Battle Royale konvertálás

Nem csak a Titanik, hanem a Battle Royale is újra érkezik mozikba (legalábbis japánban tuti). Ez éppen a novembert szemelte ki, hogy 3D-be felkonvertálva újra emberi szemek elé kerüljön. Tuti kell neki, komolyan, amikor arra gondolsz, hogy milyen filmeket kéne 3D-be konvertálni, akkor ez az elsők között ugrik be, annyira kellett volna neki a technika már a készítésnél is. Haha, valójában nekem nyolc sőt, inkább tetszik a lépés, hiszen pont ezek fogják szerintem a mostani 3D halálát okozni. Na jó, csak reménykedek. 3D cikk human, írd már meg.

human
írta
2010. 05. 18. 06:54
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “Battle Royale konvertálás” bejegyzéshez

 1. Csak idézni tudlak: “3D cikk human, írd már meg.” :D

  Mellesleg nem tudom, hogy mennyire éri meg nekik a bele ölt pénz és érte kapott bevétel aránya. Főleg, hogy – gondolom – a polárszűrős technológiát használják, amit egyelőre otthon még nem lehet élvezni.

 2. RaveAir: nem értem mire gondolsz. Ha konvertálják a filmet akkor tuti az itthoni 3D termekben is működőre történik majd. Ez is polár, van valami fejlettebb?

 3. Az otthonon én a DVD-t és BR-t értettem. Tehát az egy dolog, hogy moziban működik, de tudomásom szerint a tévéden otthon még nem. Vagy csak a színszűrős módon, ami azért nem az igazi.

 4. RaveAir:
  megvan már a 3d bd szabvány, film is jött már ki, bár karcsú a kínálat (monsters vs. aliens), csak a 3d lcd borsos még

  vicces lenne, ha bebuktatnák a 3d-t, mire kijönnek a nagyobb címek :) bár ezzel a sok konvertálással lehet, hogy tényleg azt érik el

 5. És akkor Cameron bácsi azt mondta hogy majd a jövőben minden film 3D-s lesz… Nagyon remélem, hogy nem. Én ebben elég maradi vagyok, nekem vászon, film, se kirepülő balta, se szag, se semmi.
  Battle Royale-hoz nem nyúlnék, főleg nem 3D-vel.

 6. Mammut: Kösz az infót! Nem tudtam már, hogy már jelent meg bd-ben is 3d-s film film.

  Azt hallottam ugyan, hogy a focivébén már lesznek 3d-s képrögzítésre alkalmas kamerák, és az USA-ban már – elvileg – több meccset is végig lehet majd követni 3d-ben.

 7. RaveAir: az lényegtelen a 3dsítés szempontjából, hogy milyen formában fogják vetíteni. Ha kész az alap két szemnek szánt kép, abból bármilyen formátumú kimenetet előállíthatnak: anaglif, polár, dolby, shutter.

  Az otthoni 3D pedig jelenleg a shutter technológiára korlátozódik, ahol a szemüveg lcd lencséket tartalmaz, amik 60-60 Hz sebességgel váltakozva nyitnak-zárnak, így juttatva a 120 Hz-es kijelzőről a megfelelő képet a megfelelő szembe.
  Ilyen tévéket szemüveggel már vehetsz akár itthon is, meg 3D-s BD lejátszót is, film is jelent már meg egy.

 8. RaveAir: “több meccset is végig lehet majd követni 3d-ben.”

  Hehe. Látom lelki szemeim előtt ahogy a focikocsmákban üti egymást a sok szemüveges drukker, hogy kié legyen az utolsó hely ahonnan még működik a 3D effekt. :)

  Bár az lehet, hogy a drukkerek pont le fogják szarni a 3D-t. Esetleg. Talán.

  Szerintem ez az egész “mátólminden3Dhakellhanem” egy akkora technikai vakvágány, hogy nézni is rossz. Szó szerint. :)

 9. “Szerintem ez az egész “mátólminden3Dhakellhanem” egy akkora technikai vakvágány, hogy nézni is rossz. Szó szerint. :)”

  Szerintem is. De most még nyomják mint bolond a csengőt mert ezzel jobban el lehet adni még egy filmet. Többet lehet vele kaszálni. “HÚÚÚÚ Három déééé megyek megnézem!” Majd szépen le fog csengeni ez is remélem.

 10. én mocsok ortodox 2D-s vagyok és az is maradok és énis remélem, hogy bebukik a 3D a sok konvertálás miatt csak a nagyobb dolgokat ne rántsa magával. Pl képregényfan révén nem örülnék ha becsődölne emiatt a captain America.

 11. Nemtom miért kell ennyire szidni azt a szerencsétlen 3D-t…Teljesen újfajta moziélményt ad…(tudomtudom a konvertálás nem az “igazi”, de akkor is na…) ha meg nem tetszik a 3D, akkor bemész 2D-s vetítésre…Meg nemtom miért akarjátok, hogy bedöljön a 3D…azóta, amióta felkapott téma lett, és itthon is szinte mindenhol elérhető sokkal de sokkal többen járnak moziba…pontosan azért mert ezt az élményt nem kapják meg otthon…és ezt használják ki a filmiparosok…még akkor is ha szar konvertről van szó…mert tudják, hogy az emberek nagytöbbsége újdonságként éli meg a 3D-t…legyen az jó vagy szar 3D

 12. Nem hinném hogy a 3D halálát jelentenék a konvertált vackok, csak gondolom 1-2 ilyen beszopatás után a nép nem ül be ilyen gagyira (lásd én).
  Az eredeti 3D pl Avatar vagy Alice (csak a 3D minőségéről van most szó) nekem bejött, aztán megnéztem Clash of Titans-t, na az elég nagy zuhanás volt, ezentúl tuti jó ideig nem nézek konvertáltat.

 13. Szerintem a három dé azért nem egy rossz dolog, hogyha speciálisan direkte erre a formátumra készítik el a filmeket, akkor épp ellenkezőleg: iszonyat jó, és a mozizás élményét egy felsőbb szintre emeli.

  Azonban, az elmúlt évtized ilyen-olyan “nagy durranásait” átkonvertálni még némi plusz befolyó kes reményében, az már egészen más tészta. Mivel hogy is mondjam, gyatra a minősége. És a gyatra minőség az élvezhetőség rovására megy. De ugye, kit érdekel mindez, hogyha a legtöbb ember már rögtön ugrik, ha ezt az egy szám+egy betű kombinációt meghallja, pláne hogyha még egy régi fanfavoritról van szó, és perkál.

  Összegezve, az új, külön 3désre tervezett alkotások nyugodtan jöhetnek (2d-s megtekintési lehetőséggel), a konvertált antik darabok, amíg nem tökéletesítik az eljárást, maradjanak a jó öreg két dés kivitelezésnél.

  Szerintem.

 14. Chratos: az Alice is konverált volt (Titansnál jobb azért, nyilván). Ebből is látszik, hogy a nép nem tudja mi a konvertált és eredeti 3d, így egyként lejáratják a vackok is magát a 3d-t.

 15. Alice-ból csak az előzetest láttam 3Dben, az jó voltszerintem. De a Titans ritka szr volt. De tény hogy a technikai részletekről nem sok infóm (nk) van.

 16. “Szerintem a három dé azért nem egy rossz dolog, hogyha speciálisan direkte erre a formátumra készítik el a filmeket, akkor épp ellenkezőleg: iszonyat jó, és a mozizás élményét egy felsőbb szintre emeli.”

  szerintem meg ne a 3D, hanem a forgatókönyv, a szinészi játék és a rendezés emelje felsőbb szintre a mozizás élményét

 17. ” Ebből is látszik, hogy a nép nem tudja mi a konvertált és eredeti 3d, így egyként lejáratják a vackok is magát a 3d-t.”

  Nos…talán ezért lenne már tényleg jó egy cikk a 3D-ről úgy komplett…nemde?

 18. Hogy egy kicsit a hírhez kapcsolódva írjak: Ezt a filmet nem konvertálni, hanem újraforgatni kellene. A könyv alapján, lehetőleg, mert a film kegyetlen rossz volt…

  A 3D kapcsán meg csatlakozom, nagyon hiányolnám a jó öreg 2D-s filmeket. Erről mindig a Simpsons film előzetese jut eszembe a cukimuki nyuszikával.

 19. Nekem egyébként semmi bajom a 3D-vel, csak ne legyen kvázi “kötelező” minden filmnél. Olyan ez mint a pálinka. Néha kell az ember lelkének, de ha túlzásba viszi, sugárban hányás lesz a vége.

 20. Keyla…Nem tudom mit hiányolsz, mert minden 3D-s film megtekinthető volt még moziban!!! is 2D-ben…Akkor érteném meg a sírásotokat, ha 10 mozifilmből 9 csak és kizárólag only 3D lenne, és abból a 9ből is 7 kegyetlen szar minőségű, élvezhetetlen konvert…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.