Köntörfalak

Ha már ennyi szó volt a magyar filmről mostanában, akkor gondoltam adok egynek esélyt, így a Köntörfalak felé vezetett az utam. Tavaly a Kaméleon és az Intim fejlövés kapta meg a lehetőséget, de nem élt egyikőjük sem vele, szemben a Köntörfalakkal, ami már egész jó irány felé haladt, aztán mégis elvérzett azért.

Köntörfalak poszterA történet, nos az nem foglalható olyan könnyen össze anélkül, hogy lövöldöznénk belőle, így legyen elég annyi, hogy nem csak egy csajozásról szól azért, bár azzal indít. Egy kínos randival. Olyannal, ahol mégis kiharcolja a nem szép srác, hogy felmehessen a szép nőhöz, aki tökre Zooey Deschanel-vibeot bocsát ki. Szerencsére nem thrillerbe, hanem drámába fordulunk innen.

Azt még nem is mondtam eddig, hogy szinte teljesen kamaradarabról van szó, három szereplő és kész. Mivel általában a túljátszás, a színházias hozzáállás szokott dívni a magyar filmekben, vagy a teljes kezdőség, így a három szereplős megoldás nem villanyozza fel az embert, de szerencsére nem volt vele különösebb gond – vicces, hogy közben meg simán színházba átdolgozható maga a mű. Talán csak a főszereplő volt nekem végig olyan teljesen kedves motyogós, az elején még kedvelhetően, de a végére inkább zavaró érzést hozott.

Igazából az tetszett, ahogy összerakódtak a részletek, annak ellenére, hogy a film felétől már teljesen elveszhető az érdeklődés. Mármint egész rendesen össze van rakva addig, erre olyanok jönnek (mintha időhúzás lenne), hogy az egyikőjük a vitaszerű közepén elmegy megtömni a vizipipáját és szívni párat. Értem, hogy elmenekült a kínos kérdések elől , de nagyon gázosan tette ezt.

Köntörfalak értékelés

Úgy 6/10-et adnék, mert ez már jobb irány, bár még rengeteg csiszolni való akad rajta.

human
írta
2010. 04. 09. 11:40
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “Köntörfalak” bejegyzéshez

 1. A Nyomozó óta én is sasolom a magyar filmszemlén közönségdíjas filmeket.Nézős lesz.

 2. Szerintemnem arról van szó, hogy a film egy nagy hibán, vagy hibák sorozatán csúszott volna félre, vagy vérzett volna el. Pusztán a feszültség maradt végig a film során egy szinten, illetve a báty megjelenésétől kezdve nem nagyon nőtt. És ez a nézőben, aki ahhoz van szokva (főleg ha többségében hollywoodi filmeket néz), hogy a film egy tetőponthoz közelít, és a végén abban “csúcsosodik ki”, hiányérzetet kelt.

  (Persze nem tudom, hogy ebben filmben ezt hogy lehetett volna jobban, illetve másként csinálni. A kamara jelleget nézve talán a színészi játék árnyalásával lehetett volna valamivel többet elérni. Nem volt ez rossz -sőt a mai magyar ordibálós, ripacskodós állapothoz képest jó- csak kissé statikus.)

 3. A feszültség 1-2 kilengéssel rendben volt. Nekem produkált 20 olyan percet, amit leginkább csak a Lost szokott. Szóval le a kalappal. Bár a főszereplő színészi játékával én sem voltam megelégedve. De engem is csak a vége felé kezdett el zavarni.

  És inkább megnézem ezt 10 szer, mint bármilyen magyar szintetnem ismerő szinglivígjátékot. Minimum leforráznám azoknak a kezét, akik ezekre még pénzt adnak. Bár ha ezek a filmek nem lennének, én se pontoznám olyan magasan a Köntörfalakat, vagy a Poligamy-t. Ezzel protestálok az álom.net-ek ellen. Az erő velem van:D

 4. Castor: Én sem azt mondtam, hogy unalmas vagy lapos film, csak azt, hogy nincs egy kellő íve. Mármint ami ahhoz kell, hogy sok embernek elnyerje a tetszését (ergo sikeres legyen a mozikban).

 5. Valahol a manapsag tipikus, a cselekmenyesseget eroteljesen minimalizalo muveszfilm es a method actinghez kepest fura, tipikus magyar szinjatszast bemutato kozonsegfilm kozott feluton. Tetszett, h nem teljesen szokvanyos a dramaturgiai iv, viszont nem gyozott meg rola teljesen a rendezo, h ez szandekos huzas lett volna. Ennek ellenere boven er egy megtekintest, meg igy is jobb mint a legtobb idei film.

 6. [a filmről írj, hogy neked miért tetszett, erre van a komment rész, komolyan. hali – a zerk.]

 7. A film megnézése után szintén 6/10

  Nekem is a randizós jelenetnél a Zooey Deschanel jutott eszembe :)

 8. Vártam már, hogy magyar filmről olvassak itt beszámolót.
  Nekem nagyon tetszett, emikor megnéztem, röviddel a premier után, de (talán nme vagyok elég rutinos filmnéző) nem értettem meg belőle mindent.
  Már régebben volt, ezért lehet, hogy nem is pontosan emlékszem.

  SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!

  Honnan tudta meg a srác, hogy a lány bátyjával csalta a felesége (a névjegykártyán kívül persze)? Számomra nem volt egyértelmű, hogy az derült ki, hogy nemzésképtelen, vagy valamilyen örökletes betegsége volt, amit a gyerekeinek nem továbbított (mert hogy nem ő volt az apjuk), vagy HIV+? Nincs már bennem olyan elevenen a film, de annak idején ez idegesített egy kicsit, és senkivel nem tudtam megvitatni.

  Any thoughts?

 9. SPOILER
  A névjegykártán kívül úgy emlékszem nem tudott semmit a srác felmutatni semmit, ezt én se értetem.
  SPOILER VÉGE

 10. Azon kevés filmek egyike, amelyiknek a végén meglepett a végefőcím, nem nézegettem, hogy mikor lesz már vége… Remek filmélmény volt! Nem szokványos történet, lekötött végig. És nem kellettek hozzá milliárdok, meg nagy nevek. Részemről csillagos ötös!

  SPOILER innentől

  A névjegykártyán ugyebár rajta volt a név, amit aztán (ahogy mesélte is) látott tv-ben, újság címlapján, stb, nyilván innen tudta, hogy ki ő. Én inkább azt nem értettem, hogy miért nem ismerte fel azonnal, hiszen biztos jól megjegyezte az arcát. Aztán hogy TÉNYLEG vele csalta-e az asszony, azt nem tudta, csak sejtés volt, ezért is kérdezte meg.
  Először arra gondoltam, hogy a srác meddő volt, de azt a felesége nem tudhatta volna előtte, tehát nem siránkozhatott volna miatta, szóval én se értem, hogy mi volt végülis a nagy titok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.