Már megint Conan

A minap láthattunk vért, most láthatunk humort. Yeah? Bár azért el kell ismerni, itt is véres, legalább ennyi.

Ez durván promóképebbnek néz ki, mint a múltkori, szóval komolyan, ezzel akarják reklámozni?

Conan amint épp harcol (vagy humorizál?)

human
írta
2010. 07. 06. 05:42
megjelenés
39
hozzászolás


39 hozzászólás a “Már megint Conan” bejegyzéshez

 1. Elég fostos.
  Ha ma odaállítanák Schwarzeneggert kb most is leiskolázná ezt a tejfeles szájú nyomoroncot.

 2. Az ilyen nagyon elbaszott puhafedeles Fantasy könyvek igénytelen borítójain lévő rajzokra/festményekre emlékeztet….kurvaratyi.

  (A gyengébbek kedvéért: a kommentem a képhez kapcsolódik nem a színészhez vagy, hogy a film milyen lesz…)

 3. Azoknak, akik még mindig leragadtak a Schwarzi/Momoa dolognál:
  1. Schwarzi jó volt, régi Conan jó volt, nyugodjék békében, a kormányzó úrnak most más dolga van.
  2. Momoa lehet, hogy csúnya, lehet, hogy nem olyan a “testfelépítése”, mint Arnoldnak, de akiknek ez a legfőbb bajuk, kérdem én: szerintük egy átlag barbár anno egy kikent-kifent, ide-oda pumpált izmokkal rendelkező csini fiú volt, vagy inkább olyan, mint Momoa? És akkor most tudom, megint jönnek majd ezerrel rám a fikázások meg az okosságok, de remélem, páran majd elismerik, hogy az égadta világon egy barbárnak sem volt olyan felsőteste, mint Mr Olympianak anno.
  A promókép tényleg nem nagy szám, de a színészről szerintem már lassan leszállhatnátok, unalmas 850-szerre is ugyanazokat a fikázásokat olvasni. Ő lesz Conan, kész, bele kéne nyugodnotok.

 4. Adam! A lényeggel teljesen egyetértek, csak az érveddel nem.
  Az átlag barbár valóban nem rendelkezett feltétlenül 58-as bicepszekkel. Ez a történet azonban Conanról szól, aki épp azért szerepelhet egy ilyen történetben, mert nem egy átlagos barbár. Ettől persze még mindig nem kell izomkolosszusnak lennie, csak csupán az eredeti történet és a karakter megálmodója festette le Őt így. Elhanyagolható(?) szempont.
  A rajongók fanyalognak (valamennyire jogosan), de ettől még lehet persze jó a film. Magam is erősen reménykedem ebben.
  A kép pedig nekem bejön. Eddig a “legconanosabb” új Conanos cucc. Amúgy meg szeretem az elbaszott puhafedeles fantazy könyveket a borítójukkal együtt :)

 5. ZMaX: Ezt aláírom, jogos, amit leírtál.
  Én személy szerint nem olvastam a történetet, így csak feltételezni tudom, hogy izomkolosszus ide vagy oda, szerintem Momoa izmai közelebb állhatnak a Conan-történetekben leírtakhoz, mint Schwarziéi. Az már természetellenes, akármilyen csodaharcos volt Conan.
  Én is szeretem az eredeti filmet, de nekem Momoa inkább barbár, mint Schwarzi.

 6. Ez tényleg gáz. Mondjuk nekem elsőre a CGI szúrt szemet, szerintem az a legrosszabb az egészben, ultra gagyi. Valamelyik kereskedelmi TV-ben tudnám elképzelni ezt a filmet, ott is a felénél bealszok-ok között.

 7. human sztem sehol nem írták a könyvben, hogy Conan= 52 bicepsz, ember feletti erő meg nem mindig = Arnoldi kigyúrtság

 8. Nesze nektek CONAN.

  Szerintem nagyn nagy zakó lesz.

  Ha jól tudom, anno a Wachowski bratyók is voltak jogtulajdonosok. Ők még be tudták volna durrantani a sztorit…

 9. Egyébként meg minden barbár sztoriban a barbárok brutálnagy hatalmas hegyomlás állatok akik sárkányokkal bírkóznak.

  Ergó itt bukik a testfelépítéses dolog…

  Igen is, hogy minimum egy “Triple H”-nek kellett volna eljátszania CONAN-t!

 10. human:
  Arról beszélek, hogy egy barbár sem szteroidokon nevelkedett valószínűleg, ha szuperhős volt, mint Conan, ha nem. Erre a könyvek elolvasása nélkül is rájöttem. De komolyan.

 11. Komolyan mondom, mint az oviban…

  A film nem attól lesz jó avagy rossz, hogy a föszereplőn x kiló izommal több van vagy kevesebb…

 12. Köveket a kézbe mert kezdem.

  Szóval a régi Conan-filmek legnagyobb gyengéja pont hogy Arnold volt 3 szál hajával idegesítő akcentusával és bugyuta megszólalásaival. Aki ismeri Robert E. Howard műveit az szerintem elképedve nézte az egyébként tökéletes habár cselekményében a különböző novellákból összeollózott alapvetően szar storyvezetásű filmet. A belőle készült sorozat szintén szomorúan idézte a Herkules és barátai jellegű hülyemitológiás látványosan polisztirol-kardos irányvonalat. Éppen ezért nagy várakozással tekintek az új film elé mert ez a karakter méltatlanul mellőződött eddig a filmes megjelenéseket tekintve. Ami nem a szájízemnek való maradéktalanul az a főszereplő aki mellesleg élettörténet filmben tökéletes lenne pl. a korai zamorai tolvajévek bemutatásához. A Conan-filmek legnagyobb kérdése egyébként a a főszereplő mert mind fizikumában mind egyéb téren hoznia kéne az író által leírt karaktert. A minap kezdtem el nézni a legújabb Spartacus sorozatot és óriási megdöbbenésemre megláttam benne azt a Conant aki szerintem kiváló lenne erre a szerepre. Az illetőt Manu Hanningnek hívják és tessék bátran imdb-re csekkolni különösképp a képekre hogy rájöjjetek miről beszéltem. Mellesleg a gladiátoros sorozatban is jól teljesít nem az agyatlan egymondatos figura.

  Tudom, leülök.

 13. Kaoka
  “Az illetőt Manu Hanningnek hívják és tessék bátran imdb-re csekkolni különösképp a képekre hogy rájöjjetek miről beszéltem.”

  Már bocsi az offért de az illetőt,ha crixusról van szó akkor manu bennettnek hívják.Azt hittem csak fejből írod,de látom hogy az imdb-vel jössz és akkor az a minimum hogy normálisan íród le a nevét.Amúgy nagyon jó színész már a the condemnedben is felfigyeltem rá.Bocsi az offért és remélem nincs harag hogy kijavítottalak.

 14. nyilvánvaló h megint egy elcseszettt filmről van szó. Nem értem megint miért kell minden egyes hirfoszlányt kitenni pont erről. Egyszerüen 100% h nem lesz jó, mivel nem hiányzott ez a fajta gagyi.

 15. Kezd érdekelni ez a film igy az utóbbi 2 kép után.
  Szerintem: az 1. Conan film igazi klasszikus, ott virit diszdobozban a DVD-szentélyemben. Nem sok köze van az eredeti Howard novellákhoz, de igy is külön megállja a helyét, mint egy nagyon jó hangulatú, brutális klipp Poledouris utánozhatatlan zenéjéhez. A zene miatt szoktam újra és újra végignézni.
  A Conan novellákban rengeteg filmes potenciál van. Howard a heroic fantasy-tól kezdve (Túl a Fekete-folyón) a Lovecraft-i horrorig (A végzet árnyéka pl) minden zsánerrel manipulált. Ezért örülök, hogy újra hozzányúltak. Csak azt bánom, nem egy már bizonyitott rendező kapta. Bár a Conan, a Pusztitónál csak jobb lehet.
  Az utolsó kép pedig: akkor is igy kell kinéznie egy igazi fantasy képnek. Mintha csak Vallejo festette volna. Pont ilyennek képzeltem el a novellák alapján egy kis eltéréssel – Conan szemei gleccserkékek. :)

 16. Ha tényleg egy igazi barbárt akarok elképzelni, akkor nem gondolok kigyúrt pufiizomra, sztem kb. Fedor Emelianenko az etalon. Ez a srác meg irritál, tényleg legyen inkább klingon.

 17. Adam Knight!
  Nemrég olvastam erről 1 tudományos cikket, h a jelenkor embere mennyire csoffadék, sé bár lehet, télleg nem néztek ki szteroidos izomállatnak, mégis kb Schwarzenegger szintű, ha nem nagyobb erőlétben voltak (a cikkeben is pont őt hozták szemléltető példának, a laikus ember számára)
  Amúgy meg télleg szuper erős barbárról volt szó, nem mezei csicskáról…

 18. Az előző pár sor természetesena barbárokra vonatkozik, én is csak a lényeget hagyom ki:D
  De gondlj bele akár az 50-80kgs lovagi páncélokban való harcba, ahoz is kellett 1 fizimiska 8igaz ez már későbbi kor) vagy vikingként átevezni az óceánon, de gondolhatsz a mindennapi élet megpróbáltatásaira a természetben, nem volt gép ami majd felemeli a dolgokat, emg mozdítja, csak kezdetleges, emberi erőn alapuló eszközök. szal 1 szó mint 100 ennél a fickónál több kéne a filmre, és én személyesen schwarzi örökségének megyalázását látom jelenleg ebben (ne legyen igazam és elgyen jóa film)
  ui: bocs az offért

 19. UEVCS:
  Igen, én is olvastam erről, de Schwarzi szerintem még akkor is túlzás.
  Az 50-80kg-os lovagi páncélos emberekről meg egy dolog jutott az eszembe: képtelenek voltak bármit csinálni a páncéljukban, pont azért, mert sok volt nekik:P A lovaikra külön emelőszerkezettel rakták fel őket, leszállni egyedül nem tudtak róla, ha leestek, volt olyan, hogy fel sem tudtak többet állni, ha valaki nem ment oda segíteni.
  De ez már azt hiszem off. Meg már rég ott tartunk, ahol nem lesz igazság, a személyes véleménynél, kinek ez, kinek az, van, akinek Schwarzenegger, van, akinek Momoa…személy szerint nekem az a véleményem, hogy lassan jöhetne már vmi kép a női szereplő(k)ről is.

 20. Sztem fölösleges egy szúnyogrambónak magyarázni, hogyansmikéntnéz ki egy sportoló.

  Viszont ott a pont, ez valóban inkább Hegylakós.

 21. Akkor most én is szakértek, csakhogy értsék azok akik soha a büdös életbe nem olvastak Conan-t, illetve azt sem tudják mi az a barbár:

  Conan: R.E.H-nak Conan = férfiúi ős erő, aki nekimegy a megmagyarázhatatlannak (hard fantasy, mágia, szörnyek) és bárki ellen, minden félelem nélkül küzd, harcol.

  Olyan ember, aki harcban szinte legyőzhetetlen, kiváló stratéga, lovas, hajós, tolvaj és harcos. Conan minden barbarisztikussága ellenére hihetetlenül okos, és éles elméjű. Több nyelven olvas és ír, rengeteg kúltúrát, országot ismer, világnézete éppen ezért cinikus, és rideg. Pénzért sok mindenre kapható.

  A nőket uralja minden tekintetben (Howardnak komplexusa volt a nőkkel szemben), és azok alárendelik magukat az akaratának. A kivételek elhaláloznak, igaz társa is kevés.

  A gyerekkora hányattatott, (szűlők halála) és vad messzi északon fogságba esik, és gladiátor lesz.

  A testfelépítését jellemezve: magas termetű, hatalmas izomköteggel rendelkező északi barbár népből származik (Chimeria-babrár törzs, illetve hatalmas földterületen élő szilaj északi emberek). A kinézete: fehéres, néha bronz barnára napozott bőr, hideg északi kék szemek, és mindehhez hollófekete hosszú haj párosul. A testén forradások, és csaták nyomai. Néha páncélt visel, néha szablyát, hatalmas kardot (másfélkezest, vagy hosszúkardot) hord magánál. Sokszor kiderül róla, hogy isteni tehetsége van ijjászatban, időjóslásban, a tengeren hajón, s kitűnően bánik a lovakkal, és a túlélésben is párját ritkítja.

  Howard, egyszersmind megalkotta a férfit, aki mindig minden helyzetben uralkodik, és győztesen kerül ki a harcból. Conan-nak nincs gyengéje, hacsak nem a mágia, és az ahhoz való hozzáállása.

  És akkor most a fikció eredete

  A barbárok régen azok a törzsi népek voltak, akik úgymond nem voltak civilizáltak. Ez kb. az ősi Görög időkbe nyúlik vissza, ahol a civilizált Görög nép lenézte a más kúltúrából (délről főleg) érkező “barbarian” népet.

  Az író ezt a képet felhasználva megteremtette a civilizálatlan embert, akit eszményi tulajdonságokkal, jellemvonásokkal ruházott fel. Megalkotta magának az idealizált férfit, aki öl, pusztít, lop, és háborúzik, barbári hitével (Crom a káosz lelkületű isten, akit néha maga Conan is utál) minden civilizácót lenéz, és arcul köp.

  A barbári kép, az Atlantiszi mágikus, misztikus világképével összegyúrva létrehozott egy másféle barbárt, aki a történetek végére is az marad…s semmilyen civilizáció nem képes őt formálni.

  Tehát, aki esetleg az igazi Conan-t a ponyvák, könyvek novellák (esetleg Swarczi) elolvasása nélkül máshogy képzelte el, annak nem ajánlom, hogy a mi világunkból merített barbár népekhez hasonlítsa Conant (pl. a régi barbárok így meg úgy néztek ki, így meg úgy voltak erősek…bla bla bla).

  A fentiek fényében Conan hatalmas termetű, izmos karozós baszós barbár, aki mindig partot ér…és túlél mindent.

  Itt egy link, 1930-as évekből, ahol a rajzok még nem teljesen adták vissza amit Howard megálmodott:

  1932-ben: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Weird_Tales_May_1934.jpg

  És itt egy 1965-ből, amikor újra elővették:

  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Conan_the_usurper.jpg

  Frank Fazetta, a kor legnagyobb képregény rajzoló művésze volt…

  Én a Fazetta Conan-t képzelem mindig…

  Ami a Momoa féle képet illeti: rossz szög, ronda arc, a haj fos, túlságosan lágy vonások, kevésbé északi test, túl vékony, és inkább Déli törzsi harcosnak nézem…mint Kimériai Conan-nak.

 22. Áááááh

  Lovagi páncélból maximum a tornákhoz használt, több rétegű cucc volt nehéz, a sima lemez vértezet súlya kisebb, mint a mai amerikai gyalogosok teljes felszerelése; sőt, mivel egyenletesen oszlik el a testen, ezért még kevésbé gátolja a mozgást. Aki nem hiszi, nézzen youtube videókat, van lovagi páncélban cigánykerekező csávó is.
  Egyébként engem is meglepett a dolog, de ez a helyzet, a gótikus páncélokat készítő kovácsmesterek tényleg ilyen ügyesek és okosak voltak (a felépítésük se semmi, hogy szinte teljes védelem párosul komoly mozgékonysággal).

  Ami meg a Conant illeti, ez is túl van már tárgyalva. A csávónak nincs karizmája, jelenléte, ha nem tudnám hogy ő a főszereplő, azt hinném hogy csak egy statiszta. Egyszerűen érdektelen, jellegtelen, átlagos.

  Arnold meg, függetlenül attól, hogy mennyire reális a testalkata, mennyire tud beszélni, mennyire ügyetlen a kardokkal, mégis egyszerűen uralta a vásznat, nem véletlenül lehetett vele filmek egész sorát eladni a kilencvenes években…

 23. Amúgy a rendes lemezpáncél kb. 18-20 kiló.
  A sodronying, amit asszem a XII-XIII század környékéig önmagában használtak, na az volt gázosabb, mert az egész súlya a vállakra nehezedett (ha nadrág is volt, az a nadrágtartóval szintén a vállat terhelte) és ráadásul az még nehezebb is volt néha.
  A mozgékonyság hiánya amúgy is halálos lett volna bármilyen csatában, ha a lóról leesve zéró túlélési esélyei vannak egy lovagnak, akkor a közelébe nem ment volna semmiféle háborúnak ;)

  Még a bazi nagy kétkezes kardok se voltak annyira nehezek, ilyen 2-3 kiló talán (mondjuk azt kitartani meg lóbálni azért még simán fárasztó, de nem ilyen mázsás cuccokat használtak, elődeink se voltak hülyék).

 24. 1930as években irta talán az első Conan történeteket…
  Szerintem még akkoriban semm képzelték el ugy a kigyúrt ember-isteneket mint a mi kis Arnoldunk.

  Off

  Visegrádon múltévben kiprobáltam a kétkezes kardot és láncinget (TX Sárkány rend fegyvermestere) hát nem egy egyzserű dolog használni. _:D

 25. Elég komoly irodalma van már a neten is az 1800-1900-as évek erősembereinek, oldtime strongman google keresés segíthet. Akkoriban a teljesítményen volt a hangsúly, mai szemmel is komoly erőnlétük volt, ellentétben a mostani bodybuilder szörnyekkel.

  Arnold meg a Conanhoz alaposan lefogyott a bajnoki szintjéről, érdemes ezt is megnézegetni a neten… és ma már sokkal nagyobbak a Mr. Olimpia nyertesek, mint ő volt…

 26. szerintem alternatív megoldás lesz a filmhez, ha például a főszereplő fejére zacskót húznak két lyuk + egy smile a szájához…tényleg ronda

 27. Felkoxolt maugli amit a kép ábrázol .

  off :
  +1 a Swarczi féle Conan testalkatra . Amennyire emlékszem valamelyik könyvből az azt elemezte oldalakon át, hogy mekkora izmok , mekkora erő .

 28. “Az ilyen nagyon elbaszott puhafedeles Fantasy könyvek igénytelen borítójain lévő rajzokra/festményekre emlékeztet….kurvaratyi.”

  Kb. pont ezt akartam írni. Kurva nagy LoL!

 29. Human! Amint lesz kép a többi szereplőről, tedd ki azonnal sztem, hogy ne csak szegény Momoán csámcsogjon mindenki, hanem az egész filmbe legyen valami bepillantás, hogy mégis, hogyan alakul, mi lesz belőle?

 30. most,hogy kb 12edszerre olvasom R.E.Howard Conan összes történetének két kötetes kiadványát,még mindig nem találkoztam olyan leírással,ahol a barbár ‘bádibilder’.ként van jellemezve,azon túl,hogy magas,és meglehetősen izmos,és szálkás.aki esetleg talál ilyent,lesz szíves e kommentek közé beilleszteni a megfelelő kötet-oldalszám-bekezdés triumvirátust.
  amúgy az elöző képen,mintha momoanak kék kontaktlencséi lennének.ha tévedek,akkor bocs.
  szerintem a köpködés ráér megtekintés után,mert ugyebár a Gyűrűk ura előtt is volt szarozás sok fórumon,ami a végeredmény tükrében elhamarkodottnak tűnik.

 31. Vegetto
  Köszi ha agyonvernek sem tudom miért írtam más nevet. :)
  Na de amúgy ugye hogy ugye?

  Narem
  Kihagytad hogy emberfelettien másznak hegyen, falon, stb.

  Amúgy meg Arnold felépítése inkább a nyerő nem is az volt az ő baja. Ne felejtsük el hogy a Kimmériaiak atlantiszi leszármazottak és a regények szerint ők egy teljesen más emberfaj akik ugyan lehülyültek a süllyedést követően de nem váltak majomemberekké mint amikből az egyéb hybóriai népek fejlődtek. Conannak a mágia sem gyengéje hiszen több novellában előfordul hogy rábűvölnek és megrázza magát majd kettéharapja a varázslót mivel a barbár agyra nem hat a civilizált népek által félt varázslás. Ami az ő gyengéje az hogy alapvetően jófiú ezért kerül bajba persze mindig akad egy szerelmes háremhölgy az ellenséges királyságban kulccsal, vagy egy nagypofájú börtönőr aki rosszul méri fel a bilincslánc hossza és a feje közti távolságot a lebilincselt Conannak való beszólogatáskor.

  Várjuk a filmet hátha jó lesz.

 32. A Gyűrűk Ura a legelső képtől, rajztól, elmosódott fotótól kezdve jól nézett ki… ez meg nem.

 33. dar Khordak:

  csak neked:

  “ The cliffs rose sheer from the jungle, towering ramparts of stone that glinted jade-blue and dull crimson in the rising sun, and curved away and away to east and west above the waving emerald ocean of fronds and leaves. It looked insurmountable, that giant palisade with its sheer curtains of solid rock in which bits of quartz winked dazzlingly in the sunlight. But the man who was working his tedious way upward was already halfway to the top.

  He came from a race of hillmen, accustomed to scaling forbidding crags, and he was a man of unusual strength and agility. His only garment was a pair of short red silk breeks, and his sandals were slung to his back, out of his way, as were his sword and dagger.

  — Robert E. Howard, “Jewels of Gwahlur”

  vagy:

  “He was almost a giant in stature, muscles rippling smoothly under his skin which the sun had burned brown. His garb was similar to hers, except that he wore a broad leather belt instead of a girdle. Broadsword and poniard hung from this belt

  “‘Conan, the Cimmerian!’ ejaculated the woman…”

  15 évesen így ír Conanról:

  Conan is described as standing 6 feet and weighing 180 pounds when he takes part in an attack on Venarium at only 15 years old, though being far from fully grown.

 34. Csá!

  A Schwarzi Conan csodálatos. Egy laza szex a mágus csajjal majd a csaj átváltozik démonná, erre Conan bevágja a tűzbe és utána elalszik.

  kell ennél jobb??? Annyira király.

  Az új srác.. hát majd meg kell nézni a filmet.

  A régi fantasy-s barbárok, nagy izom állatok feleslegesen nagy izom kötegekkel, mert az reprezentálja mennyire királyok. Ha azt mondom barbár akkor Arnold vagy hasonló alkatú emberek jutnak eszembe. Ez így király. Miért kell fennakadni, ostoba történelmi írásokon.

  Szerintem a régi északi “barbárok” nem voltak kisportolva volt egy kis zsír tuti rajtuk, de azért mokány markos emberek lehettek. Engem ami zavart a filmben a gyanta, mert egy északi barbár ne legyen már a régi korban szörtelen mint egy gyerek.
  Jó nem csubit akarom látni, de azért mégis ne legyen már gyantázott, az gyász.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.