Salt ügynök (Salt)

Ezt elsózták. Haha, annyira gyenge poén, hogy el lehet ezen mosolyodni nyugodtan. Komolyabbra véve a hangvételt, Angelina Jolie szőke hajjal olyan, mintha bármelyik percben elfújhatná egy röpke szellő, de szerencsére a filmben szélcsend van, közben pedig gránátot gyárt pár vegyszerből, miközben a CIA rányitja az ajtót. Aztán meg is szökik előlük. Gond egy szál sem, hiszen később átfesti, huhh.

Salt szerelt

A Saltra sajnos az “olyan semmilyen” szavakból álló jellemzés illik a legjobban. Nézed, nincs vele különösebb gond, de hogy nem fogod emlegetni, az is teljesen biztos. Annyira szürke ez a film, hogy akaratlanul is felmerül a kérdés: minek is készült el?

A történet röviden annyi, hogy A Céghez beséltál egy orosz, aki szerint az őt kihallgató Salt tulajdonképpen Amerika ellensége, alvó ügynök, aki csak az ébresztőjére várt vagy 20 évet. Az “aktiválása” nyilván a film elején történik meg, az említett kihallgatáskor, hogy utána üldözze a CIA meg a többi három és többettűs. Az eredeti küldetése az Amerikába látogató orosz elnök megölése, ennek neki is áll, legnagyobb meglepetésünkre. Már ha valaki meglepődött rajta.

Sajnos a fordulatok teljesen kiszámíthatóak, még ha a végleges fő cél nem is látszik előre. Emiatt kicsit unalmas is a film, amin bizony a rendezés és az operatőri munka nem sokat dob. Ismét csak elmondható, hogy próbáltak jól rángatott kamerás akciójeleneteket összehozni, de természetesen nem sikerült, erőlködés szag lett belőle sőt, tévésorozat minőség. Az biztos, hogy Phillip Noyce nevét nem innen fogjuk örökre megjegyezni. Ki? A rendező.

Azt hiszem Jolie-t én nem tudom elfogadni akcióhősnek, főleg ilyen vékonyan. Olyan, mintha bárki össze tudná törni, erre rárohan 2-3 kétszer akkora súlyú pasi és simán legyakja őket közelharcban. A lövöldözős jeleneteknél jobb, de azokból nagyon kevés van. A többieket most hagyjuk, ők sem emelkednek ki a film által felállított minőségi szintről, akármennyire is elfogadhatóak máshol.

Salt értékelés

Először még 6 ponton filóztam, de nem, azt hiszem 5/10-et fogok rá adni. Hiába nem lehet konkrétan belekötni semmibe, ez egy teljesen kihagyható stílustalan film, amit ha mégis megnézel, akkor azért nem fogod a fejed közben a butaságokon. Egész normális magyarázatot ad a nézés közben nagyobb hülyeségeknek tűnő dolgokra is a forgatókönyv a végére, de ez kevés volt közben.

44 hozzászólás a “Salt ügynök (Salt)” bejegyzéshez

 1. Pont most néztem meg.

  SPOILER

  Annyira nyilvánvaló volt, hogy már fájt.

  SPOILER VÉGE

  6/10

 2. dimitrij:

  Ja ő van a képen csak szőkén, meg támadó bika fejjel.
  Úgy szorítja a csövet, hogy még az is eldurrant a kezébe:-)

 3. Angelina Joliet én már a Mr ans Ms Smith óta nem tudom akcióhősnőnek elképzelni. Már ott félelmetesen vékon és ez pl a Wantedban nagyon látszott is.

  Azért én teszek egy próbát a filmel aztán meglátjuk mi lesz.:)

 4. SPOILERES

  Ez egy felháborítóan semmitmondó xar ilyen filmre egy fillért nem szabad áldozni!
  Természetesen úgy ülök be egy filmre hogy ez csak egy film de azt magyarázza már el valaki hogy a végén amikor az elnök tisztázhatná minek ugrik a 25 m-ről a jeges folyóba amiből persze élve mászik ki nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek! Ilyen rossz filmet már nagyon régen láttam 0,5/10

 5. arob: vessző is van a billentyűzeten, a spoilert is lehet jelölni, ne nekem kelljen utólag beleírni.

 6. arob:

  SPOILER

  Azért hogy ezután is tudja levadászni a többi alvó ügynököt. Mondta a fekának a helikopterben, hogy még vannak.

 7. Én mindig is irritálonak tarottam hogy 40 kilós csajok 2 desert eaglel lövöldöznek és szétvernek 120 kilós fekete lacikat a filmekben

 8. SPOILER

  igen, valahogy nekem sem tudják Joliet eladni, mint profi titkos ügynököt. Scarlett Johanssont sikerült az Iron Man 2-ben, de Jolie sokszor úgy fut, mintha látszana az arcán, hogy attól fél, hogy felszalad a szál a harisnyáján, vagy elhagyja a műkörmét. a végén meg annyira játszanak egy esetleges folytatásra, hogy szinte vártam a to be continued feliratot. de ha az első részben ellövik az atomháborút, akkor mi marad a folytatásra? :p

  mellesleg a szinkron kifejezetten gyérnek tűnt számomra, pedig nem szoktam az eredeti nyelvhez ragaszkodni.

 9. Akkor én ellentmondok a felettem szólóknak (asszem mindenkinek), mert nekem teljesen bejött a film. Mondjuk lehet h az is közre játszott h szeretem Jolie-t meg a filmjeit is. A története is tetszett, és a végén tényleg hajazott nagyon a folytatásra..

  SPOILER, LEGKÖZELEBB JELÖLÖM, ESKÜ, VAGY NE LEGYEN A NEVEM BENCECLICK

  És számomra addig nem volt kiszámítható h Jolie jó/rossz, amíg ki nem nyírta azt a maffiavezért.

 10. benceclick ó,1-et értek veled.Nekem is tetszett.
  Nekem már a “La Femme Nikita” vagy “Buffy” óta nem zavarnak a 40-kilós hölgyek akik szekrényeket vernek szét.

 11. human
  Bocsánat!De az indulataimmal nem bírtam, és azt vártam hogy leírhassam végre a véleményem!

  dave

  Ez lehet hogy SPOILER, de elviekben egy CIA ügynökről van szó hát nem az lenne a kézenfekvő, hogy a cég keretein-segítségével vadássza le a többit?

 12. Én azt nem értem, miért erőltetik ezt a kamerarángatásos dolgot, itt van ez a Noyce gyerek, ha már a Salt ügynökös film, pont hogy remek filmeket gyártott hasonló témában, élvezhető, remek akciókkal, most meg olyat csinált mint egy amatőr. Teljesen felesleges, pont egy nagy öreg (Cameron) mutatta meg tavaly decemberben, hogy a régivágású rendezéssel is (sehol egy rángatodzó kép/kamera 10 vágással), hogy kasszát lehet döngetni.
  Azt a pár akciót is elbas*ták ezzel. 4/10, amúgy még a taknyos kisfiú akciókat sem bírom, nem hogy ilyen csajosakat, bocs régivágású vagyok.

 13. Nem értem a sok fanyalgást.
  én baromi jól szórakoztam, nem unatkoztam nekem 9/10.

  Könnyed kikapcsolódásra, látványos akciókra izguloknak kötelező!!!

 14. SPOILER:

  A film elején lévő aktiváláshoz minek kell felfedni egy ügynököt?Mért nem hívták fel, vagy küldenek neki egy sms-t?:)Vagy akkor nem lett volna “hiteles” a fordulat?:O:)

  Nem a legjobb film…de nézhető.A hétköznap esti tv moziknál sokkal jobb.

 15. Háát, nem mintha védeni tudnám, mert ez egy lapos magaslabda volt, már maga a film tényleg kicsit semmilyen, vagy épp sokmilyen. Rengeteget lopkodtak össze belőle Ludlumtól és Forsyth-tól, bár Kurt Wimmertől sosem vártam eredetiséget.

  Phillip Noyce pedig nem akciófilm rendező, kár erőlködnie, amellett írom ezt, hogy sokkal inkább tőle valami, mint egy Michael Bay nevezetű műfilmestől. Létezik tisztán, büszke akciófilm rendező manapság, legfeljebb még John McTiernan (régen, és nem ma)?!

  Angelina Jolie tényleg határozottan csontosabb jelenség, mint 5 éve volt, ettől még persze jelenség marad, és én jelenleg a tetterőt követelő filmek női főszereplői közül tőle látom a legszívesebben a csépelést. Van egyfajta vad eleganciája, amely ma már kopottabb, hiszen saját óvodája van, de azért még mindig benne pislákol. Nem tudok jelenleg olyat mondani, aki helyettesíthetné és humannal ellentétben teljességgel elfogadható műfajhősnek tartom, nőként!

  A filmet én sem értékelném többre középszernél, de folytatásra érdemes átlagprodukciónál, talán mert annyira vágyom manapság egy akcióhősnőre, és mert Jolie szerintem kicsit nagyobb teret kapva, érdemes a figyelmünkre fegyverrel a kezében, akár mint Salt ügynök.

 16. Nem volt rossz, de nekem ezt nem lett volna pofám max dvd-n kiadni. Ha véletlen megélnénk egy folytatást ez lesz az igénytelen női bourne sorozat.

  SPOILER

  Az egyetlen olyan momentum amikor kellően megfeledkeztem magamról ahhoz hogy ne tartsam fontosabbnak a vizelési ingeremet a történetnél az a legvégén “Tél Ted” kivégzése volt.

 17. Hát én két p9r-t használva nem tudol célra tartani pedig nem vagyok gyenge gyerek. Sajna a rendező “star”-ral akarta eladni a középkategóriás akciófilmjét. Sajnos Jolie kisasszony Anus Mouthus betegségben szenvedő arca nem igazán adja el. Vagy egy idősebb növel kellet volna eladni a 20éve alvó ügynököt vagy átirni a sztorit.( vagy le se forgatni…)

 18. “Vagy egy idősebb növel kellet volna eladni a 20éve alvó ügynököt vagy átirni a sztorit.( vagy le se forgatni…)”

  Eddig 188 milliot szedett ossze. Tehat jo film :). Senki sem fogja megkerdezni a studioban, hogy ez miert olyan semmilyen film es minek forgattuk le. Ugy tunik sajnos eleg rendesen eltudtak adni egy 40 kilos novel a filmet.

 19. “Eddig 188 milliot szedett ossze. Tehat jó film :)”
  Minusz 110 millió az előállitása a filmnek. Reklám meg nem tudjuk mennyibe volt. :D
  Az biztos hogy pozitiv a mérleg, de lehet nem elég erős egy gyenge film gyenge folytatásához.

 20. Szerintem is középszer és egyszer nézős film csak azt nem értem,h páran miért vannak annyira kiakadava Jolira hisz ő a nagy Lara Croft :). A Tomb Raiderben bebizonyitotta,hogy ő 40kilósan is tör zúz meg kemény pasikat ver szét. (amúgy tényleg nem tudom, hogy ki illett volna a szerepre, aki még a nevével is tömegeket vonzana a moziba, szerintem a film sikerének részben Jolie kisasszony nevének is van köze)

 21. Hát én a premier estélyén néztem, moziban.
  A trailerek alapján tartottam tőle hogy “nem lesz valami jó”, ezért úgy ültem be rá hogy egynek jó lesz, de még így is gyenge volt. :(

  Nem tudom mi történt Angelina Jolieval de az akciójelenetekben most nem brillírozott, abszolúte hiteltelen volt számomra. Ehhez nagymértékben hozzájárul az, hogy szegény mostanra csontsoványra fogyott, illetve a kapkodó kamerakezelés és vágás sem használ az akciónak.

  Nem hiszem hogy Angelina Jolie “elfelejtett” volna játszani, szeretném azt hinni hogy mindez a forgatókönyv és a rendezés hibája.

  Összességében olyan 5,5/10
  Egyszer nézős, az se moziban.

 22. mindnneki fanyalog de azért mindneki szereti joliet egy fasza kis akciófilmben ahol mindnenki rosszul áll csak ő nem. ez egy popcorn sztori egy popcorn nővel a főszerepben. abszolút semmit nem vártama filmtől csak szórakoztatást és mivel ezt maximálisan megkaptam ezért 10ből 10. de mint filmélmény…pff..hagyjuk

 23. Meglestem én is a filmet, és hát az kell mondjam, hogy teljesen érdektelen film, sablonos sztorival, megspékelve néhány logikai hülyeséggel.

  Hiába a másfél óra, és az akciózás, olyan mintha egy helyben toporogna a film, egyszerűen az volt az érzésem, hogy tök feleslegesen voltak a menekülős, hajszolós részek benne, egyszerűen ugorhattunk volna a végére, és akkor lett volna egy 15-20 perces rövidfilm belőle.

  Számomra az egész olyan volt, mintha lett volna egy kis sablonos ötlet (alapsztori, film vége), de hogy kitöltsék az időt, raktak bele egy csomó időhúzó akciózós részt.

  Ráadásul ha nem Jolie lett volna a főszereplő, hanem egy kevésbé ismert/hypeolt színésznő, akkor még ennyire sem érdekelte volna az embereket ez a film.

  Értékelés: 4/10, egyszer nézhető, mozijegy árát nem éri meg, megtekintés után gyorsan el is felejthető.

 24. Hát meglestük.

  Több szót nem is érdemel, jah de:

  Ez miért, minek és mégis kinek, hogy gondolhatták a buták?

  Bukta volt pereccel!

 25. “Azt hiszem Jolie-t én nem tudom elfogadni akcióhősnek, főleg ilyen vékonyan” LOL
  Várom a neveket.
  Sörlimeklén ?
  Vagy Alias ExAfflect ?

  Nem vagyok Angelina Jolán fan,de nem egy lajhár benyomását kelti mikor látom szökdécselni a filmvásznon,lásd Lara Croft,vagy Salt ügynök.

  Ami meg a vékonysátá illeti,és a benne rejlő gyengeséget….kíváncsi lennék hány Stallone bírna el egy gizda Shaolin templomos kiscsávóval? :)
  (mert látom szereted az új filmjét,10-est adtál arra,nah ez is lol)

 26. xtitusz: látom az expendablesnél az író nevét már nem sikerült elolvasnod. Mellesleg nem az a kérdés, hogy soroljam a neveket, hanem szépen kiemelhetnének akár egy új női sztárt is, az ő dolguk, ők a filmkészítők.

 27. a forgatokonyve pedig durvan jo volt, csak ott meg Euguene Saltnak hivtak, ha jol emlekszem, es ferfi volt. A vegen meg volt egy olyan autopalyas uldozes, mint a Matrix 2-ben

 28. Sziasztok :)
  Én megnéztem a filmet,hát nem tudom ki hogy van vele,de nekem tetszett.
  Szerintem jó kis filmet dobtak össze^^

 29. Nem mondom, hogy egy Bourn, de szerintem totál fogyasztható kis alkotás. Persze én nem vagyok olyan spiler a filmek szakértésében mint fentebb egyesek, de számomra mint lajikus néző számára teljes kikapcsolódást nyujtott. És az a film amely ezt megteszi, véleményem szerint annyira pocsék tán nem lehet. Persze ez csak a sajét szemszögből alkotott vélemény. Film lényege, hogy szorakoztasson és a nindennapi problémákat homályba fedje.

 30. de csak azért Xtina, mert nem láttad az Alien vs Hunter, és a 2012 Doomsday (nem keverendő össze a doomsday v a 2012 filmekkel!) c. förmedvényeket xD

 31. Szerintem nem lett volna rossz film, ha éppen csak egy hajszálnyival több komolytalanságot belevisznek.
  Lehet csak én vagyok így vele, de egy agyatlan akciófilm számomra akkor igazán élvezhető, ha nem akarja túl komolyan venni magát. Tökéletes példa erre az A-Team – Loosers páros, mindkettőnek voltak gyengéi, mindkettőben voltak hülyeségek és értelmetlen fordulatok, mégis az A-Team teljesen élvezetes volt, míg a Loosersnél sokszor inkább csak fogta a fejét az ember, hogy ez meg most hogyan gondolták. De mondhatnám a Bond franchise-ot is, ott aztán tényleg egymást követik a valótlanabbnál valótlanabb jelenetek mégis valahogy nem érzi az ember hogy kilóg a lóláb, mert Bond az Bond.
  Saltnál folyamatosan az járt a fejemben, hogy “na ne már”, meg hogy “hiszi a piszi”.

  SPOILER
  Salt többszöri váltása se segített, folyamatosan éreztetik az emberrel hogy valami nincs rendben, így hiányzik a kellemes meglepetés meglepetés amikor kiderül, hogy tényleg szovjet ügynök, aztán lehet hogy mégse, vagy mégis, vagyis persze hogy nem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.