15 hozzászólás a “Olaj a tűzre: Let Me In” bejegyzéshez

 1. a plakát okés, a ‘trailer Vs eredeti’ -re meg csak annyit tudok mondani: “Nincs több kérdésem, Bíró úr!”

 2. Igen, aki látta az eredetit, annak rögtön lejött, hogy ebben (a trailerben) egy darab önállóan alkotott jelenet nincsen. Csak azt remélem, hogy ugyanazokkal a beállításokkal nem akarnak radikálisan más hangulatot bevinni a filmbe, nem akarják akciódúsabbá és rémísztőbbé tenni, mert az nagyon nagy baj lenne. Ha nem esnek bele ebbe a hibába, akkor megbocsátom az eredetiség hiányát, mert:
  1. legalább több amerikai néz meg egy jó svéd filmet, csak éppen ismerős nyelven és arcokkal
  2. újabb szereplési lehetőséget kapott Chloe Moretz

 3. Maradjunk annyiban, hogy gusztustalan ez a remake dolog. Buta amerikaiak amúgysem látnak tovább a saját orruknál, számukra az USA-n kívül nincs élet. Elzárkóznak attól, hogy legalább minimálisan, egy ilyen film által tájékozódjanak más kultúrákról, azoknak filmművészetéről stb. Ennyit szerettem volna.

 4. Én azt mondom, majd meglátjuk. Az eredeti nekem nagyon tetszett.
  Itt azért bízom benne, hogy Matt Reeves nem cseszi el, plusz Chloe Moretz-et én még rossz filmben nem láttam. :)

 5. Az eredeti nekem pont a szépen komponált helyszínek miatt volt annyira hangulatos. Még ha jó film is lesz a remake, kétlem hogy visszaadná ugyanazt az atmoszférát. Többet meg pláne nem.

 6. az a baj ezzel a remake el…hogy hiába a jó szinész meg a jórendező bűűzlik az egész,ujra van forgatva,ha esteleg jó film lesz akkor is idegesiteni fog hogy…mi miatt készült a film és hogy teljes másolata az eredetinek,ugyanazokkal a jelenetekkel,csak amerikai szinsézekkel…pffhuj!

 7. CSajommal néztem meg a trailert & vagy 1,5órán keresztül vitatkoztam vele h ez már megint a világ szopatása hóóólivúd részéről! Csak éppenség az elcseszett, elbutult társadalom hibája, h erre majd millión fognak tódulni & lexarják, h gyakorlatilag ezt már valaki 1″kis” északi országban egyszer megcsinálta méghozzá nem is akárhogy….tele van a tököm az ilyen f*szlámaságon h minden egyes alkalommal le kell nyúlni ezeknek a tetveknek az összes eredeti alkotást és (csak ismételni tudom magamat)megdöbbentő, h le tudják nyomni az emberek torkán, h megvárják míg megemésztik, kihányják h újra megetessék….beteg világ!

 8. Hasonló véleményen vagyok, mint a fenti urak és/vagy hölgyek, de *sóhaj* úgyis meg fogom nézni, valószínűleg utálni fogom a zseniális eredetijének kontrasztjában, és majd akkor kiírom magamból a dolgot.

 9. Ezzel a filmmel azt kellett volna csinálni, mint amit Michael Haneke csinált a Funny Games-szel, képkockáról képkockára újraforgatni, ugyan ott, ugyan úgy, csak az amcsi szinészekkel, h a debileempire lakosai is megnézzék ezt a kiváló alkotást.
  Igaz ha Tomas Alfredson fogta volna a filmjét s fogta volna az amcsi szinészeket, h ripacskodjanak egyet (az eredeti után úgyis annak fog hatni, azt nem lehet überelni), a mi kontinensünk lakói közül jóval kevesebben mennének el megtekinteni.
  Azért kíváncsi vagyok Matt Reeves mit hozott össze. Bár a Cloverfielden kívül nem sok mindent tud felmutatni. Mondjuk az speciel nekem tetszett, de azért nem volt egy felejthetetlen élmény.

 10. SPOILEREK

  Az a baj, hogy az eredeti nem a vámpírokról szól, a vámpír dolog szinte mellékes. A regény és a film legfőbb mondanivalója a gyerekek – nem utolsó sorban a saját társaiknak való – kiszolgáltatottsága, a nemtörődöm felnőttek uralta világban. Ebből talán megmarad valami, bár inkább arra tippelnék, hogy egy tipikus amerikai kisvárosos horror sztorit kapunk. Az eredeti filmben nagyon jól visszaadott hidegháborús miliő (frizurák, ruhák, játékok, Brezsnyev a hírekben, stb.) viszont egész biztosan nem lesz átemelve (mert hogy is lenne).

 11. ez egy abszolút szemét, kár volt pazarolni rá a filmet….mi az istennel lehetne leszoktatni az amerikai filmgyártást a csapnivaló remakekről?! förtelem…:S

 12. NagyZ:
  Én nem mondanám rá hogy szar, de ezek szerint nem neked való. ;)

  Én a Let Me In promóját látva kaptam kedvet az eredetihez, nem bántam meg!
  A feldolgozást is meg fogom nézni de csak és kizárólag Chloe Grace Moretz miatt! :D
  (500 Days of Summer, Kick-ass)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.