Let Me In-előzetes

Na lássuk, hogy a Cloverfield rendezője mit hoz ki a svéd sikerkönyvből. Lehet jobb, mint az első feldolgozás? Előfordulhat, hiszen simán lehet jobban feldolgozni egy könyvet. Ellenben ha azt nézzük, hogy mintha centire újra lenne forgatva pár jelenet, akkor önkéntelenül is elkezdünk kételkedni.

human
írta
2010. 07. 01. 15:51
megjelenés
42
hozzászolás


42 hozzászólás a “Let Me In-előzetes” bejegyzéshez

  1. Még színvilágában is hasonló, és a kissrác akár ugyanaz is lehetne, csak itt nem szőke. Na majd meglátjuk. Valaki érti a Morse kódot a végén?

  2. nem sok előzetest nézek meg film előtt, de ez túl várós, hogy ne nézzem meg. egyelőre nagyon biztató, de persze ez nem jelent semmit.

  3. Hát az előzetes alapján elég jónak tűnik, remélem, hogy maga a film is hasonló lesz. :)

  4. A kételkedés a tetőfokára hág.
    Néhány jelenet tényleg pont ugyanaz…

  5. Az eredeti eszméletlen jó volt, hangulat, fényképezés, a szinészek is nagyon jók voltak , főleg hogy jól hozták a svéd kisvárosi életet. ááá egy gyöngyszem. amcsik rácsaptak mint szokás:) kiváncsi leszek tudnak e valamit abból a hangulatból átadni, ami az adott. egyenlőre erős a pesszimizmus. de majd látjuk:)

  6. edemem: eleinte azzal etettek minket, hogy a könyvből dolgoznak, de ez a trailer tényleg gyanús, ezért is írtam így a posztot

  7. Ha nem lennék 1pöttyet elfogult a kiscsávóval meg a kiscsajjal kapcsolatban a The Road-ból ill. a KICK-ASS-ből, hát azt mondanám: Hóóóólivúdnak újra jár a f*szkorpács!

  8. Na ilyenkor gyűlölöm nagyon Hollywoodot. Az eredeti a 2000-es évek egyik legnagyszerűbb filmje volt. Miért kell remakelni! A zene viszont tényleg nagyon jó!

  9. milanman: szerencse, hogy kb. semmi köze Hollywoodhoz. Brit stúdió áll mögötte és Új-Mexikóban forgatták :)

  10. Fene tudja. Szerintem egy svéd lakótelep minimalista hangulatát nem tudják visszaadni, akárhogy igyekeznek is.

  11. Kemény Husi: Csak a te kedvedért, a filmet az Overture Films forgalmazza majd, amelyik egy Beverly Hills-i központú cég! Igaz, hogy nem Fox, Warner, vagy Paramount, de azért Hollywood-i!

  12. Az Overture nehezen forgalamz bármit is, mert kb. egy hónapja csődbe mentek, aki nem hiszi, járjon utána. A trailer elején is az Icon logója somolyog már ránk, a gyártó pedig továbbra is a brit Hammer Films.

  13. Bárhol olvasom, mindenhol az Overture neve szerepel, mint distributor, de hiszek neked. Amúgy az Icon szintén hollywoodi, szóval lényegtelen. A vita amúgy szerintem parttalan. Én úgy vélem, hogy ez egy szükségtelen film.

  14. Én csak azt mondom, a forgalmazás nem ugyanolyan súlyos “bűn”, mint a film tulajdonképpeni legyártása :)

    A szükségtelenséget illetően viszont teljesen egyetértünk.

  15. számcímet követelek. (off: spekuláció de ebből a néhány másodpercnyi énekfoszlányból mudvayne)

  16. “A szükségtelenséget illetően viszont teljesen egyetértünk.”

    ezt most nem értem. engem érdekel. innentől kezdve nem lehet értelmezni azt, hogy szükségtelen. ja, hogy téged nem érdekel? kezdje el hollywood csak neked filmeket gyártani? wtf.

  17. “Beverly Hills-i központú cég! Igaz, hogy nem Fox, Warner, vagy Paramount, de azért Hollywood-i!”

    akkor téged nagyon férlevezettek. attól, hogy egy kis stúdió hollywoodban van, a film még független, stúdiórendszeren kívül készül. hollywood los angeles egyik kerülete, miért utálod? ha pedig utálod, akkor miért veszel tudomást róla?

  18. “engem érdekel.”

    Ez azt jelenti, hogy nem értesz egyet a szükségtelenséggel, amit azt hiszem, ezek alapján bekategorizálhatunk véleménynek. Így érthető?

  19. hmmm – nem akarok előre szaladni de ennek baromi Copy Paste szaga van – gyakorlatilag az egész trailer egy kiterjedt dejavu érzet volt, a beállítások a képvilág a színek, de még a főszereplő kis srác is (csak itt nem szőke) mind mind azt sugallták hogy ezt – pont így – láttam már valahol…

  20. Az a baj, hogy ez dejavu-nek is gyenge lesz szerintem. Vagyis nem is baj, hanem dühítő.

  21. jogos, de mit is várhatnánk mást manapság…

    ami engem illet én már láttam a filmet, aki akarja nézze meg újra angol szinkronosan ;)

  22. Elszomorítóan olyan, mint amilyennek gondoltam/gondolom az amcsi (angol?) változatot: a varázslatos, egyszerre hideg-félelmetes és mégis szívbemarkoló hangulatból semmit nem sikerül hozni, marad az amerikai/nyugati horrorosdi.. az eredetit pont a furcsa kettőssége emelte ki az átlagfilmek közül, ez így kakinak tűnik. :-(

  23. A trailer alapján azt érzem, hogy ez a változat inkább az akcióra alapoz, míg szerintem a svédben a két gyerek kapcsolata volt fontosabb. Teljesen más a hangulat. A zene viszont rohadt jó. És külön pont a trailer-végi morzeért. :)

  24. Újabb “ékes” példája annak, hogy az Amcsik gyűlölnek olvasni egy film közben. Mikor veszik már ki a fejüket a seggükből?

  25. Én ezt így amerikaiba nem akarom. Hiába jó színész a kiscsaj, nekem nem illik ide. Fölösleges. A zene nemhiszem, hogy mudvayne inkább Opeth vagy Perfect circle.

  26. Olvasom a hsz-eket és csak ámulok, de komolyan! Én is láttam az eredetit, de hogy nektek mi tetszett rajta az én nem tudom.

    SPOILEREK AZ EREDETIBŐL

    Szerintem, és ez persze csak magánvélemény, az hogy szegény gyereket kikezdték az osztálytársai érthető volt, de hogy az jó film amiben a végén ezért széttépi őket egy 10 éves kis csaj, úgy hogy a végtagjaik a víz felszínén lebegnek az már elég gyomorforgató! Ne értsétek félre nincs bajom a durvább horrorokkal de ez azért már túlzás, az meg , hogy a kis csaj a sunáját mutogatja a filmben szintén nem arra utal, hogy a rendezővel minden rendben lenne. De leírom azért még egyszer ez persze csak az én véleményem(na jó nem csak az enyém :D )

  27. nagyon nem tetszett, hogy remake-elik, de ez kurva jo

    nagyon kivancsi vagyok, sokkal brutalisabbnak nez ki, mint az eredeti, amit nem gondoltam volna…

  28. Valszeg ugyanaz, mint az eredeti. Mondjuk a trailerből jobbnak tűnik. szerintem megnézem…

  29. mint Gonzo is említette (meg sokan mások) a ‘Låt den rätte komma in’ nekem is elsősorban a két gyerek kapcsolatáról szól; míg az előzetes alapján az újrafilm inkább a horrort veszi előre.

    az eredetiben valódi jellemábrázolásokat és élethelyzeteket láttunk, a mellékszereplők is rendesen ki voltak dolgozva. hacsak rágondolok, felkavaró élmény volt és nem a horror miatt (bár volt bőven ;)

    (magánvélemény ugyan, de az eredeti ismeretében ezt a változatot nem fogom megnézni – viszont ha nem létezne az eredeti, akkor ez az új egy délutáni borzongásnak elmenne.)

  30. Az eredeti nagyon tetszett. A környezet, a ridegség, a sztori lassú csordogálása és a két gyerekszereplő miatt majdhogynem tökéletes az egész. De ez…én nem olvastam ugyan a könyvet, és nem tudom melyik film fog végül jobban hasonlítani az alapműre, de a trailerből az jön le, hogy ez egy gyenge “nyugati” kópia…na persze lehet, hogy csak a trailert pörgették túl és a film hozza a hangulatot, meglátjuk.

  31. Chloe Moretz (Hit-Girl) miatt tuti nézős. Emiatt is néztem meg tegnap az eredetit, na az erősen ajánlott.

  32. A svéd film hatalmas jó volt.Nálam überel majdnem mindent, amit valaha Hollywood kiadott magából.Szóval én még véletlenül sem fogom megnézni az amerikai változatot.A Cloverfield nálam amúgy sem jó “ajánló levél”.Ötlettelen banda!!!

  33. Én nem is olyan rég olvastam a könyvet, ami egy nagyon jó krimi, horror, lélekdráma, és a svéd filmverziót is láttam, ami kissé lebutította a könyvet, legalábbis történetileg, sokmindent elhallgatott a szereplőkről és közel sem volt olyan véres, mint a regény, viszont azt az elkeseredett, reménytelen svéd telet, a lepusztult környezetet, egyszóval a hangulatot nagyon jól megragadta.
    Az amerikai verzió nem hiszem, hogy bármi újat tudna mutatni…

  34. Oké én nem olvastam a könyvet, de azt hiszem ez általános dolog hogy a könyvek film verziói így jönnek ki, kicsit mindig rövidebbre, tömörebbre, “lebutítva” kell megcsinálni, mert hát azért ha mindent vissza akarnának adni a könyvből, akkor 7-8 órás hossz sem mindig lenne elegendő.Egyedül Az út-nál működött eddig a dolog, legalábbis azok közül , amit olvastam és láttam is, mivel a könyv annyira minimalista stílusban íródott, hogy azt már nem lehetett volna hova minimalizálni.Én ennél a filmnél arra gondolok, hogy a készítők nem horrort akartak csinálni, hanem egy totál érthető – nem sznob – művészfilmet, tele horror stílus jegyekkel. Aktív nézője voltál a filmnek, hiszen pl. a kameraállásoknál mindig a lényeg maradt képen kívül és a nézőnek magának kellett elképzelnie mi is folyik a jelenetben valójában.Sosem gondoltam a Låt den rätte komma in-re úgy mint horror.Egy olyan európai művészfilm az, amit egyszerű földi halandók is csodálattal megnézhetik és érthetik, anélkül hogy “megnemértettfelnemfedezettművészlelkek” lennének.Na és ez az, amit Hollywoodban szinte senki nem tud.Itt van ez a trailer is.Abszolút hatásvadász, középszerű zenével. Ezek a színészek sem nagy valamik.

  35. Kössz, hogy eszembejuttattad mekkora élmény volt a svéd változat, és ennek örömére meg is veszem a könyvet :)
    …Ebből ki lehet következtetni mi a véleményem erről a verzióról.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.