Torpedó 200 millióból

Na az Universal megmutatja, hogy milyen amikor egy stúdió durván kockáztat. A Battleship filmről van szó, amit Peter Berg fog rendezni és egyelőre egy komoly sztár sem szerepel benne.

A stúdió szeme előtt a Transformers sikere lebeghetett, amikor erre a projektre végül 200 milliót különítettek el. Az több, mint az Inception, amiben jó pár ismert név akadt.

Amúgy a történet nagy vonala is megvan: a tengeren csapnak majd össze földönkívüliekkel. Baromi nagy csaták várhatóak, ez már biztos.

human
írta
2010. 08. 14. 13:23
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Torpedó 200 millióból” bejegyzéshez

 1. Látom újra divatba jöttek a földönkívüliek. Csak az elkövetkező két évben egy tucat űrlényes film fog megjelenni, ami annyira nem bánok, de nem értem miért van az hálivúdban, hogy mindig felizzítanak valami témát, aztán orrvérzésig erőltetik. (lásd egy időben a vámpíros mozik) Mindenesetre hosszú éve nem készült már jó film földönkívüli témában, és bár ha nem is ez lesz itt a fő esszencia, azért örülök neki.

 2. ööö ez most az a bizonyos torpedó… a játék? Már csak azért mert én nem emlékszem idegenekre se nagy történetre amikor annó játszottam ezt :D De ha ez az és így oldották meg a számomra nagy rejtélyt, hogy hogyan lehet ebből filmet forgatni, akkor erre azt tudom csak mondom, hogy így könnyű kreatívnak lenni :) Bár így nem értem minek kellet a torpedó játékot ötlet gyökérnek megnevezni!? De mivel ezt a játékot egy az egybe átültetve csak elrontani lehetett volna így most szemethunyok e felett és várom ;)

 3. “aztán orrvérzésig erőltetik. (lásd egy időben a vámpíros mozik)”

  na, mutasd azt az erőltetést és orrvérzést. az alkonyat filmeken kívül idén 1 vámpíros film volt, jön egy paródia és egy remake még. ez 4 per év. tavaly 5 volt, amiből 2-t csak kevés moziban nyomtak, így alkonyat, rémségek cirkusza és underworld 4, ami marad. tavalyelőtt meg egy vámpíros film volt, az alkonyat. előtte pedig az évezredben nem volt olyan év, amikor 3 film lett volna.

  ennyit az erőltetésről meg orrvérzésről. BÁR erőltetnék a vámpírokat. bár. vagy a földönkívülieket.

  ahogy nézem 2011 végéig kemény 3-4 földönkívülis film lesz. tavaly kvázi egy volt, 2007-ben és 2008-ban is. tény, hogy ez 400%-os növekedés, de hogy divatról lenne szó azt nem mondanám.

 4. Remélem ebben a 200 millában benne van a normális forgatókönyv is… (nem illik hangosan kinevetni…)

 5. Úgy értettem, hogy mindig vannak ezek a szünetek, legalábbis a földönkívülis filmek esetében, hogy évekig nem volt semmi értékelhető, ha voltak is akkor nem olyan formában hogy az megmozgasson több embert. De ki is javítanám magamat, én konkrétan inkább idegen invázióról (ember-űrlény harcokról) szóló filmekre gondoltam. A függetlenség napja óta lényegében (javíts ki ha tévedek, elképzelhető) kettő darab volt, legalábbis én ennyiről tudok. A világok harca, és a District 9, bár ez utóbbit csak félig sorolnám ide, mert az sem volt konkrét invázió. Most meg rögtön itt van a Cowboys and aliens, Battle Los Angeles, Battleship, Skyline. Ezek mind konkrét invázióról fognak szólni, és a függetlenség napja folytatásáról nem is beszéltem. Nekem nem gond ez amúgy, sőt! Imádom az inváziós filmeket, csak nem értem miért van az, hogy most megint elárasztanak “hirtelen” egy rakással, aztán hosszú évekig semmi. De ne legyen igazam. :-) Persze lehet hogy lerágott csont már ez az invázió, de erre azt mondom, mindig akad egy jó sztori, hogy újabb köntösbe bújtassuk.

 6. BeryG: Ne várj sokat szerintem, bár lehet elég naiv lesz hozzászólásom, vagy túl fantáziátlan vagyok, de nem nagyon tudnék ennek a filmnek elképzelni valami bonyolult sztorit. Kivonulnak a tengerre, oszt’ összecsapnak. Némi körítéssel, de én is örülnék neki ha lenen mellé valahogy egy jól összetákolt történet.

 7. winnie: Tudod winnie az egy időben nem egyenlő egy évvel bármilyen meglepő is lehet ez számodra ;)
  “4 per év. tavaly 5 volt” Tehát 2 év alatt 9 és ebből nem egy volt agyonhypeolva és hasonlók. Mutass kérlek még egy konkrét témát amiből 2 év alatt kilenc filmet csináltak.

 8. Szurkolok ennek a filmnek. Amúgy is szeretem az ilyen filmeket, meg a filmstúdióra is ráfér már egy méretes, sok-sok nullás siker. :)
  Én is úgy érzem, hogy most újra divatba jön a téma. Ez főleg a blockbusterek miatt van. Lehet, hogy van x film az adott témában minden évben, de mikor költeni is mernek rájuk, s nem csak egyre adott évben, az már igen is divatosnak számít. Ilyesmi volt a történelmi filmek inváziója pár éve, vagy most a szuperhősös/képregényadaptációs filmeké. Vagy LOTR és HP után szabadon az A kategóriás és sajna a B fantasyké. :)

 9. Az első bekezdés után rögtön arra gondoltam hogy a The Final Countdown remakeje lesz, egy bazi nagy usa-japán csatával a végén, aztán tovább olvasva egy kicsit elszomorodtam:(

 10. A nagy költségvetés még nem jelent szuper látványt, emlékezzetek csak a Terminátor 4-re, de ha nagy sztár nem is lesz benne – ami annyira nem baj – még mindig lehet egy fasza űrlényháborús film. Úgyhogy a Battle : Los Angeles mellett ezt is várom

 11. winnie

  “az alkonyat filmeken kívül idén 1 vámpíros film volt, jön egy paródia és egy remake még. ez 4 per év. tavaly 5 volt, amiből 2-t csak kevés moziban nyomtak, így alkonyat, rémségek cirkusza és underworld 4, ami marad. tavalyelőtt meg egy vámpíros film volt, az alkonyat. előtte pedig az évezredben nem volt olyan év, amikor 3 film lett volna.”

  …és még nem erőltetik a vámpíros filmeket :D

 12. éves 300 filmből van pár vámpíros? lehet sorolni azt a 20 műfajt, amiből több van. ilyen alapon erőltetik a scifiket, mint atom, vagy erőltetik a slashereket is, holott mindkét műfaj kvázi tetszhalott, alig van képviselője. vagy megint a szóhasználat csúszott el és a “nincs” után a tizes skálja következő foka az “erőltetés” és ezután még van 8 elnevezés? (mert nálam az erőltetés kábé a kilences fokozat lenne.)

 13. Már bocs Winnie, de amiről te beszélsz az nem ugyanaz. A “sci-fi” meg a “slasher” az egy műfaj, a “vámpír” meg egy téma, amit aztán ezer különböző típusú filmbe belerakhatnak.

  Egyébként lehet hogy te nem vetted észre, de az Alkonyat sikere után iszonyatosan elővették (de akár azt is mondhatnám hogy “erőltetik”)a vámpír témát, és hirtelen minden zöld utat kapott, amiben egy kicsit is szerepelnek a vérszívók. Filmek, sorozatok, regények… MÉG A CSAPBÓL IS A VÁMPíROK FOLYNAK!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.