Mass Effect film most már tényleg?

Nos, Mass Effect rajongók dörzsölhetik a tenyerüket, mert a Legendary Pictures kezébe kerültek a megfilmesítési jogok. Olyanokat hoztak tető alá, mint a Wathcmen és a Dark Knight. Terjeszteni a Warner fogja, így lehet, hogy a marketingkampány se lesz szar. Írónak Mark Protosevich-et szeretnék, aki mondjuk az I Am Legendet körmölte.

Előfordulhat, hogy jó lesz? A rendezőnél majd meglátjuk.

human
írta
2010. 05. 26. 04:43
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Mass Effect film most már tényleg?” bejegyzéshez

 1. Egyet kell értsek. Túl összetett ahhoz, hogy az egész történetet megfilmesítsék. Egy melléktörténet jó lenne. Pl Garosh-sal. :D

 2. A kedvenc játékaim egyike. Szerintem a történetet a Biowareseknek kellene kitalálni, akkor biztos nem lenne csalódás. Az I Am Legend kifejezetten k@ki film volt, annyi jó rendező van, miért egy ilyen kezébe kell adni ezt a nagyszerü filmet? :(

 3. Hát én a már azzal is meg lennék elégedve ha a világot pontosan adoptálnák, és a történet nem mondana ellent a játékban foglaltaknak.

  Ha jól kezelik akkor egy igen jól használható francsájz kerül a kezükbe. Remélem hogy kellőképpen profit orientáltak lesznek.

  Én még azt sem várom el hogy halálosan filozofikus sztorija legyen. Legyen a film a nagy rétegeknek szóló, és ezzel alapozzon meg a rengeteg jó játéknak képregénynek meg regénynek. (persze az elméletem bukik ha a játékok meg a többi nem tartja az eredeti szintet, de hát legyünk optimisták:))

  Persze akkor sem dőlök a kardomba ha korszakalkotó kultfilmet kapunk, és hetekig fejtegetjük le róla a rétegeket:)

  A lényeg, hogy hajrá:)

 4. mindfreak:

  Szépen le van írva, hogy a forgatókönyvíró lesz az I Am Legend írója (Mark Protosevich), a rendező még nem ismert…

  Vezető producerek egyébiránt a Bioware alapítók Ray Muzyka és Greg Zeschuk valamint a Mass Effect projekt feje: Casey Hudson.

  Szóval a Bioware-nek lesz a legnagyobb beleszólása a filmbe, lesz annyi eszük, hogy olyan rendezőt választanak aki érti a dolgát és biztos nem hagyják, hogy elbassza a filmet.

 5. Vááááá, csak ennyit tudok mondani. És azt se felejtsük el, hogy a BioWare igazgatója, illetve a Mass Effect játékok fő kreatívja és írója is részt vesz a film készítésében, valamilyen produceri szinten, hogy maximálisan biztosítsák a történethez való hűséget. Nagyon várós, akár már tegnap jöhetne!

 6. Hmm…szerintem, amikor játékfeldolgozásokról van szó, a legnagyobb gond mindig az szokott lenni, hogy akik készítik, nem igazán akarnak hűek maradni az eredetihez. Ez csak valami vacak játék, majd ők gondolják csinálnak a nevéhez saját kútfőből egy jó kis filmet! Csakhogy mostanra a játékok olyan szintre jutottak, ahol történetben és karakterekben egyaránt nem ritkán verik a mostanában készülő nem túl eredeti filmeket (kivételek nyilván vannak mindkét oldalon). Ezek után fel kéne fogniuk, hogy bár tényleg nem minden esetben szerencsés az alapmű történetét egy az egyben átültetni a vászonra, de az univerzumhoz és annak karaktereihez a siker elérése érdekében minnél jobban hűnek kell maradniuk.
  Azt már meg sem merem említeni, hogy emellett még egy jó filmet is kellene kiadniuk a kezeik közül.

  Na most, ez a Mass Effect film, meg a készülő Warcraft (ha egyáltalán elkészül valamikor) két olyan kezdeményezés, ahol legalábbis látszatra komolyan be vannak vonva a játék alkotói a készítési folyamatba. És ez akár még jól is elsülhet, ami pedig egy új példát teremthet, és elhozhatja magával a jövőbeni igényesebb játékadaptációkat. Nem tudnám megmondani, hogy így lesz-e, de bizakodjunk!

 7. “Hát én a már azzal is meg lennék elégedve ha a világot pontosan adoptálnák, és a történet nem mondana ellent a játékban foglaltaknak.”

  +1

  ezenkívül meg tök8 milyen sztorit dobnak alá, teli van lehetőségekkel az anyag, még sorozatot is lehetne belőle akár, annyira..

 8. Elég régóta várom ennek a bejelentését, hajra!
  Pocok: Garosh, olyan nincs. Garrus-ra gondolsz tán.

 9. Remélem nem konkrétan a játékot akarják megfilmesíteni.

  Amíg csak ki-ki kacsintanak a játékban történtekre, addig nem lesz gáz. Bár az sem lenne rossz, ha csak egyszerűen a 3. és 4. részt közé lőnék be a filmet.

  Félve, de várom. :)

 10. valahol poén, hogy itt meg mindenki azt akarja, hogy a mss effect világban valmai új külön történet legyen, a princnél meg szinte kockáról kockára a játékot akarja minden HC gamer

 11. Végre oylan játékból akarnak csinálni valamit aminek még története is van. Remélem figyelembe is veszik, mert akkor jó lesz ez.

 12. Amíg Shepard nem jelenik meg a filmben addig nem lesz gáz. Kedvenc N7-s ügynökünket nem lehet képernyőre vinni mert mindeniknek más. Csináljanak a Cerberusról filmet és Illusive Mannel meg Mirandával és akkor legalább a castinggal sem kell sokat bajlódni :)

 13. aztamindenit. ez nagyon várós. mind a 2rész nagyon epic, történetileg kivitelileg…remélem lesznek jelenetek átvéve a játékból úgylenne az igazi…Az első utazás a fellegvárba stb.

  A Történet maradjon..az így jó és tökéletes, és utánozhatatlan…

  Kimerem mondani…az első scifi történet ami versenybe tud szállni igazán a star warsal, és a star trekel. Remélem leis teríti. tátottszájjal akarom majd megnézni a moziba.

  Hajrá!

  Bioware _O_ Bioware _O_ Bioware _O_ Bioware _O_ Bioware _O_

 14. Erre nagyon kíváncsi leszek. Ugyanis a Mass Effect világában simán van annyi lehetőség mint teszem azt a Star Trek-ben. A legnagyobb gondot szerintem a főszereplő kérdése fogja jelenteni, hisz mégis csak Sheppard a legnagyobb hős, de őt berakni a filmbe eléggé lehetetlen, hisz ő ahány játékos, annyi féle. Akkor viszont ki más lehetne a főhős? Aztán lehet, hogy a Mass Effect könyvekhez hasonlóan egy egész más sztorit filmesítenek meg, mint ami a játékban volt…

 15. “Írónak Mark Protosevich-et szeretnék”
  Szerintem ez túl nagy falat lesz neki.I am Legend-nél is ott volt a zseniális alapanyag, aztán mi lett belőle?

 16. Hm…én már játszottam életem legjobb filmjével, akkor ez most mi is lesz ? :)

 17. 1.Maga a játék is egy interaktív film, szóval nagyon elbaszni nem tudják.
  2.Bírom, amikor úgy ír valaki hozzászólást, hogy még a közvetlenül előtte lévőt sem olvassa vissza és leírja ugyanazt, ráadásul még kevesebb tartalommal…
  3.Egy az egyben az első játék történetét kellene megfilmesíteni, le van szarva, hogy mindenki ismeri a végkimenetelt.Nem az a lényeg, hogy titokzatos legyen és ne tudd előre mi történik.
  A rajongók úgyis ezt fogják imádni, mert a játékbeli nevek, helyszínek, karakterek és NPC-k nélkül lószart sem ér az egész.
  Másrészt aki meg nem játszott vele annak kurvamindegy, hogy a játékot forgatják le vagy más történetet.
  4.Pont, hogy Shepard karaktere lesz kurvamindegy ki alakítja, a többi szereplő a lényeg.Wrex, Garrus, Tali, Liara, Ashley, Kaidan, Saren……
  5.Nem a Bioware és a Blizzard van belevonva a játékok megfilmesítésébe, hanem a Bioware és a Blizzard AKARTA, hogy film készüljön a Mass Effect-ből és a WoW-ból és ŐK KERESTEK embereket a munkára.

 18. Venefius:

  A 3. ponttal vitatkoznék (meg úgy általában az ezzel kapcsolatos dolgokkal).
  Merthogy, nem a titokzatosság és a történet végének ismerete itt a lényeg. Egyszerűen azt a sztorit egyszer már fergetegesen elmesélték nekünk. Minek még egyszer biztosan butított formában elmondani? Mert hát azt te is látod, hogy butított lenne. Sokkal jobb ha írnak egy sztorit amit direkt filmre terveznek, és kihasználja ennek a médiumnak a tulajdonságait.
  Egy új történetben szintén szerepet kaphatnak az ismert karakterek, és mennyivel izgalmasabb lehetőség már hogy így többet megtudunk róluk? Tovább mesélik a történetüket? Hisz kedveljük a karaktereket, érdekel mi lesz velük.
  És ez visszafele is működik. Ha valaki a filmből ismeri meg a világot, a játékkal az ott szereplő karakterek előtörténetét (vagy útó-, most mindegy)kapja meg.
  Egy ilyen koncepció, szerintem sokkal előnyösebb. Gazdagítja a világot.

  Ha okosan kezelik, tényleg reggelit főz nekünk a csillagok háborújából is.

  Más(lehet off): A könyveket olvasta valaki? Mikor játszódnak? Milyenek?

  É karácsonyra majd egy Tali figurát kérek anyutól:)

 19. Szerintem már a SIlent Hillnél is bizonyítva lett vagyon, hogy ha a fejlesztők be vannak vonva a forgatásba, akkor ott már sz*r nem nagyon születhet…
  számomra amúgy ez az év híre, imádom a Mass Effect univerzumot és persze a hozzá nem értők meg a kívülállók rögtön a Star Trekhez fogják hasonlítani, én remélem, hogy egy Dark Knighthoz méltó klasszikus mű születik.

 20. izbiz

  Belegondoltam abba amit írtál, és mindamellett, hogy nem adom fel az álláspontom(más lenne az egészet ugyanilyen profi módon, hangulatban csak filmen nézni nem játékban) a tiéd is tetszik és igazságokat írsz:)
  Igazából ha úgy nézem, mindegy is melyik verzió lesz, a lényeg, hogy a kedvenceink kapjanak benne helyet, a jellegzetes helyszínek NAGYJA vagy legyen benne a filmben, vagy említsék meg, utaljanak rá, legyen kikacsintások tömkelege a játékra(még akkor is, ha ezeket csak a rajongók fogják érteni, de a nagyközönség nem érez hiányt miatta), az NPC-k, mellékszereplők tűnjenek fel benne..ilyesmi.
  Pl. kurvára felállna a szőr a hátamon-jó értelemben- ha egy Fellegvári vagy Tuchankai nedjisten Omegai dokkolást láthatnánk a filmben valahogy úgy, ahogy a játékban is, amikor először megpillantják a hősök a Fellegvárat az első játék legelején.

  A ME szerintem Star Trek és Star Wars feeling fasza egyvelege úgy, hogy már számomra most velük egyenértékű, néhol alázza azokat és a harmadik résszel végképp beteljesíti ezt.

  Star Trek vonulat:új világok felfedezése, kapcsolatteremtés idegen fajokkal egy speciális elit egységgel egy különleges hajón.

  Star Wars vonulat:Tanács-Jedi tanács, Fantomok-Jedik, Politikai gubancok és feszültség, Saren-Sithek, Geth-droidok

  ÁÁÁÁ IMÁDOM A BIOWARE-T ÉS A MASS EFFECT-ET!! :DD

 21. izbiz :

  Spoiler?

  A Revelation (1.könyv), gondolom magyar címén Megvilágosodás Anderson kapitányról szól nagyrészt. Az Ascension-t (2.könyv) még nem olvastam. A képregény (Redemtion) meg arról szól ,hogyan került Shepard teste a Cerberushoz, Liara segítségével, és megtudjuk hogy mért nem mehet Liara Sheparddel az ME2-t ben. Mindegyik jó kis olvasmány.

 22. Venefius:

  “ÁÁÁÁ IMÁDOM A BIOWARE-T ÉS A MASS EFFECT-ET!!”

  Dettó, eddig még egyszer sem kellett (nagyot) csalódnom bennük. :-) Számomra eddig ez az év híre.

 23. Marvinian köszi.

  Venefius örülök, hogy egyetértünk:D

  Az ilyen kamera mozgások meg jelenetek konkrét megidézése meg eléggé sokszor előfordul a játék adaptációkban, szóval szerintem annak bátran örülhetsz már most előre:)

  Én egész valószínűnek tartom, hogy a felleg vár benne lesz:)

  Én a Krogan nőkre vagyok nagyon kíváncsi:)

 24. Én is egy Mass Effect rajongó vagyok, ha nem vittem ki az első és második részt minimum 20x akkor egyszer sem. A lényeg amit mondani szeretnék az, hogy szerintem lehetetlen jól megírni ezt a történetet, hiszen RPG lévén annyira hihetetlenül sok benne a változó, hogy nem lehet mindenhol azt a középutat választani ami mindenkinek megfelelne vagy éppen élvezetessé tenné a filmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.