A kritikusok már látták az Airbendert, mivel most hétvégén indít kinn

Az egyik jobban várt film, a léghajlító eddig jutott a kritikusok osztályzatait összesítve. Ettől még lehet siker simán, mielőtt beírja valaki, hogy a kritikusok blabla, de pl az új Twilightot simán 50%-ra hozták, a TF2-t pedig 20-ra. Upsz.

Ha jól látom a főbb gond, hogy látványos, de a sorozat történetét nem sikerül rendesen filmmé formálni. Konkrétan a történet magában katasztrófa.

Közben felkúszott 7-re, de ez sosem jut már 50-ig sem.

És konkrétan cliffhanger van a végén? LOL, akkor ha ez bukik az még durvább lesz.

52 hozzászólás a “A kritikusok már látták az Airbendert, mivel most hétvégén indít kinn” bejegyzéshez

  1. Hát ezt nagyon sajnálom, mivel eléggé vártam a filmet. Ennek ellenére be fogok ülni rá moziba, a történetet úgyis tudom, a harcok meg csak látványosak:) A 3D-t azért majd kerülöm. Amúgy beleolvasgattam ezeknek a híres neves kritikusoknak a kritikáiba, és általában elég sületlenségeket írnak (van aki azt állítja, hogy az Avatar egy anime amit japánból importált a Nickelodeon…), de ha ennyire egybehangzó mindenki véleménye, abban lehet valami. Ráadásul szerintem a rendező a 6. érzék óta nem igazán rendezett jó filmet (a Falu tetszett, de ott a végével elrontották nálam). A rossz hírek ellenére azért számolom a napokat a magyarországi megjelenésig.

  2. Már sajna tegnap is láttam, volt amúgy 00%-on is még, amikor már 12 kritika fent volt, lol. Kivágtak belőle fontos részeket, nem értem miért nem lehetett volna 2 és fél órát csinálni ebből, 100 perc szarra se elég egy egész évad történetét elmesélni. Ezen hasalt el a film, túl sok a magyarázat a kritikák szerint. Szar az írás, a rendezés, a színészi játék (mondjuk ha az írás az, akkor tőlük se kell sokat várni), de állítólag az újonc Noah Ringer (Aang) jobban játszik mint a Nicola Peltz meg a Jackson Rathborne vagy hogy hívják :D

  3. Sosem adtam a kritikusok véleményére…mitől lesz amúgy is valaki kritikus??? Azért mert azt hiszi valaki, hogy ért a filmekhez, egyáltalán nem biztos, hogy megmondja azt, hogy “A” film jó “B” film rossz…szal pont lekaki hogy hány %-ot kap egy film (jelen esetben ez)

  4. BDJG: újságokban megjelent hivatalos kritikák. Ez hol sima nézők? Az imdb a sima nézők. A vidóeért kösz, rakom is a posztba :)

  5. Kíváncsi leszek a Paramount vagy épp M. Night, esetleg a producer Frank Marshall reagál-e a kritikákra…

  6. “Sosem adtam a kritikusok véleményére…mitől lesz amúgy is valaki kritikus??? ”

    anyám. attól, hogy kritikát fogalmaz meg. itt is olvashatsz véleményt, csak ő igényesebben próbálja leírni, nyomtatásban, vagy netes sajtóorgánumnak.

    ennél nagyobb ostobaságot, hogy nem ad valaki más véleményére…:)))

  7. nem mellesleg, wow, jó csajok is vannak a rajzfilm rajongói között?

    kalapos geek nagyon nagy arc:)))

  8. Az eredeti sorozatot nem néztem, a concept tetszett, egy komolyabb tálalással érdekes is lehetne (mint Naruto->Naruto:Shippuuden) de így kicsit túl gyerekes volt. A film viszont a trailerek alapján nézős volt, hát akkor ezek szerint az 5 perc jó jelentből vagdostak bele. :( Kár érte

  9. Hát… izzééé… eddig várandós volt pedig. Attól függetlenül 1 menetet megér, meglátjuk, hátha nem lesz akkora csalódás. A meginterjúzott emberek közül az anyuka volt tuti, az azt mondta, hogy ez még a Twighligh-nál azért jobb volt sokkal :))))) Mondjuk annál mi nem :)

  10. Jajj. Kritikusok sírnak — sokan menybe vitték az avatárt (a dzsékszulis :D), itt meg le lett az egész zúzva

    Kockák sírnak — mert nem voltak benne a nemtomhányrészes meséből az összes kedvenc részletek…. pff

    város nagyon már nézném :P

  11. A koleszteringömböc srác, kék villámmal a kopasz fején azt mondja “szopás!” a film, egy másik meg inkább menne megnézni az új Twilight-részt.

    Ezek az érdemes kritikusok, a jegypénztárra ható ítéletalkotók. Shyamalan meg mehet Boolywoodba akciómusicalt rendezni, utoljára 10 éve tett le értéket a közönség elé A sebezhetetlennel, azóta alkotói görcsben van. Rá kéne jönnie, hogy ő nem az a nagy mesélő, akinek képzeli magát és inkább térjen vissza a finomabb, belterjes munkáihoz, amikkel kezdte. Szubtilis és nem grandiózus adottságait kamatoztatva filmen.

  12. Kb az első trailernél megmondtam, h gyenge lesz a film, mind a cgi mind pedig a szereplők terén.

  13. Whatever happened to Shyamalan? Huh, hát eddig sem volt a listám legelején, de most… Azért még megnézem, csak nem biztos, h fizetek is érte…

  14. utalgattam már erre, hogy ezt a filmet csak egy nagyon szük kör várta, nem értem mi a meglepetés..

  15. ppeti: fene, akkor kiveszem. Amúgy a user vette le, nem a gonosz forgalmazó, szóval lehet csak a lelkére hatottak

  16. Én megmondom, hogy abszolút nem várom a filmet. Ugyanakkor a “kritikusok” sokszor szeretnek túlozni. Biztos, hogy nem lesz ilyen szar. A fenébe… lemaradtam a videóról :S

  17. Pl a Kritikusokat tulajdonképp kritizáló kritikusok magukat oltják akkor a kommentekben? Túloztok?

  18. mondogatták, hogy ez sájemelen utsó dobása.
    akkor ezzel most végleg elásta magát?
    ő lenne az új uwe boll?

  19. A Rottentomatoes mindig is egy fasz oldal volt, ami tutira fos, azt 100% ra dícsérik, ami ér valamit, azt lehúzzák a francba… pff.. undorító

  20. Jááááj, ez nem hangzik jól! De a saját véleménnyel várok, míg nem láttam a filmet!
    Valaki nem mondaná el, hogy mi volt a videóban?

  21. Blake: Tudnál példákat mondani az utóbbira? Egyébként nem értem, honnan ez a sok indulat a Shygys-rajongók részéről. Szerintem felesleges kiakadni azon, hogy valaki kedvencének új filmje másoknak nem jön be. Még akkor is, ha viszonylag jelentős nagyságú embertömeg képviseli a negatív oldalt. Tartsuk tiszteletben mindenki véleményét, gyerekek!

  22. Nofrure: Ilyen 20 éves geekek beöltözve sírtak, hogy nem volt meg az egész élmény pixelről pixelve

  23. Ez azért túlzásnak tűnik. TF2 20% az oké… Eclipse 50…azzal sincs semmi gond, de ez 6%?? azért dúrva… Mert ha ezeknél is rosszabb..meg a titánok harcánál, akkor itt már nincs segitség. (Persze kit érdekel hány% úgyis megnézem)

  24. Egyáltalán, ki az az idióta, aki meg akar filmesíteni egy sorozatot??? A kettő, a film és a sorozat, teljesen más állatfaj! De ha már mégis, akkor… Miért nem a készítők cselekedték meg? Miért hagyták, hogy elcsesszék? Ha van elég pénzük, akkor írassák meg a forgatókönyvet valaki olyannal, aki ért is hozzá, bár biztos vagyok benne, hogy egy hardcore fan is jobban összehozta volna, és béreljenek fel egy jobb rendezőt, elvégre egy olyan ember filmjéről beszélünk, aki a Jelek-ben azt akarta elhitetni velünk, hogy a VÍZRE allergiás UFÓK a Földre jönnek, aminek a 70 százaléka víz, és az emberek 90 százaléka víz közelben él… Kicsit off lett, bocsi Human… Én perelnék… Mert, ha ez tényleg ennyire szar, az már felér egy hitelrontással! Bár, ha ennyire nemtörődömök voltak, akkor meg is érdemlik, hogy csorbuljon a sorozat renoméja! A Blizzard sem adta el a jogokat Uwe Boll-nak, és M. Night már régen nincs a nagyok között, ha egyáltalán valaha is ott volt… Szóval, nem értem, mi a fene történhetett!!!

  25. Az egésznek olyan Shyamalan-féle hibája van: adott volt egy csodás történet, jó szereplők, minden benne volt a sorozatban, de jött Night bácsi és megcsinálta az egészet úgy, hogy még a sorozat rajongóinak is elmegy a kedve. Mert ezek szerint a történetet valahol nagyon elszúrta, vagy a látvány nem volt a beígért. Szerintem más rendezővel jobb film is lehetett volna, de ennyi volt, Shyamalan leáldozott. Ettől függetlenül 1-szer minimum látnom kell, de csak remélni tudom, hogy egy kicsit is visszaadja a sorozat hangulatát.

  26. Én is vártam a filmet nagyon, és még így is moziban nézős lesz, de akármilyen köcsögök is rt-s kritikusok, hogy csak nagyrészt az entellektüelles művészfilmes agyatlan, történettelen szarokat képesek értékelni (vagy azokat a filmeket amikért sok sok lóvét tehetnek zsebre ha jót írnak róluk:) ), de ennyire még nem láttam őket valamit lehúzni.. Hozzátenném, megnéztem imdb-n is a reakciókat, ahol igazi “élő” hétköznapi emberek értékelik a filmet, és majdnem jobban lehúzták mint a hivatásos kritikusok.. nem kell rt-re meg imdb-re adni, mert mindenkinek megvan a saját ízlése, véleménye de azért sokszor fel lehet mérni a dolgokat ezen két oldal alapján.. Szép kis eye candy-k voltak a trailerek, tv spotok amikből hetente jött ki 2-3.. kicsit gyanús is volt a hype, meg az erőltetés..

    A lány a vízben még nézhető, de 6. érzékhez meg sebezhetetlenhez képest már egy kupac szar.. Szerintem a jelek még jó volt, de az utóbbi pár év filmjeinek a színvonala egyre rosszabb..

  27. Érdekes a reakciótok, hogy amíg csak a trailerek és poszterek voltak, sokan nagyon várták. Most meg egy rohadt statisztika miatt, amit valszeg néhány drogos kritikus “le szarozta” a filmet,
    és egyből menekültök, hogy jaj mégsem lesz olyan jó.
    A feldolgozások mindig kétesélyesek: vagy bejön, vagy nem
    Ez feldolgozás 3 részből fog állni, így amíg a teljes cuccot nem látjuk, vagyis elképzelésben addig ne vonjunk le olyan következtetéseket hogy: “jaj ez nagyon gyenge”.
    Sajnos lehet látni, hogy sokaknál már az “Ávátár” és a hasonló filmek adják a mércét.
    Szerintem ha nem is sikerült olyan jóra, -amit én attól függetlenül biztos megnézek- szerintem a 3 részig mindenkinek megváltozik véleménye, hiszen hasonló nagy csatát láthatunk majd Aang-Tűzura, mint HP-Tuggyukki.
    Jöhetnek a kövek.

  28. De honnan tudjátok hogy ennyire rossz? Mert egy videóban 10! ember azt mondja hogy xar? Vagy mert pár Rottentamosos idióta(aki azt sem tudták hogy miből készült a film) azt írják hogy rossz? Persze lehet hogy tényleg borzalom a film, de amíg nem láttatok belőle semmit addig elég hülye dolog véleményt mondani róla. Persze tudom M. Night-ot trendi fikázni, meg biztos fasza érzés, de talán még is előbb meg kéne nézni, mielőtt mindennek lehordjátok.
    De azt is csinálhatjátok hogy összegyűjtitek a kritikákat, és a film megnézése nélkül forumokon fikázzátok teljes erővel, jogotok van hozzá, csak én nem látom az értelmét.

  29. Aang: tudomásom szerint a kritikusok sem olyan hülyék, hogy mindegyike téved, bár az igaz mindig van egy-két önjelölt balfasz megmondomén, de maradjunk a nagy számok törvényénél. A videóben pedig kis fanboyok voltak (gondolom te is ehhez az állatfajhoz tartozol), akik elmesélték a film utáni véleményeiket, bár igazad van, amit majd te fogsz mondani az lesz a nagy IGAZSÁG.

  30. Ami engem illet, nem izgatnak a kritikusok, akkor is megnézem mert eddig is meg akartam. Nem mindenkinek ugyanolyan az izése, erre a legjobb példa a Burn after reading, valakik szerint isten király film, mások szerint iszonyat szar baromság. Majd ha láttam én eldöntöm megérte e- vagy nem, ha nem akkor láttam egy egyszer nézős mozifilmet, ha igen akkor meg azon filózok, hogy vajon elkészül-e a másik két rész még az életben.

  31. De jó! Szóval, ami vagy aki tényleg szar, az divatfikázás lenne? Ezt eddig nem tudtam. Ez új…

  32. Valószínűleg megnézem így is, mert kiváncsi vagyok, bár igazából csatlakoznék a bojkotthoz a race-fail miatt ( http://racebending.com ). Rengeteg gyerek álmát törték össze azáltal, hogy hidegen hagyták a szereplők etnikai hovatartozását.
    No meg az eredeti sorozat elég erősen épít keleti hagyományokra, kínai írásjeleket alkalmaztak. Ehhez képest a filmben az írásjelek halandzsák, és még annak se tudtak utánanézni, hogy a kimonot milyen irányba hajtva hordják a japánok (jobbról balra csak a halottakon hajtották, a film összes szereplőjén így volt). Pedig nem kellett volna messze nézni, csak a sorozatra.
    Én sosem várok sok jót az adaptációs filmektől, de ami itt ment mint tiszteletlenség, az rendkívüli módon bosszant.
    És az még egy dolog, hogy Shymalan rendezte, de még a forgatókönyvet is ő írta. D:

  33. Sziasztok!
    Ugyan srácok,a történelem során rengeteg olyan film volt amelyet a kritikusok jó alaposan lehúztak,de mégis nagy kedvenc és siker,esetleg kultusz film is lett.
    A nézők véleménye meg.Hát amit a videóba láttam,az beöltözött mesevilágban élő ember.Alapból nem normális egyiksem:P első ránézésre.Persze hogy nekik nem tetszett a film,hiszen a teljes mese átkonvertálását várták,viszont aki nem ismeri mondjuk annyira az avatar mesét,vagy nem olyan nagy rajongója,csak megnézi mert tetszik neki.De azért nem képzeli magánt Angnak vagy nem tudom kinek:P Akkor lehet hogy nagyon is befog jönni a film,várjuk meg a hazai bemutatót,aztán meglátjuk hogy milyen lesz.
    Megjegyzem a filmes kritikák amiket kritikusok írnak olyan,hogy embere válogatja neki nem tetszik mert és kész,valakinek meg igen. A többség véleménye dönt.Pl itt van az új öö vámpíros kaka film,a kritikusok szerint kaka,a rajongók mégis elmennek megnézni és hatalmas kasszasikereket dönt.Ennyi. Mindenkinek más az ízlése,ha nem akarjátok moziban megnézni.Töltsétek le valahonnan.Nézzetek bele,ha tetszik akkor meg menjetek el megnézni eredetiben:P

  34. Raven: Az a probléma, hogy ez a film senkinek nem tetszik. Sem a kritikusoknak, sem a rajongóknak, se az egyszeri szórakozásra vágyó nézőknek.

  35. Raven01988: a kritikusok 50%-ra hozták ki a szerinted kaka vámpírost, ezt 6-ra, ami brutális különbség.

  36. Shymalanra egyszerűen se ötletet, se pénzt nem szabad bízni. A hatodik érzéken kívül, minden filmje pofont érdemelne, és sajna ott se Ő volt aki ehetőre hozta a filmet.

  37. Utána alkoss vélemény miután megnézted,én csak ennyit mondtam.
    Fölösleges aggódni.Egyébként is ez csak egy film,nem világmegváltó témáról.Az átiratok általában sohasem olyan jók mint a valódi filmek. Ha meg 6%ra hozták ki akkor 6%.
    Megkell nézni és eldönteni,ha nem akar rá kidobni az ember pénzt.Akkor meg találja a módját hogy ingyen is megnézze.Egy próbát azért megér .10 ember nem fog arról az írásával dönteni,hogy mit nézzek meg vagy mit ne.Kíváncsi vagyok a filmre.Több olyan film is volt ezen oldal történelmében amikre aztmondták hogy húú milyen jó háá .De mégis …. volt és 10/8-9 értékelést kaptak itt. Volt olyan film ami 4-5 pontos értékelést kapott,mégis könnyed szórakozást nyújtott igaz csak egyszer volt valamiért jó megnézni.
    De példának okáért felhoznám a Kick Ass c filmet itt 10 pontot kapott, máshol 5-6 pontos értékelést. Szerintem a film egy 8 as volt. És inkább 1* 2* nézős,de ez egyéni vélemény:P Na.Nyugodjon meg mindenki,most nem ágálni akarok a többiek ellen,csak azt nem szeretem ha valaki még a megnézése előtt véleményt alkot valamiről.És ezzel lehet hogy elveszi olyannak a kedvét a megnézésétől a filmnek akinek lehet hogy jó szórakozást nyújtana.
    Nem kell messzemenő következtetést levonni pár amerikai :P véleménye miatt.Akik nek az iqja megfelel egy tvshowban látott nőével,aki amikor megkérdezték hogy mely ország fővárosa Budapest ami Európában van,azt válaszolta hogy .”Azt hittem hogy Európa maga egy ország ahol franciául beszélnek”,ok rendben én sem ismerem az összes államuk központjának a nevét,de azért némi alap topográfiai ismerettel rendelkezem. Az apró dolgokra meg hogy ki hogy hordja a kimonóját egy filmben olyannyira nem figyelek,miért ne hordhatnál balról jobbra ,vagy jobbról balra? kitalált világ:P A filmben most más szabályok vannak.
    Vissza olvasva tudom eléggé sértő,esetleg idegesítő lehet egyeseknek eme két írásom,de nem annak szánom.Csak mint említettem,nem szeretem ha valamiről nézés előtt véleményt alkotsz ,nézd meg utána mond el,hogy mi nem tetszett.Hpnál is ha olvastad a könyveta film **** mert a 70% át kihagyták belőle és átírtak benne dolgokat.Ha nem,csak a filmet nézted akkor pedig nagyon is jó mert tényleg egy jó történetet hoztak össze.Itt a megkérdezettek többsége Avatar rajzfilm fan volt,más véleményt ne is várjatok tőlük. Én nem alszom öö avatar párnák között,a barátnőm nem kioshi guminő ,és csókoltam már igazi nőt:P nem úgy mint az angnak öltözött férfi.Lehet hogy bejön a film,bár azis lehet hogy nem,de csak akkor tudom meg ha megnézem.

  38. Slejmamalannak ezzel ennyi is volt. Várja a sorozatrendezés színes világa…

  39. “Slejmamalannak ezzel ennyi is volt. Várja a sorozatrendezés színes világa…”

    te valamit elnéztél. a film nagy siker.

  40. “A hatodik érzéken kívül, minden filmje pofont érdemelne, és sajna ott se Ő volt aki ehetőre hozta a filmet.”

    Hát…nekem tetszett a Jelek, és a Sebezhetetlen is, de egész elvoltam A Falu-n és a Lány a vízben-en is. Bocs. (Igaz, előbbinek a vége nem igazán jött be.)

  41. Én szeretem a Jeleket, a Sebezhetetlent és a Falut is, de most idéznék egy ismerősömtől, aki nagyon jól összefoglalta a filemt:
    “Olyan, mintha a forgatókönyvet bespeedezett majmokkal iratták volna, akiknek a munka felénél beadtak egy nagy adag nyugtatót, így a speed és a nyugtató hatása miatt nem tudtak rendesen gépelni és ezért frusztráltság és depresszió lett urrá rajtuk.”

    Ettől az embertől soha többet nem akarok megnézni egyetlen filmet sem. Soha.

    Nehézkes, csapongó és gagyi. Röviden ezzel a három szóval tudnám jellemezni ezt a mozit.
    És nem, nem csak a rajzfilmet alapul véve, a film annak is nézhetetlenül béna, aki nem ismeri a történetet. Azt sem csodálom, hogy a rajongóknak egyenesen kiakasztó.

  42. Hát sajnos egyet kell értenem ppetivel… elég gyér egy film lett, ez még a 3D-t se éri majd meg.. Nem vették át a humort,így csak egy darkos hangulatú (már elnézést a kifejezésért) langyos f@st kapunk…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.