Ezért csökken a mozibajárók száma

A filmek minőségét most hagyjuk, ellenben tényleg, egyre rosszabb a moziélmény a többi ember miatt, vagyis hát a parasztok miatt. Ez a videó csak a film előtti reklámblokk élményét mutatja be, így a “neki fontos telefonálni meg smsezni a tök sötét teremben világító telefonnal”, meg a többi kimarad. Most miért rúgtál bele a székembe? Igazam van.

human
írta
2010. 08. 12. 00:22
megjelenés
74
hozzászolás


74 hozzászólás a “Ezért csökken a mozibajárók száma” bejegyzéshez

 1. Voltak benne nagy igazságok! Bár engem még mindig azok az irritáló mobilbuzik tudnak felidegesíteni, akik nem bírnak ki 1,5 vagy (uram atyám!) 2 órát a moziban végigülni úgy, hogy ne nézzék meg a mobiljukat 10 percenként.

  Egyszer egy kisebb társaság SMS-ezett egymással végig a film közben! A múltkor egy 30 év körüli pár végigsmárolta az egész Eredetet előttem. Mi a francnak mennek az ilyenek moziba?

 2. off
  …így a “neki fontos telefonálni meg smsezni a tök sötét teremben világító telefonnal”, meg a többi kimarad – ezen a mondaton most másfél percig gondolkoztam. Az rendben van, hogy a te fejedben megvoltak a mondatrészek, de azért légy szíves, tagold, mert nem jól érthető így ömlesztve.

 3. ezért szoktam megvárni, míg lecseng a hájp. igaz, úgy nagyobb az esélye, hogy beleszalad 1-2 spoilerbe az ember, de megéri.

 4. ezek többsége a helyes mozi / időzóna megválasztásával klasszisokkal orvosolható, ÁM egy-két el nem hanyagolandó tényezőt még számba vehetnénk – ami nálam erősen felteszi az i-re a pontot: a multiplexeknél sajnos rengetegszer tapasztaltam, hogy tojnak a fókusz beállításra és számtalanszor volt hogy hunyoroghattunk másfél – két órán keresztül – megölve ezzel a hangulatot, a másik szorosan hozzá kapcsolódó tényező, hogy az analóg filmanyag (értsd pozitív filmtekercs) ami tökéletesen kerül ki a másoló laborból, 1 hét alatt smirgli papírrá degradálódik az említett intézmények szakértő gépészeinek keze munkája során.

 5. Gonzo: a film előttről van itt most szó főleg :) amúgy meg nem mehet mindenki hétköznap délután moziba, amikor viszonylag kevesen vannak

 6. Létezik, hogy ugyanilyen emberek teszik tönkre a “BKV-s utazás” “ABC-s sorban állás” “orvosi rendelőben várakozás” “étteremben étkezés” “kocsmában italozás” “koncerten zenehallgatás” “balatonon lazulás” élményeim is a mozizáson túl?

  Létezik, hogy a nemzeteken felül álló trollszindikátus csak is nekem/miattam “keep on trolling”?


  egyébként meg tényleg csináljanak jobb filmeket, az néha segít lekötni őket

 7. Engem a mozi minősége aggaszt. Biztos van Pesten pár jó mozi, de vidéken az a szokás hogy valahogy ledigitalizálják PC-re a kópiát és nagy erejű projektorokkal levetítik. Sztereóban! És képesek elkérni a maximális jegyárat, mert “hát ez új és sikerfilm :-o “… -_- És ilyenkor kinek panaszkodjak? Mennyek vissza a pénztároshoz (aki nem tehet semmiről) vágjam hozzá a jegyem és kéjem vissza a pénzt? Inkább ülök és mérgesen végig ülöm. :/ Aztán még híradóba is panaszkodik a mozi vezető hogy hát sajnos egyre kevesebben jönnek moziba :/ Még van bőr a képén…

 8. A legrosszabb az volt hogy premier utáni napon mentünk moziba… nagy örömmel, ilyenkor még a nagyterembe vetítik az újakat, erre az utolsó pillanatba átvezényelnek minket a fele akkora terembe (mert most ott valami előadást tart valami féleszű) és ismét sztereóba undormány ( 320×240 felkonvertálva plazmaTV-re feling) képben élvezhetjük az új filmet amit már mióta vártunk. :)

 9. Én tapasztaltam olyat, hogy film közben valamelyik paraszt bekapcsolt egy zsebrádiót… Bár kénytelen volt kimenni 3 perc múlva mert csúnyán elverték volna ha marad:D
  A másik amikor az Alien 4 et néztem. Az én soromban két székkel arrébb ült egy kb 70 éves mami… Na az kb minden jelenetnél úgy összerándult, hogy rezgett az egész széksor… (máig nem értem, hogy mit keresett egy 70 éves mami az Alien 4 en)

 10. Még civil életemben a Westendbe dolgoztam. Az egyik szabadnapomon “Tábornok lányát” néztük moziban. Ott is volt egy hangos csapat mobilozás viháncolás beszélgetés a film alatt. Aztán felkelltem odamentem megnéztem melyik a legnagyobb és leütöttem. :D Nem nagyon csak ugy hogy a feje belesüppedt a székbe és hatalmasat csattant.
  Felkapcsolták a villanyt kimentek felháborodottan… utánna meg kaptam egy szolid tapsvihart. A film meg jó közepes volt.

 11. Én az összes Gyűrűk Urával megjártam. Amikor az elsőt néztem, egy gyerek valami kínai csípős szószt nyalogatott másfél órán keresztül, így két ork hörgés közé jutott egy cuppanás mindig.
  A másodiknál előttem egy csaj, két órán keresztül azon sírt a barátjának, hogy neki mennyire fáj a hüvelykujja, és menjenek haza (azért a másik hüvykujját tudta arra használni időközben, hogy 10 barátnőjének elküldje sms-ben, hogy mekkora fájdalmai vannak és milyen uncsi a film.
  A harmadiknál egy tíz éves forma kölyök kb. 10 percenként rohant ki a soromban, mert be volt tojva a jelenetktől.

  Igen, és a késők, harsányan telefonálók, meg a filmbe belepofázók, meg a folyamatosan zabálók idegesítenek a legjobban. Ja, meg azok, akik nem bírnak leülni a nekik szóló helyre. Bemennek, azt’ leülnek oda ahova gondolják. Ekkor szokott előfordulni a vidóban is ecsetelt eset, amikr felállíttatja az egész sort egy pár, mert pont nincs két hely egymás mellett, mert úgy ültek össze.

  Ellenpélda is volt. A Tomb Raidert néztem valami fél 11-es kezdéssel este, ketten már bealudtak, harsányan horkolva, egy srác meg olyan vinnyogva nyerített minden jeleneten, hogy az egész mozi azon röhögte könnyesr magát. Életem lgjobb vetítése volt, de a mai napig nem emlékszem miről szól a Tomb Raider :D

 12. Most mondhatnám hogy szerencsére, de sajnos nálunk még mozi sincs. Pestre szoktam feljárni néha, de az meg tényleg olyan csordafíling mint a videón, ezt nem is részletezem mert már meg volt.
  De ezért vagyok én házimozi pártoló igazából. Várom már hogy elkezdjen csökkenni az új háromdés tévék ára olyan megfizethető szintre, addig nem is nézem meg az új filmeket. Majd ha saját mozim lesz.

 13. Egy projektor es egy vaszon otthonra aztan megvan oldva a gond. A mozi jegyek arabol osszelehet sporolni ra. Foleg ha valaki baratnovel jar moziba.

 14. Egy ilyet le kellene vetíteni minden előadás előtt, hátha valamelyik sutyerák magára ismer, bár az ilyenek nem szoktak. Én már azt sem értem miért nem lehet két órát kibírni zabálás nélkül. A többi csak koktélcseresznye a tortahabon.
  A legjobb, amikor tök egyedül ülok a teremben. Sajnos ez nem túl gyakori. Legutóbb a Taken-nel volt ilyen szerencsém, előtte meg a Nap birodalmával Miskolcon. Hát az sem tegnap volt.

 15. “amúgy meg nem mehet mindenki hétköznap délután moziba, amikor viszonylag kevesen vannak”

  én direkt délelőtt mentem, olyankor még kevesebben vannak, de a kevés közt is gyakorta előfordultak tahók

 16. Szerencsére nálunk konkrét helyre kapod a jegyet a moziban, nem érkezési sorrendben ülsz be: legalább ennyiben jobbak vagyunk az amcsiknál :) A székrugdosós, pofázós, mobilozós réteg miatt én is egyre kevesebbszer megyek moziba, inkább megvárom, míg kijön DVD-n (vagy r5-ben :P)

  Be kellene vezetni ilyen mozis jogosítványt, amiről mobilozásért, pofázásért, a többi ember zavarásáért levonnak pontokat, és ha sokat parasztkodsz, akkor kitiltanak a moziból. Szerintem több embert nyernének a mozik egy ilyen húzással, mint amennyit a prosztók miatt elvesztenének.

 17. ZMaX
  Huhh hát az igen nagy feeling mikor egyedül vagy a teremben. Én barátnőmmel voltam így nem rég, a Viharszigetet néztük, az utolsó előadás volt és levették a műsorról. Kisebb terem volt, de így is kurva nagy érzés volt, asszonynak is bejött. Meg a film is. :)

  Egyébként az a kár, hogy nem vagyok valami vastag, mert annyira fel bírnak baszni a tahók, hogy legszívesebben addig rúgnám őket a földön míg mozognak. Múltkor pl. az Eredeten mögöttem ülő vidám férfiúnak téptem volna ki a torkát. Már a film előtt látható fis-fos vígjáték bemutatóján úgy röhögött, mint ha élete poénjait hallotta-látta volna. Már itt egymásra néztünk az asszonnyal. Továbbiakban csak a kis társaságuk duruzsolását hallottuk néha. Aztán jött a lebegős jelenet. Na mikor Arthur benyitott a szobába és bevillan ahogy lebegnek, ez a tapló szar felnyerít mögöttem. De így full hangosan, tuti hogy az első sortól az utolsóig hallani lehetett. Aztán még röhög tovább akárhányszor azt a helyszínt mutatják. Komolyan, ha tudom, hogy nincsenek vele haverjai bazmeg hátranyúlok érte. Én ugye egyedül voltam. Minek megy ilyen filmre egye ilyen “ember”?
  A széklöködés az ugye standard dolog, tök mindegy hol és mikor ülsz be. A csendes részeknél a popcorn-nachos-kóla szentháromság zajai akár több száz forrásból ugye (zörög, csámcsog, ropog, szürcsöl). Talán ez az egy megbocsájtható mert én is szoktam popcornozni, szeretek film alatt nassolni otthon is. Csak kurva zavaró mikor 200 ember egyszerre nassol. :D Szóval mi is próbáljuk úgy tenni a mozilátogatósok időpontját, hogy optimális legyen. Egyet tanácsolok: a keddi vodafone-os előadásra ne menjetek. Sokan vannak és emellett még a parasztok aránya is magasabb.

 18. Nekem mindig szerencsém volt a közönséggel. Ennyire kiugró durvaságokat, mint amik a filmecskében, meg a hozzászólásokban vannak, még sosem tapasztaltam. Még fiatalabb koromban, a szülővárosom kis mozijában fordult elő, hogy gyerekek a vászonnak háttal az előző széksor támlájának támaszkodva SMS-eztek egymással, de valahogy azt is tudták úgy csinálni, hogy csak azt zavarta, aki nem tudja felfogni/elfogadni, hogy vannak, akik nem azért járnak moziba, hogy filmet nézzenek, hanem mert sötét van, és ez egy csomó turpiszságra ad lehetőséget.

 19. Én közeli városban voltam néhányszor moziban.Ott érdekes módon semmi ilyesmi nem fordult elő.Csillagközi invázió,Az álmosvölgy legendája vagy a Mars mentőakciő….mindenki kussba volt.normálisan végig lehetett nézni,igaz egyszer se volt tele a mozi,és csak sztereóba nyomták.Most valami új mozi van helyette,azzal még nem volt tapasztalatom mert nem éri meg(jegyár+ut.költség).Igy marad a letöltés v.a dvd.

 20. Hát jah, Eredet. Aréna, mögöttem a srác végig, de ahogy mondom végig rugdosta székem még azután is h negyedjére szóltam: “bocs magas vagyok nem tehetek róla”, ki voltam segítve…Bár engem a legjobban azok idegesítenek akik közben megbeszélik a filmet illetve akik a film kezdete után 10 perccel is valmi tök másról beszélgetnek…

 21. Olyan jó hogy már nem horhatom haza a szolgálati fegyót … kipusztulna a multiplex :D Meg én is sitten lennék :D
  Bár ki tudja lehet olyan epic sztori(vagy urban legends) lenne belöle ami csendre intené a népeket hosszú-hosszú időre.
  – kajálás hangja nem zavar, régen én is vittem be kaját de már vagy 5 éve nem teszem.
  – gyerekek hangja semm probléma mert néha amit kérdeznek jobb mint a film :D
  – mobil- halál ha felveszi(ha kinyomja nem probléma)
  – duma 1x okés (200embernél*1 az már sok)
  – buta röhögés… nos a legtöbb ember a meglepetését néha igy palástolja

  Hétfőn mindig kevesen vannak a Lurdyban (eddig :D ) akkor nézem a premiereket még akkor nagyterem

 22. Én a popcornt utálom, sose eszek, és idegesít, hogy mindenki rágcsálja a disznótápot körülöttem. Miért nem perecet adnak a moziban, mint régen? Komolyan szerintem a Popcornt ezért találták, ki hogy moziélményölő legyen. A másik legidegesítőbb a késők, de nem is zavarja őket. Ez olyan minthogy én se nézek meg félig egy festményt, vagy nem olvasok el egy könyvet, hogy a második fejezettel kezdem. Nem tisztelik az emberek a filmeket, ezért hal ki itt ez az ágazat. Nekünk is tapsolnunk kéne a moziban, mint az amerikaiaknak. A taps a film végén ébresztene egy kis tiszteletet, akinek nem tetszett a film, az ne tapsoljon, ez meg megmutatná a stúdióknak, hogy mennyire szarokat csinálnak.

 23. barrystrepsil:
  Lehet, hogy csak nem vagy annyira kihegyezve a dologra és ugyanazt a jelenséget észre sem veszed, amire mások már ugranak.
  Én tudom magamról, hogy extrém módon vagyok kényes a zavaró tényezőkre és már a legkisebb zaj is irritál, de van egy olyan hibám, hogy látni szeretem a filmet, nem csak nézni. Szeretek belemerülni (ha a film engedi) és arra két órára kiszakadni a környezetemből, ezért utálom amikor bármilyen apróság kizökkent és visszaránt a valóságba.
  Egyébként nem érdekel, hogy ki mit csinál a moziban, felőlem mindenki olyat és akkorát “turpiskodik”, amekkorát jólesik neki, amíg az nem zavaró, vagyis nem jár zajjal és nem igényel egy bizonyos (elég alacsony) mértékig még elfogadható mozgást.
  A mobil fénye is marha zavaró tud lenni a hátsóbb sorokban. Az általad említett gyerekek tán nem tudatosan, de még jófejek voltak, amiért szembe fordultak a közönséggel, bár azt nem vágom, hogy miért kell az sms-ezéshez sötét, de biztosan van egy hangulata. Én biztosan inkább kimennék, ha nagyon unnék egy filmet.

 24. Nincs mozikúltúra Magyarországon.
  A nevelési hibák és az pedagógusok megkötöttségei kapcsán a fiatalok elparasztosodása fokozatosan rohan előre.

  Az meg nem vígasz, hogy vegyen az ember projektort aztán nézze otthon.
  Igen.Nézze.Én is nézem itthon a házimozin a filmeket.
  MIUTÁN MEGNÉZTEM MINDEN FILMET MOZIBAN AMI ÉRDEKELT…
  Nem fogok egy premierfilmet nem megnézni moziban csak a bunkók miatt.
  Mivel van akinek igénye van rá, hogy minden filmet ami érdekli, először moziban nézze meg a hangulat miatt.
  Hiába próbálják elbaszni a tirpákok az élményt, attól még az, hogy készülődsz, elmész, közben beszélgetsz a filmről, odaérsz, várakozol, egyre közeledik a kezdés, beülsz, reklámokat nézel, bemutatókat nézel, sötét lesz, hatalmas vászon és utána beülni valahová, megbeszélni az élményeket-szóval ezek egy olyan embernek aki 20 éve jár moziba létszükség.
  A film alatt lehet idegesítő pár dolog, de az élményt egy otthoni házimozival akkor sem adja vissza soha senki.

 25. Azért nem ilyen rossz a helyzet, legalábbis itt Debrecenben. Kb 200x voltam már moziban abból csak vagy 10x találkoztam trógerekkel.

 26. haverokkal elmentünk moziba rendes emberek lévén csöndben végigültük a filmet, a csatajeleneteknél mikor már a gyengébbek befogták a fülüket kóla elő chips kibont és 5 perc alatt minden elfogyott és senkit nem zavart˙!´ sztem ez a leghumánusabb :D módszer
  tipp: nevigyél kaját olyan filmre amiben nincsen hangos rész:P

 27. Popcornnal kapcsolatban Inceptiont és Dark Knightot tudom felhozni példának :D mindkét esetben teltház. És direkt figyeltem. Kezdés után 3 perccel síri csend bazz, annyira lekötötte az embereket, h elfelejtettek enni és nem túlzok.
  Inceptiont 2x néztem, első alkalommal ki is fogtam egy nagyobb darab nőcit a jobbomon, aki az összes trailert végig sms-ezte és szétégett a szemem a rohadt kijelzőjétől..szemüvegnél ugye tükröződik is, jó érzés volt ja..
  Második esetben meg szerda este mentünk és szintén teltház,de akkor érdekesmód nem volt semmi gond. Talán 1x, mikor is előttem ülő hölgy elkezdte túrni a haját elég látványosan. Na az ilyeneket nem szeretem. Tollászkodjon otthon, vagy film végén..
  Én egyébként gonosz dög vagyok és néha csempészek be csokit is, vagy gumicukrot, de mindig meg tudjuk úgy oldani, h ne zavarjon másokat..

 28. Én az örökös “máshova ülök, mint a ahova a jegyem szól” dolgokat utálom.Oké, hogy általában pár szóval el lehet intézni,de mért kell?Mikor megveszi a jegyet elmondják hova szól.Sajnos van úgy, hogy az ember a reklámok (trailerek) közben vagy a film elejére ér be,ilyenkor “rendet rakni” már másokat zavar.

 29. A gyorskajával mi a hézag? Az illata? Csak azért kérdem mert én utálom a popcorn-t így sajtburgerekkel felszerelve ülök be a filmre. Egyébként a rágcsálás az egyetlen dolog, ami nem zavar moziban. Ami leginkább felkúrja az agyam azok a későn érkezők. Eddigi legnyugodtabb filmélményem az Avatar-hoz köthető.(Aréna pláza, IMAX terem.) Ott is volt ugye 1-2 későn érkező de a filmet meglepő módon mindenki totál kussban nézte végig. Még csak köhögni sem köhögött senki.

  Egyébként tudja valaki,hogy ebben a teremben a székeken miért nincs pohártartó?

 30. Ezért járok én vasárnap délelőtt 11-kor moziba :) Volt olyan, hogy rajtam kívül egy ember volt. Na, az az igazi királyság :)

  Legutóbb az inception alatt kifogtunk egy idióta csajt, aki ahogy elkezdődött a film, elkezdte csattogtatni a rágóját… Máskor egy társaság visítva röhögött akárhányszor Michael Clarke Duncan megjelent a vásznon. Gáz, na. A magam részéről IQ teszthez és hugyhólyag mérethez kötném a mozijegyek kiadását, bár akkor meg jó eséllyel teljesen kihalna az üzletág.

 31. Muhaha: mert amikor építették még csak rövid filmek voltak 3D-ben. Amúgy engem is zavar, hogy nincs pohártartója…

  Engem leginkább a székrugdalás idegesít. Utána jön a mobilozó fajta/végig pofázó, majd a késők. Kajálás nem zavar.

 32. “dawex 2010. 08. 12. 10:32”

  “Én az örökös “máshova ülök, mint a ahova a jegyem szól” dolgokat utálom”

  Ha ha érdekes ezt teljesen el is felejtettem de 10 filmből 9 szer van ilyen gyökér aki nem tud a saját helyére ülni aztán mindig ott vitáznak, hogy de nekem ide szól a jegyem:D

 33. Legviccesebb ilyen máshova ülök történet a Viharszigetnél volt. Késve jön egy kisebb csoport és elkezdenek vitatkozni a helyükön ülőkkel. Azok nem akarnak elmenni, majd jönnek a mozi munkatársai, megnézik a jegyeket és kiderült, azok az Avatarra vettek jegyet. Tehát a gyökerének még az sem tűnt fel 15 perc után, hogy rossz teremben van:)

 34. fail :DDD még ilyen man in blackes korszakban mi is rossz filmre ültünk be, de hamar feltűnt :D

 35. men* bocs. amúgy az éjszakai vetítések a legjobbak :D családias közeg, alig vannak, de mégis elegen, h nevethessünk a másik beszólásán, nevetésén stb úgy h az nem is zavaró, inkább szórakoztató. Érdekes h ezeknél a vetítéseknél mindig csak a normálisabbakhoz volt szerencsém

 36. Amikor tudok, én is hétköznap kora délután megyek moziba. (Részben éppen a fentebb említett problémák miatt.) Ha valamiért nem tudok hétköznap menni, akkor megvárom DVD-n a filmet.

 37. Kaja, pia, WC film közben engem nem zavar. Késők se zavarnak, de ha mobiloznak film közben az zavar (trailerek alatt nem). Meg ha valami gyökér társaság van az is elég gáz.
  Egyébként legdurvább moziélményem az volt, amikor a gépész elfelejtette lekapcsolni a villanyt, elfelejtette bekapcsolni a feliratot és a vásznat is elfelejtette széthúzni 16:9-be. Na az zavart :D

 38. Ja és az is elég gáz volt, amikor HP6-on voltunk és tele volt az egész terem, mi valahol a sor közepén ültünk és jött pár ember, hogy ez az ő helyük, és kiderült, hogy 2x adták el a helyet. De persze akkor ott jöttek a mozis csávók és a sor közepén elemlámpával nézték 10 percig a jegyeket. Az is nagyon gáz volt szerintem mindenkinek.

 39. A mobilozós, későn érkezős, helyüket nem találós emberekkel én sem vagyok kibékülve, de ami nagy átlagban baromira zavar, az a háttámla rugdosás, pofázás, és a leghalkabb hatásszünetnél való indokolatlan cselekedet (kajanyitogatás, röhögés…).
  Az evés, mint olyan nem zavar, rendszeresen viszek be gyorséttermi kaját, csokit, de volt egy olyan extrém esetem, amikor mákosgubát vittem be : )

 40. na az eredetet sikerult kedden este megnezni – szeged cinema city – szinte tele volt a terem, némaság. fasza volt. aztán a súlytalanságos jelenetnél mellettem két kis 13-14 éves gyoker gyerek folyamatosan vihog… kezdtem unni, aztán amikor mar elviselhetetlenne valt odaszoltam nekik, hogy mit keresnek a teremben. jott a valasz h filmet neznek. akkor megkerdeztem h mit keresnek itt a teremben amikor 16-os a korhatar? na akkor siri csond es hullaszag. ezt teljesen kulturaltan es halkan lefolytattuk, ok kussba maradtak asszonnyal mi is vegigneztuk nyugiban.

  emigy szegeden azt figyeltem meg h hetkoznap kora du a legjobb idopont. egy-ket ember, azok is normalisak, ha van ra lehetoseg akkor megyek.

 41. Ja igen, a nagy csendbe való belepofázás meg az épp akkor kifogyó kóláspohár szörcsögése az is fasza. Én direkt olyankor zörrentek ha muszáj amikor hangos a film.
  A késők hát igen. Reklám meg bemutatók is tartanak vagy 15 percig, mi lenne ha pontosan kezdenék a filmet? Lemaradnának az első 20-25 percről? pff… Ja meg volt olyan, hogy ülnénk le de foglalt volt. Mondom ez a mi helyünk. Átülnek elénk. 2 perc múlva jön egy másik pár. Akkor meg azok szólnak, hogy a helyükön ülnek. Erre hallom, hogy beszéli a kis renitens társaság, hogy most akkor már üljünk a helyükre. És beülnek mögénk. Teljesen fasza helyre!!! Full a sor közepén! Miért nem lehetett egyből oda ülni? VÁÁÁÁÁÁ

 42. Nekem a This is It-en volt egy nagyon durva élményem. A srác aki mellettem ült a film 5. percétől bekapcsolta az ipodját, és zenét hallgatott, úristen, ilyen ember minek megy ilyen filmre?
  Amúgy általában (mondjuk nem sokat járok moziba) de nem szoktak olyan idegesítő emberek lenni, sokszor van hogy alig vagyunk páran 15-20-an az egész teremben és mindenki egy hullámhosszon van, egyszere nevetünk ileysmi, én szeretek itthon moziba járni.

 43. bestyen?

  LOL? Nem előttünk ültetek? Kurvára idegesítők voltatok, főleg az elemlámpás mozisok!

  :) No para, csak csajom miatt mentem el, és felénél bealudtam.

 44. “Ezért járok én vasárnap délelőtt 11-kor moziba :) ”
  Így van. Hétvégén délelőtti első vetítés. Minél hamarabb annál jobb.
  A kedvezményes napokat meg lehetőség szerint kerülni. Mondjuk a múltkor az Eredetet én is vodáskedden néztem haverokkal, de a telt ház ellenére teljesen normális volt a nép. Nem volt tök kuss, de nem volt zavaró.
  A kajások nem szoktak zavarni, bár az ötfogásos menük becipelését nem értem. Székrugdosásra nem emlékszem mostanság, viszont a későn jövők, de leginkább a folyton pofázósok zavarnak. Olyankor mindig azzal az álomképpel nyugtatom magam, hogy a sötét moziteremben bekapcsolom a fénykardot és kettécsapom őket.:D

 45. Legjobb élmény nekem s az Inception volt (Westend, premier utáni nap, teltház), az utolsó egy órában olyan síri csend volt a nézőtéren amilyet még sosem tapasztaltam :))
  Na meg a Max Payne amit vagy 3 héttel premier után néztem meg teljesen egyedül :)

 46. “A széklöködés az ugye standard dolog, tök mindegy hol és mikor ülsz be.”

  No ez nem igaz ebben a formában. Anno annak idején, még fiatalabb mozibuzi koromban kitapasztaltuk, miként kell a mozivarázsát élvezni.

  1. alapszabály:
  Mindig az első vetítésre mentünk, délelőtt 11 körül. Az olcsóbb volt, és kevesen voltak rajta.
  2. a jegyet foglaltuk, így mindig tutira ott ültünk, ahol a legjobb volt a rálátás.
  3. Minden teremben máshol voltak a jó helyek, ezért kitapasztaltuk, és azt kértük, de a legfontosabb, az utolsó sor közepe. Ott nem rugdossa senki a széked, és legalább egyik irányból nem kell elviselned semmi zavarót. Azt leszámítva, hogy a hangzás más, mert a hangfalak alatt ülsz többnyire.
  4. Lefoglaltuk a mellettünk ülő székeket is telefonon, persze álnéven, és nem vettük át jegyeket természetesen, de kisebb volt az esélye, hogy mellénk üljön valami tahó.

  A legdurvább élményem, ami miatt többek között körültekintőbbek lettünk a mozizás előtt, amikor a mögöttem ülő csorda azzal szórakozott, hogy az ingzsebembe dobálták a pattogatott kukoricát. Kevés voltam hozzájuk akkoriban…

 47. A fent említett összes dolog idegesít, mert nem tartom helyénvalónak. Az lenne a legjobb, ha nem csak a filmeket, hanem a termeket is kategorizálnák.
  Ha lenne 1 olyan terem, ahol mobil tilos, kajálni tilos, és teremőr van, aki diszkréten kikíséri a hangoskodó, rugdalozó “nézőket”. Nagyanyáink idejében még filmszínháznak hívták a mozikat, és úgy is viselkedtek. Mára én is nagyon megválogatom a filmeket amikre beülök, és nem csak az ára miatt. Bár a WestEnd-ben eddig kevés atrocitás ért. Talán mert igen borsosak a jegyárak.

 48. WC: Nem ertem, hogy miert nem birjak visszatartani. Vagy ha tudjak magukrol, ne igyanak a film alatt.
  9 honapos terhesen is vegig birtam nezni egy 2 oras filmet ugy, hogy nem mentem ki. Film elott kozvetlenul, meg utana rogton, de kibirtam.

  Vigjateknak egyebkent pont szeretem ha vannak masok is, sokkal jobb az elmeny ha egyszerre rohogunk a poenokon. Emlekszem egyik legrosszabb mozielmenyem volt valami vigjatek ahol voltunk vagy 6-an osszesen egy nagyobb teremben, aztan mindenki feszengett, nem mertunk nevetni. Pedig a film jo volt.

 49. Divexa: jaja, jó lenne, igényes terem, akár mondjuk egy jelképes százassal drágábban

 50. Amiket írtak itt az emberek, azok se gyengék, de szerintem a párosodó embereken semmivel se lehet túltenni…

 51. hálisten ilyet ritkán élek át, albaplázába járok moziba (fehérvár), ott premier +1hétnél már nincsenek túl sokan a vetítéseken (pl mentünk zombielandre 4en, az egész teremben annyian voltunk, jó is volt). én próbálok kutúrált maradni, nagyjából megy is, csak ha társasággal vagyok akkor néha szoktam beszélni, attól függ milyen a film. pl eredetnél senki nem szólt egy szót se, princeof-nál meg volt egy jelenet amikor az egyik assassin megnyalta a tőrt és haverom megszólalt hogy “jah, hogy ez így műdödik”… muszáj volt röhögnöm. meg hát én is mondok hülyeségeket ha olyan van, de próbálom nem zavarni a többieket. azt utálom amikor olyan ül a közelembe, aki már látta a filmet, és mondogatja hogy mi lesz… azt fejbe tudnám lőni.

 52. Hát látom legtöbben bővelkedtek idegesítő élményekbe, nos újat nem tudnék írni annyi félét olvastam. A legutóbbi talán az Avataron esett meg velem amikor a mellettem ülő kis kölök egyfolytában lökte apucinak a költői kérdéseket, ez szinkronos vetítésen pont a legsz*rabb. Szerencsémre itt vidéken olyan moziba járhatok ahol mindig pangás van, igaz itt nincs 3D, de nekem nem is hiányzik. Nem egyszer volt már, hogy tesómmal ketten voltunk csak az 520 fős terembe és még a jegy sem drága, sőt nem akarok pofátlan lenni de még csak az uccsó előadást sem kell megvárni, hogy 15-nél kevesebben legyenek. Egyébként azokat az embereket én sem szeretem, akik úgy ülnek be egy filmre, hogy le se sz*rják azt és ezzel másokat zavarnak. Gondolok itt a nagycsaládos alkalmi mozizókra, hogy azok micsoda popocorn csámcsogást ejtenek le az előzetesek alatt, mivel hogy addig tart náluk egy vödör kukorica. Na mind1 még mindig jobb mint gagyi kamerásba leszedni a netről és úgy megnézni.

 53. Ha nagyon idegesítő bunkóba szaladok bele, aki nem ért a jelentőségteljes odanézésből, egyszerűen odasétálok és elég hangosan ahhoz, hogy zavarba hozzam megkérdezem, hogy megoldható-e, hogy abbahagyja, mert nagyon zavar. Ha visszaszól, hogy miért, akkor csak annyit mondok: “mert szépen kérem. menni fog?” közben meg arra gondolok, hogy még egy szó és szétverem a fejét a lépcsőn. az ilyen gondolatok kiülnek az ember arcára, szóval onnan kuss van. még soha nem volt gond ezután. ajánlom mindenkinek.

 54. azokat amúgy nem értem, akik annak örülnek, hogy forgalmas időpontban egyedül néznek filmet, hiszen akkor a mozi valószínűleg be fog zárni idővel. Lást új udvar, sokszor néztem egedül filmet, bazikényelmes székek (Westend legtöbb terme borzasztó hozzá képest) szépen be is zárt. Ok, délelőtt 11-es előadáson 3 ember van az nem gáz, de este 9-esen az no no no

 55. Volt nekem is egy bő 10évvel ezelötti moziélményem a függetlenség napján. Mikor is a teltházas előadás közepén a mögöttem ülő fiatalember hangosan hátraszólt a mögötte ülő fiatal hölgynek hogy: “b…meg ha már ilyen büdös a lábad légyszives ne rakd már a nyakamba.” Persze mindenki szarráröhögta magát mert épp nem történt semmi hangos a film alatt.

  Egyébként pont ezekre a dolgokra néha az ember jobban emlékszik mint magára a filmre.

 56. Én viszont azt nem értem hogy a miért mennek ezek a multiplex és cinemacity-k? Lényegesebben hangulatosak nálunk vidéken (pécsen) a régi mozik pontosabban már csak 1 müködik a 3,5-ből mióta megvan a cinamacity-nk. Ezekkel a problémákkal amikről most itt beszélünk régen a mozitermek alkotói tisztában voltak és olyan mozikat épitettek ahol ezeket a problémákat igyekeztek kiküszöbölni.
  Pl: lényegesebben tagoltabb volt a nézőtér(kevesebb felállás és helykeresgetés)
  Tágabb ülőhelyek(székrugdosás)
  Elöttem ülő sor pont egy fél széknyivel eltolva így nem lóg bele az elöttem ülő feje a képbe
  Páholyok magasabb jegyárral (régen)
  Ja és ami iszonyat hangulatos és nagyon hiányzik a Park mozi de ezt csak úgy nosztalgiából irom. Éjzaka csillgos ég.

 57. human

  hát igen a “multiplex hatás” – számtalan klasszikus /Duna, Kossuth, Május 1 – avagy Átrium (?), Bástya… stb hosszú a lista/ és kortárs mozi /pl. az említett Új Udvar avagy az RC Mozi…/ jutott erre a sorsra és akkor még hol volt szó gazdasági válságról.

 58. Nekem szerencsére ritkán akad dolgom bunkókkal a moziban, mert én is inkább kora délutáni vetítésekre járok. Viszont a székrugdosást, a helykeresést és a dumálást én is ki nem állhatom. Az Inception-ön ült mellettem három tinisrác, az ajánlók, reklámok alatt végig dumáltak, hangosan röhögtek, de gondoltam, nem szólok nekik – még. Aztán elkeződött a film, még mindig pofáztak, erre udvariasan megkérdeztem tőlük, hogy a film alatt is beszélgetni fognak? Erre úgy néztak rám, mint akik le akarnak gyilkolni a tekintetükkel, de laglább befogták.
  Egyébként ilyen helyzetben egy nőnek szerintem sokkal nehezebb dolga van, mert nincs akkora teintélye, ha meg ordít vagy káromkodik, akkor őt nézik le…

 59. milli:
  az Uránia tényleg jó, mert olcsó, és hétközben elvétve vannak 10-nél többen, viszont azt utálom, hogy nem vetítenek előzeteseket, hanem durr bele már kezdődik is a film. Na, meg van film amihez kell a jobb technikai háttér. A székeik pedig nem kényelmesek.

 60. én a felsorolt problémák miatt, jó ha egy évben egyszer elmegyek moziba, de már azt is soknak érzem

 61. Végigolvasva – és néhol röhögve – a hozzászólásokat, éppen most beszéltetek le arról, hogy újra elmenjünk nejemmel moziba a 100 évvel ezelőtt megtekintet Baljós Árnyak után… Az Eredetet terveztük megnézni lakhelyünkön Balassagyarmaton, de ismerve magam és feleségem ingerküszöbét a bunkókkal szemben, nem lenne teljes a filmes élmény. Divexa sorstárs által említett külön teremre én is vevő lennék, kaja, pia, duma tiltva. Sajnálom, hogy ezt kellett leírnom, pedig ritka jó emlékek/élmények is fűződnek a jó öreg Madách-hoz (Hetedik a tizenvalahányadik sorból nézve, az egy éve ágyhoz kötözött csóka ráköhög a rendőrre, hát le*ostam a bokám abban a másodpercben :-))

 62. nem olvastam el az összes kommentet.

  szerintem ki kéne írni minden mozi bejáratához, hogy hangoskodással, telefonálással és egyéb nem moziba való viselkedéssel ne zavarjuk egymás szórakozását. aki meg első figyelmeztetés után sem képes viselkedni azt szépen kivezeti a jegyszedő.
  vagy valami hasonló.
  bár szerencsére én ritkán tapasztalok ilyesmit, mert általában amint tudok elmegyek megnézni a filmet rögtön ahogy műsorra tűzték.
  emlékszem anno még iskolás koromban volt egy nyár amikor matiné előadásra mentem többször és ilyen akkor szinte alig voltak 4-5-en a vetítésen.
  így láttam ezeket: beavis és butthead lenyomja amerikát, bestia, balhé bronxban. mind nagyon jó élmény volt :)

 63. brianaspirin: kivezetés sosenem lesz, ezt megmondom, hiszen nem fognak látogatót veszteni a mozik szándékosan, max a külön terem működhet.

 64. Sajnos hálás a téma :)

  Én már régóta nem járok moziba pont az ilyenek miatt. Pár személyes élmény, ami most eszembe jut:

  Mátrix 3. Duna Plaza – délelőtti vetítés, hárman ülünk a teremben. Jön a film egyik legszebb jelenete, mikor Trinity meglátja a Napot. A gyökérnek ebben a pillanatban szólalt meg a telefonja és simán félig ordítva beszélt is utána vagy öt percig. Egy kb.120 kilós sportos kopasz rosszarcú tetovált alak volt… higgadtan kellett megítélni a helyzetet :/

  Silent Hill – Duna Plaza délután, kb.100 ember. Leülünk, nézek jobbra fel a hátam mögé, jön egy ilyen kicsit igénytelen kinézetű társaság, talán melósok, az egyik kezében hatalmas bevásárlószatyor. A film alatt végig hallottuk a sörösüvegek jellegzetes koccanását, meg volt egyfajta szag is a levegőben :) Érdekes módon nem velük volt baj (bealudtak szépen), hanem a hátrébb ülő három “hátrányos helyzetűvel”, akik végigvihogták a filmet. Szerencsére volt, aki rájuk szóljon.

  Spawn – Pólus Center, primetime. Közvetlen mellettünk az egyik hátrányos helyzetű folyamatosan felolvasta a másiknak a feliratot, mert az NEM TUDOTT OLVASNI. 10 perc után rászóltam, abbahagyta, de olyan szinten hogy ki is mentek a filmről. Végig azon izgultam, hogy most akkor rámküldik-e a famíliát vagy nem. De nem volt semmi.

  Hannibál (Egyik örök kedvenc)- Duna Plaza, délelőtt, pár fiatal van bent. A vacsorajelenet koponyalevágós részénél az egyik kis gyökér elkezd hangosan röhögni. Agyam elborul, ráordítok, hogy “mi van butagyerek, ennyire nem érted a filmet ?” Egy darabig úgy tett mintha nem hallotta volna, de mikor látta hogy megindulok felé az üres sorokon át a székeken átmászva, akkor gyorsan “wc-re kellett mennie”. Ezután a filmet nélküle tudtuk végignézni.

  Mint látható elég régen nem voltam moziban, jó volt ezeket a hozzászólásokat olvasni, látszik, hogy a helyzet csak rosszabb lesz. De most, hogy ezeket leírtam megjött a kedvem egy kis balhéhoz. Irány a mozi. :)

 65. “A vacsorajelenet koponyalevágós részénél az egyik kis gyökér elkezd hangosan röhögni. Agyam elborul, ráordítok, hogy “mi van butagyerek, ennyire nem érted a filmet ?” Egy darabig úgy tett mintha nem hallotta volna, de mikor látta hogy megindulok felé az üres sorokon át a székeken átmászva, akkor gyorsan “wc-re kellett mennie”.
  Kiégtem XD.

 66. Az az igazság szerintem, abban is van valami mikor bemész egy régebbi úgymond patinásabb moziba mindjárt másképp viselkedsz mind egy multinál. Úgy érzem itt elsősorban a filmek és a mozik minősége(multi egymás hegyén 10 jellegtelen terem ami legalább szimetrikus lenne hogy tudjam hova üljek.) magával volnza ugymond a mostani mozilátogatót. Aki nem egy konkrét film miatt megy hanem csak hogy ne unatkozzon. És persze lesz aki unatkozni fog késni stb. Ez nem feltétlenül rossz hiszen voltam már én is így moziban de ennek ez a hátulütője. Egyébként meg 10 term helyett lehetne kevesebb ezért van az hogy tiszta üres a mozi ami megint csak olyan mintha otthon nézném a filmet nekem nem feeling. Meg lehetne oldani ezt a film mennyiséget még 3-4teremmel így is max nem mennének anyit üresben a filmek. És nem csődőlnének be a kedvenc gyerekkori helyeink.

 67. Hatalmas sztorik vannak ahogy látom:) egy most nekem is eszembe jutott. Még az első Potter film, teltház, mögöttem apuka és a kb 5-6 éves gyermek. Az a jelenet volt, amikor Harry dönt, h elmegy e a Roxfortba tanulni, mire a kiscsávó mondja az apukájának, hogy apa ” szted el fog menni?” mert sztem igen… Aranyos volt:) és hálisten ezután több kérdést nem nagyon tett fel, szóval még megúsztam.

  A kedvencem amúgy aki akkor jön mikor már 10-15 perce megy a film és persze fogalma sincs, h hova kéne ülnie plusz nem is nagyon lát semmit (legutóbb Inception), ezeket imádom (L).

 68. Nem járok gyakran moziba, ha igen akkor is kisebb mozikba, így szerencsére rég volt szerencsém kolosszális bunkókhoz, bár jópárszor volt, hogy valakinek megcsörrent a mobilja a terembe és mondta “nem, mond nyugodtan, moziban vagyok”

  Amin viszont nagyon kiakadtam? Avatar, Aréna, IMAX 3D. Ugye elég macerás volt beszerzni a jegyeket, nem is volt olcsó, ezek után
  a) a szemüvegek dzsuvásak voltak
  b) kajamaradék volt az ülések között
  c) odaragadt ital volt a földön az ülésem előtt

 69. Baarrgh, pontosan. Es a nachocsamcsogas hangja raadasul szazszor idegesitobb mint a popcorncsamcsogase.
  Es akkor elkezdodik a film, es vegighallgathatom a fel nezoter csengohangjat. Nemelyiket tobbszor is. A felvillano mobiloktol is herotom van. Az egyik legrosszabb elmenyem az volt, mikor egy parocska kisgyerekkel ult be az esti filmre, akit nem igazan kotott le a film, es ugy saccperkabe este feltiz-tiz korul jarhatott az ido es a film vegefele tartottunk mikor a gyereknek elege lett (amit teljesen meg is ertettem, mert agyban lett volna a helye) es elkezdett hangosan hisztizni, aztan sirni. De meg akkor se vittek haza szerencsetlent, mert persze akkor lemaradtak volna a film vegerol, csak mikor mar percek ota bombolt es egyre tobben neztunk csunyan.
  A masik meg az idiota tinedzser csapat akik az Up alatt rajtunk kivul az egyeduli nezokozonseg voltak, es vegig popcornnal dobaltak minket, hangosan pofaztak, sms-eztek es ki-be rohangaltak. A vegen rajukorditottunk, hogy kuss vagy kidobatunk a mozibol, mire rohogve elvonultak.
  Meg emlitest erdemelnek a teenage fangirlok is, bar rajtuk kifejezetten jol szorakoztunk a HP6 alatt, ahogy vegig sikitoztak meg “aaawww” hangokat hallattak.
  Ezert szoktam ritkan jarni moziba es akkor is ha tudok hetkoznap kora delutan vagy hetvegen delelott, hogy minel kevesebb barmot kelljen elviselnem.

 70. Nagyon extrém eseteket írtok: telefon csörög vetítés alatt és felveszi? :o popcornnal dobálózás, hangoskodás, gyerekhiszti?!? :O
  Én ilyet sosem tapasztaltam, hála a jó égnek.
  Lehet hogy szerencsém volt?

  “Zane:
  Amin viszont nagyon kiakadtam? Avatar, Aréna, IMAX 3D. Ugye elég macerás volt beszerzni a jegyeket, nem is volt olcsó, ezek után
  a) a szemüvegek dzsuvásak voltak
  b) kajamaradék volt az ülések között
  c) odaragadt ital volt a földön az ülésem előtt”

  Nem egyedi eset: az Aréna IMAX 3D mióta világ a világ ilyen. :)
  a) koszos szemüveg még a jobbik eset, ha karcos na az a durva!
  b) a takarítás nem az erősségük, sose volt…
  c) nincs pohártartó, ezért a kiömlött és beszáradt üdítőtől olyan szinten ragad a padló hogy simán lehet Neo féle “hátúszást” játszani (amikor Smith ügynök rálő a tetőn és Neo hátradőlve elhajol a golyók elől)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.