Ki lesz Moriarty a Sherlock Holmes második részében?

A bemutató még baromi messze van, jövő december, de a forgatást nemsokára kezdeni fogják, mivel Richie a hetekben elkészül a forgatókönyv javításaival is már.

Azt hiszem mostanra már nem akkora spoiler, hogy amolyan “bárki lehet” módon tűnik csak fel Moriarty az első részben. Ennek kapcsán régebben az a pletyka járta, hogy Brad Pittet rejtették el ott, de Richie tagadta. Most viszont hallhattunk a kiszemeltjéről: Daniel Day-Lewis. Jude Law és Robert Downey Jr. mellé mekkora lenne?

Ha Day-Lewis nem megy bele, akkor a további kiszemeltek az alábbiak elvileg: Sean Penn, Javier Bardem, Gary Oldman. Ezekre meg csak azt lehet mondani, hogy szintén nem kismiskások, bár Penn szerintem nem illene oda.

Ez mind pletyka, de még van időnk ilyesmikkel elütni az időt, nagyon messze van az a premier.

14 hozzászólás a “Ki lesz Moriarty a Sherlock Holmes második részében?” bejegyzéshez

 1. D. D. Lewis szerintem is telitalálat lenne, abszolút passzol a karakter a fizimiskájához ill. habitusához. Sean Pennt tudnám talán a legkevésbé elképzelni, Gary bácsi örök joker ilyen esetekre bár szvsz kicsit öregecske lenne a szerephez, Bardem viszont túl robosztus egy angol úrhoz és különben is ki venne komolyan egy olyan Moriartyt aki egy korabeli pneumatikus marhagyilkoló szerszámmal a kezében vágná a főhősünk arcába hogy ‘Call it… Sherlock!’
  talán még Liam Neeson ugrik be esetlegesnek, de a bajusz akkor is Lewison mutat a legjobban!

 2. Szerintem Daniel Day-Lewis legyen kedves és vállalja el.
  Ha Javier Bardem, akkor inkább Jeffrey Dean Morgan. Hamár.

 3. Közülük a leginkább Gary Oldmant tudnám elképzelni a szerepre. Neki már van tapasztalata negatív szereplők eljátszásában :)

 4. Penn érdekes választás, Bardem meg…szeretem, de nem biztos hogy bele tudnám képzelni ebbe a szerepbe…a többi mind favorit.
  Ha Day-Lewis nem megy bele, akkor nem normális.

 5. Mardok Brad Pittel, szerintem ő nagy lenne Moriarty szerepében és nem utolsó sorban már dolgoztak együtt a rendezővel ami elég jó sült el.

 6. Daniel Day-Lewis szuper lenne, őt abszolút el tudnám képzelni. De nekem még lenne egy javaslatom. Christoph Waltz! Fergeteges lenne. Képzeletemben rohadt jó Moriarty lenne, tökéletes ellenfél Sherlock-nak, ha már a Basterds-ben egyébként is egyfajta náci-Sherlockot alakított, valamilyen értelemben. Jó móka lenne őt látni. De gondolom ez nem fog bekövetkezni, így…Álom édes álom.

 7. Kíváncsi vagyok, hogy Moriarty milyen lesz, ugye Negretto Sylviusból is csináltak egy Blackwoodot, eléggé szabadon kezelve az eredetit.

  Moriarty öreg, jóval öregebb, mint Holmes, úgyhogy szerintem mindenképp Daniel Day-Lewis a jó választás, aztán kiváncsi vagyok, hogy fog kinézni öregen, kopaszodón, görbeháttal. Persze lehet őt is szabadon kezelik.

  Első részből kiindulva csak jó film születhet.

 8. Da-Da-Le lenne erre a szerepre a legjobb sztem.
  Ha már BraPi nincs benne,DDl-t meg már régen láttam jó szerepben.

 9. Igazabol ezek a szineszek kb. barmit el tudnak jatszani, ugyhogy nem nagyon van rossz valasztas szerintem. Az mar mas kerdes, h en Bardemnek orulnek a legjobb, miatta barmilyen filmet erdemes megnezni.

 10. Mindegyik jó, nekem csak Bradem nem illik a galeribe.
  Azért Brad gyereket is megnézném szívesen, ha nem is Moriarty-ként, de valami “félőrölt” karakternek bele tenném, nagyon tudja hozni az idiótát:o)

 11. Én is azt mondom, hogy jó a lista…. de Javier Bardem és Sean Penn(pedig imádom majdnem minden filmjét) valahogy nem illik bele a szerepbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.