Couple of Dicks (aka Cop Out)

A film, amiben Kevin Smith bemutatja miképp lehet elrontani az akciójeleneteket, miközben minden más fasza a filmben. Úgy néz ki Smith pont a rosszabbik karrierutat választotta, de legalább egy álma van, azt el kell ismerni: nagyobb rendező akar lenni. Az a probléma, hogy a forgatókönyvíráshoz sokkal jobban ért még mindig.

A Cop Out két főszerpelője

Régen is így volt, csak ugye akkor a hatalmas dumákkal kihúzta magát a szarból, tojtunk a bénábban leforgatott jelenetekre. Most nem így történt, mivel elvileg nem ő írta a forgatókönyvet. Na persze belenyúlt, olyan nincs, hogy nem, mert van jó pár Kevin Smith-es duma benne, de a nagyját nem ő vetette papírra. Ha viszont azt nézzük, hogy rendezőként mennyire elrontotta az akciójeleneteket egy akciókomédiában, buddy movie-ban, akkor csak csóválhatjuk a fejünk némán, mint Bob. Bár a vágót is lehetne bántani még pluszban.

Amiért külön fejlövés jár, az a filmzene. Nem elég, hogy az akciójelenetek az átlagos minőség alatt vannak, a filmzene szépen odasétál a maradék hangulathoz és kivégzi brutálisan. Legalábbis a drámánál, úgy amúgy akad 1-2 jobban választott szám, de csak a humorosnak szánt jeleneteknél.

You’re acting like he is Godzilla and i’m Tokyo.

Negatívokat írtam a filmről? Pedig basszus, még így is baromi jól lehet rajta szórakozni. Bruce Willis, Tracy Morgan és Seann William Scott akkora trió, hogy Couple of Dicks 2-őt velük, jöhet a folytatás! Volt 1-2 elnyújtott poén, de csak ha nagyon kötözködni akarnánk. Viszont ezek mellett meg rengeteg hatalmas pillanat. Néha csak Bruce 1 pillantásán vigyorogsz, annyira tudja adni.

Meg végig ott van az a lazaság, nem drámáznak olyasmin, amikor valamelyikőjük (főleg Tracy természetesen) elbénázik valamit. Egyszerűen 9 éve társak, elfogadták egymás hibáit is, ezzel kikerülve pár ordashatalmas klisét, felesleges veszekedést és kibékülést.

Na persze máshol azért szépen ellensúlyozta ezt a forgatókönyvíró Robb és Mark Cullen, csak hogy ne legyen eléggé eredeti az anyag, bevetették a megszokott arzenált. És egyáltalán nem a főzsaruk felfüggesztésére gondolok, hiszen az nyilván kell ebbe a zsánerfilmbe, hanem például arra, amikor Jimmy elmegy a bárba befenyíteni a két másik zsarut.

Mellesleg a többi szereplőt is lehetne emlegetni, hiszen még Adam Brody is szállította a poénokat, Kevin Pollakkal karöltve. Hogy a női fronton beköszönő szép csajokat ne is emlegessük. Mindezek mellett még Jason Lee is remekelt a maga két kis jelenetében. Ilyesmik.

Couple of Dicks értékelés

Ez egy 7/10 lett. Szomorú vagyok, mert kis segítséggel az akcióknál ez lehetne az utóbbi évek legjobb buddy cop-filmje.

Now let’s get some truth juice.

26 hozzászólás a “Couple of Dicks (aka Cop Out)” bejegyzéshez

  1. Az miért van, hogy itt bejön Morgan humora a 30rockban viszont falra másztam tőle? Egész kellemes meglepetés volt ez a film, jól szórakoztam.

  2. danNN: vicces, mert szinte ugyanolyan volt mint 30 rockban, még az elkényeztetett babaság is stimmelt.

  3. Végre egy Kevin Smith film amiben nem játszik a felesége (hear me Judd Apatow?).
    Én is azt vallom, hogy egyszerű mezei forgatókönyvíróként sokkal többre vihetné a szakmában, mint rendezőként. Az előbbihez van tehetsége, az utóbbihoz kevésbé – hogy mégist ezt erőlteti inkább, azért legjobban – az ügynökén kívűl – az amerikai studiórendszert hibáztatom, ahol általában a nagyon rossz és a nagyon jó (forgatókönyv, rendező, színész… bármi) túl sokszor esik ki a rostán, hogy helyet adjon a nem különösebben érdekes, de jól kontrollálható és engedelmes középszernek.
    Remélem érthető mire gondoltam.

  4. Bár anno én nagyon vártam. Sajnos csalódást okozott… Egy jelenetre sem emlékszem már, olyanra, ami nem volt a trailerben.

    5/10

  5. Jó film volt! Az akciók tényleg el lettek kicsit bénázva, de amikor egyszerre szerepelt a Bruce/Tracy/Sean trió, hát megfájdult a hasam a röhögéstől.

    Első autós knock knock jelenet rulez, Willis milyen arcot vág már végig? :D:D

    7/10 részemről is, egyetértek Humannal.

  6. Ma ráérős, kommentelős napom van:)

    Pont tegnap éjjel néztem végig filmet.. Egyetértek az értékeléssel én is.. nekem bejött a film, az ökör poénokkal, a gagyi eksön jelenetekkel, mindennel együtt..
    Kb. 1 hete néztem meg a Zack és Miri pornót csinál című filmet kedvesemmel, az is átjött, bár hozzá kellett szokni a nem kicsit szókimondó szöveghez (szókimondóbb mint szerintem a rendező/író eddigi filmjeié).. Én csipázom Kevin cuccait, sokat láttam tőle és még sokat is szeretnék.. Már csak a filmek dumája miatt érdemes időt szakítani rájuk..

    7/10- korrekt értékelés szerintem is.. ezt úgy mondom hogy aludtam a filmre már egyet:)

  7. …bocsánatot kérek előre is : ez egy borzalmasan elcseszerintett film…
    10-ből 3-at adnék rá , azt is csak Willis miatt , pontosabban a vallatásos jelenet miatt…

  8. Egy kurva nagy kihagyott ziccer ez a film.
    Nem mellesleg a vágó is Kevin Smith.

  9. Unalmas xar volt ez a film még,hogy 7/10
    Te jó isten;ugyanazt a filmet láttuk?
    Közhelyes ómerikái fos.

  10. Ha jól emlékszem volt róla már irás, akkor is ilyen megoszló vélemények voltak a filmről. Személy szerint a pozitiv oldalt erősittem, nekem bejöttek a poénok és tudtam röhögni a filmen.

  11. Nekem a film első negyed órája elég kényelmetlen volt, nem igazán sikerült ráhangolódnom, de aztán utána sikerült, és onnantól tetszett nagyon a film. Főleg Sean William Scott:D Hatalmas jelenetei voltak. 7/10 az reálisnak tűnik.

  12. szerintem is gyenge volt nagyon. unalmas volt és olyan faszságok voltak benne, hogy a fejem fogtam. méghogy jó forgatókönyv, összecsapott szar.

    a jó poénok le lettek lőve a trailerben…morgan erőltetett, szegégy bruceon meg látszik, hogy nagyon unja…

    5/10 és tényleg csak willis miatt.

    scott karakterét nem is értettem…

    SPOILER.

    minek kell visszahozni a börtönből ha aztán ilyen bénán kiirják??? semmi értelme.
    pollackék mennek kihallgatni a főgecit, azok meg elkezdik rögtön öket lőni. honnan tudják, hogy zsaruk, hogy oda mennek? nem gondoltak arra, hogy megjelenik másik 300 kopó és mindennek vége?
    a csizmás poén nincs kidolgozva, szintén semmi értelme. morgan és a kurva kacsolata is tök elnagyolt.

  13. ez a film egy kalap szar volt, forgatókönyv, akciójelenetek, zenék.

    mindent ellőttek a trailerben

    és ahogy már előttem is írták:
    Film Editing by Kevin Smith

  14. nekem bejött a film. a négus csóka tetszett egész emészthetően hozta a tipikus “vicces feka” részt, és nem volt nagyon izzadságszagú.

    SPOILER

    legjobban azon röhögtem, amikor üldözik őket a merciben, és egy ilyen hülye félvigyort dob willisnek aztán lőnek megint :D

    SPOILER OFF

    én azt tudom mondani, hogy akinek az utolsó cserkész tetszett, az próbálja meg. csak ne kövesse el azt a hibát, hogy egy utsó cserkész 2-re számít, mert akkor bizony csalódik. de ha ezen átlép akkor szerintem jól szórakozhat :)

  15. Ne már öreg hogy 7 pontot toltál erre a filmre… Persze, szíved joga, a te blogod meg minden, de azért Bruce bának voltak olyan filmjei, hogy ez egy igen nagy túró azokhoz képest.

    1. lassú
    2. nem poénos (oké a knock-knock poénokon bevisítottam, meg az Unfuckables se volt rossz)
    3. lassú
    4. EZ a típusu vígjáték nem Willisnek való.

  16. Nekem roppantul bejött, hogy a film nem veszi komolyan magát.

    Teljesen elfelejtettem, hogy Michelle Trachtenberg Willis kislánya a filmben, +1 pont. ;]

  17. Ritka nagy csalodas volt ez a “film”.
    Szerintem nem buddy movie,csak mert beszologatnak egymasnak.
    A poenokat Scott szallitotta,az pedig igencsak gyenge teljesitmeny a filmre nezve.
    Tracy Morgan-t nem ismertem eddig,remelem nem is latom tobb filmben.
    Hogyan gondoltak,hogy hiheto lesz a karaktere?
    O,mint rendor????
    Atyaeg! :-)
    4/10

  18. danNN: dettó ugyanez, a 30Rockot én nem tudtam vígjátékként tekinteni, mindig a drámai vonalát kaptam el és így már nem lett az igazi.

    De itt nekem is meglepi volt, hogy bejött :)

    Egyszerűen idióta vígjátékként tekintettem rá és sehol sem kerestem a valóságalapot. Lehet, hogy a hangulat hozta, de ez hangosan röhögős filmre sikeredett, pedig ilyen rég nem volt.

    (persze lehet azért, mert csak elvétve nézek vígjátékokat, mivel a legtöbbön nem tudom elengedni magam és szórakozni :))

  19. Összességében nézhető film néhol hatalmas, néhol viszont idegesítő poénokkal. Igazából az egyszer nézhető ketegória. A karaktereket mondjuk jól eltalálták (főleg SWS-ét, de pl. a fekagyerek néha már sok volt), a sztori is jól alakult, de valami mégis hiányzott. Talán az akció. Nekem viszont a zenék bejöttek (főleg az elején a Beastie Boys). Nálam 6/10.

  20. Nálam is 6/10 de csak mert csipázom Willis t, T. Morgannek nagyon erőltetett poénjai voltak (legalábbis a legtöbbje), Sean William Scott nagyon kellett bele, de Brucenak nem áll jól ha bénázik, vagy lenézhető karakter!

  21. Na ettől a filmtől kicsit tartottam, hogy nem lesz olyan nagy durranás, ezzel szemben meg annyira baromi jól szórakoztam rajta, hogy csak na! :D Nagyon jó kikapcsolódás volt, megérte. :)

  22. Nekem viszont nagy csalódás volt a film. Ripacs játék, szánalmas viccek, idegesitő karakterek. Ilyen rossz zenét nem is tudom mikor hallottam utoljára filmben. Unalmas és szar volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.