alja szintet se nagyon üti meg, szóval tuti jó lesz rajta röhögni, tényleg kíváncsi vagyok, hogy sikerül e a harmadik rész alá menni (ami szerintem igazi kihívás) :D

    egyébként nem értem minek azon felháborodni mit honnan loptak már az ez előtti részekben se volt egy másodpercnyi eredetiség se…

  42. Meglepődnék, ha a trailerben látott CGI végleges lenne. 2010-ben ezt így moziba vinni nagyon gáz lenne. IMDB szerint szeptember 10-én lesz a bemutató, szóval még van idejük az utómunkákra. A 3D meg nem érdekel.

  43. Hát nem akarok kötözködni, mert én szeretem a RE filmeket, de a harmadiknak nem az volt lényege, hogy a világ teljes elsivatagosodott és életnek alig van jele? Itt meg mindenhol fű és fák, növényzet, szóval zavaró, ha nem történetszerűen követik a harmadik részt. no majd meglátjuk…

  44. Ajjajj…
    Na akkor romboljuk tovább a videojáték kultuszt 4.0, és hasonlók. De! Csak real 3D lesz, és végre láthatjuk Weskert is action közben. Az van sajnos, hogy várós lett, és csalódni fogok- megint. :)
    Viszont egy mozijegy árába, hogy a 3D látványosabb lesz, mint az avatarban. ;)

  45. szokepityu

    Nem tudom emlékszel-e, hogy a 3-ik részben már eltelt pár év és úgy lett minden sivatag. Gondolom azóta eltelt megint pár év és lett az ami a trailerben :)

    Ez a kis piszok Föld pár évente teljesen megújul! :D

  46. Pocok

    Okés, de azt ne mondd hogy azért nem furcsa…:D
    Nekem inkább úgy tűnik, hogy a harmadik rész dolgainak nagy része inkább el lett felejtve, hisz újra lángoló városok meg minden? Mintha nem lett volna harmadik rész és a második után lennénk a történetben. Persze én nem ismerem a játék történetét, de akkor is mintha inkább visszamenne az időben. De lehet ez csak nekem ennyire nonszensz :p

  47. Ne aggódj, nem csak te érted. Amúgy SEMMI köze nincs a játékhoz, max a szereplők nevei.

  48. egyelőre a film történetét sem ismeritek, szóval ezen felesleges találgatni, nem biztos hogy toltak a 3. részre

  49. 3D-vel eladni egy filmet: ejnyebejnye. Milla Jovovich-csal: nem :)

    (zenebarátoknak off: érdemes meghallgatni Milla demófelvételeit, elég jók!)

  50. RE 1. : Hangulat jó volt a látvány is tetszett, de a története gagyi volt (Legalábbis az elvárásomhoz képest)
    RE 2. : Trailer alapján (csak egyet láttam belőle) egy jobb akció horror filmnek nézet ki de amit kaptam az egy nulla. Hangulat max egy közepes látvány is épphogy elment de a történetvezetés már nagyon kínos volt alig bírtam ki. Rémálom volt.
    RE 3. : Tulajdonképpen ha nem láttam volna a második részt akkor már a bemutató alapján várós lett volna, de így nagy fenntartásokkal kezeltem csak. Jól tettem, mert így legalább nem csalódtam akkorát. Hangulat a feléig nekem közel 5, Látvány inkább egy gyenge 4-es, történet na itt hozták a szokásost max 2. (Nem értem miért kell ennyire erőltetni ezt titkos labor meg szervezett témát)
    RE 4. : Ajaj… az első roncstelepes képek alapján azt hittem legalább a harmadik rész hangulatát hozzák, de nem úgy tűnik, nem tudom a sztorit, de a tipikus fehér minimál designes szoba és a fekete ruhás póker arcos kemény gyerekek alapján már sejtem milyen is lehet :)

  51. Hát ez nagyon ócska. Eröltetett szar, már olyan mint a Fűrész, nem tudják mikor kell abbahagyni.

  52. Blake: de, tudják mikor kell abba hagyni, amikor már nem lesz jővedelmező a film.

  53. Hát simán 2d-ben nézve nekem az Avatar látványvilága is eléggé műanyag érzetet kelt sok helyen, de ezzel nem a trailert akarnám védni, ami egynek elmegy azért.

    Re játékokhoz tényleg nem érdemes hasonlítani a filmeket, de el kell ismernem, én eddig mindegyik részen jól el tudtam szórakozni. Szóval nagyon nem érdemes fikázni sem őket, jó kis B-s akciófilmek horror elemekkel, ennyi se több se kevesebb.

    Ja, nekem a RE animációs film se jött be, úh maradok a játékoknál:)

  54. Tudom, hogy nem építő jellegű a hozzászólás, de ez röhej:DDD Mivel mostanában szar vígjátékok vannak, így lehet ezt kéne majd megnéznem. Ez a szidzsiáj már egy mai számgépes játékba is nagyon vékonyka.

  55. Miért gagyi a cgi? Elfogadható szintet adja. Város film film nagyon. Remélem lesz folytatás is mert nincs is jobb mint apokaliptika+zombik

  56. Ez nagyon gagyi. Kár volt a zenét bemocskolni ezzel a trailerrel.
    Bár az én meglátásom szerint eddig az összes Resident Evil ilyen szintű volt.

  57. Szerintem a lassitásokkal öngolt löttek. Pont azéert létszik a trükkök gyengesége. Pl a betonpárkányra fellépésnél hátraszaltóval, ablakon kiesésnél, vagy a háztetőről leugrásnál. Gyengus na. Jobbat vártam.

  58. Most néztem meg kb. századjára, imádom a resi filmeket (persze főleg millát), de egész pontosan, hol is van rossz CG?

  59. Szerintem nem rossz.1szer mindenféleképpen meglehet nézni.
    És akkor mi van ha b kategóriás lesz csak?Senki nem látott még jó B kategóriás filmet?Én mondjuk az 5.részt ugyanúgy csinálnám meg mint a játékban.Szerintem az úgy jó ahogy van

  60. Végre kezd közeledni a játékhoz, a kalapácsos benga konkrétan, és a csáposnyelvű zombik, de Wesker szemüvegdobálós jelenete is ismerős. De érdemes a könyveket is elolvasni (6db) akinek tetszettek az 4. pc játék előtti részek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.