Mégsem Guillermo del Toro rendezi a Hobbitot

Konkrétan Peter Jackson & Guillermo del Toro jelentette be a hírt, szóval eléggé valós. Azt mondják, hogy marad az egyik íróként, de a rendezés feladata már tuti nem hárul rá.

Mindezek mellett semmi hír arról, hogy a menetrend változna, a két filmből az első bemutatójának még mindig 2012 decembere van bejelölve.

human
írta
2010. 05. 31. 04:16
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Mégsem Guillermo del Toro rendezi a Hobbitot” bejegyzéshez

 1. Miért nem tudja Jackson megrendezni?????? Egyszerűbb lenne az élet és a film is jóra sikeredne.

 2. Nehéz szülés lesz a film?? De ennyire. Azt hinné az ember a LOTR triólogia hihetetlen sikere után mindent meg lehet csinálni. Ez csak a %-kokról szól hogy kereshetnek még egy pár millió dolcsit. Ezért huzzák a készitést el.

 3. ahogy nekem lejött, del Toro nem akar további 3 helyett nem akar 6 évet ezeken a filmeken dolgozni, miközben még mindig nincsenek szerződések, költségvetés… gyakorlatilag semmi konkrét vállalás a studiók részéről! Azzal, hogy marad íróként, gyakorlatilag a későbbiekre vonatkozóan túl sokat nem vállalt, hiszen a szkript(ek)et már elkészítették és első verzióban átadták…

 4. Basszus pedig del Toro lett volna szerintem a tökéletes választás, azt hiszem mind a rendezéseit mind a látványvilágát tekintve többszörösen bizonyított már.
  Bár mondjuk az is igaz, hogy a Hobbit akkora király sztori, és olyan alapja van a Gyűrűk ura trilógiával, hogy Jackson bábáskodása mellett nehéz lesz bárkinek is elszúrnia.

 5. Az MGM haldoklása miatt húzódik már egy éve a projekt… GDT sajnos nem tud több évet rászánni a két részes Hobbitra, mint amennyit eredetileg terveztek.

 6. Legalább hamarabb elkészülhet a hellboy 3,én emiatt tudok most ennek örülni,amugy nem csalódtam,már rohadt régóta húzzák halasztják a hobbitot..

 7. Ha valamelyik nagyobb stúdiónak lenne egy kis esze, megvásárolná a jogokat az MGM-től, kerül, amibe kerül…
  Két filmmel simán visszahozná az árát, PJ-t pedig igenis beültetném a rendezői székbe, eredetileg vállalta is volna, csak akkor is ment a marakodás, ezért lett “csak” producer.
  Ha így folytatják, a leszerződtetni kívánt szereplők fele ki fog halni, mire elkezdik a projektet…a többi meg úgy megöregszik, hogy már nem tudják eljátszani normálisan a karaktereiket(ld. McKellen, Weaving, Mortensen, Tyler…).

 8. Blade 78, Yippikaya egyetertek! GAndalf, koszi az infot, nem ertettem mi lehet az oka! Ugyanakkor orulok is valamilyen szinten, nem lett volna jo ha GDT evekig elkotelezi magat a Hobbittal!

 9. Hát ez sajnálatos hír.

  Peter Jackson nyilván tökéletes lett volna, Del Toro meg minimum szenzációs.

  Remélem megoldódnak az MGM gondjai valahogy és 2012-re tényleg elkészül a film (meg a Bond 23 se lenne rossz minél előbb).

  Kíváncsi vagyok ki lesz a rendező.

 10. Ez igazán jó hír!
  Hiszen akkor Guillermo neki is állhat a Hellboy harmadik részének. Szuper!

 11. Adam: Mortensen mégis mit keresne benne? A történet szerint amikor a Hobbit cselekménye játszódik Aragorn még kisfiú. :)

  Egyébként én sem értem mit szaroznak annyit a dolgon a stúdiók, még ha szar is lesz a két film, akkor is megnézi úgyis mindenki a LotR sikerei után, tehát eleve nem lehetnek veszteségesek…

 12. Aragorn dunadan, numenori leszármazott, így az élete hosszabb, mint az átlagemberé. A trilógia idején azt hiszem úgy 80 év körül jár. Jellemző, hogy harcolt Theoden apjával (?) valami csatában . . .

 13. Ez egy bonyolult kérdés, és elnézést a kitérőért előre is!

  Aragorn A két torony bővített változatában (film) mondja, hogy 87 éves, A Gyűrű szövetsége (film) elején pedig elhangzik, hogy hatvan év telt el A Hobbit és A Gyűrűk Ura története között. Ha csak ennyit tudnánk, akkor Viggo valóban eljátszhatná Aragornt A Hobbitban…

  CSAKHOGY:

  A Gyűrűk Ura története a könyvben több évtizedet ölel fel. Bilbó búcsúünnepsége és Frodó útnak indulása között eltelik 17 év, amit a filmben áthidaltak, ott valamiért gyorsabban zajlanak az események (pl. Pippin és Trufa is felnőttként ott vannak Bilbó búcsúünnepségén, pedig könyv szerint még gyerkőcök voltak).

  A Gyűrűk Ura (könyv) függelékében benne van a kronológia, onnan kiderül, hogy Aragorn A Hobbit idején 10 éves kisfiú, még nem tud származásáról, és Estel álnéven nevelik (Arwent még nem ismeri, mert ő ezalatt Lothlórienben van nagyanyjánál, Galadrielnél).

  Ha könyvhűen akarják megcsinálni, akkor A Hobbitban csak egy 10 éves Estel szerepelhet, így viszont ellentmondásba keveredhetnek A Gyűrű Szövetsége filmmel. Ha viszont A GyU filmek felturbózott tempójához igazodnak, akkor a könyvtől szaladnak el elég drasztikus módon.

  Szóval nem olyan egyszerű ez.

  Peter Jackson és Guillermo del Toro is megígérték, hogy a lehetőségekhez képest igyekeznek minél több szereplőt visszahozni A GyU-filmekből A Hobbitba, de még nem igazán dőltek el az ezzel kapcsolatos kérdések.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.