Blockbuster watch: Inception

Tudom, nem szabad felsrófolni a várakozást, de nagyon durván pozitív visszhanggal nyitott Inception. Például itt ez az imdb top250-es lista jelenleg. Nyilván fog esni, a Dark Knight is 12-ig csúszott, de akkor is durva. Direkt a Toy Story-nál vágtam le a képet, mert az is durva ám.

Ehhez akkor most nézzük azt, hogy 160 millióból készült a film, a marketing meg ki tudja mennyibe fájhatott, mert kinn az utóbbi hónapban nagyon nyomták tévében meg mindenhol. A stúdió kockázatot vállalt, de nem akarták elveszteni Nolant a két Batman film között. Ennek az eredménye körülbelül 60 millió lett. A skálán való elhelyezéshez azt kell nézni, hogy a film nem folytatás vagy feldolgozás vagy hasonló, emellett még bonyolult is, így bizony a hozzá hasonló művek között ez jó pénznek számít. Idén még ezzel is bekerült a top 10 legjobban nyitó film közé. Valószínűleg jó lesz a nézőmegtartása a jövő hétre. Nyilván nem a TDK milliárdos magassága lesz a vége, de azt nem is várta senki.

Joe-ker már írt amúgy róla, csekk. Igyekezett spoiler nélkül, de én már tuti nem olvasom el 3 nappal a premier előtt, de hátha más mégis.

Közben Nic Cage bukott a 17 milliót hozó The Sorcerer’s Apprentice címűben most hétvégén. Ez volt a lábjegyzet, ennyi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.