A tébolyultak (The Crazies)

Hét a Crazies nekem csalódás lett. Nem vártam ám túl sokat, de még azt sem tudta elérni sajnos. Egész jól indult, aztán szétesett akciórészekre és unalmas valamire közötte. Tényleg, többször azt lehetett érezni, hogy felvették az akciójelenetet, aztán a “hm, hogy kéne ebbe a helyzetbe keverni a főhősöket?” kérdés hangzott el. Pedig remake, konkrét és elvileg kerek történetre épült.

Crazies élménybezsámolóra néz Olyphant

A történet annyi, hogy egyszercsak kezdenek megőrülni az emberek a városban. Amolyan intelligens, működőképes vadállatok lesznek, szóval nem zombihelyezetről van szó. Aztán feltűnik a kormány, rendet vágni, de kitaláljátok, hogy ez a főszereplőinknek nem lesz az igazi megoldás.

Mégis, hiába nem ütnek nagyon a fordulatok – főleg mert kitalálható egy részük, vagy épp azon bosszankodunk, hogy épp mi a francért váltak szét a főszereplők –, mégis, amint az akcióra váltanak egész élvezhető a képanyag. Konkrétan az autómosós jelenet volt az, ami nekem a leginkább tetszett. Bazijó ritmusának végekor csak csettinteni tudtam egyet, hogy ezaz! Rövid, de ott elkaptak végleg.

A szereplőgárdába nem nagyon tudnék belekötni. A minőség nem rajtuk úszott el, ennyi. Olyphant nyugis zsarunak remek, ahogy a Justified című sorozatban ezt bizonyítja is hétről hétre mindig, a többiek pedig nem maradnak le sokkal a rájuk szabott karakterekben.

A tébolyultak értékelés

Legyen úgy 5/10 végül. Nem bántam, mert volt pár iszonyat ötletes megoldás benne, az egyiket már említettem is.

Most megnéztem ki a rendező mert kiment a fejeből, erre a Sahara volt az előző nagy munkája, az meg kifejezetten tettszett nekem, szemben a nagy tömeggel. A Crazies után én egyértelműen jobb akciófilmet bíznék rá legközelebb, nem a Flash Gordont. Bár ki tudja.

21 hozzászólás a “A tébolyultak (The Crazies)” bejegyzéshez

 1. Egész korrekt film lehetett volna , ha nem szúrják el az ezerszer eljátszott klisékkel…
  (Én az elkülönítős , vasvillás jelenetet kivágtam volna az ötlettárból , mert szerintem baromira lerántja a filmet.)
  De azért 1x jó volt , tetszett, hangsúlyoznám: az ötlet zseniális , lehetett volna ez 10/10 is…
  Egyetértek Human-nel , 10-ből 5-öt érdemel.

 2. Hmm… talán ez az első negatív kritika amit olvasok róla. Ezzel nincs is baj.

  SPOILER SPOILER

  Számomra viszont nagy meglepetés volt, nekem nagyon tetszett. Azt hittem az elején, hogy végig ilyen kisvárosi furcsa dolgok lesznek, aztán a végén lesz valami nagy, de nem. Elég hamar megjöttek a katonák és átváltott a film egy egész más stílusú filmre.

  A végén meg mondom: Na, ez faxa volt!
  És ha belegondolsz, akkor ebből lehetett volna egy nagyon jó Resident Evil film, ha kicsit átírjuk a forgatókönyvet. Gondolok itt főleg a végére, ami egy tipikus RE film volt… majdnem azt hittem, hogy tényleg azt nézek, minden megvolt hozzá.

  SPOILER VÉGE

  Csak ajánlani tudom!

  9/10

 3. Én nulla elvárással álltam neki, csak unatkoztam, és így egész élvezhető film volt. Nem volt benne semmi világmegváltó, de azért már rosszabbat is láttam ennél. Nálam olyan 7/10et kap, kellemes kikapcsolódás. Mondjuk én szeretek minden zombi szerűséget, szóval hacsak nem bődületesen rossz egy ilyesmi film, akkor nekem általában bejön:).

 4. Pocokkal tartok , nagyon tetszett pontosan a Human által említett fasza részek lendítették át a középszerűségen .

  Az éjszakai benzinkutas rész az autómosóval az tutira 10/10 .

  A film :9/10

  Csak ajánlani lehet !

 5. Nagyon jó kis horror volt! Azért látszik benne, hogy nem csak CGI-t használtak, volt pénz a filmre.

 6. nekem valamivel jobban tetszett az átlag “zombi” filmeknél. nem annyira a megszokott mederben haladt a sztori. tetszett benne radah mitchell meg elefánt is. a helyettes seriff kifejezetten szimpatikus volt, nem az a megszokott betojós majrézós málészájú gyerek

  SPOILERES

  az kifejezetten tetszett, amikor a seriff házábáan biztosra ment a két tébolyultnál :)
  ellenben, az “én vagyok a seriff, és te nem kapod el a vírust” szöveg egy kicsit fájt, azt kihagyhatták volna. ettől eltekintve tetszett a kivitelezés, nekem elég életszagúnak hatott az egész film, szerintem valóságban sem lenne teljesen másképp. gondolok itt a központi begyűjtős tömegfellázadós és a pajtás jelenetre.

  SPOILER OFF

  szóval én rosszabbra számítottam. és azt mondom, ha valaki szereti a zombis stílusú filmeket az ne hagyja ki

 7. Nagyon bejött, kellett már egy jó kis gyilok a mozikba. A színészek messze jobbak voltak mint egy átlag zombifilmben, zene el volt találva, ijesztgetés és gyilkolás pedig nagyon jól váltogatták egymást. Viszont a sztori szinte semmi újat nem hozott.
  Összességében ez nekem egy 8/10, élmény volt mert az utóbbi időben nem nagyon jöttem ki jó szájízzel a moziból, de ezúttal nem csalódtam.

  SPOILER SPOILER SPOILER
  Olyphant-nak volt egy óriási badass jelenete, amikor szóval tartja az aktuális zombit és közben a saját kezén húzza fel a kést. Na azt John Rambo vagy Mr. McClane is megirigyelte volna.

 8. Korrekt kis film ez, még a romerói tanulságot is ötletesen alkalmazza, hogy sohasem a tébolyult (zombi) a leggonoszabb, hanem az őrülettől magukat féltő emberek gátlástalansága.

  Maga a film megvalósítása tényleg csak egy közepes, megjegyzem Olyphant másodszor verekszik karrierje során szerelőárokban és sokadszor bizonyítja helytállását.

  Semmi különös nincs benne, nem értékelhetem fel és nem alázhatom le, éppen ezért human véleményével egyet is értek, meg nem is. Csak azért mert nem tudok mondani belőle semmi kiemelkedőt még szórakoztató film marad, nagyon gyorsan eljutni az elejétől a végéig és éppen megfelelő kikapcsolódás, megnézésre ajánlhatom.

 9. srácok, én is láttam már rosszabbat, rengeteget, ez nem ellenérv hogy van rosszabb, ellenben amikor egy filmen azt érezni, hoyg ez lehetett volna sokkal jobb, akkor nem lehet 7 pontot adni neki. Itt pedig minden megvolt hozzá, mégis elcseszték. Nem unatkoztam én sem, ahogy ezt már írtam felül.

 10. human, nem hiszem hogy szabadkoznod kéne, tied is egy vélemény, a többieké is. ízlés szerint

  szerintem átlag film volt, engem nem kapott el. várok a színésztől valami ütőset már.

 11. Már a bejelentése óta mocskosul kíváncsi voltam rá, mert a trailere baromi jó lett, de hatalmasat csalódtam benne. A színészek rendben vannak, a film viszont dög unalmas, ráadásul másnapra már szinte semmire sem emlékeztem belőle. Kár érte.

 12. Én most néztem nemrég…nem vártam a filmet,igazság szerint nem is tudtam róla,viszont megnéztem és nagyon tetszett!!

 13. SPOILER

  mosrt akkor mi lett a konkrét vége?
  a katonaság körbe akarja zárni a másik várost is?

  SPOILER VÉGE

 14. XD90 SPOILER, ja, tipikus megoldás, továbbterjed a cucc, még a második helyen tuti megpróbálják, vagy bevetnek más fegyvert, de persze ezt sosem tudjuk meg.

 15. A film előtt nem sokkal tekintettem meg az eredeti 1973-as verziót, és ég és föld a két film. Minimális dolgokat vettek át, éás szerintem ezzel nem is volt baj. Az eredeti tipikus Romero-s társadalomkritikás néhol kissé paranoid mozi, a remake pedig egy sima jól sikerült, kissé vérengzős film. Az eredetiben két szálon haladt a történet: az egyikben a kirendelt katonatiszt próbált megbirkózni a helyzettel, a másik oldalt egy maroknyi túlélő próbált elmenekülni a városból, ebből csak a menekülős rész maradt meg az új változatban. Nekem tetszett mindkét változat, jó volt Radha Mitchell-t újra látni, Olyphan-t meg ugye a Justified meg a Deadwood óta kedvenc :-) Egy 7/10-et megérdemel, szerintem.

 16. SPOILER

  Nekem kínszenvedés volt a film.

  Akkor kaptam dührohamot, mikor, a parkolóban, miközben a főhösünk és csaja körül megzsegnek a katonák meg a bolondok, a srác azt mondja:
  “várj meg itt…” :) Nem tudtam sírjak -e vagy nevessek.

  Másik hogy ha tébolyutak, akkor hogy a picsába mászkálhatnak párosban, falkában összedolgozva??? Lásd kamionmosós jelenet, járőrözve mászkálnak, de egymást nem bántják..

  Vicc kategória.

 17. Peti, a zombik se ugranak egymásra…sajátot kapnak el…

  Amúgy kifejezetten tetszett nekem, hogy pl. feleslegesen nem vállaltak rambózós konfrontációkat…

  Nekem nagyon tetszett, Olyphantot egyre jobban kedvelem, a helyettese meg valami hihetetlen karaktert kapott és játszott el, nagyon bejövős volt.

  8/10

 18. én többnyire unatkoztam alatta, sokszor félbehagytam, volt pár jó jelenet, de ennyi… teszem hozzá, én az eredetit is untam anno

 19. SPOILERes
  Az alapötlet teljesen rendben volt, a sztorit is jól bontották ki, szerencsére nem “az a fajta” zombis film lett, inkább egy kicsit olyan hátborzongató világvége hangulat jött át (pedig csak egy kisváros volt érintett). A színészek is rendben voltak, Oly-t meg már régóta csípem.

  Viszont ez a folyamatos “na most megint jól ijesszük meg a nézőt” stílus már az agyamra ment. Persze lehetett sejteni mikor következik (jókat röhögtem a csajomon, aki mellettem sikongatott), de nem ettől kellene, hogy horror legyen. A másik ilyen idegesítő dolog az “itt várj meg”. Ezt nem egyszer játszották el a filmben. Ahol zombik vannak, ott miért kell kettéválni. Meg volt még 1-2 hasonló klisé, de most nem jutnak eszembe.

  Mindent egybevetve egy nézhető, izgalmas, ötletes horror volt, sajnos klisékkel megtarkítva. Nálam 6/10. Több és látványosabb akcióval jobban tetszett volna. Az autómosós jelenet azért nálam is odab@szott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.