Neuromancer filmen, most már tényleg?

Izé, egyelőre nem tennék nagy pénzeket rá, de úgy tűnik feltámadt az egyik legjobb Gibson mű, a Neuromancer megfilmesítésének ötlete. Méghozzá rögtön azzal, hogy Vincenzo Natali (Kocka, Splice) ülne a rendezői székbe. Bevallom, hogy a fanboy szív megdobbant most bennem, hiszen ha nem is látnoki, vagy mit szoktak tapasztani a rendezőkre, de azért néhol elég érdekes látványokat összedobó Natali jó választásnak tűnik. (Chris Cunningham-ot most ne emlegessük, nem úgy tűnik, hogy ő fogja rendezni, akármit is “úgy hallottam”-oznak páran, ezeréves pletyka.)

A legnagyobb kérdés nyilván az, hogy ki legyen Molly? Case-re csak találnak valakit. És végre ciki lesz Wintermute-nak hívni magát minden “cyberpunk” bloggernek.

human
írta
2010. 05. 08. 03:42
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “Neuromancer filmen, most már tényleg?” bejegyzéshez

 1. Csak nehogy egy Keanu Reeves cyber-eposzt igyekezzenek fabrikálni belőle, mert bár minden tiszteletem a srác jobb húzásaiért, fizikai elkötelezettségéért, csak rossz sülne ki belőle.

  De most, hogy leírtam ki ne legyen, vajon ki lesz Case a konzolzsoké? És legfőképp Molly a harcra drótozott testőr?

  Lehet, hogy megint merészet gondolok, azonban így elsőre Case szerepére Daniel Radcliffe-et szerződtetném, na nem azért mert jól teljesített a Trimágus kupán, hanem mert az Equus című darab óta igyekszik bizonyítani, hogy komolyan lehet venni a szakmában. Ez az arculatváltás elég elismerésre méltó lehetne a továbbiakra.

  Molly szerepére kapásból Olivia Wilde ugrott be, ha már ráerősített a Tron2-vel a sci-fire itt ő is bizonyíthatna kecsessége mellett erejéről és tehetségéről.

  Érdekes párosítás, egészen képtelen, de izgalmas lenne.

  A valóságban, ami némileg megjósolható, ha Vincenzo Natali rendezi David Hewlett kap majd egy szerepet, aki ismeri a könyvet sejtheti vajon melyiket, én egy álnok illúziókeltőre gondolok.

 2. Már kapom is a haveroktól a mentális pofonokat az ötleteimért, vannak egy páran, akik Gibson rajongók. Érdekes, hogy inkább Daniel Potter miatt gyaknak, mintsem Olivia 13 miatt.

  Legyen meg az ő akaratuk és mielőtt itt is túl sokan küldenének el a francba, alternatívaként:

  Matthew Goode lehetne mondjuk Case.

  Molly, fogós kérdés, de Wilde-on kívül a szerephez már csak “túlkoros” színésznők jutnak eszembe. Jól jönne egy 10 évvel ezelőtti, még elhasználatlan Angelina Jolie, de ki más lenne elég kemény hozzá most…

  Esetleg Evan Rachael Wood, aki még beugrik és igazán vad, dinamikus jelenséggé kezd válni a rutinból hozott kislányszerepeit kinőve.

  Tudom, hogy valamennyire értelmetlen okoskodni, de a nagy számok törvénye szerint egyszer bejöhet. Vannak alternatívák!

 3. Hú!
  Egyik kedvenc könyvtrilógiám!!! Amúgyis imádok mindent, ami cyberpunk, úgyhogy Vincenzo, hajrá!!!

 4. Olivia nem rossz ötlet, viszont szerintem legalább egy tízessel magasabb és idősebb Radcliffnél. én pár éve Adrian Brodyt vizionáltam Case szerepére azelőtt pár évvel meg -még jóval az első Matrix előtt -bevallom Keanut.

 5. Én Case-t mindig ilyen Harrison Ford-félének képzeltem el. Persze a fiatalabb Ford-ra gondolok. (Szárnyas fejvadász)

 6. Molly-nak ott van a dilinyós robot gyilkológép szerepébe a tévében belenőtt Summer Glau, amióta Angelina Jolie kiöregedett ezekből a szerepekből.

 7. Vicces, de bennem először az a kérdés merült fel, hogy meghagyják-e az eredeti kifejezéseket (jég, jégtörő) vagy a lefordítják mai nyelvre (tűzfal, behatolóprogram).

 8. szerintem a Johnny Mnemonic kapcsán már felmerült a kérdés, hogy Gibbsont egyáltalán érdemes-e filmre vinni. én itt megint egy potenciális “tulajdon képpen minek kellett ez?” filmet érzek kibontakozni…

 9. remélem a könyvekhez méltó film sül ki belőle, nem valami fos… mint a már említett próbálkozás. :(

  Molly: Scarlett Johansson
  Case: Eliah Wood
  Wintermute: Gary Oldman

  :)

 10. Igazából nem tudok mit mondani, én már nagyon várom, első hírek már évekkel korábban felröppentek és szívszorítóan várom a pillanatot.

  A gibson művek fordítását mindenképpen meg kell hagyni a filmben, bár én inkább angolul olvasom gibsont, most jutottam túl a spook countryn és kezdek bele egy korábbi művébe, nemrég érkezett meg, a címét ugyan nem tudom, de el fogom olvasni;)))

  Kiváncsi leszek a megvalósításokra, a helyszínekre, akarom látni a kocsmát és összehasonlítani azzal amit én képzelek el minden alkalommal mikor újra olvasom a könyvet.

  én nagyon várom.

  színésznek valami félvágott szemű kéne casenek, de kaukázusi legyen inkább, mollynak pedig valami félkreol bögyös bige:)

 11. Mollynak tényleg nem rossz Olivia (sportos, kis mell !!! és van erőszakosság a megjelenésében), de Case szerepére nem tudok jobbat elképzelni Joseph Gordon-Levitt-nál (szakadt, gizda, tökös, szomorú, mint a Brick-ben).

 12. Rosie O’Donnell-hez mit szólnál, látszana az egész arca a szemüveg mögött.

  Egyébként szerintem a tükörlencsék nem fognak szerepelni, vagy valami profilnak kedvezőbb koncepciótervvel állnak elő. Ha lesz hasonló inkább implant-szerűre számítok, amely futurisztikus, mintsem arcelfedő benyomást kelt.

  Itt egy skicc Molly elképzeléséről, ami szerintem korrekt, ha a lencsék maradnak:

  http://farm3.static.flickr.com/2457/4045413433_636f213733.jpg

 13. Is-is. Inkább foglalj állást, szerinted ki passzolna úgy első blikkre?

  Nem mintha valószínű lenne, hogy bármelyikünk is eltalálja, a képzeletünket viszont máris mozgásba hozta ez a hír. Meglátjuk.

 14. Igaz, igaz, nem kell egyből aviator-méretű lencsékre gondolni. Egyébként meg nem hiszem, hogy ne tudnának olyan formájú cuccot kitalálni, ami jól áll mondjuk Olivianak. A markáns áll pedig sztem még illik is a karakterhez, de nem olyan fontos ez az egész. Kemény, karakán nő kell, Olivia pedig ilyen.

 15. Daniel Redcliffe és Olivia izé? Eszetek tokja! Kellemes nyáresti popcorn-mozit csinálnátok a Neuromancerből? Kinyírnátok a hangulatát, úgy ahogy van. Elképzelem Redcliffe-et, amint a 21 évével eljátssza a lepattant, utcán élő pitivé zsugorodott egykori dekást… vagy a tündérarcú Oliviát, aki strihelésből élt korábban és így lett kemény, “feldrótozott” utcai szamuráj… A gondolattól is borzongok. Case-nek berakhatnák inkább mondjuk Steve Buscemi-t, Molly-nak pedig mondjuk a sokszor (méltatlanul) cikizett Cynthia Rothrock-ot, ő még legalább tényleg tud bunyózni. (Na, mert ez meg a másik, hogy Hollywoodban szinte zéró az esélye, hogy olyan nőt szedjenek össze “amazoni” szerepre, akinek tényleg van valami mozgása is…) Bár talán ő már tényleg idős lenne a szerephez. De akkor mondjuk Franka Potente-t, aki a Lé, meg a Lolában játszott, ő se annyira mai csirke már… és Case-nek mondjuk Michael Paré-t vagy Ewan McGregort…

 16. Hm, azért van egy-két nekem is tetsző ötlet: Charlize Theron, David Bowie, Gary Oldman. Molly-nak talán jó lenne még Ashley Judd (netán Geena Davis?) is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.