Ragadozók (Predators)

Basszus, jó lenne, ha most egy 2 oldalas éltetést lehetne írni, de sajnos ez nincs így. A Predators nem szar film, de egy év múlva emlékezni sem fogunk rá rendesen. Mi is történt? Ja igen, Laurence Fishburne megöregedett. Ó, ez nem is a film története.

Predators filmből kép
Az ott az én koponyám, mert nem éltetem?

Ilyenkor bírom, hogy a rendezők etetnek minket. Rodriguez mondta, hogy ez az ötlet régóta megvolt a fejében sőt, már meg is írhatta a 90-es években a nagyját. Az a baj, hogy tavaly a forgatás kezdete előtt senki sem állt oda elé: te, ezt át kéne kicsit írni, mert kevés lesz. Valahol ez a film vonzereje, de közben a veszte is. Bizony, a történet egy kőkemény B-mozihoz illik, semmi köldöknézős filozofálgatás vagy az emberiség komolyabb elemzése vagy hasonló. A Predators egy teljesen egyenes vonal a legelejétől a legvégéig. Old school.

Ledobnak egy kupac gyilkost valami őserdőbe. Nyakig felfegyverkezve először egymással csipkelődnek, aztán gyorsan rájönnek, hogy kivételesen ők a préda és nem fordítva. Menekülnek, visszavágnak, tudjátok, minden amit ilyen filmtől elvár az ember, csak valahogy mégis kevés. Olyan az egész, mintha valami sorozatot néznék, ami még időben is stimmelne, ha kivágnák a Fishburne-féle magyarázós részt.

Amúgy a castingba nem nagyon akarok kötni, még Adrien Brody is korrekt volt. Várjunk csak, nem is, volt vele baj: túl nagy puskát raktak a kezébe, hogy faszagyerek legyen, egy rendesebb shotgun pedig nem lett volna annyira vicces nála, mint ez a Swarcihoz illő harci gyorstöltős valami. A többiekkel sincs gáz igazából, nem volt olyan gondolatom a film közben, hogy őt mi a fenének kellett, nemár. Topher Grace is jó.

Ragadozók értékelés

A 6/10-hez mindenképp az teszi végül a Predators-t, hogy R besorolással csinálták meg. Lehet azt mondani, hogy mi mással akarták volna, de láttunk már varjún sziklát (Die Hard). Ez valahol egy rajongóknak készült mű, nem a legnagyobb közönségre céloztak. Rengeteg jelenet van “átvéve” a Predator első részéből, néha jólesően, néha pedig minek. Igazából semmi egyediség nem volt benne, ami megragadna, ahogy említettem, erre sajnos nem fogunk jövőre már emlékezni rendesen, de egynek elment.

Újabb korrekt iparosmunka Antal Nimródtól, nem több.

96 hozzászólás a “Ragadozók (Predators)” bejegyzéshez

 1. Nekem tetszett, 7,5. A fél pont Antal miatt.
  90’es évek hangulat, kicsit necces történet, itt-ott zavaros hogy mi miért, de valahogy mégis tetszett. Nyilván nem mérce, de AVP-hez képest kiemelkedő darab.

 2. Én viszont nem értek egyet! Én élveztem minden pillanatát, pont olyan lett amilyenre számítottam! Nem igazán értem, hogy mit lehet még egy ilyen filmtől elvárni… voltak benne jó karakterek, fasza harcok, egysorosok, vér, kacsintások a rajongók felé. “semmi köldöknézős filozofálgatás vagy az emberiség komolyabb elemzése vagy hasonló” hát pedig pont hogy igen. SPOILER : Amikor Braga Brody-val beszélget hogy tulajdonképp mi is ragadozók vagyunk meg h pont az embert akarják belőlük előhozni azzal h nem hagynák ott meghallni a másikat… az orosz igy szivja meg! SPOILER vége
  Szóval nekem ez simán 10es én azt kaptam amit vártam:D

 3. Elvileg csak felvezette a nagyszabású folytatást… reméljük az már kielégít téged is Human:D

 4. Én Human mesterrel értek egyet. Olyan középszar…akarom mondani középszer az egész. Nálam Fishburne és Brody miatt 6-os, egyébként egy gyenge ötös csak.

 5. Rég láttam már ilyen rossz filmet… 3/10 maximum! Az utolsó 20 percbe folyamatosan bele kellett pörgetnem, hogy ne aludjak el. Inkább 50szer újra megnézem a Szupercsapatot, mint még egyszer ezt a valamit :D

 6. én egy predator filmtől jóval több akciót várnék, ezen meg kvázi eluntam magamat, 4/10

 7. Nekem is csak annyi volt a bajom, hogy kicsit sokat próbáltak áthozni az egész frencsájzból, és a 80 évek beli B-kat ufós szörnyes filmekből, próbálták próbálták bővíteni is az univerzumot, de á, inkább ne tettek volna semmit… na jó a Long Tall Sally-ért jó nagy plusz pont a végén, de nem több mint 5/10. Najó talán majd DVD-n megnézzük extrák stb miatt.

 8. bobby42: A felsorolt dolgokkal részben értek csak egyet. Egy kis kiegészítés:

  “fasza harcok”: kevés volt!
  “sok vér”: Annyira beharangozták,hogy hűűű ez annyira R-es lesz,hogy csak na. Aztán én csak azt tudom mondani,hogy a Vészhelyzet bármelyik részében több a vér.

  Egyéb negatív dolgok:

  Szokásos hollywood-i séma: 90 perces játékidő, az első 1 órában nem történik semmi, aztán az utolsó félben beindulnak az események. Ízlések és pofonok…nekem ez nem jön be! Laurence Fishburne jelenete szerintem tök felesleges volt. Én végig csak azt kérdeztem magamtól,hogy “mi a f.szt keres ez itt? Haladjunk már!” Ez is divat manapság: A készítők ellövik már az elején,hogy ez a színész is benne lesz, az is, Swarcit is megnyertük, jön Sly is meg az egész Expendables stáb – a rajongók ilyenkor már elkezdenek örülni,hogy húúú micsoda badass akciók lesznek itt- de ezen úriemberek aztán csak fel-fel tűnnek a 90 perc alatt. Ez itt a baj! Csak a nevük kellett a filmhez.

  Összességében nem volt olyan rossz a film, mert a képi világa, a kezdés, illetve a színészek nagyon ott vannak.Szóval megvan a hangulata. De ugyanakkor sokkal többet kilehetett volna hozni belőle. Legalább plusz fél óra kellett volna még a játékidőhöz, illetve tényleg annyi vér, mint amennyit ígértek. Ugyan az a bajom velem mint a Terminator 4-el: Termiantort-Predatort csak nyomokban tartalmaz. Osztom human véleményét 6/10

 9. Talán azt sem ártana figyelembe venni,hogy a nagy nyári blockbusterek költségvetéséhez képest zsebpénzből forgatták le ezt a filmet.Hosszabb játékidőt,több,véresebb akciót,speciális effektet nagyobb keretből lehetett volna csak kivitelezni.

 10. SPOILER on

  Azért, amikor a predátor kitépi az egyiknek a gerincét az elég brutál, meg amikor az elmebeteg négert szét loccsantja. Vagy ti azt vártátok, hogy majd a predátor kiheréli őket majd megeteti velük utána letépi az összes szervét? hadd ne folytassam…

  Spoiler off

  Végül is nekem se nyújtott olyan hatalmas film élményt, ami a legzavaróbb volt az a szinkron, Adrien Brody valahogy nem volt az a macsó, predátorok genyók voltak, tehát nem kezdtek el velük játszani, mint az első részben, hanem egyből lelőtték vagy hasonló és a végső harcnál amikor brody leveszi a pólóját, akkor a predátor is levehette volna legalább a sisakját :D de egyébként nekem tetszett a film, habár kicsit olyan zsúfolt érzésem támadt a végére de kap egy gyenge 7 -est

 11. SPOILER

  “Azért, amikor a predátor kitépi az egyiknek a gerincét az elég brutál, meg amikor az elmebeteg négert szét loccsantja”

  És ennyi… :)
  Ha lesz időm ígérem hasra esem.
  Ui: Félreértések elkerülése végett nem azt mondom,hogy az elejétől a végéig folyjon a vér, de ez szerintem kevés volt!
  Nem kell azzal jönni,hogy “na de az első részben sem volt olyan sok véres jelenet!” Új kor, új ember. Ennyi!

 12. SPOILER

  Fishburn jeleneteinek nem sok értelme volt. A legjobb talán a jakuza kardos párbaja, ami miatt megérte megnézni.

 13. Egyértelműen a rajongóknak készült filmnek indult, amit aztán elbasztak azokkal amiket human felsorolt. Fegyverbuziként megjegyzem hogy az Adrien kezébe ragasztott AA-12 -es automata sörétes puska erősen taktikai fegyver, azaz csak bizonyos helyzetekben használják. De predatorok ellen, dzsungelben biztos hogy nem. Talán túl badass-re akarták venni a figurát, vagy csak Rodriguez b-filmes hatása volt erős, de gyengébb filmet kaptam mint amire számítottam.

 14. SPOILERES
  Nagy Predator rajongóként azt kell mondanom, 7/10. Korrekt utalások, átvett zenék, kegyetlen jó predi designok(igen, a BSP maszk nélkül is ütős volt!), nagyszerű első 45 perc, marha jó yakuza harc, viszonylag korrekt B filmes szereplők, de…
  Brody amennyire be lett harangozva, hogy így meg úgy megváltozott a filmre… elég hiteltelen volt. Tök felesleges volt kigyúrnia is magát arra a 10 perc magamutogatásra. Totál nemtudtam elképzelni róla, hogy egy kegyetlen gyilkos, aki csak a saját bőrét menti. Ha Arnie szintű karaktert játszott volna, az okés. A legnagyobb probléma: Fishbourne szál. MINEK? Ha az elejétől ott lett volna, és csak SPOILER később derül ki, hogy őrült,és ezzel veszélybe sodorja a csapatot SPOILER VÉGE, akkor teljesen rendben lett volna. A SPOILER doki hülyeségét is teljes mértékben ki lehetett volna hagyni a végén, semmi lényege, súlya nem volt. SPOILER VÉGE.
  Az igaz, hogy hamar felejtős film lesz, de azért sokkal jobb volt, mint rosszabb. :D Remélem a következő rész(ert elvileg bőven visszahozta az árát) kicsit komolyabb, érettebb alkotás lesz.
  Jó lenne egy Predator központú film.

 15. Nekem tetszett a film. 7/10.

  Azzal teljesen egyetértek, hogy ez egy rajongóknak készült film. Bár akadnak rajongók akik ezt a filmet a Predator univerzum meggyalázásának veszik. Igazából az első rész hangulatát szerintem nehéz lett volna teljesen áthozni. Például mivel abban ismertük meg a lényt és ugye ebben a filmben már tudjuk, hogyan néz ki, ezért nem lehet bújtatni sokáig. Viszont a második résznél nekem ez jobban tetszett. Az valahogy nem jött be. Viszont amikor olvastam a kritikát teljesen megörültem, hogy végre nem köt bele Adrien Brodyba, hogy “mit keres ez itt nem is egy izomállat tehát nem is katona”. Mondanivalót pedig tényleg nem kell keresni. Én is élveztem a filmet de azért erős túlzás lenne valami mély mondanivalót belelátni. Tök egyenes vonalon megy végig a film. Ennyi.

 16. Szerintem a Predators egy kifejezetten jól sikerült FILM és nem mellékesen mivel egy HONFITÁRSAM rendezte kicsit büszkévé is tesz miatta. Bocs ha valakit megbántottam az érzéseiben nem állt szándékomban.

 17. Nem volt, aki üvölti, hogy “GET TO DA CHOPPAA!”. Különösen fájó hiány volt ez. :-(

 18. azért az tényleg nem semmi, hogy azt mondhatjuk hogy az egyik legnagyobb scifi univerzum legújabb filmjét magyar rendezte. és ráadásul szerintem a jobbak közé tartozik.
  kicsit szégyellem magam, hogy idehaza ennyire nem méltatják. mert az fontosabb, hogy melyik celebnek milyen szinű a bugyija, vagy hogy elhagyta a mobilját. de hogy egy hazánkfia hollywoodban csinálja a karrierjét az lényegtelen…

 19. Nekem tetszett a film, bár én elspoilereztem magamnak már előre! A szereplőválogatás óta figyelemmel kísértem a film alakulását. Nagyon vártam! Több vért, hentelést vártam én is, főleg hogy “R”-es lett. Keveset szerepeltek a Ragadozók is. A kutyák nekem tetszenek!

 20. Szerintem a forgatókönyv gyenge volt, az volt a legnagyobb gond. Rodrigez ígért minden félét, huuu itt lesz minden, hát volt is, csak mindenre jutott 1 perc. Fisbörn karaktere nagyon nagy felesleg, a Ragadozók minimális szerepet kapnak, de a színészek jók voltak. Nézhető film 10/6

 21. A Fishburn-ös részt leszámítva teljesen jó volt.
  Eleinte kicsit nehez passzolt össze az agyamban az oldschool zene és a high-tech kép, de megszoktam hamar. Eredeti nyelven lesz az igazi nekem, de így is nagyon bejött, főleg az AVP filmekhez viszonyítva. A brutal perdator nagyon ütős benne, főleg maszk nélkül…még én is beszartam rajta.

  8/10 minimum

 22. Értékeléssel teljesen egyetértek!

  [SPOILER]

  Vagy elaludtam, vagy nem figyeltem, vagy gőzöm sincs, de a trailerben van egy olyan jelenet, amikor Royce (Adrien Brody) homlokán megjelenik egy predátoros hármaslézer célzó, majd azt követően még vagy 12 a testén. Na az oké, de kérdezem én ez akkor benne volt, és nem vettem észre, vagy ugye egész film alatt 3 predátor volt meg egy “aki túsz volt és a végén öltözött csak be”, akkor hogy lehetett 10-nél is több ragadozó, mert a predátorkutyákon nincs ilyen célzóberendezés. Hogy is van ez?

  [/SPOILER]

  Még egy észrevétel: Danny Trejo??? Ilyen karakterrel kaphatott volna többet, mert erre a szerepre jó lett volna egy vadidegen KisPista is, aki szorongatja a 2 gépstukit, na meg nem kell gondolom mondani a további történteket vele kapcsolatban. Na sebaj, majd a Machete-ba többet hentel.

  Béke!

 23. Teljesen egyetertek, demindenkepp kiemelnem meg a Predatorok designjat ami szerintem rettentoen jo volt! Igazi badass szornyetegek!

 24. Blaise,az a jelenet csak nézőcsalogató volt a trailerben, csak a trailer miatt forgatták le, hogy aki megnézi annak az a jelenet megmarad egyből, meg cool, meg stb (Rodriguez nyilatkozta).

 25. SPOILEREZEK JELÖLÉS NÉÉÉKÜ

  Szerintem a Fisbörn rész volt a legérdekesebb. Megjelent, megmutatta mi az, h színészkedni, azt meghalt. Sokkal jobb így mint, h az öreg a predatormaszkos szuperhíró.
  Brody jó arc, kicsit ferde az orra, de ezerszer jobb mint egy izomagyú zero tehetségű láma. Jobb lett volna egy Sam Worthington-nal mi? Lóf*szt :D

 26. Spoiler!
  megfigyeltétek hogy megint a néger veszi észre a láthatlan predatort?
  ezek a színesbőrűek mindig kiszúrják szegényt…

  korrekt film, ami még jobb lett volna ha a kövér vicces néger figurát, nem írják bele(Fishbörn)
  ekkore tokával kinyírt 3 predatort, és 10 idény óta itt lézeng.
  kábé Oprah is játszhatta volna…

 27. Bűn gyenge film volt. Mondjuk mikor már az ötlet felvetődött akkor sem számítottam túl nagy durranásra, de ez így tényleg nagyon kevés. Kár érte, de ehelyett inkább megnéztem volna 100x-a is a Predatort.

 28. Kiváló bizonyítéka eme film azon ténynek, hogy előbb megnézed a teljes filmet, nem trailer alapján rangsorolsz és aztán döntőd el, hogy DVD-n beszerzős-e.

  Mert bemutató alapján nagy durranásra számítottam, ehelyett kaptam egy 4/10-es lepkefingot.
  Értsd alig bírtam végig ülni a filmet..

  Antal Nimród tipikusan Richard Kelly rendező balladája nálam.
  Kontroll-al ütötte a nagyot, amit bármikor megnézek újból, de azóta enyhe B hatású sztoris, egyszer nézhető darabokat rakott az asztalra (Ric.Kel.: Donnie Darko, azóta nekem szintén egyszer nézhetős darabok kerültek ki).

  Egyik kommentben olvastam, azért én nem fogok éltetni egy rendezőt, mert magyar, hanem a munkássága alapján rangsorolom.

 29. Predators

  Nem ér fel az első részhez, de méltó tisztelgés előtte. A forgatókönyv egyszerű (kb.: Aliens), sok 80-as évekbeli sablont felhasznál ami jól áll neki. Rodrigez produkcióhoz híven kapunk is elegáns utalásokat az első filmre. A karakterek abszolút illenek ide, jól megválogatott szereplő gárda ez. Nem olyan kemények mint Dutch csapata, de mindenki helyt áll. Adrian Brody és Laurence Fishbourne igazán jót alakít, de ez utóbbit azért edzhetett volna egy kicsit, vagy ilyen jó a dzsungel koszt. A legnagyobb negatívum a humor hiánya, nyoma sincs az első rész klasszikus egy sorosainak vagy lazaságának. Amikor pedig nem akció van, moralizálós beszélgetés folyik, amik elég nyögvenyelősen zajlanak le (lehet, hogy csak a rossz szinkron miatt éreztem ennyire).

  Az akció jelenetek profik és látványosak. A nem túl magas költségvetésből mindent ki hoztak. Antal Nimród biztos kézzel vezényli le a filmet, Pados Gyula is minőségi munkát végzett.

  Ősszegésében egy élvezetes film, kár, hogy nincsen igazi stílusa (inkább Tribute az első résznek)és több humort is csempészhetek volna bele. Viszont minden más tekintetében sikeresen idézi a 80-as éveket. Remélem igaz amit Rodrigez nyilatkozott és a jó ötleteket a második részre tartogatták, nem pedig, csak olcsó kifogás. mindenképpen minőségibb mint az AvP filmek. Várom a folytatást.

  6-7/10

 30. Human: Nekem csak az a bajom, hogy már másodszor mondjuk azt, hogy korrekt iparos munka. Én ennél többet várnék el.. vagy inkább több-ben reménykedem. Nagyon szeretném, ha valami komolyabbra lenne lehetősége, hogy megmutassa, hogy na igen… ő tényleg nem akármilyen rendező.

 31. Most értem haza a moziból, vasárnap esti kikapcsolódásnak pont megfelelt. Én is egy 6/10-et adnék rá, viszont ért pár meglepetés. Mikor vettük a jegyet és a monitoron ment a műsor, ki volt írva, hogy 18-as film. Mikor elkezdődött ez leredukálódott 16-ra. Aztán a szinkron. Nem értem, miért kellett leszinkronizálni? Nem voltak benne mélyenszántó 24 tagmondatból álló filozófiai értekezések. És nem is gyerekek voltak a célcsoportjai, akik ne tudták volna elolvasni a szöveget. Miután ezen kidühöngtem magam, jött az első kellemes meglepetés. A “Nagypapa” Mikhailnál. Aztán jött a másik, a klasszikus zenék, effektek. Ez nekem nem tünt olyan hatásvadásznak, mint a terminátorba (ott a You could be mine-nál hangosan “naneee” felkiáltásban törtem ki). A szereplők jók voltak, bár Brody az elején irritált. A ragadozók jól megvoltak csinálva, bár a főgonosz, inkább egy krokodilra hasonlított, mint egy Predatorra. SPOILER ON Tetszett az utalás 1987-re, valamint tetszett, hogy Billy figurját is hozták (igaz 2 emberben) (nekem ő volt a kedvencem az eredeti filmben). A dokis szálat annyira én se értettem, minek kellett berakni, de arra jó volt, hogy a végén átvette az a srác Brody szerepét irritátorként. SPOILER OFF Érdekes, hogy a CSI-ban nekem nem tünt fel, hogy Fishbourne ekkora darab lenne.
  Összességében, jár a hatalmas gratuláció Antal Nimródnak (jó is volt a stáblistán olvasni a nevét), kívánok neki még sok sikeres rendezést Hollywoodban.

 32. Hat tenyleg nagyon rossz volt, pedig az elso 20 percben meg lehetett remelni.

  Spoiler:
  Az elhizott Fishbourne megjelenesenel felrohogtem, foleg miutan beszamolt rola, hogy 10’szezon’ ota tulel –
  A Swarcit idezo, sarral bekent, felmeztelen Brody a vegen szinten kurvara komolytalan volt, es felesleges.
  Topher Grace karaktere meg roppant eroltetett vegig, a palfordulasa meg…

  4.5, a Pados miatt joindulattal, de pocsek.

 33. Szerintem jó film volt.

  Walton Goggins hangja viszont baromi idegesítő volt. (Szerencsére nem beszélt túl sokat)

  Én a jakuzás kardozós részt nem tudtam hova tenni az úgy kilógott nekem.
  Ezt leszámítva és mindent összevetve jó volt. 7/10.

 34. Üdv!

  Hétvégén lehetőségem volt találkozni Antal Nimróddal a budapesti Odeon Lloyd moziban egy díszvetítés és egy aztkövető 3 órás beszélgetésen.

  Körülbelül 30an voltunk, a beszélgetés egy nagyjából 100 férőhelyes teremben zajlott, mely során a rendező elmesélte az életét gyerekkorától kezdve a mai napig. Lehetőségünk volt kérdezni tőle szó szerint akármit, akármiről, rendkívül barátságos volt, ez már az első szavaiban megmutatkozott (“bármit kérdezhettek, itt nincsenek tabuk”). Végig szerény volt és őszinte, azt hiszem elmondhatom, hogy jobban kiismertük, mint reméltük.

  Ha most valaki arra kérne, hogy foglaljam össze, hogy miről is volt szó, azt hiszem mindenképp sokáig tartana, mert olyan sok fontos dolog hangzott el a Biztosítástól kezdve a Kontrollon át a Predatorsig, hogy túl sok részletet hagynék ki, ha most belefognék.

  Mindazonáltal szeretném tudatni Veletek, hogy egy film elkészítése mögött sokkal több dolog áll a pénz, vagy a hírnév megszerzése utáni vágynál, olyan dolgok, amiket az újságból, vagy az Internetről nem tudhatunk meg, és ez – sajnos, vagy nem sajnos – minden szempontból igaz honfitársunkra.

  Nimród minden filmjének megvan a maga története, a sikereknek és a sikertelenségeknek egyaránt. Nem áll szándékomban mentegetőzni, vagy dicsekedni a rendező nevében egyrészt azért, mert nem az én dolgom, másrészt ő sem tenne így.

  De hogy azért néhány konkrétummal is szolgáljak, elmondok pár érdekes dolgot ami elhangzott a beszélgetésen, és hogy a thread-hez is legyen köze, a Predatorsról fogok írni.

  – Robert Rodriguez eredeti forgatókönyvéhez, ami 1995 körül készült, akkoriban hatalmas, 150 millió dolláros költségvetésre lett volna szükség, többek között azért, mert az olyan elemeket tartalmazott, melyek filmbe történő adaptálása nagyon költséges lett volna. Ilyenek például a Predátor motorok, vagy a Predátor-Gladiátor aréna.
  – Talán ismerősen hangzik Alex Litvak és Michael Finch neve, ők voltak felelősek az új, korszerűsített Predators forgatókönyv elkészítéséért. A cél az volt, hogy sikeresen folytatódjon a franchise egy 45 millió dolláros költségvetésből, azonban a Fox visszadobta a forgatókönyvet, és a projektet gyakorlatilag lefújták, pedig ekkorra már kiválasztották Nimródot rendezőnek, akit erről értesítettek is, hát gondolom nem kell részleteznem, hogy kellemetlen élmény volt ez számára.
  – Azonban ekkor még rendelkezésre állt 10 nap, hogy beadják a forgatókönyv végleges változatát a stúdiónak amit eztán hivatalosan is elbíráltak. Ezalatt a tíz nap alatt Nimród közösen a két másik íróval nulláról újraírta a scriptet, amit a Fox végül elfogadott és elkészülhetett a film.

  Én személy szerint nagyon büszke vagyok Antal Nimródra (de gondolom mostanra ez már ki is derült) akiben egyértelműen rengeteg kiaknázatlan tehetség és lehetőség rejlik, és aki egy nap még hatalmas sikereket fog elérni Hollywoodban, melyeket véleményem szerint saját jövendőbeli brilliáns forgatókönyveinek és rendezéseinek köszönhet majd.

  Peace.

 35. A vér abszolút nem hiányzott.. ebből pg 13 al is egy tökéletes filmet lehtett vona csinálni (lásd nolan akármelyik filmje) itt a tehetség hiányzott, Huamn jól megmondta ez egy hollywoody tisztességes iparosmunka ennyi… semmi több, És kész. Nimródnak saját script kéne. Itt se a rendezéssel volt gond… :S D eez van. Pár kitépett gerinc ezen semmit se javít. Voltak akrakterek, volt feszültség Brody téllleg jó volt. De ennyi. Sajna ez egy 6.8-6.9 es teljesítmény marad.. majd legközelebb…

 36. SPOILER

  Evok: dehogynem hiányzott volna, szerintem csak a gerinckitépés miatt megérte R-re menniük.

 37. A 10/6-os értékelés szerintem is helytálló.

  Laikusként a következő megjegyzéseket fűzném a filmhez:

  A SPOILERKET EREDETILEG NEM JELÖLTEM, MERT LAIKUS VAGYOK

  Negatívumok:
  A film közepén,(elején?) kiderül, hogy a predeknek hőlátásuk van, és Schwarzi még 87-ben hogyan álcázta magát. Akkor miért nem használták ezt az opciót a védekezésre. Nem volt sár,iszap :)? Ezt csak Brody tette meg az utolsó 20 percben félmeztelenre vetkőzve. A dokis sztorit valami oldalsó csavarnak szánhatták, de nekem nem jött le a “civil a zűrben” mese. A puhatestűfejű erősebb pred kaszt ötlete kicsit alázza az általunk korábban megismert “ragadozók” nimbuszát (véleményem szerint).

  Pozitívumok:
  Számomra ez a film egy méltó folytatása a Predator Univerzumnak. Főleg az első rész óta elkövetett bakis filmek fényében. A két predator harca nagyon tetszett, meg a végén Brody “medvepuszijai” a tűzgyűrűben 10/10. A Yakuza-Pred párbajt majd elfelejtettem (lehetett volna hosszabb is:(). Olyan érzésem van, mintha egy nagyon gyenge forgatókönyvet kellett volna felturbóznia a rendezőnek a “szerény” anyagi lehetőségekből. Ja és ott volt még a Fox meg Rodriguez vigyázó szeme is, gondolom. Ehhez Gratula Nimródnak! Lehet, hogy jővőre az egész filmre nem, de a fent említett jelenetekre biztosan emlékezni fogok.

  Szívem szerint Nimródnak adnám a folytatást, de úgy kompletten a forgatókönyvírással egyetemben.

 38. No, idepostolok kicsit.

  Láttam, átjött, ennyi.
  Csatlakozom az előttem szólókhoz, tisztes iparosmunka volt.
  Némi tisztelgés az első rész előtt.

  A Fishburne bácsit tényleg nem kellett volna berakni és a doki is felesleges volt.

  Lehet, hogy SPOILER
  Brody félpucéros jelenete szerintem nem volt rossz, az eredetiben is így sikerült legyakni a monsztát. Annyit azért kicsit vacaknak tartok, hogy Brody karaktere, aki már jártas a harcban elvileg, folyamatosan a dög fejét üti, ami páncéllal van védve, ahelyett, hogy a végtagokat támadná, lábtörés, egyebek.
  A monszta-kutyák szintén nem kellettek volna és a jakuzaharc sem lett nálam akkora durranás, mint azt gondoltam volna, de tény, hogy beleillett a filmbe. Több stílusú harcos, többféle csata.
  Spoiler vége

  Én személy szerint ezt a filmet többre becsülöm, mint az AVP-t, ami eléggé tré lett látvány ide vagy oda.

  Tény, hogy sokkal több volt az ötletben, sokkal több mindent ki lehetett volna hozni belőle.
  Bízom benne, hogy ez egy új predator filmözön kezdete és nem fogják ennyinél befejezni.
  Antal Nimród tette a dolgát, le a kalappal előtte.
  És tényleg – Scriptet végre neki, hadd dolgozzon már végre ez a hapsi, mert jól csinálja a dolgát. Sztem ha kapott volna elég lóvét és időt, akkor egy über filmet tudott volna összehozni.

  Mindent egybevéve egy jó kis egyestés film lett belőle, amolyan emlékfelidézésre tökéletes.
  A hátamon most is felállt a szőr, mikor beindult az első részben is végigvonuló kis háttérzenének nevezhető ricsajocska. :-)

 39. :-)

  Még annyit, hogy a képen látható mesterlövész puskán pont olyan kütyü van, mint az én otthoni távirányítóm a tv-hez :-)

 40. Az a jelenet, ami a trailerben benne volt, hogy baromi sok lézer van brody -n, na az benne van a filmben, de csak 1 lézer van helyette :D direkt figyeltem.

 41. “with 2010. 08. 23. 9:53

  Még annyit, hogy a képen látható mesterlövész puskán pont olyan kütyü van, mint az én otthoni távirányítóm a tv-hez :-)”

  Vigyázz ki ne lődd a tévét vele:-)

  Spoiler

  Volt egy rész amit nem értek.
  Amikor a doki futott az idegen lény elől (nem a predi elől) és ugye a csaj kilőtte a távcsövessel. A lény meg összeesett. Majd a csaj mondta, hogy mellélőtt.
  A lény akkor most mitől halt meg? Mert ez ott nem derült ki.

  Spoiler

 42. Kicsit off, de az AA-12-nél nem tudom mi lehet a korrektebb shotgun. Ennél böszmébb egyenlőre nem nagyon van.

 43. Amikor az első képek kijöttek sokan mondták,hogy nem lesz nagy durr.Én is.
  Nem volt nagy durr,de a mostani felhozatal mellett simán elmegy.

 44. SPOILERES

  Az kicsit hiányzó volt nekem hogy a Vadászok “becsület kódexe” jóformán meg semm lett emlitve (rávezetve se).pl: ha véget ér a vadászat a gyöztese(i) megmenekülnek. A Vadászok hiába irtják az embereket mégis tartják magukat bizonyos irányhoz. Évezredek óta járnak oda mégis ez volt “talán” az első alkalom hogy elvittek valakit. Jó lett volna a film végére egy olyan snitt hogy a föld bolygón a szokásos irtás megy(háború népirtás egyebek) és az egyik legjobb harcost és a csata közepéről elragadnak. Majd a távolodó ürhajó elhalad egy Weyland-Yutani kémműhold mellet. :D

 45. SPOILER

  Nagy volt az elvárás és sajnos ez kevésnek bizonyult a teljesítéshez. Szerintem.
  Az eredetiből átvett zene sokat dobott a film hangulatán, én a vért se hiányoltam a filmből, ami viszont irritált, maguk a ragadozók… na nem a kinézet ( azzal sem volt különösebb gond ), hanem a viselkedésük az ami szerintem el lett rontva – de nagyon. Az eredetihez képest olyan mintha elbutultak volna és ez tökre ellentétben lenne Fishbourne kijelentésével: tanulnak, idényről idényre jobbak lesznek… ehelyett belesétálnak a csapdákba, a film felében látni lehet őket ( elismerem kell a látvány ), és halomra nyírbálják őket az emberek…
  Az eredetiben 1 ragadozó volt 8 emberre, ebben meg 9 emberre volt 4, azt hiszem… na mind1
  Ja és Fishbourne-t elég hamar lekapták ahhoz képest, hogy mekkora király “túlélőnek” lett beharangozva.
  Egyetértek a 6/10-el. Talán majd legközelebb.

 46. human: csak a fent írtak miatt említettem meg, hogy nekem nem volt hiányérzetem evvel kapcsolatban.

 47. kriszee: de milyen fentre gonolsz, mert én pont azt írtam, hogy a véres volta lendítette a pozitív oldalra a mérleget végül

 48. SPOILERES

  Szerintem a filmnek az alap 5lete az tök klassz de a rendezéssel problémák voltak . Én attol még hogy magyar nem éltetem Antal Nimródot mivel ő rontotta el a filmet szerintem de igazábol Rodriguez hibája hogy berak egy oan rendezőt aki nem tapasztalt akció filmes .Az pl totál életszerütlen volt hogy az orosz lő rájk és nem a fasza gyerek megmondja hogy nem mi vagyunk az ellenséged hanem nekünk csapatba kell vergődnünk. És arra se lehet fogni hogy látta az ernyőjét mer tnem. ÉS szerintem a hasonó életszerütlen összecsapot jelentek iadt lett csak középszerű a film viszont a csavar nekem jól sikerült mert én nem számitottam az orvos kis trükjére.Amúgy ennél nem is lehetett volna hollywood ibb a film 1.mexikói2.feka3.orosz4.japán végül a bűnözők és persze a zsidó meg az amcsi túlélik:D

 49. SPOILERES
  “hanem a viselkedésük az ami szerintem el lett rontva – de nagyon. Az eredetihez képest olyan mintha elbutultak volna és ez tökre ellentétben lenne Fishbourne kijelentésével: tanulnak, idényről idényre jobbak lesznek… ”

  azt szeretném felhozni ellenérvként, hogy nem minden predator istencsászár vadász. a könyvekre (főleg avp-k) alapozva ezek a bolygók meg vadászatok leginkább a yautják gyakorlatozására, kiképzésére, megmérettetésére szolgál. tehát hoznak ellenségeket (legyen az ember, alien vagy akármi más) és nekik a rendelkezésre álló eszközökkel kell kiismerniük levadászniuk, pl a kardozós résznél nem mázolta szét a japó képét az energiafegyverrel, hanem test-test elleni küzdelembe ment bele és rá is faragott, és azt azért be kell látnunk, hogy egy tapasztalt vadász nem maradt volna alul. az első részben viszont a földre jött 1db predator, aki valószínüleg már nem volt zöldfülű. ő szerintem kedvtelésből jött, hogy kipróbálja magát itt is.

 50. spoileres lehet.

  nekem ez a harmadik rész lineáris folytatása az első résznek (a második, városi dzsungeles inkább kilóg, mint ez), azzal a különbséggel, hogy más a helyszín, ezúttal nem a földön, hanem egy ragadozók által uralt bolygón megy a vadászat.

  a történet nem lett túlbonyolítva, pont olyan kiszámítható és következetes, mint az első rész, semmi túlbonyolítás nincs abban.

  profi katonákat, zsoldosokat, gengsztereket gyűjtenek be, akik ellenfelei lehetnek a született vadászoknak, azzal nehezítve meg a dolgukat, hogy idegen terepen kell mozogniuk, illetve egyfajta szövetségre kell lépniük, ha életben akarnak maradni, vagy minimális eséllyel akarnak szembeszállni a házigazdáikkal. ez az összefogás ugyan esetleges, nem mentes a feszültségektől, de ahhoz éppen elég, hogy legyen egy minimális sanszuk a túlélésre.

  a korábbi filmekben lehetett látni, hogy terhes nőt, rákos beteget nem tekintenek a predátorok ellenfélnek, itt viszont egy kivétellel csupa harcedzett egyed az ellenfél, akiket vélhetően ők választottak ki, alapos munkát végezve, hogy legyen izgalom a játékban mindkét félnek.

  nincs a filmben semmi extra, nálam mégis működött a dolog, persze az AVP filmek után nem vártam kiugró dolgot, és sajnos költségvetés, illetve a predátorok univerzumából fakadó korlátok be is határolták a lehetőségeket. ettől függetlenül egy 7/10-es értékelést helyénvalónak gondolok, reménykedve abban, hogy egy ütős folytatás új lendületet adhat.

  Brody számomra hiteles volt, nem egy akciósztár, Firsburne hordószerű alkata már inkább zavaró volt. a yakuza vs. predátor meccs volt talán a legütősebb jelenet, az nagyon a helyén volt, szerintem.

  lehetett volna még javítani rajta, de csak egyet tudok érteni azzal a kollégával, aki a sztori gyengeségét firtatta, és nem a rendezését.

 51. Huh..
  Hát.. 10/7.. jóindulattal..
  A baj sztem.. a Predatorokban keresendő..
  Meg. hát. a logika, életszerűség is sokszor hiányzott…

  SPOILER

  Mitől enm lett ez olyan kurva jó film mint amilyen lehetett volna.
  Pont a ragadozók nimbusza, mítosza miatt..
  Egyszerűsítve..: a Ragadozó a legagyobb Bad ass az univerzumban, legalábbis az egész mítosz szerint..
  Jön – megy a világegyetemben, trófeákat gyűjt, koponyákat, gerinceket stb.. Nagy, erős, gyors, okos, és szuperfejlett fegyverei vannak..
  Nah mármost. az eredetiben, ott van egy zöldsapkás csapat (a zöldsapkások is ilyen elit kommandósok ha jól tudom) őket levadássza egy predator majd megnyúzza és felköti a fákra. Ekkor jön Dutch és csapata akik rátalálnak a zöldsapkásokra, majd rájuk meg a ragadozó és az őrmesteren kívül mindneki megszívja. Hiába atomkemény srácok..
  Ebbena filmben meg van 3-4 ragadozó, köztük egy ilyen nagy főmenő – manó, mert nagyobb, erősebb, és ott vannak rjta még a régi trófeák (vagy mik) és ez a kiscsapat, akik nincsenek is összeszokva meg semmi, elintézi a ragadozókat.
  Naneeee.
  Hogy rövid legyek. a Baj: Ha a predator, predator akkor ez nem lett olna film, mert az emberek veszítenek.. Viszont hogy film legyen így az embernek nyerni kell, de ilyen körülmények között csökken a predaor nimbusz.. És erről ki tehet? A forgatókönyvíró.. szerintem.
  Amgy látszott a filmen hogy főleg azoknak készült akik ismerik, és szeretik a predator mítoszt, nem akartak újabb rajongókat gyűjteni (pl a sok kitenkintés a 87es alkotás felé)Viszont a rajongók meg nem lehettek tökéletesen elégedettek, mert hát a Predator.. az nem az igazi.. Ha az lett volna. akkro ez nem lett volna film..
  Hmm. majd máshogy kell ötletelni. Itt azzal volt a gond. elkezdtek vmit. ami jó indult, de ahogy elő kell venni a ragadozót, meghal a tudomány.. Mert ugye. a film az film, az ember meg abban nem veszíthet.

 52. Antal egy iparos vagy b filmes.Sajnos.
  Megbukott a Vacancy-val és a Szállitmányal is.
  Vannak jó részei,de makó és jeruzsálem szint Nolan,Zemeskis élménytől,katarzistól,kalandtól.
  A Predatorsnak van egy közönsége(ezért siker),de még az előző Fox studió téma is nagyobbat robbant.
  Lehet cáfolni..

 53. SPOILER

  Nekem tetszett a film a predek halál is elég korrekt volt.
  Külön tetszett hogy hanggal próbálja csapdába csalogatni a pred az embereket, meg amikor a “dokit” átszúrja a biztonság kedvéért. A “tisztelgések” oké némelyiknél már bevallom elmosolyodtam, rengeteg volt, de sztem jók voltak, az emberek 87% aki megnézi úgy sem tudja mi volt már a pred 1-ben. “Morpheus”-ra én is komolyabban számítottam, gondoltam majd hú lehet ő öli meg az 1iket vagy valami…..
  A Falconer “Birdface” Pred harca a jakuzával is tetszett ahogy ott játszott vele a pred. A Classic Pred is jó ötlet volt, de ő tőle is többet vártam, de oké biztos már le volt gyengülve. A végén kicsit gyorsnak éreztük, hogy már kezdődik is az új kör, holott én azt vártam amit az előzetesben láttunk, sok pred becélozza a főszereplőt.
  Valamit én még kicsit kitértem volna jobban más dolgokra, pl mutattam volna olyan jeleneteket amikor nem a “csapatra vadásznak” hanem valami más lényekre.

  Szóval nekem tetszett a film, nem volt ez olyan rossz.

 54. Azt kell, hogy levonjam konzekvenciaként, hogy a film remek példája annak, hogy miért nem szabad kezdő akciófilm rendezőre olyan filmet bízni, ami felé olyan elvárások vannak, amit kultikussá vált elődök táplálnak.

  Nimród nem jó az akcióban, illetve az efféle akcióban semmiképp. A film tele volt technikai és forgatókönyvi hibákkal, logikát nélkülöző fordulatokkal. Pár kiragadott példa:

  SPOILER

  Technikai: Sok volt, de legtöbbször a vágás bicsaklott meg. Talán a legszemléletesebb példa a Brody és a Predator boss közötti párbaj. Brody először ugye mindig egy kör futás, egy ütés kombóval operál. Ezt egyre gyorsuló vágás mutatja be, ami persze kell is, de egy pont után már nem lehetett eldönteni, hogy tényleg fut és üt, vagy csak ugrál körülötte és csapkod. Nem kardinális probléma, de mondjuk ott van az Expendables, ahol a vágás sok esetben még inkább klipp-szerű mint itt, de mégis végig egyértelmű a cselekvések menete.

  Logikátlan helyzetek: A predatorok viselkedése sokszor érthetetlen volt. Pl. amikor a Boss a végén a “táborban” hagyja a nőt meg a pszichopatát, akkor Brody visszér kb. két perc alatt, kihúzza őket a veremből, elkapja az “orvost”, előkészíti a tábort, bekeni magát sárral. Ez alsóhang is öt perc. A predator meg elvileg tíz-húsz méterről érkezik. Közben picit elment sétálni, vagy benyomott egy szendvicset, vagy mi?

  A yakuza párbaja a füves mezőn pedig szinte egy az egybeni átemelése a Harakiri (Masaki Kobayashi, 1962) legfontosabb párbajának, nem kifejezetten Nimród érdeme.

 55. Nekem bejött.Hozzáteszem ,hogy én nem szeretem az akciófilmeket,mert a 90%-ukban van vmi végtelenül kínos erőlködés illetve vérciki pillanat,de a pred-ben én nem találtam ilyet:ami jó.
  Szerintem teljesen korrekt film,nem egy Nolan szint,DE
  1.Nolan azért nem sok van
  2.Azért nolan sikerfilmjei a pred budget-nek sokszorozából készültek.
  3.A forgatőkönyv szar,amit lehetett azért kihozta belőle a Nimród
  És az imdb-n sem áll rosszul,és ha belegondolok mostanában nem sok akciófilm készült ami komolyan lett véve(csak adaptációk orrba szájba-de mind1ik csak cgi demo,és a pókember-the fosest ever).
  Nem kell lehúzni,első akciófilmnek kiváló.

 56. Nem tudok a cikk irójával egyetérteni na amire én nem emlékszem az AVP2 az borzalmas volt silány és szar ez a film pedig az én értékelésem szerint 8/10 tökéletes Predator érzés fogott el a nézése közben zene alap,szereplök semmi gáz nem volt,történet hát ez az amibe picit bele tudnék kötni picit kevés volt,a speckók az hibátlan a maszkmesterek tökéleteset alkottak Laurence pedig totál nem kelett volna bele röviden ennyi.

 57. Viszont a rendezők nem véletlenül helyezkednek el egy nem létező táblán.
  pl Marc Webb csinált pár jó ötletet,és megkapta a Pókos filmet:)
  Amit eddig láttam az Antaltól,az kb egy amerikai Dominic Sena szint lehet.Aki ha kevés a zsir,egy tv film szintes Whiteout-al jön,de ha megemelik,és esetleg sztár is van,akkor egy Kardhal is beficcen.
  Én ebbe a Nimródba nem láttom hogy a top25 rendező alá menjen Hollywoodban.

  A Predators nézhető,mert 87-ben kultfigurák lettek a ragadózok.
  Hogy Brody vagy Béla üldözi szinte lényegtelen.

 58. Igazán nem akarom Antal Nimródot védeni, mert én sem láttam Tőle még igazán jó filmet amióta kint dolgozik és engem sem hat meg az hogy magyar, amikor a filmjeit helyükre teszem a saját listámon, viszont azt látni kell, hogy ez nem úgy működik, hogy “Tessék Nimród, itt a téma, csinálj egy filmet.”
  Olvastam egy interjút, amiben Ő maga vallja be, hogy sokkal szívesebben valósítaná meg a saját ötleteit, mert az ilyen megbízásokban túl sok kompromisszumot kell kötni, meg hát ugye más gyereke nem ugyanaz, mint a saját, viszont valamiből élni is kell. (nem idéztem szó szerint).
  Így talán érthetőbb és megbocsájthatóbb a szerintem is helytálló kifejezés, hogy “tisztes iparos munka”.
  Ettől persze még nem lesz jobb a film, maximum érthetőbb, miért olyan amilyen.
  Sok helyen leírták már, én itt csak egyetértek: Antal Nimród az emberek közötti feszülségek ábrázolásához ért igazán. Egy Kocka típusú filmet például biztos, hogy zseniálisan meg tudna csinálni, ebből a Predatorsban is megcsillant valami, de elég haloványan. Senkit nem érezetem a filmben sem jelentősnek, sem szimpatikusnak, sem elég érdekesnek ahhoz, hogy izgulhassak értük vagy akár csak kicsi sajnálatot is érezzek, amikor el-elhullottak. Igaz ez az emberekre egyenként és igaz a közöttük kialakult viszonyokra is. Mintha Antal nem kapott volna elég teret, hogy az emberekkel foglalkozzon, pedig egy Predator filmhez képest túl sokat is foglalkozott velük, nekem mégsem jött át az emberi dráma.
  Oké, akkor majd a Ragadozók!(?)
  Az a gond, hogy mindehhez képest a címszereplőknek elég kevés szerep jutott, illetve ők is súlytalanok maradtak.
  Azt hiszem, hogy Antalnak most nem sikerült megtalálnia az egyensúlyt a saját stílusa és a sci-fi akció műfaja között, amit ez a film alapvetően megkövetelt volna.
  Nekem nem tetszett és ezt sajnálom, viszont Antal Nimródnak drukkolok, hogy sikerüljön valamelyik stúdióban átvernie a saját ötleteit, azokból szerintem születhetnének még jó dolgok.

 59. egen, furamód nekem is a japcsi arc tetszett a legjobban; meg az ő kis magánszáma a katanával.

 60. Nem tudom mennyire aktuális még hozzászólnom, de elolvasva a vélemények nagyrészét és azt kell mondjam a hozzászólok többsége nincs tisztában bizonyos dolgokkal.
  Ennek a filmnek az eredetije egy olyan korban készült és játszódott, amire a mai nézők és és hozzászólók talán nem emlékeznek, vagy nem is láttak(én magam vszont szerettem:). Így a ma egy ilyen film, mégha meg is próbál hasonulni valamennyire a jelenkorhoz eléggé idegen, nem ide illő.

  Az eredeti Ragadozó egy mesterien megkomponált film volt, tökéletesen adagolt akcióval és pont az volt jó benne, hogy túl sokat nem mondott el a lényről, talán ettől tudott olyan cool lenni, tökös csávók egy tökös szörny ellen aki még jól is nézett ki és kurvajól csinálta amit csinált.
  Ma már lehetetlen lenne ilyen filmet készíteni, de ha mégis, nem lenne sikere pont azok miatt akik Nolanhez és ehhez hasonlókhoz hasonlították filmet.
  Számomra sajnálatos, hogy a vérgőzös, de azért még nem 15 évesek szintjére butított cselekménnyel és dialógusokkal elkészített filmek kora lejárt, mint ahogy az ebben szereplő férfiak kora is lejárt. Nincs is igazán hiteles akcióhős manapság pl…
  Nekem tetszett a film, bár kiemelkedőnek nem nevezném, de ez nem feltétlenül a rendező hibája.
  Remélem rendez még sok jó filmet, akár egy újabb ragadozós történetet, mondjuk 100millával nagyobb költségvetésből.
  Asszem ennyi…

 61. A film szolid iparosmunka.
  Nem jo, de nincs benni semmi izgalmas, vagy kiemelkedö.

  Seggem nem fajt a vegere, de nem is bantam, hogy vege.

 62. Predacon: most nem azért, de akár az eredeti Predator, akár ez, hol van 15 évesek fölé célozva cselekményben?

 63. Ááá….én nagyon vártam, lehet ez a gond.Nimródot bírom, de feszkókeltésből van még mit ellesnie…bár “feszültségtelenségben” a forgatókönyv is közrejátszott rendesen.CGI téren meg tuti spórolásképpen Rodriguez megint a garázsban oldott meg egy-két trükköt, mert ilyen gagyi robbanásokat már rég láttam “A” kategóriás szinten.Sőt…há’ “B”-ben is vannak sokkal faszábbak :)
  Na azért a 6-os megy rá, Nimródnak meg tuti lesznek nagyobb dobásai.Hajrá!!
  …ja és az mi már, hogy a trailer-ben olyan jelenetek vannak ami sehol a filmben – pl.: sok célkereszt Brody-n ??
  …nem is volt annyi Predi :))…végül is valahogy el kellett adni :)
  -továbbra is a ’87-es John McTiernan Predator cucc viszi a prímet-

 64. SPOILER!

  A célkeresztes rész benne van, de csak egy célkereszttel. A többit a trailer kedvéért tehették rá, mivel ragadozókról van szó, többes számban.

 65. human:
  Tény, hogy az akciófilm lényege a nem túl megerőltető agymunkára épül, de ha pl. az AVP filmekhez hasonlítjuk szerintem klasszisokkal jobb az első film és mondjuk egy szintel nívósabb ez a film ilyen téren. Abban túl sok volt a felesleges pózolás, öncélú erőszak(de abból viszont gyenge fajta), amit személyszerint gyerekesnek tartok. Erre próbáltam utalni az előző hozzászólásommal…

 66. Nekem tetszett a film, nagyjából oké meg minden, de egyet nem értek. Hogy a fenébe került hozzájuk fegyver? Pont a harcmezőről hozták őket el vagymi?
  Arra nem emlékszem, hogy mikor kapták el őket, biztos említették (itt volt,ott volt, itt harcol, aludt, kajált blabla)

  Lehet a predik elmentek fegyvert venni a helyi kereskedőtől :D

  A film egyébként tényleg jó volt, de lehetett volna “kerekebb” a sztori.

  Jól értettem, hogy több predi faj van? Tehát ezek is harcolnak egymással?

  Először azt hittem, azt a kis girnyópredit azét akasztották ki, mert szégyent hozott a társaikra :D de nem :(

 67. Nos… Megnéztem, “szép” volt, de a történet abszolút nem érdekfeszítő és lekötő hatású. A.B. meg valóban nem egy eksünhíró tájp, bár ügyes volt, nálam ez rontott a képen. Ettől függetlenül, más színésszel sem adta volna vissza ez a film azt a régi feelinget, amit reméltem tőle, bár lehet nem is ez volt a cél, hogy a régieket majmolja. Az akciójelenetek önmagukban nem viszik el a filmet a vállukon. 6/10 Az előző predis film szvsz jobb volt.

 68. Szerintem Nimród Antal és Pados Gyula Istenkirályok!!! Jó kis film volt, az eleje egyenesen lélegzetelállító. Dzsungelfíling teljesen ott volt.
  Na jó, elfogult vagyok. Nem érdekel a sztori, a hiányosságok, egyszerűen boldog vagyok, hogy magyar csávók ennyire oda tudják tenni magukat! Beállítások, vágások tökéletesek. A király színészek is szuperek voltak!
  Állat volt az egész!
  Na, kézcsók.

 69. Brody jo volt, kicsit kisebb stukkerral, pl M4 vagy vmi mer Izraeli Air Force paratroopert jáccik az izraeli hadsereg meg zsíros (igen, az az AA-12 automata soti sok volt, meg nagy is, plusz gépfegyvernek adták el a filmbe. meg senki soha nem tárazott, pl rész amikor az űrkutyák rájukmennek stb)

  nekem bejött, most este láttam szal nem voltam éles egyáltalán, lehet ezért nem elemeztem tul :D

 70. Tegnap néztem meg szinkronnal és nem jött be. Nekem a dialógusokkal volt a legnagyobb bajom.

  SPOILER

  Főleg a legvégén, mikor mondja a főszereplő, hogy húzzunk innen a francba. És mégis hova mennének?

  /Sopiler

  Sajnos elég sokszor unatkoztam rajta.

  Ami pozitív: operatőri munka, predátorok jelmeze.

 71. Sajnos az ember akaratlanul is az Arnie féle verzióhoz hasonlítja, és az minden szempontból viszi a pálmát ez elől. Egynek elment, de mégegyszer nem fogok sietni, hogy megnézzem.

  SPOILER

  Pozitívum: Jakuza harc nagyon ott volt hangulatilag. Lehetett volna egy kicsit több szerepe isa faszinak.

  Negatívum: Felesleges Fishburne story, és a végén a pszichopata is kicsit erőltetett volt.

  SPOILER vége.

  5.5 /10

 72. Sziasztok!

  Szerintem 9/10 volt a film, nagyon tetszett.

  Az alacsony költségvetés ellenére mutatós trükkök, jó hangulat és ügyes megoldások jellemezték az alkotást. A színészek játéka számomra nagyon élvezetes volt, hamar megkedveltem a figurákat, kivéve talán Laurence Fishburne-t, aki valahogy furcsának tűnt ebben a szerepben (kicsit saját maga paródiája volt). A történet is kielégítő volt, és szerintem nagy logikai hibák sem voltak benne. Számomra is a kardozós rész volt a csúcspont, az sem zavar, ha a jelenet csak hommage. Tetszettek a halálraítélt fickó meg az orvos beszólásai is, viccesek voltak (“de jó kis segged van”).

  A Predators egy jó akciófilm. Az előzményekkel nem érdemes összehasonlítani, azok is jó akciófilmek, csak más korból.

  Antal Nimród – véleményem szerint – jó rendező, csak nem igazán eredeti.

 73. Én ma este láttam feliratosan MOM-ban, nekem tetszett, kb azt kaptam amit vártam.
  Két haverommal néztem meg, szerintük sehol sincs az eredeti predatorhoz képest, szerintem meg ez sem rosszabb annál, na jó, talán egy kicsit, de szerintem -mai szemmel- az eredeti is max erős közepes.

  Voltak benne egész jó megoldások,

  SPOILER !!!

  Laurence Fishburne (Mátrix Morpheus) karaktere például nekem nagyon bejött, 10 évnyi folyamatos bujkálás után teljesen életszerű hogy ketyós lett. :)
  A “doki” is okozott kellemes meglepetést: alamuszi macska nagyot ugrik! :D

  De voltak idegesítő dolgok: Támadnak azok a “kutyaszerű lények” és mindenki lő 1000-el, de szinte senki sem találja el őket, vagy mi a fa..t kezd valaki egy távcsöves puskával a dzsungelben? És 5m-ről kell lőnie és akkor is belenéz a távcsőbe!?! :0

  A predátorok vadásznak rész is lehetett volna izgalmasabb, valahogy nem volt kellően feszült.

  SPOILER VÉGE !!!

  Összességében tetszett a film, bár 1-2 változtatással lehetett volna sokkal jobb is: 6,5/10 pont

 74. Ja és még valami: a film végén a stáblista elején “felcsendülő” zenéért kijár egy alapos fejlővés, shotgunnal… közvetlen közelről…6 lövés…ha kifogy a tár, akkor újratáraz!!! :O

 75. SPOILER

  Na sikerült megnézni. 6/10 az értékelés. És nem azért húzom le a filmet, mert rossz volt, vagy B movie, hanem mert nem volt sztori. Valamit azért megmagyarázhattak volna benne, pl kik rabolják el az embereket, hogy viszik el a bolygóra, ha egyáltalán ők dobják le őket.Vajon a bolygó véletlenül volt tök olyan, mint a Föld, vagy direkt? Hasonló dolgokra magyarázatot azért hozzánk vághattak volna, mert így csak az első film reboot-ja volt, annak mondjuk nem volt rossz, csak már unalmas. Végig vártam, hogy kiderüljenek a dolgok, de semmi. Egyszer nézhető.

 76. Nekem 6 ponttól többet ér. Egész jó volt, 8 pont részemről megy. Nekem nem kellett több magyarázat. Kb olyan mélysége volt a filmnek mint az A.VS P. 1-nek, ami nekem bejött és ez is. Mi kell más? Menekülő emberek és rájuk éhes ragadozók. Voltak csavarok is, a hossza is rendben volt. A hypevonatról már régen leszálltam, ezért nem okozott olyan sebeket mint fent sokaknál, akik talán túl sokat is vártak.

  Igaz egyszer nézős, de meglepett, mert itt csak csalódásról olvastam. Ami hiányzott, pár látványosabb jelenet, pár cool predator mozgás – viszont az sem túlozva. Sikerült kissé rémisztővé tenni a lényeket ami megint bejött. Jövőre megnézem megint nahh.

  (Nem sok filmet néztem mostanában de a Vasember 2 nél sokkal jobb volt)

  10/8 és Grat A.N.

 77. szerinem jó volt 10\10 azért már fel is nőttünk közben ! :D ha több vért akartok látni , hát öljetek meg egy csirkét vagy valakit…. a monitorra is lehet spriccelni, úgy meggyőzőbb az élmény…

 78. Ahogy ezt a filmet néztem a végefelé egyre másra ugrottak a fejembe a kérdések: Ez a mozi hány filmből lett összerakva? Van benne koppintás az AVP 2-ből, a Fűrész 5ből, az Alien 3-ból.

  Tom Berenger, Danny Trejo. Ezeket a tagokat azért választották a Ragadozók projektbe, h ilyen hülyén haljanak meg? Remélem ezt viccnek szánták utólag. Nem vittek elég szerethető karaktert a moziba.
  Az elsőben igaz h ott volt Sonny Landham aki megunta a menekülést és a halált választotta. De legalább előtte segítette a csapatot és jól alakította a szerepét.

  Továbbá ez akkor most RAGADOZÓ 3 vagy pedig Ragadozó feldolgozás? Mert rohadtul nem volt egyértelmű. A Schwarzenegger-féle moziból életben maradt bennszülött nő karaktere alapján ez a harmadik rész, de akkor ez a pali kicsoda akit Laurence Fishbourne alakít? A dzsungelben lévő pusztítást ugyanis senki sem élte túl. Ha mégis, akkor meg mi ez a baromság h ő egyedül túléli az első film kalandját, utána meg átbassza a többieket? Amikor volt a szereplőválogatás és az ő nevét láttam a többi között, reménykedtem h ő kapja a parancsnok szerepét. Nagy szart. Egy ellentmondásos figurát alakít, akin én nem tudok kiigazodni.

  És mi ez a 2 hülyeség?
  1. 2 fajta ragadozó van. Soha, az AVP filmekben se volt kettő ragadozó. Meg hogy az ember csak vadászati eszköz. Harmatgyenge párbeszédek voltak a filmben.
  2. Mi ez a baromság h levágogatjuk a Ragadozók fejét. Az áldozatoknak nem volt ennyi lehetőségük egyik korábbi hasonló kaliberű filmben sem, erősek és ügyesek voltak a Ragadozók.

  Az is feltűnt, hogy a rendezés úgy ahogy összejött, de mintha valakik nem tudtak volna megegyezni a forgatókönyvön.

  Ebben a filmben a Ragadozók a királyok. Az AVP 2 sajnos JOBB ennél. Több volt benne az ötlet. Eleve félóráig tart Antal Nimród filmjében, mire az események valami értelmet nyernek. Az emberek csapata a bennszülött első RAGADOZÓ filmből való nőt leszámítva labdába se rúg! Ennek a nőnek a visszahozása az első filmből tetszett, BRAVO!
  Én 10/1et adok rá. Csak csóváltam a fejemet egész film alatt.

 79. A klasszikus Predator filmekhez méltó folytatás, én jól elsórakoztam rajta, részemről 7/10.

  Másik:
  A Fishburne miért lett volna ott 10 éve? A bolygón az időt nemigen lehet mérni, és ő is 10 szezonban határozta meg az eltelt időt. A dzsungelben talált körbecsapdázott hulla két hete lehetett ott, ha ez a rendszeres időköz a szállítmányok között, akkor Fishburne kb 5 hónapja lehetett ott.

 80. Motoszka Dani:

  Ez nem feldolgozás és nem is az első rész folytatása, de időrendben az első film után játszódik a történet! Az első részből senkit nem hoztak vissza!!!! Vagy szerint az úgynevezett “bennszülött csaj” volt az Alice Braga által alakított izraeli mesterlövész?? Hatalmas LOL….
  Nem csodálom, hogy csóváltad a fejed, totális képzavar van nálad!! :D

 81. Motoszka Dani: “A Schwarzenegger-féle moziból életben maradt bennszülött nő karaktere alapján ez a harmadik rész, de akkor ez a pali kicsoda akit Laurence Fishbourne alakít? A dzsungelben lévő pusztítást ugyanis senki sem élte túl. Ha mégis, akkor meg mi ez a baromság h ő egyedül túléli az első film kalandját, utána meg átbassza a többieket? ”

  Ebből a szövegből arra lehet következtetni, hogy te azt hiszed, hogy a helyszín ugyanabban a dzsungelben játszódik mint az első film. Ez egy másik bolygó, amit a ragadozók vadászterületnek használnak (nem az anyabolygójuk). Ha Fishbourne elrejtőzik a ragadozók elől és használja a felszereléseiket miért ne élhetné túl az idényeket? “utána meg átbassza a többieket” Hát a fickó kicsit már dilis volt, és csak később jött rá, hogy ő nem etet még 6 embert.

  “2 fajta ragadozó van. Soha, az AVP filmekben se volt kettő ragadozó. ”
  A készítők egy kis újítást tettek a filmbe, miért ne lehetne 2 ragadozó faj? (ez kb. olyan mint az alien filmeknél: az első részben az alien, a 2ik részben a királynő, a 3ik részben a dog alien, a 4ik részben pedig az új szülött volt újítás) Ahogy Fishbourne mondta a filmben, a 2 ragadozó faj a hatalomért marakodnak kitudja mióta. Meg a másik ragadozó faj kegyetlenebb mint akiket eddig megismertünk, még a fegyvertelen embereket is megölnék. A sittes fickónak is akkor tépte ki a Black super predi a gerincét amikor még élt, a másik faj legalább az első részben Billynek akkor tépte ki amikor már nem élt.
  Az meg egyszerűen nevetséges, hogy azt hitted, hogy az izraeli mesterlövész csaj az első részben szereplő bennszülött csaj.

  ” Eleve félóráig tart Antal Nimród filmjében, mire az események valami értelmet nyernek.”
  Erre azt mondom, hogy a Ragadozó első részében kb. 30 percig meg sem jelenik a ragadozó. Hawkins-t az első áldozatát a csapatból a 40ik percnél öli meg. A film pedig ugyanolyan hosszú mint a Ragadozók.

  “Az AVP 2 sajnos JOBB ennél”
  Hát “talán” jobb lenne, ha nem a tinik szerelmi szálára ment volna a hangsúly és több fényt használtak volna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.