Párizsból, szeretettel (From Paris With love)

A Taken rendezőjének, Pierre Morelnek az új film filmje, amiben Travolta ugrik el Párizsba, hogy rendet rakojon. Sülhet ez el rosszul? Természetesen, főleg ha kecskeszakállt növesztenek a főszereplő arcára.

Kép a From Paris With Love-ból

Nagyon úgy tűnik, hogy a Taken után még hihetetlenebb terepre akart kirándulni Pierre, így viszont pont az érzelmi töltetből vett el, nem is keveset. Pár hete láttam a From Paris-t és cool jelenetek még beugranak, de a főbb szál már teljesen elhalványult a fejemben. Amúgy egy bosszú itt is az alap sokáig, de nem a főszereplők szeretteit bántják, így tényleg olyan tétnélküli érzés.

Azért ne értsetek nagyon félre, a film baromi szórakoztató sok helyen, de inkább a Golyózápor a tervére az utóbbi évekből, mint más. Ilyen szemszögből viszont csak az autósüldözésekbe tudok kötni, mivel azokban semmi lendület nem volt. Ha azokon túltesszük magukat, akkor eltúlzott baromságokkal teli hülye akciókat kapunk, amiken ezerrel lehet vigyorogni. Ilyenek, hogy Travolta látványosan szétlövi a plafont és mindegyik lyukból elkezd ömleni a kokó, megállíthatatlanul. Vagy az amikor csak azért szétver egy párizsi bandát egyedül, hogy keménykedjen, semmi más célja nincs.

A szereplőgárdába annyira nem lehet belekötni. Az látható, hogy Travolta valami olyasmi utasítást kaphatott, hogy még a szokásosnál is feljebb pörgesse magát, de szerintem az idegesítő határvonalán belül tudott maradni. Az ehhez asszisztáló Jonathan Rhys Meyerst pedig érdekes volt akciófilmes szerepben látni, bár ha Ethan Hawke-nak megy, akkor miért ne, Meyers is elvitte a vállán a rakétavetőt.

Párizsból, szeretettel értékelés

Ez úgy 7/10 lett azért. Érdekes amúgy, ha nem a Taken lett volna az előző filmje, akkor lehet kaphatna még egy pontot, de így sajnos nem, hiszen tudjuk, hogy képes jobb akciófilmre a rendező. Azért a megtekintést nem fogjuk megbánni.

A Royal cheese utalást viszont ki lehetett volna hagyni, bár jó ötlet úgy magában, de mégsem illett a filmbe sajnos.

25 hozzászólás a “Párizsból, szeretettel (From Paris With love)” bejegyzéshez

 1. 5/10 talán… Travolta hihetelen szar volt, nagyon nem állt neki jól ez a szerep.. a verekedések is bénák voltak, zene is… taken sokkal jobb volt…

 2. egy baromi olcsónak tűnő, teljesen középszerű akciófilm. Travolta nélkül valószínűleg a 399-es dvd-turkálóban kötött volna ki.

 3. A nagyon nagyvonalú és elnéző kritika itt és most jobban meglepett, mint a film valódi minősége. Na jó persze senki sem várta, hogy a From Paris jelenti majd az új Woo-aranyéra kezdetét, a Rambo-nosztralgia hullámlovaglását, vagy a Bourne-stílus zenitjét, amelyhez a Taken kapcsolódott.

  A film nem szórakoztató, baromi siralmas, egy kevéssel a Taxi 1-2-3-4-5-6-7 felett és a B13 akrobatikus gagyizmusa alatt.

  Jonathan Rhys Meyers ennél jóval érdemesebb színész, és szépen leépítik a karizmáját, hogy Travolta pöffeszkedése vihesse a prímet, pedig itt aztán már végképp tenyerestalpas a szerephez. Meyers a köcsöghordozó (fél óráig minimum), a film többnyire lelombozó humorforrásának példájaként. Remélem legalább megtömte a zsebét, mielőtt valami értelmesebbe fogott ismét.

  A From Paris legnagyobb bűne mégis az, hogy akciójelenetei rosszak, elcsépelten ötlettelenek és nincs bennük akár egy emlékezetes pillanat sem, amiről azt mondhatnánk odacsapott. A film brutalitása kényszeres, jelenetei ésszerűtlenül halmozódnak a “kellemes” végkifejletig, hisz a film véget ér.

  Ne pocsékoljátok rá az időtöket, de ha mégis, a héten ne nézzetek meg semmi jobbat, hisz rájöhettek mennyivel jobb akciófilmekkel is kikapcsolódhattatok volna egy ilyen trash filmnek is értéktelen vacak helyett.

 4. Nem állt össze a film, valami nem stimmelt vele. Kritikák után nem nagy elvárásokkal ültem le a film elé, de így is csalódtam. 1x azért meg lehetett nézni. 5\10

 5. Én trailerek alapján egy kis Taxi féle ökörködést vártam, és azt totál meg is kaptam, számomra nagyon kellemes kis film volt, sok jó poénnal. Esti kikapcsolódásnak tökéletes, nem kell minden filmnek tökéletesnek lennie. Takennel sztem nem nagyon lehet összehasonlitani, az egy komoly film, ez meg soha nem is akart az lenni. (ok ugyan az a rendező, de akkor hasonlitsuk össze a Gyűrűk urát a Braindeaddel :) ).

  A stlusán belül nálam simán megérdemel 7-8 pontot.

 6. A két filmet felesleges egymáshoz hasonlítani, mert teljesen más volt velük a cél. Ezen látszik, hogy agyatlanra lett tervezve a Takenen meg hogy komolyra. Nekem nagyon bejött szétröhögtem magam és ha nagyon a filmes értékeket akarom nézni, akkor persze a Taken a “jobb”, de ezen a filmen felhőtlenül tudtam szórakozni, egyszerűen akkor állatság volt, mint a Golyózápor.

  “Meyers: hányan lehetnek még?
  Travolta: hát a legutóbbi népszámlálás adatai szerint úgy másfél milliárdan”

  Mindezt azután, hogy legyakott egy rahedli kínai mobot…
  Nálam speciel 8/10…

 7. Tényleg nem állt össze. 10/4.5 Amúgy vér ciki, hogy minden egyes jelenetnél látni lehetett, hogy Travolta helyett kaszkadőr van. Ilyenre azért odafigyelhettek volna legalább kicsit jobban.

 8. nálam max 5, és talán érdemes említeni, hogy luc besson sztorija, az kb. definiálja is..

 9. Magát a filmet csak Travolta múlta alul, sajnos nagyon gyenge.Bár trailer alapján éreztem h rossz, de csak bepróbáltam. Egyetlen jelent tetszett, az smikor !!!DURVA SPOILER!!! meghívják a mi Johnunkat vacsorára és elbassza a meghitt estét :D DURVA SPOILER VÉGE. Tök felesleges film. 5/10

 10. Hát nekem nagyon tetszett az a film, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy sokban emlékeztetett azokra a nyolcvanas-kilencvenes évekbeli akciófilmekre. Persze, a történet nem nagy eresztés, de nem is vártam többet, az a kevés az működött. Travolta pedig szerintem hosszú idők óta nem volt ilyen szórakoztató. Úgy értem, mondjuk a Taking Pelham-ben piszkosul idegesített, itt viszont nagyon vagány volt. Az akciók meg szintén izgalmasak voltak. Lehet, hogy a Taken jobb film, de én mindkettőt nagyon élveztem. 8/10

 11. Nem tudom, mire ez a nagy fanyalgás itt némelyektől. Ez egy szórakoztató, direkt buta popcorn akciófilm. És hogy Travolta szar lenne?? Lehet rajta látni, hogy lubickol a szerepben, élvezi ezt a cool-macho-badass karaktert, és persze, hogy néha túlzásba viszi… De könyörgöm! Ez nem egy Oscar-ra törő művészfilm, hanem ahogy fentebb írtam… A barátaim és én egy laza délutáni programba tettük bele, és rendkívül jó szórakoztunk rajta. Lehet kifogásokat keresni, de minek?
  Emberek!!! Nézzünk már végre azért filmet, amiért készítik őket: ENTERTAINMENT!!!
  (és nem kell a sznob duma, hogy ennél minőségibb szórakozás is van, stb… Tudom, hogy van, csak épp nem mindig az kell.)

 12. Haveri társasággal néztük meg és az első 20 perc kivételével jól szórakoztunk. Lehet mi vagyunk nagyon igénytelenek de elérte a célját és tökéletes délutáni szórakozás volt.
  Én nem tudom annyira kritikus szemmel nézni a filmeket mint egyesek, nekem tetszettek a bunyók, Travolta, a poénok, szóval bejött a film

 13. egyetlen jó poénra emlékszem: Royal with Cheese

  az akciójelenetek pedig tényleg szánalmasak voltak, valami taxi féle ökörködést reméltem de ahhoz képest próbálta magát komolyabbra venni a film, mégse sikerült, csak egy erőlködés lett… travolta volt már sokkal lazább is…

 14. Jó film volt, amikor néztem végig pörögtem, én akkor 8 pontot adtam, mert akciónak sztem megállta a helyét. Tyberiussal egyetértek abban, hogy felesleges a két filmet hasonlítani, mert más a célja mindegyiknek. DE igen a Taken egyértelműen jobb nála, de a Taken egyértelműen jobb az utóbbi évek akcióterméseinél, tehát..

  na szóval, Travolta egy vadbarom benne:) röhögtem rajta párszor. szórakoztató volt.

  A francia zene az elején az nagyon tetszett, jó kis hangulatos szám volt. Amúgy sztorira én se nagyon emlékszem, de nem hiszem h kéne:)

 15. Nekem baromira tetszett, laza, kikapcsolódásos, hülyülős akciófilm. És így, ebben a kategóriában nálam 9/10

 16. Egyszer simán jó volt, nagyon is. Travolta nagyon jól nyomta kopaszon, szakállasan. :D Persze a Taken.nel össze sem hasonlítható, de én élveztem.

 17. Eddig a város filmek közül ez jött be a legjobban 2010-ben, végig pöröga film! Persze közelébbe sincs a Taken-nek nehéz is összehasonlitani a két filmet. Ajánlatos angolul megnézni a filmet sokat dob rajta! “Wax on, Wax off this is the code”:D

 18. Háát nem nagy szám, De nem értem a Taken miben jobb, ugyanilyen B mint ez. 10/4 mindkettő.

 19. Ez egy klasszikus popcorn akciómozi, így kategorizálva meg nálam simán kijár a 8/10. Az autós jelenetek nekem se jöttek be. A film viszont végig pörgött, tele volt “cool” akciójelenetekkel, összességében kellemes délutáni kikapcsolódás.
  A Taken-nel meg szerintem is fölösleges összehasonlítani, az egy komoly hangvételű akciófilmnek készült, nem úgy mint ez. A maga kategóriájában viszont mindkettő nagyon jó. Ideje is lesz megjegyeznem Pierre Morel nevét, eddig mindhárom általa rendezett film (fentiek+Banlieue 13) nagyon szórakoztató volt. Nagyon kíváncsian várom, hogy a Dune-ből mit hoz majd ki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.