Greenberg

“I’m really trying to do nothing for a while.”

És szó szerint ezt teszi a film 100 percében, nihil az egész, de nem a jobb fajta, bár közben akad egy szerelmi szál is. A nő azért habarodik Greenbergbe, mert 40 évesen semmit sem akar kezdeni az életével és ez egyáltalán nem zavarja. Micsoda vonzó tulajdonság, erre buknak a nők. Azért a 100 perc alatt kiderül, hogy zavarja, viszont mást rejteget ezzel a hozzállással.

mosolyognak is a Greenbergben?

Ami jó, hogy senki sem kiemelkedő szépség, tökéletes szépség, a csaj tök természetes egy pici pocakkal, Stiller sem extra nyilván a zárkózott Greenbergkén, a harmadik főszereplő pedig egy kutya, aki szintén realisztikus valamennyire. Nem mellesleg a természetességet a rengeteg kínos jelenet is növeli, sután életszerű.

A film színei persze tipikus hipster anyagot sugallnak, kicsit barnás az egész, de összeségében nem nekik szólhat a film, hanem… valakinek csak-csak. Engem nem talált el, vagy pont nagyon eltalált, így csak 6/10-et tudok adni. Simán végignézhető, de tényleg “nothing for a while” is.

human
írta
2010. 08. 08. 16:13
megjelenés
3
hozzászolás


3 hozzászólás a “Greenberg” bejegyzéshez

  1. A leirás és a trailer jó “dramedyt” (asszem valahogy hasonlóan irják)sejtett. Az imdb 6.6-t adott neki ugyhogy asszem beprobálom.

  2. szerintem egyszerűen csak unalmas volt.. kb. egy 10 perces rövidfilmben is meg lehetett volna valósítani ezt a művet..pedig a színészekkel nem volt baj, csak valahogy az egész kevés és semmilyen volt. nekem 4/10 és csak a színészek miatt.

    innentől SPOILER!!!!!!!!!!!!

    És a vége pedig, megint egy megszokott amerikai happyend (manapság minden legalább közepesen jó filmet tönkretesznek), ment volna el Auszráliába és minden ütösebb lett volna..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.