Attack of the Clones review

Húsvét? Meglocsoltad már a csajokat? Ha még nem, akkor ne ülj neki ennek a review-nak, hiszen több mint egy órás. Ellenben ha kész vagy vele, és nem is ittál túl sokat, akkor hajrá. Röviden összefoglalva a videókat: a filmmel az a fő baja, hogy minden. Konkrétan Lucas pénzéhsége, meg rengeteg írói és hasonló szerkesztési hiba.

Part 2, Part 3, Part 4, Part 5, Part 6, Part 7, Part 8, Part 9 (de idegesítő az új Youtube, mire összeszedtem ezt a 9 linket… pont emiatt muszáj is volt). Igen, sokat beszél és hát elégg unottnak tűnő hangon, ahogy anno a Phantom Menace-nél és az Avatarnál is tette, viszont továbbra is profin csinálja. Mind a komédia mind pedig a szakmai részét.

human
írta
2010. 04. 05. 03:37
megjelenés
70
hozzászolás


70 hozzászólás a “Attack of the Clones review” bejegyzéshez

  1. Amit kiraktál azt majdnem végig tudtam nézni, de többet tőle soha. Nagyon álmos és idegesítő hangja van, nem tud rendesen beszélni, vagy nem akar.

    Én meg csak azt hittem, hogy nálam szarakodik a YT-b :)

  2. Hát egyértelmű, hogy a régi trilógiához képest sehol sincs az új. ott fas*a karakterek voltak, sztori is egyszerűbb volt, ami néha jobb + az egész trilógia dizájnja is jobban tetszett, ott ütött kopott cuccok, sokkal “szögletesebb” és egyszerűbb techno kinézet, sima egyszerű színekkel (fekete, szürke, fehér, barna) az újban meg csicsás minden, nem jött be. + Sztem a CG se olyan egetverő, túl “cartoonos”, rajzolt- jobban bejön a makett világ. Ez van.
    Amúgy arra figyelhetett volna a csávó, hogy Jango Fettet ne Boba Fettnek hívja végig a videókban :-)

  3. Hiába túlozza el az új trilógia utálatát, mégsem tudok belekötni szinte semmibe amit mond.
    De igazából nem is akarok:)
    Zseniális!

  4. Épp szombaton kezdtem újranézni az egész szériát és nem értem mi a gondja az új sorozattal sokaknak. Azt aláírom, hogy az első részben vannak bőven fájdalmas párbeszédek, jelenetek de a 2. 3. az igencsak rendben van minden (vagy majdnem minden) szempontból. Én annó lemaradtam a nagy star wars lázról, talán ezért is találtam baromi unalmasnak a régi részeket, konkrétan az ötödik epizódon be is aludtam, pedig egy kezemen meg tudom számolni, hányszor fordult ilyen elő. Talán csak a karakterek jobbak a régiben.
    Ez a pénzéhség meg mekkora alibi duma már, nyilván mindenki szeret ingyen dolgozni, baz. Ha csak pénzt akart csinálni akkor akármilyen gagyit (T4, TF2, stb.) kiadhatott volna, a star wars név miatt úgyis bekajálják. Ja, meg miért nem adta ki még blu-rayen?

  5. Emlékszem mikor bemutatták a 2.részt a moziban. Haverom piros homlokkal jön felém kérdezem mi történt. Azt mondta hogy van egy rész, amikor Amidala majd szerelmet vall Anakinnak mielőtt kivezetik őket az arénába. Hát elmegyek és meglátjuk. Jön az a rész mire Amidala “Mindennap meghaltam egy kicsit mióta újra találkoztunk”. Akkor csaptam én is egy erőset, hogy ilyen hülyeséget. Másnap már mindkettőnknek piros homloka volt :D

  6. nagyon zseniális. legjobb rész, amikor elmagyarázza, hogy Padmé miért is szeretett bele Anakinba. Azon szétröhögtem magam =)

  7. 1.Fasza karakterek egyik részben sincsenek:)
    2.A történet olyan gyermeteg, hogy az már fáj.
    3.Az első 3 részben szinte végig ömlik a nyál ami túlzott.

    Viszont!

    Mindezektől függetlenül fasza kis Saga ez a Star Wars:)
    Én a IV.-V.-VI.-dik epizódot felnőtt fejjel láttam rendesen az elejétől a végéig normális kép és hangminőségben a Baljós árnyak előtt 5-6 évvel kb.
    Tiszta sor, hogy még felújítva is gagyi és csak amiatt lett sikeres, hogy 76-ban ilyen filmből még nem létezett egy sem.
    Viszont ennek ellenére szórakoztató, leköti az embert, vicces(bár a ratyi poénokból is vehettek volna ki párat) és egységében jó “sorozat”.

    Úgyhogy Én sem értem amikor szidják az első 3 epizódot, mert semmivel nem rosszabb, mint az eredeti 3 rész.
    Újabb, modernebb, színesebb, de ugyanolyan gyermeteg, gagyi, bugyuta, nulla szintű történettel és karakterekkel.
    De nem kell ebbe jobb.Ez egy úrmese gyerekeknek és gyermek lelkű felnőtteknek.
    Ez nem Alien….

    A faszi hangját 4-5 percig lehet bírni olyan fülbaszó.
    Ő tudja mibe fecsérli az idejét meg az energiáit, de ezek a dolgok kurva feleslegesek.

    Amiatt leforgatni ilyen videókat, hogy megmondja mi rossz egy filmben? Beteg.
    Biztos ebből is “TREND” lesz, hogy a legsikeresebb filmeket majd 1 órás videókon elemzik és fikázzák ahelyett, hogy ha nem tetszik nekik ne néznék:D
    Kurvaröhej és szánalom több száz órát foglalkozni olyasmivel, amit rühellsz:DDD

  8. Az első részről készült review egy fokkal jobb volt szerintem, de ez valószínűleg csak azért van, mert az első film rosszabb. :)
    Ettől függetlenül ez is egy nagyon jól összerakott kis szösszenet, várjuk a befejező epizódot.

  9. A fickó hangja kegyetlen, érdekelne a dolog, de kb 5 percig bírtam.
    Amúgy az új széria és Lucas védelmében, szerintem az új trilógia részei javuló tendenciát mutatnak. Az első se lett volna vészesen rossz Jar Jar nélkül, a kettő már egész türhető, a 3 meg már -nálam- szinte felér a Birodalom Visszavággal nem hiszem h ez még SPoileres-de kíírom- (gondoljunk csak a végére, h meg akarja menteni a szerelmét és gyakorlatilag ezzel öli meg-zseniális)
    Meg még annyi a Jedi visszatér plüsmackói is megérnek egy misét,a hogy legyőzik a Birodalmi rohamosztagosokat, szóval azért a régi széria is hibádzik itt-ott.

  10. Basszus kösz human!
    Bár suboltam a csatornájára, de nem jött mail az új videókról. Ez a csávó akkora f@sz, hogy muszáj megnézni, ráadásul rajongói szemmel nézve kritizál, szóval jó dolgokra is mutat rá.

  11. Szerintem meg a fikázás szar, a Starwars meg király. Ez a robot hang meg szánalom, valszeg egy nagy lúzer a csóka ezért a trendet követve fikáz, mivel a starwarst nagyon szeretik anyázni legalábbis a neten (ugyanis sok a hülye robot akik a kritikákra verik ki), ezért választotta ezt. Egyébként a Gyűrűk urából még ütősebb fikát lehetne csinálni, ugyan ebben a xar stílusban, csak hát annak ugye benyalt a kritikusok, így a fikarétegek is kénytelenek voltak mosolyra átprogramozni a köpködős tekintetüket, de tudjátok mi a poén? Azok akik istenítik ezt a fost, nagy részük valszeg évek óta nem is látta magát a filmet! De hát a fikarétegnek az nem számít, ha már egy percre sem emlékszenek az oltogatot filmből. Bár ha ti ettől jól érzitek magatokat, ki vagyok én hogy beleszóljak a boldogságotokba:)

  12. Köszi, hogy összeszedted a részeit, csekkolom is, az első is iszonyat tetszett. Aki szereti ezeket a filmeket az ne nézze meg ezt mer csak felhúzza magát de én eléggé egyetértek a fickóval.

  13. Ezt a pszichopata figurát azért találta ki a srác, még a legelső Star Trekes reviewjánál, mert szerinte baromi unalmas volt amikor normális hangon beszélt. :)

    “Úgyhogy Én sem értem amikor szidják az első 3 epizódot, mert semmivel nem rosszabb, mint az eredeti 3 rész.”

    “Épp szombaton kezdtem újranézni az egész szériát és nem értem mi a gondja az új sorozattal sokaknak.”

    *facepalm* Az emberiség napjai meg vannak számlálva. :D (Tipp: nézzétek meg ezeket az elemzéseket, 5 percnél tovább.)

    “Ő tudja mibe fecsérli az idejét meg az energiáit, de ezek a dolgok kurva feleslegesek.”

    Szórakoztatóbb mint maga a film amit elemez.

  14. Ecco: “Szórakoztatóbb mint maga a film amit elemez.”
    Ez abszolút így van. A startrek filmeket nem is láttam de a kritika még úgy is ütött!

  15. Na, ez ismét korrektre sikerült.
    Akik kikiáltották fikázónak a videókat, azoknak szeretnék rávilágítani, hogy ez a sorozat messze az egyik legösszeszedettebb és legobjektívebb megközelítésű filmkritika, amit a youtube-on látni, szóval a pszichopata hangvétele bne tévesszen meg senkit, az csak egy plusz szórakoztató elem. Ha nem veszitek a fáradságot, hogy pár percnél tövább nézzétek és felfogjátok, hogy miről van szó, akkor ugyan mi a tökömért kell negatív baromságokat írni kommentben? Ez nem építő kritika, hanem hiszti.

    Más: amikor a vége fele a Birodalom meg a Klónok közti primitív párhuzamokat emelte ki, egészen leesett az állam. Ügyes a koma, alig várom a haramdik részt. :)

  16. Venefius: nézd meg a videókat, nem fikák hanem meglepő módon szakmai kritikák, tökéletesen elmagyarázva, hogy miért szar mint film az új Star Wars. nem értem minek hajtogatod, hogy nem érted miért fikázzák, amikor itt van.

  17. Ez nem zseniális, ez debil. Olyan dolgokat tud ez felhozni hibának, hogy tuti hogy értelmi fogyatékos a csávó.

  18. Alapvetően rohadt jó lenne, csak egyszerűen szanaszét untat az előadásmódja.

  19. Ennyit már ezer éve nem röhögtem. A legrosszabb, hogy igaza van.

    Noha tény, hogy a filmek 90%-ról lehetne ilyen review-t csinálni. Max Tarr Béláról nem.

  20. “Ő tudja mibe fecsérli az idejét meg az energiáit, de ezek a dolgok kurva feleslegesek.”

    te tudod, hogy mi a felesleges, de valószínűleg pár százezer ember, vagy a baljós árnyaknál az az 1,7 millió, nem így gondolja.

    és igen. monoton, lehet, de rettenetesen szórakoztató, gigászi meló van benne.

  21. Nah… végignéztem.

    Pár gondolat:

    1.

    Miért Boba Fett? Jango Fett szerepel a 2. részben, nem Boba, ő ugyanis még kisfiú (bizony, ő az a bizonyos 1:1 klón).

    2.

    A fénykardokkal kapcsolatban nem minden tiszta. Az oké, hogy egy idő után unalmasnak találja, és az is, hogy a gyerekek kezében mi a frászt keres, de pl. az a rész, mikor Vaderre reflektál, mondván, hogy a jedik maguk készítik a fénykardjaikat, sosem volt tisztázott a sorozatban. Mondjuk úgy, hogy páran csinálnak maguknak, míg másoknak jó a kész kard is.

    3.

    Yoda harca király volt. Oké, értem, hogy mi a baja vele, mert tény, hogy ellentmond a karakter személyének. De! Amikor Yoda arról beszél, hogy a kard, az erő mind csak smafu, egy olyan világban él, ahol a jedik már csak legendák, és amit egy sith ural. Magyarán változhatott a hozzáállása. Rájött, hogy mikor fegyverrel mentek egymásnak, az nem segített, és emiatt mondja Luke-nak, amit, hisz nem szeretné, hogy az ő hibájába essen. Itt persze ki lehetne találni, hogy “de Yoda már ott is kurva öreg, eddig erre hogy nem jött rá”… ám az már kötekedés, és különben sem tudjuk, mit csinált Yoda azelőtt…

    4.

    Még mindig Yoda. Azért harcol úgy, ahogy, mert bár az erő a lényeg, azért van fizikai előny is a világon, és ebben Dookunak előnye van, mert magas. Ő pedig azért nem ugrál, mert nem kell neki, hisz így is, úgy is el tudja érni, amit akar (na meg lehet, hogy más taktikával küzd, mert sosem volt szüksége az olyan mozgás kitanulására, mint Yodának).

  22. Obi1: ahogy gondolod. nekem mindenesetre segített megérteni olyan dolgokat amikre nem volt rálátásom gyerekkoromban (konkrétan hogy miért olyan sz*r ez a film).

  23. Chocho: szerinted egy másfél órás ilyen részletes videó elkészítése közben végig nem tudta, hogy az nem Boba?

  24. human:

    Nem vagyok hülye, nyilván vágom, hogy tudta, és képzeld, értem a mögöttes iróniát is. De nagyon sajnáltam, hogy nem fejtette ki, csalódás volt.

  25. Lucas is being a shallow, emotionless business-man? I let you decide. (but the answer is yes) – ezen jót röhögtem

    amúgy én ’79-ben láttam a 4. részt, amit akkor még elsőnek hívtak, és egészen a 3. részig rajongó voltam(mármint a Jedi visszatérig). nekem már az sem tetszett.
    szerintem az új trilógia a hangulatot ölte ki a sorozatból, de érdekes módon a Sithek bosszúja (ez volt a címe egyáltalán?) eléggé bejött

  26. Már nagyon vártam ezt a videó-sorozatot, igazság szerint minimum háromnaponként csekkoltam az ürge youtube-csatornáját némi update reményében. Tetszett is, nem tudom közületek ki mennyire ismeri Roger Ebert írott kritikáit, de “szakmailag” hozza, sok tekintetben pedig felül is múlja a mester által nyújtott színvonalat. Egyedül az nem tetszett, hogy sok, elsőre is nyilvánvaló problémakört indokolatlanul is sokáig ragozott, míg az alapprobléma (tehát a tény, hogy Lucas “felügyelet nélkül” volt egyszerre író, rendező és producer) némileg perifériára szorult, miközben valahol ez volt a 90 perces review konklúziója. Ennek ellenére már nagyon kijárt ez a virtuális dá-dá az új trilógiának és Jorgénak (nem mintha valaha is látná ezt a videót, bár ki tudja), és szerintem nem vagyok egyedül, amikor azt mondom, hogy a SWII nemcsak a leggyengébb része a sorozatnak, de az évtized egyik legnagyobb filmes csalódása is volt egyben.

  27. az utolsó rész youtube commentjeinél fogalmazta meg valaki, hogy bár tetszett neki a review, de a végén Yoda beszéde összevágva mindennel, ami tönkretette az új részeket egyszerűen nem volt vicces, csak rohadtul igaz és szomorú. nem is tudnék jobban egyetérteni vele.

    nagyszerű értékelés, várom a következőt.

  28. az Episode IV-V-VI-hoz ennél sokkal erősebbet lehetne készíteni…ám valami azt súgja, hogy ezt a potenciált nem fogja kihasználni az alkotó.

  29. Chocho:
    1. azért hívja bobának, mert egyrészt 1:1 klón ahogy mondtad, másrészt pedig a félrebetűzések, és a nevek eltévesztése (phantom menace-ben asszem padméét rontotta el mindig) ugyan úgy a névjegyévé vált, mint az unott hang, vagy a kötözött nők a pincében…

    2. a fénykardokat mindenki magának csinálja (elvileg egy rite of passage, ahogy mondta is), a gyerekek gyakorlása tényleg ciki rész.

    3. Yoda harca nekem pl. nem tetszett, pedig gyerekként láttam.
    Az igaz, hogy néha vannak kötekedő részek, de ez hozzá tartozik, és ezzel is csak meg akar győzni az igazáról, ami megérthető, amennyire kiábrándult.

    És én is gondolkoztam ezen, de szerintem nem lehet minden filmről ilyet csinálni, mert ahhoz rossznak kell lennie a filmnek (a csávónak csak a negatív véleményére kíváncsi a többség, amiből az Avatarról 2 videónyi volt, a prequel starwarsokról pedig 9), és elég embernek is kell ismernie ahhoz, hogy sikeres legyen. (Hasonló a helyzet a szinkronparódiákkal is egyébként, azért is a Vektort tartják a legjobbnak, mert a Mátrixot szinte mindenki látta.)

    Linsz:
    Velem is ez a helyzet, végre kizökkentett, és most már ki nem állhatom. Sőt, arra is rájöttem, hogy már a Jedi Visszatérben is volt csomó gagyi rész :(

  30. Hát igen a 9-es rész végefelé amikor Yoda-s rész kezdődik, nos akkor 100%-ban igazat tudok neki adni.

    Fos gagyi, CGI takony lett, és elrontja a sztorit, a drámát a karaktereket, és mindent ami a 4-5-6ban még megvolt.

    Sajna George-nak senki sem mondott ellent. Ez lett a végeredménye…

  31. Hát nincs veletek az erő, és ez szomorú, de méginkább sajnálatos.

  32. 0.na ne már,a teringettét!
    1.az első rész vége(darth maul versus obi meg kvájgon) nagyon durván odab.sz.
    2.Az első részben(mármint az újban)a cgi nem olyan gány ,pl.: ahogy a sikló kinéz amivel leszállnak a tatuinon,az egyszerűen gyönyörű.
    3.Az első rész a a másodiknál 20x jobb(500 days of summer-ben a nyál még néhol rendben van,de azé’ ez a CSILLAGOK HÁBORÚJA!)
    4.”Az első rész”-szel nem kezdünk mondatot… :D

  33. először is, a gyerekeknél, nem igazi fénykard van. Erről írnak több könyvben is, többek közt van egy album ami ezekkel a technológiákkal foglalkozik a filmekből.
    Meg elfelejti, hogy az első, és a második rész között van egy összekötő mese sorozat, ami nagyon sok kérdésre választ ad, amit itt fikázott. Többek közt a legelső problémájára, hogy anakin meg obi van nem jó barátok. A klónok háborújában még azok voltak. Tény és való, hogy azért van egy két igazság abban amit mind, de leginkább csak a felkészületlenségét bizonyítja a star wars világában.

  34. Boxi:
    Ki a frászt érdekel az album, vagy a könyv, vagy bármilyen további Extended Universe médiában előadott magyarázat? A film attól még hiányos marad mint film. Nem azért van rosszul bemutatva pl. a két karakter kapcsolata, mert arra alapoztak, hogy majd Genndy Tartakovsky a rajzfilmjében úgyis lefedi a témát, hanem mert nem figyeltek oda, vagy nem élrtenek hozzá, vagy tudom is én.

  35. boxi:
    ez egy koherens filmhexalógia kéne, hogy legyen, nem könyveknek meg mesesorozatoknak kéne a lyukakat foltozgatnia.

  36. boxi: Ne haragudj, de ha egy egész kis könyvtár elolvasása (és megvásárlása) szükségeltetik ahhoz, hogy érthetővé váljon egy filmsorozat története, akkor…

    1: Szar(ok) a forgatókönyv(ek)
    2: A merchandising előbbrevaló volt a filmnél (vagy legalábbis a külsős írók több kreatív energiát fektettek a regényekbe, mint Lucas a forgatókönyvbe)
    + (magán-észrevétel) Lucas az új trilógiát űropera helyett szándékosan sci-fi irányba terelte el. Ha képes volt 5 perc leforgása alatt hazavágni az Erő körüli misztériumot a midichlorianokkal, akkor nem értem, miért nem juthatott több idő az SW-kánont alapjaiban felborítani látszó jelenetek magyarázatára a filmekben. De továbbmegyek: a problémás jelenetek nagy része egészen egyszerűen elhagyható lett volna. Így annyi mindennek juthatott volna több idő, Christensen-nyafogás és béna romantika helyett :(

    Az egy dolog, hogy sokan végtelen rajongásuknál fogva két kézzel kapkodtak minden után, amire rányomták az SW-billogot s ezúton sikerült kiművelniük magukat a témában, de a franchise-nak alapvetően a filmekről kellene szólnia és egyszerűen nem várhatod el másoktól, hogy csak valami SW-fanatik igazolvány felmutatása után kritizálhassák az új trilógiát. Az ilyen sznobizmus még a vérbeli geek-ek között is oltári ciki, mit szóljon akkor az egyszeri filmbuzi? Persze most rögtön bebökhetné valaki, hogy “hát a suspension of disbelief, az smafu”? Nem, nem az, azonban ha a történet érdektelen és béna a rendezés/színészek (röviden, ha a néző UNATKOZIK), akkor az ember akarva-akaratlanul gondolkodóba esik a kirívó jelenetek láttán, hiába Natalie Portman dindói meg a nyálontó CGI.

  37. Teljesen igaza van a csávónak hogy “fikázza” az új trilógiát(és mindezt nagyon viccesen) mivel csak a látványban tökéletes az új trilógia és az emberek többségének a látvány + a már meglévő SAGA eladta magát
    >
    kifacsartak annyi pénzt az alap ötletből amennyit csak tudtak és kaptunk egy látványban remek(bár ez se igaz teljesen a fószer szerint) filmet, ami egy tökéletes filmhez kevés(+ a régi trilógiához nem méltó és ez a fő pont)

    a kommentek alapján végig se néztétek az értékelést, mert nem értettétek és elkezdtétek védeni a filmet(vagy támadni a srácot hogy monoton hangon mondja), hogy tökéletes pedig nem.

    én ezért tartom jogosnak a kritikát annak ellenére hogy nem vette el a kedvem hogy megnézzem 1-6 ig a részeket mert úgy egész és egy agykikapcs kaszabolásra(+csak egy kicsivel többre) tökéletes az új trilógia.

  38. ezektől a review-k után ha most mennénk és megnéznénk a régeieket akkor H3-PO4 beszólásaitól vagy a Pokolcsillagon kergetőzéstől is falra mászna mindenki.
    persze még mindig sokkal jobbak, például ott érthetőbb, hogy Léna mért szeret bele Hannába és vannak karakterek, amik sokkal valóságosabbak…

  39. Csatlakozom a régi motorosokhoz. Én az eredeti trilógián nőttem fel (mozi + vhs).
    Nagyon sok igazság van ebben az elemzésben is, csakúgy, mint az eddigiekben (annak ellenére írom, hogy például az Avatar-t többször is megnéztem moziban és lenyűgözött – ergo nem feltétlenül osztom a véleményét 100%-ban).
    Talán csak annyit tennék hozzá, hogy nem az a nagyon-nagy fail az prequel-ekben, hogy nem olyan tempójú / mélységű, mint az eredeti, hiszen a saját koruk elvárásainak kell megfelelni egy-egy alkotásnak (értsd: manapság nem lehet egy szálat – mondjuk Han Solo és Luke barátságát – 3 részen keresztül kifejteni), de ezek a részek abban is elbuknak, sajnos – alacsonyan volt az a bizonyos léc, azt sem sikerült megugrani Mr. Lucas.
    Részemről sokkal jobban szerettem volna egy VII-VIII-IX-et csinálnak Lucas nélkül a Timothy Zahn trilógia alapján (mondjuk Christopher Nolan rendezésében).
    A srác hangjára meg nem lehet panasz, nem ez az első munkája, kvázi már trademark, ugyanúgy, mint a Psycho / Saw scetchek :)

  40. De könyörgöm, ez egy leírhatatlanul összetett univerzum. Nem lehet minden sz.rt megmagyarázni.. Mert az már egyszerűen nevetséges hogy olyat hoz fel negatívumként, hogy nem tudunk meg eleget arról amikor Obi-Wan beleesik abba a fészekbe. Meg ott van a barátsága Anakinnel, ami kvázi csak e film után fog kialakulni – ezt nagyon jól ábrázolja a harmadik rész. Gondolkozzunk már, egy tizenéves milyen viszonyban van a szüleivel általában.. ez így ahogy volt reális és értelemszerű.
    Ennél tehetségtelenebb “kritikust” életemben nem láttam. Legalább aki kritizál, az csinálja is jól.

  41. Obi nézd meg mégegyszer amiről most írtál. (egyáltalán nem értetted meg, hogy miről beszél annál a résznél :D)

  42. maTThew:

    1.:

    Oké, ezt nem tudtam, köszi a felvilágosítást!

    2.:

    Megkérdezhetem, ez hol hangzik el a filmekben? Nem kötekedés, csak ezer éve nem láttam őket már, és érdekelne.

    3.:

    Jaj, dehogynem. :) Példa:

    A keresztapa

    Miért van az, hogy Michael, aki nem szereti a családja “hagyatékát”, ahelyett, hogy elmenne Európába dolgozni, inkáb otthon marad a maffiózó faterjával? MI EZ A SZAR?

    Tessék. Oké, nem egy kidolgozott írás (csak összedobtam most), de érzékelteti, miről is beszélek.

    Heistmonkey:

    Azt a frászt érdekli, hogy ezek a filmek akár tetszik, akár nem, erősen függenek a mögéjük írt univerzumtól. Ennyi erővel A gyűrűk ura is egy kalap szar volt, mert nem magyarázott meg semmit…

  43. Obi1: senkit nem érdekelt, mi történt a gundark-fészekben, a csávót föleg nem. Az volt a baja, hogy ezzel az izzadtságszagú párbeszéddel próbálták a nézők tudtára adni, hogy ők barátok, ahelyett, hogy a filmben bemutatták volna ezt a barátságot.

    Szerintem akkor van értelme kritizálni a csávót, ha az ember rendesen meg is nézi a videóját. Én megtettem, ezek után véleményem:

    Túloz, mint az állat, de minden pontban, amit megemlít van igazság. Ja és nem mellesleg marha vicces.

    Én tényleg nem értem miért kell ennyire kiakadni, én minden hibája ellenére szeretem az új trilógiát is (nem mondom, hogy nem csalódtam, de találtam benne sok jó dolgot is), mégis nagyon jól szórakozok az ürge videóin.

  44. Végigolvastam az összes kommentet, és azt kell, hogy mondjam, ugyanez a beszélgetés megy tíz éve a starwars.hu fórumán.
    A Tartakowsky-féle sorozat a második és harmadik rész közt játszódik (valaki első-másodikat írt).
    Amit írtatok, hogy nem képregényeknek, meg knyveknek kéne betömködnie a filmek hiányosságait, ez így is van, csakhogy a képregények és könyvek nem illeskednek egymáshoz (pl. van az új clone wars sorozat, ami per pillanat üti az összes korábbi klónháborús képregényt és a tartakowsky-féle sorozatot).
    A régi trilógiában volt valami olyan érzés, amitől a film máig kultfilm státusznak örvend pl ki ne emlékezne a bikinis Leia hercegnőre, a szemétledobós jelenetre, vagy amikor a millenium falcon nem kapcsol feénysebességre? Én még az ewok-macikat is egy poénnak tudom be. (mondjuk a régi filmek sikerét Harrison Ford játéka is dicséri, nem úgy, mint az új trilógiában szégyenletes alakítást nyújtó Liam Neeson vagy Samuel L. Jackson)
    Nos, ilyen jelenetek az új részekben nincsenek. A régieknek volt egyfajta epizodikus történetvezetése, ami a prequel részekben nincsenek meg. Pl. a harmadik rész, ami a legjobbnak mondható az újak közül, az is egy olyan értelmetlen, animációorgiát tartalmazó űrcsata-jeleenettel nyit, ami a régi filmek színdarabhoz hasonló történetét egyáltalán nem adja vissza.
    A star wars saga filmjei közül csak a régiek állják meg filmként a helyüket, az új részekben csak az animáció és a régi filmek filmes mivolta (és a siker) miatt készültek el filmként, simán lehetett volna belőlük csak könyv, vagy képregény.
    Az újak is élvezhetők, csak nem úgy kell őket nézni, mint egy filmet (ezért nem is érdemes a Keresztapákkal összevetni). Nem mellesleg az is közrejátszott, hogy míg a régi részek (leginkább a negyedik, a 6 már nem) sokkal inkább független filmek voltak, az egy új reményt kábé magának csinálta meg lucas, addig az újak tényleg csak a pénzről szólnak. Ha valakinek elvette az eszét a pénz, akkor az George Lucas.

    Ha ennyire utálja valaki az új trilógiát, akkor annak csak ittas állapotban javaslom az animációs clone wars sorozatot, különben nehogy megnézze bárki is.

  45. Én imádom az összes Star Wars filmet, a régi trilógia az etalon de az újat is megnéztem már jópárszor. Mindennel egyetértek szinte amit a fickó mond, de ez nem változtat az SW mániámon

  46. TE JÓ ÉG :D A fos YouTube copyright karma lecsapott erre a zseniális reviewra, remélem hamar visszaszerzi :) Valaki nem szereti a kritikát? :)

  47. Teljesen egyetértek a fikázással, vagy nevezzük szakmai kritikának…egyszerűen sírni tudnék az új trilógián olyan bűngyenge. Ez a klónos baszkódás pedig tényleg mindennek az alja volt. Ilyen nulla karakterekkel egy ILYEN Anakinnal, egy sor argentin szappanoperás közhellyel és nyáltengerrel…hát nincs rá szó mennyire szar. Én elhiszem h sok szarság volt az igazi Star Wars trilógiában, ewokoktól kezdve ugye, dehát könyörgöm: A Jedi visszatér legrosszabb jelenetei is überelik a legutóbbi 3 SW összes jelenetét…kivéve a Phatom of Menace Darth Maulját és a végén a harcot, mert az eszméletlen jó.

  48. Aki nem szereti a star warst az tuti élvezi ezt a videót, de én csak ideges lettem tőle a sok baromságtól. Meg akik azt írják hogy gyermeteg, meg semmilyen karakterek vannak a filmekbe, hát…konkréten a filmvilág leghíresebb karakterei csak. Még a leghitványabb csöves is tudja az utcán hogy ki az a Darth Vader, vagy Obi-Wan. Az új trilógiában szerintem csak a gyenge színészi alakítások lógnak ki. Persze ott se mind. meg túlzott kicsit a CGI…de manapság melyik sci-fiben nem az.

  49. igen, de nem az új trilógiából tudják ki az a DW és Obivan, de még palpatinet sem. Mondjál olyan emlékezetes szereplőt aki nem volt a régi filmekben. Jarjar? Rajta kívül..

  50. durva hogy nem lucas töröltette, hanem valami más felhasznált anyag miatt kapták el.

  51. A könyvek (illetve az új trilógia könyvei) nem Extended Universe cuccok, azok nagyon is hivatalosak. A történettel szvsz nem lenne baj, alighanem a forgatókönyvek lettek elbaltázva. Olvastam a Sithek bosszújának könyvváltozatát, és megérte. Aki SW fan, úgy is megteszi. Aki meg nem, az nem.

  52. Még valami: eleinte – a poszterek idején – nagyon fanyalogva vártam az új CW sorozatot, és eddig az újabb filmek / rajzfilmek közül ez hozza leginkább a formáját. Bízom benne, hogy az élőszereplős sorozat is jobban kihasználja a teret a karakterek / történetek alkotására, mint az új filmek.

  53. Fasza az új trilógia is. SW örök kedvenc. Szidják csak nyugodtan nem tud érdekelni.:)

  54. Annyira nem szeretem az ilyen túlságosan nagy publicitást kapó “elemzéseket” és az értelmetlen rajongói vitákat. Számomra az új trilógia sokkal közelebb áll, mint a régi. Vannak hibái, de szerintem szerethető. Az SW1-ben Jar Jar vicces, SW2-ben nekem tetszett a romantika (hiszen csak kellett valaminek lennie a két gyerek miatt), míg az SW3 kifejezetten igényes darab lett. Talán az a legjobb a hat közül. Számomra.

    Az annyira idegesítő és méltatlan, hogy ilyen überkocka SW fanok felelősségre merik vonni az alkotókat, hogy mit adott nekik. Ha nem tetszik, akkor ne nézzétek, de Lucasnak is szíve-joga arra vinni a történetet, amerre csak akarja. A forgatási videók alapján igenis próbáltak mindenre odafigyelni, mert a közhiedelemmel ellentétben a készítők többsége is rajongó és nem sima munkás.

    A később jövő CW szériák pedig nem foltozgatások, hanem bővítések. Azért ne várjátok már el, hogy 40+ rész * 20 perc animációs sorozat története beleférjen két órába…

    Az speciel nekem se tetszik annyira, hogy újabb és újabb rókabőr gyanánt új SW filmverziókat dobnak a piacra, de amíg javítja a minőséget és előnyére teszi, akkor miért ne? Az ő filmjei, azt csinál velük, amit akar.

  55. Platshhu: elárulom neked, hogy ezt a filmet az “übekocka” SW fanok (nem kevesen vannak) tartották életben. Ők a fő oka annak, hogy az I., II., III. rész kijött.

    Ha valakinek joga van kritizálni (bár én szerintem bárkinek lehet) akkor azok pont ők. Ők akik millió dollárokat költöttek figurákra, DVD-kre (mert isten tudja hány kiadást ért már meg), képregényekre, könyvekre, poszterekre stb. Természetes, ha fel vannak háborodva, ha úgy érzik, az új részekkel nem hogy kibővítették az SW univerzumot, hanem lehúzták a piklibe, méghozzá azért, hogy Lucas be tudjon zsebelni még 5-600 millió dollárt.

    Én nem vok túl nagy SW fan, de a IV. V. VI. részt én is láttam, és bár nem nézem meg minden évben, azért ott ficcen a polcon. Az új részeket én is fostalicskának tartom.

  56. minime:
    MINDEN ami nem film (beleértve az összes rajzfilmsorozatot, játékot, képregényt és könyvet), EUnak számít, illetve még az nem, amikor Lucas talál ki valami sajátot.
    Az EU-ban is vannak különböző kategóriák, például sokkal hitelesebbek azok az infók, amik a rajzfilmekben vannak (hiszen Lucas öli bele a pénzét), mint luke skywalker nemtommelyik ükunokájának nagy kalandja képregény formájában.
    Továbbá van még a non-canon kategória. az a játékok sötét oldali befejezése, a filmek mi lenne ha-befejezése képregényben, valamint az elavult, felülírt régi történetek (pl darth vader kezét az uralkodó vágta le a 4. rész után, amikor kudarcot vallott, meg ilyenek).

  57. Egyetértek Gabesz83-mal, elvégre én is ilyen überkocka SW-fan vagyok. És nagyon utálom az új trilógiát.

  58. Nem vagyok SW kocka. Nem vagyok filmesztéta, meg kultúrsznob sem. Imádom a CGI-t, foglalkozom 2D, és 3D grafikával. És az első 2 SW rész _szerintem_ hihetetlenül kiábrándító.

    Nem attól lesz egy vizuális effekt jó, hogy rádobok 3 renderfarmnyi gépet, azt had szóljon. Nem attól lesz egy karakter szerethető, hogy demográfiai, meg egyéb felmérések alapján összerakják a tökéletes castot. És nem attól lesz jó egy film. ha mindenből 3x annyit és 3x nagyobbat teszünk bele mint az előzőbe.

    Egy jó filmnek lelke, varázsa van. Ehhez kell (szintén szerintem):
    1.) egy jól megírt forgatókönyv
    2.) jó rendező, operatőr, visual director…
    3.) jó színészek
    4.) megfelelő(!) költségvetés
    +1) az a bizonyos “plussz” (ha tudnám mi ez, már gazdag ember lennék)

    Ezek közül megvan a prequel trilógiában a költségvetés, meg a jó színészek fele. Meg is létszik a végeredményen.

    És ezt úgy mondom, hogy a 90-es évek végén láttam az eredeti trilógiát, nagyon rá voltam pörögve az új filmekre, amikhez nagyon pozitív (ó azok a tinilányok…:)) ) élmények fűznek.

    Kicsit olyan ez mint a modern kori játékprogramok. Hiába tolnak 50 misit egy címbe, tesznek alá csilli villi 3D motort, ha hangulatban, és játékmenetben odaveri egy Braid vagy egy Plants vs Zombies.

    Moral of the story is: zseton+nagyobbszebbjobb+jó üzleti stratégia =/= jó film

  59. Hihetetlen mennyire ostoba ember ez.Olyanokat hordott össze,hogy tátva maradt a szám ettől a sok korlátolt ostoba faszságtól.
    Az első rész hozta a régiek színvonalát.
    a második katasztrófa.
    a harmadik rész meg szerintem elég drámai és izgalmas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.