Ridley Scott az Alien-prequelekről

Ezt a hatalmas cikket érdemes elolvasni róla. A lényeg, hogy úgy látom az Alien kettőt tekinti csak méltó folytatásnak, legalábbis úgy kezeli, mintha most annak a minőségétől kéne átvenni a stafétát. “Jim’s (Cameron) raised the bar and I’ve got to jump to it.”

Konkrétan a készülő filmekről ezt ejtette el:

Set 30 years before the 1979 original, so with no room for Sigourney Weaver’s Ripley, the prequels will explore the origins of the deadly aliens. “The film will be really tough, really nasty,” he notes. “It’s the dark side of the moon. We are talking about gods and engineers. Engineers of space. And were the aliens designed as a form of biological warfare? Or biology that would go in and clean up a planet?”

30 évvel az Alien előtt fog játszódni és nagyon darkos lesz. Vajon az idegenek biológiai fegyvernek voltak készítve, vagy más?

human
írta
2010. 09. 04. 06:06
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “Ridley Scott az Alien-prequelekről” bejegyzéshez

  1. Istenek és mérnökök? Ez is olyan lesz mint a SWben a midikloridok Jedik vérében? Megölni az alien mitosz alapjait? Nem vagyok benne biztos hogy ez is jó ötlet lenne. A könyvek elég jól megalapztak (kb sok rgény) az alienek származási alapjait. ehhh Bad Feeling About This

  2. én várom, az alien 1-2 örök kedvenc, ridley scottban pedig bízok. felőlem az egész sztorit megváltoztathatják, csak legyen jó.

  3. Én is várom. Ha Ridley Scott nem viszi túlzásba a darkosságot, és látni is fogunk valamit a filmből az AVP:R-rel ellentétben, végre kaphatunk egy igazán jó sci-fi horrort, amiből mostanság nagyon kevés van.

  4. Az lenne végre nagyon jó, ha a Weyland Yutanira kicsit rámennének, mert ott eléggé elvarratlan szálak voltak, tehát az 1.ben voltak utalások, hogy miért Ash lett a tudományos tiszt, de azért érdekelne ha már előzményről van szó, nekik mennyi ismeretanyaguk volt a dologról.

  5. Alfie
    én is ezt várom a filmektől. a WY biztos tudott az alienekről, az 1 rendezőiben van is egy jelenet, amiben Dallas elmondja, hogy a régi tudományos tiszt hirtelen túl öreg lett a cég számára, azért cserélték le közvetlenül a küldetés előtt. azon sem lepődnék meg, ha a két filmben a space jockey lenne egy Ripley szerű figura, aki elmenekül a WY elől, de hordoz magában egy királynőt (mint Ripley a szörnyű Alien3-ban), de az kikel belőle, erre lezuhannak, a királynő valahogy túléli, lerakja a valagnyi tojást, majd kimúlik. így az Alien 0-t majd azzal zárják, hogy megjelenik a Nostromo az égen

  6. Alien 1 elején kifejezetten idegen eredetű az űrhajó amiből összeszedik a húsvéti tojást, ezenkívül a rovarok eredete már tisztázott, megmásítani értelmetlen lenne, maximum azt elmondani hogy az emberek hogyan kezdtek utána érdeklődni mint fegyver. Ezért húzós a prequel mert egy komplett felépített univerzumnak kell megfelelnie.

  7. igazad van, amikor megtalálják sj űrhajóját, akkor mondják is, hogy vszeg már több száz éve ott van és ha jól emlékszem, a film 2122ben játszódik. a lények eredete hol van megmagyarázva? (könyveket nem olvastam:S)

  8. Human Predator 2 film rémlik? :D A találkozás a két faj között mégha egy hollywoodi poénnak indult is. Na ott azt a részt vajon hogy felejtetik el velünk? :P

  9. blade78: nem modntam, hogy nem lesz nehéz, csak azt, hogy a könyvekben levő eredettörténeteket nem szabad komolyan venni.

  10. Ha az előzmény a xenomorfokról és az arról/azokról az idegen/ekről fog szólni, akit a 79-s filmben megtalálnak az LV-426-on, felsejlik bennem egy kérdés; Emberi szereplő nem is lesz már a filmben?

  11. “Istenek és mérnökök? […] Megölni az alien mitosz alapjait?”

    Ha már mítoszrombolás, nekem az Alien obskúrus lidércnyomása után még mindig fáj az Aliens bugyuta űrhangya-elmélete… Ízlésemért pofonok, tudom. Csak remélem, hogy Scott az első filmben látott — illetve NEM látott, ez a lényeg — rejtélyességre fog rájátszani, és nem próbálja >megmagyarázni< a xenomorfok minden sajátosságát. Olvasta valaki a magyar írótól származó "A végső vesztes: a halál" c. regényt? Abban kiderült, hogy az élienek mégiscsak látnak, mert egy űrhajóban ősi képeket fedeztek fel róluk, amelyeken végigkövethető az egész fejlődéstörténetük képregényszerűen -- és természetesen mindezt a xenomorfok készítették mint múzeumot. Azóta nem tudom kiverni a fejemből ezt a szörnyűséget, valahányszor Alien prequelről hallok... :)

  12. bár human mondta, hogy a könyveket ne vegyük alapul, de az acéltojásban arról van szó, hogy a space jockey féle idegen faj, alapvetően egy békés nemzet, és feltehetően egy másik aggresszív faj jutatta a nyakukra az alieneket kiírtva őket. ami egy kicsit a biológiai tenyésztett fegyverre engedne következtetni

  13. Próbálom elképzelni, ahogy az egyszerre vagy négy-öt gigafilmes projekten (folyamatban van ám a Forever War is! az IMDB meg 35 készülő filmet listáz a neve alatt) bábáskodó Scott 72 évesen leül a karosszékébe és kipakolja maga elé a kismillió Alienes könyvet, pár napot/hetet rászánva végigolvassa őket, közben jegyzeteket készít, aztán kiosztja Lindeloffot hogy mit szabad és mit nem a forgatókönyvben, hogy konzisztens legyen a sok tucat ponyvával.

    Nem megy.

  14. én azt látom, hogy csak az eddigi filmekkel várja el a többség, 1-2-3-4, predator 1-2-3, avp 1-2
    ahol csak producer azt pedig nem hiszem hogy számolni kell.

  15. A helyében az Aliensen kívül mindegyiket figyelmen kívül hagynám… Na jó, a Fincher-féle Alien3 talán még érdekes lehet, de sok újat nem hozott, Cameron a királynővel sokkal többet tett hozzá a mítoszhoz. Predatorokat meg főleg ki kéne hagyni belőle, úgy ahogy vannak.

    Igazából az lenne a legjobb, ha egy teljesen új irányt vennének és hozzá mernének nyúlni a lény designjához is. Az utóbbi pár film már rongyosra koptatta és semmi ijesztő nem maradt benne… de manapság nagyon nehéz olyan újszerűt és sokkolót kitalálni, mint ami az első film volt…

  16. Mai napig a kedvenc részem az A3ból mikor a két elitélt kinjukban azon röhög hogy a másik ollóval a kezében rohangál az Alien elöl. : Te hülye! Igy tartsd az ollót mert még megsérül valaki. EPIC! :P

  17. Szerintem az lenne a legfontosabb, hogy a lény újra visszakapja azt ami az első, és 3.részben megvolt benne, hogy titokzatos, és kegyetlen. Nm pedig olyan mint valami állat, vagy bogár, mint az AvP-kben meg az Aliensben, hogy csúszik mászik négykézláb. Pont az volt az első filmben az erénye hogy intelligens volt, és nem valami ostoba állat aki belerohan a fegyverekbe.

  18. Azért mindegyik Alien film az 1.t követően egy kicsit hozzátett a mítoszhoz:
    Aliens:a boly szerkezete
    Alien3:Az érzékeik, hiszen az idegen valahogy mindig közel tanyázott a királynőhöz (ezzel magyarázható Clemens-t miért “védte meg” Ripleytől
    Alien4: az intelligenciájuk
    Engem mondjuk egy pár dolog nagyon érdekelne, remélem meg is kapjuk némelyikre a választ:1. a Weyland Yutani adatai az idegenekről, mondjuk a LV426-ról mennyit tudtak a Nostromo előtt, mert az megmagyarázná esetleg OKKAL küldtek-e majd oda telepeseket. 2.Egy esetleges “Őskirálynő” az idegen űrhajó mélyén, hiszen feltételezhető, hogy nem voltak dolgozók a hajón, amikor Dallasék odamentek.

  19. Engem is a gyökerek érdekelnek, jó lenne megtudni minél többet az LV426-on lévő űrhajóról.
    Hogy miként került oda, a lények igazi eredete ami még hű is marad az eddigi “dogmatikus” alapokhoz, és persze WY karaktere…izgi lesz remélem, elvégre R. S. letett valamit az asztalra 1979-ben.

  20. A Predátorokkal tényleg ne mossuk össze, Ridley sem fogja.
    Nekem is az 1és a 3 tetszik jobban éppen azért ahogy azt Blake le írta.
    Na és mi van LV426-on talált űrhajóban lévő székben fekvő óriási lénnyel akiből kitört az alien? Ezen a szálon el lehet indulni? Könyvet nem olvastam…

  21. Scott elvileg azon a szálon akar elindulni, és ő se olvasta a könyveket.

    Most hallom hogy Gemma Aterton került szóba a filmek kapcsán…

  22. A magyar író könyvében szerintem igenis jó magyarázatot talált ki. Az idegenek akárcsak az emberek az eszközkészítésen át a tudományos lényekig fejlődtek és szelídültek. A fajtájuk egy bolygót érintő csapás miatt kipusztult. Ők maguk fejlődésük történetét megörökítették képekben, ami szerintem szintén egy jó elgondolás, elvégre könnyebben értelmezhetőek, mint egy idegen és ismeretlen nyelv. Azonban a túlélés reményében, mivel tudták, hogy a bolygót érintő csapás milyen következményekkel fog járni, a legagresszívabb életformát hagyták meg. Saját ősüket, mely ellenálló, agresszív ragadozó. Úgy gondolták ez a túlélésük kulcsa, nem pedig a már kifinomult intelligensebb változat.

    Egyébként az idegenek, ha emlékeztek nem egy idegen űrhajóban voltak, hanem egy barlangban a hajó alatt. A hajó valamilyen okból ott leszállt és ebbe szépen bele is halt a lény, amit az első részben láttunk.

    A predátorokról pedig csak annyit, hogy sok könyvben ők csak “összefutottak” az alienekkel és mivel nekik a vadászat a lételemük, alkalmazták a kiskedveseket zsákmányként.

  23. Látva az az újabb filmeket, amelyek ebben az univerzumban játszódnak (AvP, AvP2, Predator 3), én nem várok túl sokat a filmtől.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.