Majdnem film: Splinter Cell: Conviction-előzetes

Hát ez iszonyat hangulatos cucc lett, legalábbis a trailer, Johnny Cash tökéletes zeneválasztás, eszméletlen ritmust ad az egésznek. Azt még nem tudom, hogy a hangsúly áthelyezése az akcióra milyen lesz, de ebből a másfél percből semmit nem vesz el, az tuti.

Amúgy nekem a Splinter Cell első része volt az a lopakodós játék, ami a végéig érdekelt (a Pandora alatt halt meg anno a GF4-em, RIP), szóval kíváncsi vagyok, hova vitték a sorozatot idén.

30 hozzászólás a “Majdnem film: Splinter Cell: Conviction-előzetes” bejegyzéshez

 1. Teljesen más mint az eddigiek, ha te a lopakodást szereted a legjobban lehet csalódni fogsz. Meg lehet oldani halkan is a dolgokat, de kb mindenkit ki kell nyírni.Nekem nagyon bejött a játék, a végénél járok, bár a story kicsit gyengus, de a játékmenet mindenért kárpótol. Ha pontozni kéne ez 1 8,5/10 lenne. MGS4-et nálam veri vastagon.

 2. Ahogy a triler végén is mutatják, érdemes lenne megnézned a Future Soldier trailerét is, bár az nem in-game, de nagyon hangulatos azért :)

 3. Sam Fisher a best és a filmes jogokat már 5 éve megvették azóta nem történt semmi ami sajnálatos:(

 4. hangulatosnak hangulatos, de csúnyácska, 1-2 éve még elment volna ezzel a grafikával, de ma ez már kevés szvsz.

 5. asd: Pont ezen gondolkoztam én is; hangulatos trailer lett ( Johnny Cash tényleg f@sza :D ), viszont ez a sok akciózás és a ronda grafika egy kicsit elbizonytalanít :/ …

 6. Megvan a játék és újradefiniálja a lopakodós játék fogalmát. Izgalmas, pörgős, de megvan ugyanaz a taktikusság és izgalom. Leegyszerűsítették, átgondolták és nagyon király lett. Feltétlenül érdemes bepróbálni. Ezután tuti nem fogok ugyanúgy tekinteni a zsánerre. Bemutató szintén csúcs lett, tökéletesen átadja a játék hangulatát.

 7. Nagyon várom már én is. Tuti vétel lesz, főleg a DRM védelme miatt. Na meg alig várom hogy co-op-ban tolhassam, az lesz az igazi BADASS. Nekem nagyon bejön ez az új Sam Fisher, mondjuk a régi is tetszett, de abból volt már 4, rész, ideje volt újítani. Sokaknak nem tetszik mondjuk.

 8. A játéktól nem voltam elájulva, többek között mert inkább stratégiai beállítású vagyok, mintsem egyéni figuratív mozgató.

  Érdemben inkább Tom Clancy-vel kapcsolatban, a karakter kitalálójával kapcsolatban tudok hozzászólni. Clancy ez az ultrakonzervatív, Amerika-centrikus világszemléletű író techno-thriller ponyvái filmes feldolgozása után szerzett olyan hírnevet, amely lassan fogalommá tette a játékpiacon is. Neve megjelenése eladhatóbbá tette, pár általa a játékokhoz felskiccelt történetszállal a megjelenő akciójátékokat, habár kialakításukban nála sokkal zseniálisabb szakemberek vettek részt.

  Clancy szellemisége, globális vakfoltjai ellenére húzónév, mert kiváló adathordozó a katonapolitikát illetően, még ha magában a regényeiben rosszul is használja fel tudását és történetei bagatellek olvasmányosan ír a modern hadtudomány eseményeiről.

  Pályafutásának leghíresebb karaktere egyértelműen Jack Ryan és itt kell megemlítenem, hogy a könyveiből születő filmfeldolgozások sokkal ésszerűbbé tették Clancy-regényeit, legtalpraesettebb megjelenítője Harrison Ford ellen maga az író minden fórumon kikelt.

  Sam Fisher alakját illetően egyenlőre nem tiszta nekem, hogy egy önálló regényötlettel, vagy a jövőbeli játékfeldolgozás miatt született-e Clancy tollából a Splinter Cell (magyar kiadásban A sejt).

  A megszületett regény maga hatékonyan megírt techno-ponyva, annak ellenére, hogy neokonzervatív szemléletű félretájékoztatással és ötletszegény cselekménnyel operál, de megint csak kapunk egy kevés hathatós harcászati információt és a főszereplő Sam Fisher is kirajzolódik a folytatások reményében. Érdekes, hogy Clancy átadta a folytatások megírásának jogát, a játék megszületése után.

  Szerintem maguk a játékok nagyobb hőfokon működnek és ismét a feldolgozások múlják felül Clancy történeteit, annak ellenére van ez így, hogy a műfajok tökéletesen különbözőek, csupán a történeti kidolgozást illetően.

  Tom Clancy-t természetesen mindenképp elismerés illeti, hiszen tökéletesen alakítható háttéranyagként kezelhető történetei számos film és játék forrása lett.

  Nekem a játékokat illetően az EndGame, a filmek közül a Fordi Ryan-éra jelenti a legjobb kikapcsolódást, de várom a Splinter Cell játék és film feldolgozásait.

 9. A grafikától egy picit több is elvárható lenne, valamint félek tőle, hogy csak konzolos csőjáték lesz. Azonban a hangulat az valóban jónak tűnik.

 10. Teljes képzavar!

  Az általam fent említett A sejt című kötetet nem Tom Clancy írta! Clancy “ötletadó kreatívaként” vett részt az eredeti játék kidolgozásában és rábólintott arra, hogy David Michaels megírja a szóba került regényt felhasználva a nevét a játékhoz hasonlóan. A könyv folytatásánál végre Michaels nevét is feltüntette a magyar kiadó.

  Az Aqulia Kiadóról van szó, amely egészen a közelmúltban itthon megjelent hivatalos Clancy regény A medve és a Sárkányig az író műveinek magyarországi terjesztője volt. A Splinter Cell első regényét marketingfogásból Clancy neve alatt adták ki Magyarországon, puszta jóhiszeműségből (b+ magukat!) megtévesztve az összes vásárlót.

  Tehát Clancy már a legelejétől fogva átengedte az írói folyamatot egy bértollnoknak, és eredetileg a karaktert játékszoftver fejlesztő cége számára ötölte ki, de lehet, hogy még csak ennyit sem tett hozzá a dologhoz.

  Sam Fisher története inkább az Ubisoft Ent. munkatársai által alakult úgy, ahogy, ilyen akciódússá több koncepcióváltást követően.

  Ha valaki originál Tom Clancy regényből született játékra kíváncsi az a Rainbow Six felé forduljon, itthon Sziváványkommandó címmel jelent meg könyv formájában pár éve.

  A Clancy-ről leírtakat fenntartom, de sajnos jobban oda kell figyelnem mihez adja a nevét valaki és mi származik hamisítatlanul adott szerzőtől, akár a játék, akár a könyvpiacon.

 11. Khaireddin: God’s gonna cut you down

  Régen láttam ennyire ütős trailert, amiben így passzol minden.

 12. symor: egyik Splinter Cell könyvet sem Tom Clancy írta, de mindegyik borítóján ez a legnagyobb felirat – nem csak itthon, Amerikában is. David Michaels meg egy álnév, ez alatt a név alatt 3 író írt 6 splinter cell könyvet (persze egyik sem Clancy).

 13. mandark: Ez az írói álnév már meg sem lep, az első Splinter Cell könyv magyar kiadásán csak Tom Clancy neve szerepelt íróként, a borító hátoldalán a képével ajánlták a könyvet. Ezzel szerintem bőven kimerítve a megtévesztés fogalmát. A könyv eredeti angol verzióján szerepelt a David Michaels “művésznév”, a magyar kiadásról ezt eltávolították.

  Egyébként tökmindegy, a lényeg, hogy a játékkiadások profin elkészítettek, könyvekkel kapcsolatban úgysem ebben keresi senki a magas irodalmat.

  A játékon és várható filmen jól fogunk szórakozni, ha kiállják a demo színvonalát.

 14. symur: hát igen, a játékoknak elég nagy kedvence vagyok, a 6 könyv közül nemrég fordították le a másodikat magyarra.. szomorú.

 15. a trailer az xbox verzióból van összevágva, és azért néz ki 2 évvel ezelőttinek, mert a hardver több, mint 5.

  a játékmenet nekem nagyon tetszik, az eredeti sunnyogást a második résznél feladtam, ez friss, dinamikus, és ami a legjobb: BADASS. ha ragadozónak, gyilkológépnek akarod érezni magad, mindenképpen kötelező. tényleg meg kell benne ölni mindenkit, de ez most komolyan probléma?

  a sztori szerintem átlagos krimi, semmi nagy csavar, de ettől még nem rossz, menet közben a grafikával sem volt semmi bajom egy-két karaktermodellt kivéve (majd nem nézem meg pc-n és akkor nem is lesz :) kicsit rövid, de a co-op annyira király, hogy ha van rá haver, simán beletolhatsz még sokszor annyi időt.

 16. Nekem tetszett, ma reggel kezdtem el, és alig tudtam letenni a kontrollert.
  Tényleg olyan, mint egy film.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.