Elbasszák az Akirát

Oda lehetne tenni egy kérdőjelet, de mi értelme. A Book of Eli rendezőpárost kérte fel a stúdió, szerintem ezt már írtam is, az Akira manga megfilmesítésére. Az egyikőjük ilyeneket nyilatkozott: “azzal fogadtak, hogy PG-13 lesz mindenképpen. Ezt kihívásnak fogom fel […] Mindenképp egyszerűsíteni kell a néző számára a történetet, mert a manga túl komplex.” Mindezt úgy, hogy ketté is lesz szedve a történet, két filmmé. Ha bukik az első akkor meg hatalmas kopp, még akkor is ha magában le lesz zárva, hiszen a teljes történet sosem lesz élőfilmes?

Nem az Akira animéből, hanem az annak is alapját adó mangából dolgoznak, de ez vicc amiket nyilatkozgat. A forgatókönyv következő változata szeptemberben készül el, meglátják mi lesz.

human
írta
2010. 06. 23. 12:34
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “Elbasszák az Akirát” bejegyzéshez

 1. Mi a fity fenének pg-13?
  Alapjáraton is egy nehezen emészthető mű, a tetejében Japán elvont cucc, az ilyen művek mindig is egy kisebb réteget érdekelt még Amerikában is (lásd Watchmen).

  El nem tudom képzelni mennyire fogják erőszakmentesíteni a cuccost, mikor az egész egy cyberpunk világba játszódó motorosbanda suhancokról szólnak, ahol az egyikük talál valami furcsa dolgot.

  Tényleg az lesz, hogy kb. így fog kinézni a film (bokk of eli rendezői ide vagy oda):
  http://www.youtube.com/watch?v=jafd97yJFOI

 2. szerintem a poszt címének így kellett volna hangzani: elbaszTÁK az akirát. ha tényleg ez lesz, én meg se nézem…

 3. PG13?! Érdekes… na jó, rossz vicc. Még korhatáros film esetén (egyáltalán volt-e ilyen elképzelés?) sem hittem, hogy sikeresen tudják átültetni élőszereplősre. Majd meglátjuk…

 4. Nekem eredetiben van meg.. mármint a film.
  Ezt csak azért írom, mert az extrákat- interjúkat vévignézve értettem meg, hogy mennyi mindenre nem figyeltem még fel. Nagyon komplex tényleg.

 5. Nem ezzel kapcsolatban volt arról szó, hogy Cameron rendezi? Vagy valamit benéztem? :P

 6. 2ndSkin: nem, az a battle angel alita, szóval benézted (írtuk is volna ha Cameron valaha az Akira köré lett volna pletykálva:). nehogy itt induljon az “úgy hallottam” történet, mert valaki most olvassa a kommented.

 7. De ez most komolyan röhej! Miért lenne valami “túl” komplex? Valami komplex és kész az vagy sem. Hülyék ezek, látszott a filmjükön is.

 8. Hat igen, az Akira hamburger-french fries valtozata. Gratulacio hozza, jelen esetben tenyleg ertetlenul allok a megfilmesites elott.

 9. Várjunk egy kicsit a szapulással, lesz itt kérem tesztvetítés, amin szépen kifütyülik a koncepciót.

  Az Akira egyszerűsítve és kisiskolásoknak lebutítva, vérciki.

  A helyükben két piacra dolgoznám fel, lenne egy vágatlan, bonyolult változat késő esti vetítésekkel és egy matinéverzió csonkítva. A DVD eladásoknál mindkét verziót forgalmazni lehetne, bár előbbi valószínűleg csak mormon piacokon válna sikerré.

 10. Köszi, human, nem is pletykát szándékoztam indítani, derengés volt az infó csupán, ezért is kérdeztem. :)

 11. A PG-13 nekem sem tetszik. Nagyon nem. De ettől még kíváncsi vagyok, hátha…talán…

 12. a manga miben/mennyiben különbözik az anime-től? mert én csak ez utóbbit ismerem.
  ettől függetlenül már a kezdés rossz…

 13. A mangát nem ismerem, de az animét láttam. Úgy rémlik, hogy keményen erőszakos filmecske. ÉS ebből akarnak gyerekmatinét készíteni?! Ezek nem nem normálisak.

  Ha meg teljesen leegyszerűsítik, a teljes sztori és a karakterek értelmüket vesztik.

 14. Ezért van, hogy lassan ott tartunk, hogy nem készül rendes film Amerikába, mert olyan műveket akarnak feldolgozni, aminek a megértéséhez maguk a készítők is gyerekek, ezért meg egy újabb olyat csinálni, amit a növekvő generációt nem műveli, hanem ostobábbá teszi, eredeti leraknád elé, nem értené az egész lényegét, mert mindent lebutítva tesznek elé.

 15. Ne már, persze hogy komplex a története, ha egyszerűsítik az már nem is Akira lesz. Mindenképpen 18-as de legalább 16-os korhatár a minimum, de inkább az előbbi legyen az hűen visszaadna mindent. Kész röhej, miért kell amerikának elbaszni a manga\anime adaptációkat – az Astro Boy legutóbb förtelem volt minden értelemben. Inkább fújják le és ne szégyenítsék meg az eredeti művet.

 16. Miért van olyan érzésem, hogy megint kapunk egy vacak filmet, amit a kritikusok majd elküldenek a forgatókönyvírójába, de közben óriási siker lesz a mozikasszáknál, mert az átlagnéző… nos, ilyen az ízlése.

 17. SlyZero: rossz elmélet, emrt sokszor van olyan h a kritikusok meg a nézők részéről is bukás. Pl az Akirának semmi nem garantálja, hogy a közönség várja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.