34 hozzászólás a “Inception összefoglaló egy képben azoknak akik már látták a filmet” bejegyzéshez

 1. Jaja:) Tegnap láttam de még most is agyalok rajta.
  Cobb tudatalattijára lennék kíváncsi. Az a liftes megoldás, amiben minden emelet egy-egy dolog amit megbánt. Az egyik emelet volt a vonatos öngyilkosság, kíváncsi lennék az hanyadik a sorban, mert az mutatná hogy mennyire bánta meg hogy kiléptek a valóságba, és megmutatná hogy ő mennyire hitt benne hogy az a való valóság.
  A Mátrix 1 óta nem agyaltam ennyit egy filmen:)

 2. hatalmas a film is meg ez a poszter is, de továbblapozva a pulp fictionos se szar :D

 3. Csak azt nem értem hogyha a havas rész Eames álma akkor miért mondja azt Cobb hogy Fischer álmába mennek?Mert ezt mondja.Azt mondja Fischernek,hogy Browning álmába mennek,aztán Ariadne kérdezi,hogy most akkor kinek az agyába,ls azt mondja hogy Fischerébe.A képen Eames van.

 4. TylerD:
  Ha jól emlékszem, akkor Fischert csak megetetik, hogy az ő álmába mennek. Eames csinálta a “rövidítést” is -csatorna a széfterembe- az Ariadne által felépített havas világba.

 5. petke:
  Igen arra emlékszem,hogy azt ő csinálta mert Ariadne elmondja Cobb-nak és abból lesznek a galibák.Na de én kristálytisztán emlékszem,hogy Cobb azt mondja mielőtt bemennének,hogy Fischer álmába mennek.Eames még mondja is,hogy nagyon kiváncsi mi lehet a szobában.

 6. Majd aki sokszor látta, úgyis megmondja, hogy volt. Várjuk ki :)
  Kétszer néztem és Én hülye kétszer szinkronosan. A fordításban is lehet baki, meg kellene keresni a neten a scriptet, de ahhoz késő van…

 7. fisher tudatalattijába mennek,de a eames álmába,két külön dolog:van az álmodó meg a célszemély aki a tudatalattijával benépesíti az álmot

 8. én egy kicsit leegyszerűsítve úgy gondolom, mindig az hallja a visszaszámláló zenét akinek az álmában vannak. és erre a részre tisztán emlékszem, hogy a havas helyen eames hallja a zenét.

 9. amúgy imdb-n nem értem, hogy a szavazatok alapján már 9.2 ponttal 3. a film, de még mindig a 9.1 pontos shawshank redemption áll az első helyen

 10. brianaspirin: lehet van valami min. szavazatszam amit el kell erni, hogy megdontsd a kiralyt :)
  nekem amugy 9.1-et mutat

 11. Állati ötletes lett ez az összefoglaló.

  Azért van az mert a TOP 250-ben az IMDB-n csak azoknak a szavazatát nézik, akik nagyon gyakran szavaznak illetve nagy nevű kritikusok, IMDB rendszeres és megbízható szavazók, igazi filmbuzik.

  Ha jól tudom.

 12. Szép ez a kép de hibás. Nincs “cobb’s dream” szint, az már a váró, inkább azt kellett volna részekre osztani nem betoldani elé valami ökörséget.

 13. IMDb: Azért van, hogy 9,2 az adatlapon, 9,1 meg a Top 250-ben, mert súlyozzák a szavazatokat egyrészt, másrészt, fontos, hogy a magas átlag hány szavazatból is áll össze. Tehát, az Eredetre jelenleg még sokkal-sokkal kevesebben szavaztak, mint a Remény rabjaira, vagy a Keresztapára, így nem is érhet el olyan előkelő helyet. Ld. még pl. Toy Story 3: Adatlapon 9,0 Top 250-ben: 8,8; vagy pl. a Volt egyszer egy Vadnyugat is ilyen. Vagy hazai példa a Vuk is, ami, hiába 8,1 jelenleg, nem fér bele a top 250-be, mert nem szavaztak rá elegen, csak 2043-an velem együtt. :)

  Amúgy a rajz profi, csak én sem Eames álmára emlékszem, de tévedhetek is.

 14. Nekem az rémlik, aztán persze lehet tévedek, h. a havas álomban Eames valakinek mondja, h. gondolhatott volna valami melegebb helyre is.

 15. brianaspirin tévedsz! A zenével csak jeleznek egymásnak, azzal akarják szinkronba hozni a lökéseket. A 3. álomszinten ez Eames feladata, ezért az ő fülébe játsza le Arthur a zenét.

 16. én nem nagyon értettem ezt a filmet :/ így sajna nem nagyon jött át, hogy mitől durva :/ Am viszont ez a grafika király!

 17. A harmadik szint Eames álma, és Fischer tudatalattija. Pont az az átverés, hogy Fischer azt hiszi, hogy Uncle Pete tudatalattijába törnek be, ehelyett a sajátjába. Ha ő álmodna, elég fura lenne…

 18. Nagyon találó kép, és ezzel elérték, hogy harmadjára is elmenjek moziba…

 19. Már más is felvetette, hogy megöregedve ráncos kéz a kézben sétálás után hogy lehettek a síneken fiatalként öngyik a szerelmesek? Ezt én sem vágom, ez nekem is feltűnt már a film közben is.

 20. Zümi: valószínű, hogy amikor az öngyilkosságot meséli, akkor olyannak látja magát, mint amilyennek belülről érezte magát, tehát fiatalnak. Vagy csak egyszerűen fiatalnak álmodják meg magukat. Míg amikor öreg emberként sétálnak az utcán, akkor azt látjuk, hogy milyenek voltak valójában.

 21. Ma néztem, sztem komoly film volt…végre!
  A kérdés csak az…ki álmodta Cobb történetét? Mert ugye a vége poénnal úgy tűnik, mintha neki ültetett volna el emléket vki? Nagyapa? De ha az is csak álom, akkor milyen mélyről húzták fel és akkor hol kezdődik el a valóság? :)

 22. Zümi, az hogy fiatalok, az csak rendezői fogás, a vonatnál is öregek voltak, később meg is mutatja: amikor először kiderül, hogy mi a vonat szepere, azaz mutatják az öngyilkosságot, akkor összekulcsolják a kezeiket… amikor az öregséget mutatja a film, akkor megmutatják ugyanezt a vonatos kézösszekulcsolást öreg kezekkel, ergo öregek voltak akkor is, csak a színészeket nem cserélték le :)

 23. Durlaci: a vége nem konkrét, ne mondj bele olyat ami csak feltételezés.

  Pont az a lényeg, hogy mindenki gondol amit akar.

  Én például úgy láttam, hogy a “búgócsiga” megbillent és meg fog állni, tehát a vége jelenet az a valóság.

  Te meg azt láttad bele, hogy nem fog megállni.Lehet nem láttad a billenést.

  Nolan a nézőre bízta mit gondol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.