Nem profik, de összehozták: Rendezvous with Rama

Hát ez marhajó. Természetesen nem vetekszik blockbusterekkel a Vancouver Film School által összehozott 3 perces mű, de mégis elmerít. Valamennyire hozza azt amit a könyv adott nekem.

Amúgy csak az alap Rendezvous with Rama-t olvastam, és az eladhatatlan filmként szerintem. Ugye egy hatalmas idegen űrhajóról szól, ami áthalad a naprendszerünkön. Nem támad vagy hasonló, a ráérkező emberek napjai a felfedezéssel telnek. Az egész egy nagy henger, ahogy ebben a videóban is látható, de belülről is az. Egyszerűen beindítja a képzeletet, de közben meg csak természetfilmes megvalósítással lehetne bármi köze is a műhöz, az pedig nem hozná vissza mozikban a befektetett pénzt.

Volt már róla szó, hogy megpróbálják elhozni mozgóképen, de behalt a projekt, nem véletlenül. A nagy áttörés az lehet, ha a technológia még olcsóbb lesz, és 10 millió környékén megvalósítható lesz az egész. Akkor talán.

17 hozzászólás a “Nem profik, de összehozták: Rendezvous with Rama” bejegyzéshez

 1. Ááá… kedvenc! A lelkem egy része akarja a megfilmesítést, a másik meg üvölt, hogy neee, mert nem érhetne a képzelet nyomába.
  Bárhogy is: erre a “természetfilmre” beülnék a moziba. :)

 2. Bakker vicces, pont most akarom elolvasni, most vettem meg vaterán a könyvet. :) Erre megjelenik a filmbuzin.

 3. Minden elismerésem Aaron! Nekem nagyon tetszett, nemsemmi egy ilyet létrehozni sok munkába telhetett.

 4. Hasonloan érzek mint indriq. A könyv annyira jó és annyira elörevetit egy lehetséges jövőt a elképesztő helyeken is megtelepedő emberiséggel. A hengervilág nagyon kidolgozott és komplex volt. Nem hiszem hogy akár egy filmben meg lehetne mutatni. Egy sorozatot meg sajna a nagyközönségnek lehetetlen gyilkosság és robbangatás nélkül eladni.

 5. úristen, vagy 30 éve olvastam. újra elő kellene szedni, mert szinte semmire nem emlékszem belőle

 6. Pedig ez aztán ütne vizuálisan!
  Hogy nincsenek benne robbanások, ki a francot… Feszültséget úgy is lehet kelteni, hogy nincs vér és belek.
  Csak ahhoz rendezni is kell tudni!

 7. ColT: ki beszélt vér és belekről? Az a baj, hogy emberi dráma nincs benne nagyon, legalábbis hogy hagymonyos filmként eleget hozhasson

 8. Úgy látom a Ráma üldöz engem. Először az egyik haver ajánlotta, hogy mennyire jó kis regény, de akkor még annyira nem mozgatott, hiszen nem rajongok az ún. hard sci-fiért. Aztán apám könyvespolcán felfedeztem egy ősrégi és baromi ronda ‘sárga könyvet’, amely mit ad isten, a Ráma volt. Végül két napja elkezdtem olvasni, erre filmbuzi :D Nem nézem meg amíg a végére nem érek :P

 9. Én is apukámtól örököltem a “ronda, sárga” könyvet, és nagyon szerettem :) Ez a kisfilm eszméletlen jól visszaadja a hangulatot, nagyon tetszik! :) De valóban nincs annyi cselekmény vagy dráma a regényben, hogy azt filmre vigyék. Mindenesetre kíváncsi lennék, mihez kezdenének egy ehhez hasonló science-fiction klasszikussal.

 10. Ennél a sztorinál azért nagyon kéne figyelni, hogy fizikailag helyes legyen az adaptáció. Erre nagyon figyelt Clark a könyvben is. A tengelynél, ahol bemennek, nincs (ál)gravitáció még, nem lehetne igy sétálgatni.
  Amúgy amellett, hogy nincs benne sok emberi dráma (bár a repülős rész azért nem rossz), kell hozzá némi fizikai alaptudás is a néző oldalán, hogy élvezetes legyen. Ezzel még tovább csökkent a potenciális “vevőkör” :D.

 11. Human te mindig megleped az embert! Éppen tegnap akadt a kezembe a könyv, mialatt egy másikat keresgéltem a polcon. Régi-régi nagy kedvenc! :-) Ebből filmet rendezni igen nagy kihívás lenne.

 12. A 3D-t erre találták ki, csodálkoznék ha a következő években nem éledne újjá a projekt.

 13. ez király lett, simán meghozta a kedvemet, hogy újra elővegyem vmikor a könyvet :)

 14. ez pont lehet, h nem vetekszik a nagyokkal, de említsük meg, hogy a District 9-t egy 5-6 éve VFS-en végzett csapat készítette főleg..

 15. Hétvégén elolvastam a regényt. Filmre lehetne adaptálni, csak Hollywood túlságosan pénzéhes, így alkalmatlan eme érzékeny és sok árnyalatú mű filmes ábrázolására. Pedig mekkora film lehetne! Oly rég láttam korszakalkotó sci-fit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.